Speciaal plan om misdaad in Suriname te bestrijden

36

PARAMARIBO, 10 aug – Een speciaal plan moet Suriname veiliger maken de komende tijd. Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Het plan is al in werking en zal over een jaar geëvalueerd worden op effectiviteit. Onder meer wordt de politiesurveillance flink opgevoerd.

Politieagenten zullen dag en nacht surveillancediensten uitvoeren. Militairen zullen daarbij ondersteuning verlenen. Van Dijk-Silos zegt tegenover de Times of Suriname dat de militairen getraind zullen worden. Hen zal worden bijgebracht hoe om te gaan met burgers als er wordt opgetreden. De politieagenten hebben sowieso de leiding bij acties. Het plan zal landelijk worden uitgevoerd, hoewel er weinig geld is.

Het Korps Politie Suriname heeft een tekort aan zowel manschappen als werkmateriaal. Hier en daar wordt hulp verleend. Een donor heeft duizend autobanden geschonken. De Amerikaanse ambassade geeft vijftig fietsen voor de bikers unit. Deze unit wordt ook ingezet in de misdaadbestrijding. Van Dijk-Silos wil ook ongeveer honderd extra krachten aantrekken. Van burgers wordt verwacht dat ze waar mogelijk mee helpen.

Bekijk ook:


36 REACTIES

 1. Prachtige plan om de criminaliteit te verminderen. De 50 fietsen for de bike unit vind ik uitstekend om in de buurten op de crimineel te snieken.

  Mischien in de volgende fase cameras op gebouwen en telefoon en electrische palen dat vanuit een centrale wordt geopereerd net als in New York bijvoorbeeld. Mischien kunnen de amerikanen of de Chinezen zoiets opzetten voor Su.


  Maak melding

 2. Goede dag mr/mevrouw. Willen jullie de minister van justitie en politie, attenderen, om,Preventief fouilleren /ing,bij wet, inwerking te laten treden. Politie-agenten,de straten opgaan om de straten van Suriname te laten vrijwaren van wapens, …Preventief fouillerend. Bij voorbaat dank u.Nader uitleg.


  Maak melding

 3. Kijk wie praat nadat 1tje liquideerd is. Is ie een familie lid? Of een kornuit van bouta ? Zal mij niet verbazen !! Mevr Simon bespaar de moeite van de kps , die criminelen ruimen zich zelf op. Sterker nog: ze beschikken over moderne wapens, terwijl de kps over pinda pistool beschikken . Shame on you


  Maak melding

 4. Dit verhaal hoor ik al bijna 6 jaar. Het dievenijzer zou niet meer nodig zijn.Harde aanpak door de politie, liquidatie door de politie van 4 criminelen en nu weer een hoop geblaat.

  Worden de concurrenten van de jongens in crime die niet in de inner cirkel van DDB zitten met toestemming opgeruimd??Wacht enkele van deze figuren wacht hetzelfde lot.

  Mevrouw van Dijk- Silos en J. Simons zijn zelf criminelen die de wet en de grondwet dagelijks aan hun laars hebben.
  Ze overtreden internationale wetten, beschermen een verdachte van meervoudige moord, plegen meineed etc. zonder dat dit gevolgen heeft.
  Hun statement is weinig geloofwaardig.


  Maak melding

 5. De misdaad is in Suriname toegenomen omdat er geen prioriteit meer gegeven wordt aan opsporing. De politie kan daar niets aan doen omdat de financien er niet zijn. Daarnaast geeft de overheid een slecht signaal aan de samenleving. Een president die niet deugt, veroordeeld is voor drugshandel en de wet aan zijn laars lapt. Als de president het slechte voorbeeld geeft nemen anderen dat over.


  Maak melding

 6. De politie wordt met giften en schenkingen overeind gehouden. Deze tot de bedelstaf geraakte organisatie moet nu de uit de hand gelopen criminaliteit bestrijden met middelen die volstrekt ontoereikend zijn.
  Gaat dus niet goed!!!!

  Wie schenkt aan de politie, hoe zit het met de integriteit?

  Een zichzelf respecterende staat moet giften aan de politie niet toestaan en zelf middelen uittrekken voor een goede criminaliteitsbestrijding. Maar nee, een dienstauto voor Dora kopen is belangrijker dan politieauto’s

  Dora met d’r grote mond heeft geen enkele boef gevangen. ferme taal uitslaan en tegelijkertijd tijd je hand ophouden komt neer op bluffen. De crimineel weet dat en ziet ook dat de kans dat hij gepakt wordt klein is.
  hardwerkende winkeliers en burgers zijn daar de dupe van.


  Maak melding

 7. In su is de kans dat een crimineel gepakt wordt steeds kleiner.politie mensen mogen niet overwerken soms hebben geen vervoer enz..voor criminelen juiste moment op roof te gaan.politie kijken toe kan niets doen


  Maak melding

 8. Zolang een hoofdverdachte van moord zijn eigen strafproces met staatsmiddelen kan hinderen / verkomen en een dna hem daarvoor de gelegenheid geeft zal het niets worden mey Suriname.
  De laatste jaren tonen het helaas aan.
  Suriname zal opbloeien als heel het bestuursapparaat is, verschoond van degene die dat alles mogelijk hebben gemaakt. Zoals het er nu voorstaat Is Suriname voor vele jaren beschadigd.


  Maak melding

 9. Meer van het zelfde personeel brengt geen verandering.

  Stimuleren om te verbeteren en echt onafhankelijk te zijn kan de capaciteit en kwaliteit slechts verbeteren.

  Geef de mensen de ruimte. Dun het statische management uit en geef eerlijke mensen een kans.


  Maak melding

 10. Laatst zei ze bij limbo dat holland grote voorbeeld is hoe skowtu hun eigen geld maakt met veel boetes uitschrijven, daar is het tijd voor, kunnen ze eigen dingen kopen. Mensen doen wat ze willen op straat vuilgooien.plassen.hangen.zonder licht.hardrijden. door rood.stelen.openlojk alcohol.fout parkeren.etc etc etc.


  Maak melding

 11. Een speciaal plan, om de criminaliteit te bestrijden, terwijl Dora en haar kornuiten van die paarse bende, er alles aan doen, om de grootste crimineel moordenaar en veroordeelde drugscrimineel te beschermen, hoe geloofwaardig kom je over.


  Maak melding

 12. In deze regering heb je te maken met ezels en sierpaarden, de meesten zijn werkpaarden als het gaat om eigen belang.
  Enkele uitzonderingen zijn de nijlpaarden.


  Maak melding

 13. Niks wordt in Suriname serieus genomen, de economie, de misdaad, de rechtstaat, de infrastructuur, de grenzen, de corruptie, de jeugdwerkloosheid, huizentekort, wateroverlast enz, enz. Het land is 1 grote puinhoop met een hoop culturele troep als wekelijkse nieuwsgeving!

  Het is dan ook maar de vraag of het speciale actie plan enig succes of vooruitgang zal boeken! De tijd zal het leren.

  Voor de jongeren van Suriname is er nog steeds 1 weg, verlaat het land z.s.m als je de kans heb of in de gelegenheid daartoe bent, je heb geen enkele toekomst in Suriname op geen enkel vlak!

  Het land wordt sinds de onafhankelijkheid stelselmatig in de wurggreep gehouden door machtswellusten en inhalige zogenaamde volksvertegenwoordigers! Protesteren, hoop of afwachten heeft geen enkel nut, deze lieden hebben al tig jaren sch*t aan de burgerij!


  Maak melding

 14. Gaaap…. Weer een plan dat direct in het ronde archief verdwijnt ( prullenbak).

  Suriname is meester in het bedenken van plannen en een topper in het niet uitvoeren daarvan.

  Onder Bouterse zijn onder veel paars vlaggengeweld tientallen eerste stenen gelegd maar de projecten zijn NOOIT afgemaakt,


  Maak melding

 15. Als men echt serieus is met de misdaad aanpakken zou de president in persoon zelve een persconferentie houden en had hij alle beschikbare middelen ter beschikking gesteld om de misdaadgolf de kop in te drukken! De eerste burger van het land heeft het daarentegen drukker met de rechtstaat ondermijnen dan de misdaad/criminaliteit aanpakken. Een criminele topper was zelf aanwezig in zijn familie met zijn inmiddels veroordeelde zoon als kopstuk! Criminelen gaan dan ook stuk met dit zo’n waardeloze plannen!

  Daarnaast is de Surinaamse politie niet alleen onderbemand en is er een serieuze gemis aan expertise, kennis en middelen! Ook de persoonlijke uitrusting van agenten is achterhaald, laat staan de werkplekken oftewel politiebureaus, niet om aan te zien. De kledij van agenten werkzaam in de buitenruimte is zwaar verouderd met uitzondering van de bikerunit, niet meer van deze tijd. Leuk voor een defilé, meer niet!

  Het actieplan is dan ook zeer beperkt en zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid geen vruchten afwerpen!


  Maak melding

 16. Minister Juspol. verkoop de auto van je echtgenoot,ook van andere echtgenoten van de Ninisters en koop enkele snelle motorfietsen voor de agenten om ook snel achter de overs in auto’s te kunnen ingrijpen !!
  Lachertje, politie op de fiets en roofmoordenaars in supersnelle auto’s met donkere ruiten, vaak zonder kentekens!

  Bij aangifte is het “ons kent ons” als je de naam van de dader niet kent, wordt je aangifte op een stukje vodje met de pen opgenomen !!
  Inelk geval liever iets dan niets !!!!


  Maak melding

 17. Dora begin bij de crimineel voor wie je werkt!!
  Elke dag komt ze met haaar belachelijke plannen.
  Dan gaat ze yot in Zwitserland de boel bedriegen en liegen dat in Suriname geen schender van mensenrechten woont!!
  Ze wekt zelf voor hem de schender van mensenrechten!!


  Maak melding

 18. Mooi plan van de overheid om de criminaliteit aan te pakken. Maar de politie moet haar werkzaamheden ook uitbreiden met predictive opsporing, dus in een voorfase voorkomen dat criminelen tot actie overgaan. Ik wil echter niet stigmatiserend zijn naar bepaalde buurten/wijken maar het lijkt me niet overbodig als de politie in kaart brengt uit welke buurten,wijken, regio’s de criminelen voor het merendeel afkomstig zijn. Vervolgens moet de overheid het doen en laten van bepaalde personen uit deze buurten/wijken/regio’s monitoren desnoods met enkelbanden of ingebrachte chips. Daarnaast lijkt het me ook zinvol dat bepaalde personen in bepaalde gevallen een gebiedsverbod wordt opgelegd.


  Maak melding

 19. SUU is een paradijs zegt men!!! ha ha haaaa!! ik kan kotsen!!

  Een donor heeft duizend autobanden geschonken. De Amerikaanse ambassade geeft vijftig fietsen voor de bikers unit.

  Straks krijgt deze dikkiedik een grote beurt van DeDolleBoef!! want de banden allang versleten!!!
  Ha ha! zij een 20.000 km beurt!!! 5 jaren voor het eerst???

  Echt een bedelland!! SUU!!!
  Overleven door bedelen!!!

  De hele kornuiten verjagen naar jungle alwaar alleen maar Dinguis muskiet, Chiquinguinia, zika virussen en labaria zijn. one way ticket!!


  Maak melding

 20. mevrouw simons,, doe niet zo moeilijk..

  zet een bepaald bedrag in us$ ook al is het van jou salaris, uit om alle let wel alle crimies op te pakken en wij doen het werk jou en jou ministerie,,. ook voor de verdachte ook al is hij hoofd verdacht.., dan is s m e direct bevrijdt van alle ellende..

  let wel drie en half jaar is nog lang om te gaan naar de bevrijding van 2020 als het mofina wan dit wil, tenminste..

  onder tussen zullen velen al onder de grond liggen met een slapeloze nacht.


  Maak melding

 21. Pleidooi van de Minister:

  “Politieagenten zullen dag en nacht surveillancediensten uitvoeren. Militairen zullen daarbij ondersteuning verlenen. Van Dijk-Silos zegt tegenover de Times of Suriname dat de militairen getraind zullen worden. Hen zal worden bijgebracht hoe om te gaan met burgers als er wordt opgetreden
  Van Dijk-Silos wil ook ongeveer honderd extra krachten aantrekken.
  Het plan zal landelijk worden uitgevoerd, hoewel er weinig geld is”.

  Conclusie:
  1.Militairen worden getraind en bijgebracht van hoe om te gaan met burgers. M.a.w. militairen kunnen niet omgaan met burgers.
  2.Militairen worden onderdanen van de Politiemacht (aangestuurd door Van Dijk-Silos ?)
  3.Er is geen geld beschikbaar, maar zij gaat wel 100 extra mensen indienst nemen (verkiezingsbelofte nakomen?).

  Hoezo weinig geld beschikbaar.
  De militairen zijn toch in vaste dienst en vangen toch elke maand netjes de dollars?
  Alleen de verkiezingsbelofte nakomen gaat wel geld kosten.

  Het plan van de vorige minister was toch het beste: alle surveillance dienstauto’s dag en nacht met roodzwaailicht rijden. Dieven afschrikken in plaats van oppakken.


  Maak melding

 22. Zet op elke poort, voordeur, etc een vergrote foto van deze Bessie Turf. En in elke straat
  Dat zal alle criminelen afschrikken. Zelfs Bouta is bang voor haar.

  Wiep_Ding: ze houdt van fellatio


  Maak melding

 23. De achterliggende gedachte is om een mogelijke couppoging door foreigners te verijdelen of tenminste al vroeg in de gaten te hebben. De bevolking (eigen aanhang m.n.) wordt opgeroepen alles wat ze verdacht vinden te rapporteren.

  Hij is niet dom hoor.


  Maak melding

 24. RobG … ” mooi plan van de overheid om de criminaliteit aan te pakken. Maar de politie moet haar werkzaamheden ook uitbreiden met predictive opsporing, dus in een voorfase voorkomen dat criminelen tot actie overgaan.
  Ik wil echter niet stigmatiserend zijn naar bepaalde buurten/wijken maar het lijkt me niet overbodig als de politie in kaart brengt uit welke buurten,wijken, regio’s de criminelen voor het merendeel afkomstig zijn.”

  @ RobG … achterlijk onbenol … de buurt waar de grootste witteboord … moordenaar-crimineel … woont is bekend. Op Leonsberg … dichtbij steiger Leonsberg … woont de grootste, de allergrootste moordenaar-crimineel. Oppakken die gast …voor het leven … eenzame opsluiting … in het nieuw te bouwen Alcatraz.


  Maak melding

 25. Ray, elk mens kan creatief denken maar niet iedereen kan tot nieuwe inzichten komen. Misie Kaba had het over een Doebai dat gecreëerd kan worden en die Doebai komt niet zomaar uit de lucht vallen. Daar moeten mensen wat voor doen, mensen moeten aan die gedachte vorm gaan geven. Dat is een absolute noodzaak. Jij en je politieke nulgenoten blijven continu dromen, blindstaren op Doebai alsof die pracht, weelde en rijkdom letterlijk als manna uit hemel komt vallen.

  Mul,
  Ben je soms jaloers op mensen die meer in het leven bereikt hebben dan jij ooit zal bereiken. Je hebt jezelf verwaarloosd, misschien door onkunde, gebrek aan doorzettingsvermogen, luiheid, het bezitten van twee linkerhanden,enz. Ga toch werken en je kop belasten met kennis, vaardigheden, inzichten,enz. om voor jezelf een beter leven te realiseren. Je blijft maar aan de zijlijn valse commentaar leveren, hallicuneren en groen uitzien van jaloezie.


  Maak melding

 26. @RobG … groot onbenul … kampioen gatlikker van Killer Bouterse .. ik ben en zal nooit jaloers zijn op wie danook.
  Uit de bijbel heb ik geleerd …” in het zweet des aanschijns zul je je brood verdienen…”. Voor jou klinkt dat als acadabra … kontlikker. Ik heb altijd hard gewerkt … nooit mijn hand opengehouden voor wie danook. Kun je dat nazeggen .. leugenaar {pseudo academicus}. The end is near voor Killer Bouterse … je bent één van die kontlikkers op het kabinet van Killer Bouterse die het gelag moet en zal betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.