Veel meer elektronische betalingen in Suriname

13

Surinamers betalen steeds vaker met hun pinpas voor goederen en diensten (POS’en). In vergelijking met 2007 waar er twintigduizend betalingen per maand werden gedaan, is dat aantal in 2016 opgelopen tot gemiddeld bijna honderdduizend. Kenneth Hendrison, directeur van B-Nets, het overkoepelende orgaan van het elektronische geldverkeer in Suriname, zegt dat POS’en gemotiveerd kan worden als er een bedrag in rekening gebracht wordt voor het gebruiken van de pinautomaat. Voor de veiligheid van zowel klanten als banken, heeft B-Nets de voorgaande jaren flink geïnvesteerd om Surinamers zoveel mogelijk te laten afzien van het houden van contant geld. Het toenemende elektronische gebruik is volgens Hendrison te danken aan het feit dat banken de afgelopen periode veel meer POS-apparaten zijn gaan installeren.

Bekijk ook:

13 REACTIES

 1. Lang leve de zwart geld circuit en Bouterse denkt de boel onder controle te hebben. De man heeft een brain meltdown gekregen van zijn alcohol en coke gebruik.
  Alles wat binnen zijn handbereik ligt naar naar de klote geholpen. Een prestatie op zich. Hij en Boefdraad zijn verantwoordelijk voor de ondergang van Suriname.


  Maak melding

 2. zwakka, waar heb je nederlandse taal genoten?? geld met een d. hand met een d. plastic…schrijf je zo…liever schrijf je zo. dan schrijf je zo….sterkte zwakka…..lees meer kranten in sur, en zo ontdekt je beter hoe de woorden geschreven worden…een nieuwe voornemen voor 2017….


  Maak melding

 3. Nu gaan de criminelen met jou naar de pin machine van de bank en laten ze je geld van je rekening afhalen.

  Natuurlijk geen politieman in de buurt. De Bank bezuinigt ook op de survey camera boven op de kasmachine. Zo ze kunnen de crimineel niet identificeren.

  Verder is het tijd om pinpassen met de nummers te kapen van winkels en restaurants en bedragen naar je rekening in het buitenland laten overmaken of heel vlug de cash bij de kasmachine halen..

  Welkom in de electronische tijdperk Suries.


  Maak melding

 4. Booster zwakka past zich aan de
  Wkn kees moderatoren aan.
  Die hebben de zelfde inzicht en kennis.
  Dus laat iedereen in hun waarden en normen.
  Zwakka ook jouw posting is welkom


  Maak melding

 5. Het zou de politie een betere glans naar de samenleving geven als zij meer presteerden waardoor burgers een groter gevoel van veiligheid konden beleven. Het rendement bij de politie is in elk geval hoger dan ten tijde van de periode Santokhi, maar nog altijd ondermaats. Hetzelfde ziet men ook met het onderwijs. De overheid stopt meer geld in het onderwijs, maar het onderwijzendpersoneel levert een zeer laag rendement.


  Maak melding

 6. Natuurlijk gaan steeds meer Surinamers ertoe over om electronisch te betalen, met veel contant geld op zak rondlopen, staat tegenwoordig, in deze precaire Bouta tijd, gelijk aan vrijwillig plaatsnemen op een in werking zijnde elektrische stoel, m.a.w. het is solliciteren naar, aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, meedogenloos vermoord worden door gefrustreerde paarse ezels.


  Maak melding

 7. Die bakra’s zijn slim. Mi Gado, wat zijn ze slim. Al je zuur verdiende geld krijg je niet meer in je hand, maar zij bewaren het op een bank als getalletjes en kunnen het blokkeren wanneer ze maar willen. Zij bepalen of je je zuur verdiende geld mag gebruiken of niet en hoeveel je mag gebruiken. Mi Gado mang. Ze moeten zeker ontsproten zijn uit het zaad van Lucifer (het Licht).


  Maak melding

 8. Nobel om advies te geven we zijn nooit te oud om te leren en wij zijn wijs om het toch te kunnen ontcijveren en dapper dat hij met of zonder fouten zijn mening durft te geven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.