Hof van Justitie Suriname niet eens met Bouterse

106

PARAMARIBO, 25 jun – Het Hof van Justitie is het niet eens met president Desiré Bouterse dat er sprake is van een crisis tussen de staatsmachten. Het Hof verschilt ook van mening met het staatshoofd als die vindt dat de rechtsstaat in gevaar is.

In een verklaring stelt Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het Hof van Justitie, dat rechtszaken hun beloop moeten hebben. Het geldt net zo goed de rechtszaak rond de decembermoorden. “De Waarnemend president van het Hof van Justitie hecht eraan te benadrukken dat elke alleensprekende rechter of kamer van rechters die een zaak ter beoordeling is voorgelegd, de zaak onafhankelijk en onpartijdig beoordeelt.”

Daarbij worden wettelijke bepalingen in acht genomen. “Deze normen kunnen niet leiden tot gevaar voor de rechtsstaat en ook niet tot verstoring van de constitutionele verhoudingen”, stelt Rasoelbaks. Hij heeft twee keer ‘constitutioneel overleg’ gevoerd met het staatshoofd en parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Rasoelbaks heeft toen aangegeven dat hij niet tot de conclusie komt dat sprake is van een constitutionele crisis.

Bekijk ook:

106 REACTIES

 1. Deze moordenaar heeft echt een kogel in
  Zijn kop nodig!!!!
  Wie slecht doet of heeft gedaan moet
  Berecht worden! Recht v 1 recht v allen!
  Wet is wet en we leven in e rechtstaat en
  Geen machtstaat!!!!!
  Waar bouta is heerst er alleenmaar chaos en ellende! Zelf stelt hy niks voor 0.0 en visieloos is hy!
  Kijk in wat voor richting hy su heeft gestuurd!!!!!
  Het is e kwestie v tyd.
  Het zal niet meer lang duren voordat hieaan een eind komt!!!!!


  Maak melding

 2. Ik heb de indruk dat de moderator van WKN het de normaalste zaak van de wereld vindt als een deelnemer Bouterse uitmaakt voor moordenaar, maar het afkeurt wanneer iemand zegt dat Bouterse eigenlijk een ongeschoolde vlegel is. Ik neem ondanks dit vermoeden toch het risico dat deze bijdrage van mij niet geplaatst wordt.

  Bouterse, als dropout van de Surinaamse Handelsschool en bitoloog van pornoblaadjes, vindt dat hij meer van het recht afweet dan alle juristen en rechters in Suriname samen en zijn trouwe @#$%likkers b.v. RobG, Misiekabe, Bouva en Polanen zijn het volledig met hem eens.


  Maak melding

 3. De rechtstaat is in gevaar ja als criminelen buiten de arm van de wet willen blijven en als tot 3x toe rechterlijke vonnissen naast zich worden neergelegd dan wel !
  Anders niet dus deze kwal moet gewoon het recht zijn beloop laten hebben.
  Hem kennende zal hij echter met alle geoorloofde en niet geoorloofde middelen proberen dit te voorkomen.
  Conclusie: Hij wordt dol van de slapeloze nachten omdat hij zeer omzichtig te werk moet gaan want om zn nek hangt als een molensteen het IMF, internationale organisaties waar hij geld moet lenen en de landen die wet en recht eerbiedigen en de daaraan gerelateerde rechtsprekende liga’s.
  “Meneer de crimineel piekert zich dus suf en slaapt niet.
  Ook aan het langste touw komt er een eind zoals hij op 25 februari balkte en het volk probeerde te intimiderenzonder te weten dat die woorden realiteit voor hem zullen worden en de slapeloze nachten! ALWAYS WATCH YOUR TONGUE !!!
  HET UNIVERSUM LEEFT!!!


  Maak melding

 4. Gelukkig dat u het de wereld laat vwrten dat deze DIDIBRIE spoken bij dag ziet. Gelukkig dat iemand dit hardop zegt tegen DIDIBRIE. Het lijkt alsof niemand tegen DIDIBRIE durft te zeggen dat hij liegt, en het in zijn broek doet uit angst voor wat er komen gaat/zal Mensen werd niet BANG DIDIBRIE kan niets meer uithalen tegen niemand, anders was Ruben Rozendaal allangvanuit de dialyse centrum koud gemaakt. Badrisein Sital idem. Zijn einde nadert echt. Wij gaan de val van hun allen meemaken. Odiiiiii
  Glenny


  Maak melding

 5. Binnenkort komt er een wet dat de president ipv 4 jaar 6 jaar mag aanblijven.
  Suriname een land van mijn dromen is door een man naar de verdoemenis.
  Maar ik heb nog hoop dat het over 20 jaar weer goed komt.
  Eerder zie ik het niet zitten.


  Maak melding

 6. Hulde en nogmaals hulde aan de wnd president van het hof van Justitie. mr. Iwan Rasoelbaks..en aan de pg Roy Premchand Baidnath Panday…Zij tonen hiermee niet alleen professionaliteit en durf , maar ook vaderlandslievendheid. In januari van dit jaar had de wnd president vh Hof , Bouterse reeds “voor leugenaar uitgemaakt” ( niet met zoveel woorden) , maar Bouterse beweerde dat het buitenland zich mengt in het 8 december proces. Rasoelbaks heeft dit middels een verklaring, publiekelijk weersproken.
  De verklaring van het hof is erg belangrijk omdat hiermee zowel nationaal als internationaal de gerechtelijke macht aantoont dat zij zich niet de les laten lezen door Bouterse en een stelletje malloten die menen op de stoel van rechters te moeten gaan zitten..!! Daarnaast geeft het hof hiermee blijk de rechtstaat en de trias politica te respecteren.
  Ik wil in herinnering brengen dat Bouterse 3 keer eerder heeft ingegrepen in een lopend strafproces. Toen hij op 25 februari 1980 de coup pleegde zou 1 dag daarna de uitspraak volgen tegen de drie ( sital , abrahams en Neede) die vastzaten wegens opruiing. Precies een maand daarna , 25 maart 1980 waren er vervroegde verkiezingen gepland.
  In december 1982 greep hij door de moorden te plegen ook in in de rechtszaak tegen Rambocus en Hawker ivm hun tegencoup van maart 1982. Het requisitoir van de advocaten , Hoost , Gonsalves en Riedewald was zo overtuigend dat hij vreesde dat Rambocus en Hawker zouden worden vrijgesproken De derde ingreep tijdens een lopend proces was natuurlijk de zelfamnestiewet van 2012. Inmengen cq ingrijpen in lopende rechtszaken is dus de modus operandi van deze misdadiger. Hij is degene die consequent en structureel de veiligheid van het land in gevaar brengt en rechterlijke procedures en uitspraken negeert of dwarsboomt. Zie kwestie terugroepaffaire.
  Kortom, deze volksmisleider heeft het patent op het desavoueren en ondermijnen van de rechterlijke macht in Suriname..Als er ooit een staatsgreep gepleegd zou moeten worden in Suriname , dan is het nu..En niet door Bouterse gezinde militairen , maar door militairen die daadwerkelijk het beste voor hebben met Suriname en het land oprecht willen bevrijden van het kankergezwel Bouterse..
  Ik wil een beroep doen op leden van het korps politie Suriname en van het nationaal leger om ondanks deze gewapende machten hun taken dienen te vervullen in ondergeschiktheid aan het bevoegde gezag , zich niet te laten misbruiken door Bouterse om zijn ( en zijn vriendjes) enge belangen te behartigen . Trek lessen uit de jaren 80. Bouterse en zijn maatjes leven in weelde terwijl een groot aantal militairen en ex militairen die in de jaren 80 gestreden hebben voor Bouterse in de binnenlandse oorlog , nu aan lager wal geraakt zijn of tot de bedelstaf zijn veroordeeld. Honderden militairen hebben nodeloos het leven gelaten..Vandaag de dag is “de vijand van toen” een van de belangrijkste politici in Suriname en komt hij bij bij Bouterse thuis en op brokobakka en doen ze zaken ( legale en illegale) met elkaar , terwijl de militairen die deze toenmalige vijand aan het front hebben moeten bestrijden zwaar te lijden hebben aan allerlei posttraumatische ziektes of aandoeningen , drugsverslaafd, straatarm of gehandicapt zijn. WEES WAAKZAAM.. LAAT U NIET MISBRUIKEN!!!!!!


  Maak melding

 7. Hof van justitie goed gezien ,want deze mensen van NDP zien spoken .
  Dikke Silos is Raadvrouw en Minister justitie van de President

  NDP zit het hele volk van Suriname te schande met hun handelingen wat uitvoeren betref .

  Dikke Silos dit is mist gegaan je heb altijd wat te toveren tot werkelijk .

  Dit is niet de verkiezing wat je na 21 dagen bekend maakt Dikke Cilos dat NDP 26 zetels gewonnen heeft
  Dikke Silos dank zij jouw mentaliteit en gierigheid is Suriname in Armoe gekomen .


  Maak melding

 8. Ik vraag me af of de auditeur militair Roy Elgin wel de juiste persoon is om in die rol te fungeren. Hij heeft gedurende het verloop vh proces in mijn ogen niet getoond “de staat”op een goede, professionele en strijdbare manier te vertegenwoordigen. Ik heb de indruk dat hij juist obstakels opwerpt om Bouterse en de andere verdachten niet te vervolgen en/of te veroordelen.
  Nu de behandeling van de wet op het constitutioneel hof door DNA is verdaagd, denk ik dat Bouterse een andere troef uit de hoge hoed zal toveren…Ik sluit niet uit dat deze troef “Roy Elgin”heet…Het zal me niet verbazen als hij op de dag van de strafeis een requisitoir houdt waarin hij zegt om een of andere reden geen strafeis te kunnen formuleren tegen betrokkenen…Eigenlijk moest wat mij betreft het openbaar ministerie hem reeds lang hebben ontslagen van deze verplichting en een andere auditeur hebben aangesteld in deze zaak..Ik sluit niet uit dat hij op de een of ander manier is benaderd door kamp Bouterse………………..


  Maak melding

 9. @Oom Bert,
  Je lult maar wat wat heeft het benoemen van een persoon als dikke hiermee te maken.
  Je loopt je pimmel achter na.
  Kijk in de spiegel en doe wat aan jouw figuur cq buik.
  Domme Oom Bert ik heb liever dat je iemand beoordeeld op zijn kwaliteiten.
  In je hele leven zal je nooit de kwalificatie verdienen die Dora verdient heeft.
  Een omdat je die hersens niet hebt.
  Wees trots dat een vrouws persoon het zover geschopt heeft advocaat en nu Minister.
  Velen hebben het op de site over haar figuur ipv haar kwaliteiten.
  Oom Bert dat je op mannen valt daarover hoef jij je niet te schamen anno 2016.
  Wij respecteren jouw keuze dat je samen woont met je vriend en bemoeien ons niet jouw keuze.


  Maak melding

 10. Deze man is ziende blind,zelfs een blind hond ziet al die rechterlelijke dwalingen,hij voelt zeker de natigheid in zijn ballen,want de benoeming en beëdiging als hof president is op lange baan geschoven,maw het is hem al ter oren gekomen dat hij het kan vergeten,het zou de macht van de vhp in de rechterlelijke bolwerk alleen maar vergroten,en dat weet zelf een blinde hond dat het niet kan


  Maak melding

 11. @Pagla koeta ( dolle hond),
  Als alle uitspraken die rechters de laatste maanden gedaan hebben in het voordeel van die moordenaar en zijn bende zou zijn uitgevallen ,zou jij dan ook spreken over rechterlijke dwalingen en dat zij deel uitmaken van het vhp bolwerk..??
  De hypocrisie van jullie Boutisten kennende , weet ik zeker van niet.
  Jij schijnt een voorliefde te hebben voor honden , gezien je nickname en woordkeuze in jouw postings. Honden staan bekend om de meest trouwe dieren die er bestaan.
  Misschien kan jij Bouterse adviseren om hondstrouw te zijn aan de rechtstaat Suriname en niet voor de zoveelste maal te schenden.
  Jullie Boutersefielen zowel hier op WKN als elders zijn voer voor psychologen.
  Iemand die ongeacht het evident is dat Bouterse het slechtste is wat Suriname ooit is overkomen, zijn daden toch goedpraat is niet alleen maar naief of hypocriet, maar is psychisch niet helemaal in orde…ze hebben geen zelfrespect en het ontbreekt hen aan de elementaire normen en waarden van ethiek, moraal en fatsoen.


  Maak melding

 12. @shoot
  Bouta opruimen suriname verlost
  ______________________________________________
  Dat hadden ze in 80 ook gedacht.doe jij dat maar,dan kan je ons een bericht sturen of er leven is na de dood sukkel !


  Maak melding

 13. Tranga@ Dora Dikke Cilos heeft kwaliteiten om te liegen al is ze een advocaat of minister .

  Ik ben gewoon een timmerman en metselaar geweest Tranga @

  Tranga@ al betaald Dora mij 1000 USD per dag om te werken deze Blaka Mang hoeft nooit meer te werken voor zulke stront zakken .

  Tranga@ ik leeft en geniet van wat mijn voorouders achter hebben gelaten met de blanke kolonisten in 1873 .

  1 Hectare Grond is net zoveel waard als een huis – auto – en een beetje Goud wat Tranga en Dora na streven

  Tranga@ je moet je project voorstel schrijven naar de Regering en de DNA zo dat men meer kan produceren en exporteren .

  Ik hoeft niet te weten wat je bijdragen aan Suriname is .

  En deze blaka mang werk nooit meer dank zij mijn voorouders .


  Maak melding

 14. @oombert
  Hof van justitie goed gezien ,want deze mensen van NDP zien spoken .
  Dikke Silos is Raadvrouw en Minister justitie van de President

  NDP zit het hele volk van Suriname te schande met hun handelingen wat uitvoeren betref .

  Dikke Silos dit is mist gegaan je heb altijd wat te toveren tot werkelijk .

  Dit is niet de verkiezing wat je na 21 dagen bekend maakt Dikke Cilos dat NDP 26 zetels gewonnen heeft
  Dikke Silos dank zij jouw mentaliteit en gierigheid is Suriname in Armoe gekomen
  ______________________________________________

  DOMME OOM BERT,..HEB JIJ JE LUIER AL OM, WANT .. DING MANG LIK JOE NA LUIER MANG ..CILOS KON MORO JOE,JOE DONG KAW.JE BENT DOM EN LAF JE SLAAT ONDER DE GORDEL.


  Maak melding

 15. We moeten na het Bouterse- periode een tribunaal in het leven roepen om alle judassen, alle schragers en al die lui die het bewind van Bouterse goed praten te berechten. Mensen die moedwillig zand in de ogen van de bevolking strooien om 1 man uit de gevangenis te houden. Mensen die de hele Surinaamse bevolking opofferen, laten verpauperen, hun mensen rechten ontnemen, hun mens zijn op een respectabele manier te dragen ontnemen, mensen de afgrond laten donderen zowel moreel, sociaal en fysiek. Deze mensen die judassen zijn de echte misdadigers van Suriname. Een tribunaal na Bouterse en een goede en correcte geschiedschrijving over Suriname. Dat zouden we allemaal moeten willen. En goede opleidingen in Suriname organiseren zodat we de jongeren uit de duisternis kunnen halen, zodat ze niet steeds misleid worden door de verschillende dwaallichten die Suriname rijk is. En het wordt tijd dat die lelijke aap zijn smoel gaat dichthouden. Die lelijke leugen aap. Die lelijke brulaap.


  Maak melding

 16. Bouta wordt paranoia, zijn drugsgebruik maakt hem bruya, hij begint te hallucineren. Hij ziet ze vliegen, hij ziet dat de rechterlijke macht hem op de vlucht wil neerschieten !!!!


  Maak melding

 17. Bouterse die bang is dat de rechtstaat in gevaar is….

  Het moet niet gekker worden…..

  De man die mensen die het niet met hem zijn, afslacht als honden.

  Deze man maakt zich druk om de Surinaams rechtstaat,


  Maak melding

 18. Surinamer
  Binnenkort komt er een wet dat de president ipv 4 jaar 6 jaar mag aanblijven.

  Nee m Bouterse neemt een wet aan die hem benoemt tot president voor het even


  Maak melding

 19. Beste mensen,
  Jullie moeten op de stoel van de Rechters gaan zitten.
  Het schijnt dat jullie slapeloze nachten eraan overhouden om jullie gekozen President te bekritiseren.
  Tot nu toe heeft het niets opgeleverd.
  Behalve dat jullie slapeloze nachten eraan overgehouden hebben.
  Wij zijn nu ook moe van het gekwakkel van de WKN en de groep in Suriname wij zijn Moe die een jaar al getoond heeft dat steeds meer mensen slapeloze
  nachten eraan overhouden.
  Ik daag jullie uit om gezamenlijk de schouders eronder te zetten en van Suriname te maken wat jullie voor ogen hebben.
  Kies niet voor de makkelijkste weg achter de pc .
  Wees niet laf al zijn jullie dat, bewijs het tegendeel.
  Probeer wat te betekenen voor jouw geboorte land.
  Stop met het uitschelden en haal zelf de kastanjes uit het vuur.


  Maak melding

 20. @anoniem.. Ik ben het hartstikke met jou eens..alle leden van DNA die de amnestiewet hebben aangenomen , moeten in ieder geval ter verantwoording worden geroepen en voorgoed wettelijk verboden worden om zich ooit nog in een politiek ambt verkiesbaar te stellen..Dus Brunswijk en Somohardjo ook.
  De goede geschiedschrijving waarover jij het hebt is ook erg belangrijk..Suriname moet zodoende proberen te voorkomen dat snotapen zoals Misiekaba , Bouva en Amzad die in de jaren 80 niet eens hun eigen schoenveters konden strikken, vanwege hun gebrekkige kennis van de Surinaamse geschiedenis , het land en volk in ellende dompelen door allerlei idiote wetten aan te nemen en te maken en blindelings achter politieke figuren aanhollen.


  Maak melding

 21. Hof van Justitie Suriname niet eens met Bouterse.

  ERGO:

  Hof van Justitie niet eens met de belichaming van het merendeel van de Surinaamse samenleving?

  7 X 15 = 105;
  7 X 350 = 2.450.


  Maak melding

 22. @Oom Bert,
  Wees blij dat je vader die creool was een hectare grond heeft nagelaten voor jouw.
  Want als timmerman zou je het nooit kunnen kopen.
  Wat een opschepperij wat je ouders voor jouw achtergelaten hebben.
  Oom Bert je praat met gespleten tong.
  Noem 3 punten waarvan je denkt dat je ouders geen grond geroofd hebben.
  En dat het door hard werken verdient is.
  Noem 3 punten waaruit blijkt dat je toekomst rooskleurig eruit zal zien.
  Je hebt het altijd over het schrijven van een plan.
  Welke plan hebben je ouders voor je geschreven.
  Behalve dat je een profiteur bent.
  Schrijf een plan en dien het ter beoordeling in hoe je denkt dat je toekomst eruit gaat zien.
  Hou je bezig met Brexit ipv Suriname waarvan je geen verstand hebt.
  Dien een plan in waarbij de pensioenen gegarandeerd zullen blijven.
  Dien een plan in waaruit blijkt dat de huren niet verhoogd zullen worden.
  Dien een plan in hoe wij de vele wateroverlast in Nederland zullen tegenhouden.


  Maak melding

 23. @Paraman..”hof van justitie niet eens met de belichaming van het merendeel van de Surinaamse samenleving’
  Ik ga er van uit dat jij daarmee bedoelt dat Bouterse democratisch gekozen is en dat hij namens ” de samenleving”handelt en spreekt”.
  De NDP heeft inderdaad de meeste stemmen behaald van de mensen die gestemd hebben..Echter gaat het mij te ver om de stellen dat Bouterse de belichaming is van de Surinaamse samenleving. Een groot deel vh electoraat heeft namelijk niet gestemd. Voor de juiste cijfers en uitslagen van de verkiezing verwijs ik naar diverse postings van JOJO
  Maar ookal is Bouterse democratisch gekozen gaat het mij te ver om te stellen dat hij de belichaming is van de Surinaamse samenleving..Het is dwaas om er van uit te gaan dat iemand die democratisch gekozen is onvoorwaardelijk naar de mond moet worden gepraat of worden gesteund. Vele dictators en volksmenners ( waaronder Hitler) zijn democratisch aan de macht gekomen. Dat wil absoluut niet zeggen dat zij ook goed en integer beleid voeren ..check your facts Paraman. Het intelligentiegehalte van jouw post is beneden de maat.
  Een groot deel van de mensen die niet gestemd hebben en NIET Bouterse gezind of gelieerd zijn, gingen zelf zover om te stellen dat ze hoopten dat de NDP de verkiezingen weer zou winnen zodat” ZIJ HUN EIGEN ROMMEL KUNNEN OPRUIMEN”…
  We weten allemaal hoe het verlopen is…crisis..crisis..crisis ..crisis..Ik denk dat tegenwoordig het eerste woordje dat peuters leren en kunnen uitspreken, het woord “CRISIS” is….de NDP idioten zijn zo diep gezonken dat zij de regering Ventiaan die tot 2010 aan de macht was , van de huidige situatie beschuldigen…dan ben je echt van de pot gerukt , als dat jouw enige argument is..Maar ja, mensen die sympathiseren met Bouterse en de NDP zijn niet bepaald bekend met moraal en ethiek..


  Maak melding

 24. @Robinho,
  Volgens mij ben je echt van de pot gerukt.
  Onthou het voor eens en altijd.
  Het eerste woord wat peuters leren en spreken is Mama of Papa.
  Uit jouw posting is weer gebleken dat je geen verstand hebt van zaken.
  Jammer dat je niet weet wat een peuter als eerste uitspreekt.
  Paraman is bereid om je gratis wat te leren.
  Kijk en lees je posting alvorens je iemand beschuldig dat zijn posting beneden de maat is.
  Wanneer gaan jullie het leren om eerst naar je zelf te kijken.


  Maak melding

 25. @Oplettendheid..je doet jouw nickname GEEN eer aan..jij hebt zeker niet goed opgelet op school..
  Ik vind je reactie dusdanig kinderachtig en onnozel, dat ik er inhoudelijk niet op zal reageren..probeer het weer wanneer jij je basisschool hebt afgemaakt…………….


  Maak melding

 26. Paraman
  Hof van Justitie Suriname niet eens met Bouterse.

  ERGO:

  Hof van Justitie niet eens met de belichaming van het merendeel van de Surinaamse samenleving?

  7 X 15 = 105;
  7 X 350 = 2.450.

  Beste Paraman,

  Hitler is ook gekozen met meerderheid van stemmen. Daarna vermoordde hij 6 miljoen Joden.

  Dat zou dus de wil van het volk zijn.

  Dus je punt is…?

  Bouterse is alleen maar een democraat als het in zijn straatje past.

  Hij is niets anders dan een leugenaar, lafaard, verkrachter van de Grondwet, drugsdealer en moordenaar.


  Maak melding

 27. Damsco@ heb je al die project voorstel al beschreven voor de Regering en DNA er is al geld binnen gekomen .

  Damsco@ je schrijft zo goed waarom ga je NDP Regering niet helpen met projecten beschrijven en uitvoeren .

  Damsco@ wanneer ga je om de drie maanden 10000 ton Cocos exporteren van uit de project voorstel van jouw partij NDP .


  Maak melding

 28. Putin,relax het komt goed.Het is waar dat wet en recht voor elke burger geldt.Maar laten we rustig afwachten,wij weten allen dat hij diep betrokken is.Maar om iemand nu al voor moordenaar uit te maken..Dan hoeft er geen rechtbank meer te bestaan..Ik zie ook met spanning uit hoe het een en ander zich zal voltrekken.Belangrijk vind ik en ik zeg het tot vervelends toe.Een ieder moet de Staat terug geven wat hij van de Staat zich onterecht heeft toegeëigend.En dan heb ik het over Jan en Alleman.


  Maak melding

 29. Tranga@ ik heb de landkaart van Suriname niet uit de vonden .
  Mijn voorouders waren op papier Landbouwsters ik ben zelf timmerman en metselaar geweest

  Voorlopig heb ik onderzoek gedaan hoe je een beton steen van 6 duim en 25 kg zwaar .
  Een 6 duim naar 5 kg zwaar kan brengen zo dat jongeren en ouderen met lichtere stenen bouwen .

  Tranga@ Damsco jullie wonen boven de Dampkring


  Maak melding

 30. Ik geloof dat het afsluiten van deze periode voor veel Surinamers een bevrijding zal zijn.Want velen durfden zich zoals je zei niet te uiten door vrees.Dat is straks voorbij..Suriname wordt weer een Suriname van ons allemaal.Niet waar een de scepter zwaait,en ons een gevoel geeft dat we er bijhoren vanwege hem.We zijn er vanwege ons geboorte recht.Met dank aan de Allerhoogste en dat is meneer Bouterse niet.


  Maak melding

 31. @Diana, voor de meerderheid van het volk in Suriname is het vraagstuk rond de December gebeurtenissen een gepasseerd station. Waarom heeft men dit vraagstuk onder Venetiaan niet voortvarend opgepakt?

  Ik ben van mening dat het de acties van het Openbaar Ministerie samenvallen met de economische crisis in het land. Samen met de oppositie gingen zij ervan uit dat president Bouterse door de acties van enkele vakbondsleden, de acties van de dwaas Curtis en de luchtballonen van de oppositie gedwongen zou worden om af te treden. Om dit proces t versnellen heeft het Openbaar Miniserie de zaak heropend. Dit is aantoonbaar een duidelijke betrokkenheid van het Openbaar Ministerie bij de acties van de oppositie.

  Het verhaal van de heer Rasoelbaks over de onpartijdigheid van het Openbaar Ministerie moeten wij naar het rijk der fabelen verwijzen. Het Openbaar Ministerie heeft boter op haar hoofd.


  Maak melding

 32. De gesteldheid van Elgin is ook mijn angst. Hij lijkt mij onstandvastig, nerveus en goed, stevig beïnvloedbaar. Maar ik heb wel hoop op de rechters.


  Maak melding

 33. Tranga@ mijn voorouders hebben geen Grond geroofd het staat op de documenten van Domein kantoor of Kadaster

  Over Grond moet je Surinaamse Geschiedenis lezen van af jaar 1700 tot 2016 lezen .

  Ik ben niet geboren om te alleen te werken en ik hou niet van werken , mijn voorouders hebben al genoeg gewerk .


  Maak melding

 34. Ben niet voor Bouterse,maar jullie snappen hem denk ik niet .
  Hij bedoelt met de rechstaat in gevaar brengen,als het zover komt dat de rechters hem veroordelen,en hem schuldig verklaren……een kat maak rare sprongen..su wees op je hoede.


  Maak melding

 35. Robinho,

  maak je niet druk over posters die je negatief beoordelen .je schrijft goede postings en ik lees je graag . heel kritisch en goed onderbouwd.


  Maak melding

 36. Bouterse is voor de 2e keer gekozen door een groot deel van de bevolking . vooral jongeren zijn in de leugens getrapt en nu schijten zij vooral 50 kleuren . ik vraag me af waarom de toenmalige Front regering met Sheriff op Min van J&P geen korte metten heeft gemaakt Bouterse en clan . nu heb je een slang gekweekt die een aboma is geworden en ook nog staatshoofd is .Bouterse zal alles in het werk stellen om het proces te dwarsbomen en/of te vertragen desnoods met omkoping . in Su zijn ze niet vies van $ of Euros . als je zelfs notarissen kan omkopen om valse aktes te maken ,wat is dan een rechter . Su is gewoon een corrupte zooi .

  kwek snekie a trong aboma.


  Maak melding

 37. @Robje-de-Desi-slaaf-Onzin-NDP-propagandist

  u zegt : “Om dit proces t versnellen heeft het Openbaar Miniserie de zaak heropend. Dit is aantoonbaar een duidelijke betrokkenheid van het Openbaar Ministerie bij de acties van de oppositie.”

  U JOKT zeer pertinent, en u weet zeer weinig van de juridische zaken en rechtsgang, het door de NDP/Desi, betwiste VONNIS van de Krijgsraad, is GEEN BESLISSING van het Openbaar Ministerie !

  Een Openbaar Ministerie maakt GEEN VONNISSEN !!

  RECHTERS maken vonnissen !

  Het OM heeft, helaas voor uw Domme Ongefundeerde Beschuldiging, een andere taak in het rechtsproces !!

  U babbelt over steun aan oppositie-acties en ziet als
  NDPer niet dat de Rechterlijke Macht, ONAFHANKELIJK
  is, ook van regering en president !

  By the way, lees art 137 Grondwet en val net als
  Desi FLAUW ! Een SUBLIEM vonnis vd Krijgsraad !

  PS : NDP en Desi hebben de Staat Sranang FAILLIET gemaakt ,
  UN POT A MONNI BAKKA, POT UN GOWTU BAKKA !


  Maak melding

 38. RobG

  Ook al heeft het meer en deel 8 december 1982 achter zich gelaten. Ook minderheden hebben in een rechtsstaat rechten.

  Indien een staat die rechten vertrapt voor het persoonlijke belang van een kleine groep dan is het geen rechtsstaat meer en komt het automatisch in de situatie waar in Suriname nu verkeert.

  Als er geen rechtszekerheid bestaat dan houdt de ontwikkeling op.

  Ik raad u aan het boek “Why Nations Fail” of wel “Waarom sommige landen rijk zijn en sommige Niet” te lezen.
  Het gaat om inclusieve systemen waar men als persoon rechtsbescherming heeft (basis voor het vermogen Bill Gats) en extractieve systemen (basis van het vermogen van Carlos Slims) of wel Nogales (USA) en Nogales (Mexico).

  U als econoom kunt daar veel van leren en wellicht inzien onder welk systeem het Suriname onder Bouterse geworden is.


  Maak melding

 39. Nog 5 (dagen) en dan heeft Bouterse alles binnen recht en wet geregeld!

  Gezien het animo van de regering gisteren en eergisteren bij de handeling van “HET” plan zit men nog zwaar te broeden over hoe.

  Het OM en het HOF zijn meer dan duidelijk over hoe de zaak ligt.


  Maak melding

 40. Bouterse in paniek! Goed om dat te zien. Hij is geen bevelhebber meer en heeft geen macht over de wapens. En de grote buren VS, Frankrijk en Brazilië hebben ongetwijfeld al laten weten dat zij een geweldsexplosie niet zullen accepteren. Daarom intimideert hij alleen maar. Maar gelukkig zijn er een paar rechtschapen en dappere mensen die niet wijken voor zijn intimidatie. Deze man zal slecht slapen. Alle mensen die hij heeft vermoord of heeft laten vermoorden, komen langs in zijn slaap. Zijn volgelingen hebben geen idee wat hen te wachten staat.


  Maak melding

 41. De Internationale Commissie van Juristen (ICJ, Genève) heeft kennisgenomen van het tussenvonnis op schrift in het 8 december-strafproces. In een reactie, zegt de ICJ tegen Starnieuws, dat de organisatie nogmaals het belang van onafhankelijke rechtspraak in Suriname benadrukt.

  Bron: Starnieuws, d.d., 24 juni 2016/ zie volledige bericht: ICJ: Krijgsraad moet in vrijheid kunnen beslissen

  Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Zie Groot-Brittanie. President Cameron van Groot-Brittanie heeft bij het gehouden van Brexit verloren en hij heeft besloten daarom in oktober 2016 op te stappen. DDB zou hier een voorbeeld aan moeten nemen en zien hoe het gesteld is in democratische rechtsstaten. Als je goede eer en naam in het geding komt, kan je de eer aan jezelf houden. Ook Richard Nixon die in de jaren 70 van de vorige eeuw president van de USA was, trad af toen hij in problemen kwam met de Watergate-affaire.

  De democratische rechtsstaat heeft een hoge prijs. Suriname maakt momenteel die ontwikkeling mee om erin te recht te komen of ten onder te gaan in een dictatuur. Suriname worstelt ermee en als deze strijd gewonnen wordt, zal dit een heel wijze les zijn voor Suriname hoe het moet of hoe het niet moet. De daden van DDB en de criminelen vanaf 25 februari 1980 moeten een les zijn en voorbeeld zijn, hoe het niet moet en kan in een democratische rechtsstaat. Iedereen is ondergeschikt aan een grondwet en Internationale verdragen. Een demcoratische rechtsstaat heeft een grondwet, is de Trias Politica van kracht: De Wetgevende Macht, De Uitvoerende Macht en De Rechterlijke Macht en Internationale Verdragen, cq Mensenrechten.

  Een zaak dat bij de rechtbank/krijgsraad ligt daar mag niet in worden ingegrepen.

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede
  Sranansma, Volk Van Suriname, Surinamers: Get Up Stand Up, Get Up For Your Rights
  Get up, stand up, don’t give up the fight!

  Preacher man, don’t tell me
  Heaven is under the earth
  I know you don’t know
  What life is really worth
  It’s not all that glitters is gold
  ‘Alf the story has never been told
  So now you see the light, eh!
  Stand up for your rights. Come on!

  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, don’t give up the fight!
  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, don’t give up the fight!

  Most people think,
  Great God will come from the skies
  Take away everything
  And make everybody feel high
  But if you know what life is worth
  You will look for yours on earth
  And now you see the light
  You stand up for your rights. Jah!
  Bob Marley
  You can fool some people sometimes
  But you can’t fool all the people all the time.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 42. Vaak wordt er op WK gezegt dat de mensen Su dom zijn ( ik ben het hier niet mee eens )
  Gisteren is duidelijk geworden dat Brexit heeft gewonnen.Ook nu hoor ik een aantal mensen roepen dat de Britten dom zijn omdat zij hebben gestemd voor een Brexit.Als ik mij niet vergis is dit democratie, ik dacht dat je respect moest hebben voor een ieder zijn mening/denkwijze.Het gaat erop lijken dat zodra zaken niet lopen zoals sommige lieden verwachtten dan zijn het domme mensen die de democratie een overwinning hebben bezorgd.
  Slogan van de westerse landen DEMOCRATIE.


  Maak melding

 43. Het probleem van Suriname is dat iedereen bang is voor Bouterse omdat hij altijd naar zijn wapens kan grijpen en Surinamers zijn erg bang ervoor.Het volk moet een verzoek doen aan het buitenland om in te grijpen en Bouterse oppakken.Als hij een echte man was dan zou hij op zijn proces wachten en de rechter een uitspraak laten doen.Misschien wordt hij vrij gesproken. Zo lang Bouterse de president is van Suriname komt het nooit meer goed.Dat is mijn mening als Surinamer Jammer voor het land maar die domme massa die op zijn partij hebben gestemd zijn mede aansprakelijk.


  Maak melding

 44. @Mundo
  Helemaal gelijk, de Kiezer heeft altijd gelijk alleen is de kiezer het gemiddelde van de hele maatschappij.

  Er is door en Engelsen en niet de Schoten en de Noord Ieren gestemd voor hun middeleeuwse tradities en vooral tegen verlies van zeggenschap aan een stroperig technocratisch niet gekozen Brussel. Ook de technocraten hebben hun gemiddelden en vooral marketing processen om te kunnen blijven zitten.
  Het volk heeft terecht afgerekend met de politiek die helemaal los staat van de maatschappij.

  Echter Engeland (behoudens de city van London) een soort openluchtmuseum gaat het heel zwaar krijgen. Europa is verlost van een stelletje eilandbewoners die denken dat zij in het empire leven.

  Om de van de Brexit een metafoor te maken. Het wordt tijd dat Suriname zich ontdoet van de oude Politiek net een
  BOU-Xit en ook de exits van Somohardjo en Brunswijk.
  Ten aanzien van Rusland, Santohki, Bouva en Simons ben ik Ambivalent.. Zij hebben het voordeel van de twijfel aangezien zij geen schreeuwers zijn en verlagen zich zelden tot het niveau van Bouterse, Misiekaba of Doekhi.

  Wellicht dat de wat slimmere officieren van het legger zich om de gerechtelijk macht moeten scharen voor een nieuwe start waarin ruimte is voor recht en wet en vooral governance.


  Maak melding

 45. Nu even serieus;
  Is die mapiema ineens bang voor de gevangenis, waar is zijn grote bek gebleven opsluiten die stukje stront.


  Maak melding

 46. beste mensen in ned en sur je kan zeg dit dat zus zo bouterse doet van hij wil heeft hij jaren gedaan niemand houd hem tegen deze man had in 1982 al moeten worden gestopt het sur volk trapt steeds weer in deze man het is nu al lang te laat rechtstaat of niet het land is met deze man mooi klaar als het niet over en uit is want ik geloof er helemaal niet meer in ndp is een boefen partij en die misikeba is zo gek als 100 maloten bij elkaar dat dit alemaal kan in 2016


  Maak melding

 47. @Rob G, hoe kom je erbij dat voor het merendeel van de Surinaamse burgers “het vraagsstuk van de decembergebeurtenissen” een gepasseerd station is ? Heb jij misschien een referendum hierover gehouden ? Ik die hier woon en mijn oren dagelijks in het veld te luisteren legt weet dat dit pertinent onwaar is.
  Voor de meesten van ons hier zijn het overigens geen”gebeurtenissen” maar BARBAARSE MOORDEN !!!


  Maak melding

 48. Die poppenkast moet eindelijk na 36 jaar ophouden.Bouta heeft niks te zeggen .hij heeft niks te betalen.Rechters doe je werk nu en eindig alle onzekerheid waarmee we leven al 36 jaren lang.Vel een vonnis en sluit bouta op.Sinds wanneer bepaald een moordenaar voor jullie?!


  Maak melding

 49. @Mundo
  Democratie wil niet zeggen dat je voor de domsten uit de domsten moet kiezen.Engeland staat nu alleen.Geen enkel europese land staat te springen om met Engeland samen te werken.kijk in Suriname is er Democratie (zogenaamd)en kijk naar de lij d er die het gekozen heeft..Een crimineel die vecht voor behoud van zijn vrijheid!!Waar zit het slandsbelang in?!
  Weg met bouta. Als de boutisten zo zeker zijn van hun zaak laat ze dan een referendum houden voot de Exit of behoud van bouta.Ze vinden toch Engeland zo geweldig laten we zien of de boutisten ook zo geweldig zijn door een referendum te houden


  Maak melding

 50. RobG: “Het verhaal van de heer Rasoelbaks over de onpartijdigheid van het Openbaar Ministerie moeten wij naar het rijk der fabelen verwijzen. Het Openbaar Ministerie heeft boter op haar hoofd.”

  Volgens RobG heeft iedereen in de wereld boter op zijn hoofd behalve Bouterse…

  Niemand neemt hier RobG nog serieus..


  Maak melding

 51. Got your ip’s suckerzzzzzzzzz….

  In a previous tutorial on hacking databases, I showed you how to find online databases and then how to enumerate the databases, tables, and columns. In this guide, we’ll now exfiltrate, extract, remove—whatever term you prefer—the data from an online database.

  As MySQL, the open source database now owned by Oracle, is probably the most widely used back-end database of online websites, we’ll use it as an example. Similar techniques can be used for Microsoft’s SQL Server, Oracle, DB2, Postgresql, etc.

  Hacking Databases with Sqlmap

  We will be using sqlmap, once again, which is a versatile and powerful tool for hacking databases. It has been used in a number of successful and highly publicized hacks by Anonymous members and other hackers against web-based databases.


  Maak melding

 52. Amaranta,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  RobG. blijft ons als een soort zendeling bestoken met missies vanuit Nederland zonder dat hij weet, hoe de vork hier in de steel steekt.
  En als hij dat al meent te weten, is het maar voor een deel van onze bevolking, maar zeker niet voor de hele bevolking.
  De man is onverbeterlijk.


  Maak melding

 53. Tranga @ en Dmsco gaan jullie onderzoeken hoeveel eind producten je uit Bauxiet en Kwarts zand kan maken voor de export van Suriname .

  Gaan jullie ook onderzoeken hoe je stenen huis in een Drop kan bouwen voor een gezin .

  Tranga en Damsco weten jullie wat een Mobiel Beton Pomp is of een Hydraulische pers van 50 ton

  Bij werken met jongeren en ouderen probeer ik met Hydraulisch Systemen zaken te bevorderen op de juiste manier .


  Maak melding

 54. @Srafu, het OM is mijn inziens onder druk gezet door bepaalde politieke krachten die veel invloed blijken te hebben op rechters. Deze krachten hebben in het verleden laten blijken dat ze de benoeming van rechters hebben kunnen tegenhouden.Die krachten hebben het rechtscollege zodanig samengesteld met de mensen van hun voorkeur waardoor de eigen belangen gewaarborgd zijn. Het is afwachten wat de Auditeur Militair zal doen. Tot een veroordeling komt het voorlopig zeker niet.

  Mundo, de mensen zijn zeker niet dom als zij voor een Brexit hebben gestemd.Het is de stemmingmakerij van de economische en politieke elite die mensen onzekerheid en angst proberen aan te praten.Velen zijn hierin getrapt en etiketteren de ja-stemmers als dom. Ik geef de mensen gelijk om tegen de EU te stemmen omdat ik gedwongen wordt een deel van mijn welvaart in te inleveren voor mensen uit de nieuwe lidlanden in Oost Europa.Ik kon vroeger met mijn geld veel meer kopen en ook meer sparen dan nu het geval is.


  Maak melding

 55. RobG
  @Srafu, het OM is mijn inziens onder druk gezet door bepaalde politieke krachten die veel invloed blijken te hebben op rechters. Deze krachten hebben in het verleden laten blijken dat ze de benoeming van rechters hebben kunnen tegenhouden.Die krachten hebben het rechtscollege zodanig samengesteld met de mensen van hun voorkeur waardoor de eigen belangen gewaarborgd zijn. Het is afwachten wat de Auditeur Militair zal doen. Tot een veroordeling komt het voorlopig zeker niet.

  Beste RobG

  De bewijzen dat Bouterse persoonlijk betrokken was bij de slachting op 15 politieke tegenstanders zijn OVERWELDIGEND en jou baasje kan deze alleen maar zijn veroordeling tegen te houden door de rechtstaat OPNIEUW aan zijn laars te lappen.

  De wereld anno 2016 is echter anders dan die van 1982.

  De wereld kijkt toe en zal niet toestaan dat de president van een land die zijn eigen amnestie heeft geregeld de rechterlijke macht buiten spel zet.

  Hou president wordt definitief ontmaskerd als een laffe moordenaar en leugenaar


  Maak melding

 56. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Aan alle geestelijken in Suriname zou ik willen vragen:

  Bid voor de rechtbank/krijgsraad, Rechterlijke Macht, alle Surinamers die in een Democratische Rechtsstaat Suriname willen leven, waar de Grondwet voor iedere Surinamer van toepassing is, de wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht en Internationale Verdragen, mensenrechten, alle Surinamers(, ook voor DDB en de verdachten, de nabestaanden, ALLE slachtoffers van de jaren 80, 90, van de vorige eeuw, enz).

  Niemand staat in een democratische rechtsstaat boven de grondwet en Internationale verdragen. Iedereen is ondergeschikt aan de grondwet en Internationale Verdragen, cq mensenrechten.

  Ik roep hierbij alle oprechte Surinamers op om op 30 juni 2016 naar de plaats te gaan waar de zitting plaats vindt (aan de Derbystraat? of Kantongebouw te Combe?), waar de rechtbank/krijgsraad, auditeur-militair Roy Elgin een requisitoir/ de mening over de feiten al (dan niet) gepleegd door de hoofdverdachte DDB en overige andere verdachten en de bewijsvoering in het 8 december 1982 moordenstrafproces geeft.

  Media, radio, teevee, internet, pers, journalisten, het Surinaamse Volk, advocaten en de wereld kijken reikhalzend uit naar de auditeur-militair Roy Elgin. Het zou ook heel dapper zijn als president Bouterse er ook naar toe gaat, Jenny Simons, de oppositie-leiders, geestelijken, vakbondleiders, enz, omdat dit een heel belangrijke dag voor Suriname is. Deze auditeur-militair komt sinds dit proces begon tot nu toe op mij tot nu toe heel erg zwakjes, zwaar ondervoed, over, alsof hij heel erg bang is, terwijl deze man juist de democratische rechtsstaat Suriname, internationale verdragen, mensenrechten moet verdedigen.

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat Suriname,
  – de grondwet van de republiek Suriname, Trias Politica:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  -rechterlijke macht,
  – Internationale Verdragen, cq mensenrechten
  – de Surinamers,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Time4Change!

  Dominee Martin Luther King Jr. Free At Last. Free At Last, Thank god Almighty We Are Free At Last

  Ste Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 57. Wie is het nog wel eens met Bouterse ?? Misschien alleen nog die “first lady” , want zij krijgt ook nog steeds dr volle salaris en zij gaat die miljoenen erven die Bouterse straks achter gaat laten ..


  Maak melding

 58. meneer Rasoelbaks ,,als wel meneer Panday,, pak die moordenaar die hoofd verdachte is in de moord zaken 8 -12-1982 op en bewaar hem voor zijn eigen veiligheid in santo boma

  zo niet in fort zeelandia al waar die moorden gepleegd zijn met een ketting aan zijn benen zodat hij niet kan weg lopen .

  net zolang tot dat er recht gesproken is..

  immers,,, iedereen die verdacht is wordt opgeborgen, totdat zijn/haar zaak voor de rechter komt…

  dus waarom zou deze lul vrij moeten rond lopen en de hoogste ambt van het land dragen,wat een nationaal / internationaal schande is voor het land sur de natie het volk..

  weg met die moordenaar hoe eerder hoe beter..


  Maak melding

 59. aan al die 26 saka saka ””mond-dood poppenkast leden”” heb ik één advies..

  bedanken jullie massaal voor de eer voor je zelf je vrouw en kinderen familie leden en ga weg uit het huis wat die moordenaar zelf heeft omgedoopt tot een poppenkast deze vernedering moet je accepteren..

  zodra jullie weg zijn,komt er automatisch een einde aan zijn tijdperk..

  hij kan niks uitrichten,want dan wordt hij werkelijk opgehaald..


  Maak melding

 60. @ Roobinho
  Je hebt de werkwijz van de auditeur militair Roy Elgin goed geanalyseerd. Inderdaad is hij op die post om zaken naar de hand van DDB te zetten. Ik ken hem heel goed. Toen hij nog student rechten was, bewoog hij zich ook met de groep van de zogenaamde ‘revolutionaire studenten’ en daarna toen hij op het OM ging werken.


  Maak melding

 61. Als de persoon van Desiré Bouterse (als verdachte) die ook de president van de republiek Suriname is, niet bereid is vrijwillig afstand te doen van het presidentschap en er bestaan geen wettelijke regelingen die hem daartoe kunnen verplichten, dan hebben wij inderdaad een constitutionele crisis. Als de verdachte Bouterse veroordeeld wordt dan is hij nog steeds in de hoedanigheid van president van de republiek Suriname de opperbevelhebber der strijdkrachten en dient als zodanig ingevolge artikel 100 van de Grondwet te worden gehoorzaamd. Het leger en het Korps Politie Suriname oefenen hun taak uit onder verantwoordelijkheid van en in ondergeschiktheid aan het bevoegde gezag, in overeenstemming met de geldende rechtsregelen ingevolge de Grondwet de artikelen 177 en 178. Als president van de republiek Suriname, hoofd van de regering belast met de uitvoerende macht is hij uiteindelijk verantwoordelijk voor alle administratieve beslissingen het openbaar bestuur rakende.Derhalve is het op grond van deze bepalingen onmogelijk op te treden tegen Bouterse de president, zonder dat de staatsveiligheid in gevaar wordt gebracht. We moeten goed beseffen dat binnen ons staatsbestel de legitieme positie van de president belast met de uitvoerende macht uitzonderlijk is ten opzichte van de rechterlijke macht. Slechts De Nationale Assemblee kan binnen ons staatsbestel de president doen aftreden en wel met een besluit op grond van een gekwalificeerde meerderheid.Door de wijze waarop het een en ander zich heeft voltrokken in het 8 december strafproces, is het niet te verwachten dat de militair Bouterse vrijwillig afstand zal doen van de functie van president. Je moet meer dan naïef zijn om dat te geloven. Op grond van al het voorgaande, en meer, biedt onze Grondwet bij een dergelijke constellatie een mogelijke oplossing in de bepaling van artikel 148 van de Grondwet . Het moet duidelijk zijn dat amnestie geen juridische- maar een politiek instrument is met juridische gevolgen. 

  Eugѐne van der San

  ================================

  Wat erin kan kan er ook uit. Wij gaan voor een Bouxit.


  Maak melding

 62. @ Damsco …. don don dia … a.u.b. … laat @ oombert met rust. Je wilt het opnemen voor dikke, vette Dora?
  Je kent @ oombert zijn kaptin en stuurman niet … shut up donkey ass.

  @ Damsco … joe don kaw … dikke, vette Dora … heeft haar diploma horizontaal verdiend …. wist je dat niet? Je wilde toch ook een nummertje maken, maar vette, dikke Dora heeft je wijselijk afgewezen. Misschien wil @ Tranga of @ Pagla Koeta je een brick geven.

  .


  Maak melding

 63. @ Gold Digger … ” wie is het nog wel eens met Bouterse ?? Misschien alleen nog die “first lady” , want zij krijgt ook nog steeds dr volle salaris en zij gaat die miljoenen erven die Bouterse straks achter gaat laten ..”

  Beste Gold Digger … FIRST LADY, BISSCHOP MEYE … allemaal worden ze kaalgeplukt. Niemand zal de dans ontspringen …. there is no way out for them.


  Maak melding

 64. Oplettendheid volgens mij heb jij op school niet opgelet of je bent een kind of van de ndp als ik zo je posting lees dan kom ik tot die conclusie

  Laat Me


  Maak melding

 65. Ik was even vergeten dat Bouterse een specialist is op het gebied van juridische en constitutionele zaken….als oud sportleraar…

  De man kan de woorden niet eens schrijven en jij leest universitair geschoolden op het gebied van recht de les…


  Maak melding

 66. wat Bouta nodig heeft, is maar 1 ding! Wiep- ing!!!
  een raket in zijn kont en afvuren, richting de oceaan!!!!

  Alle problemen in SU is opgelost!!!!!


  Maak melding

 67. @ gold digger , mul.

  sinds wanneer zie je die first lady nog ergens verschijnen.?
  volgens de hardnekkige geruchten leeft ze al een paar weken gescheiden van boterse.
  boterse himself heeft zijn bevuiliging flink opgeschroefd.
  in het verleden heeft boterse de vrouw van dillip sardjoe genaaid .
  dillip stuurde toen een bom brief voor zijn vrouw , die bij het openen een paar vingers verloor.
  nu word tante inke flink uit elkaar getrokken door linscheer.
  althans dat zijn de hardnekkige geruchten.
  boterse vreest nu voor een aanslag en wilt koste wat het kost de noodtoestand uit roepen om zijn rivalen en tegenstanders de wind uit de zeilen te nemen.
  dillip heeft nog een appeltje met boterse te schillen en de vijanden van boterse winnen steeds meer terrein.
  het einde nadert…..word vervolgd.


  Maak melding

 68. Mul@ bedank voor je inzicht en heel goed beschreven .

  Ik hou van lachen ,dus het komt goed uit voor me hersen .

  Damsco@ Ga jij Cocos planten met NDP en noem een landbouw gewas dat elk dier en mens kan op eten .


  Maak melding

 69. Bron DWT

  PARAMARIBO – Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday keurt het af dat rechters in de afgelopen tijd publiekelijk zijn besproken en beticht. Hij noemt dit gedrag een ‘maatschappelijke onkan’ binnen de condities van de rechtsstaat. Dit zei hij vrijdag tijdens de beëdiging van zes nieuwe advocaten.

  Een andere ‘maatschappelijke onkan’ in de rechtsstaat is volgens de pg “dat het oordeel van de rechter op een ander forum wordt besproken dan daar waar het rechtens correct is, namelijk in hoger beroep of in kort geding”. Hij doelde duidelijk op de ongezouten kritiek die recentelijk met name door regeringsgezinde personen is geuit op het functioneren van rechters, naar aanleiding van de beslissing van de Krijgsraad in de Decembermoordenzaak.

  Magistraten zijn door regeringsfunctionarissen, maar ook door parlementariërs en anderen, beschuldigd van beïnvloeding door buitenlandse krachten en door de Surinaamse politiek. Baidjnath Panday betitelt het als ‘zeer correct’ dat de betreffende rechters niet op dezelfde manier hebben gereageerd.

  De pg zegt zich te hebben afgevraagd of zij wel weten waarover zij praten en of zij op de hoogte zijn van de constitutionele verhoudingen. Hij onderstreept dat deze afspraken – over hoe de constitutie is geregeld – nageleefd moeten worden “en als wij het niet eens zijn, laat ons dan de constitutie wijzigen. Dan komen er andere condities”.

  Voer voor alle Nationale Debiele Personen, lees;
  – Para(Debiele)man
  – Damsco(ex Zeedijk messentrekker)
  – RobG(erechtsgebouw)
  – Paul(de prikker) maar dan op zijn Amerikaans


  Maak melding

 70. @buck fouta en baboeram,
  had al een vermoede dat linskeer é traping en ja ik geef haar groot gelijk ook want Opa no mang moro ai puf nomo nomo.


  Maak melding

 71. @Amaranta, de bevolking heeft tot twee keer toe de heer Bouterse het mandaat gegeven om het land te besturen.M.a.w. hij kreeg twee keer een meerderheid van de kiezers. De tegenstanders hebben ondenks diverse vuile acties de bevolking niet ervan kunnen weerhouden of kunnen overtuigen om niet op op zijn partij te stemmen.De bevolking steunt de president en dat kan je niet ontkennen.

  Henk Molenaar,jij speelt ‘streetwise’ voor Openbare Aanklager,en er zijn er velen net als jij, die straks verbouwereerd zullen staan kijken.


  Maak melding

 72. RobG
  “@Amaranta, de bevolking heeft tot twee keer toe de heer Bouterse het mandaat gegeven om het land te besturen.M.a.w. hij kreeg twee keer een meerderheid van de kiezers”

  U manipuleert de realiteit

  De NDP had ongeveer 45% van de stemmen die uitgebracht zijn en heeft daarmee als gevolg van het kiesstelsel 26 zetels in de DNA weten te behalen.

  in 2000 had front met 47,5 % van de stemmen maar liefst 33 zetels in de DNA.

  Een slimme strategie (tegenstanders verdelen dan wel soortgenoten leegzuigen) heeft voor het succes gezorgd.
  Heeft u enig idee hoe effectief de 8.000 nieuwe Ambtenaren en alle ingezette staatsmiddelen en de leugens op de podia geweest zijn om 45% van de stemmen te veroveren.
  De 5.000 stemmen in Sipalliwini en de 750 stemmen in Coroni maken het verschil van net geen naar net wel een meerderheid in de DNA.
  300 stemmen minder in Coronie betekend het verschil tussen 26 en 25 DNA leden.

  Het kiesstelsel is oneerlijk ooit had NF daar het voordeel van en nu de NDP.

  Zeg dus niet dat het volk het mandaat heeft gegeven Bouters heeft het mandaat geregeld middels sluwheid en manipulatie.


  Maak melding

 73. @Mul,
  Even een vraagje is Damsco ooit je stiefvader geweest.
  Dit vraag ik omdat mem beweert dat hij 2 jaar in jouw onderhoud heeft voorzien.?.


  Maak melding

 74. @Robje-de-NDP-Desi-Slaaf, inz MANDAAT

  Desi heeft tweemaal mandaat gekregen om ons Geliefd
  Land, FAILLIET te MAKEN !!!!!!

  Mandaat om de bevolking te RIPPEN in samenwerking
  met de witmangs van het IMF ! !!!!

  Mandaat om 1,8 MILJARD ONGEDEKTE SRD-biljetten
  uit te geven !!!!

  Mandaat om al Onze monetaire Reserves en al Ons Goud
  te Verkwanselen/te doen VERDWIJNEN !!!

  Mandaat om openlijke CORRUPTIE van vrienden en
  bekenden toe te laten en zelfs niet te onderzoeken !

  Mandaat om nu de Onafhankelijke Rechterlijke Macht te VERNIETIGEN, tbv Prive-belangen ??????????????


  Maak melding

 75. @Srafu,
  De gevaarlijkste RioolRat die nog actief is.
  Deze Riool Rat noemt zijn meester Robg Desi slaafje.
  Terwijl deze front RioolRat niet eens in staat is om zijn woorden goed te omschrijven.
  Weet je wat voor mandaat jij hebt RioolRat.
  Precies om in die stank te blijven.


  Maak melding

 76. @ Rampie , u zegt :

  “@Srafu,
  De gevaarlijkste RioolRat die nog actief is.”

  Bedankt voor uw COMPLIMENT !

  Ik ben een onafhankelijke Surinamer, die niet
  tot een poltieke partij of beweging behoort !

  Ik kom op voor Rechtsstaat en de Democratie !

  Dus weg met vertrappers Grondwet en wet !

  Kaalplukken alle politieke en anderde BOEVEN !

  Alle MOORDENAARS STRAFFEN !

  CORRUPTIE uitroeien !

  Leve de Rechtsstaat SURINAME !

  VERWERP het NDP-FAILLISSEMENT van Sranang !

  STOP DE NDP-SLAVERNIJ !

  WEG MET HET RIPPEN VAN DE BEVOLKING DOOR
  NDP EN DE WITMANGS VAN HET IMF !

  SORTU MANDAAT ???????????


  Maak melding

 77. Het zat me ook niet lekker…En vroeg het aan een vriend die op zijn beurt een vriend van Roy Elgin is.Denk je dat Roy op 30 juni zijn mannetje kan staan en Recht kan spreken? Hij verzekerde mij dat hij er niet aan twijfelde.Ook gezien het feit dat hij geen boter op zijn kop heeft.Ik was tevreden met het antwoord..maar ga nu toch weer twijfelen.Wil echt voor Suriname dat het Recht het laatste woord heeft…


  Maak melding

 78. Maak me maar uit voor egoïst of wat je maar wilt.Ik haal kastanjes uit het vuur die ik erin heb gegooid.Door het teveel aan kastanjes stookt het vuur in Suriname niet lekker warm.Deze zullen DDB en consorten zelf uit het vuur moeten halen.Het zal ze wat kosten ,maar dan hadden ze het in eerste instantie niet moeten doen..Bezint eer gij begint…


  Maak melding

 79. Het is inderdaad een gebeurtenis maar wel een die diepe wonden heeft achtergelaten.Niet alleen bij hun geliefden die achterbleven maar haast de hele bevolking.Waarom is er geen werk van gemaakt onder president Venitiaan?Waarom is Curtis toen geen protesten begonnen en nu wel?Het waarom nietes verhaal…ik weet het niet en wil me er ook niet in verdiepen.Ik geloof dat de kruik zolang te water gaat tot ze barst..Nu is het de tijd om af te rekenen met de moordenaars en de gene die het registreerden.NIETS KOMT VOOR ZIJN TIJD!!!


  Maak melding

 80. Ook al doet een deel van de bevolking alsof ze het niet erg vinden.Ik geloof er niets van.Ze zijn in de ban en zo verdwaald en misleid dat ze het goede niet meer kunnen onderscheiden van het kwade.Als alles ..alle joegoe, joegoe voorbij is ..dan ga je het merken.Dit tijdperk is dan definitief afgesloten..


  Maak melding

 81. Als hij veroordeeld wordt ..is dit tijdperk afgesloten.Natuurlijk kan er wat spanning zijn…hooguit wat clashes..maar ik verwacht niet dat het uit de hand loopt.Een kat in het nauw maakt rare sprongen..? Het is dan definitief afgelopen.Misschien een handje vol trouwe fans die wat zullen proberen…Surinamers maak je niet druk maar blijf waakzaam.


  Maak melding

 82. Nu er zoveel hangt rond de persoon Bouterse.Hoe zit het dan met het ambt dat hij bekleed, mag hij nog steeds de president van Suriname zijn?Zo ja, wanneer is hij dan president af,dus ontheven uit zijn functie?Voor of gelijk na zijn veroordeling?Als het na is wordt hij veroordeeld in zijn hoedanigheid als president?Ik bedoel daarmee als hij zijn straf krijgt opgelegd..wat een schande.. Passant en /of Robinho jullie reactie graag?


  Maak melding

 83. Deze man bouterse is vuurwapen gevaarlijk
  Netals sadam husein en gadafi!
  En daarom zsl booterse ook zo wreed aan zijn
  Eind komen!!!!!
  Waar deze gasten zijn heerst er PROBLEEM!!!


  Maak melding

 84. @RobG dat hij tot 2x toe gekozen is betekent niet dat het de wil van het gehele volk is geweest; de eerste keer hadden zelfs degenen die op hem gestemd hadden geen idee dat hij het ambt van President zou aanvaarden.Ook zijn een groot deel van degenen die op hem gestemd jongeren en zijn ze zich niet bewust van de dingen die zich hebben afgespeeld
  los daar van zie ik die keuze niet (zelfs niet van zijn aanhang) als een vrijbrief voor stopzetting van het proces.wasch nicht am frage !

  ang)

  Als te zijn een zekere vrijspraak voor zn daden.Ik denk dat elk normaal persoon met zelfs een beetje rechtsgevoel klaarheid in deze zaak zou willen hebben.


  Maak melding

 85. En als deze man werkelijk onschuldig is ben ik de eerste die het boetekleed zou aandoen en vergiffenis zou vragen aan God om het feit dat ik hem al die jaren wel schuldig heb geacht!
  Vandaar het belang van een proces;maar gezien het feit dat hij nooit op een rechtszitting is verschenen (minachting van de rechtbank)en daarnaast allerlei pogingen onderneemt om de zaak te traineren dan wel compleet te stoppen met zijn medestanders moet ik met gebruikmaking van mijn common sense welhaast aannemen en constateren dat hij wel degelijk veel te verbergen heeft !


  Maak melding

 86. Suriname zal als Bouterse het niet meer voor het zeggen heeft jaren nodig hebben om zich te herstellen.Wat in jaren is opgebouwd..heeft ook weer zijn tijd nodig.Maar wat ik de Surinamers kan garanderen is dat het land niet verder afglijdt.Als corruptie wordt verbannen..en de leiders hun taken weer serieus gaan nemen dan zal Suriname weer uit het dal komen..


  Maak melding

 87. @ Tranga
  @Mul,
  Even een vraagje is Damsco ooit je stiefvader geweest.
  Dit vraag ik omdat mem beweert dat hij 2 jaar in jouw onderhoud heeft voorzien.?.

  @ Tranga .. ” Damsco is jou biologosche vader … verkrachter van je …., @ Tranga … je bent wat men noemt een bastaard van het ergste soort.

  @Damsco is …geen stiefvader .. eerder … diefvader .. van de Surinaamse natie.


  Maak melding

 88. @Mul.

  @Damsco is …geen stiefvader .. eerder … diefvader .. van de Surinaamse natie.

  Wat moet je met zo’n hoerenjong.
  Aanpassen in een moderne maatschappij lukt nooit, ben bang dat hij inmiddels bezig is te radicaliseren.
  allaaaaaaaaah no potie ala!


  Maak melding

 89. Hitler gaf ook het beeld als of het hele Duitse volk hem tot hun Fuhrer gekozen had. Hij heeft echter ook nooit een meerderheid van stemmen gehad en heeft voor al de christendemocraten stevig weten te manipuleren.

  Bouterse heeft in volgorde gemanipuleerd of uit elkaar gespeeld

  Wijdenbosch en zijn DNP/ VVV alliantie (ze zijn verdwenen en geassimileerd).
  Djlip Sardjoe met de BVD
  KPTI Nieuwe stijl
  Nieuw Suriname

  AC door eerst met Brunswijk en nu met Waterberg samenzweren.
  NPS door Polak, Hooghart en Kensenhuisen los te weken . Voor al de laatste dwaas (die als jurist het verschil tussen constitutie en grondwet niet kent) heeft veel mensen mee genomen.
  PL Sapoen/Chitan klucht.

  Met Misiekaba in de rol van Goebels, Doekhie in de rol van Goering, Panday in de rol van Himmler en Boefdraad in de rol van Speer heb je een aardig beeld van hoe Suriname zich verhoud ten opzichte van Nazi Duitsland.
  Gelukkig heeft Suriname heel weinig Militair talent dat ingezet kan worden.


  Maak melding

 90. RobG : “Henk Molenaar,jij speelt ‘streetwise’ voor Openbare Aanklager,en er zijn er velen net als jij, die straks verbouwereerd zullen staan kijken.”

  Jij bent een Paarse Rat tot in je staart. Bouterse kan alleen maar met een uzi nog zijn positie handhaven en jij vindt dat prima.

  Daarom is Suriname het lachertje van Suriname: een failliete bananenrepubliek met 80 procent laangeschoolden en een schuld van miljarden bij banken en IMF die men NOOIT meer terug kan betalen.

  Suriname heeft in de miljarden gezwommen en behoort tot de rijkste landen ter wereld dankzij grondstoffen die toevallig in de bodem zitten.

  En nog zit Suriname aan de bedelaarsstaf en produceert het land nog geen spijker door de bagger mentaliteit van de aartsluie en laffe bevolking die totaal geen ambitie heeft door er met hard werken nog iets van te maken

  Suriname een schitterend en rijk land, jammer dat er Surinamers wonen.

  Elke andere bevolking had er inderdaad een 2de Dubai van gemaakt


  Maak melding

 91. Gewapende machten in Republiek Suriname laat u niet misleiden door een Dikke Dora .

  Dora Dikke Cilos zit voor vijf jaren laat ze geen problemen achter laten .

  Militairen en Politie voelen de devaluatie dat NDP heeft armoe onder de Gewapende Macht gebracht .


  Maak melding

 92. Nieuwe DESI-NDP-Dictator-Slogan :

  WIJ GAAN DE RECHTELIJKE MACHT STOPPEN !!!

  WIJ HEBBEN ALLE GELD EN AL HET GOUD VAN SRANANG
  (VAN ONS VOLK) OOK AL GESTOPT,
  pardon WEGGESTOPT !!!!

  PS : Een FAILLIET Land, waar de NDP bezig is ook de
  RECHTSSTAAT te VERNIETIGEN !
  WANT DAARNA KOMT DE VOORUTGANG, TOCH !!!!

  BEVOLKING FU SRANANG, UN WIKI !!!!!


  Maak melding

 93. Jaja hypocrieten. Vraag God om hulp noh. Gado na yu fesimang toch, God zij met ons Suriname he, dus vandaar de ondergang van het gelovig Surinaamse volk, en wie met pek omgaat wordt ermee besmet en zal ook dezelfde teloorgang moeten ondergan. Het land zelf zal alles overleven, want de natuur is onvergankelijk, die de schepper is van al wat is en was. Ere wie ere toekomt.


  Maak melding

 94. Heb je wel gehoord wat de PG aan de gemeenschap heeft gevraagd? Je niet in te mengen in de zaak en uit respect je met hun uitspraak en gezag te conformeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.