‘Foltering en mishandeling uit Suriname bannen’

25

PARAMARIBO, 21 okt – Foltering en mishandeling moeten volledig in de ban. Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. “Wannneer je praat over mensenrechten moet je consequent zijn, je praat over de persoonlijke integriteit van mensen.”

Onder meer de politie en gevangenispersoneel moeten zich leren inhouden. Om het te formaliseren zal Suriname zich aansluiten bij het Verdrag tegen Foltering en andere Wrede, Onmenselijke of Onterende Behandeling of Bestraffing. “Het zal zwaar worden voor bepaalde instituten die onder mijn ministerie vallen”, zei Van Dijk-Silos bij de aanvang van een voorbereidingsworkshop. Obstakels moeten weg.

Te vaak wordt gezegd dat ‘het niet kan’. Ook nu weer is het te horen als naleving van het verdrag aan de orde is. “Ik accepteer het niet. Ik wil alleen horen dat het kan”, aldus Van Dijk-Silos. Ze is zich er van bewust dat mensen nog steeds mishandeld worden als ze met de justitie botsen. “Zij die dit soort handelingen plegen, moeten verdwijnen. Het ministerie is het instituut voor mensenrrechten, dus kunnen we ons dit niet permitteren.”

Bekijk ook:

25 REACTIES

 1. Haar baas, de onberechte moordenaar en afgod der oerdomme paarse stommelngen staat boven recht en wet. Deze mpp paarse miss piggy vreet gulzig de paarse schijt van haar baas en drinkt zijn paarse pis vol onrecht graag, evenals al die oerdomme veramde paarse idiote stommelinegen. Wo ka. Wahahahaha. Ndp staat voor nationale dagoes partij.


  Maak melding

 2. Te simpel en ter gelijkertijd schokkend, haar eigen baas is hoofdverdachte van moord en foltering. De trukendoos is te klein voor alle truken die DNA en ministers verzinnen om de hoofdverdachte van moord en foltering uit handen van justitie te houden. Misdrijven waar voor vele jaren gevangenis straf op staat.
  Het hele bestuur op niveau van regering en dna kun je niet serieus nemen.


  Maak melding

 3. Vrouw Van Dijk-Silos,
  Voor de goede orde, want misschien weet u dat niet, geestelijke‘Foltering en mishandeling is erger dan lichamelijke Foltering en mishandeling. Zou dus de coalitie hiervan niet kunnen doordringen? Honger lijden is erg maar als ouders machteloos staan tegenover niet kunnen geven aan je kroost waardoor je gaat piekeren.


  Maak melding

 4. Jennifer van Dijk-Silos is hypocriet. Zelf beschermd ze haar baas die verantwoordelijk is voor foltering en moord op onze 15 broeders. Dit mens kun je niet serieus nemen.


  Maak melding

 5. Ministers Silos,
  Als advocaat weet u als geen ander dat het in Suriname de normaalste zaak van de wereld is om gevangenen te martelen.
  Ook arrestanten ondergaan deze marteling.
  Velen bekennen om marteling te voorkomen.
  Bij de beëdiging had deze minister groots praats tot nu toe is er niets van gekomen.
  Als zelf de president het voorbeeld geeft wat moeten de handhavers van de wet dan.
  Begin de dossiers in orde te maken van de doodgeschoten Surinamers en probeer eerst dat Suriname geen land wordt van leugens en bedrog.
  Op de vlucht doodgeschoten lijkt als Dora raakt gekneveld in zijn prado.
  Folteringen en mishandelingen uit Suriname kan alleen verbannen worden als de president of zoals vele hem kennen de moordenaar van Suriname van het toneel verdwijnt en zijn straf krijgt.
  Maar dan is Dora en zijn families inkomen ook niet meer gegarandeerd.


  Maak melding

 6. Mw J.Sillos moet beginnen haar zelf niet te folteren.
  Want met de dag wordt ze rond en ronder, door ( te veel te eten en achter haar bureau te zitten niksen )

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 7. men komt niet zomaar in contact met justitie en dreigen met marteling gebruikt men om bekentenissen af te dwingen .

  wat moeten de mensen zeggen die door de daders zijn mishandeld ,gemarteld , verkracht en beroofd ?
  hebben deze mensen geen rechten ?

  ze is beloond met een ministerpost vanwege verkiezingsfraude . ze heeft privaat recht gedaan en geen strafrecht dus ze is ook niet geschikt voor die plek maar dat merk je ook .
  in USA wordt je nog erger mishandeld en gemarteld door de FBI en/of CIA om bekentenissen af te leggen .meestal hebben ze al zoveel informatie dat de schuld alvast staat . Kijk maar naar Dino die heeft uiteindelijk gesproken als een pappegaai en hij heeft ook namen genoemd en heel typisch die personen zijn vanaf toen niet meer naar het buitenland gereisd want onschendbaarheid of niet USA heeft daar lak aan . kijk maar naar Norjega Panama .


  Maak melding

 8. @Dong dong dia,
  Klopt helemaal Dino moest ook eerst bekennen zoals het in Amerika toegaat om straf in mindering te krijgen.
  Dus ondanks hij onschuldig is belandde hij toch in de bak.
  Klasse justitie daar heb je geen eerlijk proces.
  Suriname gaat ook die richting op.
  Zolang pa aan het bewind is zal Dino in ere hersteld worden en de belangrijkste post bekleden in Suriname.
  Nu dat Dino weet hoe de Amerikanen ondervragen zal hij het zeker topassen in zijn functie die in het vooruit zicht is gesteld.
  Amerikanen zijn niet te vertrouwen..
  Als je in Amerika bent komt een undercover agent je vragen of je coke wil of iets dergelijks.
  Ze komen eerst netjes met je praten en vragen je van waar je komt en voor hoelang.
  Ook nodigen ze je uit voor een etentje waarbij ze iemand sturen zodat je geen taxi hoeft te betalen.
  Zelf kwam een undercover agente bij mij en vroeg of ik sex met haar wil hebben omdat ze mij een knappe kerel vond.
  Ik zei nee dat hoef ik niet toen vroeg ze mij of ik homo ben.
  Want dan kan ze een 15 jarige voor mij regelen.
  Niet op ingegaan.
  Iemand die daar woont kwam mij vertellen dat ik moet oppassen met de undercover agenten .
  Ze proberen je in het val te lokken.
  Maar beste lezers als jullie de nieuws berichten lezen dan kunnen jullie dit beamen.
  Wie weet mag het zeggen.


  Maak melding

 9. Deze hypocriete paarse volgevreten heks is verantwoordelijk voor art. 148. Haar handneuker Bouta is de hoofddader van het mishandelen, folteren, verminken en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige en ongewapende landgenoten.


  Maak melding

 10. In NL heb je last Obesitas als je zo dik bent, in Su is het een teken van welvaart ! En dat hebben alle DNA leden,en het domme volk die hun daar hebben gezet, é koeng koeng
  fu angri béré ! Hoe dom kan men zijn ?????

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 11. Een schaamteloze regering..achtergestelde leiders.Hoe durf je deze woorden zelfs maar in de mond te nemen.Elk lid van de regering NDP/DDB moet zich koest houden als het gaat om wantoestanden als martelen,folteren en moorden.Je hebt een keuze gemaakt om deel uit te maken van een regering waar aan het hoofd een president zit die hoofdverdachte is in al deze zaken.Dus zing een paar octaven lager…je hebt je keuze gemaakt.Schaamteloze bende!!


  Maak melding

 12. Mensenrechten respecteren is niet alleen praten dat je tegen martelen en foteringen bent.

  Mensenrechten worden vertrapt wanneer mensen gediscrimineerd worden voor werk omdat ze een andere politieke kleur hebben. Verder wanneer ze land nodig hebben als boer zodat ze hun bedrijf kunnen uitbreiden en de overheid onthoudt ze het land en geeft het aan een politieke favorite. Mensenrechten worden vertrapt wanneer de politie geen veiligheid kan bieden aan het publiek en mensen in hun huizen worden mishandeld en geneveld en beroofd van hun geld, sierraden en andere eigendommen.soms wordt hun leven beroofd.

  Mensenrechten worden vertrapt als vakbondsleden worden bedreigd door regerings mensen (?). Je hebt een baasje die mensen gefolterd heeft en ze daarna heeft neergeschoten. Mensenrechten is ook de oppositie laten spreken in openbare zittingen van het parlement en niet afhammeren.

  Doe daar iets aan dikkertje of ga naar huis.


  Maak melding

 13. Hai baja Dora je bent 36 jaren te laat met je ontdekking!
  By the way dora,je baasje is de grootste mensenrechten schender allertijden en als bonus is hij de meest gevreesde Martelaar,hij is gewoon verschrikkelijk maar wij vinden jou erger ,jij heilige boontje…!!


  Maak melding

 14. @parbo

  Is weekend kijk onder je matras of er wat kleingeld te vinden is en ga op je fiets een blikje bier kopen, vergeet je rietje niet kan je tot zaterdag ochtend er op teren.


  Maak melding

 15. Look who’s talking. Degene die Alcatraz in Suriname wilde introduceren blijkt toch een heel klein hart te hebben. Volgens mij knijpt ze nu mt haar billen in verband met de standrechtelijke executies van Tout Lui Faut. Ineens heeft ze het over mensenrechten.


  Maak melding

 16. Dora is gewoon een zielige poot. Wat ik me altijd afvraag he is: denken deze mensen dat ze altijd die post van minister of assemblee lid of any andere hoge post hun hele leven zullen bekleden. Een keer zal iemand als Dora geen minister meer zijn. Dan staat ze met haar 2 vette poten weer midden in de gemeenschap waar ze ook netjes in de rij moet staan bij de slager of bij de apotheek of supermarket. Hoe zal ze zich voelen als iedereen met een niet vrolijke blik naar haar zal kijken. Geloof me ik zal haar wel zeggen wat ik haar al de tijd wilde laten weten nl dat ze een strond billelikker is en dat dat ze meer moet vreten tot dat ze met haar smoel neer valt.


  Maak melding

 17. Look who is talking!!Als ik in de plaats van deze mevrouw was
  zou ik gaan schuilen als ze over foltering en mensenrechten word gesproken .Ze moet een keer om haar heen kijken.Ik mag er wel megeven.Ze heeft droge ogen.drei ai!!


  Maak melding

 18. Met een president die zelf foltering en mishandeling heeft toegepast, zal het niet lukken deze 2 vormen van misdaden tegen de mensheid uit te bannen.
  Immers de president is het voorbeeld van de meeste Surinamers. Geen wonder dat bij roofovervallen wordt gefolterd en mishandeld. Het voorbeeld van de president is bepalend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.