Dodson en Bouterse laten DOE weinig politieke keus

64

PARAMARIBO, 18 jul – De politieke partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, DOE, staat voor een voldongen feit. Regilio Dodson blijft aanzitten als minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Het is met de staart tussen de benen genageld worden aan de schandpaal. En in je hemd worden gezet door de eigen vertrouweling. Dat is beslist niet wat DOE wenst of wenste.

Dodson moest mee op hetzelfde moment dat de partij uit de coalitie werd gemikt. Bouterse besliste dat DOE eruit moest en Bouterse besliste dat Dodson mocht blijven. Het is natuurlijk doorgestoken kaart als Dodson zegt dat hij de eindbeslissing overlaat aan Bouterse. Hij is door DOE voorgedragen in goed vertrouwen. Het was een unaniem besluit: “Bouterse, dis is onze man in de regering.”

Nu wordt anders beslist dan de partij wilde. Dodson heeft zich gemaakt tot ware speelbal in het benauwde spectrum dat de naam draagt van Surinaamse politiek. Niet langer kan gerekend worden op een eigen politieke basis, hoe smal ook. Door zijn politieke partij huis te laten, heeft Regilio Dodson zich gedoemd tot het meest kwetsbare lid van het kabinet. Geen benijdenswaardigheid in een tijd van gedoe rond de prijs van nutsvoorzieningen.

64 REACTIES

 1. Gat-en kontlikker dodson heeft zijn geloofwaardigheid als doe-lid om geld te grabbel gegooid.Hij zal te allen tijde als speelbal en ja-knikker gebruikt c.q.misbruikt worden.


  Maak melding

 2. Ik had niets anders verwacht. Dodson gaat het doelwit worden van typen die behoorlijk groen-geel uitvallen van jaloezie. Weg met het Front. Ervaar de kracht van het verbinden, goed kunnen omgaan met belangentegenstellingen, je niet laten beinvloeden door de mening van verliezers. Dodson is my man.


  Maak melding

 3. Smerige politiek wordt zulks genoemd.
  Ondertussen de 3e overloper op krachten van een partij binnen komen en vervolgens naar de partij een hele dikke middel vinger opsteken.
  Wat voor politicus ben je als je zo verder vreet zonder blikken of blozen uit een ander trog.
  Het niveau is niet hoog, je kan niets anders verwachten dat een land met zulke bestuurders finaal naar de afgrond glijdt.


  Maak melding

 4. Het moet niet bij voorbaat als een probleem worden gezien dat leden van het Constitutioneel Hof door de politiek zullen worden voorgedragen en benoemd. Dit zegt NDP-parlementariër Melvin Bouva, die voorzitter is van de commissie die de Wet Constitutioneel Hof heeft voorbereid.

  Deze jonge zich zelf politicus genoemd daar wil ik 1 ding aan kwijt
  Ik heb zelf in mijn hele leven zo een blindganger die kwijlend over straat loopt en niet maar dan ook niets toevoegt aan het leven noch het politiek gebeuren in Suriname.
  Deze Boef A is daarom niet voor niet de zogenaamde “vrijgezel” die kurkend en liggend lurkend te aanschouwen is bij de president.
  Boef A heb respect voor het leven en dat van je moeder mang come on.


  Maak melding

 5. “Niet alleen voor de politicide, het systematisch vermoorden van mensen vanwege hun politieke overtuiging, zoals in het geval van de decembermoorden, ook voor de oorlogsmisdrijven tijdens de Binnenlandse Oorlog gold en geldt helaas de cultuur van de straffeloosheid.” Aldus Theo Para in een artikel< getiteld Straffeloosheid gold ook de Binnenlandse Oorlog.

  Het is een reactie op mijn laatste column waarin ik het verhaal vertel over Barabas, een commandant van het Jungle Commando die de gevangen genomen militair Ewout Leefland had onthoofd maar vervolgens het pad van vrede probeerde te bewandelen. Het kostte hem zijn leven. Ik pleit voor een waardige herbegrafenis van Barabas in het kader van het traject van verzoening.
  Para heeft het afgelopen jaar vanuit zijn bureau in Nederland steeds weer gif zitten te spuwen om een moeilijk proces van vrede, dialoog en verzoening te frustreren. Hij heeft zelf geen familielid verloren bij 8 december, maar weet steeds weer een beroep te doen op de gevoelens van wraak en wrok in plaats van de gevoelens van vergeving en verzoening. Zijn langspeelplaat is blijven hangen op één nummer: de straffeloosheid van 8 december.

  Ik ben het afgelopen jaar door een proces gegaan waar ik kennis heb gemaakt met families van slachtoffer aan de andere kant van het politieke conflict: militairen, burgers, verzetsgroepen tijdens de Binnenlandse Oorlog. In Suriname heb ik samen gehuild met slachtoffers en nabestaanden van de Binnenlandse Oorlog. Terwijl Theo Para zijn haat zaaide vanuit zijn luie stoel in Nederland, heb ik in het binnenland volwassen mannen en vrouwen in de armen genomen om ze te troosten in hun verdriet om hun verdwenen kinderen.
  Het verhaal over de onthoofding had ik al vorig jaar augustus 2015 verteld, nadat ik drie dagen in het binnenland had gezworven met militairen die de oorlog hadden meegemaakt en mij het verhaal hadden verteld. Theo Para, vond het toen niet nodig om te roepen dat straffeloosheid ook voor de binnenlandse oorlog niet mag gelden.

  En nu we in Suriname een Comité hebben opgericht van slachtoffers en nabestaanden van politiek geweld die een succesvolle en respectvolle Dag van Nationale Rouw heeft georganiseerd waarbij Brunswijk aanwezig was, vindt Para het nodig om nu ook Brunswijk aan te vallen.
  Waarom heeft Para Jeff Handmaker van het International Comité van Juristen-Grappenmakers niet gevraagd om te roepen dat er een plicht tot vervolging is voor de Binnenlandse Oorlog? Waarom heeft hij al die jaren sinds 1992 niet opgeroepen om de eerste amnestiewet die het Jungle Commando amnestie gaf in te trekken, omdat het een beloning voor straffeloosheid zou zijn?
  De reden waarom hij het nu pas doet, is omdat hij ziet dat er een kentering komt in de publieke opinie en de voorstanders van vrede en verzoeningen zich duidelijker manifesteren zoals op de Dag van Nationale Rouw en in de steun die een andere nabestaande van 8 december, Gordon Rahman, aan dit proces heeft gegeven.

  De oproep om de straffeloosheid van de Binnenlandse Oorlog te bestrijden is niet zonder risico voor Theo Para en zijn aanhangers bij de Nederlandse overheid en de families van 8 december. Want wie zijn de verantwoordelijken voor de Binnenlandse Oorlog? De Nederlandse regering heeft 33 miljoen gestoken om die oorlog mogelijk te maken. Sommige families van 8 december zaten in de Bevrijdingsraad, die organisatorische en politieke steun organiseerde voor het gewapende verzet tijdens de Binnenlandse Oorlog.

  Ik weet nog hoe Chin A Sen mij heeft geprobeerd te mobiliseren om me achter dit verzet te stellen. Hij vertelde me dat hij steun had van de CIA en zocht naar linkse krachten die hem wilde steunen. Hij zou een dag na ons gesprek naar Amerika vertrekken om met de CIA te overleggen en vroeg of ik aanwezig kon zijn bij een persconferentie die hij op Schiphol zou geven. Ik weigerde. Theo Para, toen bekend als Henry Does, was voorzitter van de LOSON, een progressieve groep Surinamers die zich wel achter de CIA plannen had geschaard. Does was wel aanwezig op die persconferentie. Er moeten tv-beelden hiervan zijn in het archief van de NOS want ik herinner me dat er een NOS-verslag is gemaakt van die persconferentie.

  Als Para pleit tegen straffeloosheid in de Binnenlandse Oorlog, geldt dat dan ook voor de krachten achter die oorlog. Geldt straffeloosheid ook voor Theo Para?

  Sandew Hira

  ============================================

  Hira zak lekker in de stront !


  Maak melding

 6. Al die Surinamers die met tranen in hun ogen Suriname hebben verlaten en nu met een dubbel gevoel in een ander land leven. Schudden telkens weer hun hoofd en realiseren zich dat ze toch de juiste keuze hadden gemaakt om Suriname te verlaten.

  We zijn nu zoveel jaren verder maar wat hebben we bereikt? Het niveau van het onderwijs is daar waar het gebleven was, gezondheidszorg is ook nog steeds van dezelfde kwaliteit misschien wel slechter, veiligheid pfff overal diefijzer, barbaarse overvallen, loshangende stroomkabels. Rotondes zijn o.a. bedoeld ter bevordering van de verkeersveiligheid en doorstroming behalve in Suriname, hier weet niemand hoe je op een rotonde moet rijden en dit zegt gelijk iets over de ontwikkeling die er dus ook niet is. En dan de regering nog steeds hetzelfde gedonder. Het gaat slechter met Suriname dan ooit. Zelfs aanhangers van deze regering die buiten Suriname wonen durven niet terug te gaan al hebben ze nog zo’n grote mond.

  Na deze regering wanneer het ook moge zijn (ik hoop wel z.s.m.) zal het nog jaren gaan duren eer Suriname hersteld is. Eerlijk gezegd vraag ik me af of het ooit nog goed zal komen met Suriname want de meeste achtergebleven Surinamers zijn hun identiteit en hun karakter kwijt.

  Ik heb heimwee naar Suriname maar ik ben hier beter af.


  Maak melding

 7. Dit noemt men geen “smerige politiek”maar berekende ofwel participerende politiek van de president en domme, achterlijke politiek van DOE.

  Van ABOP hebben we kunnen lezen dat de president bepaalde wie wel of niet geschikt was om minister te worden en dat hij soms “meedacht”en namen noemde van personen van de ABOP die wel ministerieel verantwoordelijkheid mochten dragen en er ook op stond dat deze figuren benoemd werden.

  Als de selectie van Dodson ook zo is verlopen dan heeft Breeveld zich met een één- tweetje tussen DDB en Dodson in de luren laten leggen.


  Maak melding

 8. @ Ned-Sur,

  Ik durf te zeggen dat de gezondheidszorg grote stappen waren gemaakt (heuse Intensive Care, Cardiologen en cardiochirurgie en Nuerochrirgie inclusief scan en hartcatherisatie)

  Helaas is alles de afgelopen 5 jaar kapot gemaakt door de opportunisten van de NDP. En dat is zeer triest!!!!

  Wat betreft het onderwijs durf ik te stellen dat het niveau keihard is terug gehold en het einde is helaas niet in zicht.

  Sprak Wijdenbosch in het verleden nog van strategische groepen, tegenwoordig gaat het slechts om 1 strategisch persoon t.w. Bouterse.

  Dat hij het land naar de klote heeft geholpen zal iedere paarse rund een worst zijn.


  Maak melding

 9. RobG

  “Dodson is my man” Het zegt genoeg over uw mentaliteit.

  28 Maart 2015 sprak in Dodson na een bijeenkomst in de Koningskerk te Adam. Hij was geïntroduceerd door Breeveld als Manager Upstream (winning) van Staatsolie. Aangezien hij een tiltel heeft en zeer zinnige dingen zei was hij redelijk geloofwaardig.

  Ik hechte er dan ook waarde aan toen hij op mijn vraag, ” of de regering nu wel of geen grepen in de kassa van staatsolie gedaan had”, met een genuanceerd antwoord kwam.
  Ja feitelijk had de regering Staatsolie geplunderd echter het had nog erger kunnen zijn als de regering echt inzicht zou hebben in de feitelijke winbare reserves. Indien de regering die zou kennen had het nog meer geld geleend op de olie die nog in de grond zat.
  Dodson was er trots op dat hij onderandere de regering in de luren gelegd had en de toegang tot nog meer geld van de rekening van Staatsolie had weten te ontzeggen.

  Ik heb mij vergist , Uw man blijkt niet meer dan een poseur een praatjes maker te zijn. Kijk naar zijn linkedin profiel van heden en het blijkt dat hij geen manager up stream was maar pas sinds 2010 production superintendant was.
  Ook blijkt volgens zijn eigen facebook profiel dat hij zijn studie Macro economie (ADEKUS) niet afgerond heeft omdat zijn thesis nog niet af is.

  Nu is een job als Production Superintendant bij een oliemaatschappij voor iemand die de studie Macro economie aan een veredelde ROC niet afgerond heeft niet echt het CV voor iemand om minister van Natuurlijke Hulpbronnen te worden.

  De vis begint te rotten aan de kop. Dodson wist heel goed dat hij na deze cariere stap het nergens meer hoeft te proberen dan onder protectie van Bouterse


  Maak melding

 10. @ Sam; dat is ook wel zo, maar de gezondheidszorg is veel breder. Bijvoorbeeld ook de ouderenzorg, de verpleging niet alleen de scholing maar ook de mentaliteit / houding of hoe snel is zorg aanwezig bij een ongeval, etc. En tot hoever kan je dat vooruitgang noemen voor een periode van 40 jaar.


  Maak melding

 11. Naar mijn mening is minister Dodson de juiste man op NH, omdat hij bij zijn aantreden als minister naar beste weten, juist en daadkrachtig, heeft opgetreden. Het moet deze minister gegund worden om het reeds uitgestippelde beleid verder goed uit te voeren.


  Maak melding

 12. Koos

  “Niet alleen voor de politicide, het systematisch vermoorden van mensen vanwege hun politieke overtuiging, zoals in het geval van de decembermoorden, ook voor de oorlogsmisdrijven tijdens de Binnenlandse Oorlog gold en geldt helaas de cultuur van de straffeloosheid.” Aldus Theo Para in een artikel< getiteld Straffeloosheid gold ook de Binnenlandse Oorlog.

  Het is een reactie op mijn laatste column waarin ik het verhaal vertel over Barabas, een commandant van het Jungle Commando die de gevangen genomen militair Ewout Leefland had onthoofd maar vervolgens het pad van vrede probeerde te bewandelen. Het kostte hem zijn leven. Ik pleit voor een waardige herbegrafenis van Barabas in het kader van het traject van verzoening.
  Para heeft het afgelopen jaar vanuit zijn bureau in Nederland steeds weer gif zitten te spuwen om een moeilijk proces van vrede, dialoog en verzoening te frustreren. Hij heeft zelf geen familielid verloren bij 8 december, maar weet steeds weer een beroep te doen op de gevoelens van wraak en wrok in plaats van de gevoelens van vergeving en verzoening. Zijn langspeelplaat is blijven hangen op één nummer: de straffeloosheid van 8 december.

  Ik ben het afgelopen jaar door een proces gegaan waar ik kennis heb gemaakt met families van slachtoffer aan de andere kant van het politieke conflict: militairen, burgers, verzetsgroepen tijdens de Binnenlandse Oorlog. In Suriname heb ik samen gehuild met slachtoffers en nabestaanden van de Binnenlandse Oorlog. Terwijl Theo Para zijn haat zaaide vanuit zijn luie stoel in Nederland, heb ik in het binnenland volwassen mannen en vrouwen in de armen genomen om ze te troosten in hun verdriet om hun verdwenen kinderen.
  Het verhaal over de onthoofding had ik al vorig jaar augustus 2015 verteld, nadat ik drie dagen in het binnenland had gezworven met militairen die de oorlog hadden meegemaakt en mij het verhaal hadden verteld. Theo Para, vond het toen niet nodig om te roepen dat straffeloosheid ook voor de binnenlandse oorlog niet mag gelden.

  En nu we in Suriname een Comité hebben opgericht van slachtoffers en nabestaanden van politiek geweld die een succesvolle en respectvolle Dag van Nationale Rouw heeft georganiseerd waarbij Brunswijk aanwezig was, vindt Para het nodig om nu ook Brunswijk aan te vallen.
  Waarom heeft Para Jeff Handmaker van het International Comité van Juristen-Grappenmakers niet gevraagd om te roepen dat er een plicht tot vervolging is voor de Binnenlandse Oorlog? Waarom heeft hij al die jaren sinds 1992 niet opgeroepen om de eerste amnestiewet die het Jungle Commando amnestie gaf in te trekken, omdat het een beloning voor straffeloosheid zou zijn?
  De reden waarom hij het nu pas doet, is omdat hij ziet dat er een kentering komt in de publieke opinie en de voorstanders van vrede en verzoeningen zich duidelijker manifesteren zoals op de Dag van Nationale Rouw en in de steun die een andere nabestaande van 8 december, Gordon Rahman, aan dit proces heeft gegeven.

  De oproep om de straffeloosheid van de Binnenlandse Oorlog te bestrijden is niet zonder risico voor Theo Para en zijn aanhangers bij de Nederlandse overheid en de families van 8 december. Want wie zijn de verantwoordelijken voor de Binnenlandse Oorlog? De Nederlandse regering heeft 33 miljoen gestoken om die oorlog mogelijk te maken. Sommige families van 8 december zaten in de Bevrijdingsraad, die organisatorische en politieke steun organiseerde voor het gewapende verzet tijdens de Binnenlandse Oorlog.

  Ik weet nog hoe Chin A Sen mij heeft geprobeerd te mobiliseren om me achter dit verzet te stellen. Hij vertelde me dat hij steun had van de CIA en zocht naar linkse krachten die hem wilde steunen. Hij zou een dag na ons gesprek naar Amerika vertrekken om met de CIA te overleggen en vroeg of ik aanwezig kon zijn bij een persconferentie die hij op Schiphol zou geven. Ik weigerde. Theo Para, toen bekend als Henry Does, was voorzitter van de LOSON, een progressieve groep Surinamers die zich wel achter de CIA plannen had geschaard. Does was wel aanwezig op die persconferentie. Er moeten tv-beelden hiervan zijn in het archief van de NOS want ik herinner me dat er een NOS-verslag is gemaakt van die persconferentie.

  Als Para pleit tegen straffeloosheid in de Binnenlandse Oorlog, geldt dat dan ook voor de krachten achter die oorlog. Geldt straffeloosheid ook voor Theo Para?

  Sandew Hira

  ============================================

  Hira zak lekker daar waar ik zelf al heel lang vertoef, in de stront !
  =======================
  Ik vraag mij in gemoede af of jou door pure haat geinfecteerd hart het nog goed doet.


  Maak melding

 13. DODSON DOE JE WERK EN STOOR JE AAN DIE FLIKKERSSS. DENG BERE E KOT DENG AI HAT DENG. NKANG MANG NO LOB NJANGMANG. WAAROM MOET HIJ ER UIT! FLIKKERS OE GO RUST. LIBIE SMA BOI OE NE GUN TRAWANG


  Maak melding

 14. Paramaribo

  Mijn hart voor dit suriname ligt er al 2 meter uit daar kunnen de honden meeslepen. Kennelijk heb jij geen moeite met de huidige regeerders van Suriname. Zegt genoeg over jouw. Have a nice day


  Maak melding

 15. Romy

  Kennelijk hecht jij niet aan betrouwbare politici. Dodson gedraagt zich als een stoephoer en verkoopt zijn diensten aan de hoogste bieder met herpes terwijl zijn pimp Breeveld dit heeft afgeraden. Wat zegt dit nu over Dodson.


  Maak melding

 16. Het is duidelijk. VHP en NPS bedrijven politiek op een primitieve manier.Ook de aanhang van deze politieke partijen zijn niet in staat om boven de partij politieke belangen te staan. Dit krijg je wanneer politieke partijen geen duidelijke ontwikkelings- en maatschappijvisie hebben en intellectueel bankroet zijn. De zienswijze van de politieke leiders van VHP en NPS vormen een obstakel voor vrede en samenwerking in Suriname. Op allerlei fronten proberen deze primitieve politieke partijen de regering tegen te werken. Op het gebied van politiek, onderwijs, arbeidsmarkt, rechtspraak. In feite is er op geen enkel domein een dialoog met hen mogelijk. Dat krijg je als mensen met een kortzichtige samenlevingsvisie en die belust zijn op rancune politieke macht in handen krijgen.

  Ik ben daarom ook benieuwd naar de reactie van de quasi geleerden op wie het Front steunt als het gaat om het verwerven van intellectuele wijsheid . Zullen zij een poging wagen om de mislukte feodale Terugroep Wet ook van toepassing te laten zijn op Dodson. Jojo, Koos en anderen zijn al begonnen om de man te vergruizen. Echt iets typisch Surinaams. Ze beginnen de man zijn achtergrond te besmeuren en zijn opleidingsniveau in twijfel te trekken.


  Maak melding

 17. Dodson is juist in deze. DOE had dit kunnen weten toen ze in zee gingen met de NDP dan vaar je nou eenmaal een bepaalde koers. Dodson houdt deze koers aan. En bovendien als minister doet hij het goed. Waar heeft deze man gefaald als minister?


  Maak melding

 18. @ RobG

  “Ze beginnen de man zijn achtergrond te besmeuren en zijn opleidingsniveau in twijfel te trekken.”

  Het is niet in twijfel trekken maar zijn eigen Facebook pagina en zijn eigen Linkedin profiel checken en dan blijkt de man niet te zijn wij hij claimt te zijn.

  Hoe simpel maakt meneer DOKSON het zelf.
  Bij de vrienden van DOE op 28 maart 2015 kwam hij zeer vertrouwen wekkend over maar slechts omdat Breeveld het niveau van manager Up stream aan hem hing en niet dat van Productie opzichter. Boekhouder productie ofwel administrateur van het aantal barrels dat dagelijks opgepompt wordt. Beetje simpel voor als je nagenoeg bijna afgestudeerd bent als MACRO econoom.

  In Suriname ben je snel een autoriteit als Bouterse een stempel op je plakt.


  Maak melding

 19. @Aboikoni

  “Waar heeft deze man gefaald als minister?”

  1) Wat denk je van het Scalians verhaal. Hij laat toe dat de Scalian houders hem links en rechts met later uit de kast gehaalde documenten passeerden. Gegeven is dat zij niet in het meer mochten opereren en het wel deden en toch zonder straf er vanaf komen.
  2) wat denkje van de Scalians in de Marowijne waar niets tegen onder nomen wordt.
  3) Wat denkt u van het gedoe rond om de MOU met Suralco die wel of niet is ingetrokken.
  4) Wat denkt u van het gedoe rond om de EBS tarieven en het wel heel erg rare manier van calculeren van deze tarieven.
  5) Het geblunder rondom de top inkomens van Staatsolie en het niet verklaren waarom er niet genoeg geproduceerd kan worden.

  Zo zijn er veel meer zaken waar uit blijkt dat Dokson geen enkele zeggenschap heeft over zijn ministerie.


  Maak melding

 20. Wahahahaha.soso lafu allen die dachten dat samenwerken met de paarse duivel rust, vrede en voorspoed zouden brengen. Wahahahahahaha nog meer geestelijk en moreel verval te beginnen van hoog tot laag. De toekomst ziet er paars misdadig en duister paarse uit. Wahahahaha zevenmalen erger zullen allen die Vene uitlachten, paars kommer en kwel schijten en pissen. Wahahahaha….baas en duivelse trawanten, incl awarie domries en Dodge e mek deng ka. Wahahahahahaha. Oerdom is het paarse volk en oerdom allen die dachten……we werke samen in belang van land en volk met didibri……….vervloekt is het volk dat moordenaars aanbidden en vereren. Wo ka. Hij zal hen doen lijden.


  Maak melding

 21. RobG, heeft meer op met een moordenaar en drugscrimineel, een meester oplichter en nu ook met een verrader en opportunist, zegt wel genoeg over hem


  Maak melding

 22. In Suriname heb je alleen maar overlopers die niet te vertrouwen zijn.De minister is overgenomen door de NDP en hij gaat ook mee genieten van die pot geld die verduisterd is uit Suriname.Breeveld moet zich schamen dat hij zo te kijk gezet wordt.Doe heeft het volk belazerd.


  Maak melding

 23. HOOLIGAN Henry, de WC – dame. Ben je MOE om WC ’s (V-7) schoon te maken, dan ga je toch gewoon SLAPEN.

  Het NATIONALISTISCH -gevoel is sommigen ERG vreemd. Dodson toont zich hier een WAARACHTIGE SRANANMAN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 24. @Dre
  nee, helemaal niet. Mission accomplished”. Dodson was niet Doe maar NDP. dus.

  maandag 18 juli 2016 om 13:41 uur.
  Henry
  Alles wat KUMAKOISI doet, keurt LAUWPIE goed: Dit is het typische gedrag van de KUMA LOVERS.

  IK HEB HET ECHT GEHAD MET DEZE LUI!

  maandag 18 juli 2016 om 14:21 uur.
  Ans
  Smerige politiek wordt zulks genoemd.
  Ondertussen de 3e overloper op krachten van een partij binnen komen en vervolgens naar de partij een hele dikke middel vinger opsteken.
  Wat voor politicus ben je als je zo verder vreet zonder blikken of blozen uit een ander trog.
  Het niveau is niet hoog, je kan niets anders verwachten dat een land met zulke bestuurders finaal naar de afgrond glijdt
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  STOMME EZELS JULLIE,..SNAPPEN DE POLITIEK NIET,DAT MERK IK AAN JULLIE OL;IEBOLLEN REACTIES,..PANNEKOEKEN.


  Maak melding

 25. Opeen of andere manier gaat bij mij altijd eerst een ander lampje branden, namelijk die over financiën gaat.
  Met mijn eigen geld weet ik niet om te gaan (lol), maar met andermans geld handel ik voorzichtig.

  Als het Bouterse menens is dat de overheid er financieel slecht voor staat, dan was dit zijn kans om een bijdrage te leveren.
  Hij moet nú Dodson bedanken voor geleverde diensten en een ander minister vragen zijn taak (tijdelijk) over te nemen.
  Scheelt het huidige salaris en het eeuwigdurende salaris dat Dodson zal ontvangen als hij tot en met augustus in dienst blijft. Of dit laatste echt waar is weet ik niet, maar ik
  heb dit hier op waterkant gelezen.
  Dat wat financiën betreft<
  Daarnaast kan Bouterse duidelijk maken dat hij niets te maken wil hebben met verraders, al kiezen ze zijn zijde. Immers een verrader is nooit te vertrouwen. Hij plant zo een dolk in je rug als hij de kans krijgt.
  Bovendien ziet het volk dat Bouterse ook zelf de tering naar de nering wil zetten en kan hij wat zijn verloren goodwill terug winnen.
  De winst door Dodson ook een schop onder zijn hol te geven is groter dan hem te aan te houden


  Maak melding

 26. @Hans..( DOMME GANS )
  RobG, heeft meer op met een moordenaar en drugscrimineel, een meester oplichter en nu ook met een verrader en opportunist, zegt wel genoeg over hem
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  DOMME BROEDER ..HANS !! HEEFT GESPROKEN !,..SOSO KOETERWAALS .


  Maak melding

 27. BREAKING NEWS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Kalidien mansaram IS OP SRS BAKANA TORIE !! DOET EEN BOEKJE OPEN OVER SANTHOKIE !…ZE WERKT NU VOOR SILOS EN BOUTAAAAAAA,!….ZIJ IS GEEN LID MEER VAN DE VHP.,….ze heeft het licht gezien,OEN SA KOSING NOW,..HA HA HAAAAAAAAAAAA !


  Maak melding

 28. Offtopic

  Beleggingen in fysiek goud en derivaten in goud ontpoppen zich steeds meer als een zeepbel die doorgeprikt gaat worden. Daarvoor waarschuwt Rabobank.De goudprijs steeg dit jaar met 25%, zilver gaat er overheen met 45% winst ten opzichte van het tarief van vorig jaar. Goud koerste maandagmiddag bij $1327,30 per troy ounce, de standaardmaat van 31,3 gram.De waarschuwing van Rabobank heeft een echo uit 2012, toen gaf de bank aan dat er sprake was van ,,een zeepbel in goud’, met als gevolg dat de prijs van goud sterk kon dalen.

  Forse daling

  Een typische correctie op een zeepbel, waarschuwt Rabo, resulteert in een prijsval van meer dan 70%.Vooral door negatieve rentes, het Britse referendum en angstgevoelens is dit jaar de goudprijs hersteld tot $1375 per troy ounce, 31,3 gram.

  Speculatie piekt

  De zogheten netto-longpositie in goud-futures gingen vorige week naar een nieuw hoogtepunt. Een signaal dat speculatie sterk oploopt. Het sentiment schiet te ver door, meent Rabobank in een notitie voor klanten.Voor Rabobank is goud net als alle andere grondstoffen geen strategische belegging. ,,Op lange termijn is er geen structurele risicopremie voor goud”, aldus de bank in de notitie.Goud kan even als vluchtheuvel dienen, maar nooit permanent waarde vertegenwoordigen voor beleggers. Rabo’s koersdoel voor goud ligt daarom nog onder $500 per troy ounce.

  ===========================================

  Waar blijft Bouterse met zijn herstelplan. Het is angstig stil.


  Maak melding

 29. Beste Koos,
  Nu maar hopen dat veel mensen dit lezen en daar ook naar gaan handelen. In ieder geval tot eind 2017. Wat daarna gebeurt zal me een worst wezen. Ik ben er dan in ieder geval goed/ niet slecht uitgesprongen.
  Dit mag ook wel na verliezen door Brexit.
  Ik was van een Brexit overtuigd, maar liet me (STOM STOM), door de media en bookmakers de Bremain kant opduwen. Ik heb niet als een belegger gedacht, maar als speculant. Het resultaat is er dan ook naar geweest.
  $ 500 is wel heel erg laag. Stond in het artikel ook wanneer zij dit verwachten? Waar kan ik het volledige artikel lezen. FD?


  Maak melding

 30. DODSON moet gewoon van het politieke toneel verdwijnen !

  Wanneer je meewerkt aan het VERKRACHTEN van de Grondwet om een Lopende Rechtszaak te STOPPEN,
  dan ben je een NOBODY ! Een anti-Srananangman !

  Een verkrachter van Grondwet, rechtsstaat en democratie !

  Dus wegwezen !!

  PS : De veiligheid van de staat was en is NOOIT IN GEVAAR GEWEEST, het is een ONGRONDWETTIGE TRUC van DESI en de NDP, die WEER een poging doet, om een lopende massa-moordzaak, met hem, de president, als HOOFDVERDACHTE, te stoppen !

  De Sranang Grondwet en de Sranang Democratie worden op dit moment verder uitgehold door deze machthebbers !


  Maak melding

 31. Pico ik weet hier niet het fijne vanaf. Art opgepikt vd Telegraaf. Ongetwijfeld zal de fd uitgebreider op ingaan. Vind het allemaal maar zorgelijk. Waar blijft dat herstelplan van Bouterse. Wat gaat deze pres. doen om de zgn crises op te lossen. Imf recept is keihard bezuinigingen maar zo werkt dat niet. De werkloosheid neemt ook toe. Voor zie de inflatie alleen maar toe nemen. Een koers van 1 op 10 is reeel en wellicht 1 op 12 ook. Klinkt idioot maar zelfs een millitaire coupe sluit ik niet uit. Alle ingrediënten zijn aanwezig.


  Maak melding

 32. Ha,ha,ha die Koos. Jij pikt alleen maar de informatie die past in jouw straatje en het straatje van Front. Je bent zo ongeduldig. Je wilt graag een cadeautje over de goudprijs geven aan VHP, NPS en PL.

  De Rabobank is negatief maar met opzet verberg je de informatie van bijvoorbeeld de DBS Bank en Bank of America Merrill Lynch. Deze banken gaan ervan uit dat de goudprijs juist een veilige belegging is en dat de goudprijs nog meer gaat stijgen.


  Maak melding

 33. Langzaam maar zeker veranderen velen die in de paars verworden misdaadstaat Suribabwe leven, als paarse bezeten zombies. Van hoog tot laag, van de hoogste lijders tot paarse schijt en pis consumerende oerdomme paarse aanhangers, allemaal verworden zij aanhangers van de onberechte misdadigers. De toekomst ziet er vreselijk paars somber en donker uit. Tussen nu en 2020 komen er nog drie nullen op elke biljet. Wie kennen de tijd tussen 1996 – 2000 Jule Wijlenbos nog? Weinigen. Kipperen bouwen kostte toen een slordige sfl. 500.000,- Een tweede handse japanse wagen sfl. 20.000.000,- Een Fernandes ijsje sfl. 7.000,- Wo ka dat is wat wederom komen gaat. Oerdomme paarse burikies. Niemand zal dit keer helpen.


  Maak melding

 34. Hans, jij bent wel trots op een mensenslager als Jan Pieterszoon Coen en de vele andere Hollandse zeeratten.Trouwens jij moet mij geen verwijten komen maken over Bouterse. Bouterse is nog altijd het product van een Nederlandse militaire productiemachine. Dat geldt ook voor de Indonesische militairen die via een coup aan de macht kwamen. Op de een of andere manier doen de Hollanders het toch niet goed met hun militaire productiemachine.


  Maak melding

 35. @Aboikoni.
  Dodson krijgt geen kans om te falen, want zijn meesters lopen hem links en rechts voorbij als het zo uitkomt. Zie uit DWT een verzuchting in het DNA:
  ” PARAMARIBO – Parlementariër Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) heeft voorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd ervoor te zorgen dat het parlement in bescherming wordt genomen, tegen de regering. Volgens Santokhi blijkt nu dat de regering een besluit van het parlement over hoe verder te gaan met de bauxietsector, gewoon naast zich heeft neergelegd.
  Santokhi doelt hiermee op vergaderingen die zijn gehouden nadat de Alcoa bekend had gemaakt dat haar dochteronderneming Suralco uit Suriname zou vertrekken. Een toen getekende Memorandum Of Understanding (MOU) tussen de Alcoa en de regering is nadat zowel oppositie als coalitie zich daartegen hadden verzet, door de regering ingetrokken. Volgens Santokhi was het een strikt en breed gedragen besluit van de volksvertegenwoordiging, dat er opnieuw onderhandeld moest worden.

  Nadat het parlement dit unaniem had besloten werd door de regering de MOU met Alcoa ingetrokken en werd later bekend gemaakt dat met de Franse Multinational Monaco een MOU zou worden ondertekend. Duit gebeurde ook tussen minister Regillio Dodson en Alex Fisher van Monaco.

  Op een persconferentie van president Bouterse, waar ook de voorzitter van de onderhandelingscommissie van Suriname, Dillip Sardjoe aanwezig was, blijkt volgens Santokhi dat de regering toch nog uitvoering geeft aan de ingetrokken MOU met de Alcoa. Sardjoe zei als verduidelijking op een vraag dat de regering op basis van die MOU in de toekomst een lagere prijs zal betalen voor elektriciteit, opgewekt door Suralco. Sardjoe zei ook nog dat volgens afspraak de Afobaka Stuwdam in 2019 aan Suriname zal worden overgedragen.
  Minister Soewarto Moestadja van Arbeid die in het parlement de coördinator is van de regering zegt dat de regering dinsdag het college zal informeren hierover”

  Minister Dodson tekent dus een MOU met de Franse multinational Monaco en Bouterse en Sardjoe gaan rustig door met onderhandelen met Alcoa. Kan je als minister erger in je hemd staan?


  Maak melding

 36. Ik ben moe van bouterse en zwaar teleurgesteld in hem!
  Kijk hoe bouterse het land zo laat pinaren man!!!!!
  Bouta is niet alleen de slechtste president van su ooit maar…….. van heeeeeeeel
  Caraibisch gebied!
  Weg met die opgezwollen kikker bouta!!!!


  Maak melding

 37. Doe moet Dodson royeren als lid. Het is de keus voor Dodson om minister te blijven
  over barrels te tellen in de olievelden.

  @bigisma. Ik ben ook benieuwd hoe de uitvoeringswet van de CHof eruit ziet.
  Vast niet dat de kandidaten de goedkeuring dragen van de advocaten College en van de rechterlijke
  macht en PG. Dat ze onafhankelijk zijn en een goede reputatie hebben. En vooral dat ze rechtsgeleerden zijn.
  Dat zij de goedkeurig hebben van de werkgevers en de vakbonden niet te vergeten.

  Ik denk dat een lidmaatschap van de NDP en een maatje van DDB belangrijker is. Nog een instelling die niet funktioneerd
  vanaf het begin.


  Maak melding

 38. @Damsco
  Mansaram is heel goedkoop gebleken te zijn .Jebaasje weet wie en wanneer om te koipen. Mansaram kreeg een aanbod van je baasje waar ze geen nee tegen komn zeggen.Echt een clubje die uit verraders bestaat..Keskesipersad gangaram panday,de pg bajnath panday,dora de zwaargewicht,dooiezoon,mansaram bv ,allen verraders en goedkoop ook ,bouta heeft bijna niks aan ze uitgegeven maar een post beloven deed wonderen.
  Ik ben heel blij dat de surinamers de ware gezichten van de verraders kan zien want bij de eerstkomende verkiezigen gaat het volk afrekenen met deze verraders.
  Whahahahaaaaaa…Bakana Torie is niet dat de ene programma waar je mag liegen alsof het gedrukt staat, mevrouwtje mansaram rent naar bakana torie ..hahahahahaaaaa…ze is niet wat ze zegt te zijn ze is gewoon een persona non grata,een nobody.Jammer dat dit het einde van haar politieke carriere betekend. Ze heeft gekozen voor de duivel en haar ziel verkocht voor een post.Je mag Mansaram bij de ndp houden. wij missen haar niet.Ze heft ons juist een dienst bewezen door ons te laten zien dat zij onbetrouwbaar is,.Gefeliciteerd ,jullie hebbe de zoveelste verrader bij!!


  Maak melding

 39. In een brief aan Suralco-directeur Ruben Halfhuid, schrijft minister Regilio Dodson, dat het bedrijf voortaan op basis van de daadwerkelijk gemaakte opwekkosten moet declareren.

  Karoe wirie faja noem ik dit. Dodson word nu net als zijn president.
  De wet aan zijn laars lappen, ai goed voorbeeld doet goed volgen.
  Een overeenkomst is een overeenkomst en Suralco doet niets anders dan een overeenkomst naleven.
  Lijkt alsof universiteitsopleiding de achteruitgang weergeeft van het denkniveau in Suriname


  Maak melding

 40. Damsco@en RobG is de bruine bonen project al ingediend bij Algoe Minister van LVV .
  Noemen jullie ook projecten dat tot 2020 uitgevoerd gaan worden door de NDP .

  Welke projecten heeft NDP tot 2016 uitgevoerd ,hoeveel jongeren hebben werk gevonden ,bij het voeren van de projecten .


  Maak melding

 41. RobG

  Ha,ha,ha die Koos. Jij pikt alleen maar de informatie die past in jouw straatje en het straatje van Front. Je bent zo ongeduldig. Je wilt graag een cadeautje over de goudprijs geven aan VHP, NPS en PL.

  De Rabobank is negatief maar met opzet verberg je de informatie van bijvoorbeeld de DBS Bank en Bank of America Merrill Lynch. Deze banken gaan ervan uit dat de goudprijs juist een veilige belegging is en dat de goudprijs nog meer gaat stijgen.

  =============================================

  Sinds wanneer geloof jij in de yanks ? Immers jullie Bouterse adepten verafschuwen alles wat uit de VS komt. Jij schermt nu met de Amerikaanse banken maar het is grootste belegger van de wereld te noemen Warren Buffet dat goud als een slechte belegging ziet. Laat dat nu ook een Yank zijn.


  Maak melding

 42. Smaatje

  Dokson leek ook iemand van wanten en aanpakken. Helaas schijn bedriegt.

  Met de Scalians heeft Pieter Peneux (broer van) hem links en rechts gepasseerd en is het verhaal uit gegaan als een nacht kaars.

  Met betrekking tot EBS en de tarieven zit hij in een sandwich tussen Permassar en Bouterse de ene blunder op de andere te stapelen.
  Mensen als Neus en Boksteen weten veel meer over een goede tarief berekening dan NH of EBS.

  Dokson blijkt een en al schone schijn te zijn niet alleen zijn prestaties en zijn aan de lijnband van Bouterse lopen, ook zijn CV blijkt niet echt zo fantastisch te zijn als men wil doen lijken.

  Dokson heeft laten zien een flut figuur te zijn die slechts naar his masters voice luistert en niet naar een politieke overtuiging handelt.


  Maak melding

 43. Even wat zaken op een rij.Boris Johnson Britse minister van buitenlandse zaken,heeft bewust gelogen/verkeerde info gegeven waarom de Britten moeten kiezen voor een Brexit.De Franse minister van buitenlandse zaken Jean-Marc Ayrault heeft hem zelf voor een leugenaar uitgemaakt en heeft aangegeven dat hij niet met deze Boris Johnson wil praten.Hij wordt beloond voor de leugens die hij heeft verspreid.Dick Cheney ex vp van Amerika,Donald Rumsfeld minister van defensie en Scooter Libby stafchef van Cheney hebben allemaal ook gelogen alleen om Irak binnen te vallen.Er is nooit 1 stukje bewijs gevonden dan er een link was/is tussen Saddam Hussein en Al-Zarqawi maar deze heren vonden van wel terwijl verschillende CIA mensen hebben aangegeven dat dit niet zo is.Dick Cheney had belangen bij HB en daarom hebben ze de grootste contracten gekregen in Irak.Ook Powell heeft gelogen en of info weggelaten toen hij het probleem Irak besprak in de VN.Ook dit is door mensen van de CIA bevestigd.Toen Nederland voorzitter was van de EU heeft Mark Rutte gelogen over de vraag van maar de Turken komen hun afspraken met de EU niet na en dat Turkije druk uit oefent op de EU mbt het vluchtelingen problematiek.Terwijl een kind zelf weet dat de Turken in een riante positie verkeren.Net zoals nu ze hebben de yankees en de duitsers laten zien wie de baas is in Turkije.Ook probeer te laten zien hoe politiek bedreven wordt door het westen.En de president van de Rep Suriname let heel goed op hoe deze westerse landen om gaan met de democratie.


  Maak melding

 44. Dodson stak een mes in de rug van z’n politieke Guru, dhr Breeveld.
  Dit getuigt van behoorlijke onvolwassenheid. Anderzijds kan men stellen dat dhr Breeveld geen goede Guru was voor Dodson, want hij heeft hem geen moraal en fatsoen kunnen bijbrengen.

  Gurur Brahma Gurur Vishnu Gurur Devo Maheshvarah, Gurur saakshaat Param Brahm, tasmei Shri Guruwe namah!


  Maak melding

 45. @robg
  Dodson is jouw man. Dus ben jij ook zo’n judas en farizeeër die zijn zus de hoer laat spelen zodat jij er zelf beter van wordt.
  Hoeveel betaald moordenaar, leugenaar en dief Bouterse jou om hier en elders propaganda voor hem te maken?
  Of doe je het voor loon in natura?
  Ik zie het al. Desie krijgt zijn staart niet omhoog dus mag Ingrid met haar bedorven mossel op je gezicht zitten.
  Bizar hoor Rob. Maar ja. Je moeder strafte je vroeger op die manier. Dus je weet niet beter he ?


  Maak melding

 46. Dit laat wederom zien dat deze happy monkeys niet in staat zijn om zich te bekommeren om de mensen die hun vertrouwde.. geloofde…en in staat zijn om een fatsoenlijk regering te kunnen lijden…waarom zou ik trots moeten zijn op mijn Su….de rest kijkt en doet niets….chapoo…apenrepubiek …te triest voor woorden…


  Maak melding

 47. Ik ga niet reageren op de KUMA-LOVERS Wrong Thing en de ALLERDOMSTE IDIOOT Damsco:

  Er komt slechts SCHIJTERIJ uit deze PAARSE RATTEN.

  KUMAKOISI: JOUW SCHIP IS AL GESTRAND; IT IS JUST A MATTER OF TIME, YOU WILL HAVE TO GO.


  Maak melding

 48. Weggggggg met opgezwollen kikker bouta!!!
  A mang bouta fuck a kondre zo danig up!
  Mie na woorden!!!!!
  A volk diesie lagie no kaaaa!
  Ik ben benieuwd hoe lang dit slap volk dat
  Gedonder en armoede van moordenaar nog zal
  Pikken!!!!!


  Maak melding

 49. @Dre
  Ja een onbetrouwbare gast die Mansaram.ineens heeft ze kleine kinderen en gaat het bij haar niet om een functie. Toen ze nog lid VHP was had ze de kinderen reeds.vanwege het feit ze overgeslagen is zitting te mogen nemen in het bestuur stapte ze uit de partij.

  NDP wees op je hoede. Ook al komen ze met geschenken…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.