Zomercarnaval Rotterdam op erfgoedlijst

2

Het Zomercarnaval in Rotterdam wordt als honderdste traditie op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland geplaatst. De Stichting Zomercarnaval Nederland heeft laten zien dat de traditie levend erfgoed is, van groot belang is voor de culturele identiteit en sociale cohesie en dat ze zich actief wil inzetten om dit kleurrijke erfgoed door te geven aan de toekomst.

Zomercarnaval is een tropisch feest dat in 1983 in Utrecht startte als ‘Antilliaans Zomercarnaval’. Studenten afkomstig van Aruba en Curaçao wilden ook hier graag de hun bekende carnavalstraditie vieren. Al snel verhuisde het feest naar Rotterdam en het groeide uit tot een groots evenement waar groepen met roots in ruim twintig tropische carnavalstradities aan meedoen, vooral uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, maar ook uit Noord-Afrika, Kaapverdië, Spanje en Portugal.

Ruim 650.000 bezoekers hebben de afgelopen week kunnen genieten van de vierde editie van Rotterdam Unlimited met optredens van o.a. Ernest Ranglin, Cheikh Lô, Tony Allen, jazzvirtuoos David Murray, Saul Williams, Gentleman & the Evolution en natuurlijk de kleurrijke Zomercarnaval Straatparade gisteren. Volgend jaar zal Rotterdam Unlimited plaatsvinden van 25 t/m 29 juli 2017.

Bekijk ook:


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.