zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenEconomieHoefdraad geeft verklaring over aanschaf 'droomvilla'

Hoefdraad geeft verklaring over aanschaf ‘droomvilla’

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 21 okt – De Surinaamse minister Gillmore Hoefdraad heeft een verklaring uitgegeven naar aanleiding van vragen die journalisten hem gesteld hebben over de aanschaf van een dure ‘droomvilla’. Het magazine Parbode in Suriname meldde gisteren dat de minister van Financiën onlangs deze villa, met een vraagprijs van 650.000 dollar, heeft gekocht.

- Advertisement -

“In deze merk ik op dat het hier gaat om een handeling welke ik in privé als persoon heb gepleegd. Ik heb besloten om niet langer in een gehuurd huis te wonen, daar deze mij een fortuin aan huur kostte. Dit resulteerde in een koopwoning waarop er een hypotheek rust welke afgelost wordt via mijn internationale pensioen die ik nu verdien na 18 jaar hard werken in het buitenland. In deze wil ik verder opmerken dat ik nimmer gebruik heb gemaakt van mijn recht als Surinamer om een perceel aan te vragen via de Staat” aldus Hoefdraad in een verklaring die werd uitgegeven via de perschef van het kabinet van de president.

In het artikel schrijft Parbode verder: “Uiteraard mag van ministers worden verwacht dat ze hun intrek nemen in een representatieve woning. Desondanks komen de onthullingen over de droomvilla op een voor Hoefdraad uiterst ongelegen moment. Suriname worstelt momenteel met een enorme crisis. Het Internationaal Monetair Fonds verwacht dat onze economie dit jaar krimpt met 7 procent. De inflatie bedraagt intussen meer dan 60 procent. De waarde van onze munt – waarvoor Hoefdraad als governor van de Centrale Bank persoonlijk verantwoordelijk was – is meer dan gehalveerd. Daarnaast heeft president Desi Bouterse meermaals persoonlijk beloofd dat zijn ministers in tijden van crisis het goede voorbeeld zouden tonen, en zelf ook zouden bezuinigen.”68 REACTIES

 1. Heb begrepen dat schoonvader 150.000 als cadeau heeft gegeven aan schoonzoon.
  Villa is contant gekocht door de centrale bank .
  Geknoei in boekhouding en laten voorkomen dat er afgelost wordt.
  Suriname is een land van criminaliteit drugshandel en moordenaars.
  Terwijl het volk die deze regering hun mandaat gegeven hebben te belonen worden ze gestraft.
  Hoe meer de inflatie en weinig te besteden is per huishoudens hoe meer de geldwolven geld uitgeven .
  Sari Tori


  Maak melding

 2. Boefdraad zegt is privé-zaak. Paarselingen geven hem vanwege gebrek aan intellect gelijk.
  In een zichzelf respecterende democratische rechtstaat behoort elke volksvertegenwoordiger of minister zowel zakelijk als privé openheid van zaken te geven vanwege de positie als volksvertegenwoordiger.
  Bij aftreden kan betrokkene privé doen en laten wat hij/zij wil mits binnen de geldende wetten en regels zoals elke burger. Riante woning van 6 ton heeft voorrang tov de beloofde 18.000 woningen en alle andere bullshit.


  Maak melding

 3. heel toevallig dat die obligatie lening in dezelfde periode tot stand is gekomen . de Suri’s weten niet dat hij ze opgezadeld heeft met 9,25% want zij gaan het uiteindelijk moeten ophoesten . de rente op internationale markten is momenteel schrikbarend laag dus ik vraag me af waarom je voor 9,25% tekent terwijl je bij China voor 2% kan lenen ?
  de obligatie kopers rollen van het lachen want deng kies a dong blaka mang diesie.

  waarom heeft hij niet gezegd welke bank de hypotheek heeft verstrekt . hij doet ook voorkomen alsof hij een topfunctie in het buitenland heeft bekleed maar niets is minder waar .iemand die Statistiek heeft gestudeerd is nog geen zwaargewicht .die heeft nog geen algemene economische kennis en dat is ook gebleken toen hij governor was en nu min.van Financien . grote puinhoop . hij hoort misschien thuis bij CBS.


  Maak melding

 4. Al zijn eerdere verklaringen bleken leugens te zijn, dus waarom zouden we deze moeten geloven?? Kennelijk zijn er toch plotseling genoeg deviezen in su om deze deal te kunnen beklinken!!!


  Maak melding

 5. Dong dong dia

  heel toevallig dat die obligatie lening in dezelfde periode tot stand is gekomen . de Suri’s weten niet dat hij ze opgezadeld heeft met 9,25% want zij gaan het uiteindelijk moeten ophoesten . de rente op internationale markten is momenteel schrikbarend laag dus ik vraag me af waarom je voor 9,25% tekent terwijl je bij China voor 2% kan lenen ?
  de obligatie kopers rollen van het lachen want deng kies a dong blaka mang diesie.

  waarom heeft hij niet gezegd welke bank de hypotheek heeft verstrekt . hij doet ook voorkomen alsof hij een topfunctie in het buitenland heeft bekleed maar niets is minder waar .iemand die Statistiek heeft gestudeerd is nog geen zwaargewicht .die heeft nog geen algemene economische kennis en dat is ook gebleken toen hij governor was en nu min.van Financien . grote puinhoop . hij hoort misschien thuis bij CBS.

  ============================================

  1) Suriname heeft slechte credit ratings (junk status). Op de internationale markt kun je met deze ratings nauwelijks iets lenen.
  2) Geld lenen bij China kan een optie zijn echter de chinezen azen op grondstoffen en opdrachten voor hun ondernemers. (en heel veel ook).
  3) Ben overigens wel benieuwd hoe hoog die hyp. is en bij welke bank deze is afgesloten. De gewone man kan nauwelijks iets lenen.

  Dit is gewoon 1 grote farce. Vermoed dat Boefdraad het huis nagenoeg contant heeft gekocht met hulp van schoonvader.


  Maak melding

 6. Er is geen geld om de schoonmakers en beveiligings- -personeel te betalen ( de Ware Tijd van vandaag ) maar mijnheer koopt / bouwt een huis van 6 ton.
  Rara hoe kan dat, ja mensen alles kan als je bij de overheid werkt in Su,en vooral als je schoonvader de scepter zwaait !
  En het domme volk blijft dit pikken, en blijven roepen nog 5 jaar, bikassie Bouta na Mang !!!!!
  Wat een stelletje hypocrieten zijn het eigenlijk, ongelooflijk maar waar. Surinam land of milk and honey, but not for every body loosers zijn het. de goede daar gelaten.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Deze man moet zich diep en diep schamen door deze actie hij laat al het geld en goud verdampen brengt het land naar de afgrond regelt samen met grote smurf voedselpakketen voor de families van parbo,paraman,damsco om zelf een duur en patserig huis aan te schaffen in deze moeilijke tijden.

  Blijkt weer eens dat men schijt heeft aan het domme suri volk en doet waar men zin in heeft want niemand kan ze wat maken..


  Maak melding

 8. Ook hoefdraad moet ergens wonen.Je kunt hem niet verwijten dat hij geen smaak heeft. Hij heeft het mooiste huis in Paramaribo gekocht. Als ik het mij kon veroorloven had ik die zeker gekocht en niet de spuug lelijke huizen die ze voor absurde prijzen aanbieden.


  Maak melding

 9. Hoefdraad huisje van 6,5 ton….Abrahams 3 heli’s….Gopi 96.000 ha grond etc., etc.,…en de staatskas is leeg. Volk krijgt niet uitbetaald en heeft niks te vreten, kinderen van 14 jaar spelen de hoer. Wat een treurig en kansloos landje.


  Maak melding

 10. Terwijl er hongersnood is en voedselpakketten uitgedeeld worden in Suriname koopt een van de boeven van de regering een villa van 650.000.

  Suriname kan makkelijk een unie nu gaan vormen met Haiti. Deze unie gaat Suhaiti heten. Met heel veel hongersnood, voodoo, een domme volk, dansie en zeer rijke regeringsleden.


  Maak melding

 11. Het volk heeft hiervoor gevraagd Door nog 5 te roepen dus laan ze lekker pienaren en doodhongeren enn Nederland moet geen cent aan ze uitgeven zelfs hun crematie kosten moeten niet betalen stelletje ezels


  Maak melding

 12. Geef een reactie.
  Is er in deze een strafbaar feit gepleegd door Hoefdraad?

  Het volgende bericht is ook te lezen via (waterkant.net)
  Bewoners Danny Villapark hoopvol gestemd
  Bron: (dwt.com dd. 21/10/2016)
  Het probleem van de ‘perceeleigenaars’ is erg complex.

  Ze hebben vanaf 2006 percelen gekocht bij de inmiddels overleden Surindre Mungra.
  Omdat hij de percelen (bewust) niet had ingeschreven in het Openbaar Register en ze niet had overgeschreven op naam van de kopers, kon hij, met het hele project als onderpand, een hypotheek laten vestigen.

  In 2011 heeft hij wel enkele percelen overgeschreven en de verkoop laten vastleggen in het Openbaar Register.
  Bij die inschrijving kwamen de kopers erachter dat er een hypotheek gevestigd is op hun perceel.

  Nadat Mungra had nagelaten de schuld terug te betalen, hebben de geldschieters via de rechter beslag laten leggen op het totale project.
  Inmiddels hebben de schuldeisers, eveneens van de rechter, toestemming gekregen enkele overdragen percelen te veilen om zo hun uitgeleend geld terug te krijgen.

  Een andere groep kopers, die nog geen overdrachtsakte heeft ontvangen, hebben echter een ander probleem.
  Doordat het perceel nooit is overgeschreven op hun naam en de verkoop ook nooit is ingeschreven in het Openbaar Register, hebben zij geen bewijs dat het perceel hun toebehoort ondanks dat zij ervoor betaald hebben.

  Vóór Mungra overleed, verkocht hij het totale verkavelingproject met verkochte kavels en al aan een nieuwe eigenaar.
  Deze is niet op de hoogte van het verkopen van de kavels die niet zijn overgedragen en gaat ervan uit dat die ‘verkochte’ percelen ook van hem zijn.
  De nieuwe (eigenaar) was wel op de hoogte van de praktijken van deze Mungra.
  Lees meer: Bewoners Danny Villapark hoopvol gestemd.

  En dat gebeurd reeds jaren in Suriname door diverse ‘verkavelaars’ in samenwerking met diverse notarissen.
  En dat doen deze (gasten) bewust.

  Deze notarissen zijn het (ambt) helemaal niet waardig.
  Wanneer worden ze strafrechtelijk vervolgd en ook als notaris ontheven?
  Deze schurken met hun oplichtingspraktijken worden reeds jaren in Suriname beschermd.
  Er is nimmer een strafrechtelijk onderzoek noch vevolging van deze schurken.
  Ook is de controle via het GLIS debet aan deze.

  Daarom dienen de aspirant kopers, foto’s en personalia van de verkavelaars en notarissen bij zulke transactie te maken en op sociale media te plaatsen.


  Maak melding

 13. Zoalng de geachte inwoners van de zgn ‘volkswijken’ de lulkoekverhalen verhalen van Farao al Bouta en schoonzoon Boefdraad blijven slikken, zal er niks veranderen.


  Maak melding

 14. Zoals gewoonlijk hebben de Fronters een azijnbad genomen. De één na de andere afgunst komt hier weer voorbij. Dhr Hoefdraad heeft hard gewerkt voor zijn geld. En dat hij een huis koopt is niet vreemd.

  De azijnzeikers proberen de gehele crises op zijn conto te schrijven. Dat feest gaat dus niet door.


  Maak melding

 15. Zolang deze Hoefdraad, waarvan ik geen fan ben, het huis op een legale wijze met legaal verdiend geld heeft aangeschaft dan is er volgens mij niets aan de hand.
  Je moet je wel de vraag stellen of Hoefdraad gezien zijn inkomen in staat kan worden geacht dit huis te kopen.
  Indien dit met ja kan worden beantwoord is er echt niets aan de hand.


  Maak melding

 16. @ Parbo

  De heer Hoefdraad heeft hard gewerkt voor zijn geld ;

  Ja Parbo ; dat heb je goed gezien, hij heeft hard gewerkt om al het geld op zijn eigen bankrekening te krijgen !!!
  En natuurlijk met behulp van Schoonpapa en andere duistere figuren die nauw betrokken zijn bij de bank !
  Ik ben geen fronter noch van een andere partij.

  Sari tori


  Maak melding

 17. Die Dompig was ook met het zelfde verhaal gekomen.Die had zijn geld op Aruba verdiend en kon een kast van een huis laten bouwen.
  Degenen in de buurt van de pres.en de pres.zijn de eerlijkste en hardwerkende mensen.Trump kan bij hun in de leer gaan om geld te leren verdienen.


  Maak melding

 18. @parbo

  Wij zijn inderdaad azijnzeikers maar jij zeikt rioolwater en hebt last van Tunnelvisie ( google het aub) door gebrek aan hersencellen.

  Boefdraad is 100% verantwoordelijk met grote smurf voor deze ellende, aangezien jij er zoveel van weet leg dan de azijnzeikers uit waar de 1.2 miljard en al het goud is gebleven.

  Jij bent echt een domme zielig hoopje stronttttttt.


  Maak melding

 19. JZwartmans

  @ Parbo

  De heer Hoefdraad heeft hard gewerkt voor zijn geld ;

  Ja Parbo ; dat heb je goed gezien, hij heeft hard gewerkt om al het geld op zijn eigen bankrekening te krijgen !!!
  En natuurlijk met behulp van Schoonpapa en andere duistere figuren die nauw betrokken zijn bij de bank !
  Ik ben geen fronter noch van een andere partij.

  Sari tori

  ***************************************************************

  Begin met bewijzen te komen.

  Ik wacht op je.


  Maak melding

 20. En ik tegen al die Fronters hier, kom met bewijzen dat Hoefdraad zijn geld op een verkeerde manier heeft verkregen.
  Jullie hetze tegen de man is lachwekkend baja.

  Kom met bewijzen en anders sjmoel houden.


  Maak melding

 21. Het verhaal van Haiti ligt toch wat anders dan die van Sur.
  Om de strijd te stoppen en onafhankelijk te worden,moest Haiti de Fransen 150.000 gouden dukaten betalen.Ze moesten de dukaten verdienen zonder te kunnen exporteren.
  Er werd een bezettings leger op Haiti geplaatst die door de Haitianen verzorgd moest worden.Het leger moest op toezien dat de Haitianen niets exporteerden.Afwisselend is Haiti door alle grote Europese mogendheden bezet gehouden.Als laatst waren het de VSA daar en deze vertrokken in 1934.


  Maak melding

 22. @parbo

  JZwartmans, hoeft jouw niks te bewijzen 99% van de mensen zien het anders jij die bij de 1% awaries zit moet met bewijs komen dat het niet zo is.

  Vraag advies aan jouw matties en we horen graag van jouw hoe het dan wel in werkelijkheid is.


  Maak melding

 23. Pipo

  @parbo

  JZwartmans, hoeft jouw niks te bewijzen 99% van de mensen zien het anders jij die bij de 1% awaries zit moet met bewijs komen dat het niet zo is.

  Vraag advies aan jouw matties en we horen graag van jouw hoe het dan wel in werkelijkheid is

  ***************************************************************

  Pipo, jij en je matties zijn het k. gezwel dat Suriname met wortel en al moet uitroeien. Die kazerne moet weer in ere worden herstelt. Soort heropvoedingskamp. Dat zal jullie leren. Achter iedere boom zien jullie de vijand Bouterse terwijl een groot deel van de bevolking achter hem staat. Jullie azijnpisser gaan prat op democratie maar de wil van de surinaamse bevolking respecteren jullie niet. Stelletje viezeriken. Hier op wkn ben je de zoveelste zwerfhond dat maar blèrt in de ether. Je maakt geen indruk op Parbo. Ga zitten op je bobbel en hou je sjmoel verder.


  Maak melding

 24. Feit alleen dat deze paarse boef met een verklaring komt zegt genoeg. De baas der misdadigers plaatste deze bankboef om verder megaschulden aan te gaan om zijn oerdomme paarse idiote volgelingen tot op hun botten uit te persen. Het zoveelste roofbezit onder het mom van……wi egi sani, mi egi sani, wahahaha na dja a monie go. Mpp paarse duivels.


  Maak melding

 25. Boefdraad van jou geen uitleg nodig. Je bent gewoon een schaamteloze en smerige vertoning en vooral onder de huidige crisis omstandigheden waarin Suriname verkeert. De hele kliek die aan DDB gelinieerd is en zich zogenaamd respectabel noemt, weet dat meneer geld een machtig ridder is, maar dat de smaak van geld ook zoet is. Helaas wordt de macht door deze sujetten tot nog toe misbruikt omdat het volk toch alles blijft pikken. Hoe lang nog?

  DDB heeft het goed bedacht met zijn verdeel en heers politiek en met zijn schoonzoon Boefdraad in het financiële machtscentrum van Suriname. Om DDB zijn eigen hachje te redden, omdat hij crimineel is, is hij slechts goed met het op de lange baan schuiven van zaken, het traineren en of verschuiven van problemen en manipuleren met mooie praatjes. Geld speelt voor hem persoonlijk geen rol want dit gaat immers over de hoofden van het volk. Na hem geldt immers de zondvloed. Dit hebben zijn paarsgenoten nog steeds niet door.

  Mijn diagnostische beschouwing is, dat er bij DDB sprake van een cluster b narcistische persoonlijkheidsstoornis en gebrekkige gewetensvorming. Anders gezegd ” Ikke, Ikke, Ikke, dikke ikke” en de rest mag blijven stikken. DDB kent dus geen mededogen met anderen die hem niet volgen.

  Wij mensen van Suriname hoelang nog zullen wij blijven wachten tot deze gifbeker aan ons voorbij zal gaan. Hoe lang nog, terwijl de sujetten van DDB zich ondertussen schaamteloos nog steeds op criminele wijze blijven verrijken.


  Maak melding

 26. Geef een reactie.
  Maar er zijn nog veel meer en grotere droomvilla’s in Suriname van drugscriminelen, witwassers met de verkoop van auto’s.
  En natuurlijk reeds jaren vanaf 25-11-1975 tot heden door diverse politici van bepaalde politieke partijen.

  Nog even een aanvulling op mijn vorige reactie van vrijdag 21 oktober 2016 om 13:42 uur.

  Advocaat vindt Surinaams Hof lief voor notarissen
  9 februari 2007: Bron waterkant.net (10 reacties)

  Notarissen ‘medeplichtig’ aan fraude
  woensdag, 18 november 2009 (Bron: NoSpang)


  Maak melding

 27. Als het huis op een resort staat, 3.400 m2 grond heeft en 350 m2 plus groot is en met een zwembad dan kun je dat, als de locatie een beetje goed is, kun je die kwaliteit in Suriname niet kopen voor minder dan $ 650.000. Alles is van import kwaliteit

  Dit kan niet anders zijn dan een vriendendienst. Waarbij de korting op de aankoop ergens anders gecompenseerd wordt. Dit huis is te goed voor een dergelijk bedragje

  Voor de rest is het vrij logisch dat dit gekocht wordt als je $ 5.000/maand aan huur betaalt. Dus daar is niets mis mee.


  Maak melding

 28. Dus ” Gilly”, die FINANCIEEL zwaar aan het KLOOTVIOLEN is in ” SUbai “, koopt een ” Crib ” t.w.v. 4.5 MILJOEN SRD’s !!!

  Nou ! Wanneer ” Desiderius ” in 2020 de sjerp over de schouders hangt van de nieuwbakken PRESIDENT Santhoki, zal deze DIREKT de ” KAALPLUK-modus ” MOETEN instellen !!!!!

  Het huis van de immer zwaar hijgende “DROEFTOETER, Gilly”, de helicopters van ” Brampie, de ZAKKENVULLER ” en voormalige VERKOPER op BADSLIPPERS van WILDVLEES langs de straat, de bankrekeningen van ” Desiderius, PAARSE STRONTVLIEG “,zijn wijf ” Ingrid en zijn dochter, miss Peggie ”

  Niet te vergeten de rekeningen van de bende ” PAARSE HANGBEJAARDEN ” in de ” Saloon” ( kabinet van de….)

  Kortom, de kassa kan vanaf 2020 FLINK RINKELEN t.g.v. de Staat Suriname.

  Dus werk aan de winkel voor PRESIDENT Chandrika Persad Santhoki !! KAALPLUKKEN die PAARSE PLEURISLIJERS !!! Het enige dat ze dan mogen houden is hun PAARSE ONDERBROEK/ PAARSE Tanga en BH.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 29. Wie het breed heeft laat het breed hangen. Zijn baasje heeft verschillende huizen en stukken land. Zo hij wil ook wat.

  Dit terwijl meisjes om cash te hebben zich prostitueren. Families met voedsel pakketten moeten doen. En soms worden de pakketten gestolen en komen niet aan op de bestemming. Mensen die normal boven de armen zitten stormen een volunteer voedsel uitdeel programma om pakketten. De gezondheidszorg is aan diggelen. Verplegers en doctors gaan naar het buitenland voor een decent pay(loon). Onderwijzers en leraren doen het zelfde voor betere salarissen en stabiliteit en veiligheid. Mensen worden in hun huizen gekneveld en beroofd.Ook nog mishandeld. Dikkertje praat over mensenrechten. etc.

  Hij baadt in weelde . Het volk crepeert intussen.


  Maak melding

 30. Verklaring van de heer Hoefdraad; Hierbij verklaar ik mijn Volk te hebben leeg geroofd. en, en hm een villa gekocht!!!!!

  Mijn volk vraag NOG VIJF!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 31. ik probeer een hypotheek te nemen van SRD. 70.000 om me huis af temaken, werd ik op grond van bepaalde reden afgekeurd, 2 werkende mensen.. da loekoe ka dja


  Maak melding

 32. @ Pipo

  Heel hartelijk dank dat je het voor mij opnam tegen @ Parbo.
  Het is niet de moeite waard om op deze vent te reageren.
  Ik heb de indruk dat @ Parbo en Damsco één en hetzelfde persoon is, maar het doet er niet toe !
  @ Parbo is horende doof en ziende blind, en dan hebben we nog ene RobG de verstrooide Prof; uit Maastricht.
  Laatst genoemde praat alles recht wat krom is; vooral als het om de Pres; gaat !!! Ik wens verder niet in discussie te gaan met zulke lieden en hou de eer aan me zelf.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 33. @ JZwartmans

  Je bent een goed persoon en veels te goed voor deze wereld je moet je zeker niet in het nauw laten drijven door deze
  awaries..

  Zeg gewoon wat je wilt zeggen wie weet zal er een dag komen dat zij hun ogen zullen openen.


  Maak melding

 34. @ parbo

  Je weet het toch allemaal zo goed hoe de werkelijkheid in elkaar zit dus kom met je verhaal dat het niet zo is

  Het volk stond achter hem dat is nu wel anders en awaries zoals jij willen de realiteit niet onder ogen zien omdat je totaal niks bent en niks hebt . Deze awaries zoals jij geloven altijd wat hun herders hen voorschotelt. Heb echt medelijden met jouw en vindt je maar een zielig hoopje stronttttt. Awaries zoals jij en je matties die onderaan de ladder staan zien dit alles als de weg naar Dubai.

  Jij bent als looser geboren en zal dus nooit een leider worden of indruk maken met je bullshit verhaal.


  Maak melding

 35. Ik vind het alleen maar goed dat Boefdraad een huis in Suriname heeft gekocht, want daarop kan straks beslag worden gelegd.
  Dat hij een pensioen zou hebben is een lulverhaal. Hij had geen topfunctie bij de IMF en op grond van zijn leeftijd kan hij nog niet in aanmerking komen voor een pensioen. En als hij dat zou hebben is het hem kwalijk te nemen dat hij zo’n royale vergoeding van de Centrale bank ontving wegens wanprestatie/


  Maak melding

 36. @ Pipo

  Ik laat me heus niet in nauw drukken door niemand, alleen heb ik geen zin in discussie te gaan met idioten zoals Parbo
  en consorten. Ik zal mijn mening blijven geven waar nodig is,
  of een of andere idioot niet met me eens, kan hij / zij altijd op mijn posting reageren.
  IK zal ze altijd van repliek dienen

  Odi odi

  Jacko


  Maak melding

 37. Als de man UDS 5000 p/mnd betaalde aan huur (= meer als 80% van z’n loon), kan dit nooit in verhouding zijn met wat hij volgens opgave netto verdiende.


  Maak melding

 38. @ JZwartmans

  Je moet niet in discussie gaan je moet ze de grond in boren.

  Hahah maar ik snap jouw wel en weet wat je bedoeld
  vanaf nu zal ik twee keer zo hard mijn best doen om ze het leven zuur te maken.


  Maak melding

 39. @ anita

  Parbo en paraman kunnen jouw precies uitleggen wat het probleem is met de afwijzing van jouw lening.

  Ik zit met cola en wat snacks klaar om van hun te horen wat hier loos is.


  Maak melding

 40. Mijn tientje als maandelijkse bijdrage voor de gezondheidszorg samen met de tientjes van de 100.000 SuriNeds staat al klaar om verzonden te worden.💰💰💰💰💰💰💰💰💰Dit bedoelde ik nou..kijk deze Boefdraad genieten.De hypotheek wordt betaald van mijn pensioen???wat voor pensioen je bent niet pensioen gerechtigd.Achtien jaar gewerkt in den vreemde..wat was je de president van de Verenigde Staten dat je in 18 jaar zo’n pensioen hebt opgebouwd.Houd je mede landgenoten maar voor de gek en je partijgenoten.Die houden liever hun hand boven jou hoofd en zijn bereid je koste wat koste te verdedigen.Ook al zegt hun gezond verstand van dit klopt niet…sarie torie zou Jacko zeggen.Sorry…zolang dit soort zaken ziich afspelen in Suriname spoel ik nog liever mijn tientje door….


  Maak melding

 41. boefdraad is een dief ze zijn allemaal dieven aan wie heeft hij deze positie te danken je raad het al boutarsa hahaha.
  Zakken Vullers sommige zeggen dat hij hard heeft gewerkt daarom zit Suriname in de shit terwijl hij een villa van 650.000 euro kan verantwoorden zeg hij. Profiteurs, zakkenvullers, dieven, plunderaars, landverraders. Al deze mensen moet je voor hongerige tijgers gooien laat ze allemaal verscheuren verschrikkelijk waar haald deze gast het geld vandaan misschien ook zo een geld witwasser.


  Maak melding

 42. Ik stuur niks want het geld komt niet waar het eigenlijk moet zijn, ik stuur liever het geld naar mijn eigen familie dan weet ik dat het goed terecht komt. In Su kan je niemand vertrouwen. Kijk naar boefdraad zakkenvullers.


  Maak melding

 43. Proficiat meneer Hoefdraad met de aankoop van dit huis. Laat dit een goed voorbeeld zijn voor de jeugd om meer te investeren in zichzelf. Hard studeren en volhouden/doorzetten bij tegenslagen in de studie werpt altijd haar vruchten af. U geeft het goede voorbeeld aan de jeugdigen met ambities die ook graag zouden willen werken bij grote Internationale Organisaties. Laat dit een eye-opener voor de jongeren zijn. De jeugd moet zich niet laten vergiftigen met leugens en bedrog en zij moeten zich ook niet laten weerhouden om via studie, inzet en toewijding het maximale uit hun leven te halen.Nogmaals proficiat en u bent aan niemand verantwoording schuldig.


  Maak melding

 44. RobG
  Proficiat meneer Hoefdraad met de aankoop van dit huis. Laat dit een goed voorbeeld zijn voor de jeugd om meer te investeren in zichzelf. Hard studeren en volhouden/doorzetten bij tegenslagen in de studie werpt altijd haar vruchten af.

  Ik wil een kanttekening plaatsen op een deel van je posting.

  Je kunt heel hard je best doen en welke diploma ook die je hebt behaald kunnen geen garantie geven van je uitvoering in de praktijk.
  Wat wel garantie geeft dat je zulks een job krijgt in Suriname en tegen zo een salaris en emolumenten is de zekerheid die je kruiwagens je geven.
  Dat is in Suriname zeer excessief, het gebeurt overal ter wereld maar niet in de verhouding van prestatie en verdiensten.

  Ooit zeiden mijn ouder “boi dat je arm bent geboren daar kun je niets aan doen maar dat je arm sterft heb je zelf in de hand” maar velen in Suriname hangen aan de machthebbers hopende op een goedbetaalde baan. Ja sommigen gaan er zelfs gewild voor liggen.


  Maak melding

 45. Sabakoe,
  Regel is: De staat betaalt de huur voor je. En als je een eigen huis hebt mag je de staat de aflossing in rekening brengen.Dit betekent dat Hoefdraad liegt.
  De enige Surinaamse politicus die hier geen gebruik van heeft gemaakt is Venetiaan. Dus Hoefdraad moet niet lullen.
  Hij zegt dat hij de hypotheek aflost met zijn buitenlands pensioen, dat hij in de afgelopen 18 jaren heeft opgebouwd. Dat is dus maximaal 36% van zijn laatst genoten salaris. Wel dan moet hij een monstersalaris hebben genoten om aan zo,n hoog pensioen te komen. Becijfering: de annuïteit van 650.000 over 30 jaar bedraagt met rente ongeveer 30.000 per jaar. 30.000 is 36% van zijn salaris, Zijn salaris moet dus hebben bedragen 30000/36 x 100= 83.000. Voor een statisticus is dit wel een heel hoog salaris.
  Neen de waarheid is anders. Vroeger betaalde de staat zijn huur van 5.000 per maand oftewel 60.000 per jaar. Nu betaalt de staat 30.000. Een voordeel voor de staat van 30.000. Hiep hiep hoera


  Maak melding

 46. Bigi Sma, ik ben het volkomen met je eens dat het hebben van kruiwagens voordelen oplevert. In Nederland noemt men het “netwerken”. Netwerken, hand-en spandiensten verrichten,gevraagd en ongevraagd adviezen geven aan de juiste personen levert bijna altijd voordelen op. Mensen vallen hierdoor op en komen in de picture. Ook het horizontaal liggen met de baas/chef kan promoties opleveren. Ik blijf bij mijn standpunt dat Hoefdraad een voorbeeld kan zijn voor anderen om niet op straathoeken terecht te komen. Veel van de jongeren moeten anders in het leven gaan staan.Men moet een ander niet gaan verwijten maar zichzelf afvragen ‘ wat heb ik zelf gedaan, wat is mijn eigen inzet geweest om een betere leven te krijgen’. Een ander blijven verwijten is makkelijk om de eigen verantwoordelijkheid te ontlopen.


  Maak melding

 47. Beste RobG

  Hoefdraad is het voorbeeld hoe je door gebrek aan gewicht boven komt drijven.
  Hij faciliteert Bouterse met kennis die in de NDP niet voorhanden was en maakt voor de NPDers alles recht wat krom is.

  De man is een voorbeeld maar dan in hoe je als witteboorden crimineel uit de handen van justitie blijft.

  Ik vind wel dat hij leef heeft en een huis in Suriname koopt, want ooit komen de mensen over de muur van zijn tuin om hem te vragen wat hij met hun geld gedaan heeft.
  Ooit zal er een rechter komen die beslag legt op dit huis.

  Ooit zal duidelijk worden hoeveel werkelijk en hoe voor dit huis betaald is.

  Dat hij zijn pensioen geld van het IMF of Wereldbank ingezet heeft lijkt mij vreemd.


  Maak melding

 48. Jojo, ik had ook geen andere mening verwacht van een grote en fanatieke Front-propagandist. Gij uit beschuldigingen aan het adres van Hoefdraad die ge niet eens waar kan maken. Gij begeeft zich op glad ijs.


  Maak melding

 49. @ robg

  Wanneer ga jij een bedrijven terrein opzetten zodat de jeugd haar geld kan verdienen om een huis van 6,5 ton te kunnen kopen. Stuur fotos als het jouw kinderen gelukt is.

  (De jeugd moet zich niet laten vergiftigen met leugens en bedrog)

  De afgelopen 7 jaar is er niks anders dan leugens en bedrog maar omdat jij met je gezicht in boefdraad zijn bil zit zie jij dit natuurlijk niet.
  De jeugd is al vergiftigd ze gaan de schulden in de toekomst
  moeten betalen die nu gemaakt worden en van jouw bullshit verhaal zal er weinig van overblijven.


  Maak melding

 50. Geef een laatste reactie op bovengenoemd artikel.
  Is er in deze een strafbaar feit gepleegd door Hoefdraad?
  Kan ik nog steeds niet opmaken uit het artikel.

  Volgens mij is dit nog steeds een (privé aangelegenheid) van
  Hoefdraad.

  De enige Surinaamse politicus die hier geen gebruik van heeft gemaakt is Venetiaan! Aldus (john).
  Maar sloot zijn ogen voor de praktijken van PL & VHP.

  In Nederland noemt men het “netwerken”. Netwerken, hand-en spandiensten.
  Jos van Rey (VVD) uit Rooermond heeft ook een behoorlijk (netwerk).
  OM: een beetje corrupt bestaat niet, Van Rey moet celstraf krijgen.


  Maak melding

 51. Beste RobG

  “Gij uit beschuldigingen aan het adres van Hoefdraad die ge niet eens waar kan maken. Gij begeeft zich op glad ijs.”

  Ik ben geen propagandist maar kwalificeer Hoefdraad op basis van zijn loopbaan als mediocre voormalige chef bezemkast bij het IMF.

  Hij heeft nog niets van al zijn groot spraak waargemaakt anders dan in opdracht van zijn baas alle bezit van Suriname te laten verdwijnen, monetair te financieren, en het hele land in schulden te laten verzuipen.

  Hij heeft misdadig de schulden wet zo aangepast dat middels manipulatie lijkt dat er niets aan de hand is. Hij houd data achter. Zodra het BNP echt bekend wordt gaat de schulden ratio door het plafond.

  Waar het IMF 7% daling voorziet verhogen Hoefdraad en Bouterse het BNP van SRD 17.500.000.000 naar SRD 24.000.000.000

  Zodra alle feiten en gegevens op straat komen voorzie ik Afrikaanse toestanden in Suriname waar de mensen over de muren van de luxe huizen van de NDP leiders gaan komen. Bouterse woont niet voor niets aan het water.


  Maak melding

 52. @SARAMA

  Natuurlijk is er niet 1 op 1 vast te stellen of er iets misdaan is.

  Het gekochte huis (300 m2/ zwembad/ 3.500 m2 ingerichte tuin/ hoge kwaliteit/ gated community/ aggregaat ) heeft een hogere waarde dan de vraagprijs resp de onderhandelde prijs.
  Dat hint naar minder formele transacties naast de formele.

  Deze actie van Hoefdraad is gezien het moment oliedom want een dergelijke uitgave van een voormalige potloodslijper van het IMF frustreert de normale burgers en ook de eigen achter ban.
  Het is een nare dikke vinger onder de neus van de arme bevolking. Het is arrogantie.

  Het geeft het gebrek aan niveau aan. Als Hoefdraad serieus biedt zou hij als publiek figuur direct de gegevens van de Remax site hebben moeten laten verwijderen (afgunst/ timing).
  De deal had hij ook indirect kunnen organiseren zoals gewoon is in Suriname middels een stichting.

  Deze vastgoed transactie is dom en stinkt daar door.


  Maak melding

 53. Een ieder die het opneemt voor boefdrrad is debet aan het verder paars moreel corrupt crimineel verval in de samenleving. Alleen baas en zijn trouwe elite stinkend rijk corrupte kader zijn er sinds 2010 materieel op vooruit gegaan. Al die oerdomme verarmde paarse idioten, debielen, verstandloze zombie zijn zowel materieel als geestelijk verder verarmd, dankzij hun oerdomme stomme keuze waarvoor ze waren gewaarschuwd door de rechtgeaarde Venetiaan, te joe stem nationale diven partij na srefi staatskas roof nanga verarming e go kong bakka. Hoe meer men die paarse ezels erop wees, des teharder krijsten ze, weg met Vene, soso lobi baas, de echte lijdrr, neks no fout. Wahahahahahahahaahahahahahahhaahahahabaas en roversbende e roof a volk dee nanga dee. Wahahahaha wo ka.


  Maak melding

 54. Het is publieks geheim dat er gestolen is en wordt uit de staats pot…elk vergelijk met het buitenland gaat mank op het moment dat men zich bedenkt dat men niet bezig is met de opbouw van bv. Nederland maar met die van Suriname.
  M.a.w. als ze in het buitenland stelen mogen Surinamers dat ook…zie hier de mentaliteit van de nieuwe Surinamer als het gaat om vooruitgang…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.