Begroting Surinaamse overheid bij wazigste regio

80
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 31 jul – De staatsbegroting van Suriname behoort bij de vier minst heldere van de regio. Dit stelt staat in het Fiscal Transparancy Report van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Suriname heeft nog veel te doen.

Het land staat al drie jaar achtereen in de top van wazigste begrotingopstellers van de regio. En te bedenken dat de eerste regering Bouterse transparantie in de begroting had beloofd toen ze aantrad. Het zou heel anders gaan dan bij vorige regeringen en e-governance zou het allemaal moeten bewerkstelligen. Zes jaar later is het volgens Washington alleen maar erger geworden.Er gebeurt te veel in het geniep.

Volgens de Amerikaanse overheid worden onder meer de ontwerpbegrotingen niet gepubliceerd. Begrotingsdocumenten verschaffen onvoldoende detailinformatie als het subsidies betreft voor publieke bedrijven. Ook is weinig bekend van wat deze bedrijven met het geld doen en hoe groot het rendement is. Volgens Washington doet de regering er goed aan meer opnheid van zaken te geven wat betreft de uitgaven.

Bekijk ook:

80 REACTIES

 1. Alles bij elkaar , corruptie heet dat. Erg helder door Washington verwoord. Er komt nog een nasleep hiervan . Let maar op. De nsa en sky net zullen wel data beschikken omtrent mogelijke oneigenlijke transactie. Faja tori 😂


  Maak melding

 2. De huidige Surinaamse regering is een kleptocracy onder leiding van van volkspresident en anafabete idoot bouta die nog steeds regeert met de loop van zijn UZI en koterie van ballenlikkers en gelddrukkers als boefdraad . De amerikaanse regering kan onmiddellijk een reisverbod instellen aan alle ministers, onderministers en parlementsleden van de ndplee. Een ding is 100% zeker boefdraad kan nooit terug naar Amerika want hij is medeplichtig aan geld witwassen voor die arrogante demente volks president bouta.


  Maak melding

 3. KUMAKOISI heeft een broertje dood aan Transparantie: KUMA is CEO van de Firma LIST EN BEDROG.
  Deze CHARLATAN voelt zich daarom als een Vis in het water door een MUUR VAN WAZIGHEID om zich heen te bouwen.

  BEDRIEGIEMAN IN OPTIMA FORMA!


  Maak melding

 4. @ RobG, Damsco, Paraman, Rampie e.a. NDP abanies, kunnen misschien, misschien, namens de { grappenmakers } regering … ” de beschuldigingen ” van de Amerikanen naar het rijk der fabelen verwijzen.
  We benne benieuwd!!!


  Maak melding

 5. Hoefdraad en rekenkamer van Suriname werken niet met cijfers van af 2010 .
  Staat inkomsten worden niet bijgeboekt zoals invoerrechten

  RobG@ lees goed wat America zeg ,ben je al waker was je naar Carnaval in Rotterdam

  Damsco@ lees ook goed wat America zeg ,hoeveel bier heb je met Carnaval op, slaap je nog .


  Maak melding

 6. Ja dit klopt. De laatste echte Surinaamse begroting die ik heb kunnen downloaden was tijdens bewind Venetiaan. Daarna heb ik nooit meer een echte begroting gezien. Bouterse is bang dat buitenstaanders zijn begrotingen financieel zullen onderzoeken, want er klopt geen moer van. Het zijn goochelbegrotingen. Reden: In Suriname zijn alle rekenmeesters intussen verdwenen en onze wonderboy Boefdraad valt bitter tegen. Hij ken niet rekenen, zou een Nederlander zeggen. Ik zou, als alle ministeries tenminste zouden meewerken binnen een maand de Surinaamse begroting van het volgend jaar en de basis voor de komende 5 jaren, zoals in Nederland, kunnen opstellen. Het enige wat dan gedaan zou moeten worden is de begrotingen aan de hand van de werkelijkheid in de toekomst aanpassen. En ik zou zeker niet googelen. Denk aan de kritiek van Matoera. Op de begroting van de politie was 20 miljoen begroot voor materieel, maar de politie moest gaan collecteren om onderdelen voor de auto’s te kopen. Terecht stelde zij de vraag: Pe a Monie foe a begroting de?
  Weet je wat ik denk? De huidige Surinaamse regeerders zijn helemaal niet in staat om Suriname te besturen en met de dagelijks toenemende problemen neemt hun gebrek aan kundigheid dagelijks toe. Suriname is in een neerwaartse spiraal belandt en deze val kan door de huidige bestuurlijke analfabeten oftewel klootzakken niet worden gestopt. Vervang ze. Inclusief Bouterse. Juister gezegd: Jaag die klootzakken weg. Bedankt Washington voor het duidelijk aangeven van mijn probleem. Ik schaam me dat mijn geboorteland zo laag is gevallen tot niveau Haitie.
  Mijn verzoek aan Bouterse:
  Bouterse, wordt het geen tijd om de eer aan jezelf te houden en nieuwe verkiezingen te houden. Dit ter voorkoming dat het volk jou gaat wegjagen. Wij Surinamers in de diaspora hebben geen zin om door jou voor een tweede keer genaaid te worden. Toen, in de jaren 80, hebben wij dozen en geld gestuurd. Nu willen wij jou weg hebben door geen moer meer te sturen. Wij willen hiermede laten zien dat de Surinamers in de Diaspora ook een politieke rol in Suriname kunnen spelen. Wij hebben jou gesteund in de jaren 80. Nu willen wij dat je verdwijnt. Kies dus a.u.b. een vredelievende weg, want ik zie uw toekomst zeer duister in en ik wil niet dat er straaks doden moeten vallen.


  Maak melding

 7. Van mij geen ene euro meer richting Suriname. Door geld en pakketten te sturen houden we de corruptie, nepotisme, wanbeleid, roof, uitbuiting, de verpaupering, de verrijking van de paarse elite gestand. En ook de LAMLENDIGHEID van het Surinaamse volk. Ik heb ook de jaren 80 gekend.


  Maak melding

 8. En heel Suriname doet een plas en alles blijft zoals het was….

  Ik ken geen ander volk ter wereld dat zich zo in de zeik laat nemen, zich arm laat maken, de toekomst van hun kinderen laat verzieken, zich laat vernederen, en geen enkele vorm van protest laat horen dan Surinamers….


  Maak melding

 9. Begroting van Su is belangrijk.Laat dat maar over aan die mensen daar.Waar de VS en Europa zich zorgen over moeten maken is het volgende”IS dreigt met atoombom”Deze Amerikanen en Engelsen hebben een chaos aangericht in Irak waar door er uranium in verkeerde handen is terecht gekomen.Ruimen jullie je troep eerst op en dan kijken naar een andere.Dit is een nog groter probleem dan de begroting van Su dit raakt de hele wereld.Kijk maar naar de Fransen en Duitsers op dit moment alleen maar slapeloze nachten en de kosten voor beveligingen lopen steeds maar op.Wij moeten niet vreemd op kijken als er straks weer met een luchtdoel raket op passagiers vliegtuigen zal worden geschoten in Europa.( denk maar aan MH17 )Met dank aan VS,GB en bondgenoten.Mi bigi sma leri mi taki te dede e go na sabana no bari che porti.


  Maak melding

 10. Ik wilde mijn opgenomen filmpjes van het Zomercarnaval Rotterdam van 30-07-2016 uploaden, maar het lukt mij niet. iemand enig idee hoe het moet?
  Graag advies.


  Maak melding

 11. Mundo , familie of een alter ego van RobG, die weet ook altijd een draai aan het topic te geven om de aandacht af te leiden wanneer hij met de keiharde waarheid gekonfronteerd word die het falen en miskleunen van Bouta en consorten.


  Maak melding

 12. Analisten van de Financiele Ramp in Sranang weten reeds langere tijd dat de huidige machthebbers, in feite zonder begroting werken ! Daarom was het NDP-motto : Moni De !

  ALLE STAATSONDERDELEN GEVEN TEVEEL UIT, ER
  ZIJN GEEN TOETSINGSNORMEN EN ER IS GEEN CONTROLE !

  Verantwoording kent de NDP-clan niet ! De heren en dames
  zijn BANG voor het Volk !

  Vrijwel alle relevante financiele gegevens worden toegedekt en jaarafrekeningen van de staat worden al jaren achterwege
  gelaten !

  Beleid is nu alle gelden die maar te vinden zijn in te zetten
  om de SCHIJN TE WEKKEN dat DE STAAT nog enigszins FUNCTIONEERT !

  Intussen tracht de NDP-elite, alle VALUTA naar zich toe te trekken !

  Sranang is een FINANCIELE NACHTMERRIE ! De staat
  is DAADWERKERLIJK FAILLIET gemaakt door WANBELEID en CORRUPTIE van de Machthebbers !

  Enkele zieke NDP-propagandisten schelden natuurlijk op
  andere politieke partijen, op Nederland, op de USA, op
  allerlei bevolkingsgroepen en op critici, MAAAAARRRRR,
  de NDP-ELITE heeft Ons Land FAILLIET GEMAAKT, NIEMAND ANDERS !!!

  PS : De consumentenprijzen zijn met 64% OMHOOG gegaan in een jaar tijd ! (zie artikel in Dagblad De West) !
  Het Volk wordt helaas ZWAAR GERIPT door regering Desi en zijn Witmangs van het IMF !


  Maak melding

 13. De begroting is wazig. Maar gelukkig weet iedereen wie de criminelen en dieven zijn die de wazige begroting creëren en in stand houden.


  Maak melding

 14. Daar gaan we weer. Deze Amerikaanse organisatie heeft dikke boter op haar hoofd. De Amerikanen maken er zelf een soepzootje van hun eigen begroting en dan willen ze de beschuldigende vinger naar Suriname wijzen. Ik ben gevechten van Obama met het congres om meer begrotingsruimte te krijgen zeker niet vergeten.


  Maak melding

 15. @Poco Verstang

  De USA maakt MILJARDEN dollars aan PRODUCTIE,
  de INIMINISTAAT Sranang helaas VRIJWEL NIETS !!

  BOUTA-Inflatie ongeveer 70 % , stelletje VERNIELERS
  van de Surinaamse staat / burgers !!!


  Maak melding

 16. Kan Washington, of het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Bouterse en zijn kornuiten niet hardhandig oppakken en dumpen in de Amazone rivier/ gebied, alwaar de roofvissen/dieren volop aanwezig zijn.

  Soort kent soort toch? dus de roofdieren kennen de rovers!!


  Maak melding

 17. Beste Srafu,

  Dat oerdomme Paarse Gespuis probeert weer de aandacht af te leiden met USA, Nederland, slavernij, dekolonisatie, buitenlandse inmenging en de middeleeuwen.

  Het is en blijven kansloze incompetente. onderontwikkelde criminele niksnutten: allemaal!

  Nu proberen ze Chantal Doekhi weer te benoemen in de Raad van Commissarissen bij de Hakrinbank. Ook zo’n Paarse Graaier die dankzij haar vader je het ene na het andere baantje toegestopt krijgt en overal een puinhoop achterlaat.


  Maak melding

 18. Als Dino wordt vrijgelaten benoemt zijn vader hem tot minister van justitie….

  En RobG vindt dat een meesterzet en prima plan.


  Maak melding

 19. @Poco, ik luister liever naar de USA dan naar die koekebakkers van Bouta……voor elk wisje wasje moet men kennis inhuren uit het buitenland……omdat men zelf geen “hoge” kennis heeft………dus wie luistert nou naar die surinaamse stomkoppen?!!!!!


  Maak melding

 20. Weer een tik op de vingers.

  Wazige begrotingen dienen slechts 1 zaak namelijk die van verhullen en corruptie. Niemand kan iets controleren als er geen duidelijke referentiekaders zijn.

  De Surinaamse begroting is niet meer dan een zak geld waar iedereen met voldoende macht in graait.

  De regering heeft met lenen en consumptief besteden de economie in SRD’s laten groeien van SRD 11.800.000.000 in 2010 naar ongeveer SRD 18.000.0000.000 in 2016 echter men vergeet dat de koers van 2,75 veranderd is naar 7,20
  In echte dollars was het $ 4.3 miljard in 2010 en $ 2,5 miljard in 2016.
  Een wereld prestatie die ondanks alle crisissen door weinigen nagedaan worden.

  Alleen het buitenland weet dat wel.


  Maak melding

 21. Mission NDP failed.
  Reden ;Te wazig,net zo wazig als ndp lijder en volgelingen in het bijzonder RobG.
  Waar is RobG?!
  Naar de wazige tekst en uitleg van hem zullen we hopenlijk vandaag bespaard blijven.


  Maak melding

 22. Good News & Bad News
  The Good News.
  Het is voor het eerst bevestigd dat het allemaal hier niet klopt. Als we nou eens beginnen met de werkelijkheid onder ogen te zien en dat is dat we failliet zijn dan kan vandaar uit gekeken worden hoe nu verder. Als we dan ook nog stoppen met elkaar onderling voor de gek te houden scheelt dat ook veel reparatietijd.

  The Bad News.
  We hebben het qua scope over een stad als Rotterdam met een grote internationale haven, Internationaal vliegveld, Robuuste infrastructuur en vooral fatsoenlijke governance.
  Suriname is kleiner dan Rotterdam qua begroting, dynamiek en dat soort zaken. Rotterdam doet het met een burgemeester, minder dan tien wethouders, een raad dat de helft is van het Surinaamse parlement en het gaat goed.
  In Suriname hebben we vooral een niet goed functionerende parlementair systeem, een ministers team dat uit een persoon bestaat genaamd Hoefdraad. We hebben daarnaast een batterij met Staats en Regeringsadviseurs met allemaal drie dubbele rollen en belangen.

  Het land is omgehangen met leningen en schulden van diverse internationale banken en organisaties en niemand weet hoe ze ooit terug betaald zullen worden. En om terug te kunnen betalen moet je ergens mee voldoende inkomsten genereren en dat hebben we niet.
  Vele belangen en bedrijven met een nationaal karakter worden onderhands doorverkocht aan dubieuze particulieren. Ik bedoel zaken zoals Afobaka stuwdam, delen van haven en meer.

  Het verdienvermogen van Suriname versus de uitgaven is factor 1 – 7. Dus hoe gaan we ooit kostendekkend kunnen opereren laat staan de schulden terug betalen.
  Kortom het systeem is een Parasitair en Prostitueel systeem. Wat bedoel ik daarmee dan:

  Parasiteren: Wij als staat aangestuurd door de regering en haar ministers team en adviseurs hebben niet de kracht om het verdien vermogen van het land te kunnen verhogen en leunen daardoor continu op externe partijen die ons wat gunnen. Kortom we leven niet op eigen kracht.

  Prostitueren: Is doen als of. Onze leider hebben het een tijdje volgehouden om externe partijen maar ook de interne bevolking wijs te maken dat ze het goed met ons menen. Men heeft een beeld geschapen als of we te maken hebben met goed bedoelde democraten en mensen die het volksbelang hoog hebben staan met onze “volks” president voorop.

  Het land en haar leiders zijn financieel, Fiscaal, Juridisch, reputatie & imago volledig geïsoleerd geraakt. En niet de rijke welvarende top en de mensen die levenslange vergoedingen ontvangen op basis van lid van het parlement zijn en meer van dat soort onnozele vergoedingen hebben het beste voor met ons.

  Zij parasiteren en prostitueren met alles dat in hun voordeel is.
  En laten we ons niet blij maken met olie voor de kust want al is de olie er. Het moet gewonnen worden en geraffineerd worden voor verdere gebruik. ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat de olie dermate zwaar is dat het heel lastig zal zijn om het winstgevend te kunnen winnen.

  Bevolking wordt wakker.


  Maak melding

 23. Een couppleger,een massamoordenaar die helder kan denken…boi dit kan je alleen de surinamers wijs maken!Die geloven in alles.
  Die crimineel heeft amnestie en smeekt om vergiffenis…wazige toestanden allemaal..de enigen die deze wazige lijder niet doorheeft zijn de surinamers zelf.De rest van de wereld weet wel wie de ndp lijder in werkelijkheid is.
  Daarom dat de lijder alleen naar de armste landen reist,daar kan hij zich gaan aanstellen en de mensen daar uitleggen hoe geweldig zijn amnestie is ,het doet wonderen voor hem alleen in Suriname.


  Maak melding

 24. Robg zal straks komen uitleggen dat Bouterse uit liefde voor het volk de cijfers vaag houdt.

  Het is publieksgeheim dat Frontregeringen er ook wat van weten, maar ze zijn over het algemeen toch transparanter en minder schofterig. Het is ook bekend dat Suriname een van de hoogste suïcide cijfers in de wereld heeft. Daarom houdt de huidige president, die immers elke avond op de TV zegt van ons te houden, de begroting en uitgavecijfers van de regering vaag en niet transparant, hij ziet als echte vader namelijk niet graag dat er nog meer zelfmoorden gepleegd worden, hij ziet liever dat Surinamers onder zijn leiding een langzame dood sterven zonder dat ze weten dat dat komt vanwege de dieven als Brampie, die hij de gelegenheid geeft om te stelen en door dik en dun beschermt.


  Maak melding

 25. Kijk op In de Branding Apinti TV.

  Die gek van Andre “Dubai” Misiekaba zegt dat als Bouterse belooft dat hij de koers omhoog gaat brengen hij er vertrouwen in heeft dat dat gebeurt. Een reele koers is volgens Misiekaba tussen de 4 en 6.

  Ondertussen stijgt de koers naar 1 op 10 en dat is volgens Mister Dubai niet reëel.

  Vuilnisman kan deze Paarse Zak ook mee…..?


  Maak melding

 26. Mensen geen probleem; alles komt weer goed, Prominente
  figuren wat Koos opsomt zijn nu waarschijnlijk met vakantie.
  Vandaar geen reactie van hun kant, ach ja het is gewoon lood om oud ijzer !!!!!

  Sari tori


  Maak melding

 27. Dames en heren reageerders onze mede waterkant genoten genieten vandaag van hun zondag dus geen reactie te verwachten van RobG, Mazda, Damsco en de verdere NDP aanhangers


  Maak melding

 28. wel alles is al gezegd. Houd alles vaag en stop je zakken vol met geld. Als ze het ontraffelen ben al in zwitserland aan het skieen.


  Maak melding

 29. Een verslaafde is vaak wazig! En waar je mee omgaat daar eet je van. Toch?

  Drugs verslaafde steelt geld van de bevolking.

  De uitgaven voor het komende jaar zijn begroot op SRD 4.969,8 miljoen. Voor operationele uitgaven is SRD 2.176,6 miljoen uitgetrokken. De operationele uitgaven zijn de personeelsgerelateerde, overige operationele uitgaven (goederen, diensten, subsidies, bijdragen, kantoorkosten, klein onderhoud aan gebouwen en terreinen) en kapitaaluitgaven van de verschillende ministeries.

  De programma’s houden in, het uit te voeren beleid en projecten van de regering. Hiervoor is SRD 2.793,2 miljard opgebracht op de begroting. SRD 2.675,8 miljoen zal uit eigen middelen worden opgebracht en SRD 117,4 miljoen zal uit leningen en andere bronnen worden gefinancierd.

  De geraamde inkomsten voor dienstjaar 2016 bedragen SRD 4.520,6 miljoen. Het tekort is SRD 449,2 miljoen. Dit is 2,4% van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Internationaal is een tekort van 3% gangbaar. De begroting is woensdag door staatshoofd Desi Bouterse gepresenteerd aan De Nationale Assemblee.

  De overheidsontvangsten zijn onderverdeeld in:
  – Directe Belastingen SRD 1.335 miljoen.
  – Indirecte Belastingen SRD 1.624 miljoen.
  – Niet Belasting Ontvangsten SRD 1.444,2 miljoen.
  – Overige financieringsbronnen SRD 117,4 miljoen (leningen en schenkingen).

  Hoeveel belasting betaald Bouterse?????????

  Welke aan aan wie SCHENKINGEN?????????


  Maak melding

 30. Er zijn al 6 jaar geen jaarsloten meer vastgesteld.
  Een jaarslot is een verantwoording voor het gevoerde begrotingsbeleid van de regering.
  Normaliter over het voorgaande jaar.
  Het niet willen uitleggen aan de Assemble, hoe je als regering omgaat met geld, geeft al heel veel te denken.
  Deze regering heeft lak aan wat de wetgeving (Grondwet en statuten van de Assemble) onze regering als verplichting oplegt.
  De nu geconstateerde wazigheid is niets nieuws onder ze zon.
  Het is alleen een bevestiging, wat iedereen al weet.
  Deze regering heeft veel te verbergen.
  Zelfs RobG kan hier geen speld tussen krijgen.


  Maak melding

 31. Niet verrassend!
  Bedacht door;
  – Een would be econoom
  -18000 volkswoningen bouwer
  – tweede Dubai ontwerper
  – in amnestie vluchtende verdachte van meervoudige moord.


  Maak melding

 32. U bedoelt Dina. Die wordt minister van de ministerie van LBGT. Die is nu bezig met praktijklessen. Ik hoop dat ze hem tot in zijn smoel boelen. Dat is de sociale schuld die deze familie gaat moeten betalen. Alles betaal je op deze wereld.


  Maak melding

 33. We weten genoeg,hoe kaolos surinamers bijna75% 1 maal kunnen zijn ma pang pang: jaffen, drugs handelen,smoko weri,azi,handtastelijkheid,oplichten,smokkellen,jatten,vast zitten,versieren,altijd bezopen zijn,kijken naar ander mans vrouwen en dochters vooral hun skin(lichaamdeel) a Go vooral en overal kinderen maken daar zijn ze heel goed in afgestudeerd en nog veel meer!Politiek blijf ook decennia lang overhoop totdat de Moordenaar opgepakt of a dede!Daarna verlossing.WAARHEID!!!!


  Maak melding

 34. @Prof Misababoi

  Prettige weergave . Kan RobG iets mee als hij zich durft te melden.
  Hij presenteerde ooit dat de personeelskosten, en dan vooral die van front ambtenaren, vrijwel de hele begroting op maakte.

  @ Cochise
  Het correct afsluiten van begrotingen (de sloten) was ook geen hobby van de vorige regering.
  Het lijkt er op dat verantwoording afleggen in Suriname heel moeilijk is.
  Zeker is dat indien men de mond vol heeft van veranderen het minimale is wat men kan doen is VERANTWOORDING afleggen.

  Ik ben echt benieuwd welke draai vriend RobG aan deze beoordeling zal geven.


  Maak melding

 35. Deze Paarse Regering komt alleen in actie als er wetten en maatregelen moeten worden genomen om Baas Bouta uit de de gevangenis te houden.

  Dan rent plotseling iedereen. Daarna duiken ze allemaal weer de hangmat in.


  Maak melding

 36. bij gebrek aan ndp aanhangers die ons vermaken met hun paars georienteerde smoesjes , zal ik mijn best doen om een banaan recht te lullen op een paarse manier.
  de begroting van suriname ziet er anders uit dan de begrotingen van andere landen.
  wij hebben geen klok , we spreken af in andere tijds vormen zoals : in de middaguren , na 1en , later op de dag enz.
  alles is vaag en zo ook de begroting .
  in feite is het dus duidelijk.
  buitenlanders zijn wat stippelijker als Surinamers en die wijzen graag met hun vinger naar ons als zijnde corrupt.
  wij surinamers hebben een cultuur van laat komen, laat betalen enz.
  volgens Surinaamse begrippen en gebruiken staat de begroting als een huis.
  tjoekoe en een mazzel worden door het buitenland gezien als corruptie terwijl het hier gewoon een way of life is.
  kortom neks no fout.
  .
  ik kroop even in de huid van een ndper


  Maak melding

 37. wie durf
  geen surinamers die durf vinger te wijzen aan bauta en zij maatjes.surinamers zijn laffe volk in Suriname die durf niets te ondernemen,kijk in de wereld waar kiezers ontevreden zijn tegen zijn regering,komen de bevolking in opstand,maar in Suriname lijkt kan niemand wat schelen al gaan ze dood van onder drukking.iemand moet tóch zijn in Suriname die echte massa demonstratie organiseren en deze regering ,naar huis kan sturen plat branden Paramaribo.regering gebouwen ,maar het kan niet die zijn laffe volk met grote mond ,die niks presteert.


  Maak melding

 38. Ach, de soep wordt heter opgediend dan het in werkelijkheid is. De regering van Suriname heeft wat huiswerk te maken. Men iis druk bezig een inventarisatie te maken. De tegenwerking is groot. Zie perikelen Hakrimbank. Met name de opbrengsten van de staatsbedrijven dienen beter gedocumenteerd te worden.Het management van deze staatsbedrijven bestaat nog altijd uit mensen die door de Front regeringen zijn aangesteld.Wij hebben in de media nooit gehoord/vernomen dat president Bouterse dit kader massaal naar huis heeft gestuurd en heeft vervangen door NDP mensen. Overal waar het Front kader nog de leiding in handen heeft valt er lekkage te bespeuren.

  Dit kader heeft veel te verbergen en pleegt verzet. Veel overheidsgeld lekt weg. Aangenomen wordt dat de Surinaamse overheid helemaal geen begrotingstekorten moet hebben als alle inkomsten van de overheid rechtstreeks toevloeien naar de staatskas.


  Maak melding

 39. @Koos,
  Als Amerika wat roept en zelf een begrotings
  tekort heeft dan is een ding duidelijk eerst je huiswerk goedmaken voordat je de vinger naar een ander wijst.
  In Suriname hebben wij een oppositie die alleen maar slaapwandelt.
  Wij moeten mensen hebben die het echt met het land menen en instaat zijn goed oppositie te voeren.
  Wat wij nu hebben zijn zakken vullers.
  En de pers die pikt ook een graantje mee.
  De pers plaatst een artikel die op sensatie berust.
  Net als bij jullie in Nederland denk aan de Telegraaf.
  Suriname is gewoon Suriname invloeden van buitenaf zijn niet aan de orde.
  Wij mogen ons gelukkig prijzen dat wij gezegend zijn en niet richting Turkije gaan.
  Anders hadden wij de rechterlijke macht en de oppositie inclusief CH opgepakt.
  Er zijn binnenkort wat veranderingen op handen.
  Deze veranderingen zijn nodig om de Surinamers meer zekerheid te geven.
  Beste Koos maak je niet druk want wij zorgen voor jouw familie en vrienden.
  En zolang jouw President nog leeft zal hij President blijven ook voor al je dierbaren.
  Wij zijn Moe van invloeden van buitenaf.
  Nogmaals laat Amerika naar hun begrotings tekort kijken en daarna de vinger naar een andere wijzen.
  De komende 3jaar zal je het hiermee moeten doen.


  Maak melding

 40. Ach, de soep wordt heter opgediend dan het in werkelijkheid is,( het laatste moet zijn dan hij wordt gegeten, dus neerlandicus is RobG allerminst), De regering van Suriname heeft wat huiswerk te maken.
  Het understatement van de week.
  En weer ktijgen de mensen die NIET in deze hopeloze regering de zwarte piet toegespeeld omtrent verkwistin terwijl juist de president en zijn ministers dure reisjes maken die nul komma nul rendement opleveren, en weer probeert deze lulhannes van een RobG die aandacht af te leiden van de de constatering van de Amerikanen, de vaag- en onduidelijkheden van de begrotingsopstellers onder verantwoordelijkheid van de regering (of wat daat voor doorgaat) Bouterse


  Maak melding

 41. JoJo,

  Onze medium heeft weer van zich laten “horen” en zoals gewoonlijk weet hij het weer beter.
  Het wordt een afgedraaide grammafoonplaat, maar de schuld ligt weer bij het front.
  Heb de man nog nooit kunnen betrappen op een kritische opmerking aan de adres van de regeringen Bouta I en II.
  Alles wat krom is wordt recht gepraat.
  Ik heb diep medelijden met deze zich econoom noemende man.
  En wat betreft de jaarsloten heb je gelijk, alleen maakt deze regering het wel heel erg bont door al 6 jaar lang geen financiele verantwoording af te leggen.


  Maak melding

 42. @ RobG … nu is een ieder ervan overtuigd … jij RobG, je bent ongeneeslijk … ziek. Ik wens je geen ongeneselijke ziekte, je bent ziek … uitbehandelt.. Je plaatsen in een psychiatrische inrichting zou zeer slecht zijn voor de overige p. patiënten.
  Pseudo-econoom @ RobG van de ” Spinazie Universiteit ” had liever je stomme waffel gehouden.


  Maak melding

 43. En waar blijft de oppositie dan.
  Hebben wij een oppositie of zijn het de ja knikkers cq zakkenvullers.
  Komen ze voor het volk op of wachten ze over 2jaar wanneer de verkiezingen inzicht zijn.


  Maak melding

 44. @Mul,
  Riool Ratten als Hans en jouw soort hebben niet geleerd om te luisteren.
  Dus ik neem je niet kwalijk dat je een verstand hebt van een Riool Rat.


  Maak melding

 45. Ik las dit artikel en dacht ” Zijn wij nou zo slim of is de rest van de wereld zo dom”

  We leven nu eenmaal in een land waar rijke criminelen het voortouw hebben.

  En deze criminelen zitten in alle bevolkingsgroepen van Suriname. Het is eigenlijk een manier van leven wat ons allemaal wel bevalt. Af en toe klagen wel, maar dat waait snel over.


  Maak melding

 46. @ Paarse Rat = RobG …. je bent net als Killer Bouterse één grote lafaard … een grote leugenaar … en charlatan pursang!
  @ Paarse Rat …. je doet je naam eer aan … jo stinkdier! Ik heb tenminste een beetje verstand … maar jij … Paarse Rat … mislukt produkt van je vaders genotspier … je bent een kruising tussen een awari en een tamanwa … zonder whatsoever!!!


  Maak melding

 47. @ Henk Molenaar2016
  Ik ben maar eens gaan luisteren op Apintie.

  Henry of was het Henk (zonder achternaam) heeft in een ander artikel met als kop: “investeringen moeten Surinaamse economie opkrikken” hier ook al naar verwezen en ik heb daarop gereageerd.
  Ik zal nu dan ook alleen volstaan met de opmerking over de koers.
  Misikeba, zegt weinig tot niets en verstopt zich achter anderen, die hij economen noemt.
  Ik daag dan ook alle economen uit die durven te beweren en te bewijzen dat de koers van de SRD veel te laag is.
  Ik schrijf dus koers van de SRD en niet koers van de US$.
  Het begrip koers vind men lastig, lees hier dan voor prijs.
  Dus de prijs van de SRD is te laag.
  Je krijgt voor bijv 100 SRD steeds minder US$
  Anders gezegd de prijs van de US$ is voor Su te hoog.
  Je krijgt voor bijv 100 US$ steeds meer SRD’s

  Hij beweert dat 4 tot 5? of 6. en reëler beeld geeft van de staat waarin de Surinaamse economie zich bevindt.
  Wat een onzin.
  De prijs/koers van iets wordt bepaald door 2 zaken:
  de verhouding vraag staat tot aanbod en
  het vertrouwen (wat de valuta betreft)

  Waar baseert hij het op dat de SRD sterker/meer waard/duurder moet zijn?
  Op het vertrouwen in de Surinaamse economie?
  Op de grote vraag naar SRD in verhouding tot het geringe aanbod?
  Het antwoord op beide vragen is: vergeet het maar.

  Hij heeft weinig gezegd zoals ik hierboven al schreef, maar wat hij zei nekt hem, want
  hij zei namelijk dat de inkomsten zwaar tegen vielen sinds 2012 en dat men bleef uitgeven. Daardoor nam het aanbod van SRD’s fors toe en daalde de koers van de SRD ten opzichte van buitenlandse valuta.
  Misiekeba, als ik jou was zou ik geen interview meer geven.
  Je maakt het van kwaad tot erger


  Maak melding

 48. Heeft iemand enig idee welke schenkingen het zijn uit de post

  Overige financieringsbronnen:
  SRD 117,4 miljoen aan leningen en schenkingen.

  OF heeft Bouterse de staat geld geschonken???!!!

  Welke Nederlandse Suriname heeft hierover inside information?


  Maak melding

 49. Waarom komt die meneer NoSpang niet beweren dat de Amerikanen liegen en dat hun conclusie niet onderbouwd is. Hij en geestverwanten praten toch alles recht van deze in corrupte,-competente regering. Het is typerend voor de ndp aanhang dat positieve kritiek altijd onderuit wordt gehaald en gezien wordt als vijandigheid.


  Maak melding

 50. @Robje-de-Desi-slaaf :

  U zegt : “Aangenomen wordt dat de Surinaamse overheid helemaal geen begrotingstekorten moet hebben als alle inkomsten van de overheid rechtstreeks toevloeien naar de staatskas.”

  U jokt weer in opdracht van Desi ! Het is de NDP-clan die
  niet bij elke burger en bij elk bedrijf belastingen int !
  Net zoals niet elke burger die bij Openbare werken met geld ROMMELT, zoals de NDPer-prof Abrkadamsky, voor de rechter wordt gesleept door de NDP-machthebbers !

  U heeft een NPS-VHP-fobie en denkt dat deze partijen nog steeds aan de macht zijn in Suriname , terwijl DESI ons FAILLIET heeft gemaakt !

  Alle monetaire en andere reserves zijn WEGgemaakt, alle GOUD is WEG. Volgens NDP-minister HOEFDRAAD zijn deze gelden MASSAAL verdwenen door NDP-overbestedingen mbt Onproductieve zaken !
  Hij, Gilmore zegt zelf in het parlement dat alle reserves zijn VERDAMPT !!!

  Zie hetgeen Gilmore zelf zegt in DWT van 20 juli 2016 :

  PARAMARIBO -” Een verkeerde inschatting van verwachte inkomsten uit de goudsector heeft onder andere gemaakt dat door sterk gestegen overheidsuitgaven de Surinaamse deviezenvoorraad vanaf 2012 is verdampt. De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad zei dinsdag in het parlement dat de reserve die vanaf 2010 was opgebouwd, is opgemaakt.”

  Ons Geld is gewoon VERKWANSLD door NDP-regering-DESI ! Dus slaafje Robje-g niet hier wederom JOKKEN en
  “anderen” de schuld toeschuiven !!!

  IEDEREEN doorziet uw NDP-babbels en propaganda en weet wie de VEROORZAKERS zijn van het FAILLISSEMENT van Suriname !!
  Namelijk de NDP-clan, via Wanbeleid en Corruptie !

  De problemen en het wanbeleid gelden over de gehele linie, niet alleen bij staatsbedrijven ! Zie de aanname door DESI van 5000 nieuwe ambtenaren, vlak voor de verkiezingen, die alleen zijn gebruikt als STEMVEE !

  Dus Robje-g srafteng psa keba, maak u los uit de ketenen van Desi en de NDP !!


  Maak melding

 51. Hans,

  Wees niet zo voorbarig met je commentaar. Het is mijn eigen, mijn bewust gekozen versie van het spreekwoord. Met een beetje denkkracht moet het zelfs voor een gemiddelde rioolrat van het Front duidelijk zijn dat ik de troep van de Amerikanen niet lust.

  Waar hebben de Amerikanen het over? Laten zij maar eerst hun eigen begroting op orde krijgen. Denken zij dat ze bezig zijn ‘ to counter Russia’s influence in Latin America and the Caribean ‘? Ze willen graag weten of Poetin de Surinaamse staat financieel steunt. Russen hebben nog altijd $ 96,6 miljard in de VS geïnvesteerd.

  Srafu, alias de jank-slaaf, de knuffel-slaaf.

  De Surinaamse overheid is druk bezig de belastinginkomsten te verbeteren.Kijk maar ook naar de ordening van de goudsector. Er zijn nog altijd grote groepen die de belasting ontduiken. Deze groepen zijn gelieerd aan de oppositie. Het verzet is hardnekkig, maar ook zij zullen niet meer kunnen ontkomen. De Front partijen waren te laf om dit probleem op te pakken terwijl zij wisten dat elke overheid uitgaven heeft. Zij konden immers putten uit voorraden gratis geld uit Holland. Jouw VHP/NPS hadden geld uit diverse potten uit Holland tot hun beschikking. De VHP/NPS regeringen van Venetiaan hadden daarnaast veel verwaarloosd in de samenleving.


  Maak melding

 52. robG , aller eerst moet jij met jou bek bouta go olo schoonmaken , gebruik jou bek als toilet papier wanneer bouta naar toilet gaat , voor dat ben je goed , DENK aan onze kinderen en kleinkinderen klootzak ??? suriname is voor de keer bankroet en leeg geplunderd door de rovers van de ndp , de ndp heft geen kaas gegeten van landbesturen , vanaf 1980 is een vloek op suriname en die vloek is bouta , ben je die nullen vergeten op ons mint eenheid , ben je vergeten dat suriname helemaal skeer en bankroet was in de 80 Jaren , er was NIETS te vinden in suriname , geen soft , suiker , blom , bier , olie , kort om er WAS nada nada , als je beweert dat vhp en nps geld hebben gehad van Holland , ja er is geld gekomen van Holland , maar vergget niet dat onze ex president Jaren heft gewerk om het land weer op real te krijgen , en ja we waren zo op koers , maar een vloek bouta heft weer ervoor gezorgd dat suriname leeg geplunderd is geworden en hebben we een koers van 1 op 7.75 voor de us , wie wordt rijk en wel stinkend rijk , dat is dilip sardjoe , combe mark , kuldipsing , Abraham en bende , jij komt lullen en jij heb nog tijd om vhp en nps te bespreken hier , schaam je , wat voor opvoeding heb je gehad op school of ben je ook een moordenaar als bouta , dat men voor de ndp heft gestemd , begrijp ik , maar dat men nog achter de ndp staat , vind ik raar , en ja het zijn meestal die skeer en arme mensen die dood willen gaan voor de ndp , terwijl nouta geen tijd heft voor jullie pina mangs , we gaan nu richting haitie en venezuealaa lala , nocolas maduro stijl , robG djompo hori bouta go olo , saka saka paarse rat


  Maak melding

 53. Mazda@ probeer met je NDP Regering 1.2 Miljard terug te storten op de Centrale Bank van Suriname de laatste 4 jaren 2010 tot 2020 staat er O SRD op de centrale BANK

  Mazda ga ook helpen met de Cocos plan project Herstelplan
  Ga al vast Cocos bomen leren klemen neem Damsco ook mee .

  NDP werk met valse cijfers vraag Hoefdraad waar de juiste cijfers zijn van de 1.2 miljard USD .


  Maak melding

 54. Damsco heeft zich nog niet eens gemeld op WKN of zijn naam wordt over en weer genoemd. Het is alsof sommige van jullie met Damsco in gedachte gaan slapen en ook weer met hem opstaan.😜 best zielig
  Oen ab wang boeng dee


  Maak melding

 55. RobG. laat ik nu mooi even zelf bepalen wat ik nu wel of niet voor een commentaar geef, en dat de kritiek van de Amerikanen niet lust mag duidelijk zijn, jij kunt nu eenmaal totaal geen kritiek op de handel en wandel van deze incapabele refering verdragen van wie hij ook komt met je gigantische Blind Spot, en dat noemt zichzelf intelligent,maar van zo’n zelfingenomen kwast kun je dat natuurlijk ook verwachten, gewoon de kritiek van een legertje deskundigen, waarbij je zelf wat kennis betreft nog niet eens in de schaduw kunt staan, naast je neerleggen


  Maak melding

 56. @Prof Misababoi

  Onder giften vat men in de regel schenkingen van buitenlandse mogendheden om paden te effenen.

  Denk daarbij vooral aan de tractoren uit Iran en of de bussen en vrachtwagens en computers van China of rente vrijperioden bij kredieten.


  Maak melding

 57. Rotje knor@ ga al vast mantel zorg leren of ga dat in je omgeving of wijk doen

  Ga zaden en planten leren vermeerderen met die gedachten gaan wij slapen ,dat van Damsco was maar een grap ..


  Maak melding

 58. @Pico,

  Ik viel haast van m’n stoel toen ik die IDIOOT hoorde zeggen dat hij blij is dat Suriname NU in een CRISIS is!

  Die man doet zijn naam eer aan: MIE SJIE KA KABA. Ik hoor een hoop ROMMEL VAN deze Paarse ALATTA’S maar dit slaat werkelijk echt alles.


  Maak melding

 59. @ Srafu
  Je schrijft en ik heb het zelf ook gelezen/gehoord de opmerkingen van Hoefdraad betreffende een verkeerde inschatting over de goudprijs.
  Ik “wist niet” dat de Staat goud had dat diende ter dekking van de externe waarde van de SRD.
  Laat ik nou altijd hebben gedacht dat de centrale bank goud de goud-en deviezenvoorraad beheerde en zorgde voor dekking van de interne en externe waarde van de SRD.
  Hiermee geeft Hoefdraad aan dat de beslissing om hem twee petten te laten dragen het stomste was dat men kon doen.
  Er is volop geleend van de centrale bank. Wie heeft nu direct de waardedaling van de SRD veroorzaakt!

  @ prof Misababoi
  Schenkingen en leningen.
  Suriname kan natuurlijk van bevriende landen kapitaal goederen ontvangen in ruil voor niets, soms zelf kleine bedragen, maar je kan je vast nog herinneren dat de minister van Justitie kortgeleden naar het buitenland was en toen riep dat er veel geld op de plank ligt bij Europese organisaties. Zij riep toen ook dat zij het maximale uit deze potten zou proberen te halen.
  Welnu, er zijn overal potten met geld waar je uit kan putten, mist je met goede plannen komt. Dit is gratis geld.
  Nederland komt te weinig met goede plannen en haalt dan ook te weinig uit de potten van de EU. Frankrijk doet dit veel slimmer.
  Nederland betaalt meer aan de EU dan zij terughaalt.
  Ik denk dar er binnenkort een commissie wordt benoemd, die studie gaat doen naar al deze potten met geld.
  Daarvoor moeten deze commissieleden wel de wereld over reizen. Maar wees niet bang zij gaan meer voor ons binnen harken dan zij kosten.
  Lulkoek


  Maak melding

 60. @ Henry
  Ik heb op je posting gereageerd onder het artikel:
  investeringen moeten Surinaamse economie opkrikken.
  Misiekaba heeft misschien héél véél geld geleend, direct belegt in US$, wetende van zijn vriend Hoefdraad dat de SRD fors zou worden afgewaardeerd en kan nu de US$ weer terug wisselen in SRD’s en zijn schuld makkelijk terugbetalen.
  Snel verdient en hier is ook het antwoord op de vraag van velen hier:
  pi a monie di (ik weet niet hoe je het schrijft en doe het dan ook maar fonetisch)

  Klik om te bewerken – 4 minuten en 15 seconden
  maandag 1 augustus 2016


  Maak melding

 61. Rodg@ Nieuw Front had 1.2 Miljard usd op Centrale Bank van Suriname gestort en Puur Goud tot 2010

  Nederland had maar 3 Miljard gulden geven er is nog 80 miljoen euro over gebleven . van dit bedrag heeft NDP in 1980 tot 1982 ruim 500 Miljoen Gulden gekregen .

  Rodg@ ga ook mantelzorg in je wijk of omgeving doen vraag wijk agent wat je kan doen .


  Maak melding

 62. @Oombert
  Jammer dat de bekende schoen jou past.
  Daar waar het nodig is geef ik af en toe al zorg, zouden meer mensen moeten doen. En niet alleen aan geld geld geld denken.


  Maak melding

 63. LOOK, who’s TALKING.

  Dat de VS – de Vieze Staten de LUXE heeft om haar GELDDRUKKERIJ dag en Nacht te laten OP VOLLE TOEREN te laten draaien en elk WESTERS land de andere kant opkijkt, is ALOM BEKEND.

  De REGERING van SURINAME moet geen boodschap hebben aan deze MASSA-MOORDENAARS uit de VS – de Vieze Staten. Laten ze ONGELIJKHEID en RACISME in hun Vies en Smerig land EERST aanpakken.

  De SURINAAMSE Regering moet deze VS – deze Vieze Smeerlappen niet laten tornen aan haar SOEVEREINITEIT.

  De WETTIG GEKOZEN SURINAAMSE REGERING behoort te doen hetgeen dat zij goed acht voor het land SURINAME. Dat deze VS – deze Vieze Staten het GROOTSTE BEGROTINGSTEKORT hebben in de wereld, DEERT ze niet. Hun GELDKRAAN staat op de AUTOMATISCHE PILOOT. DAG en NACHT, DAG in, DAG uit.

  Hadden andere landen, in het bijzonder de Derde Wereldlanden, deze LUXE maar.

  Ik noem dit NEO – KOLONIALISTISCH GEOUWEHOER, ROTZOOI en nog eens ROTZOOI. Zelfs de PRULLENMAND zou zich BELEDIGD voelen om een dergelijk bericht te moeten verwelkomen. De WC is nog net OKE. Die weet wel RAAD als het gaat om degelijke HYPOCRIETE ROMMEL en GELAZER.

  WEGSPOELEN!!!

  Do the RIGHT thing!.


  Maak melding

 64. 17 Oct 2012, 08:00

  foto
  Gilmore Hoefdraad, governor van de CBvS

  Suriname zal in de komende jaren hoge posities bekleden bij de internationale instituten zoals het Internationale Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Bij het IMF heeft Suriname nu al sinds de afgelopen twee jaar een positie bij de executive director om adviezen en informatie te geven over Suriname.

  Eerst heeft William Orie en nu mag Carel Ekhorst, beiden werkzaam op de Centrale Bank van Suriname (CBvS), deze positie bekleden. De volgende persoon die Suriname zal vertegenwoordiger in deze positie is Harry Dorini, ook werkzaam bij de CBvS.

  Te lang geïsoleerd
  Volgens governor Gilmore Hoefdraad zijn deze posities steeds ter beschikking gesteld aan de landen, die lid zijn van de internationale instelling, maar heeft Suriname vrijwel nooit geparticipeerd. Hierdoor hebben anderen de posten ingenomen. Hoefdraad zegt in gesprek met Starnieuws dat er een groot belang bij zit dat Suriname deze posities bekleedt. “Wanneer op dat niveau onderhandeld wordt en adviezen worden gegeven is het nodig dat we als land persoonlijk vertegenwoordigd zijn”, zegt hij.

  De governor wijst er evenwel op dat de posities niet automatisch open staan, maar dat de landen de noodzaak daarvan moeten aantonen en er hard voor moeten werken. “Ik kan niet genoeg benadrukken dat in deze wereld wij onze mensen overal moeten zien te krijgen om ons te vertegenwoordigen. We zijn de afgelopen jaren te lang geïsoleerd geweest van deze belangrijke instituten”, stelt Hoefdraad.


  Maak melding

 65. Kritiek van Wereldbank en IMF op economie Suriname

  PARAMARIBO, 25 MEI. De Surinaamse economie gaat opnieuw slechte tijden tegemoet. De groei van tussen 1994 en 1996 is voorbij. De regering moet daarom fors snoeien op de overheidsuitgaven. Het overgrote deel van het ambtenarenapparaat zou moeten afvloeien.

  25 mei 1998

  Dat staat in een gezamenlijk rapport van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en in een conceptrapport van de Wereldbank.

  De Wereldbank constateert veel misstanden in het financieel-economisch beleid van de Surinaamse regering. Het landenrapport ‘Suriname: een strategie voor duurzame groei en armoedevermindering’ is het resultaat van het verzoek van de Surinaamse regering om een studie te doen naar de ontwikkeling van een strategie voor economische groei.

  Eén van de onderzoeksresultaten die de meeste kritiek van de Wereldbank krijgt is de monetaire financiering van een deel van het begrotingstekort in 1997. De regering-Wijdenbosch heeft volgens het rapport in een tijdsbestek van negen maanden bijna zeven miljard Surinaamse gulden van haar rekening bij de centrale bank voor monetaire financiering aangewend.

  De uitgaven van de Surinaamse overheid namen in vergelijking met 1994 toe met 15 procent van het bruto nationaal product. Ambtenarensalarissen gingen in 1997 met gemiddeld 50 procent omhoog.

  In het rapport van het Internationaal Monetaire Fonds en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, dat volgens de regering in Paramaribo “slechts een aanbevelingsrapport” is, staat dat de Surinaamse economie volledig ontregeld zal raken als er geen wijziging komt in het uitgavenpatroon. IMF, IDB en Wereldbank maken melding van onverdedigbare buitenlandse leningen en stijging van de wisselkoers.

  Volgens de Surinaamse centrale bank voert de regering in Paramaribo evenwel een betrouwbaar fiscaal, monetair en wisselkoersbeleid. In een voor het buitenland bedoeld periodiek noemt de bank de terugbetaling van buitenlandse schulden en de verbetering van internationale kredietwaardigheid “de opmerkelijkste ontwikkeling in financieel opzicht”.

  De centrale bank schrijft dat er goede vooruitzichten zijn voor “voortdurende stabiele economische groei”. Ze roept investeerders in een advertentie op zich te melden bij het Surinam Bureau for Investment and Finance dat gevestigd is in de Verenigde Staten. De bank zegt dat Suriname “met een progressieve, pragmatische en behoorlijk gekozen regering” van plan is samen te werken met internationale investeerders.

  Het Surinaamse avondblad De West betwijfelt in een commentaar de juistheid van de informatie van de bank. Terugbetaling van buitenlandse schulden en verbetering van de kredietwaardigheid noemt de krant “pronken met andermans veren”. Ze doelt hiermee op het feit dat die ontwikkeling zich voltrok onder de vorige regering, die in september 1996 aftrad. (ANP)


  Maak melding

 66. @ Haco.
  Bedankt voor je posting.

  – Dus tijdens Wijdenbosch is het gruwelijk fout gegaan.
  Hij is nu adviseur? Lache

  – “De Surinaamse economie zal volledig ontregeld raken…
  …. stijging van de wisselkoers.
  Helaas wil het er maar niet in bij Misiekaba, Bouterse, Hoefdraad enz dat de wisselkoers zoals deze op dit moment is juist is.
  Zij beweren dat de SRD ten opzichte van de US$ dan wel de euro omhoog moet. De huidige koers is vertekend. Lache.
  Op waterkant wordt hier weleens geroepen het wordt 1 op 10 of erger. Ik begin het te geloven

  Dan wat mij betreft het laaste punt:
  – Volgens de Surinaamse centrale bank voert de regering in Paramaribo evenwel een betrouwbaar fiscaal, monetair en wisselkoersbeleid.
  Welk beleid voert de centrale bank zelf dan. Ik lees toch echt dat zij schrijven dar het de regering is die monetair en wisselkoersbeleid voert.
  Doet me denken aan de buikspreker en zijn poppetje. De governer is het poppetje van Hoefdraad.
  Santoki roept het al langer, men heeft gewoon geen kennis. dit is geen schande.
  Ik zou gewoon nog een commissie benoemen.
  Mijn geheugen laat me in de steek, was het niet een sociaal economische raad die onlangs (weer) is geïnstalleerd. Zonder economen, maar wel met een (ex) psychiater


  Maak melding

 67. @ pico de dankt voor je reactie,
  sociaal economische raad ja ja als je nou 500.000 inwoners hebt, dan moet je natuurlijk wel 450.000 mensen hebben, die raad kunnen geven. zit er altijd wel een Robg tussen (DUBAI)
  of ben ik nou zo simpel.


  Maak melding

 68. @Do the WRONG thing

  Wel eens de productiecijfers van de USA vergeleken met die van Sranang ???

  Wel eens het BBP van de USA vergeleken met dat van Sranang ???

  Obama is niet veroordeeld voor internationale harddrugshandel !

  Obama is geen Hoofdverdachte in een Massamoordzaak !!!

  Sranang is als staat FAILLIET gemaakt door de NDP, niet de USA !!

  NDP-wanbeleid en Corruptie hebben Ons Land Failliet gemaakt, niet de USA !
  (Dino zit trouwens nog steeds in USA-jail ! )

  Sranang lijkt steeds meer op HAITI, niet de USA !

  PS : Ga niet voorbij aan de misstanden en de fouten van de Usa !
  Maar Surinamers, trap niet in afleidingsmanoevres van de NDP-bende ! De boodschappers, van het feit dat de staat Sranang geen reeele begrotingen en geen financiele afrekeningen en/of goede financiele verantwoordigen kent, de USA, wordt direct verdacht gemaakt door de NDP !

  Net alsof die verdachtmakingen, het NDP-Faillissement van Sranang, zullen helpen oplossen !
  Verdachtmakingen brengen Sranang geen VALUTA in onze staatskas !!

  Koloniaal is het : Wanneer de Nederlandse militair Desi samen met de Ned Mil Inl Dienst een COUP pleegt tegen
  de regering van de staat Sranang !!!


  Maak melding

 69. Rotje Knor @ goed dat je af en toe mantelzorg doe.
  Maar wat geld betref ,al wel jij of een bedrijf mij 1000 usd per dag betalen om 8 uren per dag te werken ,deze zwarte werk nooit meer .

  Mijn voor ouders hebben al genoeg gewerkt ,en ik ben niet geboren om te werken en hou niet van werken en geld .

  Wat mijn voorouders achter hebben gelaten voor de nakomelingen kunnen wij nog voor 1000 jaren gebruiken .

  Voor V7 nieuw front doe ik mantelzorg en dat is GRATIS .

  Ga lezen wanneer men Bauxiet heef ontdek en wat je met Kwartzand kan doen .

  Toen men Bauxiet ontdekte was het duurder dan GOUD .


  Maak melding

 70. Haha,
  Iemand hier wenst dat derde wereldlanden ook ongebreideld de geldkraan kunnen opendraaien.
  Waarom denk je dat het derde en niet eerste of tweede wereldlanden zijn?
  Waarom denk je dat de US$ een sleutelvaluta wordt genoemd.
  Waarom denk je dat als ze in de VS niezen de rest van de wereld griep krijgt.
  Waarom denk je dat de VS, een fors begrotingstekort kan hebben, terwijl Su nog geen tekort van 1 SRD kan dragen
  Zo kan ik nog heel lang door gaan.
  Zo ongelooflijk veel onzin bij elkaar heb ik nog nooit gelezen. Je ontbeert veel kennis en mijn advies aan jou is dan ook: blijf rustig je woede van je afschrijven, maar niet op economisch gebied


  Maak melding

 71. Bouta je moet op pleuren. Je hebt al genoeg je zakken gevuld.
  Ga lekker wat anders doen.
  Zet je bijvoorbeeld in als vrijwilliger voor zieke mensen.
  Of ga je zieke zoon (Downy) verzorgen.


  Maak melding

 72. Ik ken nog wel een paar zulke volken Henk.
  Ik noem er maar 1: Venezuela.
  Niet toevallig dat de 2 leiders Maduro en Bouterse elkaar onmiddelijk gevonden hebben in de misleidingsstrategie: de zondebokken zijn snel gevonden: Amerika, Nederland zijn overal de schuld van. Corrupte, criminele honden die 2 omgeven door een grote groep meeprofiteerders.
  Het volk kiest en krijgt wat het wil: domkoppen!
  Eens kijken of het in Nederland beter gaat deze verkiezingen ugh!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.