dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDelen Franse draagraket aangespoeld in Suriname

Delen Franse draagraket aangespoeld in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 27 jan – Vissers hebben brokstukken van een draagraket ontdekt in het Bigipan natuurreservaat, in het district Nickerie. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. Het betreft vermoedelijk delen van de Ariane 5 draagraket.

Volgens de politie zijn brokstukken aangetroffen. Die zijn vermoedelijk afkomstig van de in december in het oostelijk buurland Frans Guyana gelanceerde Ariane 5. De brokstukken die in de oceaan moesten terechtkomen, zijn bij de kustvlakte aangespoeld. Alle aangetroffen delen zijn reeds geïnventariseerd door de politie van Nickerie. Er wordt voor deze zaak een dossier opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Van deze ontdekking is reeds rapportage gedaan aan de procureur-generaal van Suriname. De Ariane 5 is een zogenaamde tweetrapsraket die in Europa in delen wordt gebouwd. Na completering volgt de verscheping naar Frans Guyana. De raket wordt er dan geassembleerd. Hierna volgt de lancering vanaf platform ELA-3 op het Centre Spatial Guyanais, CSP, bij het plaatsje Kourou.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. é, é!, Sranan Habi Wa Tra Gosla(a)r Bakka.

  Als François Gérard Georges Nicolas Hollande dit komt//laat opruimen, dan kan hij ook DDB en de rovers opruimen. Opgeruimd staat toch zo netjes.

  A (His)Tori Dis Mo Smeer Boeng Gie DDB Nanga In Gi Foetoeboois. Hollande Gie DDB Wan Teken, dat FranZsman No Dé Mik Spotoe; Din FranZsman Tja Kruisraket. Mi Taigi!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Denk dat plastic meer vervuiling brengt dan stuk van raket. En typisch Surinamers om schade vergoeding te vragen. Wees blij met deze buren die hun indianen bevolking met respect behandelen,kan Suriname een voorbeeld aan nemen.


  Maak melding
 3. In de jaren 60 had Nederland met succes 4 metereologische raketten succesvol gelanceerd in Coronie.
  Men was zo blij dat zij (toen) Coronie als vaste raketlanceerplaats hadden benoemd. U weet het: het werd geen Coronie, maar Kourou.
  Kennelijk zijn de geesten van de voorouders van Coronie zo boos geworden dat ze dit even als teken aan de wand moesten nageven. Overigens heeft Suriname nooit kennis mogen nemen van de resultaten van dit onderzoek.
  Mij is geleerd dat wie zwijgt kennelijk veel te verbergen heeft.
  Ik vermoed dat men toen reeds dingen over Suriname hadden ontdekt die wij niet mochten weten.
  Maar ach, waarom zeur ik. Hoe je het draait of keert. In die week was Suriname Wereldnieuws en daar mogen wij zeker trots op zijn.


  Maak melding
 4. @john…
  Inderdaad de korste afstand tussen de maan en de aarde , zit dus blijkbaar in coronie. Dat had de nasa toen uitgerekend, dat het kourou is geworden, was het foutje van Pengel geweest. Ik wil niet hierover praten, maar het was zo.


  Maak melding
 5. in 1955 heeft een achterlijk surinaamse politici geweigerd om in coronie de esa te laten vestigen, als dat wel was geweest, waren nu alle corinieaanen,,, zeer weggesteld geweest!!! en was er geen pinarie naar geweest en was de kokosolie een echte industrie bij geweest….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES