Surinaamse politie laks met binnenhalen boetegeld

28

PARAMARIBO, 16 okt – De politie moet meer boetegeld innen. Volgens minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie is het de manier om snel aan geld te komen voor het managen van de politieorganisatie. De politie doet te weinig moeite om zelf de bedrijfskas te spekken.

De afgelopen tijd zijn de gevolgen van de economische crisis ook bij het Korps Politie Suriname te merken geweest. Er is geen geld voor ook maar de meest basale benodigdheden. Het hoeft allemaal niet, lijkt de redenering. “Wat ik niet begrijp, is dat het recht niet gehandhaafd wordt door geen boete op te leggen, terwijl de wet het wel toestaat”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Times of Suriname. Er hoeft dus niet te worden gewacht.

Van Dijk-Silos denkt te weten waar de schoen wringt. Politieagenten zullen hun houding en gedrag moeten veranderen. Als voorbeeld wordt Nederland genoemd, waar politieagenten zich inzetten voor het binnenbrengen van werkgeld. “De mentale verandering moet hier ook komen, waardoor het korps alert wordt om boetes op te leggen en te innen”, aldus Van Dijk-Silos. Aan de andere kant zullen burgers zich twee keer bedenken eer ze in de fout gaan.

Bekijk ook:


28 REACTIES

 1. In Nederland is de president geen crimineel, drugsdealer, corrupt en ook geen moordenaar
  Dora jij moet geen appel met peren vergelijken Vergelijk Nederland niet met Suriname


  Maak melding

 2. dan moet de politie droge ogen hebben om een boete te gaan innen bij iemand ie geen eten heeft of alle eindjes aan elkaar moet knopen.
  hadden die domme ndp mensen dit niet mee gecalculeerd


  Maak melding

 3. Het geld wordt misschien wel geind maar ten eigen baten gebruikt worden. Hoeveel zal zo ´n agentje verdienen ?
  # 500 € of misschien wel minder, en met alle gevallen van dien. Ik zou ook uitkijken als ik zou weinig zou verdienen

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. @ Jacko, odi odi,

  Ik ben zelf slachtoffer geweest van het uiterst corrumptieve gedrag van wat ze hier politie noemen. (Allemaal geseponeerd overigens). Vandaar dat de kas niet gespekt wordt. Geïnde boetes worden bewaard in een sigarenkistje! Geen controle derhalve. En je hebt gelijk. Als de politie een beter salaris zou verdienen zijn ze eerder bereid hun taken uit te voeren. Maar ja, dit is Suriname. Al betaal je ze SRD 10.000, rupsje nooitgenoeg gaat rustig door waarmee hij/zij bezig is. Met niets doen dus….


  Maak melding

 5. Dora de bolle snol is weer dom bezig als voormalig hoofd van stembureau met fraude. Als beloning zit dit gedrocht op JusPol. Actuele vragen over verdwijnen van een getuige worden niet gesteld.
  30 nov zal weer niks opleveren. Als DDB mijn vader had vermoord dan was een 2e hypotheek plus een deel van spaargeld voor een ingehuurde sniper GEEN PROBLEEM. Samen een goed weldoordacht plan opstellen voor het liquideren. Oog om oog tand om tand!!!!!!
  Een moordenaar met criminele kinderen die mogen roven maar mijn hardwerkende vader (kostwinner) wordt met een smoes vermoord. BOI SANG SA BOUTA BO DINKIE TAK MIE BO LIEB A TORIE SO?


  Maak melding

 6. @ FBI

  Vertel me wat ; ik heb zelf fam ;leden die daar bij de kit zitten je zitten, dus ik weet waarover ik praat / schrijf !
  Voor een potrie bami en paar djogo´s kan, en mag je alles doen.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. O, Zo dus!! het voorbeeld van Nederland volgen!! dat is een goed idee!! Waarom het voorbeeld zo’n 40 jaren geleden niet gevolgd?? Dan had je deze Rioolratten van de regering niet!! De schapen van Nederland zijn allang over de dam!!


  Maak melding

 8. De politie moet niet klakkeloos boetes uitdelen. … het geld zal zeer zeker in de zakken van de NDP KLEPTOMANEN verdwijnen.
  Wat wel moet gebeuren: de voertuig{en} van de verkeers-terrorist{en} moet{en} linea recta … naar de sloop … ontmantelen …. en de terrorist voor het leven zijn/haar rijbevoegdheid ontnemen.
  Bij aanrijdingen met dodelijk afloop …. de dader{es} zonder vorm van proces …. jailen!

  Er moet een IMPORT STOP { voor auto’s } voor tenminste
  vijf {5 } jaar … als … maatregel van bestuur… afgekondigd worden. IMPORTEURS z.a ” GROTE BEK HOOGHART ”
  zullen natuurlijk moord en brand schreeuwen.
  Ja mensen …. HOOGHART … is zelf auto importeur!!!


  Maak melding

 9. @Wiep-Ding,
  Riool Rat dat heb je goed gezegd je bent niet meer dan een riool Rat.
  De schapen van Nederland zijn allang over de dam.
  Maar jij Riool Rat moet nog over de dam.
  In jouw verhaal is geen lijn te trekken.
  Wat bedoel je eigenlijk.
  Je haalt voorbeeld van 40 jaar geleden.
  Wees concreet want 40 jaar geleden hadden wij een regering die richting Nederland verslaafd was aan het bedelen.
  Ik wil niet terug in de tijd want de haltes die voorbij zijn is voor mij allang een gepasseerd station.
  Probeer vooruit te denken.
  Het schijnt dat je niet eens kan denken .
  Jij bent op alle items van wkn te vinden.
  Ik vraag mij af of je van een uitkering leeft of de crimineel hier uithangt .
  Hoop dat je nu ook over de dam komt en wat bij scholing krijgt.
  Wiep -Ding ben je een vrouw die in de war is.
  Raadpleeg Damsco of Paraman want zei kunnen je hulp bieden.
  Lpi is nog voor jou soort


  Maak melding

 10. @ Frank

  Kijkt ; dat noem ik nou een discriminerende opmerking, richting Wiep – Ding. Waarom denkt je dat hij van de uitkering leeft, cq een Crimineel is.
  Wat dacht je van een pensioen of een AOW ´er uitkering ?
  Ik bedoel het maar, dus je moet niet gauw gaan stigmatiseren zou ik zeggen.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. @@ Frank!! aan een domme koe als jij zal ik het uiteenzetten!!!

  Kort samen gevat!! Verzuip in je eigen stront en als gratis stront wil hebben, dan krijg je nu al van je baas de Rioolrat!!!

  Oh, ja!! nu bedelen jullie niet zeker!! ga je hersenen laten spoelen als je die tenminste hebt!!! Krankzinnige luiaard!!! en als ik van een uitkering leef( heb tenminste voor gewerkt), dan is het mijn maand salaris, jou jaar inkomsten. als Hopelijk ben je geen tasjesrover!!

  Wat een Ezel ben je zeg!! wat moet ik hieronder begrijpen en wie is de onnozele Ezel?? Jij bent op alle items van wkn te vinden. Denk a tori!!! Je mag van mij aan je baas gaan vragen wie de crimineel is of ben je blind soms??!!! Ik zal je vertellen waar ik van leef!! Je wilt niet weten wie van jou een erfenis voor mij heeft achtergelaten!!!

  @@ JZwartmans!
  Damsco of Paraman is de genezer van Frank! Hij heeft ervaring mee!!!

  No spang nanga ding sortu fremusu disi!!


  Maak melding

 12. @ Frank …. je bent een lafaard … kom eerlijk voor de dag.
  Gebruik niet een ander postings naarm … terwijl je werkelijke postings naam is … Mazda. Be a man !….
  Wiep Ding komt right to the point … Frank … jij probeert anderen te gebruiken … je bent een afgedankte analfabeet … prent dat goed in je tonton {= weet je wat dat is? … vraag het aan Damsco of Paraman }.. Wiep Ding hoeft Damsco … de grootste idioot op planeet aarde en/of
  Paraman … kampioen kleptomaan niet te raadplegen.

  @ Frank … ” LPI is nog voor jou soort ” is tenslotte je boodschap aan Wiep Ding. MIJN BOODSCHAP aan jou FRANK is dat je last hebt van een KAKKERLAKKEN SYNDROOM {= ongeneeslijk } en liefst een vieze, stinkende kakkerlak.


  Maak melding

 13. Minister mw Van Dijk, is onderdeel van de Clan die Suriname gijzelt en opzadelt met ENORM GROTE SCHULDEN, terwijl de PRODUCTIE NIET WORDT BEVORDERD !

  Er is gewoon geen EFFECTIEF PRODUCTIEBELEID, geen effectief Financieel beleid of Begrotingsbeleid. en er is TEVEEL CORRUPTIE !

  Daarom zal deze minister niet openlijk pleiten voor KOSTENBESPARING, DOOR CORRUPTIE KEIHARD AF TE STRAFFEN !
  Laatstaan voor het terug VORDEREN van onrechtmatig verkregen GELDEN en GOEDEREN !

  Ook zwijgt zij in alle talen over MILJARDEN aan BELASTINGGELDEN, die de overheid al jaren MISLOOPT door WANBELEID, AFWEZIGHEID VAN BELEID en door CORRUPTIE-PRAKTIJEN van de BELASTINGDIENST !

  Deze minister zal NIET PLEITEN voor inzetten van bijvoorbeeld een EFFECTIVE SURINAAMSE FIOD (Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst) die bij ELKE BURGER belastinggelden int.

  Ook de miljarden aan ACHTERSTALLIGE BELASTINGEN die geind moeten worcen bij zeer vermogenden !
  Verder kan deze FIOD de herkomst van INKOMSTEN en VERMOGENS bekijken en NAHEFFINGEN en BOETES opleggen !
  Ook het ZWARTE (ILLEGAAL VERKREGEN) geld en vermogen wordt dan aangepakt !

  MAAR van deze mevrouw is NIETS op dat punt te verwachten. Zij ondersteunt het huidige idiote financiele WANBELEID !
  Effectief beleid van een FIOD, brengt MILJARDEN meer op dan een streng boetebeleid !

  PS : Daarom zegt noch deze minister, noch de ministerraad of de president, EEN WOORD over een vermogen van ZESHONDERS MILJOEN USD dat op Zwitserse banken staat, ten name van Surinaamse staatsburgers !

  OM AL DEZE REDENEN, ONWIKKELING NOCH WELVAART O KOME INI A KONDRE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 14. Laks in hun functionering heeft te maken met een slechte motivatie . En slechte motivatie heeft te maken met een giga organisatorische probleem. Wil je een organisatie goed laten fuctioneren dan moet je hun goed uitrusten en belonen. Het is een internationaal fenomeen. Ten slotte hebben wij te maken met mensen, schouder kloppen worden niet meer getolereerd.


  Maak melding

 15. Onnodig toeteren? Dat kost u 350 euro. Parkeren op een invalideplek? 340 euro. Lichte mishandeling? Daar betaal je zo’n 250 euro voor. Nederlandse politie agenten aarzelen en treden soms niet meer op omdat ze vinden dat boetes van 200, 250 of 300 euro voor een verkeersovertreding vel te hoog vinden. Gaten in de begroting vul je niet op deze manier op.

  Suriname heeft namelijk een andere probleem en heet CORRUPTIE. Het begint al bij het aanstellen van integere bewindslieden.


  Maak melding

 16. Deze vet kiker is van de pot gerukt , zij heeft niet genoeg wc papier voor der vette reet alles gestolen voor thuis natuulijk , nu maar de armen mensen op straat geld uit de zakken trofelen dan ben je laag , aan de grond gezakt net als je baas hoor je ben het niet waard om daar op die stoel te zitten met je vette reet , dat je nog niet door heen bent gezakt mijn guns mensen kinderen , groetje aan de arme mensen , namens bing ,bing


  Maak melding

 17. @@ mul!! Kijk dat bedoel ik!! zie je nu wie mietje en lafaard is?? de genen wier niet durf zijn eigen postingsnaam te gebruiken!!! Dit soort imbecielen hebben geen ballen!!! De naam mietje zegt al meer dan genoeg!!! Kakkerlakken hebben dat ook niet denk ik!!!

  Frank en of Mazda!! ik hou mij even in en bespaar je wel, want mul heeft je wel een lekkere porti moksi meti gegeven slappe lul!!! Dokter Khoen Khoen zit op jou te wachten bij LPI!!! met een inslaapspuit !! laat je behandelen, voordat het te laat is!! Dus m.a.w. je bent al gewaarschuwd!! anders is het je eigen schuld idioot!!! Doe er wat aan!! maar je mag je ook laten opnemen!!! De bal ligt nu bij jou!!!!


  Maak melding

 18. ‘De mentale verandering moet hier ook komen, waardoor het korps alert wordt om boetes op te leggen en te innen”, aldus Van Dijk-Silos. Aan de andere kant zullen burgers zich twee keer bedenken eer ze in de fout gaan”.

  Ach Silos waarover heb jij het?!
  Een moordenaar is lijder en hij is je baas,heb je een mening hierover?!!


  Maak melding

 19. @Wiep-Ding, Mul.

  Het zijn allemaal ‘walking deads’ geen gevoel voor anderen alleen voor hun soortgenoten.
  Ze zijn in staat je levend op te eten voor hun BAASje.
  DING ZAKA ZAKA’S Go’olo’s.


  Maak melding

 20. deze persoon misbruikt de agenten op straat om de hard werkende bushouders/taxi en andere bestuurders van en naar werk uit te melken om de dikke salaris van haar trawanten te kunnen betalen. onder tussen laat ze de rovers die de burgers terroriseren vrij rond lopen omdat ze de boeven geen eten in de gevangenis kan geven. ze lijkt niet erg betrouwbaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.