Verblijfvergunning voor Suriname online aanvragen

15

PARAMARIBO, 13 okt – Online een vergunning tot verblijf in Suriname aanvragen is nu mogelijk. Het ministerie van Justitie en Politie heeft de nodige voorbereidingen reeds voltooid. Vanaf vijftien oktober kan gebruik worden gemaakt van deze mogelijkheid.

De aanvraag kan worden gedaan vanuit elk deel van Suriname. Volgens het ministerie is het inderdaad de bedoeling de dienstverlening te vergemakkelijken. Ook moet corruptie zoveel mogelijk worden tegengegaan. Het handmatig aannemen van aanvragen op de afdeling Vreemdelingszaken van het ministerie heeft de laatste jaren geen schoonheidsprijs verdiend. Voorlopig is de aanvraag nog alleen in het Nederlands te doen.
De bedoeling is wel dat het binnenkort ook kan in het Engels, Portugees en het Chinees. De behandeling tot aan verstrekking van de vergunning mag nu hooguit twee maanden in beslag nemen. Het duurt nog zo lang omdat de verwerking van aanvragen nog door ambtenaren geschied. Een vooruitgang is dat de aanvrager tussentijds per e-mail op de hoogte wordt gehouden van het verloop.

Bekijk ook:

15 REACTIES

 1. Het is de nieuwste sensatie ,na een dag is het niet meer zo interessant.Wie in Godsnaam wil langer dan 1 maand in Suriname vertoeven?!
  Karem..jou familie misschien wel?!!
  .


  Maak melding

 2. Doen ze eindelijk goeie dingen lult er weer iemand met ze go.
  Niks wat gebeurd is goed daarom komen we door onze eigen surinamers nergens ben ook suri jammer dat ik t zeg maar wat een rot volk blijf dan in je ka holland en kom niet naar su op vakantie ga naar turkije of frankrijk of zo.


  Maak melding

 3. Eeuuhhhh positief bekeken,hoe lang geleden hoorde men van digitaliseren,online,internetten etc etc

  Er was zelf een medewerker v an een van de vorige minister van justitie die moest wegvluchten uit suriname doordat ze als klokke luider zaken naarbuiten heeft gebracht over gesjoemel met verblijfvergunningen,
  Dus vandaar dat ik het een goede ontwikkeling vindt,ga zo door.
  Laats klaagde ook een parlemetarier over het in en uit scannen bij een van de afdelingen van justitie,dus ga zo door


  Maak melding

 4. deze minister is goed bezig, maar ik wens alle mederwekers van de surinaamse ind van de grote combeweg nr 3 die ook in 2004 werkte en diegene dat nog steeds uit die tijd nog daar werken, dat ze allemaal de ziektes kunnen krijgen, wat voor leed zij mij hebben aangericht in het 2005, dat mijn verblijf niet in behandeling werd genomen voor verblijf in suriname. ik ben geboren in suriname. terwijl alle chinezen die nog kunnen lezen of schrijven in het nederlands wel een visum konden krijgen om in suriname woonachtig te zijn, zodat zij hun zakken konden vullen en nu op dit moment massaal suriname inmiddels hebben verlaten…..ndp was toen niet aan de macht… nu wel,,,bouterse is niet perfect, maar wel beter bezig dan zijn voorgangers, echter het feest is voorbij voor surinamers… hij zal jullie leren van de tering naar de nering zetten….je stroom rekening werd gesubsiedieerd, maar vanaf nu betaald men; het volle pond.


  Maak melding

 5. Mooi zo. Kan Dino mooi online het Surinamerschap aanvragen als hij weer vrij komt.
  Ik heb geen flauw idee welke nationaliteit hij nu heeft. Wordt z’n Surinaamse paspoort automatisch verlengd?


  Maak melding

 6. Wellicht begrijp ik iets niet helemaal, maar in het artikel staat dat men “vanuit elk deel van Suriname” een aanvraag kan doen voor een verblijfsvergunning. Een Surinamer heeft toch geen verblijfsvergunning nodig in zijn eigen land?


  Maak melding

 7. De aanvraag kan worden gedaan vanuit elk deel van Suriname.

  Hahaha,
  Uit elk deel: Maar dan moet er wel een internet verbinding zijn.

  Opdoeken deze afdeling. Het kost Su alleen maar geld. Want mensen vragen een verblijfsvergunning met de bedoeling tijdelijk in Su te blijven. Ze willen door reizen naar het WESTEN. Ze willen niet blijven in het WILD WESTEN (Su).

  Trouwens hoe zit het met de Su-Ned?
  Geldt dit niet voor ons?
  Is niet nodig want wij willen niet meer naar Su onder deze omstandigheden.

  Alle Su-Ned keren nu huiswaarts naar Ned.
  Ze ontvluchten Su en komen voorgoed weer terug. Hun dromen zijn in duigen gevallen. Dit allemaal dankzij DDB. Die Diebrie Bouta.

  Ik hoop dat ze nog een leuk bedragje kunnen krijgen voor hun onroerend goed. Want huizen en percelen zullen de komende tijd kelderen omdat er geen vraag naar is.
  Dus mensen voorlopig nog geen huis of perceel kopen.
  Wachten en dat zal lonen.


  Maak melding

 8. Bun Sani.Laten we alvast beginnen met het terug keren naar oso.Want Poetin is al een hele tijd druk bezig.Zelfs de yankees doen het in hun broek voor deze Rus.En in Europa weten ze zich geen raad hahaha.


  Maak melding

 9. Goeie zaak.

  Met deze handeling voorkomt suri een plekje op de Internationale ‘zwarte lijst’.

  Nu kunnen de paarse surineds, op hun dooie gemak vanuit Groningen een aanvraag indienen.
  Pfffff, een PSA, online aanvragen, wat wil een mens nog meer.

  Ik zeg doen, want de Russen komen eraan………


  Maak melding

 10. Een ‘piepklein’ berichtje in een lokale suri-krant.
  Brandkast Vreemdelingenzaken ontvreemd
  12-10- 2016

  De politie kreeg woensdagmorgen een melding betreffende inbraak in het gebouw van het ministerie van Openbare Werken aan de Jagernath Lachmonstraat alwaar de afdeling Vreemdelingendienst ook is gevestigd. De buit betreft een brandkast waarin in beslag genomen waardevolle goederen van illegalen ter bewaring waren genomen.
  De politie van Flora vermoedt dat de inbraak in de nachtelijke uren moet hebben plaatsgevonden. Het onderzoek duurt voort.

  Tsja!


  Maak melding

 11. Wel de marron geboefte kan nu niet meer de tjoekoes incasseren. Raad wie wel kunnen.

  Maak de corruptiewet in orde. Die wet wil de infrastructuur verbeteren om corruptie te voorkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.