President van Brazilië Dilma Rousseff afgezet

32

Dilma Rousseff is afgezet als president van Brazilië. In de Senaat stemden 61 van de 81 leden voor haar afzetting. Om Rousseff weg te stemmen, was een tweederdemeerderheid van 54 senatoren nodig. Interim-president Michel Temer is inmiddels beëdigd als president van het buurland van Suriname. Hij blijft dat tot eind 2018, wanneer de ambtstermijn van Roussef zou zijn afgelopen als zij niet in de problemen was geraakt.

De senaat besloot Rousseff uit haar ambt te zetten omdat ze met begrotingscijfers zou hebben gesjoemeld. Ook werd ze door prominente partijgenoten beschuldigd van corruptie en vriendjespolitiek. Ook Temer is echter, als veel Braziliaanse politici, niet van onbesproken gedrag. Hij wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen.

De 68-jarige Rousseff was al sinds mei geschorst. Ze heeft zich tot het laatst verzet tegen haar afzetting. Ze geeft ook nu nog niet op: ze gaat in beroep bij het Braziliaanse Hooggerechtshof. De Senaat stemde ook over een voorstel om Rousseff te verbieden om de komende acht jaar een publieke functie te vervullen, maar dat haalde het niet.(Bron: NOS)

Photo credit: Encontro de mulheres com Dilma Rousseff | 17-08-2016 | Brasilia DF via photopin (license)

32 REACTIES

 1. Niet alleen wordt er gesjoemeld met begrotingscijfers in SU. Ook met gunningen zoals bij Naschoolse opvang, Carifesta, Combe Markt en ga zo maar door.
  Alleen in een Bananen Republiek zoals nu in SU gaande is kan men ongestoord hun gang gaan zonder dat men daarvoor gestraft wordt. Wie het kruis heeft zegent zich zelf geldt in SU.
  Het is bij de beesten af.


  Maak melding

 2. Poepzak bouta ie fuck a kondre zodaig up
  Jongu mie na woorden!!!!
  Volksbedrieger jere no marssssssssss
  Donder up!!!!!!!
  Mek wagie blaas ie mars sakasaka volksmisleider a volk ey pina so!!!!!


  Maak melding

 3. @ John

  In Brazong is de president die gesjoemeld heeft, in Su is het de hele ( KA)( binet. ) Ze kunnen Bouta niet afzetten, ten eerste; zijn ze bang voor de Uzie´s, ten tweede; je gaat je zelf toch niet in de bajes stoppen ?
  Ten derde; waarom Bouta afzetten ??? als het domme volk hem bejubeld en het KA -binet mee kan profiteren ???
  Zo dom zijn de KA-binet leden niet, het domme volk is in slaap gesust !!!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Nu nog DDB en de gangsters in Suriname

  Overal is het al dag, alleen de paarse kakkerlakken, overlopers, profiteurs, die genoegen nemen met valse beloften, 18.000 woningen, treinproject van Poelepantje – Onverwacht, 4-baansnelwegen naar Rio de Janeiro, bruggen over de grensrivieren, enz, weten niet welke kant ze op moeten en nemen de andere oprechte Surinamers ook mee naar de afgrond.

  Suriname een kapotte plantage met DDB en de rovers, die zichzelf verrijken en het totale Surinaamse volk in heel grote armoede laten leven. Het zal hem een worst zijn, zolang hij niet in de gevangenis van Suriname, Nederland en USA terecht komt. Hoe oerdom kunnen de paarse kakkerlakken zijn, dat zij dit niet inzien en kunnen begrijpen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Dat is geen nieuws voor mij!!!!!

  Gochhhh!! ik heb me zwaar vergist!! Ik begreep dat die Boef is afgezet!!! Jammer hoor!! ik ben zwaar teleurgesteld!!


  Maak melding

 6. Surinamers klagen steen en been, maar als het erop aankomt om daadwerkelijk de straat op te gaan en op te komen voor hun rechten, dan zijn ze monddood.

  Ze pinaren maar een eind weg daar in Suriname, ik heb totaal niet met ze te doen. Vind het wel erg voor de ouderen, de behoeftigen en de kinderen.
  Maar het zijn wel hun familie en ouders die de situatie in Suriname in stand houden.


  Maak melding

 7. Bouterse en zijn Paarse Rovers roven Suriname leeg en laten tot 3 generaties Surinamers diep in de schulden achter,

  En de Surinamers doen een plas en alles blijf zoals het was.

  Nog nooit zo’n apathisch volk gezien.


  Maak melding

 8. Is die nieuwe president een Einstein? Hij lijkt mij eerder een hele rechtse bal die het belang van het grootkapitaal dient. De arme Brazilianen zullen er bekaaid van afkomen onder hem, denk ik.


  Maak melding

 9. De nieuwe president van Brazilië is ook geen zuivere koffie.
  Maar welk land heeft een integere president die oprecht het volk dient.
  Ze zijn allemaal 1 pot nat en gaan elk voor het grote kapitaal en de bevolking zegt braaf ja en amen.


  Maak melding

 10. @PARA-dong-dong-ikko

  “President van Brazilië Dilma Rousseff in opdracht van….. afgezet ”

  Tja baja, DESI heeft Sranang in opdracht van …………………. de Surinaamse Staat, FAILLIET gemaakt !!!!!!!!!!

  PS : De groeten van Onze EEN MILJARD versjoemelde USdollar-reserves bij de Centrale Bank, de CARIFESTA-Miljoenen, de Miljoenen tbv de Naschoolse Opvang,en van het VERDAMPTE JAARBUDGET van Openbare Werken tijdens minister Abrakadamsky !!


  Maak melding

 11. Als Brazilie het kan kunnen wij het ook!
  De mythe dat bouta niet afgezet kan worden is een leugen.Surinamers neem een vb van de brazilianen!!!
  Daar staken ze niet om de beurt maar massaal!!


  Maak melding

 12. @Picolet

  De brazilianen deden het niet beter onder Dilma anders zou ze heden nog president zijn geweest,
  Vergelijk het volk van brazilie niet met het slapende volk van Suriname!


  Maak melding

 13. Nu volgt bouta om afgezet te worden!!!!
  A mang ey klaar a kondre helemaal!!!!!
  Bouta moet hoe dan ook snel opgeruimd
  Worden anders moro ka ey doro!!!!


  Maak melding

 14. Srananmangs(helden) dit is nu een hele mooie gelegenheid om die Moordenaar af te zetten,want ik bn aan t doordraaien oeng alla sma moesoe fu yepi no.


  Maak melding

 15. Je ziet hoe makkelijk het gaat ,afzet procedure opstarten eigendommen in beslag nemen en gaan met die banaan.
  Staats veiligheid men neus.
  Laat je niet intimideren je bent met 500000 inwoners.
  Wat kan er mis gaan


  Maak melding

 16. Moordenaar me wiens dede gie joe want
  Ie falliet a kondre helamaal!!!!!!
  In arabie had bouta de doodstraf gehad
  Want hy heeft het volk bedrogen!!!!!


  Maak melding

 17. DILMA heeft met begrotingscijfers geknoeid etc etc !
  DILMA IS WEGGESTUURD !

  DESI heeft geknoeid met begrotingen, jaarafrekeningen,
  leenruimte overheid, devaluaties, etc etc ! Daarnaast heeft DESI langer dan een jaar GEHEIM gehouden dat hij Sranang FAILLIET had gemaakt, KOSTEN geheimhouding : EEN MILJARD aan Monetaire RESERVES dat is VERKWAN-SELD door Centrale Bank-governor iov Desi !

  BOVENDIEN heeft DESI in samenwerking met GILMORE, nadat de KAS SKEER was, RUIM TWEE EN EEN HALF MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten uitgegeven om zijn WANbeleid te kunnen voortzetten !

  WIJ TELLEN AF ………………………………………………………


  Maak melding

 18. Het kan dus, actie om een niet-integere president af te zetten. Wanneer gaat het Surinaamse volk in opstand komen om van de huidige boevenbende, de president voorop, af te komen. Ik vrees dat dit niet gaat gebeuren. Als de president weer iets beloofd, gaat een groot deel van het volk weer verder slapen. Dit volk is houdt niet van het land, ze is tevreden met Njang Dringi Prisieri.


  Maak melding

 19. ah ja, in Suriname zijn ze allemaal stom en dom. De boodschap is intussen wel ongeveer duidelijk. Ik weet wel zeker dat commentaar op o.a Waterkant in hoofdzaak afkomstig is uit Nederland.
  Mensen zijn hier gewoon te druk en te relaxed om iedere dag op internet zelfde riedel af te steken en aan te horen. Het is hier niet perfect maar natuur en klimaat zijn dat wel. Opbouwende kritiek welkom en terecht maar alsteblieft commenters jullie zijn plaat die al jaren blijft hangen en gaan over lijken, dag in dag uit.
  Helaas voor Brazilie, met Dilma Rousseff verliezen ze top presidente. Brazilie weet pas wat het mist als het verdwenen is, vandaag dus. Adios Brazil


  Maak melding

 20. Dat moeten ze ook in Suriname doen de president naar huis sturen wegens het niet kunnen verklaren waar al die reserves van het land zijn gebleven.Hij heeft het zelf verduisterd.Het volk is in de mailing genomen door de president die zichzelf heeft verrijkt ten kosten van alles.Als Surinamer schaam ik voor mijn eigen land.Laten ze in het buitenland zoeken op welke rekeningen dat geld van Suriname staat en dat moet door de FBI worden gedaan.Dat is mijn advies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.