Onafhankelijkheidsviering India in Suriname

17

India’s ambassadeur in Suriname, Satendar Kumar (l), hijst maandag de vlag op het ambassadeterrein in verband met de 70ste onafhankelijkheidsviering van zijn land. Kumar was in zijn toespraak vol lof over de helden aan wie India de onafhankelijkheid te danken heeft. Volgens hem was er weinig geloof in de wereld dat India zou overleven als democratie. Anno 2016 is India het grootste democratisch land met een bevolking van 1,25 miljard. “Het sterke bouwwerk van de democratie, gebouwd door onze grondleggers op de vier pijlers van justitie, vrijheid, gelijkheid en broederschap, heeft diverse bedreigingen van zowel binnen als buiten doorstaan en is uitgegroeid van kracht tot kracht”, zei de Indiase ambassadeur namens de Indiase president Narendra Modi.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. India stuur meer mensen naar suriname stuur een hele peleton van paar miljoenen want indieers zijn slim en vooruitstrevend mensen dan zal de economie weer goed gaan want landbouw kan suriname redden


  Maak melding

 2. Felicitaties aan de bevolking van India met de 70ste verjaardag van hun onafhankelijkheid. Ook felicitaties
  aan de afstammelingen van de Hindustaanse contract arbeiders.

  Ik vierde de Indonesische onafhankelijkheidsdag op het Ambasade terrein. Ik voelde trots op de Javaanse Indonesiers dat ze dat bereikt hadden op 17 augustus 1945. Waarschijnlijk hebben jullie ook zulke gevoelens.. .


  Maak melding

 3. Beste mensen,

  Onafhankelijk worden is wel een goede zaak, maar vergeet niet dat de wereldhandel wordt beheerd door het westen en Amerika. Om te overleven ben je van hun afhankelijk, zij bepalen immers de prijs van grondstoffen en goederen.

  Rijst, koffie, cacao en etc. groeien niet in het westen en Amerika maar de prijs wordt wel door hun bepaald.

  Om te overleven heb je afzetkanalen nodig van je producten.
  Vergeet niet een ding de handelsmachten van toen waren India en China. Waarom gingen de Europeanen daar naartoe?
  Maar wie heeft dat nu overgenomen en hoe? Door verdeel en heers politiek hebben ze getracht deze landen kapot te maken, en dat is hun gelukt.

  Maar wie zijn nu de opkomende machten?
  Het heeft zijn tijd nodig maar het tij zal weer keren.

  Langs deze weg wil ik India feliciteren met de onafhankelijkheid en ga zo door met je ontwikkeling, jullie hebben nog een lange weg te gaan. De rijdende trein is niet meer te stoppen, als was deze ontspoord maar is nu weer op de rails gezet.


  Maak melding

 4. Indonesië.

  Vandaag is ook de viering van de onafhankelijkheidsdag van Indonesië. Ik ga ervan uit dat er ook feest wordt gevierd door de mensen van Indonesische afkomst in Suriname of voelen de Javanen zich Surinamer en zegt de onafhankelijkheid van Indonesië hen weinig?


  Maak melding

 5. @haw haw
  Nee geen Indiërs naar Suriname. Er zijn al teveel graaiende Chinezen.
  Indiërs zijn nog erger en hokken ook samen. Gaan ze straks een 2e vhp oprichten. Eentje is al dom genoeg toch.


  Maak melding

 6. 14 augustus 1947 Pakistan onafhankelijk.
  15 augustsus 1947, klokslag 00:00 uur India onafhankelijk.

  Hoewel India met enorme problemen kampt, is het erg optimistisch betreffende haar ontwikkeling en vooruitgang en toekomst.

  Het land is in niets te vergelijken met welke andere land ook, het is een soort wereld in het klein met zoveel verschillen in talen, cultuur, rassen, godsdiensten, levenswijze. En al die verschillen maken het regeren erg lastig. Vergelijk het eens met Nederland of welke andere Europese land ook waar er eigenlijk weinig verschillen zijn en deze landen een homogene bevolking, cultuur, taal, godsdienst, levens- en denkwijze hebben..


  Maak melding

 7. @Joema, hoezo graaien de chinezen…..alleen bouta kan bij de staatskas toch?!!! Sommige suris zijn werkelijk mongolen……zo stom zijn ze…..eeuwig andere de schuld geven!!!!


  Maak melding

 8. Laat het Nationaal voetbalelftal van India in Suriname een wedstrijd spelen tegen het Surinaams nationaal elftal.Je gaat zien voor wie men gaat kraken.


  Maak melding

 9. Robg . Van de Indonesische Ambasade hebben de Suri Jav
  veel culturele hulp gekregen. Vanaf het begin in 1950.
  Verder was een group die geopteerd hebben voor het Indonesische nationaliteit. De viering wordt binnien de Ambassade gebouw gevierd.De vlag hijsen en Merdeka.
  Kinder spelletjes op het pleintje. Vroeger werden de culturele gedeelte ‘savonds in Thalia gevierd. De vrouwen in traditionele klederdracht. De mannen in jas en das. Het was toen nog veilig je gouden juwelen te dragen.

  Off onderwerp sorry , maar het is 17 augustus vandaag.


  Maak melding

 10. @ RobG,

  Surinamers die op jou lijken vieren in Zwitserland de onafhankelijkheid van Suriname.
  Mag dat wel? Waarschijnlijk voelen zij zich nog altijd Surinamers met de Zwitsere nationaliteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.