Korps Politie Suriname: berovingen ‘gewelddadiger’

48
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 22 aug – Bij berovingen wordt steeds meer geweld gebruikt. Dit stelt het Korps Politie Suriname, KPS. Burgers worden mishandeld tot bloedens toe. Meer dan eens vallen er zelfs doden.

Vrijwel dagelijks is er minstens één geval te melden. “Het is inderdaad zo dat we de afgelopen tijd veel meer gevallen hebben gehad van overvallen en berovingen, waarbij vuurwapen- of ander soort zwaar geweld is toegepast tegen slachtoffers Hierdoor kunnen we vaststellen dat criminelen nu gewelddadiger zijn geworden”, zegt politiechef Agnes Daniël tegenover de Times of Suriname. Het geweld is niet voor de poes.

Slachtoffers worden gekneveld en op hoofd en lichaam gebeukt. Het geboefte wil kennelijk zo snel mogelijk weten waar de buit ligt. In sommige gevallen wordt niet meer mee genomen dan enkele honderden Surinaamse dollars en mobieltjes. “De mate van geweld die wordt gebruikt bij strafbare feiten is zorgwekkend. Mensen voelen zich niet meer veilig en daarom moet het korps zich inspannen om verbetering te brengen”, aldus Daniël.

Bekijk ook:


48 REACTIES

 1. Daniels zeg dat maar tegen Bouterse, alhoewel dat is ook maar aan dovemans oren gericht.

  @Ray,
  Laten we vooral niet op Dora wachten maar onszelf zo goed mogelijk beschermen. Van Dora mag je alleen maar leuterpraatjes verwachten en geen actie
  Dora geeft hogere prioriteit aan het aanschaffen van een Prado voor zichzelf dan de aanschaf van middelen voor de politie om effectief de criminaliteit te bestrijden.

  ME uitrustingen om protesten neer te slaan worden echter wel geimporteerd met schaarse valuta en de politie heeft niet eens pennen en papier.

  Kennissen die aangifte wilden doen van een inbraak moesten de politie met hun eigen auto ophalen omdat de politie geen auto’s beschikbaar had(tanks van de auto’s waren leeg). De criminelen weten dat ook en gaan dus hun gang met een kleine kans dat ze worden gepakt.


  Maak melding

 2. Belfor, brenger van de onheilsboodschap, werd toch in de DNA uitgelachen. Carl Breeveld is gelukkig bekeerd want hij nam het voor hem op en zijn kritiek was niet mals. Welcome back Carl.
  Eigenlijk moet Belfor blij zijn. Tijdens de periode van Julius Ceasar werden onheilsboodschappers gedood. And: there is more to come.


  Maak melding

 3. @Snippi
  Zo is het We wachten op Dora die ons poeslief het tegenovergestelde komt vertellen.
  Natuurlijk is het raadzaam de dievenijzers voor onze ramen en deuren niet te verwijderen na naar Dora te hebben geluisterd.Als de criminelen beschremd worden in Suriname dat hebben zij te danken aan Dora,bouta en de gehele ndp!!


  Maak melding

 4. @Snippi
  Erg mang,zelfs om aangifte te doen moet je met je Eigen pen en papier gaan..de rechters en advocaten die vragen om toiletpapier zij worden als kinderachtig gezien door Dora,.Straks gaat ze piekfijn staan uitleggen dat de surinamers stuk voor stuk kinderachtig zijn !!


  Maak melding

 5. De grootste criminelen in Suriname genieten de volle bescherming van de DNA, wat verwacht je dan van de samenleving.
  Ze worden vervolgd voor moord en misdrijven tegen de menselijkheid niets wordt geschuwd door regering en parlement om hindernissen op te werpen om de hoofdverdachte uit handen te houden van het justitiële apparaat. Dan kun je als Staat verwachten dat de kleine jongens ook vrijspel genieten. Immers het recht geldt voor een ieder.


  Maak melding

 6. En hoe denkt het Korps zich in te spannen om verbetering te brengen Mevr Daniels??
  Met mooie woorden als deze? Door slechts de krant te woord te staan?
  Zelf uw dochter heeft zich als crimineel gedragen door zonder rijbewijs achter het stuur plaats te nemen!
  Ja dat was ook niet voor de poes!


  Maak melding

 7. En is de dochter van Comm.Daniels die in principe een gestolen auto van de politie(moeder) had gebruikt waarmee ze een aanrijding had veroorzaakt ooit opgebracht voor verhoor ????
  Is ze ooit veroordeeld ???
  Bij het meenemen , zonder toestemming van het bevoegd gezag van de auto had al zo-wie-zo diefstal van benzine toebehorende aan de staat gestolen !!!!! Is ze daavoor ooit ver-oordeeld???
  Laat Daniels eerst deze vragen beantwoorden voordat ze
  gaat “lulle” over de misdaad in Suriname !!!
  Misschien weet @Robg, het fijne hiervan, en kan hij uitvoerig ons informeren !!!


  Maak melding

 8. Breaking news,

  “Econoom” Abdoel en awaridomri Misieka, hebben besloten een fonds op te richten t.b.v. slachtoffers van criminelen in Suriname.Het fonds komt onder beheer van Min. van Sociale zaken.De NDP-ministers en DNA-leden zullen iedere maand 10% van hun salaris (ons belastinggeld!!!), hierin storten.
  Om in aanmerking te komen voor hulp uit dit fonds moet je kunnen bewijzen dat je lid bent van NDP met lidmaatschapskaart).
  Betaalde “tezichthouders” van het fonds zijn Awaridomri Steve en Misieka.


  Maak melding

 9. De daders ook helemaal kapot mishandelen voordat ze hun straf gaan uitzitten!!! Sla ze kapot met een honkbalknuppel en gooi ze daarna in Santa Boma!!!


  Maak melding

 10. Ik dacht dat we dit allemaal hadden voorspeld. Toename harde criminaliteit, toename verpaupering, toename bandeloosheid, verval van normen en waarden, verslechtering van de medische voorzieningen, tekort aan de noodzakelijke medicatie, bedrijfssluitingen, verlies van werkgelegenheid, de degradatie van de Surinaamse mens, excessieve verrijking en roof van paars, etc. etc. Suriname teruggeworpen richting de Middeleeuwen.
  Het is dit door het vervloekte paars gebroed, dat ik mijn vader in 1990 kwijt ben geraakt, vanwege het feit dat Wijdenbosch de hele Surinaamse economie naar de fillestijnen had geholpen. Hierdoor had mijn vader nooit de medische voorzieningen mogen ontvangen waarop hij recht had. En die vervloekte paarse honden leven nog. Waar is gerechtigheid.
  En alweer worden er misdaden gepleegd tegen de Surinaamse mens en de Surinaamse menselijkheid. We zullen al deze judassen van paars, de schragers en de slagers van deze destructieve bewind na periode Bouterse moeten vervolgen.


  Maak melding

 11. De houding van dit korps is kinderachtig, zo heb ik geleerd van de minister.
  @ Anoniem, jij benoemd het.
  Ik heb een kleine week geleden ook al geroepen dat Su geen economisch probleem meer heeft, maar een humanitair probleem. En elke dag wordt het erger.

  @ RobG
  ik heb nog geen reactie van je gelezen op mijn posting van 19 augustus 2016.
  somohardjo-partijrecht-is-weggeroofd/


  Maak melding

 12. nou, nou, nou, echt waar KPS.
  Surinaamse volk, KPS moet een onderscheiding krijgen. Ze hebben iets nieuw ondekt. KPS, jullie moeten naar de octrooibureau.


  Maak melding

 13. Oefening baart kunst..haha buiteland blijft nog even langs de zij lijnen kijken ze geven af en toe iets(afgedankt)of sturen ontwikkelings helpers om div.redenen(natuurlijk zand in de ogen haha)DE FILM IS PAS BEGONNEN VOOR SURINAME(OM EEN LAND TE BESTUREN MET ZOVEEL RIJKDOMMEN heb je meer kennis ontwikkeling samenwerking nederigheid naar je volk nodig …HET LAND IS AL WEGGEGEVEN!! Ff afwachten op einde oefening.maar de reacties zijn wel typies..


  Maak melding

 14. Er zijn een hoop adepten van paars die de misdaden van paars tegen de menselijkheid en de Surinaamse waardigheid hier ontkennen. Daarnaast heb je de schragers en slagers die dit bewind met hun volle verstand en bereid zijn verschillende misdaden te plegen in hun ondersteuning van het paarse bewind. Denk maar aan de verschillende wetten die het paarse gebroed in het parlement er door heen jagen. Het misbruik maken van hun zogenaamde democratische meerderheid. Nou Hitler was ook democratisch gekozen. Het verleden zou het heden moeten informeren. Ik heb nog nooit zoveel laag allooi gezien, een amalgaan van rotzooi, intellectueel nietsnutters in het parlement. Ze hebben maar een doel, een taak, het beschermen van een pathologische seriemoordenaar. Nou ik weet niet als deze judassen dat weten. Hun zogenaamde LIJDER is geen lang leven meer beschoren en daarnaast lijdt hij aan dementie/alzheimer. Ik hoop niet dat men horende en ziende blind blijven. Heb ook een paar op deze site: als ik hun bijdragen zie en lees, dan treedt er huiver op me op. Ik vraag mij af: komt deze posting van een mens van vlees en bloed? Is die nog met zijn volle verstand bezig of rijp voor het gesticht? Heeft die weer zijn hoofd in de anus van de grote LIJDER gestopt? Goh, wie heeft hierop voor mij het adequate antwoord.
  Ik pleit nog steeds voor een tribunaal na de periode van Bouterse? alle adepten, schragers en slagers van dit destructief regime zullen ter verantwoording worden geroepen.

  Trouwens het ontkennen van de misdaden van paars tegen de Surinaamse mens en Surinaamse waardigheid, zullen repercussies moeten hebben. Denk maar aan het feit dat het ontkennen van de holocaust als een misdaad wordt gezien. En gewaarschuwde mensen tellen voor twee.


  Maak melding

 15. Beroving en geweld stimuleren de ekonomie. Loekoe dja, als je beroof ben ga je nieuwe dinges kopen toch. Je gaat weer hard werken en sparen. Dus geld gaat rollen. En de rovers verkopen jouw dinges ook. Met geweld hebben ziekenhuizen werk en dan gaan ze verband kopen en pleister en medicijnen en misschien een dedekiesie. En skotoe heeft ook meer werk zo.
  Dus neks no fout.
  Lang leve NDP .. Bouterse is onze leider !!


  Maak melding

 16. Misschien een bajonet van 2 meter lang linea recta in het rectaal wonderen verricht. Dan dooft het paarse dwaallicht en gaat ze het ware licht tegemoet. En welke vruchten hangen er allemaal aan het paarse boom. vruchten van bederf, de vrucht van armoede, misdaad, verrijking van de inner circle, verkrachting van de rechtstaat.


  Maak melding

 17. De oorzaak ligt in de keuze der oerdomme paarse stommelingen. Ze stemden willens en wetens op de grootste misdadiger en moordenaar van Suribabwe. Vervloekt zijn moordenaars en allen die deze moordenaars op handen dragen, aanbidden en diens misdaden verdedigen in ruil voor geld. Vele oerdomme paarse aanhangers zijn verworden misdadigers en vele oerdomme jonge idioten, misdadiger in wording net als de zoon en stiefzoon van hun misdadige onberechte afgod, ddb. aka didibri.


  Maak melding

 18. Tja het volk heeft niet 1x gekozen(omkopen)het hart zat al vol induviduele egoisme hebzucht kortzichtigheid matrialistich&machts/ belust/status geiligheid ipv van soladairiteit&naasten liefde… jongeren/meisjes/jongens/mannen/vrouwen voor een appel en een ei sex jongens/mannen homo of niet ze boelen om rond te komen FEIT WAARHEID jullie weten maar half hoe erg het is daar in een land met 500.000 inwoners…in het gevang zijn ze beter af (bewuste keus)van een aantal


  Maak melding

 19. “Mi Gado”, vijf om vijf salto,s(schoten) zijn gelost bij de begrafenis van Brielle , ter ere van hem.En onze DORA en haar Daniels weten niets erover !!!
  Alle belangrijkrijke mensen waren in “paars:”
  Dit is overduidelijk; en de counter-groep weet ook niets !!
  Maar “FAT-TODO” weet wel precies dat er staatsgevaarlijke
  activiteiten zijn! Maar tot op heden is niemand opgepakt !!
  Moet “FAT-TODO” door de PG./ Justitie en Politie ,niet ondervraagd worden !!!!


  Maak melding

 20. Minister Jennifer van Dijk-Silos aka Bessie Turf rijdt in een Landcruiser Prado, modeljaar 2016 aangeschaft zal voor Justitie en Politie (JusPol)
  Het nieuwe voertuig kost US$ 61.500.

  Daarom moet er bezuinigd worden op toiletpapier.


  Maak melding

 21. Waar is de politie versterkt met de militairen? Zitten ze in het donker wat ook te doen. Aktiveer de bike unit.De Suri ’s betalen belasting en hebben recht op veiligheid.

  $30000 voor vergaderen en zwemmen in de rivier gebruiken voor benzinevoor de politie autos en potloden en papier.


  Maak melding

 22. Tja wat moet je met een regering vol gangsters, toekijken en accepteren.
  Zielig en nog eens zielig, vraag mij af wanneer het volk echt wakker wordt.


  Maak melding

 23. Ik ben wachtende op RobG om dit publieksgeheim te komen rechtzetten.
  Ik ben wachtende op Misiekaba en Abdoel en vooral Bouva om een reactie te geven dat dit waar wordt overdreven omdat volgens hen en de andere coalitie mensen vinden dat Suriname niet onveiliger is geworden in vergelijking met de tijd van NPS en VHP.
  Het is wachten op Bouterse die 6 jaar geleden nog schreeuwend op het podium liep “if NDP winie a verkiezing ala tralie werk sma kan poeroe want mi e sorgoe dat criminaliteit no sa de moro”.
  En ja dat weten wij, dat hebben wij geweten en dat zullen wij weten ook.


  Maak melding

 24. Hebben de mensen geen slot op hun deur of worden ze op hun erf overvallen en dan het huis ingesleurd alwaar men mishandeld wordt? Ik raad de mensen dan ook aan hun geld en juwelen eerder buiten te bewaren dan in het huis.


  Maak melding

 25. Is er zoiets als een bankkluis in SURI waar nmen belangrijke papieren en juwelen kan bewaren. In dit land vragen ze $60 per jaar. Als je $15000 op een rekening heb is het gratis.

  Ik heb wel gelezen in de krant dat de boevenbende op de huiseigenaar wachten en hem binnen beroven.

  Wel zou een buurtwacht helpen? In een buurt zijn er altijd mensen die niets te doen hebben en alle autos en mensen kennen. Deze lui zou de politie opbellen als ze mensen zien die daar niet rthuis horen. Ze zouden ook een handgun op na kunnen houden.


  Maak melding

 26. Ik ga voor de volle honderd procent mee..een tribunaal moet er komen.Zorgen dat dit zich in de Surinaamse geschiedenis nooit meer herhaald.Plus het onteigenen van gestolen geld en goed niet te vergeten.Ik zie niet neer op mn medemens maar meneer Brunswijk heeft een goudmijn..terwijl het volk pinaart…meneer Bouterse zijn first lady krijgt minister salaris…waar het volk pinaart en niet te eten heeft en geen toegang tot medische voorzieningen.De president heeft vergeving gevraagd aan wie?Carl Breeveld..Hij heeft geen ene spijt..ja bang om te brommen meer niet.Had hij echt spijt dan had hij zijn vrouw dat geld niet gegund om prullaria te kopen.Terwijl het volk pinaart…


  Maak melding

 27. Recent nog in het nieuws dat het Nederlands leger te kort heeft aan minutieus bij schietoefeningen..Ze hadden de munitie aan Nederland kunnen schenken..stelletje idioten..


  Maak melding

 28. Volgens Solis
  Er wordt ook aan gewerkt om voertuigen voor het Korps Politie Suriname aan te schaffen. Van de ruim SRD 7 miljoen die op de begroting is opgebracht, is er nul cent geautoriseerd tot nu toe.

  Wat een armoe. Soms denk je “improviseren is een machtig als je dat tenminste kunt”. Uit 20 kapotte wagen zou je 15 operationeel kunnen houden door de 5 anderen te ontmantelen en de onderdelen hergebruiken. Ook de banden en de velgen zelfs de schokdempers ja

  Een stel hersenen die initiatieven te weeg brengen is aan Silos niet besteed, er wordt steeds gezocht naar geld om nieuw aan te schaffen.
  Ja bijvoorbeeld pampers die dan als maandverband worden ingezet omdat maandverband schaars is.


  Maak melding

 29. Tegenwoordig hebben veel mensen een laptop of desktop. Een webcam kan je dan toch plaatsen en aanzetten via je PC als security als je van huis gaat? Je voorkomt geen overval ermee, maar de rovers staan tenminste op beeld.


  Maak melding

 30. PARAMARIBO, 22 aug – Het Hof van Justitie gedraagt zich kinderachtig. Dit stelt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Het Hof steekt ook nog de kop in het zand. Recentelijk gaf het Hof de regering er flink van langs.
  Orde advocaten diep teleurgesteld in Justitieminister SilosDe Surinaamse Orde van Advocaten (Sova) is diep teleurgesteld op wijze waarop minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zwaar beledigende uitspraken richting de rechterlijke macht, een van de bewakers van de rechtstaat, heeft gedaan. “Ik denk dat de minister aan verstandsverbijstering lijdt of dat er vermoedelijk iets mis is gegaan met de juridische kennis van de minister. Zij zorgt bewust ervoor dat rechtstaat kapot wordt gemaakt. Er is niets met de staatsveiligheid aan de hand. Er is gewoon een probleem dat de regering de rechterlijke macht om zeep wil werpen”, zegt deken Harish Monorath aan Dagblad Suriname


  Maak melding

 31. Ja die rovers worden getipt door buurtbewoners. Hoe weten ze anders waar ze moeten toeslaan? Je buurman is tegenwoordig je ergste vijand, als je pech hebt.


  Maak melding

 32. Geweld is ook een van de gevolgen van moraal verval.
  Onze voorbeeld figuren hebben zich schuldig gemaakt aan moord en brand.Een logisch gevolg dus.


  Maak melding

 33. @ Bru Laap,

  Goede waarneming van jou !!

  Maar ja, onder toeziende ogen van Ram Sardj..(Shanti Baba) e Vene, konden deze rovers familie zich vrijelijk overal rondom de stad op geocupeerde terreinen vestigen en kregen ook nog licht- en wateraansluiting waar de gewone burger een leven lang op wacht.


  Maak melding

 34. Assembleelid Jenny Warsodikromo (NDP) vroeg maandag aandacht voor de zware verkeersongevallen die zich in de afgelopen periode in het district Commewijne hebben afgespeeld.
  Tijdens de behandeling van de Suppletoire begroting stelde de parlementariër voor om een verkeersunit of motorbrigade in het district op te zetten, zodat deze zware verkeersongelukken kunnen worden tegengegaan…

  ………..Heel goed dames van NDP-ers moet haar/zijn visie naar voren brengen on het land gezond te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.