Beschermen natuur in leefgebied Matawai gemeenschap

6

Vertegenwoordigers van de Matawai gemeenschap verkennen sinds deze week samen met natuurbeschermingsorganisatie Conservation International Suriname (CI Suriname) de mogelijkheid om het Matawai gemeenschapsbos in Boven-Saramacca te transformeren naar een zogenaamd community conservation area. Op die manier zouden de Matawai inkomsten krijgen in ruil voor het beschermen van de natuur in hun leefgebied. Hierdoor hoeven ze dan niet te kiezen voor grootschalige houtkap en de komst van goudzoekers. Op de foto links, hoofdkapitein Emmanuels (Matawai), en rechts de Executive Director van CI Suriname, John Goedschalk.

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. De Matawai zou inkomen krijgen voor het beschermen van hun gemeenschapsbos.Gaan de touristen
  hun betalen voor een bezoek aan hun bos? Of gaat de natuur conservation groep de stam betalen?

  Ik neem aan dat ze door blijven vissen en jagen. Verder cassave,groenten en peper planten in hun gemeenschap bos.
  Het is niet gek om hun onafhankelijkheid te kopen met een dorp en gemeenschap bos. Stel je voor dat je alle marroon stammen en inheemse stammen
  als onafhankelijke stammen moet erkennen.

  Als ze een houtzagerij hadden kunnen ze stoelen, tafels en bedden maken om extra te verdienen. Ook planken voor hun huizen.
  De bomen kappen van de Surinaamse bos.


  Maak melding

 2. Zou het niet en ideetje zijn om koolstofkrediet(door bescherming bos worst CO2 uitstoot verkomen) aan Nederlanders en NL bedrijven te verkopen, waarna ze in NL via internet kunnen kijken hoe het met het bos gaat waar zij hun krediet/credits voor hebben gekocht? Tegenwoordig is natuurbescherming, zeker van de tropische regenwouden, erg hip in NL en Europa. En terecht.


  Maak melding

 3. Nou bescherming dierentuin wij surinamers horen daar te zijn ik vraag me af of surinamers weten wat natuur betekent we kunnen onze mooie land niet onder houden laat staan over natuur praten ik lach me dood ha ha ha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.