Houding Hof van Justitie Suriname ‘kinderachtig’

46

PARAMARIBO, 22 aug – Het Hof van Justitie gedraagt zich kinderachtig. Dit stelt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Het Hof steekt ook nog de kop in het zand. Recentelijk gaf het Hof de regering er flink van langs.

Bij de beëdiging van weer een groep advocaten, werd het tekort aan werkmateriaal aangesneden. Het Hof krijgt bijna niets om haar werk behoorlijk te doen. “Als het (Hof, red.) niet wil meewerken, kan ik het niet dwingen. Nu ben ik bezig na te gaan of het een eigen begroting kan gaan beheren. Ik heb geen geduld voor kinderachtigheden”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Times of Suriname. Het zou een doorbraak zijn.

Het Hof van Justitie is nu compleet afhankelijk van Justitie & Politie. Volgens hofpresident Iwan Rasoelbaks moet zelfs een rol toiletpapier worden aangevraagd. Van Dijk-Silos vindt dat er rekening gehouden moet worden met de armtierige situatie in het land. Ook het Hof is gekend bij bezuinigingsplannen. “Ik heb geen eenzijdige bezuinigingsmaatregelen genomen. Het maakt je moedeloos. Alleen bij het Hof krijg je rare reacties.”

Bekijk ook:


46 REACTIES

 1. DEZE CORRUPTE EZELS MOETEN MAAR ZELF HUN TOILETPAPIER KOPEN ZE VERDIENEN GENOEG,BEK HOUDEN EN WERKEN,DAN HEB JE OOK GEEN TIJD OM TE SCHIJTEN STELLETJE POEPEJANTJES,..KOOP EEN KRANT (DE WEST ) EN VEEG JE ASSHOLE DAARMEE AF,OF IN JULLIE GEVAL FIJNE SCHUURPAPIER.SUCCES.


  Maak melding

 2. Een minister mag zich niet bemoeien met het hof.
  Het hof is onafhankelijk, het hof is geen onderdeel van een dictatuur, mevrouw dikketator Silos.

  Jij bent ongeschikt voor die functie. Je verbrast 30.000 dollar voor een vergadering in het binnenland en je klaagt dat er geen geld is in het land.


  Maak melding

 3. Arme Damsco ,zijn zenuwen zijn zwaar aangetast en het is niet eens de schuld van de advocaten en rechters dat ze om toiletpapier moeten vragen!!
  De advocaten en rechters lijden evenals ons ,de rest dus,wat niet zou mogen gebeuren wanneer de rechters meer lef zouden tonen en geen orders van blaffende Dora vetzak zoden aannemen!!


  Maak melding

 4. Deze mevrouw die als minister van Juspol, niet weet hoe zich te gedragen komt met praatjes over het ONAFHANKELIJKE Hof van Justitie !

  DORA de juriste weet niet :

  — dat u als minister NIET in de pers moet babbelen over lopende onderzoeken naar zware criminaliteit, oa de Meriba-case. U brengt het onderzoek en betrokken politiemensen in gevaar !

  — dat u als minister NIET BEVOEGD BENT om oordelen te vellen over Vonnissen van de Rechters in Suriname ! Totaal niet uw taak, de Rechterlijke Macht is onafhankelijk !!!

  — dat u als minister niet JOKT tegen de Mensenrechten Commissie in Geneve, dat de regering het 8 december-massamoordproces ongestoord zal laten verlopen, en na enkele maanden tezamen met uw NDP-leider het proces tracht te saboteren met een beroep op de Veiligheid van de staat, welke in gevaar zou zijn !!!

  — dat U als minister in de pers meedeelt dat elementen uit de achterban van de NDP de staatsveiligheid bedreigen en dat u daarna GEEN ACTIE onderneemt om de veiligheid van de staat te WAARBORGEN ! Een gotspe !!!

  U moet de laatste zijn die met BABBELS aan komt zetten over de Rechterlijke Macht en over het Hof van Justitie, MONI DE, volgens uw baas, dus reserveer VOLDOENDE geld voor deze in de rechtsstaat elementaire zaken, zoals de RECHTSPRAAK !!

  PS : Ik hoop dat u de Grondwet grondig doorneemt en niet meewerkt aan de verdere ontmanteling van de rechtsstaat Suriname !!!


  Maak melding

 5. Alle instituten/ instanties hebben een afdeling magazijn die voorraad moet aanvragen hetzij papier, pennen, inkt, toiletpapier en ga zo maar door
  Heeft het Hof dat niet? Moeten zij niet te rade gaan hoe dit goed te regelen? Hetzij via justitie of eigen budget aanvragen.
  Belachelijk voor woorden om dit met de samenleving te delen. Waarom klaagt het korps niet of onderwijs etc etc
  Iemand bij het Hof is smoelverlegen en zoals altijd weer opruiend bezig.


  Maak melding

 6. Ik vraag mij af hoe het voorheen dan ging. Het is toch niet meer dan normaal dat een werkgever zorgt voor sanitaire voorzieningen op het werk? Of moeten de leden van het hof maar zelf incontinentieluiers aanschaffen en zich vervolgens thuis verschonen? Het wordt steeds gekker in swietie Sranang (of het nog zo swietie is, begin ik steeds meer te betwijfelen).


  Maak melding

 7. Dit is wederom het bewijs dat deze minister totaal niet geeft om de belangen van politiemensen en rechtsvervolgvers……..het ontberen van kantoorartikelen en en toiletpapier…….vindt ze normaal….en mensen moeten niet klagen volgens haar??? Dan spoor je toch niet…….als je deze uitspraken als minister doet!!!!!


  Maak melding

 8. Het land begint Afrikaanse symptomen te vertonen.
  Het vliegveld oogt afrikaans, het volkslied is afrikaans, de wegen zien er afrikaans uit, de mensen zien er ook afrikaans uit, de vlag ziet er afrikaans uit, de taal is ook afrikaans, de straatnamen hebben Afrikaanse namen. De gebergten en watervallen hebben ook Afrikaanse namen, de munt ziet er ook afrikaans uit, de vliegtuigen hebben ook Afrikaanse namen, de economie ziet er ook afrikaans uit,
  en ga zo maar door.


  Maak melding

 9. Dat ze ongeschikt is als minister van Juspol laat ze dagelijk wel zien. Maar dergelijke onzin uitkramen en dat voor een minister van Justitie slaat werkelijk alles en geeft aan op welk laag niveau deze minister opereert. Geen oplossing zoeken maar schelden zoals geen ander kan.

  Bij vrijwel alle NDP bestuurders en zeker bij Simons en Dora zien we een gebrek aan het juiste sociale, politieke en intellectuele niveau om hun functie naar behoren te vervullen. Politiek vakmanschap en creativiteit tonen op momenten die er toe doen lukt ze niet. Dan blijkt des te meer hun onvermogen om creatieve oplossingen te vinden en te de-escaleren.

  Baas Bouterse heeft een onbekwaam en soms ronduit crimineel zootje bestuurders om zich verzameld.


  Maak melding

 10. Ben momenteel in St Martin , je ziet hier hoe mensen werken met hun HANDEN en niet met hun mond, geen natuurlijke hulpbronnen maar lijkt op een paradijs .enige wat ze hebben is stranden en hardwerkende mensen let op geen apen . Wat ze niet hebben zijn figuren als , bouta, Simons , Dubai , abdoel , sappige poenje , boefdraad, in het byzonder DAMSCO OF DOMSKOP. Zielig en jammer. Maar alles en iedereen heeft zijn tijd.


  Maak melding

 11. @Silversurfer,
  Natuurlijk ben je in st martin,
  Wilde jij Suriname vergelijken met st martin.
  Jij bent ook een van de uilskuiken.
  Liefde voor jouw land heb je niet.
  Wat moet ik in een andere land .
  Vakantie oke maar vergelijking maken.
  Steek je handen uit je mouwen en probeer liefde voor je land te koesteren.
  Lafaards als jouw heeft Suriname niet nodig.


  Maak melding

 12. Nu de supplutore begroting behandeld wordt is het tijd om het
  HOF op een eigen begroting te zetten bij het parlement of dna de volksvertegenwoordiging. Dan hoeft de waarnemend president van het hof juspol geen toiletpapier te vragen.

  De begroting moet inhouden de zorg van de gebouwen, salarissen rechters en hulp ambtenaren, afbetaling van het nieuwe gebouw etc.etc.

  Sorry nou kan je geen geld in je zak stoppen. Roversbende.


  Maak melding

 13. Het land wordt geregeerd door didibri en paars corrupte marionetten. Ze aanbidden de misdadiger en houden de misdaad in stand. Na wang paarse business….denki leki ene wijlen Brille. Zijn heengaan geschiede op zijn paars. Letterlijk en figuurlijk.


  Maak melding

 14. De assembleeleden Marinus Bee en Mahinder Jogi onthulden donderdag tijdens de tweede ronde van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA) dat advocaat Nailah van Dijk, dochter van Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos, jaarlijks een bedrag van SRD 250.000 toucheert van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB). Het gaat volgens RGB-minister Steven Relyveld om een werkrelatie met het advocatenkantoor Van Dijk, die volgens de juiste procedures is geschied. “Wij hadden in eerste instantie een ander advocatenkantoor, dat werkzaamheden voor ons uitvoerde. Gaandeweg de rit kwam er echter een andere offerte, die tweemaal duur was. Er zijn offertes van andere kantoren opgebracht en is uiteindelijk gekozen voor het kantoor Van Dijk”, stelde de bewindsman. Relyveld gaf echter aan dat hij de hoogte van het bedrag niet uit het hoofd kende en hiervoor dan terug zou koppelen met het parlement. Jogi vindt het echter een kwalijke zaak dat de dochter van de bewindsvrouw zoveel werkrelaties met de regering heeft, terwijl de moeder zelf heeft aangegeven dat haar dochter dit niet zou doen. “Ik wil weten of het bedrag SRD 250.000 per jaar, wat neerkomt op SRD 20.000 per maand juist is. Zij heeft zelf gezegd dat de pg aanwijst welke advocaat zaken van de staat mag behandelen. Ik wil weten of de minister ontslag zal nemen als blijkt dat ze heeft gelogen. Ik vraag u het parlement te beschermen. Ik vraag u welke sancties er zijn als ministers hier staan en onwaarheden verkondigen?”, stelde de VHP’er aan DNA-voorzitter Melvin Bouva. Deze benadrukte dat hij de bewindsvrouw heeft horen zeggen dat haar dochter niet in dienst zou treden van de overheid. In dit geval gaat het om een werkrelatie met een advocatenkantoor, waardoor hij niets verkeerds ziet. Hij vroeg de minister de contracten echter toch op te sturen naar DNA.

  Dochter minister ook juridisch adviseur op kabinet president
  Bee heeft een week geleden in het parlement zware kritiek geleverd op de minister en haar beschuldigd van nepotisme en het verkondigen van onwaarheden. Bee las een presidentieel besluit voor aan het parlement en overhandigde dat ook aan de voorzitter. Daarin staat dat Nailah van Dijk inderdaad is aangetrokken als deeltijds juridisch adviseur op het kabinet van president Desi Bouterse. De Abop-fractie, die zware kritiek leverde op de minister, stelt dat haar ministerschap een beloning is voor haar rol bij de uitslag van de verkiezingen van 25 mei. Silos was vóór haar ministerschap voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau. Bee gebruikte zijn hele spreekbeurt om kritiek op de minister te uiten. Aanleiding hiervoor zou haar uitspraak zijn dat er op het ministerie van Justitie en Politie ‘Marrons geboefte’ is aangenomen. Abop-fractieleider Ronnie Brunswijk eist dat ze zich hiervoor haar verontschuldigingen aanbiedt, ook tegenover de samenleving.


  Maak melding

 15. Hoeveel geboefte heeft DORA al ontmaskerd op Jus./Pol.?
  En hoeveel behoren tot Marron-geboefte ?; of de achterban van Ronnie en Tigri Barba ??
  Volgens mij schijt ze in der onderbroek als ze Tigri Barba ziet !!! Moet ze niet samen met Daniels gaan trimmen om als voorbeeld te dienen voor de politie op Zorg en Hoop.


  Maak melding

 16. @10 moeilijk hoor wat je zegt pfffffff mijn creoolse volk heeft een nare mentaliteit er ontbreekt zo veel inleving humaan/discriminatie(surinaams ned)blind voor feitelijke waarheid allergies voor opbouwend kritiek/gebrek samenwerking/lui/gemak zucht/vies en vuil met hun omgeving en achter je rug willen ze je ook vies en vuil maken,,,brrrrr het creoolse volk is super lafhartig al het goede dat je voor ze doet of voor ze kan betekenen respecteren ze niet hebben moeite met dankbaarheid en zeer weinig mensenkennis en inschattings vermogen zo ook met die mensen bl die bij de overheid werken niet te filmen geen logica langa bere (na het ergeren hebben we krom gelegen van het lachen)zo achterlijk….maar ach die mensen hebben geen voorbeelden noch geen motivatie/kennis om ontwikkeling elders te halen


  Maak melding

 17. Minister Jennifer van Dijk-Silos aka Bessie Turf rijdt in een Landcruiser Prado, modeljaar 2016 aangeschaft zal voor Justitie en Politie (JusPol)
  Het nieuwe voertuig kost US$ 61.500.

  Daarom moet er bezuinigd worden op toiletpapier.
  Kinderachtig om hierover te zeuren


  Maak melding

 18. Delfort,

  Je kon het niet mooier uitdrukken.
  Deze regering bemoeit zich op het gebied van de rechtspraak met zaken, waarmee een westerse regering zich niet bemoeit, behalve in ons land.
  Van de trias politica heeft onze regering nog nooit gehoord, maar goed, hier kan alles wat niet is toegestaan.


  Maak melding

 19. De minister van Justitie moet zich schamen om zo te reageren over het hof.Ze is een loop meisje van Bouterse en maakt een puin hoop van haar beleid.Ik lacht mij rot als ik die mevrouw ziet.


  Maak melding

 20. “Van Dijk-Silos vindt dat er rekening gehouden moet worden met de armtierige situatie in het land”

  Aldus sprak de voorzitter van de club der Prado bezitters.


  Maak melding

 21. Het land zou zelf makkelijk papier, potlood, vulpennen, inkt, pennen, slijpers etc kunnen maken. WC-papier is ook goed te fabriceren. Maar men wil liever import van al deze dingen.


  Maak melding

 22. Vrouw Silos zegt dat het Hof zeurt om toiletpapier. Op haar kantoor zal er natuurlijk nooit gebrek zijn aan wc-rollen. Daar zorgt ze wel voor, dat is prioriteit. Zonder je bil goed af te kunnen vegen kun je natuurlijk niet werken.


  Maak melding

 23. Mevrouw van Dijk-Kilos herstel Silos,

  Er is geen wc papier op het hof van justitie omdat er geen geld meer in kas is !!!

  In een vorige artikel had u het over hard aanpakken van criminaliteit c.q. misdrijven. Waar gaat u het geld vandaan halen om deze zaken aan te pakken, als er geen pennen en wc papier aanwezig bij justitiele instanties?????

  Deze hele flop regering geeft haar brevet van onvermogen af, waarom geeft de president het mandaat niet terug aan het volk???. In beschaafde landen was het allang gebeurd !!!


  Maak melding

 24. Ik kijk en neem waar hoe deze vrouw (Silos) zich laat gaan als een speeltje van de president.
  Ik vind haar voorkomen schaamteloos en weinig zeggend om als vertegenwoordigster van Suriname waar dan ook te verschijnen en daar heb ik tig redenen voor zowel in letterlijke als in figuurlijke zin.
  Weinig ontwikkeling en weinig uiterlijke zorg.
  Als de verpakking er goed uitziet dan zal waarschijnlijk de inhoud ok zijn (hopelijk).
  Veel gewicht in de weegschaal en strijd werpen maar weinig resultaat resultaat halen wegens kostziende en hebberig gedrag.
  Ik stop ermee want ik wil niemand op uiterlijke aspecten beoordelen maar deze vrouw dwingt zelfs een “varken” om niet in zijn eigen afval van schaamte te roeren.


  Maak melding

 25. Jaja DORA, wij hebben helaas te maken een KINDERACHTIG NDP-STAATSFAILLISSEMENT !!!!!!!!!!

  PS :Of Is er ook nog sprake (met uw advies en medewerking) van een art 148-RECHTSTATELIJK-FAILLISSEMENT ????


  Maak melding

 26. Je vraagt je af hoe zo’n duidelijk partij kiezende vrouw ooit hoofd was van het ONAFHANKELIJK Kies Bureau. Want ze is alles behalve onafhankelijk. Op haar voorhoofd kun je een stempel plaatsen: Made by Bouterse.


  Maak melding

 27. Op heel Suriname kun je een stempel plaatsen: Product of the Bouterse gang.

  Silos zal natuurlijk meer toiletpapier per bezoek aan het schijthuis nodig hebben dan menige ander.


  Maak melding

 28. Ik vraag mij steeds af waarom wij Sranamans niet zelf proberen om met oplossingen te komen wanneer er problemen zijn.We gaan lijken op die Macambas.Altijd goed in de voor en na beschouwing.Er heerst zo een grote negativiteit onder een hoop Sranamans.Ik ben erg benieuwd naar deze negatievelingen hun dagelijkse leven.Maar ook voor deze groep is er hoop.Probeer positief te denken en kom met oplosiingen.Zodat Suriname/Surinamers trots op jullie kunnen zijn.
  GADO BLESSI


  Maak melding

 29. Die Silos mammoet heeft geen enkele vertrouwen in de rechters. Hoe kan zijn dan nog steeds aanblijven als minister van JusPol? Dat gaat tot een ramp leiden.


  Maak melding

 30. Hee Mundo swa,

  Omdat het volk keer op keer belazerd wordt.
  Men heeft geen vertrouwen meer in de politiek.
  Het is dictatoriaal schouwspel van deze regering.
  Suriname is qua natuurlijke hulpbronnen rijker dan Nederland maar je ziet geen vooruitgang in het land.
  Kijk maar naar het belabberde infrastructuur.

  Als je elke dag op de site Waterkant komt zie dat ongeveer 95 procent van de aanwezigen hier zijn of haar gal spuwt over de wan toestanden in het land,5 procent is pro bouterse. Bouterse is net gerrit schotte.

  Ik ben pas terug uit Curacao, daar komen per jaar duizenden toeristen van over de hele wereld. Het eiland investeert heel veel in die sector. Jullie hebben een hele goede infrastructuur. Wel hebben die macamba’s de macht op het eiland. Mambo beach en Jan thiel komen geen locals of ze moeten betalen.
  Je eigen land, je eigen strand en toch moet je betalen?
  Moet je ook in scheveningen betalen als je naar het strand wil? Dus ik bedoel in elk land is er wat.

  E konjo a daña nos pais. Lage hode hombu.
  Paso bon dia.


  Maak melding

 31. Banda Abao,

  Ons land heeft geen idee, hoe we Suriname voor de toeristen aantrekkelijker kunnen maken.
  Hier wordt een toerist gezien als melkkoe.
  Van investeringen in de toeristisch sector, waarover jij het hebt, hebben wij nog nooit gehoord.
  Paramaribo is verworpen tot de vuilnisbelt van Zuid Amerika.
  Ik zou graag willen, dat hier zou landen, wat jij post.
  Ik ken de Benedenwindse eilanden goed en weet ook wat er allemaal wordt gedaan om de toeristen binnen te halen.
  Alleen zitten wij hier “helaas” anders in elkaar.
  Dat de kosten uitgaan voor de winst hebben we hier nog nooit van gehoord.
  Dat is het grote verschil.
  Over de verschillen in politiek wil ik het maar niet hebben, want hier mag alles wat God heeft verboden.


  Maak melding

 32. Ik denk dat Silos had verwacht dat ze in een gespreid bedje terecht zou komen. Nu moet ze hier en daar hossselen voor wat geld. Dat had ze niet verwacht.
  Maar ze is onsportief en geeft de schuld vand het tekort aan de rechters ipv aan haar stelende baas.


  Maak melding

 33. Aan @10 . Ik zou jouw aanraden om jouw bek vast te hechten. Suriname heeft mij meer dan ooit nodig, er zijn 100 gezinnen die helemaal afhankelijk zijn van mijn bedrijf. Jij bent gewoon last voor Suriname . Wat ben jij niks , een holle vat , niets nutter, niet eens een 10 srd op zak. Ik ga mijn woorden niet meer vies maken met een riool rat want jij woont eenmaal in riolen.


  Maak melding

 34. PS. Aan@10 doordat.jullie het land Suriname naar de kloten hebben gebracht moet ik en mijn andere zaken partners vroegtijdig terug keren.en o ja je doet gewoon je naam de eer aan, apen 10. Werk eraan om een mens te worden, voorlopig ben je in de overgangs fase.


  Maak melding

 35. Assembleelid Jenny Warsodikromo (NDP) vroeg maandag aandacht voor de zware verkeersongevallen die zich in de afgelopen periode in het district Commewijne hebben afgespeeld.
  Tijdens de behandeling van de Suppletoire begroting stelde de parlementariër voor om een verkeersunit of motorbrigade in het district op te zetten, zodat deze zware verkeersongelukken kunnen worden tegengegaan…

  ………..Heel goed dames van NDP-ers moet haar/zijn visie naar voren brengen on het land gezond te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.