Fundraising ‘Help mevrouw Bintang’ vrijdag 22 juli

21

Jawa Vibes en het Comité ‘Help Bintang’ organiseren op vrijdag 22 juli 2016 een speciale Fundraisingsavond in Eventcenter Bredeweg te Moerkapelle. De opbrengst van deze avond gaat naar de 33-jarige in Suriname woonachtige mevrouw Bintang Dermowidjojo. De moeder van twee kinderen heeft een kwaadaardig gezwel in haar gezicht en heeft dringend medische hulp nodig.

Tijdens de benefietavond zal er geld hiervoor worden ingezameld. De organisatoren, de artiesten, de muzikanten, de zaaleigenaar en de mensen die geld komen brengen (vrijwillige bijdrage) werken hand in hand die avond. “Het is weer gotong royong (vereende krachten) net als vroeger in het dorp. Moerkapelle wordt tijdelijk Desa Moerkapelle” aldus de initiatiefnemers Stanlee Supermin, Winston Soekimo en Reinier Kromopawiro.

Bekijk ook een uitzending over mevrouw Bintang op 1 voor 12:

bintang

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Geweldig is dit wat de Javaanse gemeenschap aan kracht en hulp kan mobiliseren. Ik word bijna jaloers aan wat zij aan interne kracht en power ter been kunnen brengen om behoeftige mensen in Suriname te helpen. GOTONG ROYONG met kapitale woorden geschreven. Ook een kapitale cultuurgoed van de Javanen. Ik wil dit omschrijven als onbaatzuchtige hulp aan de mens in nood. GOTONG ROYONG en SAMBATAN hoort bij de cultuurgoed van de Javanen. Hoort bij de identiteit van de Javanen. Oom apetrots erop te zijn om Javaan te zijn, die deze waarden koestert. GEWELDIG. WEES ER SNEL BIJ MET DE HULP. Trouwens anoniem is geen Javaan.
  Ik wil bijna stellen in Gotong Royong en Sambatan wordt de individu mens.


  Maak melding

 2. Weer een overduidelijk bewijs hoe slecht de gezondheidszorg in Suriname is georganiseerd. In plaats van Ziekenhuisapparatuur worden er 6 gepantserde limousines gekocht en tich helikopters.
  Verkeerde keuze omdat het volk geen moer heeft aan deze luxe artikelen. In ieder geval ga ik een donatie geven. Hopelijk dat deze vrouw haar gezondheid terugkrijgt. Weg met DDB.


  Maak melding

 3. Even dit ik reageer niet op meningen van andere.Ook in Nederland. Recentelijk nog een ma/pa die het zelf moesten oplossen om hun kind naar het buitenland te brengen ( Amerika ) om dat ze meer vertrouwen hadden inde Amerikaanse artsen en bahandeling.En het zal heus wel in andere landen voorkomen dat er voor bepaalde medische aandoeningen geen dekking is dus ook voor Suriname zal dit gelden.aub begrijpend lezen en probeer om je heen te kijken wat er allemaal gebeurt in de wereld.Daarmee bedoel ik dat een aantal mensen heel slecht geinformeerd zijn over een X aantal zaken in de wereld.


  Maak melding

 4. Helaas komt het te vaak voor dat mensen door medisch falen en slecht beleid inzake het toewijzen van een garantie aan ernstige zieken voor behandeling in het buitenland niet correct verloopt

  Komt dit door geld gebrek of te ingewikkelde procedures of te late onderkenning van de ernst van de ziekte.

  Het is triest om te moeten zeggen maar tot nog toe is gebleken dat de opbrengst van deze acties te weinig is voor de gewenste behandeling en ook nog te laat komt voor de zieke.

  Ik hoop dat het voor deze mevrouw niet te laat is en dat ze op korte termijn met succes de juiste medische behandeling mag ondergaan.


  Maak melding

 5. En nu zien of de grote bekken van WKN ook hun bijdrage zullen leveren.
  Vergeet het maar Basmatie,Ira,Oom Bert,Cohise ,
  John,Henk Molenaar,Ray,Henkes,
  Bigi sma Go,
  En al die apen zullen het nooit doen.
  Deze bovengenoemde egoïstische mensen kunnen alleen maar lullen.


  Maak melding

 6. @??
  Jij en je soortgenoten en vooral je baasje met al zijn IMF geld gaan deze mevrouw dus niet helpen en je denkt dat wij wel in staat moeten zijn haar te helpen.?Wij die met het weinige doen??
  Je baasje reist naar de arme landengewoon zomaar voor de lol ,of als hij gaat Is het om de de rest van de Surinamers zwart proberen te maken..
  Het IMF geeft geld aan bouta de moordenaar om aan de bevolking te besteden en niet om er mee te gaan genieten,feesten of te reizen. Zie je hoe ziek deze vrouw is ,ze gaat het IMF geld dat je baasje blijft lenen terug moeten betalen zondaar 1 cent van het bgeleende bedrag gezien te hebben. Als jij vind dat wij haar moeten helpen dan doen wij een dringend het verzoek aan jou om je baasje te vragen zijn biezem te pakken en samen met jullie de paarsen te verdwijnen zodat wij het kunnen overnemen!!


  Maak melding

 7. @Haco
  Die ?? is hier omdat hij het voor zijn baasje wil opnemen en raad eens zijn baasje is niet eens gevraagd om te helpen!!
  En ?? is zo ijverig als het om zijn verdedeging gaat dat hij zo voorbarig is .


  Maak melding

 8. Vraagteken heeft zijn hoofd te diep in de anus van baasje gestopt dat hij het licht niet meer kan zien. Deze mevrouw heeft een afschuwelijk ziekte aan haar gezicht en hoopt dat ze gauw geholpen wordt. ik heb de jaren 80 gekend. ik had iemand in mijn omgeving die een ringworm in zijn gezicht had. Het werd met de dag groter. Goed dat ik het medicijn DAKTARIN had om die ziekte in zijn gezicht te bestrijden.
  Mijn vader is overleden om de slechte medische zorg in SU. Al het geld weggedragen door paars. Dus ik weet wat het is als mensen in medische nood verkeren.
  De paarse elite heeft zich goed ingedekt. Ze kunnen alle zorg inkopen en hebben alle zorg in huis binnengehaald. Baas heeft zijn eigen ziekenhuis. Die vieze honden. Het volk mag creperen. Van mij part stop ??? zo diep zijn hoofd in die anus van baas, dat hij daar eeuwige paradijs ziet en tegemoet komt.
  En er zijn meer van die paarse honden als hun familie ziek is of in medische nood verkeren, dat ze een privé vliegtuig kunnen charteren om vrouwlief naar Amerika te vliegen voor medische hulp, zoals die Sardjoe.


  Maak melding

 9. @Anoniem,

  In het Goddelijke Communisme heeft iedereen recht op hulp en niemand wordt voorgetrokken tkv een ander. Zelfde faciliteiten voor iedereen. Geen hoge en lage klasse, want God geeft niemand van een bepaalde klasse gemaakt, het zijn de mensen die dat gepresteerd hebben.


  Maak melding

 10. @Anoniem,
  Als je niet kan denken omdat jij je smoel in mijn baasje hol gestopt hebt dat is dan jouw probleem.
  Ga naar de oogarts dan kan je geholpen worden.
  Door het bovenstaande te posten blijkt uit welk milieu je komt.
  Goed dat je ouders niet meer leven anders hadden ze je het niet vergeven.
  Opvoeding daar schort het aan jouw gezien je attitude.


  Maak melding

 11. Het is mij voor geen vraagteken wat je bent. Iemand die immoraliteit, geteisem, roof, land grabbing, een pathologische moordenaar, verpaupering van het Surinaamse volk, verval van waarden en normen, repressie, volksverlakkerij, verval van het onderwijsniveau, het sterk achteruitgang van de medische zorg, fysieke terreur, verrijking ten gunste van de inner circle, verslechtering van het levenstandaard in Suriname, het aantasten van de waarden van mens zijn in Suriname, zo’n vraagteken is geen vraagteken voor mij, maar poep,stront, rotzooi.


  Maak melding

 12. Dombo,
  @Anoniem is precies als??.
  Raad eens dat betekent het dus.
  Jij bent zeker familie van de Riool Ratten.
  Iemand wat verwijten terwijl ik je tot hier ruikt.
  Ik ben je baasje anoniem dus bek dichthouden nu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.