Santokhi: Suriname had slecht parlementair jaar

81

PARAMARIBO, 2 sep – Suriname had niet bepaald een goed parlementair jaar. Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. Er is veel fout gegaan in een haast voorbij parlementaire jaar.

Als het nieuwe jaar begint in oktober Met het aanpassen van de Terugroepwet is een waar dieptepunt bereikt. Er is een heuse aanslag gepleegd op de democratie. “De oppositie heeft er niet aan mee gewerkt”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. De oppositie zelf ervaart weinig van de democratische geest die in het parlement zou moeten huizen. De vier oppositiepartijen voelen zich zelfs beknot.

Er waren twee gevallen waarbij vergeefs is getracht moties in te dienen tegen het regeringsbeleid. De voorzitter heeft het ons geweigerd en dat is een regelrechte aanslag op de democratie. Het gaat om moties die het volksbelang raken”, aldus Santokhi. “Wij hebben geen prettig parlementair jaar ervaren. We zien dat de coalitie niet alleen een werkarm is van de regering, maar dat ze zelfs bezig is dictatuur te vormen.”

Bekijk ook:

81 REACTIES

 1. Na een jaar Nu pas wakker!! ..amateuristische eigen belang In gecreerde zwijnen stal loslopend wild IMF zal jullie lering geven de makkelijkste weg is niet altijd de goede…anno 2016 hebben Julie meer slechts gecreerd dan goeds kinderen die stelen en zich zelf verkopen jongeren massaal losgeslagen overvallen moord/ALCOHOL/DRUGS – en geweld(KOMT DOOR DAT JULLIE HET VOORBEELD GEVEN .WAT VOOR ALTERNATIEVEN CREEREN(als “leiders”)’ JULLIE VOOR HET VOLK. ..geen medicatie,s geslachtsziektes in vele vormen doen de ronde waar de normale antibiotica geen effect meer op heeft..balletjes blijven rollen 500.000 mensen waaronder kinderen en ouderen waar jullie verantwoordelijk voor zijn KINDEREN/JONGEREN DIE GEEN TOEKOMST/ALTERNATIEVEN HEBBEN OM IN DE TOEKOMST MET JULLIE NU 😈 BEVOORECHTE KINDEREN/KLEIN KINDEREN DOOR 1 DEUR TE MOETEN.samen sterk staan er is genoeg voor iedereen leer de jongeren samen te werken steun de jongeren rijk en arm om elkaar te helpen geef de armen de kans om op te bloeien maak gebruik van de talenten zodat ze vruchten kunnen werken IPV DIEVEN/SLACHTOFFERS TE CREEREN geef de kinderen de kansen waar ze recht op hebben anno 2016 SHAME ON YOU de staat SURINAME SHAME ON YOU onder de 1000 inwoners sterven 17 kinderen per jaar grote ontwikkelings achterstand


  Maak melding

 2. Suriname heeft al meer dan 6 jaren slecht beleid gevoerd en daarom zijn ze failliet gegaan.Bouterse /Brunswijk en Somahardjo moet zich ook schuldig voelen met de situatie op dit ogenblik.Zolang Bouterse de president is van Suriname komt het nooit meer goed in het land.Hij mist kennis en ervaring om het land te besturen kortom hij is een domkop met al zijn adviseurs en zakkenvullers.


  Maak melding

 3. Jurgen Rayman (beelden van AZ):
  “Het is geen politiek probleem”.
  Ben het niet met je eens Rayman, het is de politiek die het probleem veroorzaakt heeft door door een heersend wanbeleid en nog steeds dit beleid voortzet, beloofd en trekt alles weer in.”
  Als je ls veroorzaker het probleem niet herkend en erkend dan wordt het probleem nog groter doordat de veroorzaker midden in het krachtcentrum deel uitmaakt van het probleem.
  Eerst deze mensen het e.e.a. aan hun verstand brengen en daarna kan het probleem met hulp van anderen worden aangepakt.


  Maak melding

 4. Ik vind de reactie van Santokhi zwak,heel zwak en typerend voor de Fronters. De oppositie heeft weinig bijgedragen aan een constructieve dialoog en ontmoeting met de coalitie.De standpunten van de oppositie stonden lijnrecht tegen alle voornemens en acties van de regering.Zij hebben het nagelaten om met compleet uitgewerkte voorstellen de regering ervan te overtuigen dat samenwerking ook mogelijk is.


  Maak melding

 5. Bigisma,

  Zoals ik al eerder schreef worden ziekenhuizen in Suriname thans gefinancierd door verzekeringsmaatschappijen. Het devies is kostenbewust/efficiënt exploiteren van de zorg. Toen de ziekenhuizen door de overheid werden gefinancierd was ‘ THE sky THE limit ‘. Ziekenhuizen gaven geen verantwoording van hun exploitatie omdat men ervan uitging dat het ziekenhuis een nutsvoorziening is en dat de overheid met de ogen dicht maar blijft financieren.Die tijden zijn voorbij.

  De verzekeringsmaatschappijen werken anders. Zij onderzoeken alle declaraties van de ziekenhuizen tot in details. Alles moet kloppen en op tijd aangeleverd worden. De ziekenhuizen moeten wennen aan de veranderende en zakelijke aanpak van de financiering.

  Een ander nadeel is dat de directie en de specialisten hun eigen beloningen hebben verhoogd. Voorheen ging 60% van de gelden naar materiaalbenodigheden, exploitatie van het gebouw, de aanschaf van machines en apparatuur ,medicijnen,enz. Ruim 40 % werd uitgegeven aan lonen. Nu zijn de rollen omgedraaid. Aan personeelskosten wordt 60% uitgegeven en 40 % gaat naar medicijnen,machines,enz.

  Door de nieuwe financiering zijn het management en de specialisten nog meer dan voorheen nog grotere grootverdieners geworden.Dit is de reden waarom er minder geld is voor de aanschaf van medicijnen,enz. Men moet ophouden om de regering de schuld van alles te geven.Jullie gaan voorbij aan het feit dat der directies en de specialisten ook een exploitatie verantwoordelijkheiden dragen.Met name de medische specialisten kunnen het systeem financieel onder druk zetten door te dreigen naar het buitenland te vertrekken.


  Maak melding

 6. @RobG
  Kraai geen B.S. uit!
  Santokhii en de rest van de oppositie krijgen de kans niet om moties in te dienen en of vragen te stellen. Heks Jenny ,je tante, maakt het onmogenlijk voor ze. Santokhi en de rest zijjn geen schoften maar recht respecterende burgers. Je tante en de rtest van haar ndp gang kunnen een heleboel van de oppositie gaan leren.
  En wie steunt de ndp regering?!
  Juist ja, chitan en sapoen twee die voet bij stuk houden dat ze bij de oppositie horen maar in hart en nieren de ndp steunen,je moet wel blind zijn als je hun spelletje niet kan zien ,het is zo transparant. Je denkt dat je ndp regering de juiste beslissingen maakt?!Wat bhad je verwacht dat een man metr respect voor wet en recht voor amnestie en vergiffenis gaat stemmen?!
  Santokhi en de rest van de oppositie zijn geen deel van de popppenkast show van de ndp!!


  Maak melding

 7. Dit is toch geen nieuws!!! een zwervende hond weet zelf dat het naar de kloten gaat!! Deze beesten hadden tenminste een uitgekauwde kluif toen de boef er niet was aan het goochelen in de regering!!!!

  Zelf de hond merkt dit!!! dank zij de slimme Suries!!! en nu ijlen en janken zij ook samen met de hond!!!

  WOEF WOEF!!


  Maak melding

 8. Ik kan Santhoki zijn analyse aan het eind van een parlementair jaar heel goed begrijpen. Hij kan ook niet veel meer doen als het parlement gegijzeld wordt door een voorzitter die slechts tot doel heeft alle NDP vuil onder het tapijt te vegen.

  Heel fraai voorbeeld is dat zij er keihard aan werkt om de rechtelijke macht te kort wieken en buiten spel te zetten in het geval van het 8 december proces en de zeken rondom Sapoen en Chitan. Zij is dan in staat in dagen wetten te veranderen en fouten te corrigeren nadat de wetten zonder oordeel van de staatsraad reeds afgekondigd zijn. Hoe illegaal is zij dan bezig.

  Echter in het kader van de Carifesta verdenkingen en het verdwijnen/ niet verantwoorden van SRD 128.000.000 (onder andere door medewerking van Parlementariers) stelt zij dat de DNA niets kan doen omdat een en ander gerechtelijke onderzocht zou worden.

  Op face boek van wij zijn moedig staan onduidelijke foto’s van het Carifesta Rapport. Als DNA zopu men op de achterste poten moeten staan en eisen dat de regering MAATREGELEN neemt. Staat er in het rapport niet dat er enorme onverantwoorde kas opnames gedaan zijn, Staat er in het rapport voor een betaling van ruim SRD 2.100.000 onverklaard als omschrijving “Ivan Graanoost”

  Hoe kan het dat Stanley Sidoel en Graanoost niet publiekelijk ter verantwoording geroepen worden voor het gevoerde beleid en de afwijkingen daarop.

  CLAD heeft het zwart op wit gezet en Mevrouw Simons verschuilt zich hals HOOGSTE macht in het land welke de regering controleert achter de gerechtelijke macht.


  Maak melding

 9. Na de verkiezing 25 mei 2015 heeft NDP gekozen om alleen de Regering te vormen met een paar overlopers .

  Hooghart ,BEP en Sapoen zijn al genoeg om het beleid vorm te geven van NDP, en Suriname naar grote hoogte brengen .

  Wij van de Oppositie werken niet samen met bedriegers van het volk, zie maar 128 miljoen SRD van kinderen stelen
  naschoolse opvang Bouva en Panca en de rest van NDP .

  Bestolen verkiezing na 21 dagen tellen van stem kaarten komt Dikke Cilos AKAN TROESOE met een uitslag van 26 zetels NDP D.C Miranda moest gaan slapen zeg hij .

  Zelf kinderen van de basis school tellen 320,000 stem kaarten in 7 dagen of zelf 4 dagen .
  Bij Dikke Cilos was het 21 dagen zo dat ze kon rommelen met de kaarten .

  Zo lang dat NDP aan de macht blijf zullen zij Surinamers nooit kunnen motiveren om Suriname op te bouwen .

  Vice President Doehkie uit Nickerie en Bouterse en H.Herrenberg gaan Suriname naar Hoogte of Klote brengen .

  De koers zal ook de komende 6 jaren nooit meer naar I euro op 3.50 srd komen het zal zelf 1euro op 10 srd worden


  Maak melding

 10. @Robje-het-Desi-Slaafje

  U zegt dat : “directies en de specialisten ook een exploitatie verantwoordelijkheiden dragen”, inderdaad ja !

  Anderen dragen ook verantwoordelijkheid voor de talrijke NDP-Devaluaties !

  Anderen dragen ook verantwoordelijkheid voor de VERDWENEN gelden vh Naschoolse Opvang project !!

  Anderen dragen ook verantwoordelijkheid voor de MILJOENENCORRUPTIE met de CARIFESTA-gelden !!

  Anderen dragen ook verantwoordelijkheid voor de VERDAMPTE, EEN MILJARD USD, bij de Centrale Bank !

  Anderen dragen ook verantwoordelijkheid voor de dubbele NDP-betalingen voor de bruggen van Ballast Nedam !!!

  Anderen dragen ook verantwoordelijkheid voor het NDP-Staats-FAILISSEMENT van Sranang !

  Anderen dragen ook verantwoordelijkheid voor de RUIM
  70 % NDP-INFLATIE in Sranang !

  Anderen dragen ook verantwoordelijkheid voor SJOEMEL-aankoop van ZEER DURE woekerprijzen-generatoren door de EBS !

  Anderen dragen ook verantwoordelijkheid voor BIZARRE staatsschuld van RUIM TWAALF MILJARD !!!

  Anderen dragen ook verantwoordelijkheid voor de NDP-VERNIETIGING van de RECHTSSTAAT door de aanname van ONGRONDWETTIGE wetten en voor het BELEMMEREN van de Rechterlijke Macht !!!

  Slaafje, yu nanga Desi go sribi wan dipi sribi !!!!!


  Maak melding

 11. Ray,ook het parlementaire werk in Suriname ondergaat een transformatie.De banden van het parlement met de kolonialistiche gewoonten van NieuwFront worden vakkundig gesloopt.Dankzij de NDP wordt Suriname volwassen.Deze reis naar volledige volwassenheid gaat gepaard met vallen en opstaan. De perioden van tegenslag zijn een leerproces.

  De kwestie Sapoen en Chitan is mijn inziens een gevecht tegen de verloedering van het Surinaams parlement.De verloedering deed haar intrede bij de aanname van de Terugroep Wet.Deze verloedering wordt thans op de goede manier aangevochten.


  Maak melding

 12. @Ja
  Santokhi is geen rechter!Hij kan geen vonnis uitspreken. Het is de rechter die vonnis moet uitspreken zoals het in een democratie hoort.Santokhi doet zijn best maar hij kan weinig doen aan het feit dat de rechters van Suriname het in hun broek doen als zij de naam bouta horen .Dit is het dictatuur van bouta die wij meemaken sinds 1980.Kom dus Santokhi niet de schuld geven…


  Maak melding

 13. @RobG
  Wat doe jij nog steeds in Nederland?!
  Pak je biezen en ga je evangelie verkondigen in Suriname.Ik wil dan zien of jij al de voorzieningen dat je geniet in Nederland wil opgeven.
  Wat betreft Sapoen en Chitan,die zitten daar als ja- knikkers, voor de ndp en zichzelf en niet voor het volk!!Ze zitten dar als 2 mode poippen in camouflage pak en dienen de duivel.2schaamtelozen zijn het. Ze zitten daar om het volk te belazeren verder zijn ze geen nut waard.


  Maak melding

 14. De oppositie heeft er niet aan meegewerkt, maar er zich ook niet krachtig tegen verzet! De oppositie pleegt geen enkel verzet, behalve weglopen. Er is dus in de praktijk geen oppositie.


  Maak melding

 15. @RobG
  Wat in het parlement wordt gewerkt?!
  Onze grondwet lijkt meer een boek te zijn voor de criminelen en kan liever getiteld worden als..THE GREAT ESCAPE FOR CRIMINALS…,die is net een handleiding voor de criminelen ,hoe recht en wet te slim af te zijn!

  Door het niet geven van een antwoord in het corruptieschandaal van ambassadeur Aashna Kanhai, heeft de regering aangegeven dat zij veel te verbergen heeft.” Dit zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi aan Dagblad Suriname…noem je dit werk?!

  Carifesta, zodra vragen gesteld worden veranderd de gehele ndp regering in struisvogels.

  ABOP-Assembleelid Diana Pokie vindt het vreemd, dat er rond het sociaal project van de regering om voor Srd 5,4 miljoen 35.000 schoolpakketten te verstrekken ‘complete duisternis is’. Het parlement heeft geen lijsten gekregen met namen van wie in aanmerking komen en hoe de selectie heeft plaatsgevonden. Het project wordt gefinancierd vanuit de begroting van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, ‘maar, het staat nergens als project in de begroting opgenomen’, zegt Pokie vandaag, vrijdag 2 september 2016, in de Ware Tijd

  Niemand in het parlement die weet wat deze ndp regering doet zelfs de andere coalitieleden tasten in het duister.
  Horen zaken zo gedaan te worden in het parlement?!
  In Suriname doet men aan politiek alleen heet het NDP STRUISVOGEL politiek.


  Maak melding

 16. @Namoetjeer
  Je moet gaan leren van de brazilianen hoe het land te bevrijden uit handen van corruptelingen,criminelen,moordenaars.Daar laten ze niets over aan de coalitie en oppositie alleen maar ze zijn ook een actieve participant en ze hebben het bewezen ook.Hier laten we alles over aan Santokhi en Hofwijks en verwachten dat deze twee wonderen gaan doen.
  I welke wereld woon je??


  Maak melding

 17. A. jonger dan 21 jaar zonder kinderen:
  alleenstaande van 18, 19 of 20 jaar € 237,61 € 237,16 per week. exkl.toelage.
  gehuwd, beide echtgenoten 18, 19 of 20 jaar € 475,22 € 474,32 per week. exkl.toelege.
  gehuwden, een echtgenoot 18, 19 of 20 jaar, de andere 21 jaar of ouder € 925,20 € 923,47 per maand exkl.toelege.
  B. jonger dan 21 jaar met een of meer kinderen:
  alleenstaande ouder van 18, 19 of 20 jaar € 237,61 € 237,16 per week exkl.toelage.
  gehuwden, beide echtgenoten 18, 19 of 20 jaar € 750,26 € 748,84 elk per maand exkl.
  gehuwden, een echtgenoot 18, 19 of 20 jaar is en de andere 21 jaar of ouder €1.200,24 €1.197,99 per maand exkl. toelage.


  Maak melding

 18. Srafu,jouw ideale politieke partij, de ABOP van Ronnie Brunswijk zwaaide de scepter bij de naschoolse opvang. Jouw minister Amafo had het bij de naschoolse opvang nog altijd voor het zeggen. Als er bij Carifesta flink is gesjoemeld met gelden moeten mijn inziens de schuldigen opgepakt en berecht worden. De kleine man moet dagelijks zien te overleven met enkele SRD’sterwijl de gegoede burgers vandoor gaan met geld. Dat mag niet.Het blijft maar bij beschuldigingen en demoniseren van de regering en er gebeurd niets. Ik vind je houding daarom zeer hypocriet en verwerpelijk. Hypocrisie geeft jullie kracht. Wil je soms de ABOP sparen omdat zij weer in het kamp van de oppositie terecht zijn gekomen.


  Maak melding

 19. @Ray,

  In welke wereld woon jij? Ben jij vergeten dat tijdens de Front regerenig Bouterse WEL met de mensen de straat op ging? Waarom kan de huidige oppositieleider dat niet?


  Maak melding

 20. @ Budayayawa

  Reageer aub waarover het gaat en niet, wat een uitkering trekker p /w of maand krijgt aan uitkering !
  Je kent het uit het hoofd, werkt je soms bij de UWV of ben je zelf soms ook een uitkeringstrekker dat je dit, uit je hoofd kent ??? Wong gemblong kuwé !!!!!!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 21. @Namoetjeer
  O,heus??!!
  Dan liepen jij en bouta zeker zij aan zij samen!!!
  Santokhi zit in het parlement niet voorzich zelf maar voor de bevolking!!~
  Hij gaat geen gekkemans capriolen uithalen als gek bouta!
  Me mars dat bouta namens het volk handeld.
  Coup dat deed hij niet namens ons of voor ons. Dec1982 was niet namens ons of voor ons.Moiwana slachting was niet voor ons of namens ons.Bouta amnestie is niet voor ons of namens ons en vergiffenis is niet namens ons of voor ons!!
  GET YOUR FACTS STRAGHT FIRST!!


  Maak melding

 22. @JZwartmans
  Ja die RobG gaat alles eraan doen om zijn baasje te verdedigen maar hij gaat van ons te horen krijgen hoe wij over zijn oerstomme baasje denken.


  Maak melding

 23. @Ray,

  Het enige waar Santokhi goed in is is om stiekem naar Brokobaka te gaan zonder z’n partij in te lichten en een stevige black label met Bouterse te drinken en wie weet, misschien hebben ze samen genoten van Ingrid.


  Maak melding

 24. Best RobG

  “De oppositie heeft weinig bijgedragen aan een constructieve dialoog en ontmoeting met de coalitie”

  Waar de coalitie slechts jubelt en dank u wel roept is de oppositie de enige die scherp zijn die vragen stelen en de regering waker maken.

  U vergeet wie de idiote MOU die met Surgold ondertekend is aan de kaak gesteld heeft.
  Wie hebben de regering op het spoor gezet van misstanden.

  Juist de oppositie stuurt de regering naar de misstanden en dwingt haar nu de CLAD rapporten te openbaren.

  Beste RobG als de regering van haar Coalitie de kans krijgt niet te antwoorden op vragen te antwoorden kan men de oppositie negeren.
  Wat u constructief noemt is bij voorbaat tekenen bij het kruisje.

  Ik luister veel naar DNA livestream. Net Hoefdraad 26.08
  In februari een begroting goedgekeurd van SRD 4,9 miljard die nu 26.08 (4 maanden voor het eind van het jaar) wordt de begroting op gerekt naar SRD 7,2 miljard. Er worden geheel nieuwe items opgevoerd zonder plan of basis.
  RobG Simons ontgaat onderzoek naar de verdwenen/niet verantwoorde SRD 128.000.000 bij de naschoolse opvang.
  Het CLAD rapport met betrekking tot Carifesta geeft betalingen/opname van meer dan SRD 2.000.000.000 aan met de Omschrijving “Ivan Graanoost”.
  Ook de mandaat overschrijding van de festival directeur Stanley Sidoel zijn manifest.

  Het is soep met balletjes en de enigen die daar concreet aandacht en vragen over heeft is de Oppositie.


  Maak melding

 25. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vindt het jammer dat namen van parlementsleden genoemd worden bij projecten van de regering, zoals de Naschoolse Opvang. “Het is ongewenst omdat wij als parlementariërs vrijelijk elk project van de regering moeten kunnen beoordelen”, zegt ze in een interview met de krant.

  Volgens haar kan vanuit het parlement niets hiertegen gedaan worden. “De assemblee heeft tot nu toe geen enkele rol hierin; dit is een kwestie van de rechterlijke macht als er stappen ondernomen moeten worden.

  Als deze vrouw aan het woord is klinkt het zo onzinnig en weinig doeltreffend.
  Neem het laatste over de rechterlijke macht.
  Zij als voorzitster van de DNA lapt de uitspraak van de rechter aan haar laars.
  Zij staat toe dat er wetten binnen no time worden doorgedrukt ongeacht grove fouten hierin welke hierna moeten worden aangevuld / gecorrigeerd.
  Denk aan de terugroep wet en de amnestie wet.
  Waarom dan niet de corruptie wet doordrukken om deze lieden aan te pakken?


  Maak melding

 26. Santhoki trapt een open deur, iedereen met een beetje verstand kan ook die conlusie trekken, maar waar wacht hij zelf en de hele oppositie nu eigenlijk op, mobiliseer je achterban en leg heel Paramaribo plat met behulp van andere partijen voor mijn part maar doe wat behalve wat konstateringen


  Maak melding

 27. @Hans,

  Santokhi had al lang geleden NDP’ers met een zetel moeten omkopen om in zijn kamp te komen.
  Dieven en corruptelingen moet je bestrijden met tegendiefstal en tegencorruptie. Maar daar heeft Santokhi nooit van gehoord, lijkt het. Terwijl Bouterse handig gebruik maakt van gestolen geld van de Staat om mensen om te kopen gaat de oppositie op haar geld zitten, ipv het te gebruiken als een sterke wapen.
  Wie niet wil winnen, doet ook niks, zoals de oppositie dan ook niks doet.


  Maak melding

 28. Zelf in Koloniale was het beter dan onder de schurken van NDP anno 2016

  President van NDP Bouterse kan zelf niet naar America hij durft het ook niet hoe kan je met zo een Partij samen werken .

  Mensen of beleid makers van NDP zitten jullie de 5000 studenten met diploma aan werk .

  Telkens maar Staat vijand en vijand om de hoek roepen tegen je eigen bevolking groepen .

  Enigste wat jullie kunnen is stelen met DAS en JAS aan en schelden tegen Koloniale tijd .


  Maak melding

 29. Als iemand laat afweten en de verwachtingen niet kan waar maken wordt hij zonder aanziens des persoon door mij afgeserveerd.Ik kan daarom niet meegaan in de zienswijze en benadering van met name RobG.Ik kan niet begrijpen dat hij op elk punt de NDP/DDP regering wil verdedigen.Prima als je het eens ben met het gekozen beleid maar er zijn toch ook acties waar je tegen aankoop?Of is het domweg alles is oké zolang het maar NDP/DDB is.Sorry,maar ik heb mezelf beloofd niet meer op je postings te reageren.IK BEN TUK OP EEN “STERKE” MAN,iemand die op zijn eigen benen staat en een eigen mening heeft ….GROW UP!!


  Maak melding

 30. Wel de meeste dingen zijn al gezegd. Ik vind Santhokki en zijn groep wel goed oppositie hebben gespeeld. De meeste vragen zijn door de regering niet beantwoord. Zo wordt het spel door de regering gespeeld. Je kan geen motie van wantrouwen indienen met kans van slagen omdat de npd de meerrderheid heeft in het parlement.Volgens de meerderheid kan de oppositie gaan vissen in de gotros langs de weg.

  De oppositie had een kort geding moeten indienen toen de ndp 7000 mensen in overheids dienst nam vlak voor de verkiezingen.

  Als de dna enquete recht heeft dan moeten de oppositie eisen de paarse rovers voor het parlement te halen om vragen onder ede te beantwoorden. Zoals zij die betrokken zijn met 128 miljoen na schoolse opvang gelden. En als ze liegen dan vervolging en gevangenis straf.

  Of de oppositie moet andere legale wegen volgen.

  Als laast de oppositie moet meer buiten parlementaire actie voeren zoals kranten press conferencies en andere acties om het volk te informeren en wakker te houden dat deze regering hun laat pinaren.


  Maak melding

 31. tunggak,

  Je wint geen wedstrijd als de tegenstander vals speelt en jij volgens de regeltjes blijft spelen. Je moet dezelfde regels hanteren die de tegenstander hanteert. En hier is dus wat de oppositie verkeert doet. Ze moet ook gaan omkopem. Massaal gaan omkopen, anders maakt ze geen enkele kans!!


  Maak melding

 32. De ndp heeft de meerderheid 26 zetels alleen.
  Is goed v het volk laten ze nu maar gaan
  Pinaren ze hebben toch granie gegeven aan
  Ndp.
  Nog 5 nog 5!
  Jammer v degene die niet gestemd heeft op deze moordenaar!
  Su gaat richting venezuela
  In dec is dd koers sl 1 op 10!
  Ondanks waarschuwingen heeft dit sakasaka
  Dom volk yoch v ndp gekozen!
  Dus…. un go pina now leki alata!


  Maak melding

 33. Wezel:
  Als de oppositie het gedrag / de gedragingen van de coalitie over zou moeten nemen, dan zouden ze zelf geen haar beter zijn dan diezelfde coalitie.
  Democratie valt en staat met integer en transparant ‘gedrag’.
  Uiteindelijk zal de coalitie toch het onderspit gaan delven.
  Eerlijk duurd het langst!!


  Maak melding

 34. Als je de absolute meerderheid hebt in het parlement, dan kun je alles regelen wat je wilt. Samenkomen heeft dan toch geen zin. Alles regelen in de achterkamertjes. Begrotingen hoeven ook niet openbaar gemaakt worden, want de boevenpartij heeft toch de absolute meerderheid.


  Maak melding

 35. Met deze meerderheid is het moeilijk
  Om bouterse weg te krijgen want de ndp
  Alleen heeft 26 z.
  Dus gaan we zo door pinaren tot 2020 of
  Zoniet moet het volk bouterse weghalen
  Dmv stakingen etc.
  Heel moeilijke situatie hoor met bouta
  Zo aan de macht hy fuckt het land up man
  God zij met suriname!


  Maak melding

 36. APELDOORN – Radja, de oudste orang-oetan van de Apenheul, is overleden. Ze werd 53 jaar oud. Ze had last van haar luchtwegen en hartfalen en kreeg daar medicijnen voor, maar dat hielp niet.


  Maak melding

 37. Het verhaal rond de illegale reportage in het Academisch Ziekenhuis van Paramaribo krijgt een staartje. De directie van het ziekenhuis is woedend op de makers van de reportage en men heeft een verklaring uitgegeven. Ook Jurgen Rayman die met goede bedoelingen steun wilde verlenen schijnt misbruikt te zijn door Henna Draaibaar, de maker van de film die hand en spandiensten achter de schermen verricht voor NPS en SPA. Vorige week kreeg het ziekenhuis nog steun van de overheid in de vorm van een financiële injectie van 25 miljoen SRD. Henna Draaibaar was hiervan op de hoogte. Daarnaast zou de regering een buitenlandse schuld van het ziekenhuis van 10 miljoen overnemen. In februari kreeg het ziekenhuis ook een extra financiële injectie van de overheid van 10 miljoen SRD.

  De overheid is zich ervan bewust dat de ziekenhuizen een belangrijke positie in de samenleving innemen en tegen alle afspraken in met nationale en internationale organisaties geeft de overheid toch financiële steun aan de ziekenhuizen. Volgens internationale richtlijnen en afspraken mogen ziekenhuizen niet meer door de overheid gesubsidieerd worden.


  Maak melding

 38. RobG:
  Gemakshalve “vergeet” jij erbij te vermelden dat het ziekenhuis al jaren op achterstallige betalingen (uit de ziekenfondsperiode: lees overheid!) zit te wachten en zelfs te maken kreeg met schadeclaims van leveranciers. Nu zeggen van zoek het maar uit kan volstrekt niet. Er zal een overgangsregeling moeten zijn. Maar dat is natuurlijk te hoog gegrepen voor de ad-hoc cultuur van de coalitie.


  Maak melding

 39. Weg met bouta!!!!!!!!
  Hoe lang nog?????
  Suriname is falliet door bouta!
  Petje af voor venetiaan! 15 j lang had
  El vene de koers stabiel gehouden 1 op 2 of 3 zo iets!
  VENE VERDIENT EEN STANDBEELD IN SU
  WE MISSEN U VENE
  BOUTA GEEN VISIE EN OOK NOG ONGESCHOOLD
  vene we love you!


  Maak melding

 40. Wachten jullie rustig noh?
  Volgens betrouwbare bronnen heeft bouta
  Geen lang leven meer!
  Elk moment kan hy skreppen!
  Heel suriname zal dan groot feest vieren
  Van deze volksbedrieger!!!!!


  Maak melding

 41. RobG
  Je laat je nu wel in je kaarten kijken. Blijf maar verdedigen wetende dat alles wat jij naar voren haalt een grote fata morgana is.
  Neen niets is ervan waar wat je aangeeft. Als je éénmaal in de shit zit als een worm dan zal je daarin blijven draaien zonder enig uitzicht eruit te kunnen tenzij je eruit wordt gehaald en in de zon word gezet!
  Hopelijk snap je wel de uitleg / moraal van mijn vergelijking


  Maak melding

 42. @Robje-het-Desi-slaafje

  U zegt : “Srafu,jouw ideale politieke partij, de ABOP van Ronnie Brunswijk zwaaide de scepter bij de naschoolse opvang. Jouw minister Amafo had het bij de naschoolse opvang nog altijd voor het zeggen.”

  U tracht weer te MANIPULEREN, ik ben geen lid en symphatiseer niet met politieke partijen ! Ik ben pro de RECHTSSTAAT ! En dus ook TEGEN ALLE VEROOR-DEELDE DRUGHANDELAREN, inclusief RONNY en uw DDB !!!

  Ik heb NERGENS gezegd dat Aboppers geen deel hebben aan de corruptie-schandalen !

  ALLE corruptelingen van hoog tot laag, oneacht of zij politiek actief zijn DIENEN VERVOLGD te worden voor het stelen en verduisteren van STAATSGELDEN en GOEDEREN !

  Uw voorzitter Parlement heeft gezegd dat zij het BETREURT dat leden van de DNA betrokken zijn bij deze CORRUPTIE-
  SCHANDALEN ! De rechterlijke macht moet optreden !

  Deze uitspraak van JENNY is het UNDERSTATEMENT van de vorige en deze eeuw, uit de mond van een PARLE-MENTSVOORZITTER !

  Ik kan u wel verzekeren dat een van de parlementsleden van uw partij, die hard riep dat hij “DE RECHTERS GING STOPPEN” via de NEPPE-Desi-amnestiewet, ook gaarkeukens runde !!!

  Wanneer uw reactie enig waarheidsgehalte heeft,dan zou uw slavenbaasje DDB, MORGEN de minister moeten vragen ONMIDDELLIJK met de PG te overleggen, hoe te geraken tot SNELLE STRAFVERVOLGING van ALLE BETROKKENEN bij de BOEVERIJEN mbt de Carifesta-gelden en Naschoolse Opvanggelden!

  Of komen er een NDP-CARIFESTA-Amnestiewet en een
  NDP-Naschoolse-Opvang-Amnesrtiewet ??????

  De vernieuwende aanpak van de NDP kan ook worden toegepast : De PG BEVELEN NIET TOT VERVOLGING OVER TE GAAN van de CARIFESTA-en-NASCHOOLSE-OPVANG -CORRUPTELINGEN, in het belang van de Veiligheid van de Staat !!!!!

  Ps : Een rel en vraagtekens mbt de schoolpakketten is er al !

  Komt u voortaan NIET met verdraaiingen van mijn bijdragen aub !!!
  Na het NDP-faillissement bent u echt in VERWARRING geraakt !


  Maak melding

 43. Astaman,

  Jij haalt alles door elkaar. Je moet duidelijk onderscheid maken tussen bestuurders van het land en de directie van het ziekenfonds. Beiden zijn niet hetzelfde en ze hebben elk hun eigen verantwoordelijkheden. Begin het bestuurlijk systeem eerst te doorgronden om complexe vraagstukken te begrijpen. Jouw benadering van de problematiek is simpel. Je moet je maar eens gaan verdiepen in de organisatieleer.

  Bigi Sma,

  Jij verkoopt mij gebakken lucht. Jij kan me tot heden niet overtuigen met concrete bewijzen. Ik houd van feiten en niet van verdachtmakingen, valse beschuldigingen, opzettelijke leugens,enz. In de loop der jaren heb ik tal van mensen kapot zien gaan en beschadigd worden door leugens die men bewust verspreid om alleen maar schade aan te richten. Mensen die het vermogen missen om kritisch naar informatie te kijken zijn simpel te manipuleren.


  Maak melding

 44. Beste RobG

  U roept maar wat over ontbrekende concrete bewijzen en leugens van anderen, manipulatie, verdachtmaking en valse beschuldigingen etc.

  lees uw eigen tekst eens.

  “Ook Jurgen Rayman die met goede bedoelingen steun wilde verlenen schijnt misbruikt te zijn door Henna Draaibaar, de maker van de film die hand en spandiensten achter de schermen verricht voor NPS en SPA. ”

  Hoe hard en vol met bewijs is een tekst “SCHIJNT MISBRUIKT TE ZIJN DOOR” en “ACHTER DE SCHERMEN”

  U suggereert er maar op los. Iets dat achter de schermen plaats vindt is voor de tegenstander in het algemeen niet waarneembaar. Als u er overschrijf is het slechts suggestie.

  En dat voor iemand die zo afgeeft op gebrek aan FEITEN, iemand die de Wetenschap aanhangt.


  Maak melding

 45. astaman,

  Hoe lang moet de oppositie het spel op nette wijze spelen? Totdat er helemaal niks meer over is van Suriname?
  Het is tijd om in te grijpen!
  Men moet de mensen die nu niet ingrijpen later voor de rechter slepen wegens het niet durven nemen van verantwoordelijkheid en het in het verderf helpen storten van een heel land.


  Maak melding

 46. Somohardjo, Rusland en Santokhi moeten als de donder met grote koffers met geld richting verkozen NDP figuren gaan en hen doen overlopen naar de oppositie. Straks, wanneer die nieuwe Terugroepwet erdoor is, wordt dit overlopen makkelijker.


  Maak melding

 47. RobG ik heb je reacties gelezen:

  Op alle punten zeg je als het ware, “a no mi”.

  Het is de schuld van de oppositie, het is de schuld van de ziekenhuizen, het is de schuld van de specialisten. Iedereen krijgt de schuld behalve…… uwe barmhartige godfather der vredevolle paarse evangelie.

  Robg, je kan je naam veranderen in ” a no mi “.


  Maak melding

 48. We hadden meer verwacht van santokhi , maar zo te zie heeft de berg een mier gebaard. Saaie speeches waarbij je in slaap valt terwijl als Bouterse praat , trilt de grond onder je voeten.Het lijkt als of hij slijmt. Jammer. Tigrie barba brult op zijn zacht gezegd luider.


  Maak melding

 49. @Budayayawa,

  In de politiek moet men nooit het woord ‘ nooit ‘ gebruiken. Tijden veranderen en ook mensen. Het is inderdaad mogelijk dat Soemohardjo besluit om samen te werken met de NDP. Op basis van voortschrijdende inzichten mede door de acties van Sapoen en Chitan kan men bij PL tot inzicht zijn gekomen dat Chitan en Sapoen de juiste stap hadden gezet om de coalitiebestel steunen. Als het tot een samenwerking tussen NDP en PL moet komen moet er vooraf goed overleg gevoerd worden en convenanten worden gesloten op basis van een gemeenschappelijke actieprogramma. Mensen met een ‘kracht van het denken’ kunnen hindernissen overwinnen en mogelijkheden/kansen zien en creëeren.


  Maak melding

 50. @jojo,

  ik heb een aantal keren gekeken en geluisterd naar een reportage op de Nederlandse radio en televisie waarin mevrouw Draaibaar aan het woord kwam. Zij sprak letterlijk de taal van de oppositie. Men zou denken dat zij de tekstschrijver is van de de oppositiepartijen. Er zat geen enkele onderbouwing in haar verhaal. Zij was erop uit om de regering te beschadigen terwijl de verslaggever haar nog voorlegde dat er sprake was van een economische crises die vele landen inclusief Suriname trof. Die vrouw is in mijn ogen een smeerlap.Kijk maar wat ze Jürgen Raymann heeft aangedaan.


  Maak melding

 51. Wij van V7of Nieuw Front wijken niet voor bedriegers van het volk de NDP .

  Wat was de reden om de staatgreep te plegen in 1980

  Waarom had men de staatgreep niet voor 1975 gedaan vraag Dominee H .Herrenberg en Bouterse en Abrahams

  De Dominees hebben gewacht tot 1980 om op een LAFFE manier een NEPPE revo te beginnen tegen hun eigen land
  genoten .

  Suriname besturen moet vandaag een straf zijn voor de NDP bestuur leden .

  Beleid makers NDP en de aanhangers NDP jullie uitstraling naar het volk toe ,klop van geen kanten als wat jullie doen is bij voorbaat NEP .

  Beleid makers en aanhangers van NDP gaan jullie meer van Aton De kom en over CUBA van Fidel lezen en bestuderen alvorens te praten over Revolutie in Suriname

  Revolutie van Bouterse en Abrahams en Graanoost en de rest van NDP is puur om het volk te onderdrukken heeft niets maken met Suriname opbouwen .

  Vraag Bouterse wat hij geleerd heeft van Cuba of Fidel

  Aan hangers en leden van het bestuur van NDP waarom hadden jullie geen staatgreep tijdens de Kolonisatie of koloniale tijd voor 1975 gepleeg lage donders dat jullie zijn

  En maar wachten wanner Henk Aaron als Surinamer aan de macht is en met een NEPPE revo beginnen in 1980 .

  NDP schrijf in de boeken waarom de revo nodig was en nu heeft ieder Surinamer het beter met koers van 1euro op 8.50 srd met dank aan IMF en NDP .


  Maak melding

 52. @Vogelvrij,

  De woorden ” a no mi ” zijn gevleugelde uitspraken van de oppositie. Jullie beweren / zeggen dat of gebruiken deze woorden om de zwakte en de onkunde van de oppositie te verbergen. Jullie geven de regering de schuld voor alles wat niet lekker loopt in de samenleving. A no mi heeft betrekking op jullie eigen gedrag omdat de regeermacht niet in handen is van de oppositie. Jullie zeggen toch, wij dragen geen verantwoordelijkheid.

  Oombert,

  Als de NPS haar huiswerk goed had gedaan en niet rommelde met de belangen van het land en volk was er nooit een ingreep in 1980 geweest. In Cuba zijn veel dingen fout gegaan maar gij vergeet dat er heel veel goed is gedaan in Cuba ondanks de zware economische boycot van Amerika en de hele westerse wereld.Mijn petje af voor Castro.


  Maak melding

 53. LICHT EN WAARHEID maken VRIJ…ZORGEN voor INZICHT…..EERLIJKHEID…..ZUIVERING EN GENEZING TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @ Rob G. en andere Ndp aanhangers deze belangrijke boodschap geldt ook voor jullie!

  LICHT/GENEZEND BOODSCHAP VOOR @ Budayayawa:
  U wordt door een KWADE KRACHT GELEID…. EN MOET OM GENEZING VRAGEN!

  Een president die MOORD en CORRUPTIE op z’n naam heeft staan, en vooral ook z’n straf probeert te ontlopen, hoort NIET verdedigd en verheerlijkt te worden! Vele tegenhangers en nabestaanden, ouderen en kinderen lijden onder zijn LEUGENS en KWAAD, en desondanks blijft hij koppig en GEWETENLOOS aan de macht.

  Alleen in een DUISTERE WERELD is het mogelijk dat het KWAAD wordt verdedigd en goed gepraat! Daar BESCHOUWD MEN WAARHEID EN RECHTVAARDIGHEID ALS EEN GEVAAR!

  Het LICHT IS MACHTIG …staat BOVEN ALLES… en WERKT ZUIVEREND en GENEZEND!!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 54. NDP lult over bevrijding en revolutie waarom geen staatgreep tijdens de HOLLANDSE macht hebbers .voor 1975

  NDP is bevrijding met onderdrukking van eigen bevolking groepen mensen als voeten VEGER gebruiken

  Laat NDP aanhangers over Aton De Kom lezen en studeren .

  NDP beleid makers zijn de gierigste soort Surinamers die ooit op de bodem of grond van Suriname leeft .
  Zo gaan ze leven tot hun dood ,onmenselijk gedrag naar de medemens tonnen .

  NDP zal nooit beter zijn dan in Koloniale tijd en de tijd van Nieuw Front of NPS .

  Al heeft NPS 1 ZETEL ik word bij NPS niet als een Voeten VEGER gezien .

  Dank aan neppe Revolutie leven velen nu in Armoe


  Maak melding

 55. Licht en Waarheid maken Vrij,

  in het proces van dekoloniseren en volwassen wording van een samenleving kunnen excessen uitgelokt worden door tegenstanders van de veranderingen. Deze excessen zijn voor rekening van de tegenstanders omdat zij zich schuldig hebben gemaakt aan uitlokking. Ik vind het alleen jammer dat bij deze gebeurtenissen ook onschuldige slachtoffers te betreuren zijn. Ik vraag me daarom ook af waarom men een verwijtende vinger richt naar president Bouterse terwijl (min)presidenten als Obama, Rutte heel veel onschuldige slachtoffers hebben gemaakt met hun opdracht tot bombardementen in Irak, Afganisthan,en Irak.

  Trouwens mensen met een verlichtende geest kunnen barrières doorbreken. Wat voor velen onmogelijk lijkt kunnen zij realiteit laten worden. Ook gij zou dus ook over dit soort kwaliteiten moeten beschikken. Laat het ons dan zien.Wanneer gaan deze kwaliteiten zich in jou openbaren?


  Maak melding

 56. Ga maar zelf in de AZ Ziekenhuis liggen dan zal je anders praten .

  Duizenden Surinamers gaan niet meer naar Suriname met vakantie of familie bezoek veel te gevaarlijk in ziekenhuizen met dank van NDP

  Mijn vracht wagen heeft tijdens Wijdenbosch Regering 7 maanden vuil opgehaald tot nu toe wacht ik op mijn geld .


  Maak melding

 57. Dekolonisatie moest voor 1975 beginnen maar niet na 1975

  Waar was Henk Herrenberg Bouterse Abrahams en de andere neppe Revolutie aanhangers voor 1975 .

  Bouterse was voor 1975 ook militair hij naam elke dag drie porties eten naar huis .

  En nu komen praten over Dekolonisatie laat Dominee Henk Herrenberg jullie van NDP bewust maken .

  Koloniale tijd was 1000 x beter dan onder NDP Regering vol met bedriegers en drugs verkopers door foefjes aan de macht gekomen .


  Maak melding

 58. LICHT EN WAARHEID maken VRIJ…ZORGEN voor INZICHT…..EERLIJKHEID…..ZUIVERING EN GENEZING TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  OPENBARING.

  De boodschap vooral in alle rust een paar keer GOED doorlezen RobG en GOED in UW gedachten opnemen….

  LICHT/GENEZEND BOODSCHAP VOOR ROBG, en andere aanhangers van de NDP:
  U wordt door een KWADE KRACHT GELEID…. EN MOET OM GENEZING VRAGEN!

  Een president die MOORD en CORRUPTIE op z’n naam heeft staan, en vooral ook z’n straf probeert te ontlopen, hoort NIET verdedigd en verheerlijkt te worden! Vele tegenhangers en nabestaanden, ouderen en kinderen lijden onder zijn LEUGENS en KWAAD, en desondanks blijft hij koppig en GEWETENLOOS aan de macht.

  Alleen in een DUISTERE WERELD is het mogelijk dat het KWAAD wordt verdedigd en goed gepraat! Daar BESCHOUWD MEN WAARHEID EN RECHTVAARDIGHEID ALS EEN GEVAAR!

  Het LICHT IS MACHTIG …staat BOVEN ALLES… en WERKT ZUIVEREND en GENEZEND!!!

  Er is MEER TUSSEN HEMEL EN AARDE!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 59. Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP is de beste persoon die momenteel president van de republiek Suriname kan worden.

  Andere partijen en personen die hem hierin zouden en moeten ondersteunen zijn de NPS, PL, DA91, SPA. ABOB en nog enkele andere politieke partijen.

  De achterban van de NPS, die op de NDP gestemd hadden en hun kids zouden massaal naar de NPS terug moeten keren. Oe Wik A Frambo bright in her Sranan bakka. Paramaribo, Para, Coronie, Wanica, Commewijne, Nickerie.

  Surinamers zie de armoede en achteruitgang in alles in Suriname. Zie wie dit allemaal sinds 25 februari 1980 heeft veroorzaakt en Suriname in de afgrond laat belanden. Ziet uw leven, zie de hoge prijzen die u dagelijks moet betalen, enz.

  Sranansma Oe Bondroe En Redt Suriname Van De Ondergang.

  Sranansma Oe Wiki No!

  Time4Chan(ge)!
  (Inter)Nationaal He Is THe Right Man4TheJob!
  Chan4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 60. RobG, als de oppisitie die had gedaan, als dit oppostie dat had gedaan, als mijn aante een snikkel had was het mijn oom, het is de huidige regering onder de falenden leiding van je afgod Bouterse die er een zooitje van gemaakt heeft naar een periode van opbouw en meer stabiliteit onder Venetiaan, daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan met Suriname, je macht dan een academische titel hebben zoals je ons wil doen laten geloven maar je postings geven alle reden om daar ernstig aan te twijfelen, ze lijken eerder opgesteld door iemand die alle realiteit uit het oog is verloren door een paarse vergiftiging in je bovenkamer


  Maak melding

 61. @ RobG

  “De woorden ” a no mi ” zijn gevleugelde uitspraken van de oppositie.”

  u draait ook alles om. Wie wijst steeds elke verantwoordelijkheid af en wie schuift alles wat fout gaat in de schoenen van partijen die NIET regeren.

  Zie Simons die de rechtelijke macht valse documenten toe stuurt, Ze was het niet het was de griffie.
  Zie Simons die het jammer vindt dat parlementariers betrokken waren bij het onverantwoord laten verdwijnen/besteden vanSRD 128.000.000 maar de controlerende taak van de DNA (op de jaarsloten) in dit geval negeert omdat de zaak bij de rechter begraven schijnt te zijn. Het ene moment deugd de rechterlijke macht niet en is ze staatsgevaarlijk maar als het god uitkomt verschuilt de voorzitter zich achter de verketterde rechtelijke macht.

  A no mi zit in het DNA van de NDP politici en dat wordt door de oppositie genadeloos aangetoond.


  Maak melding

 62. Ze vonden en vinden die bakra’s slecht toch…wellicht dat het volk van Suriname nog voor 5 jaar kan gaan voor de NDP…dat heet pas echt dekoloniseren…

  Ik lig in een deuk, niet meer door het buitenland uitgebuit te worden, maar door je eigen soort.


  Maak melding

 63. Oom Bert, u begrijpt niet dat de kosten voor zorg zeer hoog zijn. Aan de b u l l s h i t die u en de uwen verkondigen over de gezondheidszorg in relatie tot het beleid van de regering hecht ik weinig waarde. De zorg in Suriname is zwaar onder druk komen te staan door een aantal maatschappelijke ontwikkelingen in het land. Het is alleen jammer dat u en uw Front aanhang niet snappen wat men bedoeld met volume-groei in de samenleving. Voor jullie wordt het nog ingewikkelder als men praat over de relatie tussen vraag en aanbod naar zorg in relatie tot de volume-groei in de samenleving. De vraag naar zorg in Suriname is veel groter dan het aanbod. Dit houdt in dat burgers een veel grotere beroep doen op medische hulp terwijl het aanbod aan de kant van de medische hulpverlening beperkt is. Hierdoor raakt de medische hulpverlening overbelast. Doktoren, verpleegkundigen en ander medisch en paramedisch personeel moeten veel meer uren werken. Daarnaast raken de voorraden medische hulpmiddelen en medicijnen sneller op omdat de vraag naar hulp groter is dan het aanbod. Doktoren verkopen niet makkelijk nee aan patiënten en dat brengt extra hoge kosten met zich mee.


  Maak melding

 64. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevoling van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vink ik.


  Maak melding

 65. Als NDP het geld van Suriname niet opgevreten in 6 jaren was er geld genoeg om spullen voor al de Ziekenhuizen te kopen .

  De Regering heeft Grond gegeven aan Surinamers en niet anders .

  En niet Bouterse heeft Grond een jaar voor de verkiezing huizen aan arme bevolking gegeven van 20.000 tot 60 000

  Bouterse heeft geen Grond hoe kan hij dat geven de STAAT geeft Grond en geen NDP van Bouterse .

  NDP doet aan Macht misbruik om zelf School pakketten te delen namens NDP, de staat Suriname heeft de school pakketten gekocht en geen NDP .

  Een stuk Grond kost van 3000 tot 10000 euro dat van Bouterse is altijd duurder dat is NDP .

  Bouterse is de gierigste President ooit in Suriname zie maar geval van zoon DINO .

  Ik begrijp niets van volks gezondheid ik ben geen dokter maar onder Nieuw Front of V7 zou dit nooit zo zijn in de Ziekenhuizen .

  Gaan jullie van NDP ook plannen en projecten helpen schrijven daar jullie goede visie hebben

  Meld of mail je project voorstel naar Ocer aan Abrahams of Graanoost of Lacking het kan ook naar Doehkie Vice President van Coronie .

  Meld je ook of je geen visie heb voor de Herstelplan daar kan je Cocos bomen leren klemmen na drie jaren gaat NDP exporteren naar Nederland en de rest van de Wereld .

  Mijn in ziens hebben mensen van NDP Cocos nood water in hun hoofd of Hersen .

  Vraag of ga lezen wie en wanneer de Universiteit van Suriname gebouwd is alvorens te babbelen over je LAND .


  Maak melding

 66. Voor huizen bouw is het nooit gratis dat gaat via de bank en met rente bij NDP is niets gratis .

  Wat ik ga doen ik ga stenen maken en bouwen voor de armen zonder lening van de bank of rente .


  Maak melding

 67. Ik heb gehoord dat ze in DNA zich de hele dag zitten af te rukken. Het schijnt daar behoorlijk te stinken. Zelfs de dames zitten te wroeten in hun gaatjes.


  Maak melding

 68. RobG

  U zit in een cirkel redenatie die nergens toe leidt behalve oeverloos gezwets.

  Als er meer vraag is, om wat voorreden dan ook, is het zaak dat er geanalyseerd wordt en daarna gepland wordt zodat de juiste capaciteit en de juiste voorraad beschikbaar is en dat er goed ingekocht wordt.

  Dat heet beleid maken en daar voor wordt het management betaald.
  Als er gaten ontstaan en daarna een crisis ligt verantwoordelijkheid:

  1 eerst bij het management, zoals Brahim en collega’s, die stevig betaald worden om inzicht te hebben en de problemen op te lossen binnen het systeem zoals het in elkaar steekt.
  2) daarna is de minister aan de beurt als systeem verantwoordelijke. Duidelijk is dat de met bravoure aangekondigde zorgwetten (zoals de oppositie aangaf) enorme systeem fouten kent.
  3) Als de minister van gezondheid het niet kan fiksen wordt de regering en daarmee het staatshoofd verantwoordelijk.

  Heel simpel organisatie leer.

  Aangezien het geheel op barsten staat men Brahim en collega’s heeft laten zitten, de Minister geen oplossing heeft zal de President als verantwoordelijke voor het regeringsbeleid de verantwoordelijke zijn. Aangezien hij al 6 jaar regeert en in 2014 het systeem “verkracht” heeft met zijn nieuwe wetten kan hij echt niet meer wijzen naar 7 jaar geleden etc. Het zijn Bouterse wetten die nu de basis vormen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.