Rechtszaak Surinaamse ondernemer om importtarief

17

PARAMARIBO, 18 aug – De staat krijgt nog een rechtszaak aan haar broek. Deze keer is het ondernemer Ramsoender Jhauw. De regering moet de verhoging van het importatrief terugdraaien. De ondernemer heeft geen begrip voor de argumenten van de regering.

Volgens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën lijdt de staat miljoenen verliezen. De formele wisselkoers lag bijna tweemaal hoger dan die van het importtarief. Wat vooral steekt is dat ook goederen die al op de haven lagen, ingeklaard moeten worden op het nieuwe tarief. Dit is zeer onrechtvaardig en tegen alle normen, waarden en businessethiek” zegt Jhauw tegenover de Ware Tijd. Er komt een kort geding.

Met de rechtszaak moet worden bereikt dat de regering terugkrabbelt. Jhauw houdt het even bij zijn eenmansactie. Andere zakenlui benaderen zou vooral tijd kosten. “De maatregel moet nu terug gedraaid worden”, aldus Jhauw. De Vereniging Surinaams bedrijfsleven, VSB, is vooral niet te spreken over de abrupte manier waarop het tarief is verhoogd. “We waren hier niet op voorbereid”, zegt VSB-voorzitter Bryan Renten.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Bouta gaat straks ook een wet maken zodat hy levelang president kan zijn!
  Me bar joe!
  Nu al vluchten mensen in bosjes weg uit suriname.
  Dang wo dede letterlijk!
  Te erg wat er gebeurt!
  Ik kan nauwelijks eten man!!!!!


  Maak melding

 2. Waar is meneer de moordenaar!
  Sukkel bouta ik wil echt schijten en urineren in uw gezicht!
  U heeft het hele land behoorlijk vernietigd en u gaat nog steeds door!!!!!!


  Maak melding

 3. Hebben ze bouta niet samen met brielle geliquedeerd?
  Je hoort tegenwoordig niks v die moordenaar!
  Hy onderduikt uit schaamte v het volk dat
  Hem dag en nacht vloekt omdat hy hun heeft
  Genaaid!!!!!! Whahahaha…. woei!


  Maak melding

 4. Stree de foe stree. krijsen oerdom tot op het bot, paarse zombies. A wiens baas en corrupte misdaadbende e poeroe ka gi oenoe oerdomme paarse stommelingen, soso lobi baas en co, deng paarse schijt en pis. We ga nie klage ma gratis ete, drinke en paars schijten, zijn paarse pis vol armoede, onrust, moord, bedrog, afrekening in de misdaad vol paars vervloekte kommer en kwel. Neks no fout aldus het gros der paars verdoemde dwazen. Paarseluja krijsen Stef Anus, Misjieka vol van de duivelse geest. Ondertussen baas en co e lafu a heri volk uit, ai we poroe ka gi deng, a dong volk. Wahahahahahaha……..paars gesnuif……..


  Maak melding

 5. De regering doet maar wat in het land.Het beleid is zo slecht voor de ondernemers dat ze naar de rechters stappen.Bouterse steekt straks een stokje er voor.Het land is onbestuurbaar geworden.Bouterse moest al lang opstappen want zo lang hij de president is van het land komt het nooit meer goed.Hij heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Hij is de enige president die Suriname leeg heeft geroofd.Dat is mijn mening als inwoner van Suriname.Als je 1.3 miljard USD van het land niet kan verantwoorden dan moet je opgepakt en opgesloten worden.


  Maak melding

 6. Eigelijk hebben we al alles gezegt het volk uit alle milieu groepen steken hun hoofd in het zand zijn kortzichtig en willen geen samenwerking of kennis kopen voor ontwikkeling van onze geliefd land ALS jullie daar RIJK/ARM/JONG/OUD/GEZOND/ZIEK HET LEF HEBBEN met gevaar voor eigen leven MET ELKAAR SOLIDAIR TE GAAN STAAN 500.000 MENSEN HET hele VOLK op het plein DAN ZULLEN WIJ HIER SAMEN MET JULLIE 327 DUIZEND SURINAAMSE NEDERLANDERS OOK OP het plein SOLIDAIR GAAN STAAN OM DE WERELD AANDACHT TE VRAGEN AANDACHT af te DWINGEN INGRIJPEN TE EISEN WANT ER IS HEEL WAT MIS VAN OPSTAPELINGEN er is MEER KENNIS samenwerking nodig om een land te kunnen laten bloeien en groei en VOLK VAN SURINAME HET STERFTE IN HET LAND IS TE HOOG HET AANTAL ONGEZONDE OOK te te veel onder de 500.000 TOON LEF RUGGEGRAAT het volk sterft uit chinezen haitianen gquanezen enz vullen de doden aan.KOMEN WE OP VOOR ONZE RECHTEN EN PLICHTEN laten we simpele voorbeelden nemen die ook veranderingen hebben kunnen brengen..we hebben nog heel wat te goed van andre landen maar eerst moet het volk het waard zijn anders.lijkt het water naar zee dragen wat ik vanaf 1991 heb gedaan dus zolang het hele volk niet op straat ga stuur ik NIKS meer ook niet om daar vrijwillig te gaan werken of te investeren hoogmoed mentaliteid discriminatie emphatie AUB VOLK LAAT JE ZELF ZIEN WAT MENSWAARDIG IS IPV LEVEN ALS RIOOL RAT LAAT DE WERELD ZIEN DAT WE HET WAARD ZIJN OM IN TE GRIJPEN!!HET IS een MONOPOLI hier in nederland zitten alle goede surinaamse nederlanders af te wachten on samen te kunnen werken voor ons land we willen met kennis en daad helpen OM ALLES IN KAART te BRENGEN WAARHEID EN ACCEPTATIE DAT hET VOLK MASSAAL PSYCHOLOGISCHE HULP NODIG HEEFT IS DUIDELIJK MEN BRENGT HET OVER VAN GENERATIE NAAR GENERATIE TRAUMA…of is dit onmogelijk een droom marther luther king ghandi nelson mandela en vele anderen hebben volkeren op de been gebracht welke HELD STAAT OP ONDER DE SURINAMERS ZODAT WE DE WERELD OOK MASSAAL MEE KRIJGEN GEEF AUB JE KENNIS DOOR TIPS LATEN WE NU OPHOUDEN HOE MOEILIJK HET OOK IS OM HET VOLK UIT tE SCHELDEN OVER Hun HANDICAPS LATEN WE HET ANDERS DOEN SANCIES 327.000 die op geen manier vanuit ned.meer iets toevoegen is ook een optie gaar laten koken in hun eigen vet MAAR HOE KUNNEN WIJ IETS BETEKENEN MET Z,N ALLEN IK NEEM AAN WEL DOOR DRUK.WIE WIL INVESTEREN CONNECTIES PLAN VAN AANPAK GRAAG


  Maak melding

 7. De reactie zal zijn:
  de verhoging van de douanetarieven wordt met terugwerkende kracht ingesteld tot het jaar 2000.
  Dus beste meneer Jhauw:
  bezint eer ge begint


  Maak melding

 8. Dit is het probleem van de surinamers…EENMANSACTIES.!!
  Wanneer komen de echte acties ?!
  Iedereen moet meedoen en dan pas bereik je resultaten!
  Mobiliseer en motiveer iedereen !! Iedereen ,elke ondernemer lijdt schade maar zijn te bang om de straten op te gaan !!


  Maak melding

 9. Dus dat….stilte ….reacties gevraagd aan alle lezers…de beste stuurlui,s staan wal profesionals…iedereeen die mogelijkheden ziet in aanpak laat je inzet horen HOE STRUCTUUR OP ALLE FRONTEN TE BEWERKSTELLEN IS..HOE AANGERICHTE PUINHOOP EVENTUEEL TE REORGANISEREN IS????OF LAAT MAAR GAAN MET DIE BANAAN


  Maak melding

 10. Surinme moet helemaal niks importeren. Alleen heel noodzakelijke goederen voor de gezondheidszorg. Verder niks.
  Import kost alleen maar geld, dat er niet is.
  De Surinamers zeggen altijd dat ze zo trots zijn op hun land en terecht. Laten ze dan ook de daad bij het woord voegen en alleen maar producten dat in het land voorhanden is of geproduceerd wordt gebruiken. Dan ben je pas een trotse Surinamer.


  Maak melding

 11. Hoofd van de Machtsstaat Sranang heeft al veel langer ALLE rechtsnormen overboord gegooid ! ( bv Moiwana en 8 dec massamoord)

  Door de MASSALE NDP-uitgaven die alle begrotingen zwaar overschrijden, is onze SRD niets meer waard !

  Meerdere devaluaties heeft de NDP aan de samenleving opgelegd en al onze reserves (valuta, geld en goud) zijn door de NDP-machthebbers verkwanseld ! Er is in het geheel NIET INGEZET op PRODUCTIE !!!

  Door het DOMME paniek- en ad-hoc-beleid komen bedrijven in de problemen ! Alle vertrouwen in de overheid is WEG !!!

  De Staatsuitgaven STIJGEN nog steeds en overtreffen onze inkomsten ! De Staatsschuld wordt GROTER en monetaire reserves NEMEN AF ! Dat is het resultaat van het DESI-NDP-ONZINNIGE-Consumptie-beleid !!

  Valuta zullen wij helaas de komende drie jaren NIET VERDIENEN door EXPORTEN ! Investeringen no de,
  Desi begrijpt de gevolgen daarvan totaal NIET !

  Door de PRIJSVERHOGENDE Maatregelen van het regime mbt dagelijks benodigde basisgoederen (electra,water, benzine, douanekosten etc ) heeft het regime een PRIJSGOLF veroorzaakt, als gevolg waarvan alle Surinamers zwaar worden getroffen !

  De politieke NDP-top kijkt alleen uit naar haar maandelijkse
  mega-inkomsten en heeft LAK aan wat er thans met het Volk gebeurt !

  Deze haters van Sranang en van de Sranang-bevolking moeten gewoon opdonderen !!!

  PS : Voor de NDP-top is KERNPUNT van beleid NIET het Land of het VOLK, maar het UIT DE BAK HOUDEN VAN HUN LEIDER ! En voor dat doel worden Wet en Grondwet op een gruwelijke wjze VERTRAPT !


  Maak melding

 12. Een telescoop heeft een signaal opgevangen dat zo sterk is dat er gedacht wordt aan buitenaards leven……………

  Zeker weten komen nog meer signalen en ook ruimteschip met bemaningen , ze willen kontakt maken met aardse bewoners


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.