Honderden Surinaamse kinderen jaarlijks de bak in

33

PARAMARIBO, 18 jul – In Suriname gaan jaarlijks ruim vierhonderd kinderen de gevangenis in. Het betreft kinderen die zich aan een of ander vergrijp schuldig hebben gemaakt. Volgens het Openbaar Ministerie is dit het topje van de ijsberg.

In werkelijkheid moet het aantal jeugdige criminelen een stuk hoger liggen. Mureye Winter, functionaris belast met jeugdstrafrecht, zegt tegenover de Ware Tijd dat er dit jaar al sprake is van een stijging. In het eerste kwartaal van 2016 zijn al bijna honderd kinderen in verzekering gesteld. Bijna zestig hebben zich schuldig gemaakt aan diefstal. In dertien van deze gevallen is sprake geweest van geweldpleging.

Voor kinderen die worden opgesloten voor een vergrijp is er vaak niet meer dan dat. Aanpassing van het systeem is nog theorie. Alternatieve strafmethoden staan wel in het nieuwe wetboek van strafrecht. Maar de toepassing van taakstraffen, opvang aangepast aan het kind zijn en maatschappelijke begeleiding zijn nog ver te zoeken. Te oordelen naar de stijgende cijfers, is de behoefte aan een ommekeer dringend.

33 REACTIES

 1. Natuurlijk,
  Als je ouders hebt als Emerald en Bigi Sma dan vraag je om problemen.
  Kijk maar hoe deze dwazen zich gedragen als moeders op WKN.
  Het is een schande om te weten dat vrouwen die ooit gedacht hebben dat ze hun kinderen goed opgevoed hebben.
  En mijnheer Morenito de zogenaamde It specialist die zijn kinderen zelf opvoed omdat vrouw bij hem weggelopen is.
  Deze mijnheer gebruikte WKN om contact advertenties te plaatsen.
  Ik vraag mij af wat ze geleerd hebben tijdens hun opvoeding of had Moeder het te druk met andere werkzaamheden.


  Maak melding

 2. Aan wie moeten deze kinderen nog een voorbeeld nemen? In ieder geval niet aan lieden in de politiek met een strafblad, en lieden uit de assemblee die de als grondwetrechtenschenders door het leven gaan, zoals Katrijntje Simons, opa Bouva en Profeet Missiksba.


  Maak melding

 3. Gelukkig heeft de minister van Onderwijs dé oplossing voor jongeren.
  Verhoog het schoolgeld.
  Aanvullende maatregelen:
  1. verlaag de salarissen van het onderwijzend personeel
  2. verbied dan wel maak het lastiger om nieuw lesmateriaal te importeren. (doe dit samen met de minister van Financien, bijvoorbeeld door de SRD verder te laten depreciëren)
  3. Verlaag de leerplicht leeftijd
  4. Schaf subsidies af aan instellingen die speciaal onderwijs verzorgen
  5. Verminder de bijdragen aan sport (samen met de minister van dit departement)
  6. ??? Een ieder kan een bijdrage leveren
  NB van sommige figuren lezen ik niet wat ze posten, dus zij hoeven niets te schrijven


  Maak melding

 4. De jeugd heeft het goed begrepen.Als misdadiger,wordt je nooit werkloos.
  En bestaat ook nog kans president te worden van het land.
  School gaan betekent een een armzalig leven leiden.


  Maak melding

 5. een complete morele verval, normen en waarden. Deze kinderen hebben geen respect meer voor ouderen. Hun pad zal nimmer recht worden.
  De kinderen die in de jaren begin jaren 80 kennis hebben gemaakt met wapens en hoe bouta brute moorden moorden ermee kon doen, zijn nu top criminelen geworden.
  De verruwing van de criminaliteit staat nu op zijn best.
  Het is een kwestie van overleven, neem ze niet kwalijk. Eigenlijk verdienen deze kinderen een schoonheidsprijs , namelijk artikel 148. NIET VERVOLGBAAR…Bouta is een ego….


  Maak melding

 6. Zo blijven onze kinderen achter en ons land Door die dingo honden bouta hoort in de cel te zijn die vent moet gewoon dood gaan mang onze kinderen lopen achter ai mi boy


  Maak melding

 7. Ze zien hun president en kompanen en dachten dat
  Misdaad loont !!

  Helaas het geldt niet voor een ieder.

  Met de toegenomen armoede en verhoging van de kosten voor onderwijs zal dit verschijnsel evenredig toenemen


  Maak melding

 8. Nou als ik bepaalde reacties lees van sommigen, dan zijn zij ook niet bepaald een voorbeeld voor de jongeren.
  Maar ook de corrupte politici zijn dat beslist niet.

  Bouterse, die zichzelf de president van het volk noemt, is ook geen voorbeeld. Als president van een land ga je niet met een jong meisje op de dansvloer schuren. Bovendien is op de beelden heel goed te zien dat hij op dat meisje aan het geilen was.


  Maak melding

 9. Ray,kinderen die opgroeien met een zwakbegaafde moeder leven in een hel. Deze kinderen hun hele leven raakt gedupeerd. Het wordt een lang traject van alleen maar ellende waarmee deze kinderen geconfronteerd worden. Vrouwen als Zwakbegaafde en simpele vrouwen als Esmerald hebben recht op seks maar men moet hen beletten dat zij kinderen nemen. Het komt nooit goed met deze kinderen.

  Dit soort moeders verwaarloosd haar kinderen omdat zij de vaardigheid missen om goed voor hen te zorgen. Zij kunnen immers niet eens goed voor zichzelf zorgen.Het moet een verantwoordelijke taak van de overheid worden om dit soort vrouwen te steriliseren alvorens zij geslachtsrijp zijn.


  Maak melding

 10. @@Ray
  Wat tracht jij te bereiken door mijn nick te misbruiken.?
  Maar goed de rechtgeaarden hier weten gelukkig dat zij bij de eerste reaktie te doen hebben met een copycat.Jij kent geen schaamte en ik neem aan dat je een paarse bendelid bent.


  Maak melding

 11. Kinderen?
  In welke leeftijdsklasse dan?
  Ben je nog net geen 18 dan wordt je ook nog tot een kind gerekend.

  Ik zou me ernstig zotgen maken over de categorie 6 – 12 jarigen. Hier moet de preventie zijn werk doen lijt mij.


  Maak melding

 12. Hai baja,zo te zien, zien zij de lijder van hun land als een soort van voorbeeld..follow the lijder..en de rrsultaten zijn tragisch.Het is maar wie je als voorbeeld ziet.


  Maak melding

 13. @de zwakbegaafden Pocco en @@ray de copycat,
  Voor 2 heren zijn jullie de beste roddeltantes hier.Ndp heeft geen website om jullie paarsen bezig te houden?
  En ocer dan het grote vergevingshal die kunnen jullie toch gebruiken als roddelplaats?


  Maak melding

 14. ik heb geen teid om te stele want ik kan op intrnet moie dames kijke, ik van latoer kantoro met mooi niewe kompjoeter met dankie aan de voetbal mang


  Maak melding

 15. Wat kan je anders verwachten van de jeugd in een land waarvan de president vol overgave ‘a guyaba e lolo’ gaat dansen met piepjonge meisjes en ervan houdt om ‘follow the leader, the leader’ te zingen op de berm.


  Maak melding

 16. Het wordt steeds trimester met Suriname. Zover 400 kinderen in het gevang. Zij leren heel vroeg pak wat je nodig heb. In het gevang geven ze je eten.

  Deze regering en de DNA moet toch echt weg. Het kan zo niet verder. De jeugd wordt vernietigd. Er is geen geld voor niks. Ook niet om deze kinderen te rehabiliteren.


  Maak melding

 17. Ik zeg het tot vervelends toe…er moet een grondige schoonmaak komen in Suriname.Ten eerste moet DDB weg..dat is een feit.En de knop moet terug gedraaid worden tot voor 1980.Toen werd er ook gefraudeerd, gestolen etc etc.Maar met een Staatshoofd die hoofdverdachte is in een moordzaak?Dat is op elk gebied gedoemd te mislukken.Ik lees wel af en toe en post wel af en toe..maar alle postings ten spijt DDB blijft zitten waar hij zit…Zolang de bevolking het niet zelf inziet en wil opkomen voor wat ze verdienen en waard zijn zal er niets veranderen.We hebben hier tropische temperaturen ..ik woon nog geen 20 minuten wandelen van het strand.Ik ga ervan door.Suriname hoe erg ook misschien moeten jullie dit zien als een harde leerschool en de volgende keer beter..


  Maak melding

 18. Logische ontwikkeling, wat wil je ook als je ouders hebt die op een massamoordenaar en drugscrimineel en dat zooitje oplichters, dieven en charlatans hebben gestemd, vaak ook nog gore lafbekken die hier ook in dit topic onder namen van anderen durfen te posten, hier durfen ze wel, en face zijn ze vaak geen knip voor de neus waard, minderwaardig volk


  Maak melding

 19. @ Chorwa.

  Ze stelen als raven en zijn nog agressief ook.

  Als ik nou jou nick name lees, ben ik ook bang.

  @ Zwakka

  Mooie reactie, lollige opmerking van jou zoals altijd.

  Ach ja ; denken de kinderen in Su. waarom braaf doen; als crimineel kan men ook goed aan je vette boterham komen.
  Dus waarom niet gelijk misdadig worden ??????

  @ Zwakka zou seggen kroot kelijk man.

  Lafu nanga fatu dja.

  Jacko


  Maak melding

 20. Als de overheid de cateringbedrijven op tijd betaald is het volgens mij beter om in de gevangenis te zitten dan daarbuiten. Je krijgt in ieder geval dagelijks lekker eten. Buiten de gevangenis moet je dagelijks gaan hosselen om jouw eten. Deze kinderen zijn dus in mijn ogen niet dom. Ze laten zich lekker verzorgen door de belastingbetalers van Suriname.


  Maak melding

 21. Iedereen gefeliciteerd met Guru Purnima vandaag.

  Op deze dag worden de leraren herdacht en geeerd.
  De eerste Guru van de mens is z’n moeder, de tweede z’n vader, daarnaast krijgt hij diverse Guru’s in z’n leven en als hij geluk heeft, ook een Satguru.

  Het is triest dat zoveel kinderen zonder een goede Guru door het leven moeten en als crimineel eindigen.

  De heer Santokhi zal natuurlijk niet met een verklaring komen en het land feliciteren met haar Guru’s (Leraren en verantwoordelijke ouders en de voorbeeldfiguren).

  Hij komt alleen met een verklaring op een jo odse, christelijke of muslimfeest. Hindoes worden door hem genegeerd. Of misschien schaamt hij zich een Hindoe te zijn. Zou hij z’n leraren gedenken op deze dag?


  Maak melding

 22. Het wordt straks Uganda of Somalië!! Bouta is een hele goede voorbeeld voor hen!! Zo Baas zo Suries!!!

  JAMMER DAT BOUTA NIET IN DE BAK ZIT!!!

  IK HOOP NIET DAT HET NEGERS ZIJN OF DE MARRON GROEPERINGEN!!

  CHINEZEN VERLAAT HET LAND MASSAAL NU!!!


  Maak melding

 23. @Roberto
  Men heeft het over jeugdigen( jonger dan 18jr). Ze waren 1980 nog niet geboren.
  Blijf bij het onderwerp!!
  Sommige gasten hebben gewoon een bouta-syndroom. Zwaar getraumatiseerd.Dammnnnn!!


  Maak melding

 24. De beste en goedkoopste oplossing tegen criminaliteit in Suriname is gratis abortus en sterilisatie. Als boutas moeder maar dat had gekregen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.