Staking leerkrachten in Suriname gaat gewoon door

25
Onrust broeit weer binnen onderwijs in Suriname

PARAMARIBO, 23 jan – De staking op verschillende onderwijsniveaus gaat gewoon door. De regering heeft een voorstel gedaan voor verhoging van het loon. De leerkrachten hebben het voorstel radicaal afgewezen. Het deugt van geen kanten, was de indruk tijdens een vrij rumoerige vergadering.

De Bond van Leraren en de de Alliantie van Leerkrachten in Suriname zijn niet vinden voor een voorlopig voorstel. Na een week van besluiteloosheid, is voorgesteld om een voorschot te geven. De regering biedt vijfhonderd Surinaamse dollar (ongeveer vijftig euro) per maand. Dat moet voldoen in afwachting van een definitieve regeling.

Het laatste is waar de leerkrachten voor gaan. De reeds ruim een week durende staking moet leiden tot een financiële ‘herwaardering’. Het voorstel volgt op twee dagen van ‘intensief’ overleg tussen regering en vakbonden. De leerkrachten zeggen geen vertrouwen te hebben in de regering. Die had beloofd dat de herwaardering in januari gereed zou zijn. Het is uitgesteld. Daarom ook wordt het voorstel afgewezen.


25 REACTIES

 1. Ze hebben gelijk geen vertrouwen in de regering. Ze moeten wel steun krijgen.
  Alle NDP’ers bemoeien maar geen oplossing. Zelfs mansaran – verrader is wakker, Eugene van der san de genius is ook wakker. Waar is God Bouterse, is hij in een hol gekropen of wat. Peneux mag doen wat hij wil, Ik hoop dat het einde van deze malloten in de regering snel komt.
  MIschien is Bouta aan het inpakken om naar zijn Broer obiang te gaan, SU Failliet, DSB Failliet. Wie volgt.


  Maak melding

 2. Go Leraren Go: Ik vind jullie heel MOEDIG om de Staking niet te beëindigen.

  KUMA en zijn SALOON CLUBJE zijn SUPER ONBETROUWBAAR.

  Jullie zijn KANJERS: Ik sta volledig achter jullie. Valies: Je bent een HELD.

  LANG LEVE DE BVL/ALS, dat bestaat uit 90% VROUWEN!!!!!


  Maak melding

 3. @Ramirez, die miljoenen die door deze paarse criminele bende gestolen is, moet terug komen in de staatskas, want het is nogal simpel door te stellen, dat 1,2 miljard verdampt is, en wat die leerkrachten betreft, zijn ze eindelijk wakker geworden, om langer met dat hongerloontje voor de klas te gaan staan, terijl die fossiele leeghoofden op het kabinet tussen de 22.000 en 25.000 maandelijks opstrijken, om overdag enkele flessen blue label burgemeester te maken, en met adviezen komen, die het land nog verder de verdoemenis in helpen.


  Maak melding

 4. @Ramirez,

  Qoute:
  Waar moet de regering de miljoenen Srd’s per maand vandaan halen?

  Als KUMA nog voor PLEE-SIDENT wil spelen moet hij in zijn eigen ZAK en die van RAMON gaan om de Leraren tevreden wil stellen?

  AND LAST BUT NOT LEAST: VERTROUWEN, VERTROUWEN, VERTROUWEN.


  Maak melding

 5. De regering verliest dubbel. Ze moeten toch meer loon betalen en nu maken ze extra kosten vanwege de staking. Het is eerder een kwestie van ego’s geworden dan van gezond verstand en wat destijds was beloofd.


  Maak melding

 6. @Manu, @Henry,

  Het gaat niet om wat al ontvreemd is (dat krijg je nooit meer terug), maar wat er nu voorhanden is. Er is geen geld.
  Als de leraren meer betaald gaan krijgen, gaan de belastingen omhoog moeten. De ministers gaan echt niet uit eigen zak betalen en het geld moet toch ergens vandaan komen.


  Maak melding

 7. Leerkrachten GEWOON DOORGAAN !!!!
  Jullie hebben vier jaar of langer GESTUDEERD dus GÉÉN genoegen nemen met € 50 euros.

  “Wulpse Ingrid “, ZONDER DIPLOMA en het wijf van ” Desi FOUTerse ” , lacht jullie ELKE MAAND vierkant uit qua salaris ( SRD 8.000 p/m) !

  ” Brampie de ZAKKENVULLER “, ZONDER DIPLOMA, MEGA-ROVER en TOP NIETSNUT, strijkt maandelijks SRD 25.000 op !

  En wat te denken over het salaris van ” Miss Peggy FOUTerse “, ex-VAKKENVULSTER bij Albert Heyn en nu als staatsadviseur ; SRD 25.000 p/m ???!!!

  Tenslotte, elke maand is het weer KASSA voor de TOP CLOWNS van de POPPENKAST; +/- SRD 20.000 !
  Een deel rept GÉÉN WOORD tijdens vergaderingen gedurende de 5 zittingsjaren maar gaan elke eind van de maand DANSEND naar de bank.
  Een ander deel slaat slechts WARTAAL uit in hun vaak te wijd zittende kostuum en ook ZIJ overtreffen de leerkrachten met een VORSTELIJK salaris !

  Leerkrachten ! DOORGAAN tot het BITTERE EINDE !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. @ Ramirez, omdat het gestolen geld niet meer terug komt, en geen geld in kas is vanwege dit wanbeleid, is het volk de dupe geworden, en zijn de leerkrachten, terwijl er een overeenkomst getekend was met deze corrupte regering, ook de dupe geworden, maar dit alles moet je toch niet voor zoete koek aannemen, laat staan je er bij neer leggen.


  Maak melding

 9. @Ramirez,

  Aan de Leraren is het een en ander toegezegd. DE LERAREN VERTROUWEN KUMA NIET.

  Je zegt wat ontvreemd is, krijg je niet meer terug: Deze GRAAIERS moesten allang in de BAK en het GESTOLEN geld terug in de KAS van de Staat.


  Maak melding

 10. ga zo door valies tenminste een die durft petje af

  leraren gewoon doorvechten het is jullie hard verdiende recht om een menswaardig loon te ontvangen


  Maak melding

 11. Mik A Tan Drape, Mik A Faja Kon
  Mik A Tan Drape, Mik A Faja Kon!
  Mik A Tan Drape, Mik A Faja Kon.

  Te Joe Njan Lanti Moni Joe Na Foe Lon.

  Ie Moe Tan Drape, Mik A Faja Kon

  Pé A Moni Dé?

  Regeren Is Vooruit Zien.

  Al Zijn Test Move Moeten Zorgvuldig Gevolgd Worden, So A No Kan Boro Go Na Equatoriaal Guinee.

  Sranansma Oe Bondroe!

  Dit Is Het Begin, We Gaan Door Met De Strijd. Een Groep Zal Voor Aan Moeten Lopen, Om Van De Verlepte Paarse Kakkerlakken Af Te Komen.

  Sranansma Aansluiten, Hun Strijd, Is Ook Jullie Strijd.

  De Kaas Niet Van Het Brood Laten Opeten.
  Als Jullie Niet Voor Jullie Zelf Opkomen, Wie Gaat Het Dan Voor Jullie Doen?, Ja Toch?!

  Zij Die Het Kruis Dragen Hebben Zich Goed Gezegend, Ja Toch?!, Zie Hun Goederen En Leefstijl.

  Stree Def Stree Wi No Sa Frede!

  Tide Tamara We Stree Go Moro Fara.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Hopelijk krijgen de leraren steun van de gehele Surinaamse bevolking en wordt alles platgelegd waardoor de regering ten val wordt gebracht. Het is nu de tijd om af te rekenen met deze boevenbende. Met aan het hoofd de grootste leugenaar met de vele moorden op zijn geweten. Stre def stre wie no sa frede….


  Maak melding

 13. Bouterse zie je niet dat je moet opstappen met je regering want jullie kunnen niets meer klaar maken in het land.Het volk wordt in de mailing genomen door jouw en jouw regering.Alle reserves van het land is gebruikt maar waar aan het besteed is weet niemand.Je moet met de billen bloot en aan het volk vertellen op welke buitenlandse regering het geld staat.Is diefstal van staatsfinanciën.Dat is mijn mening als Surinamer die in armoede moet leven in mijn eigen land.Die leerkrachten staken om dat ze belazerd zijn door jouw en je loopjongens van de regering.Tijden de onderwijs staking in het verleden onder Pengel als premier gaf hij zijn mandaat terug aan het volk omdat hij het niet meer kon opbrengen.Dat moet jij als president ook doen omdat je een puinhoop ervan hebt gemaakt in Suriname.


  Maak melding

 14. Je lost de problemen ook NIET op met een incompetente regeerploeg plus president, die andere doelen hebben dan het creeren van welvaart en welzijn voor het volk !

  Zolang het doel is strafrechtzaken mbt prive-personen te saboteren, maw de onafhankelijke Rechterlijke Macht te vernietigen, zal Sranan achteruit blijven gaan !

  Geen rechtsstaat, betekent ook geen ontwikkeling !!!!!

  Geen rechtsstaat leidt naar willekeur, machtswellust en dictatuur !


  Maak melding

 15. Deze regering bestaat uit paars bezeten marionetten die de baas der misdaad in het zadel houden. Ten koste van land, volk en oerdomme debiele paarse idiote aanhangers. Als het gehele volk, alsook al die domme aanhangers niet de straten opgaan om mee te strijden, dan moro paarse ka gaan ze te eten krijgen van de baas der misdaad en zijn paarse roversbende. Kondre vernietig bakka leki in tachtig. Tjies baas mooi dat ooktoe eng egi zoon en stiefzoon besmet nanga a paarse misdaadvloek. Wahahahaha een moordenaar als president der oerdomme dwaze paarse zombies. whaahahaha ai mek heri volk schijt.


  Maak melding

 16. Na een onderhoud van drie uren is overeengekomen een koopkrachtversterking voor leerkrachten van SRD 500 over de maand januari. Ook over februari is SRD 500 overeengekomen. Dit deelt de president van het Fols-presidium, Marcellino Nerkust, mee.

  Dit is de zeer bekende splijtzwam die de regering inzet om de vakbonden tegen elkaar uit te spelen.
  Nerkust leent zich ervoor. Dit was vanaf de horizon zichtbaar.
  Leden van de bonden van de voorzitter Valies,
  Laat je nu niet misbruiken. Doorzetten want deze regering beloot en als puntje bij paaltje komt hebben ze weer een smoesje om het teniet te doen.


  Maak melding

 17. Ik gun de leerkrachten hun 500 Srd. Maar persoonlijk vind ik het te gortig in deze tijd !!! En minimaal loon van 4000,–Srd? dat is gewoon ondenkbaar en belachelijk!!! En begroting technisch niet haalbaar !!
  Draai liever de “gratis stroom van circa 1500 Kw” bij EBS-personeel terug; Steve Awaridomri zijn 6000,–Srd intrekken(welke prestatie levert hij )??
  Ressortraads- en Distriktsraadsleden toelagen halveren !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.