Uitslag eindexamen CPI in Suriname

21

Blijdschap en verdriet, sommigen geslaagd en anderen niet. Eindexamenkandidaten van het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) in Suriname, hebben vandaag de uitslag van het examen te horen gekregen. Van de 77 deelnemers aan het examen zijn 28 geslaagd(36,4%), 37 mogen het in een herexamen opnieuw proberen(48%), terwijl 11 het jaar moeten overdoen (14,3%).

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Gefeliciteerd alle geslaagden.zij die mogen herkansen kop op!
  Robert heeft nog enkele commissies te installeren.(dat houdt zn werk eenmaal in. Je hoort nooit hij heeft scholen bezocht of workshops georganiseerd om zn kader te upgraden)
  Hopelijk komen jullie versgebakken met iniatief voorstellen om hetgeen jullie aangeleerd is beter te implementeren


  Maak melding

 2. Geslaakde mense kevelisiteerd en waar kaan je werke , ik ben ook bijna keslaak en wille kraak bij kabinet van plesident welke. soekzez iedeleen.


  Maak melding

 3. Een Surinaamse school diploma is net zoveel waard als een veter diploma. Je kan er geen moer mee. Een lid maatschap van de ndp werkt in je voordeel. Discount bij combe markt, tanken en een mooie job als ambtenaar. Wat wil een mens nog meer.


  Maak melding

 4. Een rendement om er triest van te worden. Je reinste kapitaalvernietiging m.a.w. verspilling van overheidsgelden in Suriname. De overheid stopt heel veel geld in het onderwijs. Kosten inzet docenten en ondersteunend personeel, kosten leermiddelen en schoolgebouwen, kosten elektriciteit, water, telefoon,enz. Kortom er gaat veel geld naar het onderwijs. Kijk maar naar de Input – Throughput – Output . De output is hopeloos en bepaalde figuren binnen het onderwijsveld lopen te gillen dat ze loonsverhogingen eisen.Wat is de kwaliteit van deze gasten. De overheid moet hard ingrijpen. Het rendement moet omhoog en ook de kwaliteit van het onderwijs moet verbeterd worden.


  Maak melding

 5. 28 van de 77 direct geslaagden is eigenlijk een te lage percentage. Maar als je de moeilijkheden in het onderwijs voorafgaande aan de examens incalculeerd dan is de resultaat begrijpelijk.

  In ieder geval veel succes in jullie cariere toegewenst.

  Ik ben bijna een onderwijzer geweest. Dat is als ik niet voor iets anders geslaagd was.

  Mijn beste herinnering voor een meester was mijn zesde klas onderwijzer. Hij kwam in de tweede semester na de kerst vakantie. Hij maakte mij van een vijf en zessen student to een zeven en acht student. Ik ben toen zonder moeite voor de mulo geslaagd. Die onderwijzer heeft heeft de basis helpen leggen voor mijn latere succes.


  Maak melding

 6. Waar heeft deze gek het over. Als de overheid niet eens geld heeft om de houtluizenplaag van de sint Alouisiusschool op te ruimen, heb ik grote twijfels dat de overheid in het onderwijs investeert. Moni no de (paisa na he) In mijn tijd – dat is voor de “revolutie”- was het onderwijs geweldig in Suriname. Nu worden de diploma’s buiten Suriname nergens meer geaccepteerd. En het salaris dat wij kunnen vangen is niet iets om naar huis toe te schrijven. Waarom moeten we nog studeren als de politiek in Suriname de best betaalde banen oplevert? Wordt politicus.


  Maak melding

 7. Warhoofd John, waarom is het de taak of moet de overheid de houtluizenplaag van de St.Alouisiusschool bestrijden. Ben je soms kort van begrip. De St. Alousiusschool valt onder het bijzonder Katholiek Onderwijs.Er is nog altijd een overkoepelende Katholieke organisatie die het beheer voert over de scholen.

  De St.Alousiusschool is geen openbare school.Openbare scholen vallen onder het beheer van de overheid. Jij bent een hopeloos geval. Jouw geest is totaal fout geprogrammeerd geraakt door alle bagger van de colonne der Front dwazen.De overheid geven jullie alle schuld van de ellende.Vluchten voor de eigen verantwoordelijkheid is schering en inslag in de Front gelederen.Blijf de overheid maar de schuld geven.Stop je kop in de grond met je reet omhoog als baken voor de Front colonne.


  Maak melding

 8. De mensen in het onderwijsveld hebben groot gelijk.Ook de salarissen in verhouding zijn niet consistent.Waarom kan een NDP gezinde een riant salaris verdienen en heeft totaal geen schoolopleiding genoten.Geen schoolopleiding in de meeste gevallen geen inzicht..kijk maar naar de president.Die bakt er ook niks van…


  Maak melding

 9. Omdat het St. Alouissius school valt onder het bijzonder katholiek onderwijs en die kunnen de houtluizen plaag niet bestrijden omdat het erg duur is….Alles is peperduur…!!probleem opgelost..gaat toch weer rekening DDB.Alles is zijn schuld,hij heeft Suriname vernietigd.Van mij geen respect voor die egoïst..


  Maak melding

 10. De reactie van de studenten jounalistiek zeggen genoeg wat betreft de kwaliteit van de docenten, het op tijd komen van deze lui en de inhoud van hun lessen.

  Denkt iemand dat het elders beter zal gaan in het onderwijs van de Republiek Suriname.

  Er is inderdaad geen geld voor lesmateriaal, de kinderen kopiëren het lesmateriaal van elkaar. De leerkrachten zijn regelmatig in beraad en dat leidt tot de situatie van slechte resultaten.

  Kan iemand me zeggen hoeveel ministers het MIn van Onderwijs de afgelopen jaren heeft gehad en hoe vaak het beleid is gewijzigd.

  Met de verhoging van de ouder bijdrage zullen we straks meer analfabeten krijgen in het land.


  Maak melding

 11. Wat een harteloze minister van onderwijs!!!

  “Lager onderwijs kost ouders ‘niet eens een toffie’

  Met zo een minister aan het hoofd het onderwijs snap ik wel waarom het er niet beter op wordt.


  Maak melding

 12. @Sam
  Ja klopt heb ook gelezen,dus volges Peneux is de mens in Suriname niet ens een toffie waard.
  Het boek moet niet heten.’HOE DUUR WAS DE SUIKER’…maar gewoon..’HOE DUUR IS DE TOFFIE HEDEN”.

  Ouders zijn per kind dat komend studiejaar een school op lager onderwijsniveau zal bezoeken per dag aan materiaalkosten ‘niet eens de waarde van een toffie’ kwijt. Dat beweerde minister Robert Peneux van Onderwijs


  Maak melding

 13. Je moet die torie niet in jouw voordeel draaien en niet recht lullen wat krom is. Naar mijn weten wordt het bijzonder onderwijs gesubsidieerd door de overheid en deze hebben in geen twee jaar subsidies ontvangen. Direct of indirect. Jouw overheid heeft gefaald. Zelfs de beroemde bollenvrouw hebben deze scholen intussen moeten wegsturen door bollen zelf te verkopen om schoonmaakspullen te kunnen kopen. het invoeren van schoolgeld moest. Straks ga je zeggen dat de medische zending zonder subsidie zijn werk moet doen.
  Let op ik kan nog tien andere voorbeelden aanhalen. Jij moet niet alleen begrijpend lezen maar ook jouw lange termijn geheugen trainen. Geef het toch een keertje toe: Suriname heeft een AIDS probleem (Alles Is Desie Schuld)


  Maak melding

 14. Rob G
  Zie voor een nader betoog van mijn reactie het stuk van Mevrouw Calender ” Ik ben Woedend”‘, geplaatst in DWT. Ik zou mij schamen als ik jou was om zoveel stupiditeit uit te kramen over het onderwijs. Als je niets weet moet je zwijgen.
  Einde van dit onderwerp


  Maak melding

 15. 㣣ŠÃ£Â‚Šã‚“さんの相談文から、一生懸命子育てされている様子が伝わってきました。お仕事しながらここまでされていらしゃるのは本当に立派です。私はDS事件の際、「本人に問い詰めて」「目の前に証拠を突きつけ」ていることが気になりました。二男くんは受動的に謝らされている状態ですね。自分から罪を認めて改めよう、償おうとしてくれるようになってほしいですね。私の田舎では「ナマハゲ」という民俗行事があります(有名でしょうかね。。)ナマハゲは1年間子供がした悪事が全部書いてある台帳を持ってきて、罪を問い詰めます。子供たちは親から悪いことをした子はナマハゲに連れて行かれると言い聞かされているので、それはそれは怯えます(悪いことしなきゃいいのにね~、これが毎年するんだなー・笑)。子供たちが泣きながら罪を認め、謝ったら、親たちは何とかナマハゲに引き下がってもらおうとします。貢物を持っていったり、土下座したり。。最終的には「来年も来るからな!!」と言いながらナマハゲは去っていきます。罪を疑い問い詰めるのはナマハゲの役目で、親の役目ではありません。親がÊマハゲの役をやってÁ—まうと「俺の事信じてくれない」発言になるのかなと。親の役目は、・悪いことをするとナマハゲに連れて行かれると恐怖を植え付けること・子供を愛しているからナマハゲに連れて行かれたら悲しい・・悪さをしないでほしいと言い聞かせること・子供が自分の罪を認めて謝る勇気があると「信じる」こと・子供が罪を認めたらそれが許されるように全力を尽くすことですä»ÂÂ回のケースをナマハゲへの恐怖→盗み癖を直さないまま大人になる未来の恐ろしさと置き換えれば、応用できるのではないかと思いました。お子さんがもう少し小さければ直接ナマハゲ作戦が効くんでしょうけどね~。今は反抗期まっただ中で辛いと思いますが、愛されて育った子は少々寄り道することがあっても絶対に正しい道に戻ってきます。自信を持ってください。私も仕事をしながら育児をしています。お互い頑張りましょう♪


  Maak melding

 16. His future is secure as a first round pick next year. One year at UK would have been a nice showcase for him, but he’s going to be just fine. Any UK fans who cries about injustice to the kid is mistaking disappointment over the loss of a top-five kid for compassion.


  Maak melding

 17. I love taking pictures at my races and I document these special events by creating photo albums. I even keep a separate training log for each race. I believe accomplishing a race is something to be celebrated and snapping pictures is the best way to do it!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.