Suriname verlangt lager uitvoeringstempo van IMF

98

PARAMARIBO, 21 sep – Suriname verlangt een lager tempo voor de uitvoering van de afspraken met het IMF. President Desiré Bouterse zegt dat zaken niet zo vlug kunnen als het IMF eist. Er zijn de ‘politieke omstandigheden’. Maar het fonds wil er niet van horen.

Onder meer wordt erop gestaan dat de subsidies op energielevering ophouden. “De inzichten van het IMF zijn technisch perfect. Maar die houden helemaal geen rekening met de politieke omstandigheden waarin uitgevoerd moet worden. Ze zijn koud berekenend. Het probleem is dat ik er ook naar moet kijken als politicus”, zegt Bouterse. Met passen en meten wordt toch getracht de afspraken na te komen.

De regering beseft heel goed dat buitenlandse kredietverschaffers de samenwerking met het IMF op de voet volgen. Aan de andere kant is er de politieke realiteit en een samenlevig die niet op nog meer zit te wachten. Het IMF wil ook een realistischer prijs voor brandstof aan de pomp. “Ik zeg dat (minister van Financiën) Hoefdraad gaat lachen. Maar dan ben ik naar huis, want het volk gaat me wegjagen”, aldus Bouterse.

Bekijk ook:

98 REACTIES

 1. Jong Suriname

  Ik zou graag willen weten wat deze President rook, slik, of drink. Toen men hem had gewaarschuwd om niet met de IMF in zee te gaan lapte hij dat aan zijn laarzen..

  Met zo een leeg hoofd als President van Suriname schaam ik me er voor om surinamer te zijn.

  Ik blijf dit benadukken beste mensen.. De meerderheid van het Surinamse volk is ver onderontwikkeld daarom is zo een figuur als Bouta aan de macht..

  tot nu toe ben ik geen hoog opgeleiden tegen gekomen die zijn stem ooit heeft laten vallen op de NDP.. Toen niet nu niet en nooit niet.. en jij dan?


  Maak melding

 2. Eerst Juichen dat de specialisten van het IMF willen helpen.
  Dan beweren dat het IMF anno 2016 een ander IMF anno 2000.
  Dan het volk feliciteren met deze onbaatzuchtige fillatropen.
  Dan je in duizend en een bochten wringen om bij het kruisje te mogen tekenen.

  Alle waarschuwingen werden in de wind geslagen.
  Het Stabilisatie- en Herstelplan ligt al in de Prullenbak.
  De Suppletoire begroting is onuitvoerbaar.
  De EBS ers hebben de president voor schutgezet.
  De Ministers en Ambtenaren hebben niet het juiste tempo.
  Het IMF vindt het allemaal te traag.
  Het eerste examen is mislukt en de President kan geen snellere ministers vinden voor de taken die het meneer Leigh en Charap van het IMF hem opleggen.
  Nu is Baas Bouterse zo vernederd door het IMF en meoet hij binnen 9 dagen ook nog eens z’n jaarrede machtig worden dat hij nu na 4 maanden hulplijn IMF hun de schuld gaat geven.

  Na een week make believe en sprookjes uit 1001 nacht met Islamic Development Bank is Bouterse wakker geworden naast een helemaal lege schat kist en een lege medicijnen doos.
  Tijd voor een Wassie President en dan uw ontslagbrief want u was het wel die alle jubel verhalen aan het volk verkocht.

  Het geld is weg en de tijd is op! Niets neer voor u te doen.


  Maak melding

 3. Stuur de president niet voor een WAS IE.Hij heeft zich bekeerd ..moedig hem aan op zijn knieën te gaan voor land en volk.Laten de Geestelijken die hem vergeven hebben hem begeleiden…naar meer inzicht en liefde naar zijn “onderdanen”EN STOPPEN MET LIEGEN EN BEDRIEGEN.


  Maak melding

 4. Een mens kan je een goed gevoel bijpraten maar na enkele seconden is dat gevoel als sneeuw voor de zon weg.Dan zit je weer met je verdiensten van de afgelopen jaren en die zijn niet mals.Bouta er is geen vergeving zonder belijden en erkenning.En zolang dat er niet is draai je om de hete brij heen.Met jou zal Suriname nimmer vooruit gaan want je aura,je innerbeiing is niet in orde.Mijn vertrouwen heb je niet en zal je nooit krijgen.Jij bent voor mij niet de president van Suriname.FOR THE TIME BEIING,JUST FOR A WHILE..


  Maak melding

 5. Suriname verlangt een lager tempo voor de uitvoering van de afspraken met het IMF. President Desiré Bouterse zegt dat zaken niet zo vlug kunnen als het IMF eist. Er zijn de ‘politieke omstandigheden’.

  Soso boto noemen wij dit. Iets de schuld geven terwijl je weet dat het niet, die iets, aanwezig is.

  Jojo mede poster je slaat de roestige spijer op de kop.
  “Het geld is weg en de tijd is op! Niets meer voor u te doen.”

  Vanaf het begin van de voorbespreking van de concept voorwaarden van deze IMF lening is duidelijk geweest wat de must to be done zijn en wanneer deze klaar moesten zijn / aanvang zijn gemaakt.
  Om nu aan te geven dat zaken niet zo vlug kunnen als vereist dan had jij Bouterse dit eerder moeten aangeven en niet achteraf.
  Je bent geen boerikie toch en ook geen analfabeet, dat je wel het niveau en intellect ontbeert is wat anders.

  A no mi na IMF deng schuld dat zaken niet lopen zoals het moet want IMF stelt strenge eisen.
  Ja zoals jij Bouterse en je coalitie vaak genoeg bent gewaarschuwd door de oppositie en de economen en banken.
  Dat je coalitieleden (ja knikkers) zoals Misiekaba – Bouva – Chitan – Sapoen – Simons en al die anderen dit meer oppositiepraat en propaganda hebben genoemd en grove leugens blijkt niet de waarheid te zijn.
  Het volk sterft uit en jij en de coalitie blijven leven in pracht en in weelde.

  Ik doe het in mijn broek van het lachen “a no mi na mi pie schuld dat mi e plasje”


  Maak melding

 6. Voor RoobieG ga ik een sculptuur van het onderlichaam van ddb maken.
  Dan gaat hij dag en nacht zoet zijn ermee.
  Want alles wat uit ddb komt is voor hem goud waard.

  In elk ander land hadden ze hun leider aan de hoogste boom opgehangen met deze twijfelachtige uitspraken over ImF, nadat ddb ImF bruut door de strot van het volk heeft geduwd.

  Iedereen zegt om niet op de rails te gaan staan, de trein gaat het volk omver rijden. Nadat ddb het volk op de treinspoor legt en deze zijn inmiddels aangereden zeg je aan hun, het is die trein die jullie heeft aangereden. A no mi.

  En geen enkel volk gaat ddb wegjagen, er is al hyperinflatie, je hebt kadaver discipline in dna, je hebt je zelf amnestie voor moorden en amnestie voor wanbeleid gegeven.
  Ddb kan Suriname als het ware verkrachten keer op keer en onze lieve surinamers slikken het, net zoals de slaven vroeger.

  King of comedy, ddb noemt zich zelf een politicus, hahaaaa. A ka maffia disi .


  Maak melding

 7. En weer zeik ik in mijn broek van het lachen om zoveel politiek onbenul van Bouterse.

  Dacht Bouterse nu echt dat Suriname zich niet zou hoeven te houden aan de keiharde afspraken die het IMF verbind aan de miljardenlening?

  Het IMF is nu op de hoogte van de term “Surinaamse afspraken”


  Maak melding

 8. Waar zij al die psuedo adviseurs binnen de regering die ooitgezegd hadden dat het IMF, milder geworden is in hun beoordeling??,
  Hoe zal de lening van de Is.Bank terug betaald worden zonder het opzetten van productie bedrijven voor de export, al het geleende wordt weer gestopt inde consumptie sfeer waar er gesjoemeld kan worden Wat was de functie van Hoefdraad bij het IMF, mogelijk loopjongen, of heeft hij ook heel wat commissie verdient om het voorstel te doen om het IMF binnen te halen?? Waarom is de Is.Bank niet vanaf het eerste moment benaderd??


  Maak melding

 9. hahahha, Brevet van onvermogen voor bouta, hij kan het tempo van het IMF niet bijbenen!!! Hij laat hierbij zien dat hij en de NDP eigenlijk gewoon een hobbyclub zijn…..dus gewoon amateurs!!!!!


  Maak melding

 10. Counter,

  De president heeft helemaal gelijk. Als IMF denkt dat hij een uitknijpbare citroen is, hebben ze het goed mis. Het tegendeel. Bouterse gaat IMF uitknijpen.


  Maak melding

 11. Counter je bent me voor, ook ik wilde beginnen met hahaha, wat een stuk onbenul is deze man (bouterse), eerst het land feliciteren en nu met hangende pootjes zeggen dat het te snel gaat, Je was er zelf bij met je deskundige financiele adviseurs, je was zelf zo tevreden over het IMF terwijl…. als je een klein onderzoekje had gedaan en naar Griekenland had gekeken hadden je adviseurs je kunnen behoeden voor deze situatie,Nu zit je als een No No de schuld bij de ander te leggen terwijl de afspraken heeeeeel duidelijk zijn. Dus klets je hier nu maar eens uit! Je kan er wetten doordraaien die je zelf beschermen, maar je kan geen loopje nemen met de internationale krediet verstrekkers. En ook niet met de Islamic Bank, dit zijn geen mensen die je achteraf kunt zeggen het gaat te snel hahahaha,


  Maak melding

 12. Slappe regering in Suriname.
  Maak bekend wat IMF allemaal wil.
  Hou het volk niet voor de gek.
  Wees eerlijk ten opzichte van het volk.
  Geef toe dat de pensioenen naar 63 jaar moet.
  Geef ook eerlijk toe dat jij het niet meer voor het zeggen hebt.
  Geef ook eerlijk toe dat je als president een poedel hondje van het IMF bent.
  Dat je alleen maar achter de feiten loopt.
  Dat je het volk straft ondanks ze jouw 5 jaar gegeven hebben.
  Geef ook eerlijk toe dat je als ezel president van Suriname jan worden.
  Geef ook toe dat je koffers vol geld van Escobar hebt ontvangen.
  Geef toe dat je alles in het werk zal stellen om tot de dood president te blijven.
  Geef ook toe dat er in het geheim een wet over 3 jaar gelanceerd zal worden voor de verkiezingen dat de president nog een termijn of voor 10 jaar aan de macht mag blijven.


  Maak melding

 13. Islamic Development Bank is niet gek. allereerst wordt het geld verdeelt over een jaar of 5 waar bij in het laatste jaar nog grote bedragen open zullen staan.

  Meer dan 1 miljard gaat via NH geritseld worden naar EBS en SWM projecten van vrienden.zoals als Sibilo en van der Kanten.

  Men wil een 100 megawatt opwek centrale realiseren en het net verbeteren en vervangen.
  Dit is een onzin project om geld bij vrienden terecht te laten komen. Suriname heeft geen 100 megawatt opwek centrale nodig. Het belangrijkste deel van het net is ok

  De bedragen zijn geheel fictief te noemen zeker als men Alcoa een goedwerkende Brikopondo dam laat overdragen incl. de vervangingsreserve.
  Optimalisatie van Brokopondo met behulp van wind en zonneenergie dat kan de gewenste 100 megawatt leveren maar dan geheel duurzaam

  Door de echte prijs te moeten betalen zal de behoefte aan extra opwekking ook lang op zich laten wachten.

  Wil men snel iets voor elkaar krijgen zal men snel energie besparende maatregelen moeten introduceren bij de ministeries en burgers en de straat verlichting.
  Dat zet direct zoden aan de dijk in de economie echter dat levert veel minder steekpenningen op dan een energiecentrale die qua prijs verdubbeld wordt.

  Gezien de aard van het land is het ook onzin om een grote centrale te bouwen Standaard kleine opwek eenheden zijn veel effectiever en efficiënter voor Suriname.

  Dit is slechts een geld project en dat zullen ze bij de IsDB snel door hebben zodra de projectplannen ingediend moeten worden.
  Net als het geld dat gereserveerd licht bij banken voor de Anton de Kom Universiteit betaalt Suriname de afsluitprovisie en de beschikbaarheidstellingsvergoeding en wellicht een verzekeringspremie en het managementfee.

  Dat er onder Bouterse veel geld naar Suriname gaat komen is uitgesloten omdat het aan capaciteit en kunde ontbreekt om de vereiste plannen op te stellen.


  Maak melding

 14. WAAR IS DAMSCO, HALLO WAAR BEN JE?

  DAMSCO HAD NET ALS KUMAKOISI DE BEVOLKING GEFELICITEERD MET HET BINNEN HALEN VAN DE `GOUDEN VLOOT` HET IMF??

  IK PIES IN MIJN BROEK VAN HET LACHEN OM DIT STUK ONBENUL DAMSCO!

  KUMAKOISI HAD OOK IN EEN VROLIJKE SNUIFBUI GEROEPEN DAT HET IMF TEGENWOORDIG EEN MENSELIJKER GEZICHT HEEFT GEKREGEN, HET IS NIET MEER HET IMF VAN DE JAREN 60.

  SURINAME KENT 1 NATUURRAMP EN DAT IS KUMAKOISI!!


  Maak melding

 15. Niet te geloven. Dit figuur is dan (nog steeds) president.
  Hij zegt dus:
  ” In Suriname hebben wij liever een WANG FOE TIDE, WANG FOE TAMARA tempo, want zo is onze metaliteit.

  Sibolo/Obilis wwar zij die andere 2 generatoren? Nog onderweg?


  Maak melding

 16. Wat een Paarse incapabele prutsers zijn het toch.

  Dit is echt te gênant voor woorden. Denkt Bouterse dat het IMF een kleuterklas is die hij de les kan leren?


  Maak melding

 17. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Dit bovenstaande is zeker voor Suriname, de paarse kakkerlakken, overlopers, NDP-ers, zwakzinnigen van toepassing, ja toch?

  Wat ook een feit is en ook van toepassing is, nl:

  In Suriname zijn er heel veel ongeschoolde personen die geen kaas gegeten hebben hoe het leven financieel, economisch, sociaal, grondwet van de republiek Suriname en Internationale verdragen, cq mensenrechten hoe het in elkaar zit en hieronder valt zeker DDB. Zie 3 x skeer, na mij de zo vloed, angst, moord en verderf zaaien, Radiostation SRS misbruikt wordt om leugens te verkondigen, enz

  Deze man en enkele personen, misdadigers om hem heen zijn bezig met zijn/hun enige eigen belang en wat de belangen van land en volk nu en de toekomst betreft zal hen een worst wezen.

  Van DDB is bekend dat hij misdaden tegen de menselijkheid heeft begaan, 8 december 1982 moorden, MoiWana86 moorden, staatgreep 25 februari 1980, het land 3 x skeer gemaakt is, zie goud voorraad van de Surinaamse bank, zie valutakoersen, zie de armoede om u heen of bij u zelf, zie uw portemonnee, Suriname tot doorvoerland gemaakt van Cocaïne, enz en zichzelf, gezin, familie adviseurs ea om hem heen goed gezegend heeft. Zie maar de weelde waarin ze leven, hun paleizen, whisky, drank, eten en drinken, bodyguard, dure zware Pardo’s en Limousine waarmee hij/zij in de rondte rijden met escortes, in Parijs winkelen, leven als een God In Parijs, smijten met valuta van het arme volk en het land, het SLM-vliegtuig nemen en waardeloze vluchten doen naar Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee enz. Vraag hem, wat heeft het opgeleverd voor de republiek Suriname en de Surinamers? Laat het zien?, hoeveel goud en valuta is hiermee veilig gesteld in die landen?

  Anderen en ik hebben reeds voor de verkiezingen van 25 mei 2010 het Surinaamse Volk, de ongeschoolde kiezers, jonge kiezers hiervoor gewaarschuwd. Een waarschuwing die in de wind werd geslagen. Opmerkingen van hen: Ik was nog niet geboren op 25 februari 1980, 8 december 1982, MoiWana86 moorden, Holland , USA, Frankrijk hebben een hekel aan DDB en ons, wij weten niet wat armoede is, het leven is goed in Suriname, USA, Frankrijk, Nederland, EU moeten zich niet met onze belangen bemoeien, want wij bemoeien ook niet met hun belangen. Laat ze ons met rust laten, enz.

  Waarom mogen deze landen niet met Suriname bemoeien, als bekend is dat DDB een misdadigers is, in de drugshandel zat en meedeed, enz en deze criminele handelingen ook naar hun grondgebied komt en of aan mensenrechten heeft schuldig gemaakt. Suriname is geen eiland, is lid van de UN en heeft Verdragen oa mensenrechten en Verdragen tegen grens overschrijdende criminaliteit ondertekend fo bij andere hoven ondertekend. Suriname is dus deel van de wereld en de UN, Caribisch gebied, enz. Zo is het!

  Wat DDB en de gangsters doen en weten is dat ze in de gevangenis terecht zullen komen in Suriname, Nederland en USA en omdat te voorkomen zij alles doen om ervoor te zorgen DDB tot zijn dood president van Suriname te laten blijven. Als hij dat niet is, is het gebeurt met hem en de gangsters om hem heen en zal het buitenland om zijn uitlevering worden gevraagd voor deze misdaden tegen d menselijkheid of criminele daden. Ook in Suriname zullen velen terecht staan. Zie de NDP-DNA-leden, adviseurs, 8 december moorden strafproces, gewijzigde wet van 1991, MoiWana86 moorden, ea.

  Waarom denkt u dat het 8 december 1982 strafproces in Suriname kosten wat kost tegen gewerkt wordt door DNA-NDP-leden, coalitielden DNA, zie gewijzigde amnestiewet van 1982, huidige mini ster van Justitie enz.

  DDB en de gangsters kunnen doen wat zij willen doen, hun straffen zullen en kunnen zij niet ontlopen. Zie de geschiedenis in de hele wereld wat er met dit soort luitjes gebeurd is, Maurice Bishop, Muammar Gadaffi/Libië 1969 – 2011, Idi Amin DaDa?Oeganda, 1971-1979, na een militaire coup, waarbij zijn voorganger Milton Obete werd afgezet, In 1978 – toen Amins invasie van Kagera leidde tot de Oegandees-Tanzaniaanse oorlog – werd de dictator verplicht te vluchten naar Libië en Saoudi Arabië. Daar leefde hij tot aan zijn dood op 16 augustus 2003.

  Saddam Hussein( Irak – 1979- 2003) Werd in een hof gevonden in de woestijn, met een vuile grijze baard. de US-army nam wangslijm uit zijn muil, om dna-materiaal te hebben en vast te stellen dat hem om hem ging, Verder, Hitler, Pol Pot, Maurice Rupert Bishop/Grenada, kreeg huisarrest. het volk kwam hem thuis ophalen en vermoorde hem op 19 oktober 1982 , Papa Doc/Haïti, Baby Doc/Haïti.. enz, DDB wilde in Su ook een opvolger hebben, die momenteel in USA bromt. Ze trekken allemaal aan het kortste eind.

  Ook de tijd van DDB is naderbij. Zie hoe het financieel, economisch, sociaal in Suriname aan toegaat., zie uw leven, zie de hoge prijzen in de winkels, valutakoersen, binnen 1 week geen geld meer om van te kunnen leven. Zie de loonsverhogingen die de Vakbond, terecht vraagt voor de werknemers bij de Overheid. de hoge energieprijzen van EBS, SWM, inschrijfgelden van leerlingen en studenten op scholen en de universiteit, verpleegkundigen en hoogopgeleiden die naar andere landen gaan voor een beter leven, zie IMF, enz

  Een Volk Dat Honger En Dorst Lijdt, Die ZO Goed Als Dood Is Zal Zich Nog Eenmaal Oprichten En Onderschat Die Kracht En Actie Niet. Zij Die Het Zullen Overleven, Zullen Die Dag Daarom Prijzen En Er Zorg Voor Dragen Dat Suriname Never, Nada, Nunca, Notie, Nooit meer door een Tiran Wordt Geregeerd.
  Overal in de wereld zijn dictators bang voor de kracht van het volk, niemand, kan ze tegen houden.

  DDB You gonna run too, DDB en de gangsters is too bad, They gonna Run too!

  DDB Tik Joe Bondroe Dai Hoepel Op!

  zie de komende staking in oktober 2016

  Time4Change
  Chan4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. Je kan het van meerdere kanten bekijken. De meeste posters hierboven hebben allen slechts één kant bekeken. Slechts éen sloeg totale onzin uit.

  Ik wil nog twee andere invalshoeken toevoegen
  1. Als ik slecht denk over Bouterse, dan doet hij het nu voorkomen dat het de schuld van het IMF is en straks komt hij (en dat wist hij al toen hij dit verhaal opdiste) met de mededeling: “ik heb met het IMF gepraat en we zullen het rustiger aandoen. Allemaal dank zij mij, Jullie grote leider.

  2. Als ik niet slecht denk over Bouterse, dan ziet hij wat de gevolgen zijn van de afspraak met het IMF. Die afspraak komt hard aan voor de bevolking, terwijl de devaluatie niet het gewenste effect heeft en de prognoses met betrekking tot de goudprijs en de olieprijs fout waren. Dit is niet de schuld van Bouterse, maar van het IMF
  Dit leed probeert hij te verzachten voor de bevolking. Hij moest wel met het IMF in zee, omdat zijn ministers er een ongelooflijke zooi van hebben gemaakt. Het geld was op.
  Hoefdraad had NOOIT twee petten om moeten hebben gehad. Te zwaar.


  Maak melding

 19. @Steenhard de waarheid, jij denkt dat bouta het IMF gaat uitknijpen….????haahahah calimerolandje Su heeft geen schijn van kans tegen het IMF!!! Je bent duidelijk naïef..!!


  Maak melding

 20. Bouta zegt dat het IMF koud berekenend is. Tot nu toe was Bouterse baas in het koud berekenend zijn in Suriname. Nu blijkt dus dat het IMF BAAS boven ons baasje is, kan hij ook eens een keer meemaken hoe het aanvoelt wanneer je gesprekspartner totaal geen rekening houdt met jouw mening of inbreng.


  Maak melding

 21. Logische stap van Bouterse om op deze manier constant in onderhandeling te blijven met het IMF en druk uit te oefenen. Als hij deze uitspraken niet zou doen zou het een slecht politicus zijn. Dat de meeste hier dat niet snappen geeft wel aan hoe weinig mensen eigenlijk van politiek hebben begrepen.


  Maak melding

 22. @Henkes. Zo is het.

  Ons baasje is zijn baas tegengekomen.
  Bouta zit helemaal klem en kan geen kant uit.
  Of de opdrachten van het IMF slikken of een opstand van het volk over zich heen krijgen.
  We zullen binnenkort zien hoe het afloopt


  Maak melding

 23. Paul
  Een verantwoordelijk politicus kon 6 maanden geleden al weten dat de afspraken met het IMF politiek niet haalbaar waren. Zelfs de oppositie heeft hem daarvoor gewaarschuwd. Hij dacht in al zijn naiviteit dat hij de overeenkomst met het IMF kon heronderhandelen. Druk op IMF? Vraag maar aan de Grieken hoe dat afloopt.


  Maak melding

 24. Bouta bouta, u bent helemaal niet geschikt als pres man!!!!!
  Soso ley ontkennen en later blijkt dat de oppositie wel gelijk heeft!!!!!
  Ie fuck a kondre behoorlijk up en u gaat nog door!!!!
  Liever gaat u rustig thuis slapen!
  U bent de kluts helemaaaaal kwijt!


  Maak melding

 25. Ongeloofelijk, wat een smoesje. Met andere woorden we werken een beetje en dan een siesta en dan morgen weer verder.

  ddb is in contract breuk gebied. Hij riskeert al de penalties in het contract en het teruggeven van het gedeelte van de lening die al ontvangen is. De 400 miljoen extra lening van de ISDB lijkt op een poging om de IMF aftekopen. HIj vergeet dat de IMF de andere banken een negatief advies kan geven. Wat doen de duizend en een adviseurs? Hun duimen te draaien en wachten op de volgende betaaldag?

  Verder heft ddb ambtenaren die kundig op hun vak gebied zijn. Ook overtollige natuurlijk. Schakel de kundige in op de projecten.


  Maak melding

 26. Toen Venetiaan de taak had de puinhoop, door de NDP/Bosje/BOUTERSE, gecreëerd, op te ruimen, overwoog ook hij naar het IMF te gaan, maar omdat hij hersenen heeft, kon hij de gevolgen van in zee gaan met het IMF overzien en koos hij voor de nul optie (hij bedankte het IMF voor de geboden ‘hulp’), ons baasje heeft echter een tekort aan hersenen, daarom koos hij voor het IMF en feliciteerde ons met deze ‘briljante’ stap. Dat is het Verschil tussen een echte president en een omhooggevallen beunhaas.


  Maak melding

 27. Bouta moet dit en Bouta moet dat!!

  Beste mensen Bouta heeft niets meer te vertellen in Suriname. Ook het knapste jongen van de klas Hoefdraad heeft niets meer te vertellen.

  Hij moet gewoon uitvoeren wart het IMF hem oplegt.
  Voor het IMF geldt contract is contact ofwel afspraak is afspraak. De uitvoeringsmaatregels zijn:

  1. subsidies omlaag en benzine prijs omhoog
  2. sanering van het ambtenaren apparaat
  3. pensioengerechtigde leeftijd omhoog.

  en daar is geen ontkomen aan. Bouta is passé.


  Maak melding

 28. Off Topic: Somo, de brokopondo kinderen krijgen beurzen om in de stad te studeren. Hebben de Javaanse kinderen van Commewijne en Wanica ook beurzen gekregen?

  Ben je bij Chinese en Amerikaanse Ambassade langs geweest om financiering te krijgen voor kleine community projecten?


  Maak melding

 29. Bouta maakt twee fouten naar mijn beleving.
  Hij denkt op de een of andere manier af te kunnen komen van het juk van het IMF en tegelijk gebruik te kunnen maken van leningen van de Islamitische Bank.
  Dat gaat niet lukken.
  Beide instanties hebben, zoals overal in de bancaire wereld, nauwe contacten met elkaar.
  Ik denk, dat Bouta’s hoop groter is dan zijn realiteitszin.
  Op dit moment heeft ons land niets te verlangen.


  Maak melding

 30. http://mobile.nytimes.com/aponline/2016/09/21/world/americas/ap-cb-suriname-economic-crisis.html

  Consequentie van de pers conferentie

  Dit is de realiteit, sprookjes bestaan niet.
  Dit gaat heel veel pijn doen

  Suriname Slides Into Economic Abyss, in Shadow of Venezuela

  PARAMARIBO, Suriname — It is a South American nation in crisis: Businesses are closing, food prices are soaring and hospitals are running out of basic supplies such as paper towels and bandages.

  No, this isn’t Venezuela but rather nearby Suriname, a multi-ethnic former Dutch colony where the economy is in freefall amid collapsing global commodity prices and the local currency’s resulting slide against the U.S. dollar.

  Life has become exceedingly difficult in this isolated country of about 540,000 people on South America’s northeastern coast, which the World Bank says now has the world’s third highest rate of inflation, behind Venezuela and South Sudan.


  Maak melding

 31. De MOORDENAAR was er even niet bij toen hij met het IMF sprak. Hij dacht dat hij op de BERM sprak tegen RobG(oebbels), Para de Suppletie padvinder Man, en al die andere Nationale Debiele Personen die zijn verhalen als gesneden koek consumeren. Denk maar aan de verhalen over;

  -18000 volkswoningen (of was het een koers van 1 op 18000)
  -18000 Diepzeehavens
  -18000 Snelwegen met 180000 Fly-overs


  Maak melding

 32. hij komt er nu achter dat het imf niet het surinaams volk is, dat hij kan voorliegen
  deze man is geen leider en zal het ook nooit worden
  te dom voor alles
  men moet zijn bankrekeningen van hem en zijn hele familie helemaal leegtrekken


  Maak melding

 33. De voormalige couppleger is nu uitsluitend bezig met zelfbehoud. Is men verrast dat een muloleerling die even sportleraar was en bij de militaire dienst met een lage rangorde in NL naar suriname vertrok voor destabilisatie. Toen stond hij toch ook niet open voor dialoog met de bestuurders in Suriname?
  Enkele leden van zijn beruchte 16 zijn ook afgeslacht. Tot heden geen onderzoek maar monument om alles te vergeten en vergeven? Ondertussen is het OK dat straatrovers worden neergeknald maar de frauderende miljonairs aan de top als hoofdveroorzakers die hebben gezorgd voor een onmiskenbaar nationaal drama gaan vrijuit. Democratische Rechtstaat? Triaspolitica?Geheheee.


  Maak melding

 34. Ja toch, onze leider Bouterse moet er ook als politicus naar kijken. IMF moet hem die tijd geven want dat had hij eerder nog niet gedaan. Ie sabie toh, want t is unfair. Hoe kan IMF zo wreed zijn. Onze leider bedoeld het goed .. want als hij door het nakomen van de afspraken thuis zit … in de gevangenis .. dang na wang probleem toh, ie sabie toh ..
  Maar no spang wij hebben nog een gouden kans om een miljarden schuld aan te gaan bij de IsdB ..
  Laten we zingen met zn allen:
  Lang zullen we betalen,
  lang zullen we betalen,
  lang zullen we betalen in de glorieja in de glorieja in de EEUWIGHEID hiep hiep hiep hoera .. Lang leve de NDP, Bouters is onze leider hoera !!


  Maak melding

 35. Ow ai, wang san mie bin fergitie.. Met die miljarden lening van de Islamitische Bank komt die beloofde Doei – Bye nu echt yere

  Lang leve de NDP, Bouterse is onze leider !! Hoera !!


  Maak melding

 36. Uit de krant van vandaag de presidentd woorden: “Misschien was de Imf toch niet nodig” en nog een ander uitspraak: “wij hebben een rommel van het land gemaakt”. Ik erger mij eraan wanneer ik dit lees en ik twijfel aan de integriteit van de president en z’n regeerteam. Jullie waren dagen met de Imf rond de tafel bezig. Wat deden jullie dan? Spelen?? Wel deze mannen vd Imf kwamen hier niet spelen, maar zaken doen. Als jullie capabel waren voor deze job, het volk vertegenwoordigen, dan hadden jullie dit alles moeten voorzien.
  Terwijl het volk pinaart. Alles is 100 % gestegen, de salarissen zijn het zelfde gebleven. Er is vrije handel van winkelieren, prijsopdrijvers en gaat de minister v HI nu pas in aktie. Nu pas na 9 mnd. Zijn jullie nu pas wakker??
  Terwijl het volk met ogen open wordt berooft door de handel? En deels door de regering.
  Ik heb er geen woorden voor. Ik ben niet academisch geschoold, maar ik zou dit werk beter doen dan jullie die daar zitten. Jullie zijn gewoon een stelletje boeven die zich interessant en modern voordoen met goede praatjes. Ik zie helemaal geen daadkracht. Het gaat zoals het gaat zie ik. Er is geen leiding, er worden geen efficiente besluiten genomen, maar alleenmaar gespeculeerd Op geldleningen. Dit krijg je als je tedoen heb met een leider die een anders mening niet respecteert. Hadden ze geluisterd, zaten we nu niet in deze verplichting met de Imf.
  Ze moeten zich schamen en de eer aan zich zelf houden.


  Maak melding

 37. Eerlijk gezegd, imf heeft gelijk. Als ie bouta en kornuiten meer tijd en ruimte geeft, wordt er gesjoemeld.
  En de toffe moordenaar moet gewoon uit zn hart gerust zeggen: vergeet de imf wi no go kisi a moni moro.
  En nu De IsDB ????? What’s up doc ????


  Maak melding

 38. bouta ,,,,

  re-shuf-fel je zelf en donder op.. voor eeuwig en altijd, kom nooit meer terug , neem je hele familie mee inclusief je vrienden kennissen vergeet boef draad niet.. en die boef lackien.. voordat het erger wordt..


  Maak melding

 39. Alle kracht berust bij het Surinaamse Volk.

  Het Surinaamse Volk is de enige macht, dat bepaalt wat er moet gebeuren en wanneer dat moet gebeuren. Ook de omstandigheden spelen hierin een rol.

  Anders gezegd, de tijd en de omstandigheden bij het Surinaamse Volk is er nog niet, waardoor dit moment van de bevrijding er nog niet is.

  Op dat moment zullen de leiders die Suriname naar de vrijheden zullen leiden opstaan en ten strijden trekken. Het kan een easy going strijd worden, maar het kan ook een strijd worden tegen een kat die in het nauw gedreven is die dan rare sprongen maakt.

  Het kan een warme droge tijd worden, DDB en Gangsters kunnen hun borsten nu al flink nat maken.

  De Surinaamse Lente of beter gezegd, Surinaamse kleine regen tijd. Een periode dat alles tot leven en bloei komt. Het jonge nieuwe leven, een zonnige toekomst voor Suriname/rs

  De omstandigheden, tijd en het moment, moeten samen vallen bij het Volk.

  Advies aan DDB en de gangsters: Gooi de handdoek in de ring, het speelkwartiertje is voorbij, werk in de winkel voor technocraten. Hoepelen jullie op!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 40. Peggy je vader is een moordenaar, crimineel en dat is je broer Dino ook, vandaar in de gevangenis in USA, ja toch?

  Je vader is in Nederland veroordeeld voor 11 jaar gevangenisstraf voor drugscriminaliteit, ja toch?

  Je moet vaker op de site komen en je mening geven en zal van mij zeker horen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 41. Deze driedubbel overgehaalde ezel geeft ons land gewoon schande in de wereld ! Een overeenkomst aangaan met een gerenommeerd instituut als het IMF en dan plotseling wil je je terugtrekken uit puur eigen belang omdat je weet dat het volk de te nemen maatregelen die je zijn opgelegd niet gaat kunnen dragen .Hij is zo een oliedomme crimineel dat hij totaal geen idee had van die wurgende verplichtingen.Hij prees het IMF de hemel in, feliciteerde het volk en nu nu schijt hij voor de gevolgen.
  Ik ben geen econoom maar ik wist al bij voorbaat dat Suriname niet zou kunnen voldoende aan zelfs de rapportage verplichtingen.Zelfs als we gratis geld kunnen krijgen van een of ander instituut laat Suriname het geld gewoon liggen omdat ze de deskundigheid ten ene male ontbreken om planmatig projekten te schrijven en in te dienen.
  Je kan je dan voorstelllen dat de eisen van het IMF alleen om op gezette tijden te rapporteren totaal niet te halen zijn laat staan om die maatregelen te treffen om verder te gaan voor het innen van de tranches.
  Deze paarse imbeciel richt het land volkomen ten gronde en dat alles om lijfsbehoud want hij wil niet dat het volk hem opdondert zodat hij in de gevangenis beland ! Dit is dat heel verhaal achter deze vertoning !
  Hij maakt ons onsterfelijk belachelijk en de hele wereld lacht en kijkt mee !
  Bouterse Klootzak ! GEEF JE MANDAAT TERUG ! JE KAN HET NIET JIJ EN JE PAJONGWAAIERS DIE OUWE SENIELE BOEVENBENDE VAN ADVISEURS JULLIE KUNNEN HET NIET !!!!


  Maak melding

 42. Peggy , omdat je pa verkozen is wil niet zeggen dat hij mag doen wat hij wil.

  Maar hij is een beul die mensen vertrapt, dan zegt hij doodleuk, a no mi, maar mijn schoen trapt jou.

  En ik wil dat je pa na deze vier jaar nog eens vijf krijgt.
  Suriname verdient een grote klootzak zoals je pa.
  En de meeste mensen die het voelen komen niet op waterkant.
  Reageerders op waterkant hebben de luxe, de tijd en zin om te reageren.
  Als ik geen eten had zou ik geen seconde op internet doobrengen.
  Dus bij deze, wij zullen blijven blaffen, helaas zonder de beten.
  En ndp stemmers, die mogen van mij pienaren.
  Het beste voor ndp stem volk is, is een bouta.
  Betere straf voor hun bestaat er niet.
  En ik wens die moordenaar pa van je een heeeeel lang leven. Mek a pina boeng langa a sakka sakka vampier.
  ,,I,,


  Maak melding

 43. Ze hebben nooit snel kunnen handelen…wat erg he als er agenda’s en afspraken niet behaald kunnen worden….hmmm de volk verdient deze lapzwanse niet…luie honden…


  Maak melding

 44. die boterfabriek op bouta zijn hoofd draait overuren.
  denkt hij nou echt dat de isdb hem iets anders zal geven dan een lange middelvinger ?
  de schatkist is leeg en de uitgaven staan weer voor de deur.
  als het imf zijn koffers pakt dan steekt de isdb een lange vinger voor bouta in de lucht.
  ik durf te wedden dat bouta straks het imf gaat smeken om een 2e kans .
  het imf zal boterse , verbaal , staande van achter nemen en zal de boter op boterse zijn kale kop gebruiken als glijmiddel.
  de verhogingen gaan straks dus gewoon door met twk.
  zodra boterse erachter komt dat de isdb hem geen cent gaat geven.
  word vervolgd.


  Maak melding

 45. ‘Wie denkt dat hij het volk achter zich heeft laat hij over 4 jaar zijn geluk beproeven’Daar ligt de inschattings fout en daarom loopt alles spaak.President zijn is niet je geluk beproeven,jezelf familie en vrienden verrijken.NEE!!President zijn is een ambt,het is het volk dienen en Leiden.Ambtenaren in Suriname zijn dat vergeten en hoe hoger het ambt dus ook de verantwoordelijkheid hoe meer er gegraaid wordt.PEGGY ROEPT HET JE GELUK BEPROEVEN IK ROEP HET STELEN,LIEGEN EN BEDRIEGEN!! Daar is je vader,jouw president een kei in.But nothing last forever.


  Maak melding

 46. Whoa Peggy, als jij dat voor ons doet dan hoeven wij het toch niet meer te doen? Lach je hem in zijn gezicht uit om zijn domme ideeën of help je hem gewoon met domme plannen uitvoeren?


  Maak melding

 47. DESI in het nauw (Santoboma celsleutelgerinkel in zijn kop) ,
  MONNI NO DE, zegt dat hij voortaan openbaarheid wil van beleid en bestuur. Hij wil transparant gaan handelen, tjaaa !

  Desi start met transparantie en aanpak van de MASSALE CORRUPTIE van oa de kopstukken van jouw clan !!!

  Je DOKT voor de CLAD-rapporten en neemt TOTAAL geen actie !!!

  Wat voor president ben je dan ! Wegkijken wanneer ROVERS Onze Staatsgelden en Goederen wegnemen
  bij oa CARIFESTA en bij de Naschoolse Opvang !!!
  TEGELIJKERTIJD PINAART HET VOLK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  HOE LANG DENK JE ONS VOLK NOG TE KUNNEN BELAZEREN ??????????????????

  PS : De vereiste financiele en economische hervormingen durf je ook niet te realiseren, maar je belooft wel econo-mische onwikkeling !
  GO SRIBI YERE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 48. Miss Peggy
  “Hallo schaamteloze duivels. Jullie moeten ophouden mijn vader te beschimpen, ja!”

  U bent grappig.
  Wie maakt zich zelf meer te schande dan uw vader. Heeft u de tape van de laatste presentatie aan de pers wel gezien.
  De arme man had geen idee wat hij allemaal beweerde en hoeveel schade hij weer berokkende.

  Hij had op 1 ding gelijk namelijk dat als hij gaat doen wat het IMF voorschrijft het volk hem naar huis (Santa Boma) gaat sturen.
  Dat had de president moeten / kunnen begrijpen toen hij bij het Kruisje tekende. Het beleid van de regering Bouterse wordt steeds minder houdbaar.
  Tijdens de onderhandelingen met IMF hoopte men nog op 5 maanden nu maximaal 5 weken.


  Maak melding

 49. Al ben je niet de echte stomme Peggy, het duurt nog ettelijke jaren voor hij terugkomt en tegen die tijd is hij een gebroken opa en is jouw vader historie en jij erbij pseudo Peggy !


  Maak melding

 50. @Peggy,

  Gefelicitaart met je broertje hoor.

  En.. hoe’s met je dochter in Holland, die ene die je hebt achtergelaten nadat je getrouwd was en verkast bent naar suri?

  Doet ze het goed op de HHS?
  Leuk huisje en autootje heeft ze hoor op kosten van die domme belastingbetalende suri’s.

  Yeahhhh, een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.
  Toedels


  Maak melding

 51. @Peggy,

  Oud nieuws, heb het hier een tijd geleden gepost.

  Obama heeft aan een groot aantal gedetineerden, voornamelijk drugscriminelen, gratie verleend.

  Dino komt op 2 november vrij.
  Is goed voor die goedgelovige suri’s, hij gaat ze ‘manieren leren’.

  Toedels van Big Sister!


  Maak melding

 52. Peggy,
  LOL
  Landbouweconomie is zeker een deftige benaming voor de handel in marihuana, coke, hash en aanverwante landbouwproducten.

  De mevrouw die mijn huis schoonmaakt noemt zich een “interieur verzorgster” en geen schoonmaakster


  Maak melding

 53. Hij die criminele zoon, gaat afstuderen in het veredelen van allerhande drugs !!! Hij wordt dan expert in het onderscheidenvan de beste drugs en de hoogste opbrengst !
  Er rust een vloek op jullie als ik het zo mag bekijken !
  Vader, zoon, dochter en er komt nog een kaalhoofdige er achteraan ! Een hele dynasty geboren criminelen !!


  Maak melding

 54. Suriname Slides Into Economic Abyss, in Shadow of Venezuela
  By THE ASSOCIATED PRESS
  September 21, 2016
  PARAMARIBO, Suriname — It is a South American nation in crisis: Businesses are closing, food prices are soaring and hospitals are running out of basic supplies such as paper towels and bandages.
  No, this isn’t Venezuela but rather nearby Suriname, a multi-ethnic former Dutch colony where the economy is in freefall amid collapsing global commodity prices and the local currency’s resulting slide against the U.S. dollar.
  Life has become exceedingly difficult in this isolated country of about 540,000 people on South America’s northeastern coast, which the World Bank says now has the world’s third highest rate of inflation, behind Venezuela and South Sudan.
  “I am absolutely worried my country is becoming another Venezuela,” said Umar Nazier, who closed his Texas-style grill restaurant in June because the cost of ingredients had doubled. “I had no other choice but to adjust the prices on my menu, but these new prices scared the customers away.”
  The International Monetary Fund, which authorized a $478 million loan to Suriname in May, expects the economy to contract 2 percent this year. Suriname’s Bureau of Statistics says inflation is running at an annualized 64 percent, up from an average 4 percent in 2013-2015.

  Wahahahahahahahahahaahahahahahahahhahaahhahaha dit dankzij het oerdo stemgedrag van al die verarmde paarse oerdomme zombies van de baas der paarse boeven. Wahahahahahahahahahaahhahaahahahhahahahahaahahha deng e kakaka dee nanga dee, baas e gi deng paarse schijt en pis vol kommer en kwel, die paarse idioten verdienen dit gevolg. Wahahahahahahahahaha.


  Maak melding

 55. Heel goedkoop naar Indonesia:
  Mirah sanget Liburan ke Indonesia.
  Naar Indonesia met name Yogyakarta:
  Ticket met KLM/Garuda/Singapore/Arabische AIR.
  kost e.500,- voor 90 dagen 17000 km met 3 X warm eten
  visum e.20,- voor 90 dagen
  Hotel kost Rp.300.000,- per nacht inkl.onbijt.
  Warm eten, Nasi + Sayur + Ayam + Thee s.Glas
  betaalt men Rp.20.000,- bij Mbak Tinuk lan Pk.Agung
  Jl.Pasarkembang
  Bus stad te bezichtigen 6 uur lang bus 1 tot en met bus 6
  kosten Rp.5000,=
  Ze praten javaans kromo of ngoko en Engels, heel veel mooie
  Batik op Malioboro en heel goedkoop, ook op Pasar Binghardjo heel goedkoop.
  De koers is gelijkt aan e.1,- = Rp.16000,-


  Maak melding

 56. Budayayawa,

  Je kn toch ook in Indonesie gaan wonen? Dan val je ons tenminste niet lastig met je vlees, gratis grond en goedkope vakantie in Indonesie.
  Mensen die naar Indonesie willen gaan zoeken wel zelf de prijzen en andere gegevens op op Internet.
  Overigens, waarom vluchten zoveel Indonesiers naar Australie?


  Maak melding

 57. @ Kalibos

  Vind je het gek, dat de mensen van Indonesie naar Australie vluchten, ze worden overspoeld met rund en geiten vlees van Budayayawa !

  @ Henry

  Damsco is met vakantie, zodoende reageer hij niet.
  En RobGay zit thuis een plan uit te werken om zijn baasje kont te besparen. Want door het gelikt van hem, is de kont van zijn baasje schraal geworden !!!
  Mensen trapt er niet in ; deze Peggy is geen echte Peggy, de echte Peggy mag van pa niet met politiek bemoeien.
  Alleen geld uitgeven wat het domme volk ieder maand ophoest, in de vorm van de weinige belasting wat ze in Su betalen !!!


  Maak melding

 58. @Peggy

  Wacht maar tot Dino terugkeert. Dan zullen jullie anders piepen, ja!

  Dit verdient een nadere toelichting. Is dit een bedreiging, zo ja, waarom?

  Advies: Als iemand zich in een democratische rechtsstaat beledigd of aangevallen voelt, enz, kan die een klacht indienen bij de politie en een rechtszaak tegen die persoon laten plaats vinden. Dat doet een verstandig persoon,

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met LOns Suriname/rs


  Maak melding

 59. Leek een goede deal voor Bouta: IMF geld ophalen en als er draconisch bezuinigd moet worden met lasten verzwaring dan is dat de schuld van de harde eisen van het IMF. Maar het volk gaat het voelen en dan helpen bij onvrede geen excuses meer! Met mogelijk een onverwacht politiek doodvonnis voor Bouta in het verschiet en later politiek lam, een eventueel ander vonnis! Het kan verkeren !


  Maak melding

 60. Contractbreuk? Waar hebben wij dit eerder gehoord? 1,2 of 3,5 miljoen euro aan ballast Nedam?
  En dan heb ik nog niets gezegd over: belastingen vermeend, tapajay, ethanol, etc
  Op welk moment is hij helder? Wanneer hetcontract tekent of wanneer hij komt lallen en het pers confereren noemt?


  Maak melding

 61. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen GOEDkunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geitimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo.


  Maak melding

 62. DESI zit gevangen in de KRVANA van IMF !

  Een leek die dat niet begrijpt !

  Hij is vakkundig KLEMGEZET door zijn zogenaamde deskundigen, toen de staatspot ECHT LEEG was GEROMMELD !!!

  Vriend MADURO in Venezuela zit met een zwaar FAILLIET Land !!!! Yepi no de !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  USA-OBAMA doet alsof hij van niets weet !!!!!!!!!!!!!!!!

  De CORRUPTIE en de aanstaande verplichte IMF-DECIMERING van het ambtenarenapparaat, zullen
  het einde van DESI betekenen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PS: DESI’s-TRANSPARANTIE STOPT bij de CLAD-RAPPORTEN en bij de aanpak van de NDP-kopstukken die genoemd zijn als zijnde de staatsgeldboeven !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 63. @Peggy

  Zoek hulp, want die heb je zeker nodig gelet op je postings. Psychologische denk ik aan, maar wellicht psychiatrische. Voor je vader zal dat zeker gelden. Want die hulp hebben jullie wel nodig.

  Mocht die in Suriname niet lukken, kan de USA of de Noordzee die zeker bieden. Spijt zullen jullie niet van krijgen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 64. meneer de President het is zuur dat u nu steeds meer mensen tegen komt die uw gezwets niet eens meer aan horen maar u uw handtekening onder uw neus houden en melden Afspraak is Afspraak.

  Het IMF is heel simpel niet presteren geen beloning. Zie wat men met Griekenland doet.

  Toen u zaken dacht te doen met het IMF heb ik geschreven over waterboarding door dit soort instanties.
  Dat was geen eigen kennis maar iets wat Yanis Varoufakis opgeschreven heeft uit zijn onderhandelingen met de Troika.
  Het IMF en haar partners en daar hoort ook de Islamic Development Bank bij laten u gewoon stikken als de afspraken niet na gekomen worden.
  Zij weten dat 1 keer toegeven het begin van het einde is of wel de eerste test is de belangrijkste. Suriname is gezakt en u zit nu op de blaren. Uw reactie was helemaal fout dus u zit nog veel erger op de blaren.

  Zorg aub voor een ordelijke overdracht van de macht anders gaat u gegarandeerd naar Santo Boma of ooit sterven in equatoriaal Guinee of Cuba.


  Maak melding

 65. “een lager tempo voor de uitvoering van de afspraken met het IMF ?”
  Dat doet het IMF nooit !
  Het IMF bepaald altijd de voorwaarden en niet het hulp ontvangende land.
  Het IMF is opgezet als laatste redmiddel voor landen die van hun economie een potje hebben gemaakt.
  Deze dingen zijn algemeen bekend. Maar dat is aan dovemansoren als je Desi Bouterse heet. Hij denkt zo slim te zijn en zijn zin altijd door te kunnen drukken. Guess again Desi. Het IMF kun je niet intimideren zoals je dat wel bij de burgers en tegenstaanders probeerd te doen. Jij noemt jezelf politicus maar bij het IMF zitten er mensen die echt kaas van politiek en economie hebben gegeten.
  Bouterses al dan niet capabele adviseur zullen hem dat wel hebben verteld. Maar ja als je de staatskas als een kip zonder kop leeg haald dan krijg je op een bepaald moment waan ideeën over je capaciteiten. Bouterse zegt een politicus en staatsman te zijn.
  Dream on Desi. Just dream on.


  Maak melding

 66. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen aanvallen GOEDkunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geintimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachmon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo. GOBLOK GOBLOK


  Maak melding

 67. Hai sranang mang, soso kosi kosi en geen visie of goede adviezen, DD Bouterse heeft de verkiezing gewonnen laat ze blijven voor 5 jaar, is toch democratie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.