Uw hulp is nodig! Noodsituatie bij IC Academisch Ziekenhuis

81

Op dit moment is er een noodsituatie in Suriname; de Intensive Care afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is gesloten in verband met een tekort aan medische verbruiksartikelen en medicijnen. De medische wereld in Suriname heeft de stichting Suriprofs dringend om hulp gevraagd. Met uw hulp kunnen wij de eerste noodhulp verstrekken.

De Suriprofs willen uw aandacht vragen aan de hand van bijgaand filmpje. Het is de bedoeling om zo gauw mogelijk een container met benodigdheden voor de IC sturen. Bent u in de gelegenheid vanwege uw positie of kent u mensen in de zorg of die in de distributie of fabricatie van disposables zitten. Laat het even weten.

Indien u bereid bent hulp te verlenen (in welke vorm dan ook) kunt u dit doorgeven per mail: info@suriprofs.nl? Save lives in Suriname!

UPDATE Do 1 sep 18.00u:

Bekijk ook:

81 REACTIES

 1. Verblijf momenteel in Suriname, en wil hier blijven, maar pfff je gezondheid moet dan wel in orde zijn. Ik hoop en wens dat er hulp komt en zoals de hartchirurg zegt in het filmpje gaat het om eenvoudige zaken o.a. operatie handschoenen.


  Maak melding

 2. Vraag het aan de NDPers!! neem de tegoeden van Bouta in beslag en verkoop het voor wat je nodig hebt!!

  Hopelijk dat alle NDPers bepaalde klachten hebben en naar AZ moeten voor genezing!! daar heb ik wel een Bijl, tang, schroevendraaier, sikkels en houwers voor!!! Voor Bouta heb ik een hoge Mahonieboom en een korte touw!!!


  Maak melding

 3. Bouta je moet schamen klootzak een keertje zei jij dat je pakketjes voor de mensen in nederland zou sturen toen een recessie was in nederland en wat gebeurd nu met jou land je bedeld geld overal je moet je zelfe gaan hangen aan een boom ka beest dong ingi dagu


  Maak melding

 4. Dit is tegengestelde van dubai.haiti is zelfs beter dan suriname.wat heeft miesiekaba en aapdoel hier te zeggen?stelletje klootzakken.laten ze hierop reageren als ze tenminste de ballen hebben.


  Maak melding

 5. Zijn de 15 van december 82, de gezinnen van Moiwana en de vele andere onschuldige vermoorde Surinamers nog niet genoeg?
  Elke dode vanwege een tekort aan medische verbruiksartikelen en medicijnen komt op naam van Bouterse.
  Bouterse die deze crisis heeft veroorzaakt.

  Pé a moni dé?
  Laat de frauduleuze handelingen onderzoeken en haal het geld daar waar het is!
  Centrale bank goud
  Abrahams
  Carifesta
  Naschoolse opvang
  Bosje brug
  Carolina brug
  Consultants treinproject
  De EBS

  Van een kale kip (het volk) kan je geen veren meer plukken.


  Maak melding

 6. Ik ben het helemaal eens met jullie.
  Ik weet alleen maar niet of het volk de baln heeft om dit gespuis voor eens en voor altijd met wortel en tak uitteroeien…GOD ZIJ MET ONS SURINAME


  Maak melding

 7. Waar zijn de NDPers??? Geen geluid geen beeld…waar zijn ze met hun grote smoel???…ze kunnen nog steeds niet inzien dat ze met opo-ai voor de gek worden gehouden door baas…zo naief en dom zijn ze…ze laten zich pakken met loze beloften, mooie en geweldige woorden…een lawsie 50 srd…etc.


  Maak melding

 8. Men moet maar hand in eigen boezem steken.Heb op een paar vrije dagen de ziekenhuizen en personeel geobserveerd AZ/LANDS/DIACONESSE/ az is corrupt onbeschofte personeel alles draait om geld het is daar letterlijk een slagerij onhygienische zoveel wanorde je speelt met je leven als je daar terecht komt.om als personeel in een ziekhuis te werken is een roeping maar het az komt heel slecht uit de bus.DIACONESSE krijgt een grote pluim in vele opzichten.Heb geen motivatie om weer mijn Steen bij te dragen om het paars gebroed te voeden en te steunen hoe graag ik het ook zou willen helpen inzamel actie tot stand te brengen .HET volk heeft alles in huis om keus te maken wat preoriteit heeft pas op de bodem zullen ze hun stem laten horen.het bedel mentaliteit van su is chronische geworden laten ze in eigen handel en wandel geloven AL HUN KRACHT ZIT IN EIGEN HAND EN LAND


  Maak melding

 9. verdient die directeur antoine brahim nog steeds 65000 srd per maand en heeft hij nog zoveel privileges
  er is geen moer gedaan aan die achterlijke salarissen van die bestuurders.


  Maak melding

 10. Triest voor woorden ;

  Meer kan ik niet bedenken, noch schrijven.

  Sari tori nanga a dagu Regering, nanga ala ding Ka man in na KA-binet fu Sranan !!!!!!!

  Jacko


  Maak melding

 11. Soso saari torie laten al de ministers elk maand een deel van hun salarisen geven ze verdienden tog 35000srd per maand en iedereen van de parlement lid laten ze beginnen by hun zelf en leren geven tog doen ze geen moer daar .bouta vergeet niet karma au tik joe tide neti


  Maak melding

 12. Suriname profs , waarom doen jullie moeilijk ? Klop aan bij jullie frist lady ingrid bouterse. Probleem opgelost. Zij kan toch goed dingen voor elkaar krijgen. Nog spang, komt goed volk.


  Maak melding

 13. Oud directeur van EBS had tog byna 2 miljoen aan ontslag vergoeding gekregen en Duiker had de rest gejat nu zeggen ze dat ze de werknemers geen salaris verhoging kunnen geven er is veel geld te halen by deze coruptelingen dat we niet by het IMF hoeven aan te kloppen Abrahams beschikt over 2 Helis op zyn achter terrein (als ex militair)pe a moni de


  Maak melding

 14. Waar is jullie bigi mofoe gebleven naar Nederland, en Surineds toe?
  Hoe gaan we geld voor jullie sturen als wij wie pienaren enz enz ?
  Die bigi mofoe is in jullie kont gegaan noh ?
  Vraag maar aan jullie god Bouta om jullie te helpen….


  Maak melding

 15. Gelukkig is de directeur van AZ geen Kaffrie, want anders zou de wereld hier te klein zijn…
  Laat hij alvast die 50.000 SRD wat hij per maand casht gebruiken om de problemen daar op te lossen !
  We zijn toch niet gek ?


  Maak melding

 16. Dit is het gevolg van WANbeleid.Het niet kunnen stellen van prioriteiten.Heeft alles te maken met desinteresse in het welzijn van de Surinaamse bevolking.Het maakt de regering geen bal uit hoe het met de bevolking is gesteld en hoe de eerste levensbehoefte en goede gezondheidszorg te garanderen.Als dhr.Bouterse ECHT spijt had van zijn daden zoals ik zo vaak hoor,dan had hij het levensroer zodanig omgegooid.Dan was het niet meer Ingrid en mijn familie, maar de bevolking die mij daar geplaatst heeft.De regering beseft niet dat ze daar zitten om het belang van de bevolking dus het land te dienen.Hoop dat er gauw hulp komt zodat er niet meer doden vallen door dit WANbeleid.Meneer Bouterse u moet zich schamen, ook de Surinamers die op de NDP hebben gestemd..Het leven van de 15 doodgeschoten mannen namen jullie niet zo nauw…ik hoop niet dat door WANbeleid het straks een geliefde is die je moet missen. INDIRECT GAAT BOUTERSE GEWOON DOOR WAAR HIJ ZGN MEE GESTOPT IS!!


  Maak melding

 17. Hij hoeft helemaal niks… dan zijn werk goed doen.Waarom moet hij volgens jou een deel van zijn salaris afstaan?Hij verdient naar zijn inzet en vnl.zijn kennis.Ga je geld bij Bouterse zoeken die krijgt voor niks betaald of bij Ingrid.Als ik uitga van je naam bij djoeka Brunswijk die een goudmijn bezit etc etc.


  Maak melding

 18. Haal het nodige geld waar het zit, bij diegenen die voor dat ze in het het politieke machtscirkeltje zaten nog niiet de kapitalen bezaten waar ze nu wel over beschikken, de grote parasieten.
  Net als de zakenlui die tot hun innercirkel en vriendenkringetje behoorden. Ik ben trouwens wel heel benieuwd hoeveel tijd RobG nu nodig heeft om weer de nodige onzin te verzinnen om deze situatie te verklaren en de schuld weer bij anderen neer te leggen i.p.v. bij waar die hoort, nl. Bouta en consorten


  Maak melding

 19. @Diana , Djoeka Brunswijk had jullie gered, en mochten jullie jaren van democratie genieten, maar toen kwam de hoogmoed, want een Djoeka hoort in het bos, en mag niet meedoen om politieke macht .. LAAT IS LAAT !!! Toen kwam Bouterse weer op het toneel, wie moet jullie weer gaan helpen stelletje laffaards?


  Maak melding

 20. Geen enkel probleem om onze broeders en zusters in Suriname in welke vorm dan ook vanuit het buitenland te ondersteunen, echter het doet veel pijn om te moeten vaststellen dat wij een president en consorten ( Abrahams) er puur op uit zijn om zich ten koste van de gemeenschap schaamteloos te verrijken met staatsmiddelen. Volk van Suriname weten jullie wat jullie rechten zijn?/ ga op straat en maak genoeg kenbaar dat jullie niet alleen moe zijn, maar dat dit moet ophouden .


  Maak melding

 21. ‘SORTO-KA-NA-DISIE-BAKKA” in Ac.ziekenhuis !!!

  Brahim verdient 65.000,– p/mnd; management(directie) meer dan 30.000,– per maand !
  Laten ze bv. 3maanden lang 20% van hun salaris (niet eens van de plusjes) afstaan (doneren ) aan het ziekenhuis om handschoenen en wat dringende medicijnen hiermee aan te schaffen. Deze huichelaars en oplichters van de belastingbetalende Surinamers !!!
  De oudjes krijgen maar 525,– p/mnd; winkel personeel en arbeiders krijgen 800,– tot 1500,– p/mnd.Hoe moeten deze mensen rondkomen ???
  Schaamteloze directie van Ac.Ziekenhuis !! Nu de hand ophouden bij de Surinamers die als uitgeknepen citroenen
  rondlopen en weer de hand ophouden bij Surineds en Nederland.
  Ga het geld halen bij Desie en zijn trawanten.
  @ Diana: ik gun een ieder een goed belegde broodje !!
  Maar weet je hoeveel van deze intellectuelen met belastinggelden van burgers als bursalen hebben gestudeerd ??? Wat geven ze terug aan Suriname ??
  Hun kinderen studeren allen in het buitenland !!! betaald met
  geld dat uit onze zakken wordt geklopt !!

  Toen Suriname deviezen problemen had tijdens de 90-tiger jaren heeft Nederland bijgesprongen met NF 4.000.000,–
  om beursgelden voor studerenden te betalen in Nederland en Brazilie (meeste Bouta-aanhangers, vooral de groep in Brazilie !!).
  Hebben zij ooit een goede bijdrage geleverd ??
  Ministers Allan Li Foe Sjoe en Parmessar hebben nooit hun beursgelden terugbetaald(lening).
  Diana, deze keer ben ik het niet eens met je zienswijze !!
  T.z.t. zal ik nog een stukje historie als reactie op de rotsooi die men steeds verkondigt op dit forum plaatsen .
  De meeste “Sramang e-doe-lek-wan-stonboerikie(muilezel)”!! Ze zijn kort
  van memorie !!!


  Maak melding

 22. Geduld mensen,
  Het zal over 15 jaar afgelopen zijn met de armoede.
  Dus tot die tijd even doorbijten.
  Waarom moeten de harde werkers een deel van hun salaris inleveren.
  Het is nergens voor nodig vergeet niet dat ook deze mensen achteruit gegaan zijn in hun salaris vanwege de devaluatie.
  Wie wil mag helpen maar aan klootzakken als hierboven die de plank misslaan hebben wij niets.
  Hou je bek en doe niet alsof je een oplossing hebt.


  Maak melding

 23. @10,

  Pas over 15 jaar zal de armoede verleden tijd zijn.
  Hoop dan wel dat de jonge kinderen van nu dan nog leven.
  De gezondheidszorg holt met de dag achteruit en ook de kinderen worden daar de dupe van.
  Als er geen drastische veranderingen komen, dan ben ik bang dat een generatie verloren zal gaan.

  Hulp geven aan Suriname, daar doe ik niet aan mee, tenzij mijn nog weinige familie die er nog woont, het heel erg moeilijk krijgt.

  Voor de rest zoeken ze het maar uit daar in Suriname.
  Van de 5 hebben ze nog 4 te gaan. Het zal me ook niet verbazen als over 4 jaar het merendeel van de bevolking toch weer op de NDP zal stemmen.


  Maak melding

 24. laat de beleid makers en de DNA leden van NDP hun Bek nu open maken .

  128 Miljoen SRD van kinderen die moeten eten en studeren is ook naar Bouva Misiekaba Panca Abrahams Graanoost en de rest van de schurken gegaan .

  Mensen van NDP zijn erger dan de tijd van slavernij tijd .

  Werknemers in Suriname werk halve kracht en veilig heb geen haast bij het uitvoeren van werk .

  De komende 5jaren zijn er geen medicijnen in Suriname dit krijgen wij altijd met NDP Regering Bouterse .

  Er zijn de laatste 6 jaren duizenden doden gevallen onder deze Regering Zie geweld doden verkeer doden , Familie ruzie ,Zelf moord in families .

  Goed opletten dat kinderen en ouderen geen ongelukken krijgen ,want er doen weinig mensen aan mantelzorg geen RUZIE maken met vrienden of Familie of buurt bewoners geeft dit ook door aan Buurt bewoners .

  Hou je omgeving schoon en plant een Zaad of Zaden op je perceel of op je familie Plantace van als kan je planten van groenten tot vruchten .

  Blijf geen TV kijken en auto rijden doe wat in je omgeving en veilig en niet hard werken want Geld is niets meer waard .


  Maak melding

 25. Het is duidelijk zover het WANBELEID gaat levens kosten.

  Suriname is op het niveau van Venezuela.

  Een Venezuelaanse partner van een vriend moest om het leven van haar Vader te reden (open hart operatie) 2 setjes operatie materialen leveren (1 voor haar vader en 1 voor een andere patient).
  Zij wist de weg om het te KUNNEN kopen en kon haar ticket betalen anders had zij zijn begrafenis kunnen bezoeken.

  Volk van Suriname genoeg is genoeg lijkt mij.


  Maak melding

 26. @10
  Waarom neem je je toevlucht tot dit soort opmerkingen:
  “Hou je bek en doe niet alsof je een oplossing hebt”
  Nergens voor nodig. Hiermee bereik je niet wat je wilt bereiken:
  namelijk een constructieve dialoog dat kan leiden tot oplossingen of tot wegen die kunnen leiden tot oplossingen.
  Toch?

  @ Mohammed
  Bedankt voor je posting.
  Ik wacht op het vervolg.

  De wantoestanden bij ziekenhuizen is een van de gevolgen die je moe(s)t incalculeren als het IMF binnenkomt.
  Het bekende riedeltje
  massa ontslag ambtenaren, achteruitgang volksgezondheid, achteruitgang onderwijs, achteruitgang import, stijgende prijzen, stijgende criminaliteit, wantrouwen in banken en overheid enz
  De door Hoefdraad cs. beloofde toename van de export als gevolg van de forse devaluatie zie ik niet.
  Waarom niet? heb ik lang geleden al gepost.
  De volgende tegenslag dient zich trouwens al weer aan:
  men gaat uit van een stijgende goudprijs, maar centrale banken zijn gestopt met het opkopen van goud. Dit zal leiden tot een stabilisatie van de goudprijs en misschien wel tot een daling.
  Gezondheidszorg
  Ik heb begrepen van een vriendin die dit van nabij (heeft) mee(ge)maakt, dat spuitjes na gebruik niet worden vernietigd, maar worden hergebruikt.
  De nood is hoog en wordt hoger.
  Ik kom niet met een oplossing, aangezien ik deze al vele malen heb gegeven. Nu alleen met een cynische opmerking:
  Zou het geen idee zijn om een commissie te benoemen.
  Geld geen probleem om dit soort schurken te betalen.Toch?
  Als het toch financieel niet haalbaar is, doek dan één ministerie op en laat het dan vallen onder een ander minister. Wat je bespaart kan je aan de gezondheidszorg besteden.
  Zo druk kan hij/zij het toch niet hebben?!


  Maak melding

 27. We lul suma beng kosh deng bakra?????
  Wie hebben de bakra’s 300 jaar lang uitgescholden we worden uitgebuit !!!!!!!!

  Wie buit het kaulo land nu uit????
  Wacht nog 4 jaar ndp. Niet zeuren die gratis bruine bonen en zoutvlees heeft land naar de knoppen geholpen..

  Deng saka saka dagu, als jullie niet de competenties hebben om een land te besturen geef aan een ander maar maak er geen rotzooi van zoals haiti of Zimbabwe.


  Maak melding

 28. Geef hem niet de schuld dat AZ niet goed draait en omdat hij een deel van zijn salaris niet wilt inbrengen.Wat een onzin allemaal…De schuld leg ik weer bij de regering /DDB.Ik leg ook niet een deel van mijn inkomen in omdat een ander er een rotzooi van maakt.Als deze man AZ niet goed draait hadden ze hem moeten bedanken zo werkt het…maar het is zo een zooi in Suriname een ieder raaskalt en niets zinnigs wordt er gedaan.Een president die zich met andere zaken bezig houdt…het komt ervan..


  Maak melding

 29. Ik zie niet neer op meneer Brunswijk of een boslandbewoner..Een stadsbewoner of boslandbewoner we zijn allemaal Surinamers.Ik zie neer op Surinamers die van het land stelen en het land bedriegen.Is het waar dat dhr.Brunswijk rijk is en zelfs een goudmijn bezit?Dan haat ik deze man omdat hij heeft toegeëigend wat niet van hem is.In mijn ogen is hij een bedrieger.Ik weet niet of hij in jou ogen een held is.En dat ik jarenlang van democratie heb mogen genieten door hem.Er is niets waarvoor ik deze meneer hoef te bedanken.Mede door hem zijn vele Surinamers gedood.Hij mag met zn hele ABOP de pot op ..meneer Lonnie neem aub stadsbewoner Bouterse met zijn NDP mee.Opgeruimd staat netjes..


  Maak melding

 30. @ Pico,

  Het verhaal dat gebruikte spuitjes worden hergebruikt is niet nieuw.
  Een familielid van me had een infectie opgelopen, nadat hem medicijnen middels een gebruikte spuit werden toegediend, zonder dat deze was gedesinfecteerd.
  Die persoon heeft het niet overleefd.
  De familie is achtergebleven met verdriet.


  Maak melding

 31. Als je een beurs krijgt en niets terug doet en ook de beurs gelden niet terug betaald…Als je op een post zit en je niet ten volle geeft en inzet…..Ik heb ook in Nederland gestudeerd en moest een jaar in het bedrijf dienen.Anders moest ik het studie geld terug betalen.Dit zijn dingen die gebeuren ..het zal altijd zo zijn dat mensen hun plichten verzaken.Maar waar is de controle wie ziet erop toe dat alles volgens boekje verloopt.Daar schort het hem in…Suriname is een chaos er wordt niet opgetreden.Ook als er sprake is van diefstal of frauduleuze handelingen en er zijn bewijzen wordt er niets mee gedaan.Omdat ze allemaal boter op hun kop hebben.Deze regering moet naar huis met hun Lijder..Er moet iemand komen met inzicht en daadkracht het hele systeem moet op de schop.


  Maak melding

 32. RobG
  Ik ben wachtende op jou commentaar op dit artikel.
  De hardwerkende honger lijdende in armoede levende en in een gevaarlijke environment wonen waar je dagelijks op de weg of in huis van geluk moet spreken als je niet wordt verwond, berooft, verkracht en bestolen.
  Neen in zo een land heb ik geen toekomst het zijn alleen de bekende personen en politici die een toekomst hebben.


  Maak melding

 33. Dit zijn gevolgen als een volk de duivel vereerd.
  Mensen op een voetstuk plaatsen waar die niet zouden mogen
  zijn worden door de natuur gestraft.Ignorance is no excuse!


  Maak melding

 34. @Diana ik snap jou redenering niet, of woon je misschien niet in Suriname? Brunswijk heeft zijn concessie,s gewoon aangevraagd, en gekregen, hij heeft niks toegeëigend.
  Terwijl jou held bij AZ een salaris van bijna 1 ton per maand krijgt slechts omdat hij goed bevriend is met Bouta…En dat vind jij prima, maar iemand die door financiering door de nabestaanden van 8 december een succesvolle verzet heeft gevoerd tegen een dictator, zie je als een boef ! Wist jij niet dat Bouterse daarvoor iedereen die tegen hem in het verzet kwam heeft afgemaakt? Wist jij niet dat dankzij het verzet van Brunswijk Bouterse is afgezet ? Als je dat blijft ontkennen, dan weet ik dat het afgelopen is met Suriname.. ook al is hij een Djoeka, dan toch mag je toegeven dat dankzij hem, en de nabestaanden van de 8 december moorden die hem vanuit NL moreel, en financieel ondersteunden wij weer van de democratie mochten genieten, maar door ondankbare zielen zoals jij, heeft Karma ons nu een ferme klap gegeven, waardoor wij weer lekker kunnen genieten van dat wat wij zo lekker vinden, namelijk DICTATUUR !!!! Neem daarbij ook een portie bb met r op schoot, want na san keskesi lobi na dat e redi eng tifi !!!!


  Maak melding

 35. @Bigi Sma

  RobG reageert niet meer bij dit soort duidelijke wanprestaties van de regering.
  Hij weet ook wel hoe de vork in de steel zit nu de rapporten van CLAD op straat komen te liggen en het duidelijk de mensen zijn die dicht bij de President zitten die boven komen drijven of dat men duidelijk lak had aan orderlijke en transparante procedures.

  SRD 2.300.000 uitgeven zonder enig bewijs anders dan dat Stanley Sidoel (festival directeur) het opgenomen heeft en uitgedeeld heeft.

  van pakweg 123 betalingen groter dan SRD 10.000 waren er maar liefst 106 niet adequaat gedocumenteerd. Mailtjes zonder omschrijving en specificatie werden als rekening aanvaard.
  Dat proces is bij de naschoolse opvang door gezet. Geen wonder dat het geld pootjes gekregen heeft.


  Maak melding

 36. Het heeft geen zin om het volk uit te schelden (ook niet de NDP stemmers). De psyche van de mens werkt nu eenmaal zo. In Nederland vallen ook velen voor de mooie beloftes van Wilders. Als je een situatie beu bent en iemand belooft je wat beters moet je heel sterk staan om te zeggen: ‘Nee, laat maar. Klinkt te goed om waar te zijn’.
  Was Suriname gereed voor de onafhankelijkheid? Nee. Maar men was de situatie toen beu en men beweerde toen dat Suriname politiek rijp was. Velen hebben het geloofd en waar staan we nu?
  Was tata dan zo goed bezig met Sranang? Nope, maar we hadden dan nog meer kunnen afdwingen qua terug investering in het land.
  Venetiaan? Nee die willen we niet want er is nog zoveel armoede! Was de koopkracht gestegen? Ja. Surinaamse munt meer waard? Ja. Economische reserve positief? Ja. Was er armoede? Natuurlijk. Zakkenvullers? Ook die. Die zijn niet alleen te vinden in ontwikkelingslanden. Die zijn overal te vinden waar geld is. Wilde men NDP? Ja want Bouta beloofde en strooide en het volk was even blij. Even weer wat lekkers. En terwijl het volk pauze had vulde men de zakken en gaf men geld uit aan wanbeleid. Mag meneer Abrahams zijn geld houden? Ja, want een directie heeft hem dat contractueel aangeboden. Als die directie hem ook aanhoudt terwijl het ziekenhuis afglijdt…tja wanbeleid ten hoogste dan. Maar er is ook nog zoiets als normen en waarden. En het zou zo iemand zeker sieren als die een daad zou stellen door te zeggen: ik kan ook met minder dus verlaag de lonen van de top. Zou ik dat doen? Ja.
  Corruptie in NL? Ook daar. 100.000 euro als minister of directeur verdienen en als je een andere functie gaat bekleden nog wachtgeld vragen ook. 3 ton verdienen terwijl je bedrijf ten onder gaat in de crisis. Meer regel dan uitzondering.
  Volk van Suriname: ga de straat op en stuur de regering naar huis. Zal de pinarie dan meteen verdwenen zijn? Nee, maar tenminste klimt het land dan weer omhoog. En bij de volgende verkiezing: kies dan die mensen waarvan je weet…Die is van goede kom af! Die heeft normen. Zal die fouten maken? Tuurlijk. Maar hopelijk geeft hij/zij die ook toe en leert men ervan. It’s not the falling down. It’s the getting up everytime.
  Sterkte


  Maak melding

 37. Brunswijk heeft gewoon zijn consessie’s aangevraagd en gekregen…goed voor hem.Ja ik woon in Nederland ik heb 2 behoorlijk grote lappen grond in Suriname gekocht.En weet je wat mijn man had jaren geleden ook aangevraagd woonden we nog in Suriname en niet gekregen.Je wordt gewoon aan het lijntje gehouden.Wat ik heb hoef ik niemand voor te danken ..i earn it.Heeft hij de goudmijn ook aangevraagd…hij is echt met een portie geluk geboren of misschien ook verdient?Ik geloof in bid en werk..nogmaals ik dank dhr.Brunswijk nergens voor.


  Maak melding

 38. Helemaal mee eens de regering moet naar huis..dan mag de koers 1 op 12 worden maar vandaar bouwen we weer op.Nu is Suriname verloren er is geen stuurman.WEG MET BOUTERSE ..WEG MET DE NDP!!


  Maak melding

 39. @Diana, Iedereen roept dat de regering naar huis moet, maar niemand durft op straat te komen !!!!
  Bouterse weet dat de meeste Surinamers lafaards zijn, daarom maakt hij zichzelf niet druk..
  Diegene waarvoor hij bang is, houdt hij even zoet !!


  Maak melding

 40. Pfffffffff hebzucht pffffffff en door gaan met bedelen waarom word er niet gebedeld in planners/kennis/organisators/goede leiding gevenden VOLK van suriname wees zelf creatief in eige kunnen in eigenland jullie zijn best vindingrijk genoeg om het Az draaiende te houden


  Maak melding

 41. Een of ander DEBIEL vraagt 15 jaar geduld (nog 3 x Debielen 5). Ja mensen geduld, want zij ( Nationale Dieven Partij) zijn nog niet klaar met stelen. Geduld, daar trappen alleen de criminele debielen van de ndp in.
  WEG MET DE CRIMINELEN.


  Maak melding

 42. Niemand hoeft de straat op om te demonstreren
  Doe alleen wat je taak is. Meer niet. Haal allemaal je geld van de bank. Demonstreren laat velen,ook het buitenland koud. Maar als het bankwezen omvalt, valt alles om! Dan weet het IMF ookniet meer wat te doen
  Let op wat ik nu schrijf. Binnenkort gaat met met tegenzin weliswaar de rente fors omhoog. Het zal niet bij deze ene keer blijven.
  Aa gezien ik nu niet op de laptop schrijf kunnen er typefouten zijn. Mijn excuus hiervoor.


  Maak melding

 43. Sharon J. (34) is door het Bestrijding Internationale Drug (BID) team van de politie op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden. Zij stond op het punt met haar drie minderjarige kinderen te vertrekken naar Nederland. Er is cocaïne in haar koffer gevonden met een brutogewicht van 8963 gram…………
  ze wil gauw rijk worden en dat kan niet.
  Er gaat nog meer landen met negatieve adviezen komen…dan is gebeurd met switi sranang.. stelletje boeven wanneer gaat die bevolking wakker worden.


  Maak melding

 44. JoJo
  @Bigi Sma

  RobG reageert niet meer bij dit soort duidelijke wanprestaties van de regering.
  Hij weet ook wel hoe de vork in de steel zit nu de rapporten van CLAD op straat komen te liggen en het duidelijk de mensen zijn die dicht bij de President zitten die boven komen drijven of dat men duidelijk lak had aan orderlijke en transparante procedures.

  Ja Jojo ik denk dat je gelijk hebt want is mis RobG al enkele dagen en als hij een schaarse reactie geeft is een niets inhoudend verhaaltje.
  Desondanks mis ik RobG om zijn wazige verdediging van de coalitie. Soms moet ik hem vergelijken met van Dijk-Silos

  Pico
  Gelijk heb je als een ieder naar de bank gaat om zijn geld op te halen ja zelfs de valuta rekening eerst leeghalen.
  Ja en dan valt het heel bancair systeem in elkaar en ja dan struikelen de runners naar de bank over elkaar. Goed gezien want het na-ijlen van dit middel zal door stakingen en anarchie goed merkbaar zijn.


  Maak melding

 45. Alle oerdomme debielen, op de corrupte rovende paarse elite bende die goed paars misdadig corrupt boeren olv de grootste misdadiger en staatskasrover van het land na, schijten zich paars hongerdood. Wat een vervloekte partij is de natioanale Debielen partij en haar lijder. Terecht staat er geschreven, vervloekt zijn moordenaars en allen die moordenaars aanbidden en vereren. Ze verdienen alle misdaden begaan door de moordenaars die ze verafgoden, van moord, roof, onderdrukking, afpersing kortom alles wat bij wet verboden is hebben oerdom tot op het bot paarse debielen over zich laten komen. Hoezo? Simpel, ze aanbidden de misdadiger didibri, de vloek des land. Wo ka. tang teki paarse schijt en pis foe baas en duivels paarse trawanten. kondre klari, didibri e bari, neks no fout, wat goed is is slecht en wat slecht is is goed. Ai mek deng ka. Ai oerdom paars volk.


  Maak melding

 46. Jullie regeerders bezitten gemakkelijk ongeveer 1,8 milliard
  Euro,s afzetten en alles in beslag nemen.dan hebt je al een groot gedeelte van je begroting binnen doe wat ,en stop met praten.


  Maak melding

 47. @Robje-G-de-Desi-slaaf :

  Jammer dat u uw magere slaafjes-maandtoelage/lekkers van DDB nog steeds niet hebt ontvangen !

  Ook als slaafje zou ik dan toch maar staken !

  PS : ROUSSEFF is al afgezet en MADURO wankelt !!
  DUS, NEXT ………………………………………………………………..


  Maak melding

 48. Suriname heeft thans voor ziekenhuizen een ander financieringssysteem en de financiering vanuit de verzekeringsmaatschappijen verloopt niet optimaal. Dit systeem heeft Nederland ook een aantal jaren terug ingevoerd en diverse ziekenhuizen gingen failliet. Ziekenhuizen gingen in Nederland vervolgens efficiënter werken en de resultaten zijn hoopgevend. De ziekenhuizen in Suriname zullen efficiënter moeten werken.


  Maak melding

 49. Mensen mensen; laat RobG met rust, hij is bezig zijn baasje kont te likken, en hem te P..pen !
  Ondanks alles zal hij zijn baasje trouw blijven, hij is erger dan een hond ! Trouwer dan een hond, moet ik schrijven.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 50. @ Budayayawa

  Ze hebben het over een tekort aan medische middelen kom jij weer met drugs gedoe. Blijf bij het onderwerpt man, wong édan kuwé.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 51. @Robje-het-Desi-slaafje :

  Desi heeft in zijn WANHOOP (MONI NO DE MORO) allerlei NOODMAATREGELEN getroffen toen hij ONZE KAS LEEG HAD GEMANIPULEERD !

  Zo kwam deze Ulo-geleerde met de basisverzekering en met
  de gewijzigde bekostiging van ziekenhuizen ! Allemaal pure onzinnige wijzigingen (sociaal stelsel), in te voeren NADAT je het Land al FAILLIET hebt gemaakt !

  Desi heeft nog nooit van OVERGANGSafspraken en OVERGANGSregelingen gehoord ! Noch van meerjarenplanning/meerjarenbekostiging !
  Planning ontbreekt bij de NDP-machthebbers totaal !!
  En wie is uiteindelijk VERANTWOORDELIJK dat de ziekenhuizen goed draaien ???? A NO MI !!!

  Ook basiszorgverzekerden zijn weer teruggestuurd naar de Stichting StaatsZiekenfonds !

  De onlangs BLOOTGELEGDE algehele corruptie in Sranang ontgaat DESI totaal ! (Carifesta-boeverij, EBS-generatoren-corruptie, verduisterde gelden Naschoolse Opvang etc etc).

  Desi slaapt als een roos, maar ik kan u verzekeren dat er NDP-kopstukken en NDP-DNA-leden betrokken zijn bij deze STAATSGELDEN-DIEVERIJEN !

  DANG SUMA DONG ??????????????????

  A VOLK WIKI KEBA, ABI ETE PIKIENSO PASENSI !!!!

  PS : DESI ZEGT VALUTA O KOME ! KOME PE ???

  YU NO INVESTEER NOT NOTI INI PRODUCTIE !!!

  ALLA SRANANG MONNIE NANGA GOWTU VERDAMP !
  (NASA e kon onderzoek a tori disi !!!!! )


  Maak melding

 52. @ Rob G
  Een aantal opmerkingen
  1. Welk systeem heeft Suriname dan?
  2a) Durf je nu te beweren dat het systeem in Nederland werkt?
  b) Als het al werkt, het door Suriname gekopieerd kan
  worden en gekopieerd wordt?
  Indien je deze vraag met ja beantwoord
  c) Suriname, ook eerst start met een bonus (van € 100 Ned) en deze vervolgens elk jaar aanpast tot een malus (van € 385) zoals het nu is. natuurlijk omgezet in SRD en rekening houdend met het reële loon in Su
  Indien je de vraag ontkennend beantwoord, klopt je eerste posting niet.
  3 Ziekenhuizen zijn efficiënter gaan werken? Ik vrees dat je je onvoldoende tijd hebt geïnvesteerd in de problematiek rond ziekenhuizen.
  Ziekenhuizen zijn overgeleverd aan de macht van de verzekeraars. Deze laatste groep is een oligopoly.
  (voor zij die dit begrip niet kennen oligo = weinig en poly is veel. Weinig aanbieders, slechts 4 stuks en veel vragers, de ziekenhuizen/patiënten). De verzekeraars bepalen en de ziekenhuizen hebben dit maar te accepteren.
  Daarnaast zijn een aantal ziekenhuizen failliet gegaan en overgenomen door de heer L. de Winter (hoogleraar aan Nijenrode). Deze man vormt ziekenhuizen om specialistische instellingen (onder andere het Slotervaart ziekenhuis en het ziekenhuis in Emmeloord of Lelystad).
  Als je van mening bent dat Su deze weg moet bewandelen, betekent dit, dat
  Ziekenhuizen over de kop moeten in SU en dat er dan welgestelden zullen zijn die de rol van de Winter over zullen nemen. Of wil je dat de macht naar verzekeraars gaat.
  Ik ben een SP’er en zal juichen als de “oude” ziekenfonds terugkomt. Niet voor mij, ik kan het gelukkig betalen, maar voor velen die dit niet kunnen.


  Maak melding

 53. RobG je komt als geroepen,maar je antwoord/oplossing op het AZ probleem stelt diep teleur.Haco heeft het ziekenhuis probleem en meerdere issues opgelost..scroll naar boven.Vind je dat geen super idee?In Nederland is er een programma op tv’hoeveel ben je waard’dan registreren ze alles in en rond het huis wat je aan waarde bezit.In Suriname kunnen ze een mooi programma maken”hoe snel heb ik kunnen stelen”binnen een bepaald tijdsbestek.Van niets bezitten tot alles hebben.


  Maak melding

 54. Waar zijn Bouta en friends? Laten die alle geld dat ze afgelopen jaren in eigenzakken hebben gestopt teruggeven. Schandalig dat er een beroep op de Surined gedaan wordt. AZ is een slecht ziekenhuis, personeel dat patiënten niet serieus neemt. Die willen voor de specialisten bepalen welke patiënt behandeld wordt. Ja waar zijn zakkenvullers?
  Bouta en Ingrid die elke dag feestje organiseren. De drugsdealers die nu doodgeschoten worden waarom niet Bouta?
  Dino je had levenslang moeten krijgen.
  Bouta dialyseert en ziet er zo slecht uit.
  Karma begint langzaam maar zeker zijn werk te doen. Weet je hoeveel gezinnen in de problemen zitten. Deze man is meedogenloos.
  Meneer Waldring draait in zijn graf.


  Maak melding

 55. Bigisma, zoals ik al eerder schreef worden ziekenhuizen in Suriname thans gefinancierd door verzekeringsmaatschappijen.Het devies is kostenbewust/efficiënt exploiteren van de zorg. Toen de ziekenhuizen door de overheid werden gefinancierd was ‘ THE sky THE limit ‘. Ziekenhuizen gaven geen verantwoording van hun exploitatie omdat men ervan uitging dat het ziekenhuis een nutsvoorziening is en dat de overheid met de ogen dicht maar blijft financieren.

  De verzekeringsmaatschappijen werken anders. Zij onderzoeken alle declaraties van de ziekenhuizen tot in details. Alles moet kloppen en op tijd aangeleverd worden. De ziekenhuizen moeten wennen aan de veranderende en zakelijke aanpak van de financiering.

  Een ander nadeel van de nieuwe financiering is dat de directie en de specialisten hun eigen beloningen hebben verhoogd. Voorheen ging 60% van de gelden naar materiaalbenodigheden, exploitatie van het gebouw, de aanschaf van machines,medicijnen,enz. Ruim 40 % werd uitgegeven aan lonen. Nu zijn de rollen omgedraaid. Aannpersoneelskosten wordt 60% uitgegeven en 40 % gaat naar medicijnen. Dit is de reden waarom er minder geld is voor de aanschaf van medicijnen,enz.


  Maak melding

 56. Haha.Dat is pas een inventieve geest.Alle grappies op een dikke stok;is het nu zooo erg met Surimaribo gesteld? Krijg echt de rillingen. Zucht!!!


  Maak melding

 57. “RobG
  Bigisma, zoals ik al eerder schreef worden ziekenhuizen in Suriname thans gefinancierd door verzekeringsmaatschappijen”

  RobG u geeft weer eens aan niet op de hoogte te zijn. Ook in Suriname bepaald de overheid (tarieven) en middels het staats ziekenfonds wat er in de gezondheidszorg gebeurd.

  De regering betaalt de premie voor iedereen tot 18 en ouder dan 60 en daar tussen in waarschijnlijk ook van zij die een beroep doen op onvermogendheid.

  Op alle relevante posities zitten geaccommodeerde personen directeur te spelen.

  Ondoelmatigheid is zeker er blangrijk aspect echter de overheid laat het toe.
  De verzekeringsmaatschappijen stellen betalingen slechts uit en betalen op basis van vaak zeer achterhaalde tarieven die al jaren onderwerp zijn van ZEER ondoelmatig onderhandelen. Men kan stellen dat de incompetentie van ALLE kanten het hele zorgstelsel heeft opgeblazen omdat wederom er van alles belooft is wat niet nagekomen kan worden.

  Ook de verzekeringsmaatschappijen kunnen dit niet aan of verbeteren.

  U denkt van uit een Nederlands perspectief en dat is ook niet zo rooskleurig als u voorstelt.
  Mijn oudste zoon zit (vanuit de inhoud) in de conversie naar SAP bij een heel grote zorgverzekeraar een weet hoe alles verloopt. Dat is absoluut verre van optimaal ondanks alle kennissystemen die hun in Nederland ter beschikking staan.


  Maak melding

 58. Mensen blijf niet passief in deze situatie.
  We kunnen blijven roepen eigen schuld dikke B maar daar zijn de mensen in het AZ niet mee geholpen.
  Weet dat niet iedereen op Bouta en z,n schaamteloze klik heeft gestemd.
  Klagen mag, maar als je iemand kan redden door een bijdrage te leveren doe dat.
  Het volk moet afrekenen met onrecht .
  Waar zijn al die deskundigen van suriname die de NDP met raad en daad kunnen bijstaan hoe het wel moet???


  Maak melding

 59. Ik vind het zo jammer dat men steeds weer de vinger wijst naar een ander .is het niet beter om samen de handen in elkaar te slaan en kijken wat wij kunnen betekenen samen kunnen we veel meer bereiken.Dit is een serieus probleem het zal wel een dierbare van je zijn die in nood is .
  help daar waar nodig is doe wat je kan hou anders je commentaar voor jezelf.


  Maak melding

 60. annie toch,

  Om samen te werken heb je partijen nodig die serieus overleggen en luisteren naar elkaar. Sinds wanneer luistert de NDP? Ze doet wat ze goed dunkt. Dat is haar positie en beleid. Hoe komt het dat je dit nog niet weet?


  Maak melding

 61. Luister goed B.Wakoef,

  Ik heb de noodkreet gehoord ,heb me niet afgevraagd wat de andere doet heb meteen een sos naar collegas en ex collegas gezonden .apothekers en ziekenhuizen gebeld om na te gaan waarmee ze kunnen helpen alle mensen zijn bezig geweest .en weetje wat onze drijfveer was .onze mensen moeten geholpen worden wat kunnen wij betekenen.niet 1 persoon heeft het over de overheid gehad,of een politieke partij.denk maar eens na als jou familie daar lag zou je je kostbare energie verbruiken om een ander de schuld te geven terwijl het een kwestie is van tijd.je zou toch direct hulp zoeken .doe dat dan en minder kijken wat een ander kan doen.


  Maak melding

 62. waar kan ik mijn spullen doneren ? ik heb veel verpleegspullen van familie gekregen na de dood van hun familie . Ik bedoel incontinentie maternaal verband spullen katheter zakken enz .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.