vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s minister van Handel ontslagen

Suriname’s minister van Handel ontslagen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 jan – Het eerste slachtoffer van de ‘reshuffling’ is gevallen. Minister Sieglien Burleson van Handel & Industrie is weg. Volgens diverse media is de minister per onmiddellijk ontslagen.

Officieel is nog niets bekend gemaakt. Volgens de Ware Tijd wilde Burleson zelf niet reageren op het bericht. Zij verwijst naar het Kabinet van de President. Perschef Clifton Limburg van het Kabinet van de President wil ook niet reageren. Kennelijk ligt de aanleiding in een geschil met een topfunctionaris.

Deze functionaris, Reina Raveles, werd onlangs ontheven door Burleson. Sieglien Burleson is ruim een jaar minister geweest. Voordien was ze directeur van het Suriname Business Forum. Anders dan het gros van het ministersteam behoorde Burleson niet tot de NDP van Bouterse. Ze ging door voor ‘technocraat’. Ook Raveles is lid van de NDP.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

27 REACTIES
 1. Wanneer stapt die moordenaar zelf op, dat zou eerder het land Suriname ten goede komen, want deze crimineel stagneert alleen maar de vooruitgang van het land.


  Maak melding

 2. Scenario!!!
  Er was reeds sprake van reshuffelen.
  Dus nu effe eentje ontslaan dan komen andere ndp-ers binnen.

  Vhp zit op de loer voor deze post.wie heeft er meer de grootste handelszaken?????

  De hindoestanen? Chinezen??
  Rarara wij benne benieuwd.


  Maak melding

 3. (Real) anoniem. Als ik je volg ben je uit een apen familie geboren joo vieze vuile racist.wat bedoel je met chinezen en hindostanen hun zijn de moneypouwer in suriname dankzij hun is alles nog te vinden in de supermarkten anders zou je zand eten klootzak .


  Maak melding

 4. Sieglientje heeft ruim een jaar gediend als minister, nu kan zij dus per direct levenslang gaan genieten van haar ‘welverdiende’ ministrieel pensioen. Gewone Surinamers als leraren en dergelijken mogen tot hun zestigste zwoegen voor een hongerloon, voordat zij mogen gaan ‘genieten’ van hun niet waardevast ‘mofina wan’ pensioen.


  Maak melding

 5. je bent achterlijk als je met bouta gaat samenwerken
  dus is ze zo wie zo te recht ontslagen
  ik wist niet dat dit soort achterlijken nu levenslang een uitkering krijgen,
  damnnn dit land zit helemaal muur vast
  in su hebben we een trump nodig


  Maak melding

 6. het wordt nu tijd dat het volk zich met de politieke situatie gaat bemoeien en gebruik gaat maken van hun democratisch recht door deze regering naar hus te sturen. Curtus heeft het in zijn eentje geprobeerd zonder succes.
  Het is toch belachelijk dat n moordenaar en drugsdealer het land zo naar de verdoemenis brengt Het volk staat erbij en kijkt ernaar. Surinamers wordt wakker en doe wat.


  Maak melding

 7. De hele kabinet stelt niets voor allemaal schurken en bedriegers van het volk.Samen met de president hebben ze een rotzooi van het land gemaakt omdat ze geen verstand hebben van zaken.Suriname is failliet en het wordt nog erger met de onderwijs staking.Het enige redding van het land is dat de president en zijn regering opstappen om erger te voorkomen voor het land.Dat is mijn advies als Surinamer.Bouterse heeft geen visie om het land te besturen.Hij heeft zichzelf al verrijkt met de financiën van het land en nog is het niet genoeg.Hij moet opgepakt en opgesloten worden.Liever grijpt het buitenland in voordat er weer doden vallen als in het verleden.


  Maak melding

 8. Als niet-NDPer deelnemen aan een NDP regering is niet zo slim. De NDP top werkt niet samen maar dicteert wat je als minister moet doen. Zie maar hoe het ABOP, PL en DOE is vergaan.
  “Techneut” Burleson heeft het gedurft om NDPer Ravales weg te sturen en wordt nu zelf weggestuurd. Ravales was defacto minister en wordt het nu officieel.
  Dommie Dodson zal altijd blijven zitten want hij heeft geen ruggengraat en geen benul wat er in zijn naam wordt uitgespookt door NDPers. De NDP zoekt marionetten en wil geen “echte” ministers


  Maak melding

 9. ”Deze functionaris, Reina Raveles, werd onlangs ontheven door Burleson. Ze behoorde niet tot de NDP van Bouterse.
  Raveles is wel lid van de NDP”.
  Conclusie: Ndp-ers gaat voor. Kom niet aan leden van de ndp, anders heb je een groot probleem!!!

  Mevr. Bouva staat al te wachten om minister van Handel te worden. Of Meriba misschien??


  Maak melding

 10. Suriname is één groot crimineel roversnest waarin al 35 jaar dezelfde groep rovers onder leiding van moordenaar Bouterse het land volledig naar de kloten helpt en zichzelf op een schaamteloze wijze verrijkt en het volk laat creperen

  En omdat Surinaamse volk wordt dom gehouden door gebrek aan opleiding. ambitie en de mentaliteit van ‘Winti waai, Lanti paai’ was Suriname niks, is het niks en wordt het NOOIT wat.

  Het is de simpele waarheid. Met amper 500.000 inwoners en enorme rijkdommen aan bodemschatten had Suriname tot de allerrijkste landen van Zuid Amerika moeten behoren.

  Anno 2017 is het een kansloze, straatarme corrupte bananenrepubliek met een miljarden schuld en geen enkele hoop op een betere toekomst.

  Het is hard maar het is de simpele waarheid.


  Maak melding

 11. Volgens mij heeft zij toen een baan geschoven gekregen waar zij geen kaas van gegeten heeft , dus niet capabel genoeg. Volgens de berichtgevingen is/was er een interne hanengevecht gaande. Waarom? We weten het niet!

  Over de oorzaak, ze verwijzen naar elkaar. 1 ding mag wel duidelijk zijn: Het is een ZWARE POST , en om goed te presteren heb je echt een goed team nodig . Met 1 kapitein aan boord. Het is een baan op Nationaal- en Internationaal niveau .

  Ik ben benieuw wat voor lafoe torie het nu gaat worden.

  Dit zal zeker z’n doorslag hebben in de economie.

  .


  Maak melding

 12. Ze wilden haar niet verder beschadigen (onkunde) en hielden het op onenigheid met een tobambtenaar.
  Wat voor handel moet Suriname nou drijven? Het land produceert bar weinig.


  Maak melding

 13. Burleson was directeur van de Suriname Business Forum. Deze forum geeft informatie aan mensen die geinteresseerd zijn in investeren in Su. Ze geven background informatie van de onderneming en geven investering adviezen.

  Als geen lid van de ndp is ze een technocraat. Aangezien de kabinet van de president de politieke beslissingen neemt zijn alle ministers of zouden moeten zijn technocraten. Ze voeren de wil van bouterse uit.

  Ik ben benieuwd wat de structurele verschillen waren tussen de twee minister en de directeur. Ik vraag me af wat hun schooling zijn geweest. In ieder geval Sieglien krijgt haar” ww uitkering”. Ze hoeft niet te hosselen voor een baan.


  Maak melding

 14. Zou de structurele verschillen in denken het resultaat zijn van de minister zijnde een meester in de rechten (mr.) en de directeur een ingenieur (Ir.).? Wie weet.


  Maak melding

 15. de partner van Bouva heet Jane Burleson . is Sieglintje soms de moeder van Jane ?
  iemand die HI wil runnen moet van goede huize komen en moet aantoonbaar bewezen hebben dat die verstand van handel en industrie heeft . mijn ervaring is dat hindoestanen en chinezen daar heel goed in zijn .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES