Surinaams parlement bestookt wetsvoorstel tegen corruptie

58

PARAMARIBO, 23 dec – Het wetsvoorstel tegen corruptie is te licht bevonden door het parlement. Dit bleek tijdens de debatten over de manier waarop de wet moet worden uitgevoerd. De oppositie vindt het niet kunnen dat de leden van de onderzoekscommissie benoemd worden door de president.

Het zou water naar zee dragen zijn en dweilen met de kraan open. Deze zogenaamde Corruptie Preventie Commissie, PCP, moet onder meer nagaan hoe hard het bezit groeit van ambstdragers. Ook moet de commissie als een soort waakhond optreden tegen corruptie. Gregory Rusland (NPS) vindt dat benoeming door de president ‘politiek gevoelig’ ligt. Het zou een zaak moeten zijn voor Justitie.

De benoeming van PCP-leden kan het best in handen vallen van de procureur-generaal. Het wetsvoorstel heeft het alleen over het volgen en vervolgen van leden van de regering en de staatsraad. Amzaad Abdoel (NDP) vindt dat ook rechters en directeuren van publieke bedrijven moeten vallen binnen de radarwijdte van de PCP. Ook is voorgesteld om de wet te laten terug werken op oude gevallen van corruptie.

58 REACTIES

 1. Hebben ze nooit gehoord van een commissie dat bestaat uit oppositie, coalitie en een derde onafhankeleijke partij?
  Die president zoekt alleen maar baantjes voor z’n eigen mensen, om zo z’n eigen stank ergens weg te stoppen.
  Die man is compleet doorgedraaid.


  Maak melding

 2. Uit het laatste rapport van Transparency International Corruption Index (TI) welke gisteren werd uitgegeven, blijkt dat Suriname binnen Caricom op de vierde plaats staat van meest corrupte landen. Met een score van 36 voor het derde achtereenvolgende jaar heeft Suriname geen vooruitgang geboekt.Politieke corruptie is de manipulatie van het beleid, de instellingen en de regels voor de toewijzing van middelen en de financiering van de politieke besluitvormers, die misbruik maken van hun positie om hun macht, status en rijkdom.


  Maak melding

 3. Een en al belangenverstrengeling.
  Het wetsvoorstel van de ‘pot poespoesie luku merkie theorie’.
  En het volk laat zich maar gedwee naaien; van voren en van achteren, eindeloos en ze schijnen het nog lekker te vinden ook.


  Maak melding

 4. Eerst alle VHP-ers & NPS-ers van TOEN en NU laten opsluiten. Daarna alles onder controle plaatsen. Deze lui van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij en de NPS – Na Poor Sani mogen er niet zo GOEDKOOP vanaf komen.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 5. President is bang dat een onafhankelijke commissie z’n corruptie aan het daglicht kan brengen. Dus of er komt een commissie met alleen zijn mensen erin of er komt helemaal niks. In beide gevallen is hij de grote winnaar.


  Maak melding

 6. Do the Wrong Thing

  Waarom zeg je niet gelijk dat alle eerlijke mensen opgesloten moeten worden en alleen de corruptelingen mogen vrij rondlopen zoals je baasje met zijn amnestie jij en de rest van de ndp volgelingen?!


  Maak melding

 7. @ NDP-KADAVER … T{D}o the Right thing … kerel je bent zo DOM … zo Dom … zo Dom. Inplaats van naar school gaan …. heb je gespijbelt en knippa staan verkopen … op de hoek Rust en Vredestraat { F. Derby straat } en de
  Dr. Sophie Redmondstraat.

  Alle VHP-ers en NPS-ers van TOEN en NU laten opsluiten!… Sopi Bosje … Killer Bouterse … Hooghart … om een paar te noemen waren NPS-ers. Gangaran Panday …. Doekhi {diefkat} … waren VHP-ers … die gaan als eerste het gevang in? ….. goed zo … nu pas ben je oprecht bezig.

  T{D}tTt …. je bent dom … stom … weet je waarom? Bosje en
  Killer Bouterse zullen je dit niet in dank afnemen … dus ….
  Be Careful …. wat mij betreft mogen ze je aan de hoogste boom hangen!


  Maak melding

 8. Deze klootzakken nemen een voorschot op de verkiezingen. Ze moeten de fronters allemaal opsluiten. Desnoods de mijnenveld in sturen. Front mag nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding

 9. En de volgende lening is bijna een feit,lees maar

  De regering vraagt De Nationale Assemblee om de minister van Financiën te machtigen een lening aan te gaan met de Chinese Export Import Bank, EXIM. Het gaat om een lening van 115.8 miljoen Amerikaanse bestemd voor Telesur. Tijdens een huishoudelijke vergadering in het parlement werd gisteren een commissie van rapporteurs benoemd onder leiding van Amzad Abdoel (NDP), zo bericht Starnieuws vanochtend, vrijdag 23 december 2016.


  Maak melding

 10. mul, heb je gespijbelt (jouw ZOVEELSTE KOETERWAALS) ………. moet zijn “heb je gespijbeld”………. ‘professor doctor mul’ in de Taalwetenschappen. In plaats van een ’t’ een ‘d’. Als jij als professor dat niet weet, weet ik als knippa-verkoper het ook niet meer.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. mul, heb je gespijbelt (jouw ZOVEELSTE KOETERWAALS) ………. moet zijn “heb je gespijbeld”………. ‘professor doctor mul’ in de Taalwetenschappen. In plaats van een ’t’ een ‘d’. Als jij als professor dat niet weet, weet ik als knippa-verkoper het ook niet meer.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 12. @parbo,

  De Fronters zijn al opgesloten. Hoeveel macht en invloed hebben ze nog? 0,0. De volgende stap is om de paarsen op te sluiten en te ontdoen van alle macht en invloed.


  Maak melding

 13. Do the RIGHT thing@
  Maak je zelf niet belachelijk ben jij dan zoeen goede neerlandicus,dat je een ander gaat verbeteren om zijn taal gebruik ,walgelijk ,dat bewijst jou niveau pannekoek


  Maak melding

 14. die hooghart is een ouderwetse corrupteling die eeuwig heeft gestolen, geleefd ten koste van ander mans geld..

  hij noemt zich zelf vakbond leider v.z. van verschillende organen, maar nog nooit heeft hij iets gepresteerd terug gedaan voor die bedrijven die hij zo graag wil doen vertegenwoordigen..

  wat een lul van een vent..

  deze man heeft dus alle moeite met de behandeling aan nemen v/d wet corruptie bestrijding, hij zal altijd tegen medewerking zijn..


  Maak melding

 15. De oppositie voert een grote poppenkast voorstelling op. Zij kunnen door een gebrek aan slimme mensen met heldere ideeën maar weinig inspireren. Zij fungeren ondermaats. In het verleden hebben zij op grote schaal zich schuldig gemaakt aan corruptie. Hun politieke inbreng blijft maar bij het hetzelfde. Beschuldigingen aan het adres van de regering. Deze valse aantijgingen kunnen zij niet waarmaken.


  Maak melding

 16. Het is kolderiek hoe deze wet aangepakt wordt. De politici in de DNA zijn vrijwel allemaal gestoord.
  De discussie Rusland / Simons beiden voorzien van een redelijk stel hersens was gênant te noemen. Rusland die niet bereid was een tekst foutje te corrigeren omdat Simons qua woorden spel gelijk had. Er was immers geen wet aangenomen die ambtsdragers behoede voor misstappen. Hij had het iets anders moeten aan pakken.

  Simons hamerde als een heks op haar eigen gelijk terwijl zij drommels goed wist wat Rusland bedoelde.

  Er zijn namelijk genoeg weten aangenomen om rechtsvervolging van NDPers of onwelgevallige vonnissen te voorkomen.

  denk daar bij aan:
  >> de amnestie wet.
  >> de terugroep wet.
  >> de wet op de staatsschuld (waar mee meer leenruimte gecreëerd werd)
  >> de machtigingswetten voor Dalian IV.

  Helaas valt iedereen over iedereen hen om het eigen gelijk overeind te houden.

  Het resultaat zal zijn dat er een corrupte anti corruptie wet gemaakt wordt.


  Maak melding

 17. @ Marcel
  Hooghart is een super clown. Hij gaat staan en gaat 500 jaar terug redeneren om West Europa de schuld van alles wat fout is te kunnen geven. Hij vergeet dat corruptie van alle tijden en culturen is. 5.000 jaar geleden had je onder de toenmalige zich ontwikkelende wereld in Egypte en de Nubiers (zijn echt zwart) ook al corruptie. Voor dat west Europa een machtsfactor werd in de wereld waren al heel wat culturen dominant geweest. Om er een paar te noemen de Grieken, de Perzen, de Mongolen / Moguls, Romeinen.

  De heer Hooghart is blind en verblind en een grappenmaker.


  Maak melding

 18. @Jojo, je hebt alles al gezegd, maar ik vraag mijn af waarom Simons de heer Rusland niet heeft laten uitpraten en daarna pas haar zegje had gedaan.
  Simons wist inderdaad wat Rusland bedoelde.
  Het is triest voor woorden hoe men debatteert in de DNA. Wat een voorbeeld naar de jongeren toe.

  Een ding is een feit Simons is het ook niet waard om als voorzitter te fungeren.


  Maak melding

 19. @Ira

  Simons beschermt Bouters al sinds de staatsgreep en zal dat blijven doen.
  Zij heeft de hersens achter de heerser, helaas gebruikt zij ze voor een slechte zaak.

  Zij heeft volgens mijn informatie Wilfred Hawker verraden toen de voor behandeling in het AZ was, zodat Bouterse hem kon op laten pakken. Zij zit vast in de fuik van Bouterse, ook al zou ze anders willen ze kan niet meer anders. Dat is triest.


  Maak melding

 20. deze mevrouw simon wil enkel en alleen haar wil opleggen aan iedere opositie lid..

  ze kan zeker niet tegen haar wil iets door de microfoon laten opnemen, ze kan dat niet verdragen, dus bij voorbaat een echte resist..

  ze is altijd partijdig en je moet ook naar haar pijpen dansen anders wordt weg gedrukt.,, ze zal je ook nooit laten uitspreken..

  ze is al een keer een vis wijf genoemd..


  Maak melding

 21. het donker gekleurde deel van de suri wil niet meer beter, is niet opgewassen tegen ontwikkeling, vooruit gaan wil liever in het mofina wan leven, steeds stelen van anderen..

  is niet voor verbetering vatbaar.. kijk maar om je heen..


  Maak melding

 22. Simons is een vrouw die in opstand komt zodra haar baas in het gedrag komt.
  Ze lijkt wel afgericht te reageren en wel als iemand die geen eigen wil noch inzicht bezit.
  Jammer jammer jammer.


  Maak melding

 23. Deze man is niet de broer van Boerenveen.
  Hij is een neef van Etienne.
  Zoals de kranten berichten het weergeven was hij bekend bij de politie .
  Hij was een crimineel die dacht snel rijk te worden.
  Zulke mensen zijn/waren een gevaar voor de samenleving.
  Rust zacht


  Maak melding

 24. In- en intriest wat ’toverkol’ Simons laat zien en horen! Je zou bijkans die hamer zelf ter hand willen nemen en er iets mee doen waar je niet ongestraft mee weg komt!
  Wat een arrogantie en onvermogen laat Simons hier weer zien. Democratie? Laat me niet lachen! Ben geen fan van Rusland maar hij scoort wel (op) punten!


  Maak melding

 25. @ Ray
  Bouta has his duck’s in a row. En de poppenkast kan beginnen!
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  TRIGGER HAPPY CLOWN TAKROE FISSIE RAY,.IS WEER GEFRUSTREERD,..A BRADA HEEFT ZICHZELF IN DE SPIEGEL GEZIEN VANMORGEN.BOUTA IS EEN SYNDROOM VOOR DEZE OEDOE LOSSO.,..AI KA HA HA !


  Maak melding

 26. DE ZEER GEWAARDEERDE MEVROUW SIMONS ,HEEFT DIE DOMME FRAMBO IDIOOT, KREREKRERE, EEN HARDE POLITIEKE KLAP GEGEVEN,…OMDAT IE LULT !,…GOED ZO JENNY…EEN VROUW MET BALLEN,NET ALS SILOS.


  Maak melding

 27. @ Ira
  @Jojo, je hebt alles al gezegd, maar ik vraag mijn af waarom Simons de heer Rusland niet heeft laten uitpraten en daarna pas haar zegje had gedaan.
  Simons wist inderdaad wat Rusland bedoelde.
  Het is triest voor woorden hoe men debatteert in de DNA. Wat een voorbeeld naar de jongeren toe.

  Een ding is een feit Simons is het ook niet waard om als voorzitter te fungeren.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  PANNENKOEKEN,MOET JE NIET LATEN UITLULLEN,MAAR GELIJK TACKELEN…DIE IS EEN TIJDJE KOEST, WEDDEN ?…WIE IS DE VOLGENDE ?


  Maak melding

 28. Do the RIGHT thing!@ je moet niet zo hoog van de toren blazen ik heb ook nog knippa,s en zure ramboetang,s bij jou gekocht op de hoek van nieuwe haven

  dus laat me


  Maak melding

 29. Damsco@ PANNENKOEKEN,MOET JE NIET LATEN UITLULLEN,MAAR GELIJK TACKELEN…DIE IS EEN TIJDJE KOEST, WEDDEN ?…WIE IS DE VOLGENDE ?@@@ Dhr Rusland die had je wel moeten laten uitpraten en dan goed tackelen dat hij niet meer op kon staan dat noemt men strategie dan was er geen discussie nodig maar iemand was waarschijnlijk bang voor de waarheid of wou de waarheid niet aanhoren dus dan maar gelijk tackelen uit wanhoop dat is de aard van het beestje (monster)

  dus laat me


  Maak melding

 30. De OPPER-ZAND-ER-ROVER, wil COMMISSIES

  BENOEMEN om CORRUPTIE TE BESTRIJDEN, DANG

  HOE DANG ???????

  MORO BIGI GRAP FU 2016 !

  PS : HET FAILLISSEMENTSREGIEM MODDERT VERDER RICHTING AFGROND ! DE LEENKOORTS IS NOG STEEDS NIET AFGENOMEN !

  ADVIES aan het Volk : STEM NOOIT OP CRIMINELEN !!!!!


  Maak melding

 31. @ To{D}o the Right thing = TODO = KIKKER
  @ Do{a}msco = DONKRATJIE
  de twee(2) NDP-KADAVERS
  tijdens het vak Nederlands heb ik altijd gespijbel{t} {d} ….
  TODO Right thing… wat was het weer … met een {t} of met een {d}. Als knippa- en zure ramboetang verkoper moet jij het weten !!!

  Anyhow … ik spijbelde en ging vissen … weet je wat ik elke keer uit het visgat haalde?: twee {2} TODO BERE’S = T{D}tRt en Damsco ….. NDP-KADAVERS.


  Maak melding

 32. Parlement????
  Maakt allemaal niet uit. Alles gaat gewoon door!!!
  Voor alles wat de regering niet kan betalen, ergens een lening aanvragen. Is toch simpel? Wat zeurt iedereen nou??? Straks is iedereen al gevraagd om een lening. Wie blijft er dan over???


  Maak melding

 33. Naar mijn mening heeft dhr. Rusland heeft gelijk …. het is een kwestie van interpretatie { by the way … weten Todo Right thing en Domsco …. wat interpretatie betekent?} Wie .. o wie kan het ze uitleggen?

  De NDP parlementariërs hebben in een achter kamertje snel wetten in mekaar getimmerd om KILLER BOUTERSE en BOEFDRAAD uit het gevang te houden …. zie de amnestie wet en het verhogen van schulden … leningen plafond. Voor de andere coaltie-partners was het slikken of stikken.

  De partner van Simons moet terzijnertijd ook het gevang in n.a.v. Para Industries. Misschien kunnen TODO Right thing en DOmsco hem in de rechtszaal bijstaan.


  Maak melding

 34. Laten de volgers van Bouterse goed gaan lezen hoe Boefdraad liegt tegen het volk.

  Mensen wachten op hun geld en Boefdraad vertelt dat hij op 19 december geld heeft overgemaakt. Na een week blijkt dat er helemaal geen geld is overgemaakt op 19 december.

  Deze regering wil hebben dat mensen die waardeloze SRD moeten respecteren, maar wat doen zij zelfs met hun eigen valuta’s ????.

  Ze mogen allen hangen aan een boom.

  XXXXX==CBB-Centrum gesloten wegens achterstand huur betalingen


  Maak melding

 35. Parbo@
  In 1954 kreeg Suriname zelf bestuur,van 1973 tot 1975 hadden jullie de keus of een provincie worden van Nederland
  Of onafhankelijkheid dat laatste werd het je eigen keuze,had maar provincie geworden dan had van het enorme kapitaal van de EU kunnen profiteren,had je net als niet meer te werken pannekoek ,het gemiddelde opleidings niveau van de Surinamer was die tijd te laag om op zichzelf te staan ,u mag het tegendeel beweren ,en leeg roven ,neem ik met een korrel zout , het heeft de bakras alleen maar geld gekost om de toen al corrupte regeringen ,zoals Jopie Pengel,wijdenis,en ga zo maar door , en het getuigd niet van ingeleverde om dit soort onzin de wereld in slingeren,die bakras lieten meer dan 3.5 miljard in de kas achter ,en wat hebben de intelegente Surinamer gedaan ,ze hebben het verdeeld naar broekzak vestzak ,leiders die voor 1975 geen cent te makken hadden zijn nu steen rijk ,en dat door het harde werk wat ze gedaan hebben.
  De coup die gepleegd is was onbezonnenheid ,niet weten wat de gevolgen waren ,alles moest recht gezet worden door de intilegentia op ruimen ,Moiwana bloed. Bad ga zo maar ,het getuigd van machtswellust en onnozelheid,de democratie word met voeten getreden ,er worden wetten verander, wat grondrechtenijk niet eens kan,op de manier zoals jullie dit hebben gedaan, je zelf Amnesty geven getuigd van hoogmoed waanzin,en daar bij dommigheid en jullie pikken het ongelovelijk,
  En blijven die huizen autobanen en wat niet meer
  Parbo het bier klotst onder je schedel


  Maak melding

 36. Forumers@
  Waar zijn parlementariërs bang voor, dat hun bank rekeningen leeg worden gehaald, hun de toegeëigend grond word af genomen,dat ze dan berecht gaat worden voor hun corrupte achtergrond en hun moordend. Verleden ,wat een stelletje zwakzinnigen,en jullie laten het allemaal gebeuren.


  Maak melding

 37. Forumers@
  Waar zijn parlementariërs bang voor, dat hun bank rekeningen leeg worden gehaald, hun de toegeëigend grond word af genomen,dat ze dan berecht gaat worden voor hun corrupte achtergrond en hun moordend. Verleden ,wat een stelletje zwakzinnigen,en jullie laten het allemaal gebeuren.


  Maak melding

 38. @ Soldier …. attention …. your sergeant-major is speaking! Your company sergeant-major is helemaal niet gefrustreerd. @ Todo Right thing and @ DOmsco … vragen om een reactie en wie vraagt, die krijgt …. wie kaatst moet de bal verwachten.

  @ Soldier …. tell me … wees eerlijk … hoe kwalificeer je de reacties van Todo Right thing … Domsco … Parbo … op postings van bv: Ray, Jojo, Ira, Henk Molenaar 2016 { de echte} Bij tijd en wijle worden ze voor vies en vuil uitgescholden. Zijn T.D.P. niet kinderlijk en gefrustreerde NDP-Kadavers???


  Maak melding

 39. 1. Amnestie wet.
  2. Terugroep wet.
  3. Wet op de staatsschuld gewijzigde definities.
  4. Machtinggswetten.

  Allemaal wetten die in no time door de DNA geloodst worden.
  Allemaal weten met als doel NDPers of NDP sympathisanten het mogelijk te maken in functie te blijven.

  Mevrouw Simons wellicht heeft Rusland het niet helemaal goed geformuleerd maar er passeren rare wetten onder w hamer.


  Maak melding

 40. Weer zoiets
  Minister Jennifer van Dijk-Silos zegt aan Starnieuws dat zij zich machteloos voelt. Het geld om de aannemers te betalen is niet op tijd beschikbaar geweest. Dat heeft Openbare Werken gerapporteerd aan de bewindsvrouw. Hoefdraad om een reactie gevraagd, zegt dat op 19 december het geld is gestort.

  Hoefdraad snapt geen snars waarmee hij bezig is.
  Tussen overmaken en storten zit een wereld van verschil.
  Wat is het nu
  Is er overgemaakt en wellicht met betaalbaarstelling 28 december 2016
  Of is er gestort waardoor het geld direct op de rekening van openbare werken terecht is gekomen?

  Hoefdraad wat is het volgens jou?
  Overgemaakt og gestort?


  Maak melding

 41. =NDPérs, dit lees ik op internet::::::::

  =Over president Bouterse voel ik het volgende: Hij wordt niet vervolgd. Hij is ook ziek en heeft last van vreselijke vermoeidheidsklachten. Het kan best zo zijn dat hij plotseling komt te overlijden. Soms voelt hij zich erg ziek, dit komt door de vele rituelen die in de loop der jaren op hem zijn uitgevoerd en nog steeds aan de gang zijn. Maar ook al de vervloekingen die gedaan zijn vanwege de december moorden. Sommigen die hem vervloekt hebben zijn ook al heen gegaan, zelfs met heel veel verdriet omdat ze hun kind zijn kwijtgeraakt of een naaste familielid. Er is ook nog steeds heel veel verdriet onder de mensen die een dierbare zijn kwijt geraakt. In spirituele zin houdt dit in: dat Bouterse zeer zwaar belast is, letterlijk en figuurlijk.

  Ik zou graag zien dat men Bouterse vergeeft. Zodat je ziel vanuit een ander standpunt kan reageren met woede bereik je niets. Het brengt je spiritueel omlaag. En natuurlijk mag je boos zijn. Maar probeer het ook los te laten, het negatieve vergiftigd je ziel. Bouterse krijgt al zijn straf door de functie die hij heeft als President van Suriname. Alle kritiek van de media al vele jaren en alles er om heen is hem niet in zijn koude kleren gaan zitten. De Wet Van Karma is een onherroepelijke wet: Een Wet Van Oorzaak en Gevolg, Van Zaaien en Oogsten, is reeds lang op hem van toepassing.


  Maak melding

 42. H{B]oefdraad weet niet wat er op het departement van Financiën gebeurd …. de man is meer … UIT ….dan THUIS.

  Ik denk dat H{B]oefdraad regelmatig naar het buitenland gaat … met een diplo-tas vol VALUTA{ Bouterse/Hoefdraad}om de $ US vervolgens in het buitenland ” veilig ” te stellen. Time … will … tell !!!!

  Wordt H{B}oefdraad weleens op Zanderij door de douane { steekproefsgewijs } gekontroleerd? H{B}oefdraad heeft een diplomatieke status …. maar s’ lands wetten gelden voor iedereen …. ook voor diplomaten.

  Hoe slechter de situatie … hoe frequenter H{B} naar het buitenland zal gaan … NIET SLECHTS OM TE LENEN !!!!!!


  Maak melding

 43. Meneer zit heel veel in het buitenland, hij wil er niet bij zijn wanneer Opa DES doorkrijgt dat wij ECHT FAILLIET zijn !

  De BOM kan elk ogenblik BARSTEN !!!!

  PS : Jaar-inflatie is vastgesteld op 55 % !
  Staatsschuld beloopt tegen de 15 MILJARD !!!!!

  Dus het GEBABBEL van het REGIEM ” NEKS NO FOUT”, betekent thans in feite : “ALLA SANI FOUT !!!! “


  Maak melding

 44. Ik sta hier helemaal achter..sluit de corruptievelingen van de NPS en de VHP op.’Do the right thing’en daarna die van de NDP of geldt het voor hun niet??


  Maak melding

 45. het wordt tijd dat dit volk zelf in opstand komt, anders wordt het niks..

  je pinaart zelf persoonlijk, je kan niet blijven reken op anderen, dus kom op voor je rechten.. vecht voor je zelf..


  Maak melding

 46. @ Diana

  Bouterse is al 6,5 jaar bezig corrupte VHPers en NPSers te vinden. Het is hem niet gelukt, waarschijnlijk zien zij die gevonden worden kans de NDPers die hun onderzoeken om te kopen.

  Wie is het corruptst.


  Maak melding

 47. Hoe naïef / dom moet je zijn om een terrein auto naar Nederland te verschepen?
  Je voelt aan je linker en rechter pit dat zo een vehikel is volgepompt met cocaïne.
  Benne benieuwd wat hiervan de uitkomst is. Doofpot of amnestie 🙂


  Maak melding

 48. Ira:
  tegenover vergeving staat berouw. Laat DDB eerst berouw tonen door alles wat hij heeft uitgespookt, ter wille van een objectieve geschiedschrijving, aan de rechter op te biechten.
  Ik denk dat we hem dan zullen vergeven, maar dit geval nooit vergeten. Net als hoe onze voorouders de slavernij hebben meegemaakt en niet zijn vergeten, moeten wij straks het hoofdstuk DDB afsluiten met de wens dat dit, net als de slavernij en die mensonwaardige immigratie-periode die daarop volgde, ons nooit meer mag overkomen.
  Zeker is dat DDB dezelfde periode nu meemaakt als Johan Adolf Pengel toen.
  Pengel heeft ooit gezegd: “Ik ben omringd door Koeparis (Bloedzuigers). Afgezien van de vloeken die DDB heeft gekregen van alle getroffenen, zijn deze bloedzuigers ook de naalden aan zijn doodkist. Voor mij mag hij staks wel rusten in vrede.


  Maak melding

 49. @ DO{a}msco …. inderdaad … mul is uit die DOTWAGGIE ontsnapt …. jij @DO{a}msco bent erin gebleven …. want daar hoor je thuis en nergens anders!.NDP- KADAVERS horen in een DOTWAGGIE thuis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.