Nationale Partij Suriname: corruptie afstraffen

47

PARAMARIBO, 23 dec – Corruptie moet worden afgestraft en mag beslist niet met de mantel der liefde worden bedekt. Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS. Het heeft er veel van dat corrupt gedrag wordt vergoelijkt en dat plegers zelfs in bescherming worden genomen. Bepaald gedrag van Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons kan dan ook niet door de beugel.

Tijdens de debatten over de wet tegen corruptie ging het goed mis. Geerlings-Simons onderbrak regelmatig het betoog van NPS-parlementslid Gregory Rusland. Volgens Rusland zijn de aangepaste Terugroepwet en de wet ter verhoging van het obligoplafond voorbeelden van de neiging tot beschermen. “Schaamteloos is ook de stilte rond verdamping van gelden voor de naschoolse opvang en Carifesta”, stelt de NPS.

Geëist wordt dat Geerlings-Simons “professioneel en niet partijdig” te werk gaat. Beseft moet worden dat er veel meer op het spel staat dan enge partijbelangen, waarbij een kleine groep profiteert en de rest van de samenleving verpaupert. De behandeling van de zogenaamde anti-corruptiewet is ruim tien jaar uitgesteld. Onder meer Carl Breeveld (DOE) vond de behandeling nu geen moment te vroeg.

Bekijk ook:


47 REACTIES

 1. NPS!!!
  Corruptie is niet van vandaag. Zelfs voor de onafhankelijkheid onder leiding van Henk Arron en ook na de onafhankelijkheid zijn er heleboel geld dat bestemd was voor de ontwikkeling van het land weggedragen door corruptieve handeling te plegen of gewoonweg te stelen. Ga eens de kranten na (leest historie) hoeveel geld er ooit bij de buitenvrouwen van de bewindslieden zijn gevonden. Men heeft zelfs niet geschroomd of zakken vol met geld te verbranden om het bewijsmateriaal te vernietigen. Als ik NPS was zou ik als laatste moeten zijn om iets over de bestrijding van corruptie te praten. Men moet niet doen alsof tijdens het bewind van de NPK regeringen er geen corruptie was


  Maak melding

 2. Parbo@
  Dus de huidige corruptie, is een niemandaletje????
  Niet verschuilen achter wat geweest is ,maar naar het huidige
  Beleid.
  De corruptie bestaat al van af Jopie Pengel dus niets vreemds.
  Wat nu gebeurd is nog erger ,zakken vullen met geleend geld
  Wat eigenlijk ten goede moet komen van de bevolking.
  Zoals de belofte van bouta ,18000 huizen,4baans wegen naar Brazilië,diep zee haven voor. Cruiseschepen, agrarische sector nieuw leven inblazen,enzo enzo,ik heb in jullie j
  Land gewoonte prachtig, geef de Surinamer 10000 euro en je ziet hem 10000 jaar niet


  Maak melding

 3. Parbo, achteraf bekeken heeft het er veel van dat de regering Bouterse-Ameerali maar één prioriteit had en dat was onze economie laten ontsporen. Nu heeft volgens jou de regering bouterse-Adhin maar één prioriteit en dat is de economie weer op het spoor tekrijgen. Als ze de economie niet hadden laten ontsporen, hadden ze het niet weer op de rails hoeven krijgen. En hoe denken ze dat voor elkaar te krijgen zonder de corruptie in het land aan te pakken?

  Overigens ga ik Rusland, of welke andere Surinaamse politicus ook, pas geloven dat het hem menens is met corruptiebestrijding, wanneer hij ervoor gaat pleiten dat het riante salaris van regeringsleden teruggeschroefd wordt tot normale proporties en zij net als elke andere Surinamer pas na hun zestigste recht hebben op een overheidspensioen, als ze tenminste al de jaren daarvoor daadwerkelijk gewerkt hebben voor de overheid. Elke politicus (ook Carl) die het hiermee niet eens is, heeft bij voorbaat al te kennen gegeven CORRUPT te zijn.


  Maak melding

 4. Kinderlijke reacties hier. Reacties agv met liktongo gevulde kinderhandjes. Neem de moeite niet om op in te gaan. Te bekrompen en getuigend van weinig inzicht en geen referentie kader.


  Maak melding

 5. Corruptie in Suriname komt met het statuut van 1954. De patronage systeem van de politieke partijen creert corruptie.
  De NPD heeft echter het record van de brutaalste en medogeloze corrupte partij. Ze zeggen gewoon het geld is verdampt. Clad rapporten eindigen in de prullebak. Geen vervolging van de misdadigers.

  Breeveld en Rusland hebben goede voorstellen. De ondersteunende wetten en organen moeten ook tanden krijgen zodat de corruptie ingedamd kan worden.

  De corruptie als Rusland met andere woorden zegt ruineert de economie en creert ellende voor het volk.De uitvoerende organen om corruptie te bestrijden moeten zeker niet door een corrupte president worden benoemd. Er moeten meerdere organen zijn bemand met schone handen burgers. Geen mensen met een strafblad of betrokken in corruptie gevallen met onderzoek van de Clad en andere organen..


  Maak melding

 6. Ja maar aldoor blijven zwijgen helpt niemand hoor Rusland.Het is goed dat je corruptie wil bestrijden,maar de coalitie bestaat uit ndp corruptie stoppers.In het parlement worden jullie monddood gemaakt dooer heks Jenny die pro corruptie is ,jullie krijgen de tijd niet om je spreekbeurten af te maken andere keren worden jullie uitgemaakt tot staatsvijanden of worden jullie de zaal uitgezet.Dictatuur van je welste en dan krijg je de ndp discipelen hier die zich genoodzaakt voelen om corruptie te verdedigen,te beschermen omdat het een DING is van hun baasje! Ongeschoolde discipelen ..precies zo baasje zo volgelingen.
  Maar ik geef je niet de volle 100% de schuld hoor Rusland.De bevolking van Suriname zit altijd te wachten op een soort voorman die de strijd moet leiden. Zonder een leider zijn ze verloren,ze durven niet . Doe wat Rusland wacht niet op de bevolking ,ze hopen echt verlost te worden van bouta de vernielzuchtige,alleen ze weten niet wie voor verlichting van hun lijden zal zorgen ,want zelf opkomen gaan ze in geen geval doen!


  Maak melding

 7. Het is omdat men weet hoe dom wij (het volk) zijn dat er zoveel corruptie is!
  Let maar op de reacties allemaal!!!
  Maak niet uit wie waar of wanneer gestolen heeft van het volk het moet worden afgestraft !
  Je bent paars rood groen orange of geel jij (volk) word er niet beter van…wel die kleine corruptieve groep.
  Die drinken champagne dure auto’s mooie huizen beste ziekenzorg enz. enz…..en jij en je gezin???
  Voor ons een sober kerst en oude jaar maar voor hen en gezin een geweldige kers en oude jaar dank zij ons !
  Doe en denk niet dom volk het werkt alleen in hun voordeel!
  Denk denk denk…


  Maak melding

 8. Maak niet uit welke partij het ook is. Ze zijn allemaal zakkenvullers. Jullie hebben voor ze gekozen dus niet klagen. Anders moeten jullie in opstand komen en ze laten aftreden. Jullie hard werkende Surinamers bouwen het land op. Niet die zakkenvullers die bij het kabinet zitten. Die zitten maar en handje open houden. De rest mag stikken. Is dit wat wij Surinamers willen.


  Maak melding

 9. Een manier om corruptie af te schaffen is om 4 loonklassen in te voeren. Mensen in dezelfde loonklasse krijgen dezelfde salaris. Niemand verdient meer dan 3 x het loon van de laagste loonklasse. Zo krijg je gelijkheid in de samenleving en wordt ook studeren en ambities tegelijk beloond. Overheids geld wordt niet verspild en de regering kan makkelijk het economische beleid plannen. Tevens kunnen mensen die meer bezitten dan hun inkomen dat toelaat makkelijk ter verantwoording worden geroepen.


  Maak melding

 10. a maar aldoor blijven zwijgen helpt niemand hoor meneer rusland.Het is goed dat je corruptie wil bestrijden,maar de coalitie bestaat uit ndp corruptie stoppers.In het parlement worden jullie monddood gemaakt dooer heks Jenny die pro corruptie is ,jullie krijgen de tijd niet om je spreekbeurten af te maken andere keren worden jullie uitgemaakt tot staatsvijanden of worden jullie de zaal uitgezet.Dictatuur van je welste en dan krijg je de ndp discipelen hier die zich genoodzaakt voelen om corruptie te verdedigen,te beschermen omdat het een ding is van hun baasje! Ongeschoolde discipelen ..precies zo baasje zo volgelingen.
  Maar ik geef je niet de volle 100% de schuld hoor meneer rusland..De bevolking van Suriname zit altijd te wachten op een soort voorman die de strijd moet leiden. Zonder een leider zijn ze verloren,ze durven niet . Doe wat meneer rusland wacht niet op de bevolking ,ze hopen echt verlost te worden van bouta de vernielzuchtige,alleen ze weten niet wie voor verlichting van hun lijden zal zorgen ,want zelf opkomen gaan ze in geen geval doen!


  Maak melding

 11. Paps zei al dat de NPS behoorlijk corrupt is en daarom gaat hij de NPS ook afstraffen. In 2020 nog harder dan in 2015. NPS zal slechts 1 zetel krijgen.


  Maak melding

 12. Ik ben aan geen enkele politieke partij gelieerd. Want ik vind ze allemaal 1 pot nat.
  De NPS is net een dwerg met een enorme zakbreuk.
  Veel verbaal geouwehoer en weinig tot helemaal geen acties tot daadwerkelijke verbeteringen. Evenals bij alle andere politieke partijen bogen zij op dom electoraat dat zich keer op keer weer een vette worst voor de neus laat hangen.
  Opruimen dat geneuzel; het wordt tijd voor een echte revolutie.


  Maak melding

 13. @Das Kapital, corruptie wordt niet bestreden door een stelsel…..omdat het individuen zijn in de politiek die gewoon ordinair lopen te roven…..dat is de reden dat de staatskas nu leeg is……alleen goede wetgeving kan Su helpen de corruptie uit te bannen door de rovers ten alle tijden te vervolgen en berechten ook na hun ambtsperiode!!


  Maak melding

 14. Zie wat corruptie in dit rijke land met zo weinig mensen met zich heeft meegebracht, armoede en criminaliteit, terwijl iedereen het in dit land het goed had kunnen hebben, maar de maatschappij is verhard geworden, en hebben geen gevoelens voor elkaar, laat staan een hart op de juiste plaats, gewetenloos zijn die zogenaamde volks vertegenwoordigers, die voor dit arme volk op moeten komen. Maar intussen de staatskas leeg roven.


  Maak melding

 15. Kijk even terug wat er vlak ervoor, tijdens en daarna tijdens het NPK bewind aan corruptieve praktijken heeft plaatsgevonden, alvorens vanuit een hoge toren te blazen dat alles op dit moment verkeerd gaat. Handen in eigen boezem steken graag.


  Maak melding

 16. @Das Kapital en Djojo
  Wat hebben jullie 2 een brede fantasie vermogen.
  Blijf bij de realiteit hoor goedoe’s,jullie zijn een categorie vergeten,
  Wiens namen beginnen met A-K ,staken op maandagen’
  Wiens namen beginnen met l-0, staken op dinsdagen
  Wiens namen beginnen met P.R S staken op woensdag
  Wiens namen beginnen beginnen met T,U .V, W ,Z staken op donderdag
  Wiens namen beginnen met Q Y en X staken op vrijdag
  op de zater-en zondag gaan wij uitrusten zodat wij fris weer beginnen met hetzelfde cycle de volgende maand.


  Maak melding

 17. Counter,

  Als mensen meer bezitten dan ze verdienen – dat kan makkelijk gecontroleerd worden – dan is zo’n persoon makkelijk te veroordelen of uit z’n functie te zetten.
  De samenleving kan niet doorgaan met het creeren van enorme inkomensverschillen. Een directeur die 1000 x meer verdient dan de laagst betaalde werknemer, zoals bij vele MNC’s, slaat ook nergens op.
  Het verbaast mij dat Bouterse en de NDP niet voor deze eerlijke vorm van beloning zijn. Zou dat komene omdat ze zelf door en door corrupt zijn?


  Maak melding

 18. Ray,

  Je bedoelt juist een beperkte fantasie. Wat heb je tegen een systeem met 4 loonklassen? Wil je soms 1000 loonklassen met alle gedoe wat daaruit voortkomt?
  Hoeveel moet een mens nou hebben om tevreden te zijn? Sommigen willen de hele aarde bezitten en zijn nog niet tevreden. Ze kijken al uit naar de kolonisatie van Mars, Venus enz. Terwijl ze zelf weinig in hun mars hebben behalve gierigheid en machtswellust.


  Maak melding

 19. Das kapital@
  Ik ben het geheel met je eens,maar vergeet niet dat hij het stem vee moet rustig houden,en hij moet de volgende stemming halen anders draait hij ,net als de rest van de familie ,de bak in.want dan wordt hij wel veroordeeld.


  Maak melding

 20. @Das Kapital

  Ik denk dat jij een holbewoner bent.Heb jij je ogen in je onderbroek zitten ergens?Wat,zie jij dan de heuse drama niet hoe men elke maand eerst acties moet voeren om aan hun salaris te komen. Goeie genade,een moordenaar kan onmogelijk hoger verdienen dan de rest van de burgers die geen moordenaars zijn!Wie verdiend het meest in Suriname?Juist de moordenaars en bankrovers!Beide soorten horen in de gevangenis thuis,in Alcatraz of Santo boma maakt niks uit.!
  Het geeft niet hoe rijk je wordt ,je werkt ervoor!
  Alleen luilakken zoals jij benijden anderen die meer dan jou hebben!Ga werken,ga studeren misschien dat je de anderen die het hebben kan inhalen!Grote God je werkt niet voor je buurman ,je werkt voor je zelf en je familie en je mag werken hoeveel je wilt!.Je baas bouta wil de aarde bezitten niet wij!
  Je kan de mens die werkt wil toch geen restricties op leggen en hem verbieden te gaan werken!!
  Of dan moet je met de categories komen van lui zijn op bepaalde dagen en werken op bepaalde dagen.!


  Maak melding

 21. Corruptie is van alle tijden … dat voorop gesteld!

  De NDP …. is om het zo te zeggen REPARATEUR van CORRUPTIE. De NDP … met Bosje en killer Bouterse als aanjagers hebben ….. CORRUPTIE …. in een enge … ergere vorm … opnieuw uitgevonden hebben.
  Ze stelen alles wat los en vast zit …. zelfs servetten in een eethuis wordt door de NDP-Kleptomanen gejat.

  Tijdens de regeringen NPS-VHP …. tijdens de FRONT regeringen …. is de Surinaamse Munt …. niet gedevalueerd … integendeel … !

  Wat we nu als ” regering ” hebben ….. RobG … Parbo … Pegyy’s papa ….. geef me een grote, wan boeng bidyi … brick!


  Maak melding

 22. Beste Ray,

  Waarom zou je 1000 keer meer willen hebben dan je buurman? Wordt je daar gelukkiger van? Vindt je het fijn dat dat ten koste gaat van 990 anderen?


  Maak melding

 23. @Das Kapital
  Enne, ik zou het vb van mijn buurman niet willen overnemen door de hele dag te luieren maar zou het liefst willen werken.Als dat mijn buurman ongelukkig maakt gaat mij geen moer aan. Hij moet ook gaan werken!
  Ik werk niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn kinderen.Ik denk aan hun toekomst,terwijl buurman zich tevreden en rijk voelt als hij morgen wat te vreten heeft. Wij werken wij stelen niet en werken is geen zonde wel luieren!!


  Maak melding

 24. @Peggy

  O,dat is geen wonder In Suriname is het tegenovergestelde,zondaars,moordenaars ,bankrovers en van moord medeplichtigen worden lijders zoals je pappie.


  Maak melding

 25. @Das Kapitaal, welke scholing heb jij gevolgd??? of heb jij uberhaubt scholing gevolgd!!! Je haalt dingen door elkaar ook nog!! Dat een Directeur veel verdient is zijn eigen verdienste omdat hij gestudeerd heeft….. is ook in Nederland zo trouwens…….en heeft totaal niet met corruptie te maken!!!!


  Maak melding

 26. @Counter en @Ray,

  Verklaar mij dan waarom een directeur van Coca Cola 100.000.000 Us$ per jaar verdient en een stratenmaker slechts 30.000 Euro, terwijl die stratenmaker misschien wel hardeer werkt?
  Door wie is deze vorm van compleet overboord geslagen beloning ingevoerd? Vast niet door die stratenmaker en mensen zoals hem, die heel hard werken. Of door die arme landbouwer die in dag en dauw opstaat en weer terugkeert naar huis als het donker is.


  Maak melding

 27. @Das kapital

  Je verdiend aan de hand van je scholing ,je opleiding.
  Je moet kennis ,verstand en inzicht van zaken hebben.
  Zie je die cola produkten?Het is wereldberoemd. Het is beroemd omdat deskundigen zich met het recept bezighouden en het bewaken.Zij maken de flesjes en de cola blikken aantrekkelijk voor het publiek,zijn ontwerpen het. Zij zijn de ingeneurs die alles op papier zetten. Daarom noemen wij hun de direkteur van Coca cola…er is een groot verschil tussen hun en de ongeschoolde bouta als lijder!
  De stratenmaker? Ze werken hard voor hun land alleen. Coca cola is wered wijd en iedereen geniet ervan.De stratenmakers maken de begrotingen .de kleine man legt de tegels en de stenen ,niet de stratenmaker!
  De landbouwer werkt hard ,ze verkopen hun groenten en natuurlijk gaan ze huiswaarts keren ,waar anders moeten ze gaan?
  In deze moderne tijd hoeft niemand arm te gaan ,je gaat naar school,specialiseer je in iets,klim hoger op de maatschappelijke ladder en je hebt niks te klagen. Je bent toch geen bouta die verstand,kennis en inzicht mist in alles en een kapitaal als salaris ontvangt gewoon zomaar!?
  Keer terug naar de realiteit. Werk en geniet!!Zit niet te luieren en te benijden.


  Maak melding

 28. Das Kapital@
  Ben jij nou zo’n grote oen dat je een directeur van een grote multinational gaat vergelijken met. Z’n knuter land als suriname ,coca cola spijkert in een keer het begrotingstekort tekort van Suriname dicht en maakt dan nog een winst van een paar miljard,eerst nadenken en dan pas reageren pannekoek jullie zijn die stratenmakers oen.communist bah,verhuis naar Cuba suf


  Maak melding

 29. @Counter
  Das Kapital leeft in zijn wereld ,zijn eigen fantasie wereld.Waar iedereen even arm of even rijk zijn.Niemand mag iets meer hebben dan de ander,het is verboden.


  Maak melding

 30. @Das kapital

  Je verdiend aan de hand van je scholing ,je opleiding.
  Je moet kennis ,verstand en inzicht van zaken hebben.
  Zie je die cola produkten?Het is wereldberoemd. Het is beroemd omdat deskundigen zich met het recept bezighouden en het bewaken.Zij maken de flesjes en de cola blikken aantrekkelijk voor het publiek,zijn ontwerpen het. Zij zijn de ingeneurs die alles op papier zetten. Daarom noemen wij hun de direkteur van coca cola…er is een groot verschil tussen hun en de ongeschoolde bouta als lijder!
  De stratenmaker? Ze werken hard voor hun land alleen. coca cola is wered wijd en iedereen geniet ervan.De stratenmakers maken de begrotingen .de kleine man legt de tegels en de stenen ,niet de stratenmaker!
  De landbouwer werkt hard ,ze verkopen hun groenten en natuurlijk gaan ze huiswaarts keren ,waar anders moeten ze gaan?
  In deze moderne tijd hoeft niemand arm te gaan ,je gaat naar school,specialiseer je in iets,klim hoger op de maatschappelijke ladder en je hebt niks te klagen. Je bent toch geen bouta die verstand,kennis en inzicht mist in alles en een kapitaal als salaris ontvangt gewoon zomaar!?
  Keer terug naar de realiteit. Werk en geniet!!Zit niet te luieren en te benijden.


  Maak melding

 31. Ray,

  Je geeft je eigen draai aan mijn verhaal. Waarom zijn er dan 4 loonklassen als iedereen even arm of even rijk moet zijn?
  Kijk eens naar de natuur: je kunt een mangopit planten, maar je kunt het gewoon wegggooien. In beide gevallen kan er een mangoboom uit bloeien. Alleen, in het ene geval is er extra arbeid verricht en in het andere niet. Maar de natuur beloont alle twee en zegt niet dat die met die extra arbeid een mooiere mangoboom gaat krijgen met meer en zoetere mango’s.
  Ik hoop dat je inziet dat de natuur anders beloont dan de mens. De natuur kijkt naar de overleving van allen, de mens kijkt alleen naar de overleving van z’n eigen familie, soort, land enz. De mens moet meer naar de natuur kijken en zich niet laten verblinden door gierigheid en bezitterigheid. Uiteindelijk moet je a;s individu, maar ook als natie alles afstaan, bij je dood of bij een natuurramp of een oorlog. Oppotten, alleen voor jezelf en je familie, is dus geen goede zaak. Er is ruim genoeg voor iedereen, maar alleen als de hebzuchtigen het niet inpikken. En ‘harder werken dan anderen’ als excuus gebruiken daarvoor.


  Maak melding

 32. Er komt geen enkele corruptiewet, wedden. Openlijk en bloot, zonder enige schaamte zullen de paarse criminele gesel en zijn duivelse trawanten hun corrupt wanbeleid voortzetten. Wie nog geloven en hopen dat de paarse criminele gesel der ellende de corruptiewet doorvoeren zijn oerdomme debiele dwaze idioten. Neks no e go kong, Al die Na DEDE Partij aanhangers verdienen het gevolg van hun stomme keuze. We hebt gestemd op moordenaars, rovers dieven en paars crimineel gespuis. Wahahaha


  Maak melding

 33. Er moeten van de politiek ONAFHANKELJKE SYSTEMEN worden ingevoerd om CORRUPTIE te VOORKOMEN en te doen BESTRAFFEN !

  Regeringen hebben steeds zaken onderschat en te SOFTE wetten vastgelegd. Politieke benoemingen hebben onze Rekenkamer en onze Accountantsdienst VERNIETIGD !

  Deze controle-mechanismen werken TOTAAL NIET !

  Sranan moet,NU het land FAILLIET is, orde op zaken gaan stellen en FORSERE WETTEN en MECHANISMEN gaan inbouwen in het Overheidsapparaat., waardoor CORRUPTIE wordt verminderd en waarbij daders FORSE STRAFFEN worden opgelegd !

  Op dit moment is zelfs de Rechterlijke Macht bedreigd en wordt het Openbaar Ministerie GEHINDERD en GESABOTEERD in haar werk !

  Sranan heeft een lange weg te gaan, neem bijvoorbeeld een kijkje in Brazilie en bestudeer hoe aldaar een omvangrijk corruptieschandaal WEL is blootgelegd en waarbij zelfs hoog-geplaatsten worden vervolgd !

  Maak bijvoorbeeld een ONAFHANKELIJKE FIOD en hang daaraan een OM-unit aan die ALLE CORRUPTIE ONDERZOEKT en verplicht VERVOLGING INSTELT !

  GEEF de politici en ook de president geen enkele macht over deze DIENSTEN ! Maak VOLLEDIG ONAF-HANKELIJKE ORGANEN die over een voldoende budget beschikken en tevens over voldoende robuuste onafhankelijke bescherming (een eigen goed bewapende onafhankelijke beschermingsdienst) !

  Anti-corruptiewetten maken, die bemoeienis van politici of president toelaten bij benoemingen van de toezichthouders, heeft geen zin. Wij zitten door dit softe denken met een gigantische corruptie die de bevolking aan de bedelstaf heeft gebracht, een FAILLIETE BENDE !

  Doormodderen op deze wijze van politiek- voering, waardoor corruptie wordt bevorderd en bestendigd, zal nog tot meer ARMOEDE en ELLENDE voor het volk leiden !


  Maak melding

 34. @Srafu. Organen die onafhankelijk zijn van de politieke partijen is een must. Het idee om een afdeling van OM speciaal voor corruptie zaken op te zetten is een uitstekend idee.

  Ook een rechtbank afdeling voor corruptie zaken toevoegen. De Clad en Rekenkamer upgraden en een professionele Fiod erbij zou corruptie kunnen terug dringen.

  Verder een bezittingen registratie voor bewindslieden met controle door parlement en bovengenoemde anti-corruptie organen als afsluitstukken zou corruptie minimaliseren of geheel uitsluiten.


  Maak melding

 35. Een anti-corruptie training?Er is al zo weinig geld om het land draaiende te houden…Waarom niet samen met je kopie diploma(‘s) ook een kopie van je bezittingen toevoegen?In Suriname zou ik het normaal vinden want ze stelen en frauderen waar je er bij staat.Geleerd van hun meester..


  Maak melding

 36. Bouta is pas bij komen kijken in de Surinaamse politiek. Waar is aan te merken dat de oude politiek er decennialang was? Wat heeft zij ons in konkreto nagelaten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.