Surinaamse politie ‘beperkt’, kan misdaad aan

8
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 5 okt – Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft ook te lijden van de economische ellende. De middelen zijn danig beperkt. Maar het beekent niet dat rovers en ander gespuis vrij spel hebben, zegt politiebaas Agnes Daniel.

Het is onder de omstandigheden alleszins passen en meten. En dat te midden van een ware misdaadgold die Suriname treft. “Het is een beleidsrealiteit dat wij beperkte budgetten hebben”, zegt Daniel tegenover de Times of Suriname. Berovingen bij burgers thuis en op straat zijn meer dan aan de orde van de dag. De politie is ondanks alles alert en in staat om haar taken uit te voeren. Daar mag op worden gerekend.

De kritiek wil dat het KPS het niet kan bijbenen. Maar dat wordt intern niet zo gezien. “Als criminelen denken dat het open goal is, dan is dat voor hun verantwoordelijkheid. We hebben ernstige uitdagingen, zeker met de beperkte middelen. We doen onze best om onze taak te doen en onze eenheden zijn op straat”, aldus Daniel. Ze vindt dat burgers wat meer evrdraagzaam mogen zijn tegenover elkaar.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Nou, ik wil geen perceel kopen van een landrover die overdag minister of partijpolitiek belangrijk persoon speelt en nu liquiditeit nodig heeft.


  Maak melding

 2. Maak van Suriname een moslim staat
  .
  Moslims zijn toch wereld bekend.
  En wie heeft de naam moslim niet een keer in zijn mond genomen.
  Bouterse is zelf bekeerd tot moslim.
  Shahira wet invoeren en de huidige rechters die poppenkast naar huis sturen.
  Misschien kan de criminaliteit dan beperkt blijven.
  Zweepslagen op onafhankelijkheidsplein en bekogelen op fort zeelandia.
  Rovers opgepast.
  En Bouterse tot zijn dood president van Suriname laten blijven omdat hij een moslim is en zijn familie en vrienden zullen altijd gevrijwaard blijven van straffen


  Maak melding

 3. @ Moslim,

  Je reactie is niets anders dan onzin!!!
  Moslims zijn eerder berucht dan beroemd.
  Sharia wetten horen thuis in moslimlanden, waar democratie taboe is.

  Ondanks alle perikelen waarmee Suriname heden wordt getergd, is het land nog steeds een democratie.
  Hoop van harte dat Suriname never nooit een moslimland wordt, dan pas dan zullen de rapen gaar zijn.


  Maak melding

 4. Mensen met uw ideeën zijn een gevaar en horen op de opsporingsradar. Uw inzichten zijn die van onverdraagzaamheid en geweld. Moslimlanden doen het overal ter wereld slecht. Wat niet wil zeggen dat moslims slechte mensen zijn. Suriname is zoals u wellicht weet een multiculturele en mutireligieuze samenleving en dat doen we in vergelijking met de rest van de wereld prima. De oplossing ligt in het wegnemen van de (economische) druk en de corruptie binnen de politiek/overheid op de samenleving. Dan zijn we al een eind op weg. Geniet van uw religie maar dring het niet op aan een samenleving met verschillende mooie achtergronden.


  Maak melding

 5. We moeten politie vrijwilligers hebben. Getrained als de politie in bewaking, arrestatie en gewapend met vuurwapens. Zij zijn ter ondersteuning van de politie.

  Er zijn nog gezonde en stevige gepensioneerden en werklozen die van sociale zaken ontvangen. Ze moeten wel een een ID dragen en geen strafblad hebben. Mischien worden de werlozen later wel politie agenten .


  Maak melding

 6. Ik snap deze stomme agnes van veiligheid niet, die bouta op deze positie heeft geplaatst voor veiligheid. hahahahaha.
  Er komt alleen maar onzin uit haar smoel werk.
  Daarom ben ik bang om naar Su te gaan zelf in je eigen huis ben je niet veilig en zeker niet in de stad als je boodschappen gaat doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.