Nieuwe directeur Surinam Airways optimistisch

40

PARAMARIBO, 7 jul – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, is in staat weer winst te maken. Dit zegt Robbi Lachmising, de nieuwbakken directeur bij het luchtvaartbedrijf. Hij is recent benoemd na tot 2004 al te hebben gediend als hoogste man. Hij ziet het wel zitten.

Het bedrijf heeft de laatste jaren weliswaar minder gedaan. En er is geen reden waarom het niet beter zou kunnen. “Toen ik overnam in 2000 hebben we binnen een kwartaal een bescheiden winst behaald van honderd en vijftig duizend dollar. In daaropvolgende drie jaar was het in totaal zeker acht tot negen miljoen”, zegt Lachmising tegenover de Ware Tijd. Het is in elk geval in lijn met wat de regering wil.

Het geheel publieke bedrijf moet financieel gezond worden, vindt minister Andy Rusland van Transport Communicatie & Toerisme. Er bestaan al jaren plannen voor de aanschaf van een tweede grote vliegmachine. Financieel bleek het niet haalbaar tot nog toe. Rusland ziet mogelijkheden in samenwerking met een andere vliegmaatschappij. Een fusie of joint venture moet mogelijk zijn.

Bekijk ook:


40 REACTIES

 1. in zijn actieve loopbaan,was hij één van de meest corrupte s.l.m.”er die op het toneel aanwezig was..

  nu hij met pensioen is,neemt hij bij gebrek aan betere weer de macht over..

  zijn er in sme dan,,, geen andere deskundige personen meer..

  is alles verworden tot het criminele gebeuren..

  waar blijven de deskundigen van dit team de criminele regering..


  Maak melding

 2. Van wie moet hij z’n winst dan halen? Van de steeds armer wordende Surinamers of van de Surineds, die misschien liever met de betrouwbaardere KLM willen vliegen?


  Maak melding

 3. Aangezien een buitenlandse reis een luxe wordt voor veel Surinamers en de Surineds liever met de KLM reizen, zal deze meneer tocg heel creatief moeten zijn.


  Maak melding

 4. SLM of KLM maakt allemaal geen zak uit, Suriname blijft een dure bestemming. Voor minder geld zit je in een fantastische ☆☆☆☆ Resort ergens in Zuidoost Azië. Veel bezienswaardigheden, goede horeca en vriendelijk personeel. Daar kunnen de Suri’s van leren.


  Maak melding

 5. Als je het SLM-kantoor binnen stapt, ziet het er letterlijk zwart van de mensen. Misschien moet deze Robbi het wat lichter maken.


  Maak melding

 6. Het moet zijn , Reisburo slm !! Geen luchtvaart maatschappij, dat zijn ze NIET waard met gehuurde vliegtuigen en TE VEEL arrogante, waardeloze familieleden en vriendinnen als personeel.


  Maak melding

 7. Desi zou dew dan makkelijk in de art. oceaan kunnen dumpen met de wrak die ze gekocht hebben. Het is een afkeurd kist voor het laatst gebruikt door China


  Maak melding

 8. Dus eigenlijk zegt lachmising dat NDP rovers een rotzooi hebben achtergelaten.

  In alle sectoren laten de NDP rovers een spoor van ellende achter


  Maak melding

 9. Geen van die Ndp-ers is het gelukt om de slm gezond te maken!! Echt een ezel partij…., wat kunnen ze dan wel behalve alles vernietigen???


  Maak melding

 10. Zeker waar Koos.. Het personeel van reddytek vreselijk zodra ze ruiken dat je een toerist bent of een surined word je als een stuk vuil behandeld.

  Nagenoeg zijn er in sme weinig (bereikbare) bezienswaardigheden. Vaak Is een auto huren of een appartement peperduur laat staan de ticket. Bij aankomst wordt je al door de douane als een stuk taai rundvlees behandeld; dus uitgekouwd en uitgespuugd. Goede middag of morgen kennen ze niet.. Als ze klaar met je zijn roepen ze onbeschoft VOLGT kortom pure geld verspilling.

  Bij vertrek zit je op de harde bankjes uren te wachten op je vliegtuig bij vertrek kunnen de grond stewardessen je geen fijne reis wensen. Blij en opgelucht was ik toen ik weer terug was. Het enige wat mij beviel was het eten en de zon.

  Voortaan wacht ik wel tot het zomer word en bestel een telo tri bij een van de vele goede tokos die Nederland rijk Is. ben ik veel goedkoper uit en heb percies hetzelfde.

  A ferferi of nó?


  Maak melding

 11. Het valt mij op dat velen liever naar ZO Azië gaan op vakantie dan naar Suriname.

  Niemand noemt Afrika als vakantiebestemming, terwijl Zimbabwe toch zo’n mooi land is.


  Maak melding

 12. surineds lullen maar wat.
  Als je naar Azië is Afrika wil gaan dan ga je toch.
  Suriname kan je niet vergelijken met Azië of een andere land.
  Ik ben in Suriname geboren daarom ga ik naar Suriname.
  Heb binding met het land.
  Een aantal vriendjes gehad in Suriname en voor vakantie oke maar niet om te blijven.
  Mijn ex vriendjes sarren vind ik leuk.
  Aan mij komen ze niet meer zitten dat is verleden tijd.
  Heb hier na 3 mislukte relaties eindelijk de liefde gevonden in een Hollandse man.
  Wil nooit een Surinaamse man meer.


  Maak melding

 13. “Toen ik overnam in 2000 hebben we binnen een kwartaal een bescheiden winst behaald van honderd en vijftig duizend dollar. In daaropvolgende drie jaar was het in totaal zeker acht tot negen miljoen”, zegt Lachmising tegenover de Ware Tijd.

  Ik vraag mij af wat Lachmising onder winst verstaat.
  Hij moet geen pomerak met guave vergelijken.
  Hoeveel subsidie krijgt de SLM jaarlijks niet?
  Lachmising moet eerder aangeven dat de overlevingskansen van de SLM zonder subsidie negatief uitkomt


  Maak melding

 14. @Bigi Sma,
  Daar ga je weer met je gore bek.
  Ik heb je nooit iets positiefs zien posten.
  Wat een vrouw met een dikke kont en overgewicht.


  Maak melding

 15. Een paar keer Kwaku is voordeliger dan een trip naar Suriname.
  Op kwaku weten ze, nu na overname door echt management, langzamer hand wel wat klanten zijn.

  In Paramaribo wordt je gezien als een portemonnee die je mag beledigen en leeg moet trekken.

  Op alle fronten is de prijsprestatie verhouding helemaal zoek. Als ik het bos in wil kan ik beter naar Manaus gaan dan naar Suriname.


  Maak melding

 16. @Mala

  Positiefs?Jijzelf hebt niks positiefs te vertellen dan over je lullige mislukte relaties waarover niemand iets horen wil,is te onbelangrijk.


  Maak melding

 17. Kijk nu hoopt Andy Rusland op de IMF gelden en wij gaan het betalen .Juist niet Andy maar wij.
  Waar is Bisnajak de 27 jarige nog nat achter de oren die van plan is een hub te bouwen ?!


  Maak melding

 18. Deze “nieuwe” directeur zat in de 2e helft jaren 80 ook op een riante SLM-plek. Prangende vraag is als hij weet had van bejaarde goedkope piloten die zijn ingezet bij de SLM op vluchtroute Parbo- Amsterdam v.v.
  Enkel en alleen hierom zou Lachmising deze aanbieding moeten afslaan. Grootste vliegramp in SU-geschiedenis welke met strakke beleidsvoering en vooropgestelde veiligheid voorkomen had kunnen worden. Mensen die goede scholing hebben genoten en ervaring hebben opgedaan die allen zijn doorgelicht voor de juist beschikbare plek zou in feite als norm moeten gelden. Wi sa setie kondre boeng zou anders op naieviteit berusten.


  Maak melding

 19. @ Mala je hebt een psychiater nodig, niet de SLM. Veel plezier met je nieuwste man. En natuurlijk ook met de volgende en volgende en volgende.


  Maak melding

 20. Helemaal mee eens! Echter denk ik dat de psychiater zelf depressief word als hij het liefdes leven van deze dame hoort. Ik raad mala aan direkt medicatie te slikken. In mijn ogen Is ze namelijk met een praatje eens in de week niet te redden.


  Maak melding

 21. @Pani tjor,

  Aadj kekar pani choraile re chorwa?

  Jij hoet niet naar India. Jij mag naar Zimbabwe. Of Ethiopië, samen met Mala.

  Mala hield er vriendjes op na. Ze heeft nu rust bij een bakra. Die biefstuk smaakt haar beter dan daal-bhaat.


  Maak melding

 22. Hallen ze bij de SLM opnieuw een fossiel van stal die het directeurschap 1 jaar op zich neemt. Robbi Lachmising is al met pensioen en is er 10 jaar uitgeweest. De (vlieg) wereld werkt anno 2016 iets anders dan in de jaren 90 van de vorige eeuw.

  Zijn er geen energieke moderne en ambitieuze veertigers??


  Maak melding

 23. Bouterse heeft het SLM vliegtuig net zo lang als zijn eigen Skeer Force One gebruikt, totdat de maatschappij helemaal blut werd, de leus van de SLM kan daarom.beter veranderd worden in ‘Surinam Airways, flying on busted wings’.


  Maak melding

 24. Deze meneer (Robbi Lachmising ) geeft aan dat er winst is gemaakt. Maar elk jaar wordt het CLAD buiten de deur gehouden.
  Sorry maar ik krijg braak neigingen van deze meneer.

  @mala
  Ben je helderziende mbt bigi sma haar lichaams- afmetingen?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 25. komt het ooit goed met het land ,,sme,,

  het is totaal leeg geplukt, geroofd , door de Amerikanen zie maar naar de suralco,,billiton,canadezen goud,bacoven bedrijven,enz enz.. vergeet de k l m niet ..

  wat nog over was,hebben de chinezen weg genomen aan dallas..,hout,goud,coca..

  vergeet de bakras niet 300 jaar lang..

  wat er nog over is ,is wat brong brong en die mogen de suris zelf houden in de vorm van ,,, de hond in de pot ,,..

  daar zijn wij erg dankbaar voor..

  onze lijders zelf,,hebben het kapitaal veilig geparkeerd in Zwitserland en niemand lult daar over en nu zijn de staatskassen leeg totaal leeg geroofd..

  i m f is gekomen met wat losse zand 500 miljoen ,maar uit eindelijk wordt er misschien 478 overgedragen en de rest verdwijnt in de zakken van de ondertekenaars….

  zo is er ook ergens 81 miljoen overgedragen,terwijl het bedrag rond de 100 miljoen moet zijn,ook hier is de rest 19 miljoen verdwenen aan commissies

  het ka volk mag blij zijn met niks ,maar wel pina lijden..

  zo gaat dat..


  Maak melding

 26. @Mala
  Heb je weleens gehoord dat positivisme niet wordt belicht want het hoeft niet besproken te worden omdat het een vanzelfsprekendheid is dat je als werknemer je stinkende best doet en daar word je voor betaald.
  Negativisme word besproken omdat dit kan bijdragen in de ontwikkeling en totstandkoming van een snellere doelstellingsbereik.

  Ai Mala mujer het zij je vergeven want jou level is kenbaar niet toereikend om dit door te laten dringen. Dus lten wij het zo houden zoals jij aangeeft “Bigi Sma heeft nooit iets positiefs te zeggen”
  Tang nanga joe dong


  Maak melding

 27. mijn advies is,,vlieg nooit met de s l m.,,

  denk aan je gezondheid,veiligheid,,je emotie en niet te vergeten de vertragingen..

  het kan zomaar gebeuren,dat je nooit aan komt..

  maar ja u moet zelf kiezen / weten


  Maak melding

 28. Wat een sprookje
  Het gaat echt niet beter.
  Lege kisten die vliegen
  En surineds die gaan liever meer zien van de wereld dan naar su om de honderdste keer palmentuin of whitebeav te kijken zo duur. Of om beroofd te worden.
  Ze gaan eerder failliet!
  Schrijf maar ergens op!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.