Kinderen prostitueren in Surinaamse volkswijk

97

PARAMARIBO, 20 okt – Meisjes van jonger dan vijftien jaar prostitueren in de volkswijk Latour, in het zuiden van Paramaribo. Dit meldt de Ware Tijd. Van zeker twee meisjes is bekend dat die hun diensten aanbieden op een bepaalde locatie.

De moeders van de meisjes hebben hun bezorgdheid geuit bij Wilgo Koster, coördinator van het buurtcentrum Stibula. De meisjes vragen soms niet meer dan vijftig Surinaamse dollar (iest meer dan vijf euro). Koster sluit niet uit dat nog meer meisjes actief zijn op de betreffende locatie. De politie moet nog worden verwittigd. De buurt stikt in problemen rond jongeren, vanaf verwaarlozing en drugsgebruik tot aan nu prostitutie.

Het drugsgebruik gebeurt nu ook voorbij de muren van de scholen in de omgeving. Koster zegt dat het drugsgebruik ook als een oorzaak kan worden gezien van de prostitutie. Maar de diepere oorzaak is armoede. Het zal dus pas de betere kant kunnen opgaan, als de mensen het materieel beter hebben. Koster heeft zijn bezorgdheid geuit tijdens een bewustmakingssessie met leerkrachten.

Bekijk ook:

97 REACTIES

 1. Zielig voor woorden mang, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Jammer dat kinderen tot zulke daden moeten overgaan om te overleven !!!!!

  Sari tori mang

  Jacko


  Maak melding

 2. Desiderius tek yu bondru da yu HOEPEL OP MANG !!!!

  Kinderen gaan nu prostitueren om rond te komen. Gekker moet het niet worden. Deze ellende is te danken aan de regering en niemand anders.

  Ben benieuwd wat Paraman, RobG, Parbo, Mazda, Do the Right Thing, Damsco en andere boutisten hierop te zeggen hebben. Of is dit ook weer een meesterzet van Bouterse ?


  Maak melding

 3. Dit is zo laag.
  Helaas kan er voorlopig niets aan gedaan worden.
  De minister heeft geen tijd om een wet uit te vaardigen om de pooiers en de klanten aan te pakken.
  Deze kinderen lijden misschien honger. Gelukkig heeft 5% van de bevolking het uitermate goed.


  Maak melding

 4. Triest! Gelet op de financiële, economische, sociale situatie in Suriname, zullen mensen in kwetsbare gezinnen dit als eerste voelen en krijg je dit soort “oplossingen”, prostitutie, drugscriminaliteit, overvallen, enz.

  Deze mensen willen eten en drinken, zijn laag geschoold, werkloos, komen vaak uit één ouder gezinnen, wonen met oma in een krot, lijden honger en dorst, enz.

  Politici van de NDP hebben hun misleid, hebben hun gouden kerst beloofd, banen, vierbaanswegen naar Brazilië, Tramverbinding van Poelepantje naar Overwacht, Diepzeehaven, 18000 woningen, voedselschuur van het Caribischgebied, mobiletelefoons, laptops, linzensoep, enz, enz.

  Zie wat van al deze beloften terecht gekomen zijn en wie alleen aan zijn enige eigen belang denkt, zichzelf, gezin, adviseurs, vrienden goed gezegend heeft met het kruis. Neks No Fout!,

  Sranan Skeer en dat is de 3 de keer onder DDB en de gangsters.

  DDB Tik Joe Bondroe Dai Hoepel Op!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Onafhankelijkheid is funest geweest voor het land.
  Het land is in moreel verval, drugs, criminaliteit, roofmoorden, tienerprostitutie, dagelijks overvallen en noem maar op.


  Maak melding

 6. Door armoede worden mensen wanhopig, en zoeken middelen om te overleven, hetzij d.m.v. criminaliteit, of prostitutie, en dit soort gedrag gebeurt op meerdere plaatsen, ook op Waterkant kom je regelmatig kinderen tegen die zich prostitueren, en ook berovingen vinden daar regelmatig plaats, en dit zijn de naweeěn van we gaan nog voor 5 die door dit paarse geboefte misleid of bedrogen zijn.


  Maak melding

 7. Dit is vreselijk voor deze meisjes, maar what about de HEREN die hier gebruik van maken???? Viespeuken zijn jullie, neem iemand van je eigen leeftijd zeg!!!
  Hier moet je meteen bovenop zitten en niet de boel de boel laten, Ook de moeders hierop aanspreken, zij uiten hun bezorgdheid? Let op je kinderen zou ik zo zeggen, ga hulp zoeken voor deze meisjes, en wacht niet af moeders, dit los je niet op door af te wachten.Al heb je weinig inkomsten mag je dit niet toelaten, voor je kind. Heel triest vind ik dit.


  Maak melding

 8. De Fronters kunnen het maar niet laten om hun gebruikelijk haat proza’s over onze president te verspreiden.

  Moge God de Vader des Vaderlands Desire Delano Bouterse, alle oprechte Surinamers en het LAND Suriname zegenen.

  Suriname voorwaarts.

  PS: aan de minkukels en de zwartgalligen zou ik zeggen, neem nog een lekkere slok uit je azijnfles want voor de rest zijn jullie irrelevant. Bouterse blijft onze president.


  Maak melding

 9. Parbo

  Zwijg jij ezel!
  Alleen onder het dictatuurbeleid van je baasje wordt het voedselpakketten systeem geintroduceerd en dan krijg je tragische gevallen als deze!!
  In Suriname is het nu in 3 klassen verdeeld ARM- armer en armst!!
  Je kan deze schoolgaande tieners niet kwalijk nemen dat ze ook naar middelen zoeken om hun huishouden te redden netals mama en papa het elke dag moeten doen!.Zij leveren hun bijdrage op deze tragische manier!


  Maak melding

 10. @ Ray
  Dit is het paradijs dat bouta bedoelde met zijn gouden toekomst voor Suriname…blah ..blah,
  Welkom in Bouta zijn Paradijs!

  Kun je Misiekaba ook bijvoegen met zijn 2e Dubai!
  Misiekaba gelooft nog steeds dat Suriname een 2e Dubai kan worden. Dit heeft hij enkele weken terug zelf medegedeeld op “in de Branding)

  Het begon met een telefoontoestel met belkaart, toen wat meer namelijk een goedoe pa zoeken en zelfs de ouderen zoeken nu een suikeroompje!

  Hoe ver kun je zakken?


  Maak melding

 11. @Bigi Sma

  Gelijk heb je . Misiekaba hallucineert dat hij Dubai ziet in Suriname.! Baasje en knecht zijn beiden ziek!
  Ik zie alleen maar ellende in Suriname en het wordt alleen maar erger!
  Suriname is net als h-e-l op aarde! dankzij de ndp duivels.


  Maak melding

 12. @ Parbo

  Volgens jou is er werk in Sweet Sranang; ma wat dang, als je eind van de maand geen doekoe krijgt ?
  De monden moeten elke dag gevoed worden, en als je daar geen doekoe voor hebt, dan is dat toch waardeloos !
  Als je de inleiding leest ; dan zal je wel begrijpen dat de ouders van deze meisjes, het niet leuk vinden dat hun kinderen zijn gaan prostitueren.
  Ik weet dat je een kort lontje hebt, maar een normale vraag of mening moet niet, tot een scheldpartij worden.
  Schelden en verwensingen doen alleen kinderen, een volwassen persoon met volle verstand doet dat niet.
  Althans ik niet, geschillen dienen opgelost te worden langs een normale discussie, en wederzijdse respect voor elkaar.
  Ati bron no é tjarri moesje go na Parijs.
  Even ik ben geen Fronter, begrijp me goed !!!

  Jacko


  Maak melding

 13. @ Parbo
  Ik wens niemand die kinderen heeft om deze te zien prostitueren.
  Ik wens moeders niet om te prostitueren om hun kroost te voeden en opvoeden.
  Ik wens geen prostitutie voor niemand om zijn / haar honger en behoeften te stillen.

  Maar kan mij wel voorstellen dat honger iemand drijft tot verlaging van zichzelf maar nog meer voor haar / zijn kinderen.

  Maar jij Parbo gaat zover dat je anderen de schuld geeft van dit gedrag zonder jezelf af te vragen “waarmee kunnen wij dit voorkomen? Hoe kunnen wij het voorkomen? Waarom wordt er niets aan gedaan?”
  Vele vragen maar wel vele onzinnige antwoorden en opmerkingen die je geeft Parbo


  Maak melding

 14. Zo genaamd doen sommige Fronters hier heiliger dan ze zijn. Vervolgens zijn ze in de avonduren wel te vinden Latour. Jonge meisjes worden overgehaald om bepaalde hand en span diensten te verlenen voor 50 SRD en een beschimmelde bakka bana met pindasaus. Neem nu lui als Wiep Ding (alleen die naam al), Henk Molenaar, Pico, Passant en al die andere pedofielen. Mijn oproep aan hun is stop kindermisbruik en laat ze met rust.


  Maak melding

 15. @@ Parbo! volgens jou, Mies Koosje yu saka saka kaulo bakra lawman. Je kletst maar wat. Deze kinderen verkopen hun lichaam omdat hun ouders liever lui dan moe zijn.

  Parbo ik geloof je, want je vertelt dit uit eigen ervaring. Wat een hielenlikker ben je zeg!! Deed je ouders dat ook met je vraag ik mij af!!

  @@ Ray!! je vergeet 1 ding en dat is dat Ezels niet kunnen zwijgen, maar weer of geen weer, ze blijven maar balken!!

  @@ Jaco Zwartmans!! om iets te kunnen begrijpen moet die Parbo beetje hersenen hebben en als hij de hersenen gebruikt dan pas komt hij tot verstand. Maar jawel! jij weet het ook heel goed. Ezels hebben ook hersenen maar stoot zich ook niet twee keren in de kar, maar Parbo is een Muilezel!! Neem hem niet kwalijk! daar is hij voor geboren met afwijkingen!!!

  Parbo ga slapen! je bent moe!!!


  Maak melding

 16. @ Wiep – Ding

  Ai mang nu heb je, je woord gehouden neem een borrel en een lekkere sigaar, dat is beter ! Brada a libie satu ; no spang yu éde, er zijn dingen die we helaas niet kunnen veranderen. Het leven gaat niet zoals we dat zouden willen, dat moet je in ogenschouw nemen. Maar voorlopig ben trots op je, geen ( geslijm ) hoor.
  Wiep- Ding yu lai fattu mang, je laat me echt lachen.

  Odi odi Jacko.


  Maak melding

 17. @Bigi Sma,
  Wat parbo hiermee bedoeld is dat het aan de opvoeding ligt.
  Geen tijd voor de kinderen omdat mam zelf op jacht gaat.
  Steeds van man wisselen kinderen denken dat het normaal is.
  Dus kan helemaal inkomen met de zienswijze van Damsco.
  Honger geeft je nog geen recht om het oudste beroep uit te voeren.
  Hoe kunnen wij dit voorkomen ,dit kunnen wij voorkomen als de meeste vrouwen meer respect hebben voor normen en waarden ook jij.
  In het binnenland is het normaal een man heeft 3 vrouwen .
  Latour zijn het marrons


  Maak melding

 18. @ Pigie Pie
  Honger geeft je nog geen recht om het oudste beroep uit te voeren.

  Volgens velen in Suriname is dit de kortste en makkelijkste weg als je desperate bent en geen uitzicht hebt op een menswaardig bestaan, eten en drinken en een dak boven je hoofd, voor je kroost.
  Er heerst een werkeloosheid van 60%. Bekend is dat vrouwen eerst moeten liggen om aan “die ene”baan te komen. Een uitzichtloze Suriname wordt nog uitzichtlozer met al die leningen en grijpgrage handen van corrupte personen waarvan de meeste in de nabijheid van de president huizen.
  Daar moet Parbo wat over zeggen en niet vragen aan anderen, waarvan hij niet eens weet wie dat zijn, om weg te blijven uit Latour (dus de schuld bij hen plaatsen).
  Dat wil ik aangeven en dat toont wel aan dat ik normen en waarden ken die ik heb meegekregen van huis.


  Maak melding

 19. @@ Parbo!! De Naam Wiep-Ding moet je zien als fong deng/nak deng/ straf hen!! Alle slechterikken/ criminelen/ rovers, verkrachters, oplichters, wier op slechte pad lopen/gaan,slechte daden verrichten, al met al, allen die voor de gemeenschap negatief zijn en of betekenen.

  Inderdaad!! Nu is het helemaal voor mij duidelijk geworden, dat je niet meer waard bent dan een MUILEZEL!!! dat blijkt uit je posting hierboven!! Ga nu maar lekker slapen van je baasje, want je bent ook moe!!! luilak!!


  Maak melding

 20. @ Pigie Pie
  Volgen jou is het nomaal dat een man in het binnenland drie vrouwen heeft. ( Latour zijn Marrons )

  Wel Bigie Pie ;
  In de stad is het niet anders ; wij Surinamers houden eenmaal van vrouwen, wij mannen in het algemeen zijn jagers, als wij de kans krijgen houden we een harem op na !
  Kijk maar naar de Arabieren; maar, ze hebben geld en middelen om hum harem in stand te houden. Het gaat niet alleen om de Seks,maar om zoveel mogelijk kinderen te verwekken en je DNA verder in stand te houden.
  Maar wij Surinamers doen dat ook, maar wij verzorgen onze kroost niet, wat dat betreft zijn wij maar een stelletje egoisten hier op deze mooie aardbol.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 21. Parbo
  ….. ” Jonge meisjes worden overgehaald om bepaalde hand en span diensten te verlenen voor 50 SRD en een beschimmelde bakka bana met pindasaus “…..

  donderdag 20 oktober 2016 om 14:42 uur.

  @ Parbo … je hebt op de één of ander manier toch een bron van inkomsten. Ben je voor baas aan het verhandelen soms. Anyhow … je zegt zelf ….” ik betaal de jonge meisjes 50 SRD + een beschimmelde bakka bana met pindasaus … voor hun diensten. Mijn oproep aan jou …. Parbo … laat de jonge meisjes met rust!!!


  Maak melding

 22. Een dag geen WKN gelezen, een dag niet geleefd.
  Ik amuseer me kostelijk van sommige forum leden.
  Onder andere @ Mul @ Sabato Franse en nog veel meer !

  @ Sabato Franse;
  Maak je niet druk, Daddy heeft een opblaasbare pop voor Dino laten bezorgen, want Daddy heeft vernomen dat zoonlief eelt aan beide handen heeft gekregen !

  @ Mul

  Als Parbo onder invloed is, heeft hij dat aan zijn nick name te danken, en je kan hem dat niet kwalijk nemen.

  Fatu dja

  Jacko


  Maak melding

 23. Sabato Franse

  Parbo, leef je noch dacht dat je allang de pijp uit was ano fidie é takie toch. O ja Mazda go na Masra Gado no?

  *****************************************************************

  Je weet toch dat ik je zus zo af en toe gezelschap houd in haar rode kantoortje. Dus je had het bij haar ook kunnen verifiëren.


  Maak melding

 24. Sinds de narionale duivelse partij, de partij waar onrecht en misdaad de lijder en corrupte trawanten voorstaan, lijden land en volk onder dit paars duivels bewind. Te beklagen zijn al die oerdomme paarse stommelingen die ondanks waarschuwingen willens en wetens stemden op deze onrechtvaardige misleiders. Ook de drie valse awarie domries steve meye, misikaba en breeveld zijn debet aan dit paars misdadig moreel en geestelijk verval. Wo ka.


  Maak melding

 25. De ouders van deze kinderen zijn lui en willen niet werken.Sommigen wel en anderen weer niet.Ik ken Surinamers die nu twee banen hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.Wie past dan op de kinderen?Ze zijn toch niet lui??Met hun verdiensten als ze die al hebben kunnen ze geen voedsel op tafel zetten omdat alles zo duur is.Veel heeft te maken met de economische situatie in het land.En dat koppel ik weer aan de regering/ndp/DDB.Deze wantoestanden zijn in Suriname nooit eerder voor gekomen het hoereren was vroeger te wijten aan de aard van het beestje.MAAR NU HEEFT HET ALLEMAAL TE MAKEN MET OVERLEVEN.BOUTERSE GEEF HET MANDAAT TERUG .STAP OP!!jij bent de grootste boosdoener van dit alles.Als jij opstapt wordt het niet ineens beter maar het verschil zal duidelijk zijn .wie ook overneemt daar ben Ik van overtuigd.PS.IK BEN GEEN FRONT AANHANGER …


  Maak melding

 26. @ Diana

  Goed dat je dat erbij schrijft ; ( vermeld )

  PS ik ben geen Front aanhanger.
  Want anders krijg je een lawine van woorden de aanhangers van
  No Draai Partij.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 27. @JZwartmans,
  Het is niet normaal wel een wereld probleem dus niet alleen in Suriname.
  In Nederland is het ook niet anders.
  Recentelijk in het nieuws Limburg waarbij 14-15 jarigen door Love boys werden ingezet om het oudste beroep uit te oefenen.


  Maak melding

 28. J. Zwartmans!! Yu seta dey fu mi kon!!! na leki zatra neti sosu!!!
  Yu tjar fatu tu, mi mati!!!!

  Dis a no na sari tori, ma na swit tori!!!

  @@ Hoeren Loper! waarom moet een ander land aangehaald worden als wij over SU hebben? waarom moet er worden vergelijkt?
  Wat een ander land meet doet is hun probleem en dit is onze! Wij moeten van ons proberen te voorkomen.

  Wan bung dey!!!


  Maak melding

 29. En dit alles dankzij de mensen die het mogelijk maken en hebben gemaakt dat de massamoordenaar nog vijf jaar voor het zeggen heeft. Moet mensen medelijden met het SU volk ? NOOIT ! Laat ze nu maar lekker in hun sop gaar koken en ik ga ze niet helpen want het is en blijft ook een ondankbaar volk. Laat al die zwarte voetballers en andere trotse BN’ers nu maar eens zien dat zij werkelijk iets voor het volk over hebben. Maar dit doen ze niet ! Zulke hypocrieten zijn maar wel in paleizen van tientallen miljoenen wonen.


  Maak melding

 30. @ Hoeren Loper

  Vertel me wat; ik heb een goede kennis (Arts ) hun dochter van 13 jaar is weggelopen met een loverboy.
  Dat kind komt niks te kort thuis, maar heeft thuis weinig aandacht van haar ouders. ( vader Arts moeder Juriste )
  Het geval in Su is in mijn ogen schrijnender, hier is sprake van honger,en dat is erg !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 31. Deze jongeren komen zeker uit de klassen van de scholen die door Bellie toen hij inister was, heeft bezocht !!
  Hij had toen al geindiceerd wie een crimineel zou worden !!
  Dus waar hij zijn toekomstige trawanten kon vinden .

  De DUBAI van Misieka begint zich al af te tekenen op Latour !!
  Nieuw export product van Suriname wordt in deze buurt al
  gereed gemaakt;soso dalla deng pikien dies wannie !!


  Maak melding

 32. @Wiep-Ding,
  Het is de normaalste zaak van de wereld dat er altijd een andere land aangehaald wordt.
  Dit heb ik niet uitgevonden maar de grote wereld leiders.
  Dus in alles zelf diaspora is nagekeken van andere landen denk aan India.
  Rassen discriminatie is ook niet door Suriname uitgevonden.
  Prostitutie,smokkelen,Drugshandel en drugs smokkelen allemaal nagekeken van andere landen.
  Binnen de hindoestaanse bevolking groep vindt het ook plaats maar word door schaamte niet buiten gebracht.
  Hindoestanen die vaker een andere partner nemen om het beter te hebben.
  Wan bung dey brother


  Maak melding

 33. @ Wiep Ding

  No spang yu édé mi mi mattie mi taigi keba no go yungu yungu, teki a libi fa a mus fu de; mi é go dringie wan bita so nanga wan sigara ! Tidey nittie voetbal de na tv mi é go na cafe nanga wan tu mattie´s.

  Oké Wiep -Ding
  Relax

  Jacko.


  Maak melding

 34. kan bouterse of kunnen zijn vele adviseurs de link maken van armoede naar jeugdprostitutie?

  kan meneer 9,25% rente in plaats van 9,5% rente dat dan wel, als niemand anders dat kan?

  zo te zien gaan ook de kleinkinderen van deze kinderprostituees zich nog moeten verhuren om de staatsschuld af te lossen. dank u wel presidentje die zo veel van het landje suriname houdt, maar dan zonder inwoners he?


  Maak melding

 35. De 2 geile bokken Bouterse en Brunswijk zijn de grootste bejaarde viezerikken.

  Demente Desi voert een ranzige paringsdans uit met een minderjarig kind op een soundtruc en Bokito Brunswijk probeert zijn primitieve oerwoudlusten bot te vieren door kinderen $100 te geven in ruil voor hun telefoonnummer.
  Daar ligt de basis voor het morele verval in deze apentuin.


  Maak melding

 36. Dus omdat alle problemen die Suriname kent en die ook in andere landen voorkomen, mag er vergeleken worden.

  Het is juist de bedoeling om de problemen in Suriname aan te pakken en ervoor te zorgen dat ze de kop ingedrukt worden.

  Men moet het feit dat problemen in alle landen voorkomen niet als middel gebruiken om die van Suriname onder het tapijt te schuiven.


  Maak melding

 37. Alles wat de regering Bouterse doet wordt ook vergeleken met de vorige regeringen.
  De vorige regeringen bedelden richting Nederland.
  In 60 jaar nog geen infrastructuur en projecten waar de jeugd kan spelen.
  Surineds die altijd een grote mond hebben.
  Surinamers die het 90% oke vinden.
  Dus vergelijkingen worden en zullen altijd gemaakt worden.
  Wanneer de surineds zoals jij ook hun waffel zouden houden omdat jullie nu Nederlandse zijn dan zou het vele malen beter gaan in Suriname.
  Wij hebben gekozen voor deze regering en daarmee zullen wij het moeten doen.
  Heb liever geen inmenging van buitenaf.
  Schoenmakers hou je bij he leest.


  Maak melding

 38. Koos, kinderprostitutie kwam ook al voor onder de regeringen van Venetiaan en Sardjoe. Je moet dus niet bewust het hoofd wegdraaien voor deze perioden toen kinderprostitutie in Suriname haar intrede deed en veelvuldig voorkwam.


  Maak melding

 39. Ondanks dit nare onderwerp lees ik toch wel leuke postings:
  Pa. ( bouterse) zit goed in de slappe
  En die van Isabelle: je moet er bovenop zitten.
  Zo zijn er meer.

  @ parbo
  Ik heb een hele leuke mooie vriendin. Dat is voor mij meer dan genoeg.


  Maak melding

 40. Afschuwelijk.Het zouden jouw kinderen moeten wezen.
  De jeugd word bewust of onbewust verpest.Het verschil tussen goed en kwaad kunnen velen niet meer zien.Wat zij live meemaken dat criminelen worden vereerd.


  Maak melding

 41. @John
  John,dus als Wij stoppen met de discussies ,zal het ineens beter gaan in Suriname ,als we dat geweten hadden ,was ik 50 jaar geleden gestopt met deze onzin ,hadden we nu een tweeds Dubai in Sur,1 8000 duizende,vierbaans autowegen naar Brazil ,trein naar wandering enz enz
  Groet hans


  Maak melding

 42. Zeg me, welke bevolkingsgroep woont het meest in volkswijken en hangen altijd op straat. Onderhouden hun huis en woonomgeving niet en zijn makkelijk om te kopen.


  Maak melding

 43. @Krabou,
  Het zijn Surinamers die in volkswijken wonen.
  En het zijn de zelfde mensen die op de hoeken van de straten hangen.
  Jij vraagt welke bevolkingsgroep.
  Ik neem geen deel aan voor oordelen of discriminatie.
  Als jij dat doet dan moet je het zelf weten.
  Is het anno de 20 ste eeuw niet zo dat wij Surinamers zijn en niet in hokjes verdeeld moeten worden.


  Maak melding

 44. @Robje-het-NDP-slaafje, u zegt :
  “Koos, kinderprostitutie kwam ook al voor onder de regeringen van Venetiaan en Sardjoe.”

  TJAAAAAHHH, DUSSSSSSS…………..

  Nieuws van Robje-hersenloze-NDP-slaaf : Tijdens de regering Bosje en tijdens het MILITAIRE-ONDERDRUK-KINGSREGIEM van DESI, kwam kinderprostitutie NIET VOOR !

  Wel werd Sranang TOEVALLIG door deze BEIDE regiems (door Financieel WANBELEID en het ROVEN VAN STAATS-GELDEN EN STAATSGOEDEREN) SKEER GEMAAKT, FAILLIET GEMAAKT !

  Binnenkort komt Robje met meer NDP-Sprookjes-Nieuws !

  PS : MORO HEBI E DORO DJI A SRANANG-PEOPLE !
  RENTE FU 9,25 % E NAK UNU !!!


  Maak melding

 45. President DDB en hoogwaardige elites in het land, geeft het goede voorbeeld en dien en wees rechtvaardig tegen over het arme volk, belijd u zonden aan de ALMACHTIGE,zodat de vloek verbroken wordt naar een Zegen,want u kunt niks meenemen na u dood….Surinamers moeten leren de HERE te zoeken en te bidden voor land en Volk inplaats van anderen de schuld te geven,want wij zijn allen zondaars en derven de HeerlijkheidsGODS…..Weet u niet dat onrechtvaardige mensen, geen deel zullen hebben aan het KONINKRIJK van GOD?Verlaat GODSWEG niet!mensen die vrije sex voorstaan,afgoden dienen, overspel plegen of zich met homoseksuele en pedofiele praktijken inlaten,blijven buiten het KONINKRIJK van GOD,dat geldt ook voor dieven ,gierigaards,dronkaards, roddelaars en oplichters ( 1 Corinthiërs 6 : 9 -10 ) …… En MIJN Volk zich vernedert en bidt, MIJ weer zoekt en breekt met zijn zondige praktijken,dan zal IK van uit de HEMEL LUISTEREN zijn zonden vergeven, en het Land weer gezond maken ( 2 Kronieken 7 – 14 ) .


  Maak melding

 46. Falasha, zeg het niet aan steve meye, misikabe en breeveld, ook niet aan hun volgelingen, want krijsend paars dreigend zullen ze…….NEKS NO FOUT,,soso lobi ddb aka didibri onze liefste lijder. Wiens we ka, baas na mang.


  Maak melding

 47. Niks nieuws gebeurd al jaren heeft niks met het heden te maken meiden worden door de ouders gedwongen om het te doen.
  Ouders geven geen moer om deze kinderen zoals bij PARBO het geval is.

  @parbo

  parbo heeft vroeger ook wat afgelikt (voor 5 srd) in donkere steegjes om te zijn waar hij nu is,…. Heeft er weinig van opgestoken….Heeft nog steeds geen internet aansluiting moet wifi hotspot zoeken om zijn bullshit hier te verkondigen..

  LowLife ghetto kakkerlak.


  Maak melding

 48. @Ephraim zegen
  (Onafhankelijkheid is funest geweest voor het land)

  Opvoeding is funest geweest van deze awaries waardoor je criminaliteit,overvallen,roofmoorden etc etc etc. krijgt.

  Als je ouders ezels zijn dan worden je kinderen nooit Paarden.

  Kijk maar naar parbo,paraman en damsco.


  Maak melding

 49. De ndp heeft marron vertegenwoordigers en de oppositie heeft ook marrons. Ze blijven muisstil in deze. Vreemd.

  Een van de gevolgen van armoede is prostitutie. Een ander is criminaliteit. Werkverschaffen dus geld kan ze uit de misere helpen. Met een paarse regering zonder geld wachten ze tevergeefs.

  Jammer dat de marrons geen kostgronden hebben om hun cassava te planten en hun para korantie daarvan maken. Hun kostgronden zijn in het binnenland achtergebleven en er zijn geen kreken om hun vis te vangen. Waar zijn de pakketten van bouta gebleven? Zielig dat hun kaskrop seks is. Waar blijven de vrijwilligers om hun uit de armoede te helpen? Geen missie mensen uit suri of NL? Jammer voor deze mensen om zo te leven.


  Maak melding

 50. Triest! Bouta treed aub af, vandaag nog.

  Het zijn altijd dezelde groepering dat op de hoeken van de straten hangen! Ik zie voortaan ook hele kleine kinderen 5/6jaar die op facebook verschijnen met hun achterste gedraaid, zogenaamde sexy look! Zo triest en erg ongepast gedrag dat ouders hun kindere leren!

  Verschillende winkels sluiten geen omzet meer, alles te duur, president die niet kijkt naar zijn inwoners, soso mooi takki.

  Jammer Suriname is een mooi land alleen jammer dat de leiders graaiers/zakkenvullers zijn!


  Maak melding

 51. Het IQ van al doe oerdomme paarse stommelingen is als dat van een amoebe. Wahahahahaba. Neks no fout. Wi e gwe foe suribabwe, wi e gwi na gayana.e


  Maak melding

 52. Misikaba moet achter slot en grendel !!!
  Hij heeft het volk misleid met zijn beloftes om Suriname binnen 1 jaar tot een 2e Dubai te transformeren !!!

  Maar wat ik niet begrijp van deze meneer misserkaba, hoe wil hij van Suriname een 2e Dubai maken????
  Want de inwoners van Dubai die lijken niet op hem !!!
  Want in de landen waar de inwoners wel op misserkaba lijken, die lijken meer op Haïti dan op Dubai ra ra ra hoe is het mogelijk???


  Maak melding

 53. Ja, en daar gaat onze volgende generatie naar de verdoemenis dank zij regering Bouterse. In plaats van naar school te gaan om te leren, wordt het nu een zaak om te overleven. Vraag rijst natuurlijk waar deze jonge meisjes een normale baan kunnen vinden in een land waar de werkloosheid met de dag toeneemt. Juist, je wordt- als we de pooiers even wegdenken- je eigen baas door jouw lichaam te verkopen. Ja de financiële ellende waaronder deze meisjes verkeren maken de hoge drempel naar de prostitutie stukken lager en dan is het hek van de dam. Ze vergeten echter dat een carriére als prostituee hun kansen verkleint voor een normale carriére, uitzonderingen buiten beschouwing gelaten. Misschien moeten wij onze aandacht voor een betere toekomst van Suriname richten op de kinderen van deze hoertjes. Hopelijk worden zij de toekomst van Suriname,


  Maak melding

 54. Juist Isabelle! Moeders (en vaders)voedt je dochters op en weet waar ze uithangen! Verantwoording ligt bij ouders en bij niemand anders, ook niet bij de regering. De regering begint bij jezelf..


  Maak melding

 55. He, welke klootzak plaats postings onder mijn naam. Ik heb je al eerder gevraagd jouw naam te wijzigen. Nu jij dit niet gedaan hebt, ga ik mijn naam veranderen. Ik wil niet hebben dat anderen mijn naam ten onrechte misbruiken. Dus jij een andere naam of ik een andere naam. Overigens moet ik scheel kijken naar de beheerder van deze website. Dubbele namen mogen toch niet voorkomen. Uw systeem is dus lek als een mandje.


  Maak melding

 56. Deze problemen komen niet alleen in SWITI Sranan voor.Ook in Nederland is dit een bekend verschijnsel.Je kon al met sommige van de meiden naar bed gaan voor eten en of een beltegoed.Ik vraag mij af of dit te maken heeft met hoe je zelf in elkaar zit.En natuurlijk is een ieder zijn of haar situatie anders en ook de beweeg redenen.Ik wens niet te oordelen maar er zijn in SWITI Sranan genoeg oplossingen.Denk maar aan die bomen met vruchten of zelf planten en verkopen.Hier in taata kan ik niet planten,maar ook hier zijn er voldoende oplossingen als jij dat tenminste wil.vb oudijzer naar de ijzerboer is er 1 van.Ik wens deze mensen die het moeilijk hebben in SWITI Sranan of waar ook ter wereld heel veel geluk toe.And don’t lose hope.
  Gado Blessi


  Maak melding

 57. RobG
  Koos, kinderprostitutie kwam ook al voor onder de regeringen van Venetiaan en Sardjoe. Je moet dus niet bewust het hoofd wegdraaien voor deze perioden toen kinderprostitutie in Suriname haar intrede deed en veelvuldig voorkwam.

  RobG
  Dat er kinderprostitutie onder Venetiaan al voor kwam is erg genoeg.
  Maar nog erger is het dat je als Coalitie een regeringsteam vormt die zegt voor het volk te zijn en toch hier niets aan doet.
  Het is zelfs toegenomen en buitensporig ook terwijl win allen weten wie de armoede veroorzaakt heet, corruptie, dat er zelfs voedselpakketten en miljoenen onder de ogen van het volk doodleuk achterover word gedrukt.
  Dat is het probleem en nu dus geef jij RobG nu door jou zienswijze de hidige coalitie een grote vrijbrief door aan te geven “mijn buurman neukt met 1 schaap dus ik doe het met 10 wat is er nou zo slecht aan hij doet het toch ook” een excessief voorbeeld maar hoop hiermee dat je het snapt.


  Maak melding

 58. @ Mundo

  Mundo heb je in Su ook bomen die binnen 3 a 5 maanden vruchten geven ? Als je dat weet laat de mensen het weten
  dan kunnen ze het planten ! En trouwens wat je schrijft klopt ook weer niet; als je tegenwoordig iets in Su plant, zal je zelf niet oogsten. Of je moet er dag en nacht daar blijven,want er wordt toch door iemand anders geoogst !!!

  Volgens @ Parbo kan je er ook werken er is werk genoeg;
  maar men is bang, om vieze handen te krijgen.
  Dus ik zou Parbo om advies vragen waar je

  terecht kan om aan werk te komen. Wel volgens mij spoort Parbo ook niet, stel je kan werk vinden dan ben je nog zeker, of je eind van de maan /week uitbetaald wordt door je werkgever !
  De jeugd van tegenwoordig willen alles hebben zonder er iets voor te doen, spullen als iPad iPhone en al dat soort spullen.Als je ouders dat niet voor je kan kopen dan ga stelen of prostitueren, ( de weg van de kortste weerstand kiezen. )
  Kort samen gevat vind ik het heel jammer, dat meisjes van die leeftijd hun lichamen moeten verkopen om te kunnen overleven.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 59. Weer zulke typische reacties
  In nederland gebeurde het ook
  Onder andere regeringen gebeurde het ook.
  Hiermee verschaffen zij zich ( iedere keer) een vrijbrief om het ook te doen.
  Ga je schamen


  Maak melding

 60. De posting van Bigi sma over de buurman is daarom zo mooi. Wellicht dringt het niet door. Daarom zal ik een variant toevoegen , die misschien meer beklijft.
  Vader vindt dat zoon nu groot genoeg is en het met meiden moet doen. Helaas geen vriendin
  Papa geeft hem geld om dan maar te gaan betalen.
  Jongen gaat eerst bij oma op bezoek en oma hoort het verhaal. Ze zegt , boi, ik zal het je leren en neemt het geld.
  Later vraagt papa hoe het is gegaan. Hij zegt oma heeft het me geleerd. Wat, wat hoe kan je het met mijn moeder doen?!
  Zoon zegt, jij doet het toch ook met mijn moeder.
  De vrijbrief, waar ik het hierboven net over had.
  Alles mag, wat een ander ook heeft gedaan.
  Shame on you


  Maak melding

 61. @paarssarcasme,dat weten de heren ook wel ,als ze hun BIJBEL goed kennen, maar ze laten zich misleidend door vriendjespolitiek,aanzien,materialisme, hebzucht om zo ook hun volgelingen te misleiden…..maar MASRA YAHUSHUA zal zijn Oordeel eerst vellen in het HUISGODS,waar de bokken van de Schapen gescheiden zullen worden en daarna de Wereld …..maar ieder mens heeft een oorlog te strijden tegen het kwaad in zichzelf, en bidden en goedewerken voor de ALMACHTIGE,zichzelf en voor Land en Volk achterlaten .


  Maak melding

 62. Het is wel erg dat met alle soa,s van tegenwoordig deze meisjes zichzelf verkopen.
  Er zijn vaders die niet eens 1 gezin kunnen onderhouden maar rustig 2 of 3 vrouwen nemen, wanneer gaan deze mannen ter verantwoording worden geroepen.
  Deze meisjes moeten worden opgepakt en ze hulp bieden als hun thuis situatie niet goed is.
  Ook jongeren die op zichzelf wonen en geen inkomen hebben moeten een uitkering kunnen krijgen of aan het werk gezet worden.
  Sociale zaken heeft geen boodschap aan het volk.


  Maak melding

 63. @ Sari

  Wie en wanneer moet deze mannen ter verantwoording roepen dan, als jij het weet doe het dan !
  Deze meisjes moeten niet opgepakt worden, de gene die de meisjes misbruiken moeten ze oppakken.
  Ze hebben in Su toch een raad van kinderbescherming, en wat doet deze instelling dan, dat vraag ik me zelf af.
  Sari je hebt het over jongeren die op zichzelf wonen, moeten in aanmerking komen voor een uitkering.
  Sari ; woon in Su of in Nederland ?
  In Su krijgen alleen ouderen een soort uitkering als 60 jaar worden, AOV en dat is ook geen vetpot.
  De Surinaamse Overheid kunnen hun lage ambtenaren amper betalen, en je hebt het over uitkering aan de jongeren. De hogere ambtenaren krijgen iedere maand hun loon; en als dat niet gebeurt, dan nemen het zelf. ( corruptie )

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 64. Bigi Sma, het is je volste recht om met jouw Front-brillenglazen naar de huidige situatie in Suriname te kijken. Dat er excessen van de perioden Venetiaan de kop opsteken In de Surinaamse samenleving moet de kop ingedrukt worden. Maar de regering van Suriname kan niet als nachtwaker optreden tegen jongeren die noodgedwongen of uit persoonlijk voordeel en de lol besluiten om sexuele diensten te verlenen. Op de eerste plaats hebben de ouders en de gemeenschap rondom de ouders en een grote verantwoordelijkheid om te voorkomen dat hun kinderen gaan prostitueren. Sociale controlle kan zeer preventief werken. Daarnaast ligt het aan de klanten die een bezoek brengen aan deze minderjarige dienstverleners. Het is belangrijk dat de overheid zeer hard gaat optreden tegen deze klanten die in overtreding zijn. Het is belangrijk dat de buurt-regisseur van de politie dit vraagstuk in kaart brengt in de buurten waar men kinderprostitutie heeft gesignaleerd. Ik vermoed dat kinderprostitutie incidenteel voorkomt omdat er geen alarm wordt geslagen door de vele buurtregisseurs in Paramaribo en omgeving. Ik zie achter deze hetze de boze hand van de oppositie die geen moment onbenut laat om de regering in diskrediet te brengen.

  Srafu, ik heb nooit gezegd dat kinderprostitutie in Suriname onder de regeringen van Wijdenbosch niet voorkwam. Alleen mensen die zich hieraan hebben schuldig gemaakt en aan hebben deelgenomen weten de waarheid. M.b.t. de lening kan ik het volgende zeggen. De lening wordt niet aangewend om de verwende magen van de Surinamers te spekken. Het wordt o.a. gebruikt om Staatsolie te ontlasten. Dat er een rente van 9 tot 10 % over de lening wordt betaald had voorkomen kunnen worden als vermogende Surinamers op de obligatie hadden ingeschreven. Maar deze personen wilden hun dollars en euro’s niet uitgeven omdat zij uit waren op speculatieve winsten. De regering had geen keus en moest de kapitaalmarkt op. Op de financiële markten krijgen burgers maar weinig rente voor hun spaartegoeden en banken zitten met grote buffers geld die ze willen uitlenen.Het geld was makkelijk binnen te halen. De speculanten in Suriname zitten thans met een dilemma. De koers voor dollar en euro daalt en deze lieden zijn nerveus omdat ze bang zijn grote verliezen te zullen lijden.Ze zullen steeds minder krijgen voor een dollar of euro.


  Maak melding

 65. Broodje aap verhaal,er is nooit onderzoek nr gedaan,iemand zeg iets en de boeritjie verslaggevers publiceren maar raak,terwijl iedereen weet dat deng boeritjie verslaggevers in Su nooit onderzoek doen en hoor en wederhoor toepassen,sommige riool kranten uit een bepaalde hoek,willen het land alleen imago schade toebrengen,awari mentaliteit na standaard


  Maak melding

 66. @RobG

  “De lening wordt niet aangewend om de verwende magen van de Surinamers te spekken. Het wordt o.a. gebruikt om Staatsolie te ontlasten. Dat er een rente van 9 tot 10 % over de lening wordt betaald had voorkomen kunnen worden als vermogende Surinamers op de obligatie hadden ingeschreven.”

  RobG deze leningen worden aangewend om de gaten die de regering Bouterse in Staatsolie geslagen heeft.
  Wellicht weet u nog dat er in Januari 2015 voorschoten genomen werden op de winstbelasting en de dividend.

  De lening die Staatsolie moet aflossen is het gevolg van wanbeleid en pot verteren en heel domme investeringen.

  U verwijt dat Surinamers geen geld aan Staatsolie lenen geeft aan dat u geen enkele nota neemt van wat er gebeurt.

  Een jaar geleden moest Staatsolie een Surinaamse Obligatie lening van $ 50.000.000 aflossen. Ook toen was er het geld niet en werd de obligatie door gerold met een nieuwe obligatie waar nu zelfs voor 7,75% $ 50.000.000 extra ingetekend werd.

  Ik heb de prospectus gelezen en moeten vast stellen dat Staatsolie toen (nog voor de tijdelijke stevige drop in de olie prijzen) er heel zwak voor stond. Alleen al was er voor $ 100.000.000 aan gestaakte/ afgeschreven projecten te zien.Ook werd er geweldig ongeloofwaardig gegoocheld met getallen. Men liet zonder basis kosten up stream verdwijnen.
  Kort gezegd in Suriname weten ze wel dat Staatsolie er heel slecht voor staat, dat de raffinaderij niet functioneert zoals beoogd en dat de schulden door de grepen in de kassa, onverantwoorde investeringen en slechte kosten beheersing veel te hoog zijn.

  Niemand hoor je nog over de claim van Ballast Nedam van $ 50.000.000 die nog in de lucht hangt.

  Het voorgaande is helaas de bittere waarheid die niet onder ogen gezien wordt.

  Het geld dat nu geleend wordt is jaren geleden al ver jubelt


  Maak melding

 67. Het is echt te triest voor worden. In de Surinaamse politiek denkt iedereen maar aan zaken Vullen. Miljonair worden, heel geld stelen, verdoezelen en aan ons volk wordt helemaal niet gedacht en toch stemmen er mensen op Bouts, keer op keer.


  Maak melding

 68. Na 40 jaren onafhankelijkheid, 10 jaren militaire dictatuur kunnen wij vaststellen dat wij Surinamer geen moer van hebben gebakken . 6 jaren bouterse als president is de laatste zet richting de afgrond. Nergens in de wereld heeft een potentaat , dictatuur vooruitgang kunnen brengen, enige wat ze doen is hun zakken vullen en het land naar de sodemieter helpen.
  Bouterse zal de geschiedenis ingaan als de grootste ramp die onze Republiek Suriname is overkomen.


  Maak melding

 69. De grootste pooiers zijn bouta,boefi en zijn gatlikkers.Het volk zal binnenkort deze klootzakken met tak en wortel uitroeien.Wees alert !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 70. DE ALLER BESTE OPLOSSING NU IS NEEM GEEN KINDEREN ALS JE ZELF NIET KAN VERZORGEN WANT ALS JE HET TOCH DOET DAN KOM JE IN DE ZELFDE VISIEUZE CERKEL TERECHT.
  DUS JULLIE ZIJN GEWAARSCHUWD.
  DENK NIET DAT HET MORGEN BETER WORD DAT GEBEURD NIET, SURINAME IS VERVLOEKT,
  DIE VLOEK BLIJFT JAREN NOGGGGGGGGGGGGGGG.


  Maak melding

 71. Dit is zoo triest .
  Ik dacht dat bijna iedereen een familielid in NL had om te ondersteunen.
  Bescherm svp onze meisjes help en ondersteun de ouders.
  Waarom weet niemand in su waar je hulp kan vragen als je in nood zit.
  Dhr vismale kan toch echt niet iedereen helpen.
  Stop dat Twerken mentaliteit en seksuele dansies om de jeugd te beschermen.
  Volwassenen die in bijizjn van kinderen zo dansen moeten worden aangepakt is moreel verval.


  Maak melding

 72. DC Nerkust heeft het beste met deze meisjes voor. Deze pooier van de overheid heeft de omgeving van de nieuwe haven en het politiebureau reeds aangewezen als beschermd prostitutie gebied. Een constructieve aanpak, want er komen camera’s om de dames te beschermen. Hij beoogt hiermee op meerdere fronten voordeel voor de overheid te behalen. De buurtoverlast op Latour maar ook de omgeving van Poptjie Djarie / Hogestraat wordt aangepakt en zal dan tot het verleden behoren. Hier staat wel tegenover dat de dames belasting penningen zullen moeten afdragen, waardoor de overheid er wel bij zal varen. De keerzijde wordt echter door deze burgervader niet gezien, het moreel fatsoen ten spijt dat hiermee te grabbel wordt gegooid.


  Maak melding

 73. Dit is al eerder onder de aandacht va Bouta gebracht. Hij werd nog boos hierover omdat hij ziende blind is. Suriname heeft een groot probleem in de toekomst. Er zijn intussen 2 generaties Surinamers die door deze klootzak mislukt zijn. Er valt dus een gat in onze samenleving van mensen die niet gestudeerd hebben en ook te lui zullen zijn om te werken vanwege drugs en alcohol gebruik. Er is dus geen sprake van:Laat de kinderen tot mij komen en verhinder ze niet, want zij zijn de toekomst van Suriname. De enige manier om deze klap op te vangen zal zijn Immigratie. .


  Maak melding

 74. De door het godsgeloof opgevoede bevolking ziet niet in dat een moordenaars boek, dit is de Bijbel en soortgelijke, geen vrede noch verandering kan brengen in hun leven.

  Velen beweren met verve de liefde te herkennen van de massamoordenaar, hun illusionaire Here god daarboven. Geen wonder dat in een heleboel landen en ook in Suriname een massamoordenaar door de religieuze bevolking wordt geadoreerd en op een voetstuk geplaatst, want misdaad loont. Jong geleerd is oud gedaan en voorbeeld doet volgen, zodoende blijven hun vrome nageslachten hedendaags als een kip zonder kop het kwaad voeden, dat religie heet en zetten op haar beurt deze godsdienstvloek voort als hun culturele erfgoed.

  Daarbij faciliteert de gelovige mensheid ook de misère die religie met zich meebrengt. Ondanks de onmenselijkheden die zij keer op keer aanschouwen of zichzelf schuldig aan maken houden ze toch stug vol dat hun Bijbel de weg is die tot eeuwig leven leidt.

  Daarnaast is het erg triest om te zien hoe de volken en rassen wiens voorouders door het geloof zijn uitgeroeid namens god geloviger zijn dan de paus en het vals kerstgevoel van het christendom delen alsof kerst een traditie is geweest van hun onfortuinlijke voorouders die onder instigatie van de katholieke kerk meedogenloos werden afgeslacht. En dan nog wenst de ene gelovige de ander fijne kerstdagen toe, terwijl kerstmis de ultieme gedachte is van geveinsde vroomheid en het summum van sadomasochisme.

  Dat deze volken en rassen nog niet beseffen dat zij zelfvernedering en zelfontwaarding faciliteren komt doordat zij zich nog onlosmakelijk bevinden in een omgeving die er geen belang bij heeft om het volk te wijzen op de realiteit des levens volgens de stelling “houdt het volk zo dom mogelijk en ze gelooft alles wat je ze wijs maak.”

  Dit is duidelijk te merken in die landen alwaar het christendom als een wilde beest te keer is gegaan waardoor het volk niet beseffend daaraan een godsdiensttrauma heeft overgehouden o.a. in Suriname, Brazilië, Curaçao, de Nederlandse Antillen, Colombia, Mexico, Filipijnen en voorts alle landen waar onterecht de naam van God dweperig wordt aangeroepen zogenaamd ter verlichting van hun bestaan.
  En deze kerkelijke misleiding gebeurt helaas heden ten dage nog steeds waardoor de vromen der aarde zonder dit te beseffen zoals hun voorgangers in de misère zullen blijven leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.