Muzikant Iwan Vaudelle (69) overleden

7

Geheel onverwachts is muzikant Iwan Vaudelle(FOTO: links) gisteren in zijn woonplaats Amsterdam overleden. De in Paramaribo geboren Vaudelle was bekend als drummer/zanger bij ondermeer de bands Cosmo Beats, Names and faces, Happy Boys en Trafassi.

In Nederland werd hij bekend als drummer ‘van het eerste uur’ bij de populaire band Trafassi. Vaudelle zat sinds de oprichting in 1981 tot aan 1996 bij de band, aldus bandleider Edgar ‘Bugru’ Burgos.

Het hoogtepunt van zijn muzikale carrière was volgens muziekkenner Henk van Vliet de periode bij de Happy Boys en de geweldige shows met Lieve Hugo in het Jaarbeurs paviljoen. Van Vliet schreef vanmorgen hierover op Facebook:

Hij was in het beattijdperk van Suriname drummer van de Cosmo Beats (als opvolger van Andre Ramdjan) en was toen bekend onder de naam Iwan Biervliet. Zijn broer Harold Biervliet was namelijk de gitarist. Hij speelde vaak met een Braziliaans combo in de Cactus club waarmee hij later naar Cayenne vertrok om er voor langere tijd in een hotel te spelen. Hij trad ook op als gastdrummer van The Sentimental Brothers en Rodriguez Combo. Met Names and Faces heeft hij vele hits mogen scoren die vaak een hoge notering haalden op de hitparade“.

Iwan Vaudelle is 69 jaar geworden.

Bekijk ook:

7 REACTIES

 1. R.I.P. Inderdaad was hij een fantastische muzikant en heb hem en keer of drie bij een optreden in Nederland aan het werk gezien. Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 2. Iwan, bedankt voor het genot dat ik mocht hebben bij het beluisteren van jouw muzikale talenten. Ik heb je vaak meegemaakt.
  RIP.
  Sterkte aan alle familieleden, kennissen en fans voor dit groot verlies.


  Maak melding

 3. Gecondoleerd muziekvrienden.ik denk aan de heerlijke tijden van weleer.verschillende beatgroepen.Fallingstones, Cosmobeats, The Devils etc etc, dansen in beatpaviljoen !
  Nu is Suriname net het Wilde Westen met driveby shootings, corruptie, moreel verval, asociaal gedrag ! Verre van muziek !


  Maak melding

 4. In je muziek leef je immers altijd voort in onze harten. Heb je niet persoonlijk gekend, maar wat ons verbond was je muziek.
  Thank you brother. Waka boeng

  Aan Harold ook de condoleances en sterkte.

  Een muzikant (gitarist)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.