zondag, oktober 24, 2021
HomeNieuws uit NederlandLobby voor afschaffing NL visum voor Surinamers

Lobby voor afschaffing NL visum voor Surinamers

-

- Advertisement -

De PvdA politicus uit Hoogvliet, Ramon Ramsodit, heeft maandag gesproken met de Tweede Kamerleden Han ten Broeke (VVD) en Harry van Bommel (SP) over afschaffing van het Nederlandse visum voor kort verblijf voor Surinaamse staatsburgers. Dit is gebeurd in de aanwezigheid van VHP-leider Chandrikapersad Santokhi en Ram Rambaratsingh, verklaart Ramsodit tegenover Dnieuws.

- Advertisement -

Beide kamerleden zijn volgens hem persoonlijk voorstander van afschaffing van de visumplicht voor Surinamers. Echter moeten zij dit vraagstuk binnen hun fractie bespreken. Ramsodit heeft vorige week ook met de Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, beide van de fractie van Groep Kuzu/Öztürk (GrKÖ), gesproken. Ook deze twee Kamerleden zijn volgens de PvdA politicus voorstander van afschaffing van het visum voor Surinaamse staatsburgers.

Ramsodit: “Als de SP voorstander is van de afschaffing van het visum voor Surinamers, dan zal ik mijn PvdA Tweede Kamerleden overhalen om dit ook te doen.” Ook Santokhi is volgens Ramsodit samen met de VHP voorstander hiervan. “Ik zal buiten de PVV met alle Tweede Kamer fracties praten over afschaffing van het visum. Ik probeer vóór de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart 2017 duidelijkheid te krijgen, want wij krijgen een centrum rechts kabinet in Nederland waardoor afschaffing van het visum voor mensen uit Suriname politiek niet haalbaar zal zijn.”

Adviseur Rambaratsingh praat al met maatschappelijke organisaties uit Nederland, zegt Ramsodit.

(FOTO: Han Ten Broeke, Ramon Ramsodit, Chan Santokhi en Harry van Bommel)23 REACTIES

 1. Waarom niet eerst zorg dragen voor de oude Surineds die met een karig aow moeten rondkomen als gevolg van een tekort aantal jaren (gewoond te hebben in Suriname)?
  In plaats van je zorgen maken over een visum? Zolang je naar Nederland kunt komen met een visum is het m.i. ok maar zolang je een karig bestaan hebt a.g.v. een tekort aan woonjaren in Nederland is dit niet OK.
  Is dit soms een politieke stunt 1 jaar voor de verkiezing?


  Maak melding

 2. Voorstel heeft weinig kans van slagen zeker met het oog op de aanstaande verkiezingen in maart 2017. Bovendien is de houding ten opzichte van buitenlanders in NL behoorlijk veranderd. Tijdstip van dit is ongelukkig gekozen.


  Maak melding

 3. van Bommel verlaat de politiek, die twee turken kun je niet vertrouwen, hoewel zij wel terug zullen komen en de tweede kamer zullen terroriseren. ten broeke is nog steeds vvd en die hebben heel wat te beschermen.

  zijn er ook andere afspraken die voordeliger zijn? van mij mogen alle Surinamers naar nederland komen, begrijp mij niet verkeerd, maar schep geen onrealistische verwachtingen. en neem erdogan niet zomaar mee. wij hebben een opgroeiende erdogan in suriname die wij kwijt willen. wij hebben geen behoefte aan een nieuwe.
  of houdt de deal met isdb in dat suriname een islamitsch land wordt? voor 1,8 miljard een land gekocht? dat idee?


  Maak melding

 4. Als het visum wordt afgeschaft worden al de paarse opportunisten, die op Bouta gestemd hebben, oranje, OCER loopt leeg en in het vervolg gaan de paarse ezels Willem Alexander likken in de hoop van hem een waardevast AOV en kinderbijslag te krijgen. Persoonlijk denk ik dat Nederland veel eerder de 100% controle van Surinamers op Schiphol zal afschaffen dan dat ze de visumplicht voor Surinamers zullen afschaffen, OCER zal dus om andere redenen leeglopen in de naaste toekomst.


  Maak melding

 5. Naar Nederland gaan en vragen om visumplicht af te schaffen is een hele prestatie!
  Gelijk heb je @Franchepane,,zo een kans om de armoede te ontvluchten zullen de Ocergangers niet voorbij laten gaan .
  Eer je het weet is bouta plesjidentje van een leeg Suriname!!


  Maak melding

 6. Bij de Nederlandse Belastingdienst zijn andere plannen in de maak.
  Nederland verliest namelijk jaarlijks ruim 120 miljoen EUR aan vermogens rendementsheffing a.g.v. het verzwijgen van onroerend goed bezit in Suriname door SurNeds.


  Maak melding

 7. @ Bika

  Hoe lang ben je niet naar Su gegaan ?
  Drie jaar geleden kon men al een visum kopen op Schiphol.

  @ Koos

  Je kan gerust G. Wilders vragen, hij heeft niks tegen Surinamers ; wel tegen de Mocro’s en Turkoe’s.

  @ Lontai Pesi

  Het fenomeen wat je opsomt is al oud als de weg naar kralingen, maar gelijk heeft de Nederlandse regering.
  Je kan niet een huis van 3 ton € in Su neerzetten als je afhankekijk bent van de UWV.


  Maak melding

 8. De VS geeft de EU inwoners een visumloze toegang tot de VS. Enkele mensen verdwijnen in het land. Als je blank bent wordt je niet gauw gezien als een illegale.

  Een visum beschermt NL voor illegalen. Vlak voor de verkiezen in NL is het zelf moord voor dat partij. Een paspoort met visum op zak is makkelijker om te tonen dat je daar tijdelijk bent en dat je geen illegale bent.


  Maak melding

 9. @Bigi sms,
  Maak je smoel in Nederland Open zoals je hierboven je reactie heb gegeven.
  Waarom worden Surinamers die vanaf de geboorte Nederlanders waren ingekort.
  Ieder jaar dat je vanaf je 15 de jaar niet in Nederland gewoond hebt gaat 2% ervan af.
  Jullie staan al te trappelen om commentaar te geven over Suriname maar in Nederland kunnen jullie dat niet want je wordt toch niet gehoord.
  Esmerald kan er ook wat van.


  Maak melding

 10. Ramon Ramsodit kan de domme Surinamers in Hoogvliet overhalen om op hem te stemmen, Maar de 2e kamerleden krijgen buikpijn van het lachen als ze van dit voorstel horen !!


  Maak melding

 11. Inplaats de visum plicht af te schaffen kan NL bijv. gezinshereniging en de bruid of bruidigom toegang geven makelijker maken voor Suries. Maar ja NL is een klein landtje.
  Straks moeten we over de noordzee bouwen en restand van de ijselmeer .

  Een visum voorkomt een invasie van vluchtende Suries. Als de corruptiewet een keertje wordt aangenomen kunnen we vluchtende misdadigers oppakken bij de NL ambassade in Suri..


  Maak melding

 12. Paraman waar is waardigheid van de gemiddelde surinamer zelf. Het op de troon zetten van een massa moordenaar annex coke dealer welk het land economische, finanancieel en moreel op zeep heeft geholpen noem ik alles behalve waardig. Waarom staat Santhoki op deze foto en niet iemand van de regering.


  Maak melding

 13. @Bhaai

  Ehhh bhaai, kaise releh,

  Heb jij je tralies al verkocht om een broodje met sardien en zuur en extra, extra, peper te kopen.

  Doe maar gauw want vlgs mij heb je erge trek…


  Maak melding

 14. Sranang PRODUCEERT geen HARDDRUGS, maar door de criminele clan rond de machthebbers zijn wij wel een UITVOER-LAND van HARDDRUGS !

  Dussssss……………………. start eerst met het UITROEIEN VAN DE DRUGSBAZEN IN SRANANG !!!

  Babbel daarna met andere landen over soepele visum-verstrekking !!!!!

  PS : Het serieus spreken over de VELE slachtoffers, gebruikers van de geimporteeerde harddrugs in Sranang,
  is HELAAS NOG STEEDS ABOE !!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.