Suriname op Vakantiebeurs dankzij steun NL ambassade

33

Van 11 – 15 januari a.s. wordt in Nederland de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht gehouden. Ook Suriname zal dit jaar vertegenwoordigd zijn op de beurs en wel dankzij een financiële injectie van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo. De onlangs gelanceerde Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) heeft van de ambassade in Suriname steun gekregen om, met een 19-tal bedrijven uit de toerisme sector, Suriname als toerismebestemming op professionele wijze te promoten.

Nadat de Surinaamse Overheid had aangegeven geen financiële middelen beschikbaar te kunnen stellen voor de vakantiebeurs, is de SHATA op zoek gegaan naar fondsen. De Nederlandse ambassade draagt versterking van de toerismesector in Suriname een warm hart toe en heeft een financiële bijdrage gegeven om deelname van Suriname aan de vakantiebeurs mogelijk te maken. De SHATA fungeert als trekker van de Surinaamse delegatie en deelname. Het thema van Suriname op de beurs is dit jaar : “Discover the secrets of Suriname”.

Gisteravond organiseerde de Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman een ‘uitzwaaireceptie’ in Paramaribo voor de deelnemers aan De Vakantiebeurs.(Archieffoto: Suriname op de Vakantiebeurs in 2016)

Bekijk ook:


33 REACTIES

 1. De SHATA ziet nu wie de echte vriend is.

  Deze regering roept al jaren hoe belangrijk toerisme kan worden voor Suriname maar is te beroerd om er een cent in te investeren. We geven wel geld uit aan een nutteloze ambassade in Parijs.

  De Nederlandse ambassadeur beseft nog meer dan deze hele regering het belang van de toerisme als bron van economische ontwikkeling en de promotie van Suriname als toeristische bestemming.


  Maak melding

 2. -Ik hoop dat die NDP,ers zoals @Damsco het goed lezen:::::::::::::::
  Ook Suriname zal dit jaar vertegenwoordigd zijn op de beurs en wel dankzij een financiële injectie van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo.

  Heb je nog durf om die “witteman” weg te jagen?????


  Maak melding

 3. Surinamers leveren een wezenlijke bijdrage in Suriname en Nederland. Om nu LICHTZINNIG te staan doen als één ZWALUW opeens wel een ZOMER maakt, is PURE NEOKOLONIALE ZWAKZINNIGHEID en BEDRIEGERIJ.

  Dat Nederland in velerlei opzichten Suriname het één en ander VERPLICHT is, behoeft geen betoog. Anderzijds zal het in sommige opzichten van Surinaamse zijde ook het geval zijn, vanuit de MODERNE VERSIE benaderd.

  Toen de Regering Bouterse het Kwakoe-festival een reikende hand bood, was Nederland en ook Suriname toen te klein, voor wat betreft de DAGELIJKSE RADDRAAIERS hier op de site.

  Dat Nederland bij Suriname in het KRIJT staat weten de zogeheten NUCHTERE PTA-TA’S donders goed.

  Niemand heeft iets aan SLIJMEN. Gelukkig zijn er nog Nederlanders die op NUCHTERE MOMENTEN hun MISSELIJKMAKENDE HISTORISCHE ROL ten opzichte van Suriname hetzij DIRECT of INDIRECT durven toe te geven door een PASSENDE houding te ETALEREN.

  In dit geval WEET de Nederlandse Ambassadeur TERECHT velen aan zijn zijde. Vaak begint het bij het ‘TOPJE van de IJSBERG’.

  De jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht is echt PEANUTS vergeleken met de dagelijkse bijdrage van (RECHTGEAARDE) SURINAMERS in Nederland, in ECONOMISCH opzicht.

  Een WELDENKENDE Hollander zit niet te wachten op geen ENKELE NEOKOLONIALE Surinamer die de BOEL wenst te BEDONDEREN uit MOGELIJK EIGEN GEWIN.

  Deze NEOKOLONIALE NIETSNUTTEN, zijn OOK in de Nederlandse politiek ALLEMAAL stuk voor stuk op een ZIJSPOOR belandt, omdat ze dachten de Hollander TE MISBRUIKEN voor EIGEN VOORDEEL en NIETS maar dan ook NIETS toevoegden aan de Nederlandse politiek.

  Zie het CDA en PVDA die DEZE dergelijke HYPOCRIETE NEOKOLONIALE ZWAKZINNIGEN hebben helpen RUÏNEREN en VERNIETIGEN.

  Grotendeels zijn het de Hollanders/Nederlanders die GRAAG van ‘GOEDKOPE’ en ‘SIMPELE’ zielen dachten te PROFITEREN. Dat zelfs een ONELINER als Wilders deze politieke ‘REUZEN’ van weleer nu MET ALLE GEMAK NU in z’n ACHTER-BROEKZAK stopt. Dit heeft de oorzaak in de KRITIEKLOZE en ‘GEOUWEHOER’ houding van O.A. de NEOKOLONIALE NIETSNUTTEN die Nederland eerder in z’n ZONDE lieten dan in de WAARHEID trachten te plaatsen.

  Met zulke ‘VRIENDEN’??? sla je zelfs geen ‘DEUK’ in een pakje boter. Meer of Minder NEO-KOLONIALEN?

  Do the RIGHT thing!.


  Maak melding

 4. Ben benieuwd wanneer Bouterse deze steun zal gaan benoemen tot buitenlandse inmenging en buitenlandse machten die in Suriname bezig zijn.
  Of is dat alleen als hij een verkeerde cocktail van een Whiskey en een fout lijntje heeft genomen.
  Straks trekt hij weer de koloniale kaart.


  Maak melding

 5. Wat hypocriet zeg! Eerst flink zitten schijten op Nederland en vervolgens is het altijd dank zij Nederland.! Dit is weer een teken van : We kunnen niet zonder Nederland! Ze moeten niks van die bakra;s en toch djokoe, djokoe, zaken doen. In het Nederlands heet dit STROOPLIKKERS!


  Maak melding

 6. Als Srananman, die in Suriname woont en dagelijks armer wordt door toedoen van Desiré, ben ik blij dat de economische activiteiten, m.n. het toerisme naar Suriname, bevorderd worden door een bijdrage van de Nederlandse ambassade, maar eerlijk gezegd snap ik niet waarom de Nederlandse ambassadeur dat doet, is hij misschien vergeten dat men hem (of zijn voorganger) niet eens een stoel wilde aanbieden bij de eerste inauguratie van zijne excellentie Desiré Delano?


  Maak melding

 7. Discover the secrets of Su.

  Maak je daar niet druk om. Dat zullen de toeristen op alle vlakken discoveren.

  Het is jammer dat ze niet inzien dat er veel gedaan moet worden om toeristen te welkomen. Er was nog een onderzoek gedaan door de minister. En nu?
  Geen vervolg.
  En daarom zal het niets worden.
  In su weten ze niet wat toerisme betekent. Service is ver te zoeken.

  Nogmaals als er niets aan gedaan wordt. Dan zal het gauw afgelopen zijn. En de huidige Surinaamse generatie in Nederland wordt steeds kleiner. Dit betekent dat er dan geen mensen meer bijna komen in Su. Want de 2e en volgende generatie heeft amper interesse.
  Su er is werk aan de winkel!!!

  En meneer Bouta een bedankje is wel op zijn plaats. Want het is toch weer Nederland die helpt.
  Schande mi boi!


  Maak melding

 8. Deze man had geen geld om een onderzoek in te stellen naar de moorden in Mariënburg. Want ze waren begaan door z’n landgenoten. Om vooral geen goed beeld te krijgen van de eigen geschiedenis.
  Maar voor toeristenpromotie heeft hij ineens wel veel geld. Moest de stand in die zaal in Utrecht soms bezet worden opdat die zaalhouder geld binnenkrijgt?
  Dus geld voor projecten in Suriname gaat rechtstreeks in de zak van een zaalverhuurder in Utrecht?


  Maak melding

 9. Ik snap het nog steeds niet dat er Surinaamse organisaties bestaan (lees; SHATA) die breedlachend geld accepteren van een vreemd land, om activiteiten te mogen ontplooien in dat land.

  SHATA zou zich ontzettend moeten schamen voor deze zeer genante vertoning van een organisatie die Suriname
  moet promoten in het buitenland.SHATA zou zelf met oplossingen voor hun geldprobleem moeten komen.

  Zelf verdienmodellen moeten bedenken en ontwikkelen om zelfredzaam te kunnen opereren !
  Men gaat steeds weer bij de overheid aankloppen voor ‘middelen, fondsen of een bijdrage’ om hun jaarlijkse snoepreisjes te financieren.

  Is er ooit gemeten wat al de promotie van Suriname op de afgelopen vakantiebeurzen (in Europa) het land intrinsiek allemaal heeft opgeleverd ?
  Wat is de toegevoegde waarde van deelname aan zo’n beurs voor Suriname ?

  Of waren het slechts jaarlijkse snoepreisjes voor intimi en lieden uit de inner circle van o.a. de SLM ?

  SHATA zou zich hard moeten maken om bv een toeristen belasting in te voeren voor elke niet ingezetene die het land bezoekt via JAP Airport.
  Ze moeten meer hun tanden laten zien naar de overheid om duidelijk te maken wat de tourism industry inhoudt, nodig heeft, en welke impact deze zal hebben voor het land.

  Met mooie glossy foto’s op jou website alleen kom je er zeker niet !

  Het gaat om hard werken en geld verdienen, en niet om te gaan bedelen bij de Nederlandse ambassade !


  Maak melding

 10. @Milton, je bent een achterlijke domme mongool!! Je woont en vreet in Nederland en toch heb je het gore lef om met zo’n daggoe reactie te komen!!! Je bent gewoon een slang!!!!


  Maak melding

 11. De eerste in de rij om Shata te helpen is de minister van Toerisme. Maar hij laat het afweten. Financien staat niet achter hem. Geen geld. Terwijl toerisme een Surinaamse zaak is. Deviezen verdienen en mensen aan werk helpen. Deze paarse regering moet echt dringend ophoepelen.

  Dankzij de NL Ambassade kunnen SHATA nu op de beurs. De eerste stap voor een succesvolle toeristen seizoen. Veel succes SHATA.


  Maak melding

 12. Je kunt Suriname promoten wat je wilt, maar de geinteresseerde mensen gaan toch googelen en wat ze zien zal ze doen twijfelen, vooral oudere mensen.
  Voor avonturiers die niet bang zijn voor een beroving hier of daar is het wel leuk. Hahaha.
  Als alle Surineds 100 euro de man inleggen, kunnen we misschien een eigen vliegtuig kopen en de ticketprijs laag houden. Hahaha. Alles heeft z’n voordeel.


  Maak melding

 13. Hoe Dan? Ik bedoel als je nu al bedelt om steun voor toerisme te promoten ,hoe ga je de mensen dan ontvangen in su. Overal rovers en moordenaars die op de loer staan . En als je er bent dan ga je direct in een beveiligde kooi van dieven ijzers en tig sloten. Op dit moment is su een onveilig land, laa t mensen je niks wijs maken. De degenen die de toerisme steunen in su zijn de grote criminelen omdat zij gelden hebben gepompt in hun hotel casino s die nu zowat leeg staan. Ga en kijk zelf want aan de stagiaires en studenten heeft su niks want die komen daar voor bana s en je ziet ze niet in hotels of ca s inos


  Maak melding

 14. @Milton,
  Ik snap het nog steeds niet dat erSurinaamse organisaties bestaan………

  maar natuurlijk snap jij dat niet, daar heb je immers een “gezond” en niet een paars geinfecteerd verstand voor nodig


  Maak melding

 15. @milton

  Meten is weten.
  En dat doen ze niet in Su.

  Hoe kan het dat wij in Nederland wel de negatieve dingen zien. En zij daar in Su niet. Hoe professioneel ben je dan.
  Het is echt een teering sooi daar.


  Maak melding

 16. Surinamers leveren een wezenlijke bijdrage in Suriname en Nederland. Om nu LICHTZINNIG te staan doen als één ZWALUW opeens wel een ZOMER maakt, is PURE NEOKOLONIALE ZWAKZINNIGHEID en BEDRIEGERIJ.

  Dat Nederland in velerlei opzichten Suriname het één en ander VERPLICHT is, behoeft geen betoog. Anderzijds zal het in sommige opzichten van Surinaamse zijde ook het geval zijn, vanuit de MODERNE VERSIE benaderd.

  Toen de Regering Bouterse het Kwakoe-festival een reikende hand bood, was Nederland en ook Suriname toen te klein, voor wat betreft de DAGELIJKSE RADDRAAIERS hier op de site.

  Dat Nederland bij Suriname in het KRIJT staat weten de zogeheten NUCHTERE PTA-TA’S donders goed.

  Niemand heeft iets aan SLIJMEN. Gelukkig zijn er nog Nederlanders die op NUCHTERE MOMENTEN hun MISSELIJKMAKENDE HISTORISCHE ROL ten opzichte van Suriname hetzij DIRECT of INDIRECT durven toe te geven door een PASSENDE houding te ETALEREN.

  In dit geval WEET de Nederlandse Ambassadeur TERECHT velen aan zijn zijde. Vaak begint het bij het ‘TOPJE van de IJSBERG’.

  De jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht is echt PEANUTS vergeleken met de dagelijkse bijdrage van (RECHTGEAARDE) SURINAMERS in Nederland, in ECONOMISCH opzicht.

  Een WELDENKENDE Hollander zit niet te wachten op geen ENKELE NEOKOLONIALE Surinamer die de BOEL wenst te BEDONDEREN uit MOGELIJK EIGEN GEWIN.

  Deze NEOKOLONIALE NIETSNUTTEN, zijn OOK in de Nederlandse politiek ALLEMAAL stuk voor stuk op een ZIJSPOOR beland, omdat ze dachten de Hollander TE MISBRUIKEN voor EIGEN VOORDEEL en NIETS maar dan ook NIETS toevoegden aan de Nederlandse politiek.

  Zie het CDA en PVDA die DEZE dergelijke HYPOCRIETE NEOKOLONIALE ZWAKZINNIGEN hebben helpen RUÏNEREN en VERNIETIGEN.

  Grotendeels zijn het de Hollanders/Nederlanders die GRAAG van ‘GOEDKOPE’ en ‘SIMPELE’ zielen dachten te PROFITEREN. Dat zelfs een ONELINER als Wilders deze politieke ‘REUZEN’ van weleer nu MET ALLE GEMAK NU in z’n ACHTER-BROEKZAK stopt. Dit heeft de oorzaak in de KRITIEKLOZE en ‘GEOUWEHOER’ houding van O.A. de NEOKOLONIALE NIETSNUTTEN die Nederland eerder in z’n ZONDE lieten dan in de WAARHEID trachten te plaatsen.

  Met zulke ‘VRIENDEN’??? sla je zelfs geen ‘DEUK’ in een pakje boter. Meer of Minder NEO-KOLONIALEN?

  Do the RIGHT thing!.


  Maak melding

 17. Surinamers leveren een wezenlijke bijdrage in Suriname en Nederland. Om nu LICHTZINNIG te staan doen als één ZWALUW opeens wel een ZOMER maakt, is PURE NEOKOLONIALE ZWAKZINNIGHEID en BEDRIEGERIJ.

  Dat Nederland in velerlei opzichten Suriname het één en ander VERPLICHT is, behoeft geen betoog. Anderzijds zal het in sommige opzichten van Surinaamse zijde ook het geval zijn, vanuit de MODERNE VERSIE benaderd.

  Toen de Regering Bouterse het Kwakoe-festival een reikende hand bood, was Nederland en ook Suriname toen te klein, voor wat betreft de DAGELIJKSE RADDRAAIERS hier op de site.

  Dat Nederland bij Suriname in het KRIJT staat weten de zogeheten NUCHTERE PTA-TA’S donders goed.

  Niemand heeft iets aan SLIJMEN. Gelukkig zijn er nog Nederlanders die op NUCHTERE MOMENTEN hun MISSELIJKMAKENDE HISTORISCHE ROL ten opzichte van Suriname hetzij DIRECT of INDIRECT durven toe te geven door een PASSENDE houding te ETALEREN.

  In dit geval WEET de Nederlandse Ambassadeur TERECHT velen aan zijn zijde. Vaak begint het bij het ‘TOPJE van de IJSBERG’.

  De jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht is echt PEANUTS vergeleken met de dagelijkse bijdrage van (RECHTGEAARDE) SURINAMERS in Nederland, in ECONOMISCH opzicht.

  Een WELDENKENDE Hollander zit niet te wachten op geen ENKELE NEOKOLONIALE Surinamer die de BOEL wenst te BEDONDEREN uit MOGELIJK EIGEN GEWIN.

  Deze NEOKOLONIALE NIETSNUTTEN, zijn OOK in de Nederlandse politiek ALLEMAAL stuk voor stuk op een ZIJSPOOR beland, omdat ze dachten de Hollander TE MISBRUIKEN voor EIGEN VOORDEEL en NIETS maar dan ook NIETS toevoegden aan de Nederlandse politiek.

  Zie het CDA en PVDA die DEZE dergelijke HYPOCRIETE NEOKOLONIALE ZWAKZINNIGEN hebben helpen RUÏNEREN en VERNIETIGEN.

  Grotendeels zijn het de Hollanders/Nederlanders die GRAAG van ‘GOEDKOPE’ en ‘SIMPELE’ zielen dachten te PROFITEREN. Dat zelfs een ONELINER als Wilders deze politieke ‘REUZEN’ van weleer nu MET ALLE GEMAK NU in z’n ACHTER-BROEKZAK stopt. Dit heeft de oorzaak in de KRITIEKLOZE en ‘GEOUWEHOER’ houding van O.A. de NEOKOLONIALE NIETSNUTTEN die Nederland eerder in z’n ZONDE lieten dan in de WAARHEID trachten te plaatsen.

  Met zulke ‘VRIENDEN’??? sla je zelfs geen ‘DEUK’ in een pakje boter. Meer of Minder NEO-KOLONIALEN?

  Do the RIGHT thing!.


  Maak melding

 18. do the richt thing,,

  jij woont in Nederland zelf, geniet van een uitkering,, wat lul je dan nog..

  en als je in sme zou wonen, wat doe jij dan dagelijks..

  heb je ergens een bedrijf met 100 arbeiders..

  kijk eerst naar je zelf voor je gaat oordelen over anderen..

  volgens mij ben je gewoon een leegloper..


  Maak melding

 19. waarom Nederland zo achter de toerisme in s me zit,, is gewoon heel simpel..

  vergeet niet,,, dat TIU een Nederlands bedrijf is, k l m. ook al..

  deze kisten moeten vol heen en terug vliegen en daar kan de s l m niet aan tippen…,, van daar deze insteek..

  de s l m komt vroeg/ laat te vervallen,, money no dé.. die kliek heeft alles verbrast, bewaard in het buitenland/.

  er wordt gehoopt, dat die huidige lijder niet meer al te lang zal blijven..


  Maak melding

 20. Denken jullie echt dat die Hollander die die Surinaamse tent bezoekt op de beurs denkt of weet of het hem iets kan schelen dat Noorman het betaald heeft?


  Maak melding

 21. Prof. Dr. Bouta gaat verstandig om met geld.
  Hij denkt van het heeft geen zin om geld te geven. Want su heeft weinig te bieden aan de toerist. En door de criminaliteit wilt hij niet erger maken.
  Stel je voor dat er toeristen vermoord worden. Dan is Su nog verder van huis.

  Bouta u bent een slimme man.

  U kunt dit natuurlijk niet zeggen. Want u heeft er ZELF een teering sooi van gemaakt.


  Maak melding

 22. Heb de afgelopen week voor 2 personen een cruise vakantie geboekt Australië en Nieuw Zeeland voor 22 dagen. Inclusief vlucht en 3 dagen hotel Sidney voor circa € 3.000 p.p.
  Is de 2e keer dat wij richting Australië gaan. Waarom? Omdat je dar kunt genieten van de natuur de zee het leven onder water etc. en het is een all in reis.
  Naar Suriname gaan? Voorlopig niet want ik doe het in mijn broek [ 🙂 ] zo bang als ik ben om daar in de avond rond te lopen :-).


  Maak melding

 23. Noorman heeft de beschikking om in de toekomst te kunnen kijken Europa is al bijna helemaal kaal geplukt en ook weet hij dat de toerisme sector in zwaar weer terecht is gekomen vanwege de verplaatsing van het srtijdtoneel van de terroristen in Europa.Hij begint vrij baan te maken voor de Nederlanders die een bedrijf willen opstarten in SWITI Sranan.Kijk maar wat er met Turkije gebeurt het toerisme is in elkaar gezakt.En niet vergeten criminaliteit komt in alle landen voor.Kijk maar naar ID.Dan krijg je misschien slapeloze nachten van Amerika.


  Maak melding

 24. Do the RIGHT thing!@
  Nederland is niet verplicht ten aanzien van Suriname,jullie regering heeft het vanaf 1954 zelf bestuur,dus jullie konden vanaf die tijd alles zelf bepalen.
  Nou en dat hebben jullie gedaan ook,in 1973 konden jullie kiezen of onafhankelijk worden of een provincie van Nederland.
  Had het laatste maar gedaan dan had niet van die grootte problemen gehad,had je van de miljarden van de EU kunnen profiteren,nu moeten ze alles lenen tegen woeker rentes.
  Slim hoor alle consesies verpatsen goud Ollie bauxit,en dat hebben jullie zelf gedaan,!Maar ja we moesten onder het juk van de koloniale vandaan, nou hebt het geweten ,geen kennis van zaken ,te weinig niveau ,bedenkelijke economen,we kunnen het wel zonder die Hollanders, jullie zelf ingenomen klootzakken je ziet wat er van gekomen is corruptie discriminatie,en echotrippers en zo kan ik noch uren door gaan ,maar dat heeft geen zin


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.