‘Precaire situatie merkbaar tijdens feestdagen’

20

De ‘precaire’ financieel-economische situatie in Suriname is merkbaar tijdens de vele evenementen die in december worden gehouden. Mensen kiezen liever voor evenementen met gratis toegang en waar ze vijf drankjes zouden kopen, worden het er nu twee. Dat vertelt Jean Luc van Charante voorzitter van de Surifesta, de organisatie die festijnen rond de jaarwisseling ondersteunt aan, de lokale pers.

Er staan dit jaar meer dan zestig evenementen op de kalender van Surifesta. De laatste jaren ging het om tussen de vijftig en zestig evenementen, terwijl in 1997 toen Surifesta werd opgericht het er slechts twintig waren. Dat er een recordaantal evenementen op de kalender staat, wil volgens Charante niet zeggen dat er ook daadwerkelijk sprake is van een toename.

De kalender loopt van 1 december tot en met 14 januari. Over het algemeen zijn de evenementen goed bezocht.

Bekijk ook:


20 REACTIES

 1. ‘Precaire situatie merkbaar tijdens feestdagen’
  HOE KOMEN ZE ERBIJ? ZE WILLEN ALLEEN MIJN PLEESIDENT IN DISKREDIET BRENGEN.
  ANYHOW VOOR MIJ IS DIE PRECAIRE SITUATIE NIET MERKBAAR HIER IN AMSTERDAM.


  Maak melding

 2. Jou president,dan wat lul je in amsterdam in je kippenhok ,je kan ni eens vrije in di mist buiten vreten stront๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚,suriname loop j vrij vrij dombo


  Maak melding

 3. pater toon heeft met alle respect die bouta zijn bek voor altijd dicht geschroefd..

  hij durft niks meer te zeggen, schuilt weg kan niets meer doen
  onder gedoken in zijn donkere kamer..

  wat een lijder.. wordt door iedereen weg gelachen ook door zijn eigen kabinet figuren..

  miesie kaa ba hoor je ook niet meer.., allemaal mond dood gemaakt.. en dan nog 3 jaren zo volhouden..


  Maak melding

 4. Het zou mij verbazen wanneer de economische crisis zich niet laat zien in de oud en nieuw jaar vieringen.

  Mensen bezuinigen op de uitgaven. Zover kunnen ze nog plezier hebben met de driengie en njang wat minder. Ik zou wel willen weten of er minder mensen aan de activiteiten hebben deelgenomen dan vorig jaar.


  Maak melding

 5. Warom die mense blijfe niet tuis? Is moode dat iedereen moet gaan uit. Huis lijk gefangenis, Santo Boma, dat iedereen probeer te ontsnappe naar buite.


  Maak melding

 6. marcel
  pater toon heeft met alle respect die bouta zijn bek voor altijd dicht geschroefd..

  No mang.
  Je kon och aangeven at hij zodanig aan het dementeren is dat hij zich niets meer kan herinneren en daarom ook niets meer zegt.
  Come on marcel ๐Ÿ™‚

  Odi forummers en all the best in het nieuwe jaar.


  Maak melding

 7. 90% van alle feestvierende mensen zijn paarsdomme ndper’s. Er valt niets te feesten, eerder bezinning, hoe verder met een wetverachters en rovers aan de macht. Vele niet paarsdomme jongeren zullen hun heil ergens anders gaan zoeken. Vele paarsdomme jongeren volgen hun lijder in de leugen en verworden misdadiger. De toekomst ziet er paars schijterig en pissig uit om feest te vieren en vuurwerk af te schieten. Met dat geld kunnen al die paarsdomme aanhangers alvast ete en drinke kope en opslaan, want 2017 na a begin foe a revopaarse ellende….bigi schaarste nanga decreet. A eerste wang na geen valuta meer vragen, a tweede wang na geen valuta bezitten en a derde hebi decreet o de….hihihi pai schuld sa joe lijder en geboefte meki. Nieuwe bankbiljetten met een paar nullen. Wahahahahahahaha wo ka


  Maak melding

 8. Hoe te feesten moet men van de surinamers leren,ze feesten door alles heen.Vandaag flink feesten en morgen zitten huilen om hun miezerige situatie…de surinaamse mentaliteit!


  Maak melding

 9. Die bakra’s zijn slim! Mi Gado mang. Ze hebben de mensen voorgeschoteld dat je moet uitgaan, want dan tel je mee. Maar wanneer je terugkeert van zo’n uitje dan merk je dat je blut bent. Waar is al jouw geld gegaan? In de handen van die bakra’s. Ze zijn slim hoor! Ze zijn zeker ontsproten uit het zaad van Lucifer (het Licht)!


  Maak melding

 10. Die bakra’s zijn niet slim…die bakra’s zijn jou te slim af omdat jij niet slim ben..Een gelukkig voorspoedig en gezond 2017..๐ŸŽ†๐ŸŽ†๐ŸŽ†


  Maak melding

 11. Zwakka heel goed gezien tralies overal geen uitweg sleutel niet in handbereig onveilig vuurzee geen nood uitgang sari levend Branden in je eigen jail


  Maak melding

 12. Luxa@
  Dan blijkt toch maar weer dat jij niet zo slim bent.
  En je bent net een pendaal emmer ,als ik op tenen trap gaat je bek open
  Een fijn en gezond nieuwjaar


  Maak melding

 13. Als de Surinamers net zo goed kunnen besturen als feesten ,dan komt wel goed hoop ik misschien 2054 komt de horizon in zicht hoop ik , misschien jammer oh ja toeristen zouden die nog komen????????
  Niet de echte


  Maak melding

 14. Wat wil je anders. Met mijn uitgeholde SRD’s valt er weinig feest te vieren. Ik blijf dan liever thuis om groenten te verbouwen en kippen te kweken. een advies dat ik aan alle Surinamers wil geven. Ga planten en kweken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.