woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentAdvocaat hekelt uitspraken minister over SFB-zaak

Advocaat hekelt uitspraken minister over SFB-zaak

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 jan – Advocaat Humphrey Schurman vindt het ongepast van minister Jennifer van Dijk-Silos om zich uit te spreken over de zogenaamde SFB-zaak. De aanhouding van drie leden van de Nederlandse rapgroep Strictly Family Business zou een zaak moeten zijn van uitsluitend de justitie.

De uitspraken zouden als inmenging gezien kunnen worden in de strafzaak. “Maar wij weten dat de minister dat niet zo bedoeld heeft”, zegt mr. Schurman tegenover de Ware Tijd. Intussen zijn de uitspraken wel gedaan. Van Dijk-Silos complimenteerde de politie over de aanhouding van het trio. De aanhouding geschiedde na aankomst van de heren in december. Ze worden verdacht van kindermisbruik.

Schurman is het overigens eens met Van Dijk-Silos dat kinderen beschermd moeten worden. Ook staat het de minister vrij een regeringsstandpunt kenbaar te maken. Van Dijk-Silos heeft sinds haar aantreden gekapt met het gedoogbeleid van haar voorgangers. Het moet dus kunnen dat het standpunt aangegeven wordt. “Maar wat in deze zaak gebeurt, is dat de minister al bij de aanhouding uitkomt.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Inmenging tijdens lopende strafzaken,is een normaal verschijnsel geworden voor dit paarse geboefte, ze zijn gewend geraakt aan het vertrappen van de grondwet, en mensenrechtenschendingen, en het niet naleven van Internationale verdragen.


  Maak melding
 2. Inmenging is nou eenmaal een gwenti van deze regering,
  de minister van juspol houdt zich bezig met zaken die niet onder haar taak vallen,laat ze maar eens beginnen met die criminaliteit die nu aan het uitgroeien is,politievoertuigen die niet functioneren,en vooral corruptie(lees regering)


  Maak melding
 3. Die Silos en haar partij genoten de ndpers gaan het nooit leren.Ze denken allemaal rechters te zijn! Ze moeten ophouden om voor rechter te spelen.Zo onschuldig is ze niet,ze doet haat best om haar criminele baas te beschermen die
  gevang verdiend!


  Maak melding
 4. Naast de Surinaamse K. Kardasian hebben we in Suriname nu ook de Surinaamse D. Trump, Dora Trump wel te verstaan, deze twee Trumps kwetteren/twitteren zonder na te denken en hebben geen flauw idee wat hun taak als president/minister inhoudt, het zijn gewoon twee omhooggevallen blaaskaken.


  Maak melding
 5. Inmenging in lopende strafzaken,is normaal geworden voor dat paarse geboefte,het vertrappen van de grondwet, mensenrechtenschendingen en het niet naleven van Internationale verdragen, betekent voor deze criminele club, neks no fout.


  Maak melding
 6. Mijn inziens is er niks mis mee als de politiek c.q. minister een korte reactie geeft. De minister heeft niets anders gedaan dan de gevoelens die in de samenleving leeft kenbaar gemaakt. U had dat ook kunnen doen. Maar helaas hebt u verzuimd dat te doen. Maar u hebt wel commentaar op de minister. U moet begrijpen dat de minister precies weet wat zich afspeelt in de samenleving en met beide benen stevig in de maatschappij staat.


  Maak melding
 7. RC@
  Dan moet de reactie wel hout snijden,ze doet niet anders dan korte reacties geven ,maar doet vervolgens niets , als ze zo strikt is moet ze handelen naar de wet ,en dat verzuimd ze, slechte zaak.
  En ze weet precies niet wat er in de samenleving speelt, anders had ze wel anders gereageerd.
  Sari Tori


  Maak melding
 8. Ha,ha,ha moet je de Echte Nationalist horen. Laat het duidelijk zijn! Een minister met vooral een juridische achtergrond heeft zeker het recht om bepaalde uitspraken te doen m.b.t. deze casus. Maar het ligt aan de rechter om te beslissen in deze zaak. We hebben in deze kwestie te maken met het misbruiken van een minderjarige tiener. De wet moet duidelijk zijn. Er mag geen precedent geschapen worden.


  Maak melding
 9. Vrijheid van meningsuiting zoals in Nederland !!!

  Proces kan wel gestopt worden wegens”geplande Staatgevaarlijke activiteiten” van de trawanten van het trio en pappa e mammie uit Den Haag !!

  Bij the way: wat doen pappie en mammie hier terwijl ze in de WW-uitkering zitten; mogen ze zolang uit Ned. weg blijven??
  Moet de Gemeent Den Haag dat niet onderzoeken ???


  Maak melding
 10. R.C
  Je min van Juspol maakt de gevoelens van de ndpers kenbaa
  De rest van de surinamers willen gewoon dat haar baasje zijn zelf aangenomen amnestie moet terug geven en voor de rechter moet verschijnen.Maar dit alles dringt niet door tot haar olifantenhuid.Ze staat met beide benen stevig op de grond…hahaha..zo stevig dat ze een rolstoel nodig heeft en eruit valt nog erbij.


  Maak melding
 11. mevrouw dora,,, stief vader misbruikt zijn 4 minder jarige 6 , 7, 8 , 9 jaar kinderen verkracht ze al maanden,, bovendien h i v besmet..

  jij als hoeder samenleving met de wet in jou handen,, jij hebt huizen hoog geschreeuwd, dat dat jij de eerste vrouw bent,,, die deze mensen hard zal aanpakken..

  je zou ze n.l. ”’ kastreren ”..hun tollie laten afhakken..in de ” alcatrz ” deponeren.. leven lang..

  waar ben je nu met je grote bek..

  voor mij ben je een waardeloze dikke vette rot vrouw.. die alleen voor het geld al daar zit even als je baas de moordenaar..


  Maak melding
 12. @ robg(met kleinletter r)
  Ik vindt t jammer antwoord te geven op JE reactie want eigenlijk ben JE t helemaal niet waard,
  Een minister moet zich bezig houden met taken die op haar ministerie voorkomen en tot daar,als de zaak dan verder moet,moet de minister het dan overlaten aan de advocaten en rechters

  En bovendien als de minister een juridische achtergrond heeft waarom zeurd ze dan op de post van justitie en politie,ze was dan toch liever de juridische branche ingegaan.

  Een minister van juspol moet zich bezig houden met de veiligheid van t land dus orde en rust brengen in de samenleving en als je de kranten en facebook berichten volgd zie dat de samenleving aan haar lot wordt overgelaten.

  opo kondremang oe opo


  Maak melding
 13. Vrije Meningsuiting in een democratische rechtsstaat geldt voor iedereen. Advocaat Humphrey Schurman moet dat onder de loep plaatsen en nader bekijken en dan een uitspraak doen over zijn bevinding.

  Ook Jennifer van Dijk – Silos mag een mening hebben t.a.v. dit gebeuren, ondanks haar functie in de democratische rechtsstaat Suriname.

  Zij is niet iemand waarvan ik zeg, dat ze haar werk perfect doet sinds ze samenwerkt met DDB en de gangsters. Voorbeelden zat, waar ik het niet met haar eens ben.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 14. RobG,

  die precedenten worden WEL geschapen als het om strafvervolging gaat m.b.t. de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE.


  Maak melding
 15. Rob G. Je bent weer zeer jammer bezig om over kindermisbruik te praten. Het gaat hier om een kleine onopgevoedde hoer die op 17 jarige leeftijd al loopt te schreeuwen dat ze met een man woont. De minister moet de zaak toch echt beter gaan bekijken en ook de man laten oppakken waarmee deze zgnd tiener samenwoont. Dat is aanpakkej van kindermisbruik!


  Maak melding
 16. Er zijn veel mensen in Suriname die veroordeeld zijn voor kindermisbruik,waarom zouden deze jongemannen niet veroordeeld mogen worden omdat zij artiesten zijn?

  Als bewezen is dat ze dat gedaan hebben dan moeten ze de gevang in,over en uit.

  Wat lullen jullie nog!


  Maak melding
 17. @Wan Pipel,
  Niemand heeft het erover dat deze kerels niet veroordeelt moeten worden. Alleen moet een minister haar grote mond houden als een zaak onder de rechter is. Dat is de basis van een rechtsstaat. Nu gaat de uitvoerende macht een mening geven over zaken van de rechterlijke macht.


  Maak melding
 18. volgens doekhie ,,, heeft sme de geld middelen van de kanawaima veer verbingding nickerie- Guyana opgevreten..

  hij moet niet zeggen, dat sme het heeft opgevreten,, maar zijn eigen partij genoten de n d p en de lijder ervan..

  zij zijn de meest vernietigers van het land aller tijden ook in anno 2017 gaat het gewoon door..

  wat het gaat worden overblijven van het land over de komende 3 jaren,, houdt u uw hart vast.., makkelijk zal het niet worden..

  vluchten kan niet meer..


  Maak melding
 19. Een minister mag zeggen wat ie wil daar gaat niemand geen moer aan.
  Wie niet eens is moet het maar met de rechter uitvechten.
  Een advocaat doet zijn werk om iemand vrij te krijgen daarvoor wordt hij of zij betaald.
  Houden jullie je bezig met Nederland om de boeven in Nederland te vangen,daar hebben ze problemen mee!(zie Brabant)


  Maak melding
 20. Volgens advocaat Schurmans
  “De aanhouding van drie leden van de Nederlandse rapgroep Strictly Family Business zou een zaak moeten zijn van uitsluitend de justitie.”.

  Wel wel wel
  En de amnestiewet? Had deze advocaat ook aanmerkingen op de DNA die deze wet heeft aangenomen?


  Maak melding
 21. Quote van RobG
  We hebben in deze kwestie te maken met het misbruiken van een minderjarige tiener. De wet moet duidelijk zijn. Er mag geen precedent geschapen worden.

  Wat ouwehoer je weer. Precedent?Is de amnestie en terugroepwet geen precedent?
  Is het omzeilen van leenbedragen oom geen precedent?

  Blij toch even stil bij wat je schrijft want je komt zo oerdom over.


  Maak melding
 22. Wat is haar mening over Meriba? Hoort hij in Santo Boma thuis of niet? Wat vindt ze ervan dat burgers wapens mogen hebben? Vindt ze dat een hond gemuilkorfd op straat moet lopen? Vindt ze dat een moordenaar president van een land mag worden? Vindt ze dat ze hem dan moet dienen? Vindt ze dat Chineze winkeliers beter beveilgd moeten worden?
  Graag hoor ik haar mening over deze en andere zaken, want ze schijnt overal een mening over te hebben.


  Maak melding
 23. rob g

  je kunt beter je mond houden want als straks de rapporten uitlekken dat e veroordeeld bent voor pedofilie
  zul jij je gezicht moeten veranderen dus mi boi voorzichtig!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES