Winkeliers bezorgd over economie en misdaad

29

PARAMARIBO, 17 aug – De detailhandel is ongerust over het econmisch weer in Suriname. Ook de misdaad baart grote zorgen. De onrustige wisselkoersen hebben een zware weerslag.

De prijzen in de winkels gaan haast dagelijks omhoog. Dat vergt nogal wat werk met vooral het bijbenen. Volgens de Ware Tijd waren de winkeliers glashelder tijdens een belangenbijeenkomst in Paramaribo. Recente economische maatregelen hebben het er niet makkelijker op gemaakt. De aanpassing van de zogenaamde douanekoers maakt importen duurder. Dat leidt tot tekorten.

De winkeliers kunnen niet genoeg verdienen om de hogere wisselkoers te betalen. Uiteindelijk zal dan minder worden gekocht bij de groothandel. Door de hogere brandstofprijs wordt ook het vrachttransport duurder. De persoonlijke veiligheid is een ware issue. Regelmatig worden winkeliers overvallen. Het is zelfs zo erg dat er al doden en gewonden te betreuren zijn.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Chinezen hebben alle dollers weggesluisd naar china nu er geen dollers zijn en koers omhoog gillen ze van alle kanten .Door deze chinezen is suriname in armoede beland alle dollers van suriname is in china overduidelijk .


  Maak melding

 2. Clint,
  ik dacht dat de moordenaar een kleine Indiaan was. Nu hoor ik dat hij een Chinees is. Zoek de schuld van deze gaos niet bij de dag en nacht werkende Chinezen maar bij de stelende Nationale Debiele Personen.


  Maak melding

 3. Als ik winkelier was in Su zou ik zeker mijn winkel sluiten.

  Ik wil bij Boutere in de leer gaan. Ik wil graag leren hoe je een land met zoveel reserves binnen 5 jaar naar de verdoemenis kan helpen.

  Als ik kijk naar het fimpje van de heer Waterval met zijn miljoenen bezit aan auto’s en halskettingen, trek ik één conclusie en dat is: deze klootzakken betalen geen cent belasting. We moeten geen respect hebben voor deze figuren want ze helpen het land ook afbreken.

  Dora wordt het geen tijd voor de wet Pluk ze kaal. mensen die op een onverklaarbare wijze schatrijk zijn gewworden moeten door de staat kaalgeplukt worden. Belastingontduikers. Dit zijn de etters van de samenleving.
  Dora kom op en doe je werk.

  Voorlopig kom ik niet meer naar Su. Ik heb grote twijfels aan deze “Democratische Rechtstaat”.
  Het begint op het wilde westen van Amerika te lijken.


  Maak melding

 4. “Dora wordt het geen tijd voor de wet Pluk ze kaal. mensen die op een onverklaarbare wijze schatrijk zijn gewworden moeten door de staat kaalgeplukt worden. Belastingontduikers. Dit zijn de etters van de samenleving.
  Dora kom op en doe je werk”
  ============================================

  Dora zal gek zijn.
  Ze weet dat ze het hele kabinet, leden van de DNA, de ex “topmilitairen, leden van het kabinet van de president, de president en zichzelf en haar familie ook kaal zal moeten plukken.


  Maak melding

 5. Clint, je paarse bril begint dof te worden en je ziet dingen ook omgekeerd. Jou baas , de boef en dombo die geen kennis heeft van een land regeren heeft ons in deze pinarie gebracht. Laat me je nu even wakker schudden. Haal je paarse bril weg dan ga je de realiteit zien. Trouwens die paarse bril staat je niet.


  Maak melding

 6. Ongeschreven regels van moraal en fatsoen hebben geruime tijd plaatsgemaakt voor moreel verval. Anarchie op en top.

  Merendeels van het volk heeft iets van mie no e bemoei….

  Niets is gratis…..doe wat/iets zinnigs….mars opo joe tere..

  Wacht niet op de politiek maar bundel de krachten samen en laat jullie stem massaal horen..zodat de gevestigde geboefte de macht overdragen/worden opgesloten en dat het land geleidelijk wederom tot bloei komt.


  Maak melding

 7. Suriname is afgegleden naar een bananenrepubliek waar het recht van de sterkste geldt.
  We zien dat er het moment wetten worden gemaakt voor persoonlijk belang bijv de nep-amnestie, inzet artikel 148 Grondwet en nu de “nieuwe” terugroepwet.
  Op deze manier een land besturen vraagt om chaos en ingrijpen van de bevolking. Het land ongestraft laten afglijden naar de afgrond kan niet zo doorgaan. De huidige generatie neemt niet haar verantwoordelijkheid en beseft niet dat haar kinderen met de gecreëerde puinhoop van Bouterse en cs vele jaren opgescheept zullen zitten. Zij zullen de rekening gepresenteerd krijgen voor vele jaren.


  Maak melding

 8. Ben met mijn ouders dankbaar , dat ze het land vaarwel hebben gezegd vóór de onafhankelijkheid.
  Want anders zaten we nog steeds in die shit daar.
  Ze zijn inmiddels 40 jaar verder wat is het resultaat?


  Maak melding

 9. @krere krere,
  Je Kent de geschiedenis een beetje.
  Ze zijn 40 jaar verder en wat is het resultaat.
  Ik heb vaak geroepen dat wij geen 40 jaar nodig hebben om de puin op te ruimen en Surinamer die plaats te geven welke het toekomst.
  Wij zullen het in 20 jaar doen.
  Dus ik denk dat velen opgelucht zal worden dat wij het beste voor hun land hebben.
  Het vergt altijd tijd en moeite om de achtergelaten puin op te ruimen.
  Over 10 jaar dus in 2026 zullen de verbeteringen zichtbaar zijn.
  Kk geef het aan de overige Surinamers door.


  Maak melding

 10. Hoe serieus moeten de Internationale gemeenschap ons geliefde SU nou gaan nemen ??
  beste winkeliers in su, het wordt weer tijd voor de CIS, centraal import suriname, tijd voor in de rij staan voor een korreltje zout en suiker. Zoals in de BEGINNE jaren 80.
  sluit alle winkels, dan wil ik wel zien hoe anarchie zijn hoogtij viert.
  De nieuwe generatie die door lokkerij voor de paarse hebzuchtige idioten hebben gestemd zullen nu wel bewust worden wat zich had voorgedaan in de jaren begin 80 .
  Dat is karma, maar jammer het is niet voor de nieuwe genererende electoraat bestemd, eigenlijk voor de killer croc him self.


  Maak melding

 11. Er zal veel werk aan de winkel zijn, als Bouterse en zijn partij verjaagd zijn uit het machtscentrum. Strafvervolging naar machtsmisbruik, zakkenvullerij, ondermijning van de rechtstaat en corruptie e.d. zal m.i niet uit kunnen blijven.
  Helaas zullen de sporen van onbehoorlijk bestuur vele jaren gevoeld worden en zal er een uiterste krachtinspanning geleverd moeten gaan worden door de toekomstige regeerders om het staatsapparaat weer op de rails te krijgen zodat Suriname tot haar bloei komt zoals zij verdient.


  Maak melding

 12. Bouterse 2 x in de afgelopen periode: “Ik beloof het u, ik gan de koers omlaagbrengen, geloof me”

  Koers nu op straat 1 : 8.25

  Ik voorspel het al maanden: Koers wordt 1 op 10 voor einde 2017.

  Suriname aan de bedelstaf met geen enkel uitzicht op verbetering.

  Ben benieuwd hoe Bouta zich via Limbo hier uit gaat lullen,.

  Wat is trouwens RobG angstvallig stil?


  Maak melding

 13. @ malotie,
  No-grap-jere !!!
  Hij heeft zijn sinterklaas bij grondtoewijzing (Relyveld), om het volk te paaien.
  Terwijl het bekend was dat hij voorzitter was van “handen af van Suriname” van bouterse zijn ondersteunende orrganisatie organisatie was hij toch tijdens
  Vene , door alle antecenten onderzoek doorgekomen en toegelaten tot de rechterlijke opleiding; Bouta heeft hem toen hij had gewonnen ,benoemd tot direkteur en later tot Minister.
  Ronald en Shant-Baba ram, liepen rond in hun pyama in 2010 !!, en hadden niets door !!


  Maak melding

 14. Vermoorde Surinamer in coke-onderzoek
  Gepubliceerd op woensdag 17 augustus 2016 14:24
  waterval_brielle

  De Surinamer Franklin Waterval (alias “Brielle”) die vorige week dinsdag in Paramaribo werd doodgeschoten figureerde prominent in een jarenlang lopend Nederlands politieonderzoek naar cocaïnehandel. Medeverdachte Piet W. werd in die affaire veroordeeld tot zeven jaar cel.

  Door @Wim van de Pol

  Brielle behoorde tot de intimi van de Surinaamse president Desi Bouterse, en ging om met diens zoon Dino Bouterse maar ook met mensen van de zogeheten Counter Terrorism Unit (CTU), een soort speciale inlichtingendienst waar Dino enige tijd het hoofd van was. Brielle was eigenaar van de broodjeszaak Sabrosso, aan de Affi Jabbastraat. Hij werd in zijn auto doodgeschoten, een andere aanwezige kwam in kritieke toestand in het ziekenhuis terecht. De daders vuurden vanuit een donkergekleurde auto.
  Startinformatie
  piet–w._P

  Siegfried “Piet” W.

  Rond 2010 opende justitie een onderzoek naar een groep mensen rondom Piet W., mede naar aanleiding van de vangst van 1.017 kilo cocaïne tussen dozen whisky in Rotterdam. In de anonieme startinformatie van de criminele inlichtingendienst die het Openbaar Ministerie gebruikte kwam Franklin “Brielle” Waterval voor als één van de personen die wereldwijd duizenden kilo’s cocaïne lieten vervoeren. Achteraf bleek dat deze informatie niet juist kon zijn en dat justitie al veel eerder onderzoek naar Piet W. deed en dat er ook in Suriname een groot onderzoek bleek te hebben gelopen.
  ‘Controlen’

  Brielle’s telefoon werd getapt en hij blijkt veelvuldig met Piet W. en anderen contact te hebben gehad, niet alleen per telefoon maar ook fysiek. De Surinaamse president Bouterse en diens zoon Dino komen in de gesprekken ook ter sprake. In een gesprek van Piet W. uit 2011 is op zeker moment sprake van een ‘Baas-Man’, met wie Bouterse zou zijn bedoeld. W. verwijst in een gesprek naar Waterval die zou hebben gesuggereerd dat W. voor ‘Baas-man de onderwereld ging “controlen”.’

  In de gesprekken is ook sprake van contacten die Waterval zou hebben met de CTU en met figuren die een ‘coup’ tegen Piet W. zouden beramen. Ook komt een cocaïnetransport op een Noord-Koreaans schip aan de orde. Het lijkt erop dat Waterval hierbij mogelijk betrokken zou zijn geweest.

  De rechtbank in Rotterdam achtte uiteindelijk slechts een minderheid van de reeks transporten bewezen, maar veroordeelde W. en medeverdachten wel tot celstraffen. Brielle ontsprong de dans en werd niet vervolgd.


  Maak melding

 15. Wat is anders te verwachten met onberechte moordenaars en staatkasrovers aan de macht, dankzij oerdom tot op het bot paarse aanhangers? Deng ka dee nanga dee, baas en corrupte mafiosobende e drai dee nanga dee, e roof en buit a volk uit, inclusief al die oerdomme paarse zombies. Ai mek deng ka. Hahahahahaha


  Maak melding

 16. De Chinezen hebben de optie terug te gaan naar China of naar een andere caraibische land te gaan. Zij exporteren dollars naar China. Beinvloeden de koers negatief. Veder als ze hier blijven kunnen ze gokken op hun geluk. Ze kunnen worden overvallen dat is 1 op …………

  Misdaad en economische terug gaan hand in hand. Als tussen handelaren zullen ze geen hand uitsteken voor het
  pinarende volk van Su die ze uitbuiten.


  Maak melding

 17. Bouta liquederen en de koers zakt gelijk
  Naar 4. Geloof me!!!!
  Met bouta aan de macht gaan we naar een koers van 1 op boven 10!!!!!!!!!
  Houd j hart vast!


  Maak melding

 18. De OWOS was met de directie van het bedrijf een salarisverhoging van SRD 500 per maand en een eenmalige uitkering van SRD 1250 overeengekomen, die moeten uitbelaald worden zondermeer., en de AOV moeten worden verhoogd naar 800 srd en AOV verhoogd naar 600 srd is redeleijk vind ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.