EU-hulp voor ‘kwetsbare groepen’ in Suriname

20

PARAMARIBO, 26 jan – De Europese Unie, EU, geeft ruim achthonderd duizend euro voor ontwikkeling van ‘kwetsbare groepen’. Het gaat om vrouwen in het Surinaamse binnenland en jongeren. Er is aandacht voor de grote uitdagingen waar beide groepen voor staan.

Wat de jongeren betreft, is de focus op het verminderen van het aantal vroegtijdige schoolverlaters. Via het project Initiative Gender Responsive onderwijs, iGrow, zullen honderden leerlingen van het lager beroepsonderwijs worden bereikt. Om ze aan te moedigen op school te blijven, zal zal onder meer de thuisomgeving worden verbeterd. De EU geeft ruim vierhonderd duizend euro voor dit project.

Het tweede project betreft micro-financiering en afzetmarketing in verschillende dorpen en gemeenschappen in het binnenland. De ruim vierhonderd duizend euro van de EU gaat hier naar verbetering van werkgelegenheid, ondernemerschap en competenties. Volgens Sheila Ketwaru- Nurmohamed, directeur van het Bureau voor de Dienstverlening aan de NGO’s, komen zeker veertig onderneemsters in aanmerking.


20 REACTIES

 1. Waarom gaat het geld alleen naar het binnenland, terwijl de mensen in de districten met dezelfde problemen te kampen hebben? Ook in de districten zitten kwetsbare vrouwen en jongeren. Er wordt al ontzettend veel tijd en geld besteed in het binnenland met als gevolg dat er daar een mentaliteit is ontstaan dat alles door de overheid moet worden bekostigd. De bosland dignitarissen liggen de hele dag in hun hangmat en krijgen een toelage. Het hout ligt er voor het oprapen maar niemand komt op het idee om samen een school te bouwen. De mannen zitten achter de vrouwen en als ze een kind hebben verwekt kiezen ze het hazenpad om hetzelfde weer bij een ander te doen. Ik zou het geld liever besteden aan de omscholing van de granmans en de basja’s zodat ze productiever worden en iets terug doen voor hun gemeenschap.


  Maak melding

 2. Whahaaa Bouterse wilde aantal jaren geleden Nederland nog ontwikkelingsgeld geven. Nu liggen de kaarten weer anders.

  Hoe wil Bouterse dit alles rijmen met zijn anti koloniale politiek ? De eu bestaat voornamelijk uit witte mensen. Dat stinkt toch.


  Maak melding

 3. Debby@

  Je heb volkomen gelijk, De EU moet stoppen met deze onzin.

  Niks geven! Zij hebben er zelf voor gekozen en wij respecteren dat , het is ons belastinggeld.

  Suriname is een rijk land , laat ieder individu z’n hand wapperen in plaats van ophouden!

  mik ding wroko tranga , no merci !


  Maak melding

 4. “De ruim vierhonderd duizend euro van de EU gaat hier naar verbetering van werkgelegenheid, ondernemerschap en competenties.”

  Volgens mij precies wat Debbie wil!!!


  Maak melding

 5. Waar is nu die moordlustige “volkspresident” met zijn grote bek. En waar is die staatskas graaiende zgn. ‘FIRST LADY” met haar populistische “donaties” aan het volk. De internationale gemeenschap moet dit criminele, corrupte narcoland isoleren en compleet negeren.


  Maak melding

 6. Bouterse heeft heel veel geschreeuwd met een zeer grote broek aan. Dezelfde broek is tot aan zijn enkels gezakt. Heb nog niet gehoord dat hij bedankt voor het geld. Nederland stelt zich op als volwassen natie en stapt over de persoonlijke vete wat hij z.g. uitvecht met Nederland.
  Bouterse dient zijn persoonlijk belang en de EU dient het volk van Suriname


  Maak melding

 7. Te gek voor woorden, 800 duizend euro in een land pompen, dat ėėn van de corrupste landen is, en waarbij de afgelopen jaren voor honderden miljoenen uit de staatskas gestolen is door deze paarse criminele bende.


  Maak melding

 8. Waarom zoveel moeite doen voor de binnenland bewoners?
  Ze leveren helemaal geen bijdrage aan niks.Ze gaan weer voor die crimineel stemmen.
  Die euros kan liever besteed worden om de hospitalen van apparatuur en medicamenten te voorzien alsook bedden!


  Maak melding

 9. @ Debby,

  Je hebt het goed verwoord !! Tijdens de Binnenlandse oorlog kregen ze ook van EU, melkpoeder en boter etc.
  Dat alles moest geheim gehouden worden, de cijfers mochten niet in de kranten komen (eis van EU toen), terwijl wij pinaarden in Paramaribo !! Nu verdienen ze tonnen met illegale goudwinning (zonder belasting te betalen) en hebben vaak meerdere woningen in de omgeving van Paramaribo plus in het Binnenland + een kaart voor alles en nog wat van Sociale zaken !
  Aan de stadsbewoners zeggen de ambtenaren van het Binnenland op kantoor van Sociale Zaken, “sa joe wanie! a no kang! Mie no abie ting gie joe !!
  De stadscreool en anderen hebben met zweet en tranen het land opgebouwd !!! Ze zijn nu en hun kinderen, de verschoppelingen !!


  Maak melding

 10. Als Silvana straks in de tweede kamer terecht komt hoop ik dat zij naar het gedrag van de allochtonen gaat kijken om verbetering aan te brengen om zodoende erger te voorkomen.

  Nederland neerhalen en vervolgens toch nog je handen openhouden.
  Het is geld van de hardwerkende EU burgers.


  Maak melding

 11. Wat zonde liever had men dat geld aan de rijst(coka)boeren van Nickerie gegeven om de productie (coca import) te verhogen, zodat de mensen in de EU over goedkope rijst (coka) kunnen beshikken…


  Maak melding

 12. Eigenlijk moeten ze geen enkele hulp van het buitenland krijgen. Ze hebben het niet verdiend. Hulp dienen ze te krijgen van al die dieven op wie ze hebben gestemd, die deel hebben uitgemaakt van de Nationale Dieven Partij sinds 2010. Wat zeker zal gebeuren is dat ook een groot deel van deze gelden zal verdwijnen in de paarse zakken van al degenen die belast zullen worden met het verlenen van hulp. Want…….wahahaha na so a kong de sinds 2010, de Suribabwaanse dievenmentaliteit.


  Maak melding

 13. @ Boe,

  Die verdomde witte mensen zorgen ervoor dat er nog iets geregeld wordt in Su. Wat hebben jouw zwarte broeders allemaal gepresteerd de laatste jaren, jij xenofoob? Ondank is ’s werelds loon!


  Maak melding

 14. @@ Sam!! het is geen €400.000 maar €8 00.000 een grote verschil!1 Bouta blij!!!

  Nu snap ik waarom de Nederlanders dom zijn!! Ze moeten ophouden met hulp geven in SU!!! Hadden ze liever aan Uganda gegeven!!

  @@ Bon-Korosrananmang!! je hebt het goed verwoord!! alleen ben een paar vergeten op te noemen!! Ze komen ook roven en beroven in Paramaribo en maken de toeristen ook lastig!! je bent door hun niet veilig!! en de apen zijn allemaal verdwenen!! opgevreten natuurlijk en nu ben jij ad beurt!! vergeet de voedselpakket niet!!


  Maak melding

 15. Jullie lullen alleml lt ned hun mensen geld gevn .wy pienaren ook hier
  Overal hebbn ze aarmoede. Niet du alleen bouta heb gelyk dingen wensen vr iemnd wens ze veel succes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.