zondag, mei 26, 2024
HomeFotoBedrijven tekenen de 'Verklaring van Paramaribo'

Bedrijven tekenen de ‘Verklaring van Paramaribo’

-

Does Travel - naar Suriname

[FOTO] – Een vertegenwoordiger van de Finabank in Suriname tekent namens de directie de ‘Verklaring van Paramaribo’. In totaal hebben vertegenwoordigers van 16 organisaties waaronder ook Torarica Group of Hotels, Rudisa Holding, de Fina Bank, Nana Resources, Kaloti Suriname en de KLM afgelopen week hun handtekening geplaatst onder het document welke tot doel heeft bedrijven te stimuleren een LGBT-inclusieve werkomgeving te creëren. Dit tijdens gebeurde op donderdag 12 januari 2017 tijdens een business lunch in restaurant Spice Quest aangeboden door Parea, de vereniging voor gay professionals in Suriname

De verklaring van Paramaribo is een van de uitkomsten van de Workplace Pride conferentie die op 9 juni 2016 werd georganiseerd door Parea in samenwerking met de Nederlandse Ambassade te Paramaribo en de Workplace Pride Foundation. Het uiteindelijk streven is dat genderneutrale cao’s waarbij de zelfde rechten gelden voor zowel hetero als homoseksuele collega’s de norm wordt. Deze verklaring is ook ondersteund door de werkgeversorganisaties ASFA en VSB en werknemersorganisatie C47.

Een historisch moment volgens Parea voorzitter, Juan Pigot want een aantal toonaangevende bedrijven in Suriname hebben hierdoor bewezen dat voor hun alle personeelsleden hetzelfde zijn. Wanneer iemand zichzelf kan zijn op de werkvloer komt dit ten gunste van de productiviteit van zowel de werkgever als de werknemer aldus Pigot.(Foto: Guillo Grant)

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Een nieuwe stap naar volle burgerrechten voor de LGBT gemeenschap. Er zijn nog vele stappen nodig. Meer Iurisprudentie en nieuwe wetten.

  Mensen die van elkaar houden moeten met elkaar kunnen trouwen. Pensioen rechten moeten naar de partners kunnen gaan als er een doodgaat. Ziekte verzekering voor twee als bij heteros. Erfrecht dezelfde als bij heteros Etc.

  Veel geluk toegewenst.


  Maak melding
 2. Waarin een klein land groot kan zijn!
  Eindelijk een keer positief nieuws vanuit Suriname, waaruit blijkt dat we de hoop op een goede toekomst niet hoeven op te geven.


  Maak melding
 3. Nu moeten deze 16 groepen de verklaring Bevrijding van Suriname voor een ieder ook niet lgbters tekenen en de bevrijding is nabij,
  Dan zijn we echt bevrijd.
  Nu even afwachten en zien of deze 16 organisaties bereid zijn om het echte gevecht te leveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES