Recherche NL in Suriname om zaak drugsboot

25

Een team van de Nederlandse recherche verblijft op dit moment in Suriname om daar diverse rechtshulpverzoeken over een strafzaak te begeleiden. Het gaat om een zaak waarin vier Nederlanders worden verdacht van de smokkel van circa 1.200 kilo cocaïne via zeesleper Marian V van Paramaribo naar Nederland.

Het ging mis toen de drugs in een vliegende storm voor de kust van België van de sleepboot werden overgeladen op een sportvissersscheepje ‘De Zeeland’. Deze boot raakte stuurloos en strandde op de kust bij Cadzand. Daar vond de douane de drugs met een waarde van zo’n 30 miljoen euro.

Een van de belangrijke getuigen die zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging graag wil spreken, is Frank S., een Nederlands-Surinaamse zakenman die in Sint Willebrord ooit een verzekeringskantoor had en die in Suriname aan boord is geweest van de Marian V. Intussen zijn of komen alle vier de Nederlandse verdachten die aan boord zaten van de Marian V op vrije voeten.

Bekijk ook:

25 REACTIES

 1. Nationale Drugs Politie uit NL is in Suriname ivm drugstransport. Weet nog dat een kandidaat voor het presidentschap vaak heeft uitgescholden op en zelfs pakketten had beloofd in de afgelopen crisisperiode naar burgers uit eerstgenoemd land.
  Zal deze snuivende kikker het lef hebben om deze NDPolitie het land uit te zetten of is hij zoals vaker gebleken een laffe rat?


  Maak melding

 2. Ik dacht dat de Suries zo slim waren zijn eigen boontje te doppen! Dit is 1 bewijs te meer dat zij geen bal kunnen!! Wat zij wel heel goed kunnen is woef woerf woef!! en kukele kuuuuuu!!!! pak, pak pakkaaaaak!!!!


  Maak melding

 3. Koos,
  Misschien is het die toki van jou. Kijk maar hoeveel invallen worden gepleegd in Den Haag. Laats was het een reisbureau. En het waren jij en toki soortgenoten.

  Vroeger was het die slangetjes van jullie die rijkdom brachten. Al die was het witte poeder.


  Maak melding

 4. Als Bouta moeilijk gaat doen stuurt Holland het leger.
  55.000 man sterk.
  Dus inclusief alle vier onderdelen.

  Bouta is nu al aan het bibberen. lol

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. tegenwoordig hoor je niet veel meer van die moordenaar..

  hij maakt geen lawaai en ook niet van miesie-kaba ,, is het zoiets van ” stilte vóór ” de storm..

  die bakras zijn in s me voor onderzoek naar de coka-boot 1200 kg. die in Europa onderschept was..

  we benne benieuwd wat de uitkomst zal zijn..


  Maak melding

 6. SURINAME heeft geen capabele krijgsmacht. 55.000 man is overkill. 250 mariniers, squadron apache heli’s klaren de klus binnen 24 uur. Begrijp me goed. Dit is een sneer voor de incompetente regering en niet mannen en vrouwen die het vuile werk moet doen.


  Maak melding

 7. Het moet niemand verbazen als paars er meer van weet. Die mpp misdadigers die het land verder de paarse verdoemenis in leiden vol misdaad. Ndp na wang mpp vloek idem a lijder.


  Maak melding

 8. Soms denk je er is geen god. Maar wanneer een storm opkomt op het juiste moment en een schip met snuf stuurloos wordt en aan wal spoelt en de politie ontdekt de snuf dan denk je even anders. Hij waakt over ons. Voor ons gevoelens niet vaak genoeg. Maar hij geeft iedereen kansen, zelfs de grootste boef als je weet wie.


  Maak melding

 9. Als Bouterse een echte Ingie is dan zegt hij tegen de Nederlanders: jullie kunnen Frank S. alleen maar spreken als mijn mensen de heer X mogen spreken. X is nl die Belg die belastende verklaringen tegn Bouterse had afgelegd in de drugszaak tegen hem in Nederland.


  Maak melding

 10. Ik heb het al eens gezegt en ga het weer doen.De president van SWITI Sranan kijk heel goed naar wat er om hem heen gebeurt.Dit zijn de afspraken die westerse landen met elkaar maken om bepaalde zaken gedaan te krijgen.Nu gaat het om uitlevering ivm een drugs onderzoek.Straks gaat het om handels verdragen of tegenwoordig terrorisme.Je doet wat nodig is om iets anders gedaan te krijgen.Kijk maar naar Poetin/Erdogan hij haalt eerst een Russische gevechts vlliegtuig neer en dan over en weer uithalen naar elkaar en daarna er weer voor zorgen dat Amerika,Europa en de NAVO slapeloze nachten krijgen dit is politiek.Ander voorbeeld Amerika geeft een stamhoofd in Afghanistan toestemming om drugs het land uit te voeren om een ander stamhoofd te kunnen oppakken ha ha.Nogmaals politiek is een smerig spel.


  Maak melding

 11. die 1200kg is in januari in beslag genomen,een paar maanden daarna wordt brille geliqudeerd,van bouta hoor je niets, t wordt allemaal leuker is su


  Maak melding

 12. Lijkt alsof je jaloers bent op andermans rijkdom en voir al als het mensen zijn die niet op jou lijken. Je kunt toch ook zelf slangetjes kweken, als je erin gelooft dat slangetjes rijkdom brengen?
  Wat houdt je tegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.