Arbeiders Surinaams waterbedrijf willen geld zien

29

PARAMARIBO, 14 aug – Arbeiders van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, willen meer loon. Volgens de vakbond bij het publieke bedrijf is er een loonsverhoging afgesproken. De regering stak er een stokje voor.

Er waren al vergaande afspraken gemaakt met de bedrijfsleiding. De regering wil vooral arbeidsrust in het hele land. Daarom is ingegrepen en kreeg de directie een verbod. Of het rustig blijft bij de SWM is zeer de vraag. “We willen uitbetaling hebben van wat is afgesproken. We zijn maanden bezig geweest”, zegt vakbondsleider Rudi Baarh. De ruim tweehonderd arbeiders rekenen op het geld.

De moeilijke economische situatie in het land maakt het geld extra nodig. Baarh sluit protestacties niet. Wel zal voorzichtigheid worden betracht als het tot acties komt. “We kennen onze verantwoordelijkheid. Het doel is nooit de gemeenschap te duperen.” Volgens SWM-directeur Marlon Oosterling moet geduld worden betracht: “We gaan naar betere tijden, we zullen de vruchten plukken.”

29 REACTIES

 1. Marlon, een marionet van desi slikt datzelfde pilletje als van boefdraad.

  Zogenaamd sluit hij een akkoord, vooraf wetende dat de crimi regering het toch niet gaat uitvoeren. Tactiek van deze regering. Op deze manier kan marlon zeggen ‘ ik wil wel’ maar crimi regering niet. Dus zullen arbeiders ook geen protest acties voeren tegen de directie van SWM.


  Maak melding

 2. Elke Surinamer heeft het moeilijk en moet door deze periode gaan.Staan ze niet stil bij de groepen die het nog veel moeilijker hebben.De bejaarden..gehandicapten…geestelijk zieken…de mensen in het binnenland die zijn uitgesloten van medische zorg omdat er geen geld meer is.Laten de SWM’ers hun zegeningen tellen en zich rustig houden.Een volgende keer denk 2 keer na voor je je stem uitbrengt.Als er niets verandert zal het in 2020 zeker gebeuren dat is over 4 jaar.Deze periode maakt en houdt de bevolking scherp om niet voor een bordje bb met r nogmaals hun stem uit te brengen op deze corrupte bende.Sommigen moeten het gewoon op de harde wijze leren.


  Maak melding

 3. Freek

  Helaas wat ben ik het met je eens Diana er is werkelijk geen volk op de wereld waar zo gemakkelijk overal over wordt nagedacht. Als in Nederland je loon wordt gehalveerd dan staat echt geheel Nederland op zijn kop en dan nog niet te spreken over de Fransen etstra.
  Het land mag blij zijn dat de IMF alles voor ze op poten zet betreft de financiën etctra
  Nergens kan je op de wereld zo weinig presteren en een westers leven er op na houden


  Maak melding

 4. SWM 200+ personeelsleden
  EBS 1200+ personeelsleden
  SLM 1200 personeelsleden
  KA Binet van firma Bouterse 500+
  Overheid 50000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vijftigduizend

  Waarom levert het personeel van het Ka Binet van firma Bouterse 10% in?
  Hoeveel betalen er belasting????
  NOG 4 JAAR.


  Maak melding

 5. “Als iets er niet is, is het er niet”, reageert directeur Marlon Oosterling op het besluit van de aandeelhouder. Hij onderkent dat het land in een moeilijke financiële situatie is, waardoor er onder meer geen loonsverhoging kan worden toegekend.

  Wat een directeur. Hij eist van zijn klanten met wie hij een overeenkomst heeft getekend om nakoming anders sluit hij ze af en moeten heraansluitingskosten betalen.
  Dus waarom een overeenkomst afsluiten en dan achteraf verklaren dat het er niet is om de overeenkomst na te komen?
  En dit noemt zich directeur. Is een schande voor het beroep van directeur. Je verwacht een zekere betrouwbaarheid en integer handelen


  Maak melding

 6. Die moordenaar probeerd op allerlei manieren tijd te trekken door de nieuwe cao aan te houden tot 2017, omdat de financiěle situatie het momenteel niet toe laat, en in 2017 zal het dan opnieuw op tafel komen, deze moordenaar denkt echt dat dit volk nog een jaar met deze vernietiger van dit land Suriname, het land nog verder de afgrond in laat helpen,en daar moet dit volk niet aan toegeven, ėėn optie blijft erover, en dat is deze boevenbende oprollen en vervolgen, weg uit het machtcentrum, Suriname zal herleven.


  Maak melding

 7. Desi de volkspres aan de Arbeiders :

  NIEMAND krijgt loonsverhoging, wij van de NDP-clan hebben alle geld en alle goud verkwanseld !

  U bekijkt maar hoe u uitkomt met uw armzalig SRD-loon !

  Ik heb uw SRD al meerdere malen gedevalueerd en heb tientallen prijsverhogingn voor u neergezet, u zoekt het maar uit !

  MIJN inkomen is zeer hoog, dat van de medewerkers van mijn kabinet ook/dat van de overige NDP-clanleden idem, wij maken ons niet druk over het NDP-Staatsfaillissement, het is UW ZAAK !!!!

  PS : Politie en leger werken op mij bevel al nauw samen, voor het geval arbeiders en ambtenaren in actie durven komen !

  GOUD-INKOMSTEN O KOME ini 2017 !!
  SO LEKI FA DENG 17.730 VOLKSWONINGEN O KOME !!!


  Maak melding

 8. Oosterling,

  Begin na te gaan hoeveel SWM-ers een appartement onder hun woning hebben of op het erf, waarbij de huurder opdezelfde aansluiting zit als SWM-er met vrij verbruik van water terwijl ze huur in Euro’s/US- dollars ontvangen.
  Is dat zo moeilijk ????
  De Directie van SWM weet dit alles maar spellt struisvogel-politiek “A-No-MIE” zeggen ze ook, net als baas Bouta.


  Maak melding

 9. De surinamers hebben bewezen het meest verdraagzame volk op aarde te zijn,ze zijn gauw tevreden te stellen al is het maar eventjes voor een paar seconden en bouta weet er alles van.Geen wonder toch dat hij voor levenlang lijder wil zijn van Suriname!

  Zo dus SWM komt met stakingen?!Dus een groepje rijker die meedoen aan de maandelijkse stakingen met de bedoeling niet het gewenste resultaat te boeken?!
  Boi,surinamers doen het letterlijk…iedereen voor zichzelf en God voor ons allen…!!!!


  Maak melding

 10. De directie van de SWM weet alles maar doet niks..nee..ze profiteren allemaal van de chaos in Suriname.Daar gaan de gelden van het volk naar toe.In troebel water is het goed vissen.Al de beleidmakers en de mensen in top posities profiteren van de chaos die DDB heeft gecreëerd.Zgn onthouden ze zich van commentaar.Wie is er nog eerlijk in Suriname?De vhp heeft ook hun periode van bestuur gehad…ging ook niet van harte maar een ding zijn ze zich van bewust..ik mag mezelf en mn familie voor trekken maar niet in die mate..dat ik het land vernietig.Want het is een plek waar mn kinderen en kleinkinderen moeten wonen en leven.Daar zit het verschil tussen de NDP en de VHP.Het is ook zo’n beetje hoe de gemiddelde hindoestaan zijn huis bestuurd..Ze genieten met mate…hangen niet al hun inkomen aan de galg…Moet ik na jaren van non- actieve deelname in de Surinaamse maatschappij mijn gedachtegang bijstellen…?Verlicht me…want ik zie uit naar 2020 dat DDB ophoepeld en Santokhi overneemt.Ik denk dat deze president door ieder ander vervangbaar is…


  Maak melding

 11. Diana# Op allerlei manieren is gewaarschuwd dat dit stond te gebeuren als Bouterse nog een termijn zou krijgen. Het was allemaal voorspelbaar. Men heeft niet willen luisteren. Ze wisten het beter, Ocer zat stampvol met etende mensen. Nu krijgen zij de rekening gepresenteerd.
  Wie niet horen wil moet maar voelen.


  Maak melding

 12. Geachte forum-posters,
  Ik heb de brief van de Pres. aan RvC,Directie EBS etc. gelezen !!!

  Onbegrijpelijk dat de Pres. zo een brief met “type-fouten”
  ondertekend !!! Bigi sjeng. Wat doen de dure adviseurs en secretaressen als ze nieteens een brief kunnen corrigeren !!!
  Sosso sjeng gie dem onderwijzers/leraren die gie dem les !!!


  Maak melding

 13. Ook ik wil POEN zien!
  Als ik naar de ontwikkelingen in de wereld kijk schaam ik mij dood om op te merken wat ik en de mijnen wel hebben en grote delen niet hebben. Heb net nog een bordje rijst met haring naar binnen gemept. Ik hoef geen AMG 6×6 mercedes. De wereld en niet zo zeer Suriname bevindt zich in ZWAAR weer. Wij moeten hopen en bidden dat het beter gaat met de mensheid, ook al is het zo dat mensen de enigste wezens zijn die wapens fabriceren om hun eigen soort uit te moorden.


  Maak melding

 14. Laatste nieuws:
  Een Milanese Bank beroofd door dieven die een tunnel hadden gegraven die toegang gaf tot de Bank. Ik zie het binnenkort ook gebeuren in Suriname door de aanhangers van “a-ptjien-ingie-boi” en de vele “goudzoekers” die ervaring hebben in het graven van tunnels !!

  Min. Jus.-pol, wees op je hoede, dag en nacht laten surveileren !!!


  Maak melding

 15. Dat ze geen geld hebben om de mensen EBS en SWM te betalen kan ik begrijpen.

  Maar de brief die President inclusief fouten naar deze medewerkers stuurt (zie Starnieuws) is een teken van weinig respect naar de medewerkers toe.

  Damsco en Rob kunnen jullie een taal missie uitvoeren?? hihi


  Maak melding

 16. Gaan jullie allemaal bouta kont likken!!!!
  Het land is zo goed als falliet!!!!!
  Jullie wilden bouta toch????
  Go pina lekie alata now!!!!!!
  Hahaha…. woei!
  Ma moro ey doro he dit is slechts het begin!


  Maak melding

 17. Loonsverhoging? Geen probleem toch??
  Zowel Hoefdraad, alsook Bouterse en Misiekaba riepen toch dat het economisch in 2017 al beter zou gaan. Hoefdraad maakte het nog bonter, door al bedragen te noemen.
  Geef toch uit dat geld.


  Maak melding

 18. Wat zijn degenen die in 2015 en 2016 hebben gestemd op de nationale Dwazen partij…………..oerdomme paarse stommelingen. Neks no fout. Tjies deng mooi beet, baas en misdadige bende e poeroe letterlijk en figuurlijk ka gi deng.


  Maak melding

 19. De arbeiders dienen rekening te houden met de crises waar Desiley het land in heeft gestort.
  Ondertussen wordt niet er aan gedacht om de uitgaven van de inner circle van Desiley terug te brengen:
  Ingrid en Peggy Desiley.
  Meneer Dora met zijn dienstwagen en kleine Dora.
  De tientallen bejaarde adviseurs (nietsnutters) op het kabinet.
  De 55 pseudo deskundigen van Boefie bij de CBvS.
  Overbetaalde ministers en assembleeleden.
  De vele ontheven ambtenaren die geen mallemoer verrichten.
  Etc.


  Maak melding

 20. Nu het nog slechter gaat in het land…vraag ik me af of the first lady Ingrid al de mooie geste heeft gemaakt haar maandelijkse niet verdiende minister loon af te staan om een gat te dichten.Een bejaarden tehuis…Asiana schoot me te binnen.


  Maak melding

 21. Monie no de. Vanwaar moet de regering geld gaan halen? Alles is al opgemaakt en meer lenen gaat niet lukken. De mensen moeten daar maar rekening mee houden.


  Maak melding

 22. het land is zo goed als failliet. Wel ja als je naar de doctors, verpleegsters en aannemers luisteren. Die gaan naar Curacao en Guyana om hun geld te verdienen. Bouterse en Suri gedag hoor.,

  Maar de feest in de palmen tuin was druk bezocht. Njang,
  dringi nanga presierie was vol op aan de gang. Wie waren deze mensen? waarschijnlijk de 17% die tevreden waren
  met bouterse.Ingie heft geen geld en krioro in de baka jarie
  ook niet.

  SWM en EBS moet wat geld hebben om de maand te ronden. Als ze voor een kwart van de maand geen geld hebben dan moeten ze een loonsverhoging hebben.

  Anders is gaan ze flauw vallen op werk. Veel geluk bouterse.


  Maak melding

 23. Bouta moet hoe dan ook nu echt geliquedeerd
  Worden!!!!
  Het wordt steeds slechter in dit land man!
  Leonsberg is zijn verblijf plaats. Deng kil moes sutu ing mars kierie ka v moordenaar
  Bouta!!!! Ie fuck a kondre helemaal up!!!


  Maak melding

 24. @ Diana,

  Het zou toch een mooi gebaar zijn als alle Ministers en DNA-leden , 10% van hun loon in een Fonds voor Algemeen Belang zouden storten .

  Inke kan toch verzorgd worden door Desie?? Waarom moet zij zo een hoog salaris/onkosten, krijgen??

  Dus als ik het wel heb krijgt ze als , pres.-vrouw af is, ook nog haar levenlang pensioen !!!!!!! Mi Gado san e-psa-in-a-kondre !!!

  Is de Pinstergemeente van awaridomri Steve Anus , STAATSGODSDIENST geworden ??

  Owroe-sma die wrokko dem herie-libie-langa e-pina sref-srefie !!!
  Terwijl mensen met een hoog salaris bij EBS en SWM zoveel privileges hebben (vrij stroom en water).

  Laten de Surinamers zich bundelen: personen met kennis van zaken zitten in de NPS/VHP.

  Ik hoor Hooghart niet meer van de daken schreeuwen dat de ambtenaren het niet goed hebben; hij zelf zit er warmpjes bij (ook zo een awaridomri vakbondsman geworden).

  Zijn alleen Parmessar en Chantal Doekhi de enige deskundigen in Suriname om in alle RvC zitting te nemen en in top-functies benoemd te worden ??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.