Behoud biodiversiteit in Trio en Wayana leefgebieden

5

De voorlopige resultaten van het tweejarig project ‘Capaciteitsopbouw strategische groepen voor duurzaam benutten van hulpbronnen en het behoud van biodiversiteit in de Trio en Wayana leefgebieden’ zijn dinsdag gepresenteerd tijdens een sessie in Couryard Marriott hotel.

Het project was in 2015 gestart. Volgens Minu Parahoe, program director van het Amazon Team Suriname, zijn de resultaten belangrijk voor de lokale gemeenschappen.

De resultaten die worden aangeleverd belanden in een nationale database, waarmee de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) weer aan de slag kan gaan om carbon vast te leggen.

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. Hopelijk lukt dit nobel streven. Wens jullie heel veel succes toe.
  Verban al het kwikgebruik bij het goud zoeken want door het rivierwater wordt dit verderfelijk spul overal naar toe gebracht


  Maak melding

 2. De Inheemsen hebben duizenden jaren de biodiversiteit van hun leefgebied niet aangetast, zij weten het best hoe hun leefgebied duurzaam te gebruiken, laat ze met rust en alles gaat nog duizenden jaren goed. De inheemsen zijn de echte experts, buitenstaanders hoeven hen in dat opzicht niets te leren.


  Maak melding

 3. Biodiversity wordt met de dag moeilijker te handhaven voor de inheemsen. De grond wordt opgewroet door individuele goudzoekers en grote maatschappijen. Kwik vernietig mens, dieren en planten. Bandieten kappen open een pad door het oerwoud en vernietigen inheemse planten. Op savannen grazen koeien en destabilizeren de environment met hun uitwerpselen. Die wordt door het water ook wijder verspreid.

  Bye bye biodiversity en lief Suriname. Verval overal ay ay baja.


  Maak melding

 4. Onkruid is superieur aan een heleboel andere planten en kruiden. Ze zouden eens wat meer dingen moeten halen uit onkruid, zoals geneesmiddelen, vitmaminen, zalfjes enz. Bovendien hoef je onkruid niet te bemesten. Is nog goedkoper ook.


  Maak melding

 5. Wat een lachertje biodiversiteit,is al eerder geschreven,wat weet een stadtscreool van de Bush en indianen en hun leef gebied ,je kan de stad nog niet eens schoon houden ,laat de indianen met rust ,en je eigen leef gebied in order brengen.
  En leg die kwik gebruikers aan banden weg er mee ,ze vergiftigen de hele boel en is onomkeerbaar de visstand is niet eetbaar meer en ga zo maar door idioot gewoon als het geld opleveren kijken jullie paarse nergens naar ,en robg moet hier maar eens op reageren en mij ongelijk geven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.