‘Kerst in Paramaribo’ te zien in Suriname

10

Het Nederlandse muziektheatercollectief Volksoperahuis is momenteel in Suriname om de theatervoorstelling ‘Kerst in Paramaribo’ te spelen. De voorstellingen zijn gepland op 20, 21 en 22 december in theater On Stage. ‘Kerst in Paramaribo’ is een theatraal reisverslag langs de donkere en lichte kanten van Suriname, 41 jaar na de onafhankelijkheid met volop muziek, opzwepende kaseko- en andere Caribische ritmes. Manoushka Zeegelaar Breeveld en haar vader Borger Breeveld spelen de hoofdrollen.

Manoushka Zeegelaar Breeveld is actrice, zangeres en schrijfster en speelde in voorstellingen. Zij acteerde in verschillende Nederlanse tv-series, waaronder Noord/Zuid en De Fractie en in films als Sonnyboy en Mijn Opa de Bankrover.

Borger Breeveld vertolkte de hoofdrol in de film Wan Pipel van Pim de la Parra die gemaakt werd net na de Surinaamse onafhankelijkheid. Borger is nu regisseur/producent van videoproducties en werkt nog regelmatig als acteur en zanger.

‘Kerst in Paramaribo’ toerde van 9 maart t/m 30 april 2016 door Nederland.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. hallo melvin,, als jij een broek draagt i.p.v. een ” string” die gebruikelijk door vrouwen worden gedragen,, laat dan jou ballen zien..

  jij moet niet praten over verdunning,, maar over ”afslanking ” bezuiniging van die over over over verhitte lanti apparaat..

  er moeten minsten 12000 overblijven de rest moet naar de schroot hoop..
  weg met al die even 7 even lullen en kutten..

  geef de overige die weg gestuurd worden een job in de bananen bedrijven, in de landbouw, in de veeteelt, in de visserij, in de pluim vee., laat ze maar kippen, doksen , konijnen leguana gaan kweken..

  er is genoeg te dien in sme ,maar laat die ka mensen vooral die zwarten arbeidt verrichten..

  in coronie heb je 3500 zielen, waarvan 3200 bij lanti in dienst zijn, waarvoor..

  als één coroniaan één kosos noot boom plant, heb je in een jaar 365 bomen kosos over tien jaar 3650 bonen kosos. laat staan als er 100 coronianen een boom plant..

  nu heb je 0 bomen..

  waar is d.c. .slaapt hij nog..

  dit is gratis advies.. let wel vies.. ad.


  Maak melding

 2. Ik raad een ieder aan om geen kerstlichten/lampen tijdens de kerstdagen aan te doen vanwege de te dure stroomprijs!! want een ieder klaagt ook over de te dure stroomprijs, dank zij de Bakru!!

  Dank zij de Satan zitten de arme Suries ook in het donker lucht te happen met hun lege maag!!!!! nog 5!!! Na deze komen er nog meer kerstdagen en donkere dagen!!!


  Maak melding

 3. @@ Marcel!! in de bananen sector?? je heb al gelezen!! tussen de bacoven zat gekleurde pindakaas!! na soso coka!! geen grapje hoor! ik zou voor de daders de hoogste kerstboom uitzoeken en geen piek geven!!!


  Maak melding

 4. @@ Hans!! Het is wel gouden kerst voor de boeven!! De arme Suries mogen met open mond en lege maag naar hun zitten of staan toekijken!!

  Schande, schande en nog eens schande voor een land als Suriname!1 ach ja! wat zeg je?? dat hebben zij zelf gewild!! wel heel erg jammer!! Over een jaar heb je wederom de kerst en nw.jaar! wat kunnen zij dan verwachten?? wat krijgen zij dan op hun bord?? ach ja! dan is Bouta zeker de pijp uit!!! en zijn paarse zwerm strontvliegen ook en dat er daarna andere wetten en regels komen oa. ex ministers of anderen wie ontslagen zijn of hun taak al beëindigd is niet meer doorbetaald krijgen!! Dat moet allemaal afgelopen zijn!!!


  Maak melding

 5. hier in de krant wordt gesteld,, dat de politie een ” voorbeeld functie” heeft..

  wel nu meneer mevrouw,, die hele lanti apparaat is een voorbeeld functie geldt voor alle dienaren, van de pres. tot de dakloze/ zwerver allemaal die een loon tegemoetkoming krijgen van lanti..

  met als hoogste functie die moordenaar die alles in het land verpest, verziekt, verkwanseld, vernietigt jou jullie tot bedelaars heeft gemaakt..

  kijk maar om je heen elke lanti mang / oema steeld , rooft,moordt, is betrokken bij een of ander crime daad dagelijks ..

  anderen durven geen eind oordeel te geven voelen zich niet verantwoordt om een besluit te nemen , maar krijgt wel elke maand een dikke loon betaald door die arme lanti mang oema vergeet de belasting betaler niet..

  de toeristen die van alles worden uitgemaakt, leveren vrijwillig een bijdrage aan de economie en de families uit het buitenland die dagelijks een dik belegde boterham sturen aan de overgebleven familie leden..,

  , die moeten verplicht een toeristen kaart kopen, anders zijn ze niet wel kom..

  terwijl die Haïtiaan Guyanees gratis komt zonder een kaart of visa..

  een lijder die niet eens durft het land te verlaten..


  Maak melding

 6. wat toch zeker opvalt,, worden er wereld wijdt honderden kg. coke , mariuana en allerlei soorten drugs gevonden dan wel in beslag genomen waarvan de meest uit sme afkomstig..

  Máár wat wel opvalt, is dat er nooit één of ander grote jongen of wel topper bij betrokken is..

  de vraagt rijst, zijn onze toppers zo schuw voor deze daden.., dat zij altijd vrij uitgaan..

  wie zal het zeggen..

  time wil tel..

  máár ze bezitten wel vette rekeningen in het buitenland..

  de kinderen gaan vrij uit boot schappen doen in Parijs o.a.


  Maak melding

 7. @marcel
  DIE HARDE DOMME COCOSNOOT OP JOU NEK KUNNEN ZIJ IN CORONIE GOED GEBRUIKEN,ON DE STRAAT TE VERHARDEN ,..WANT DAT KLEIN WORMPJE ONDER JE NAVEL,IS TOCH VAN GENERLEI WAARDE HET IS EEN DOOD OBJECT ONBRUIKBAAR ..C ..KER WETEN…DUS BLIJF MAAR LEKKER JALOERS OP DE MENSEN,DIE NIET OP JOU LIJKEN MIE MANG.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.