Surinaamse verzekeraar niet betaald voor ‘sociale’ cliënten

29

PARAMARIBO, 19 dec – Verzekeraar Self Reliance heeft nog miljoenen te ontvangen van de overheid. Schulden voor het verzekeren van tienduizenden cliënten moeten nog voldaan worden. Het management zit met de handen in het haar.

Self Reliance heeft zelf ook schulden en crediteurs kloppen steeds vaker en luider aan. Maar de regering komt maar niet over de brug. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën beloofde onlangs in het parlement nog plechtig dat alle schulden zullen worden voldaan. “Er zijn wel gesprekken gevoerd, maar de overheid moet nu wel vorm en inhoud geven”, zegt Self Reliance directeur Maurits Roemer tegenover de Ware Tijd. De cliënten zijn intussen overgeplaatst naar het Staats Ziekenfonds.

Het heet dat de overheid de premie niet meer kon betalen. Ook van verzekeraars Assuria en Parsasco zijn duizenden cliënten verplaatst. Intussen blijkt dus niet te zijn voldaan aan de premieplicht. Self Reliance heeft tot het eind de kosten betaald voor ziekte behandeling. Roemer staat er nu op dat de schuld wordt vereffend. De deur wordt nog wel open gehouden, maar lang zal het niet meer duren. Roemer ziet grotere problemen in het verschiet, omdat de wettelijk voorgeschreven premie is achterhaald door de realiteit.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Hoe zou je zo iets moeten benoemen?
  Het schuiven met schulden of het schuiven van leveranciers om schulden te laten oplopen?
  Als deze coalitie een commercieel bedrijf zou runnen zou je voorspellen dat zij de rechtspersoon willen laten ploffen.
  Dus een soort sterfhuis constructie.


  Maak melding

 2. Heil DiDiBri! De paarse ezels, die gaan sterven door uw wanbeleid, groeten u. Het is echter de innige wens van de rest van de samenleving dat u als gekortwiekte didibri snel naar de hel gaat, of op z’n minst naar Santo Boma, waar u lekker van uw oude dag kan genieten, omringd door alleen soortgenoten en geestverwanten.


  Maak melding

 3. Door het tekort aan goede controllers bij de overheid hebben deze verzekeringsmaatschappijen met dubbele pennen kunnen declareren. De bedragen die de overheid in het verleden aan de maatschappijen heeft uitgekeerd staan in geen enkele verhouding tot de kwalen/ziekten van de minder draagkrachtigen. Deze maatschappijen hebben mijn inziens samen met de medische specialisten onder een hoedje gespeeld.

  De kans is groot dat ook dit bericht van mij door de gestapo wordt verwijderd.


  Maak melding

 4. Baja,het wordt met de dag triester in Suriname en met de surinamers…
  Zij hebben de remedie(geneesmiddel) om Suriname beter te maken ..alleen zij durven het niet te gebruiken…JAAG BOUTA EN CO WEG!!


  Maak melding

 5. @Ray,

  We roepen dit al enige tijd dat KUMA moesoe Foe HIT THE ROAD:

  Maar de Suri’s zijn zo PASSIEF; BOSJE wisten ze wel WEG TE JAGEN.

  IK heb het idee dat de Surinamers bang zijn.


  Maak melding

 6. Deze criminele organisatie waarvan die moordenaar en Boefdraad deel van uit maken, hebben afgelopen jaren alleen maar voor chaos gezorgt, dus dit os ook geen verrassing meer.


  Maak melding

 7. -Een grote ROTZOOI met het binnen halen van deze ziektekostenverzekering. Deze regering doet NOOIT goed onderzoek om na te gaan of het wel of niet gaat lukken en zie nu weer. Zie ook waarom er zoveel projecten zijn MISLUKT. NDP weet niet wat onderzoek doen is vandaar dat er al zovele projecten MISLUKT zijn.

  De overheid is de grootste wanbetaler in Suriname.


  Maak melding

 8. @Parbo, met welke beschaafde regering en in welke land heeft baas Bouterse al goede gesprekken gevoerd???
  Ik wens hem vele slapeloze nachten toe.

  -Zo worden ze tegenwoordig rijk in Suriname onder Bouterse. Een paar regels:::::::

  In twee containers bacoven uit Suriname is vrijdag in de haven van Guadeloupe, Jarry, 148 kilo cocaïne ontdekt. De lading bacoven waren op weg naar België.


  Maak melding

 9. 4 loonklassen in Suriname instellen. Politici vallen in de 3e loonklasse.
  Maar daar zullen de dames en heren politici niet voor stemmen, want dan zullen ze niet verheven zijn boven het volk.


  Maak melding

 10. Jabaja,

  ZE JATTEN “anoniem” onze GEHELE DEVIEZEN-

  VOORRAAD van Ruim EEN MILJARD US DOLLARS

  plus Onze GEHELE GOUD-VOORRAAD !!!!!

  PS : Wie betaalt belastingen als en GEEN BEGROTING en GEEN VERANTWOORDING is ?????


  Maak melding

 11. Door deze klote boevenbendes regering komt een ieder maar dan ook een ieder persoonlijk in nare problemen!! Het is een mapang pang regering!!! Gooi een grote bom neer op de rioolratten tijdens een bijeenkomst alwaar zij met z’n allen aanwezig zijn!!

  @@ Parbo!! voel jij de recht geaarde stroomkabels met een voltage van 220 nog niet in je reet?? wacht maar tot dat bouta een pagara in je reet stopt en tegelijkertijd aansteekt!! tijdens de jaarwisseling. na soso scheit jo vreet!!! strontvretende hond dat jij bent!!!


  Maak melding

 12. Vele paarse gelieerde ondernemers waren gewaarschuwd door anti paarse vrienden en familie, no go doe zaak nanga ndp olv joe soso lobi paarse didibri baas. Noh doe, hoe meer je hen wees op de misdadige paarse feiten tijdens de mislukte revo en het Wijdenbosch regiem des te meer krijsten ze vol arrogant ‘NEKS NO FOUT’. Ook in 2015 sma warskow deng dong dong paarse aanhangers onder deze ondernemers bakka, baas moes pai joe eti, dus no stem bakka, spottend treiterend lachend krijsten ze ‘ WE GAAN NOG VOOR nooit bribi didibri. 2017 Wordt het begin van jarenlange paarse ellendige armoede en onderdrukking door didibri. No bribi no? Ai nanga jesi no opo noh? Wel da oe sa viering letterlijk en figuurlijk, geestelijk en lichamelijk niet alleen na oenoe zakka, ma na inie a paars geweldadig verdorven moreel vervallen misdadige maatschappij. Wo ka, met dank aan allen die oerdom gelovig stemden op didibri foe sranang. Alle duivels zijn leugenaars, soms komen ze als wolven in schaapskleren als awariedomries. Men moest beter hebben geweten als volk, en toch stemden velen als oerdomme paarse debiele dwaze idiote ziende blind en horend doof op……..de paarse verderver van land en volk, didibri ddb, die sinds 1980 recht en wet aan zijn laars lapt. Wo ka, wahahahahahahahahaahahhahahahahahaahha na moro leki Haiti ai go kong, wahahahahahahahahahaha Didibri na Suribabwe en didibri e go meki moro wet foe knecht alla sranangmang. paars of niet, wo ka.


  Maak melding

 13. “Wij rechtgeaarde Surinamers”
  Aldus @Parbo vanuit z’n huur-gesubsidieerd optrekje in de Schilderswijk, in het zo door hem gehate land van de kolonisator alwaar meneer geniet van alle sociale- en medische voorzieningen.
  Een parasiet pursang.
  Een sprekend voorbeeld van het gezegde “if nengre feni bakra magazin, ay ka na ini”.
  Vieze, vuile, gore hypocriet; teki yu bundru dan yu sodemieter op.


  Maak melding

 14. NO SPAN, NDP-Sneltreintje komt zo met de SRD ’s om

  ALLE OPENSTAANDE REKENINGEN TE BETALEN !

  De Chinezen hebben de Centrale Bank zojuist een nieuwe DRUKPERS cadeau gegeven !

  NEKS NO FOUT !! W’E GWE NANGA LANGA !!!


  Maak melding

 15. =BOEF-draad had toch in een glazen bol gekeken en zei dat na het ontvangen van het IMF gelden na 6 maanden het veel beter zou gaan met Suriname????

  Wat een geweldige deskundige heeft baas Bouterse in huis gehaald. Vandaag kunnen er GEEN schulden afbetaald worden.

  Wel, binnen de NDP zitten sommigen met hun handen in hun haren en velen keuren het beleid nu af.

  Bouterse, pas maar op want die bommen gaan vallen.


  Maak melding

 16. De export moet omhoog. Nee, niet cocaine. De normale ondernemers’ goederen moeten geexporteerd worden zodat Su deviezen kan verdienen.

  De NDP kan alleen vernietigen. Verzekeraars niet betaald. Faillisement bedreigt hun. Aannemers liggen al op de weg. RIP. Andere ondernemers ademen nauwelijks meer omdat hun claims niet betaald worden door de NDP en ze kunnen hun schulden niet betalen.

  Maar toch ze worden niet verjaagd door de slachtoffers van het regiem. Ze vieren kerst en nieuw jaar heel aangenaam. Sarie torie Sranang.


  Maak melding

 17. @ RobG

  “Door het tekort aan goede controllers bij de overheid hebben deze verzekeringsmaatschappijen met dubbele pennen kunnen declareren. ”

  Deze regering zit reeds 6,5 jaar en heeft de met veel gejubel de ziektekosten wetgeving geregeld.
  Critici hebben toen reeds voorspeld dat het een ramp zou worden omdat de wetten niet doordacht waren en slechts voor electoraal gewin.

  Nu komt u weer met het aanwijzen van een schuldige.
  De regering heeft ruim 6 jaar de tijd gehad om controlers te vinden en te installeren op alle plaatsen waar het geld schijnbaar potjes krijgt en vrijwillig naar allerlei Front organisaties loopt.

  U bewijst slechts het falen van de regering!


  Maak melding

 18. RobG
  Door het tekort aan goede controllers bij de overheid hebben deze verzekeringsmaatschappijen met dubbele pennen kunnen declareren.

  Wat een gemier en zifterij van je. Come on and be a man.
  Accepteer en beken dat alle maatregelen liever om zeep worden gebracht om controle te omzeilen.
  Enkele voorbeelden:
  Leningsplafond omzeilen door goedkeuring van de DNA waar niets van tevoren behoeft te worden aangegeven zogenaamd voor de infra structuur.
  Lening aangaan van tientallen miljoenen voor consumptie importen zonder enige documenten omtrent de bekende W’s wanneer wat en waarom
  In een geen enkele bedrijfsvoering worden leningen goedgekeurd om investeringen te doen zonder onderliggende stukken inhoudende hoeveel geleend welk % wanneer terug te betalen en hoe inkomsten te genereren om überhaupt terug te kunnen betalen.
  Ai RobG
  Jpe leki wang econoom je tjar ing hatelijk.

  En dus nu wederom wijzen naar anderen die de schuld krijgen en a no mi gebruiken om eigen falen te verdoezelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.