Facebook komiek ‘Welles’ komt met eigen film

1
'Welles de Film' op 23 maart in TBL Cinemas Suriname

De Surinaamse komiek ‘Welles’, bekend van zijn korte, grappige filmpjes op Facebook, brengt volgende maand een heuse film uit getiteld ‘Welles De Film’. De 60 minuten durende film gaat op 7 december a.s. in premiere in TBL Cinemas te Suriname. Welles De film is een romantische komediefilm(18+) die geregisseerd en geproduceerd is door Ruben Welles onder het bedrijf Redvismedia.

Welles houdt ervan om mensen aan het lachen te maken wat hij voornamelijk al heeft kunnen bereiken door zijn bekende korte films op Facebook, zoals hieronder te zien is. Na het succes van deze korte Facebook films vond hij dat het tijd werd om het nu naar een ander niveau te brengen door het groter aan te pakken en een breder publiek aan te spreken. Vanuit dit idee heeft hij deze eerste film geproduceerd.


De film gaat over Welles die een baan heeft als postbezorger. Fietsend bezorgt hij dagelijks zijn pakketten op verschillende plaatsen in de stad van Paramaribo. Op een dag bezorgt hij een pakketje bij een dame Amara en raakt hij stapel verliefd op haar. Na Amara ontmoet te hebben wil hij alles eraan doen om haar hart voor zich te winnen. Amara wil in de eerste instantie niets van hem weten en neemt Welles niet serieus. Ze geeft hem drie ‘challenges’ die hij moet uitvoeren voordat zij zal toestemmen voor een first date. Maar dan gebeurt er iets waardoor het verhaal een totaal andere wending krijgt.

Welles De Film is een Surinaamse filmproductie. Zowel het filmproductieteam als de acteurs zijn lokaal gerecruit en gecast. Met de director of photography Giorgio De La Fuente en cameramannen Sergeo Vigelandzoon en Frank Van Hamme die ‘equipped’ waren met een 4K camera werd de film op een dynamische wijze vastgelegd. Naast Welles die de hoofdrol vervult wordt de een na grootse rol vervuld door Aby-Jo Elshot als zijn geliefde Amara.

De productie van de film heeft ongeveer anderhalve maand geduurd welke werd geleid door Gloria Naarendorp. De film is gefinancierd door verscheidene bedrijven in Suriname, die bereid waren om de productie te ondersteunen. Als regisseur, producent en als hoofdacteur is Ruben Welles voor heel wat uitdagingen komen te staan om de film tot stand te brengen. Desondanks is het resultaat niet uitgebleven. De reacties op deze trailer die is gereleased op 14 november j.l. zijn overweldigend positief:

https://www.youtube.com/watch?v=YhkUW5uwwA0

Bekijk ook:

1 REACTIE

  1. Gelukkig dat op Cultureel maatschappelijk gebied ook nog iets positiefs in Suriname te melden is. Een film produceren kost meestal veel geld. Nu blijkt dat uit de gemeenschap zelf en in deze moeilijke omstandigheden toch noch geld beschikbaar is . om zoiets te produceren Chappo.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.