‘Muzikaal eerbetoon aan Max Nijman’ van start

2

Op dinsdag 8 november is de eerste voorstelling ‘Muzikaal eerbetoon aan Max Nijman’ te zien in Theater de Purmaryn in Purmerend (Noord-Holland). Bekende artiesten als Oscar Harris, Edgar Burgos (Bugru), Ed Rust, Lady Shaynah en Cherwin Muringen zullen het publiek trakteren op een muzikale reis door het rijke oeuvre van Max Nijman. Deze avond wordt gepresenteerd door de Surinaamse cabaretier Clifton Braam.

De in Suriname geboren Max Nijman werd ook wel The Godfather van het Surinaamse lied genoemd. Zijn populariteit kun je het meest vergelijken met die van André Hazes in Nederland. Hij trad op met vele grote artiesten uit zijn tijd zoals Brook Benton, Wilson Picket, Mighty Sparrow, Johnny Nash, Ben E King, Percy Sledge en Swamp Dogg. In 1975 bracht Max Nijman zijn debuutalbum ‘Katibo’ uit. Behalve soul was er ook kaseko, latin en reggae te horen in het Surinaams, Nederlands en Engels. Het titelnummer, ‘Adjossi’ en ‘Ai Sranan’ werden zijn bekendste nummers. Deze formule werd voortgezet op de albums ‘Wan Dei Lobi’ en ‘Ini Wan De’ waarop Nijman samenwerkte met de band van producer Stan Lokhin.

‘A Tribute to Max Nijman’ wordt een muzikaal spektakel waarin alle hits van Max Nijman ten gehore gebracht zullen worden. Nummers die worden gekoesterd en die het publiek weer terugbrengen naar vele mooie momenten en herinneringen. Zijn muziek zal altijd blijven voortleven. Deze avond wordt gepresenteerd door de Surinaamse cabaretier Clifton Braam. In de foyer staan diverse eetkraampjes met lekkere Surinaamse hapjes zoals Surinaamse koeken, chips en zuurgoed.

Kijk voor kaarten op op de site van Theater de Purmaryn.

Overige speeldata:
za 12 nov – Koninklijke Schouwburg, Den Haag 0900-3456789
zo 13 nov – Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam 010-4843333
za 19 nov – Schouwburg Almere, Almere 036-8455555
za 26 nov – De Meervaart, Amsterdam 0900-4107 777

Bekijk ook:


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.