Advocaat Bouterse: Nederlands belang in strafproces

99

PARAMARIBO, 18 jun – “Ik weet wel dat Nederand er belang bij heeft.” Dit zegt Irwin Kanhai, advocaat van Desi Bouterse in het strafproces rond de decembermoorden. Het proces zou zowat het laatste instrument zijn om invloed te blijven uitoefenen in Suriname.

“Dit is de laatste strohalm die Nederland heeft om het dekolonisatieproces te staken. Niemand zoekt de schuld bij Holland”, zegt Kanhai tegenover de Times of Suriname. Hij wil geen direct verband leggen met het besluit van de krijgsraad om het proces voort te zetten, maar vindt het wel “verontrustend.” Dat Nederland er baat bij heeft bij voortzetting, is buiten kijf. Daar is het besluit om de eigen archieven te sluiten, nog het beste bewijs van.

“Waarom zou Nederland terwijl het proces loopt, alle archieven sluiten voor zestig jaren. Dit zijn dingen die je als verdediging niet wil zien. Maar nu is de vraag hoe de volgende generatie wordt klaargemaakt voor het dekolonisatieproces”, aldus Kanhai. Overigens is er ook de vraag wat Bouterse zelf uitricht om dekolonisatie te waarborgen. Zoals de krijgsraad aangeeft, is niets meer gedaan in de vier jaar sinds de amnestie. Er was zoveel beloofd.

Bekijk ook:

99 REACTIES

 1. Het verhaal van Kansai is wel heel erg doorzichtig.
  Ergens moet de schuld worden neergelegd voor de huidige gang van zaken en dat is dus Nederland.
  Blijkbaar is ook Kansai in het nauw gebracht, want anders zou hij dit soort uitspraken niet doen.
  Ik heb altijd geleerd, dat je eerst bij jezelf moet beginnen en daarna pas bij een ander.
  Wat Kansai doet is niets meer of minder dan haat zaaien tussen ons land en Nederland terwijl dat volstrekt onnodig is.
  The man is more than evil, he’s the devil himself.


  Maak melding

 2. kanhai alias zwerver heeft geen morele fatsoen. Dezelfde mensen die je verdedigt gaan je opsluiten en laten verdwijnen ‘net als op de vlucht’ doodgeschoten.
  dong daggoe


  Maak melding

 3. @Cochise, je hebt groot gelijk en dit is juist de mentaliteit van de NDPérs.
  Een ander heeft het gedaan en krijgt ook de schuld, terwijl je eerst na zou moeten gaan wat er aan de hand is.
  Niet Nederland heeft die 15 personen vermoord, maar Bouterse, Abrahams en zijn co.

  Kanhai is vergeten dat achter de schermen zij Nederland toch nog nodig hebben en samen werken.


  Maak melding

 4. je kunt lullen wat je wil,,,, maar bouta moet oprotten en is sme bevrijdt van alle ellende..let wel alle ellende..

  dan komt welvaart weelde ontwikkeling vergeet niet ,,dan komen de investeerders.. uit alle hoeken van de wereld..

  maar onder deze moordenaar drugs dealer zal niemand zijn zuur verdiende geld in sme neer tellen..

  het duurt al 35 jaar en iedereen begint het zat te worden ook zijn volgelingen..

  want iedereen pienaard no ka no no dé..
  …..
  het hele infra structuur van de overheid is totaal vernield.

  haast iedereen is een boef geworden..


  Maak melding

 5. Al 35 jaar hoor ik dit dekolonisatie verhaal. Suriname is geen item in Nederland. Su pas op want die kat in het nauw maakt weer rare sprongen. Coup nr 4 is onderweg


  Maak melding

 6. @Cochise

  Het is Kanhai dus geen kansai .
  ga even langs een brillenzaak of terug naar school.

  @kan

  Jij bent gewoon ziek in jou ezelkop.
  Ik hoef jou niet te kennen ,maar weet zeker dat je iemand bent met erg laag IQ heeft.


  Maak melding

 7. @Paul
  Alle landen in de wereld hebben een dossier die pa d na lange tijd geopend kan worden.
  Wat dus jou baasje houd geen dossier bij?!
  Moeten wij echt voor alles wat de crimineel doet verantwoording vragen aan het buitenland?
  Laat je baasje alvast zijn dossiers open maken zoals telefoon en coup 1980 dossiers.dino dossier.Moiwana dossier.bouta amnestie dossier.IMF dossier.
  Of moeten wij het buitenland alweer gaan lastigvallen om deze dossiers.
  Naar het schijnt heeft je baasje slechts 1 dossier en het heet..
  ..”A NO. MIE. …DOSSIER
  WHAhahshagagg…gheghegheh….


  Maak melding

 8. Sur:
  Als je het hebt over naar school gaan, doe dat dan zelf!
  jou= jouw
  ezelkop = Ezelskop (dus met hoofdletter en een s)
  met erg laag iq heeft= met een erg laag iq.

  Het is maar dat je het weet!


  Maak melding

 9. @astaman

  Nee. De krijgsraad is op de stoel van het constitutioneel hof gaan zitten. Dat hof is er nog niet. Desondanks heb je op die stoel niets te zoeken. Dus de krijgsraad moet terug het hok in.


  Maak melding

 10. Tja MR. Kanhai,
  Foei toch!!!

  “Wiens brood men eet”. Typisch weer de cultuur van: een zondebok zoeken voor het falen en of criminele handelingen van de andere(n).
  Onvolwassen gedrag.

  “Niet ik, maar zij”.
  Wat een gedachte gang van een zich noemde Jurist.


  Maak melding

 11. Kanbhai is een golo..laat dat duidelyk zyn mensn,geld is alle voor di man..dus alles wat boutje hem voorschoteld doet hy naar zyn eige zeggn en gene! Dus kanbhai is gewoon een golo,if jo aksing foe boel nooit auw tak no… Klote zwerver


  Maak melding

 12. Paul, is het Nederland of de dossiers geweest die de trekkers overgehaald hebben waardoor de 15 het leven gelaten hebben, was, waren de echte daders niet volwassen en niet bij hun volle verstand, moeten daders voor moord niet veroordeeld worden door wie of wat dan ook, of mogen moordenaars op vrije voeten blijven lopen van jou


  Maak melding

 13. Paul:
  Als je dat maar lang genoeg denkt, dan ga je er in geloven.
  Eindeloos verder traineren door o.a. Kanhai zal vruchteloos zijn.


  Maak melding

 14. @ Paul.

  Er is geen Constitutioneel Hof! In dat geval is het Hof van Justitie de hoogste rechtsmacht. En daar valt de Krijgsraad onder! Dus dit kun je deze en vorige regering aanrekenen. En wie met vuur speelt brandt vroeg of laat zijn vingers.


  Maak melding

 15. Kanhai?? hoeveel goudconcessies wil hij er nog meer uitslepen?
  Bouta is fout geweest, als hij een echte kerel was die het goed met het land meende had hij gewoon het proces doorlopen, zijn straf uitgezeten, en was hij nu allang een vrij man geweest, i.p.v. zoals nu een gevangene in zijn eigen land, waar men totaal geen respect meer voor hem heeft, en die alleen jaknikkers om zich heen verzamelt, die hij zijn eigen schaduw nog niet kan toevertrouwen.Slaap lekker man.


  Maak melding

 16. Kanhai is een notoire gokker. Bijna elke avond te vinden bij Princess casino bij de tafel waar er gekaart wordt. Dus al het verdiende geld wat hij van baas krijgt, geeft hij af aan de Turken. Princess wordt gerund door de Turken. Geld moet rollen. Al het geroofd geld vindt zijn weg richting het buitenland. Kanhai mag blij zijn dat Surinamers vredelievende mensen zijn. En dat Suriname geen buitenland is. Anders was het allang afgelopen met het pret. En trouwens ik bemerk dat een hoop op deze site de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Van dat de Krijgsraad op het stoel is gaan zitten van het Constitutioneel Hof. Nee, de krijgsraad heeft gewoon zijn wettelijke bevoegdheden toegepast, zoals dat beschreven is in het wetboek van Strafrecht/Strafvordering. Maar ja het blijven ezels.


  Maak melding

 17. @Hans

  Oh hij is al veroordeelt? Volgens mij loopt het proces nog. Maar u kent het vonnis al blijkbaar.

  @FBI

  Daarover verschilt men van mening.

  @astaman

  Ik zou daar maar niet zo zeker van zijn.


  Maak melding

 18. Correctie: Grondwet

  Ja ze zijn vredelievend. Anders had hij aan den lijve ondervonden hoe een strandrechtelijke executie eruit zag.


  Maak melding

 19. Het is nu tijd om het pantagon en katshuis te informeren over de ontstane situatie in Suriname en de mogelijke gevolgen daarvan. Wij zitten echt niet te wachten op een herhaling van de jaren tachtig


  Maak melding

 20. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Nederland heeft alleen één belang als het om DDB gaat en dat is dat die door de rechtbank in Nederland voor 11 jaar gevangenisstraf is veroordeeld. Als hij president af is zal hij zijn gevangenisstraf in Nederland moeten komen uitzitten.

  Wat Suriname betreft
  Laat Kanhai zijn huiswerk maar beter gaan doen t.a.v. de rechtszaak/krijgsraadzaak van DDB en zien dat de hele opzet die zijn opdrachtgever DDB had opgezet over het gewijzigde amnestiewetje, in de grondwet van Suriname en Internationaal een kaartenhuis is. Het heeft geen stevige constructie, stevige grondslag, kwaliteitsmateriaal gehad om enige eer mee te behalen valt.

  Sranansma, Surinamers: Get Up For Your Rights!, Don’t give Up The Fight.

  Laat jullie uitdagingen niet door losers opgehouden worden. Een moordenaar, crimineel/criminelen enz, hoort/horen door de rechtbank/krijgsraad veroordeeld te worden en stevig achter slot en grendel te worden opgesloten in de gevangenis. Het is toch te gek voor woorden dat DDB zich verschuilt achter het zijn president van Suriname en daarom niet opgepakt en veroordeeld mag worden voor de 8 december 1982 moorden. Niemand staat boven de grondwet van een land, DDB ook niet. DDB is net als elke Surinamer een burger van Suriname. Zo is het en niet anders.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Waar lult die kanhai over z,n hele famalie woont/ studeert in nederland. Dit is precies een manier om de ongeschoolde surinameers (70%) Voor de gek te houden. daarnaast heeft de kinderen van bouterse een nederlandse nationaliteit. Kanhai wil z,n goud consessie die gekregen heeft veiligstellen


  Maak melding

 22. Hahaha kanhai mi ben dengi tak yu na koni mang..maar dat is minder waar..burki koni moro kanhai..Begin je huis met water te blussen wan a faja a o teki yu 2..Her gruntapu sabi fa a tori ‘de..dah yu plei na Nederland schuld..God slaap niet mi mattie tidé of tamara ..wie schuld moet boeten,dat is de wet van god yu no mang kibri moro .A betre aksi gado vergeefenis bifo a lati té yu da hel..yu no mang taki mi no sabi….a tangso..


  Maak melding

 23. Hahahaha wat een toneel spel je blijft lachen bouterse gaat in de boeken als slechtste president ooit en dan nog zeggen het komt Door Nederland kun je nog wel slapen design Delano bouterse het wordt nu wel moeilijk hè abop wil ook niet meer hè Hoe kan dat nou de partij van breeveld doe wil er uit hoe kan dat toch hè het geld wordt nu ook minder Hoe moet je nu toch iedereen betalen om hun mond te houden en het geld wordt minder ooooo bouterse slaapt niet hè bang van koude lege cel op water en brood geef het mandaat terug aan het volk en alles wat je hebt gestolen en vertel de waarheid dan zal het mischien nog goed met je komen maar als je zo Door blijft gaan komt het met surinaame niet goed maar met jou ook niet hoor


  Maak melding

 24. Baas is toch zo dapper, doortastend en daadkrachtig wanneer het zijn vermeende vijanden betreft? Om voor goed een eind te maken aan de bemoeizucht van die vermaledijde, franchepane Bakra’s moet Kanhai zijn baas adviseren Mark en zijn hele kabinet op de vlucht dood te schieten, daarin is hij toch the best?


  Maak melding

 25. Terwijl wij ten ondergaan beschuldigen wij anderen die niks te maken hebben of wil te maken hebben. Wanneer houdt dit toch op. Wij ondernemers weten geen raad meer


  Maak melding

 26. DDB heeft het moeilijk voor zichzelf gemaakt.Als hij er niks mee te maken heeft zoals hij zegt en niet de opdracht daartoe gegeven heeft dan heeft hij niets te vrezen.Hij had deze militairen gelijk moeten laten vervolgen.Wat de reden is geweest dat hij als verantwoordelijke niets heeft ondernomen.??Ik zal nimmer de schuld van een ander op me nemen.Dus DDB vertel eens eindelijk hoe het werkelijk zit…


  Maak melding

 27. @mr Kanhai :

  Het dekolonisatieproces van Bouta is geslaagd, hij
  heeft Sranang regelrecht, via Corruptie en Wanbeleid,
  geleid naar een NDP-STAATSFAILLISSEMENT ! Gefeliciteerd, slaper !

  De Krijgsraad heeft, u Kanhai, 100% VOOR SCHUT GEZET,
  omdat u de wetten niet goed genoeg kent ! U heeft Bouta en de NDP VERZEKERD dat zonder Constitutoineel Hof hem NIETS KON GEBEUREN ! Dat niemand voorbij kon aan de nep-amnestiewet !

  Nu de Krijgsraad u schaakmat heeft gezet met EEN BUITEN TOEPASSING laten van de NEP-amnestiewet, geheel volgens de door de krijgsraad aangegeven wettelijke regels, bent u in VERWARRING !

  Ga vast met het Surinaamse 8-december-dossier naar de Krijgsraad, inclusief alle sabotage-daden, van de zijde van
  Desi en zij manschappen, tegen het onderzoek van de Rechters en het Openbaar Ministerie !

  U zoekt naar Nederlandse ARCHIEVEN, de MOORDENAARS zitten niet in het archief en een archief heeft geen trekkers overgehaald, en heeft niet gemarteld !!!

  Breng samen met opa D het uit een bankkluis te
  Paramaribo GESTOLEN archief (met bewijsstukken)
  terug en overhandig deze aan de Krijgsraad !

  Let er wel op, er is reeds OVERWELDIGEND BEWIJS
  van SCHULD tegen hr DDB en tegen de overige MASSAMOORDENAARS in het Strafdossier dat de
  Krijgsraad in behandeling heeft !

  De NDP-kreet “A No Mi” is gewijzigd in “Wi KAKA”!!!

  PS : Hier NOGMAALS het artikel in de GRONDWET
  waarop de Krijgsraad haar beslissing heeft gestoeld/
  tevens aangevende haar BEVOEGDHEID dat te besluiten :

  (uit de Grondwet, via de site DNA.sr )

  “Artikel 137

  Voor zover de rechter in een concreet aan hem voorgelegd geval toepassing van een bepaling van een wet strijdig oordeelt met een of meer der in Hoofdstuk V genoemde grondrechten, verklaart hij die toepassing voor dat geval ongeoorloofd.”

  Dus, mr KANHAI en consorten, ga alvast de Politie en het Leger, JUIST VOORLICHTEN !
  Er is NIEMAND op geen ENKELE STOEL van het, niet-bestaande, CONSTITUTIONEEL HOF gaan zitten !


  Maak melding

 28. Ik hoop dat deze moeilijke periode voor Suriname gauw voorbij gaat.Het recht moet en zal zijn beloop hebben vooral voor de families van de 15 omgekomen mannen is het belangrijk.Dat ze weten wat er precies is gebeurd met hun geliefde en het een plek kunnen geven.Maar ik zie graag dat alles en dan ook alles wat hij onterecht bezit terug gaat in de Staatskas..En dat niet alleen bij hem maar bij de hele club..Brunswijk etc etc etc…Dan is de Surinaamse kas weer gevuld en gaat Suriname een zonnige toekomst tegemoet en krijgt de bevolking weer geloof in eigen kunnen en kracht.Tevens een opgestoken,waarschuwende vinger naar toekomstige politici..DE POLITIEKE ARENA IS GEEN GARANTIE VOOR RIJKDOM!!!!


  Maak melding

 29. Bouterse kan toch ook z’n mond opendoen en vertellen welke Nederlanders hem gesteund hebben en van adviezen hebben voorzien om de coup te plegen? Maar nee, hij houdt z’n mond op slot en het komt hem bijzonder goed uit dat Nederland het geheim voor 60 jaar bewaart.
  Je kan eerder zeggen dat Nederland Bouterse en enkele Nederlanders en de Nederlandse Min van BuZa beschermt.
  Vooral Bouterse zal hier niet rouwig om zijn.


  Maak melding

 30. Zo zie je wie je “vrienden”zijn.ABOP is met zijn hoofd al bij de aanstaande verkiezingen.Een ieder is met zichzelf bezig en trekt zijn eigen plan.Surinamers laat je niet voor de gek houden.bezind eer gij begint..THINK TWICE.


  Maak melding

 31. Meestal neent DDB geen blad voor de mond als het zaken betreft die met ons voormalig moederland te maken hebben.Maar nu zwijgt hij in alle talen..Anders komt de hele beerput naar boven…zou weleens kunnen.


  Maak melding

 32. Kanhai vult zijn zakken..Uit wanhoop omdat hij weet dat hij en Bouterse schaakmat zijn gezet,brengt hij het dossier van Nederland van stal ..Ik vind dat de rechterlijke macht niet moest zijn ingegaan op de uitnodiging van die moordenaar..Het wnd hoofd van het hof v Justitie had die moordenaar moeten aanschrijven en uitleggen dat hij op grond van de scheiding der machten niet op die uitnodiging van Bouterse die tevens hoofd verdachte is in de zaak , kon ingaan.
  Kanhai weet dat er nog steeds een heleboel leeghoofden (zowel binnen als buiten Suriname)zijn die gevoelig zijn voor die onzin die hij roept. Juridisch kan hij geen kant op..
  Bouterse creeert met zijn handelingen ( politie top, militaire top en rechter Rasoelbaks uitnodigen) chaos defacto is hij bezig voor de zoveelste keer een staatgreep te plegen..In dit geval ( nog) niet met wapens , maar staatsrechtelijk..


  Maak melding

 33. Paul,
  Bouterse is toch schuldig? waarom heeft hij anders er voor gezorgd dat hem anestie is verleend. amnestie krijg je toch alleen als je schuldigt bent bevonden en veroordeeld, knap stom van hem dus, jezelf veroordelen want dat heeft hij hier door gedaan


  Maak melding

 34. Kondremang,

  Hee barbamang….je client heeft een Nederlandse onderdaan laten executeren……..remember????? Frank Wijngaarde had de Nederlandse nationaliteit………..dus go dong ondro DiDiBrie bal…joe bongro bita!!!!!! En nog steeds jammer dat die stier je niet goed genoeg heeft geraakt in Saramacca…..remember????

  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 35. Als het klopt vind ik dat Nederland is tekort geschoten..Nederland is niet voor zijn onderdaan opgekomen dat ze anders wel doen..Wie kan me vertellen wat de achterliggende gedachte kan zijn geweest dat Nederland geen actie ondernam??


  Maak melding

 36. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dat hebben wij vaker gezien van Boutje. Er komen nog wel nieuwe verrassingen hoor van deze indiaan. Gewoon maar even genieten nu van het eindspel zou ik zeggen.


  Maak melding

 37. Kanhai is radeloos. Hij kan geen kant op met de verdediging van zijn criminele client. Dus gaat hij de paranoïde kant op. Een zondebok zoeken. Nederland heeft geen enkel belang bij het komend moord proces tegen Bouterse en zijn mede moordenaars. Bouterse heeft 13 jaar gevangenisstraf tegoed in Nederland wegens drugshandel. Maar Nederland streeft er niet naar hem op te sluiten. Bouterse zit al in een door hem zelf gekozen gevangenis genaamd Suriname. Daarbij gijzelde hij met de hulp van meelopers en gluiperige foetoebooi’s de bevolking van dat land.
  Kanhai faciliteerd Bouterse al jaren hierin.

  ” Niemand zoekt de schuld bij Holland”, zegt Kanhai ”
  Maar Kanhai doet dit wel. Wat een briljante ingeving van deze zogenaamde advocaat.

  ” Hij wil geen direct verband leggen met het besluit van de krijgsraad om het proces voort te zetten, maar vindt het wel “verontrustend.” ”
  Wat Kanhai hier suggereert is dat de krijgsraad onder Nederlandse invloed heeft gehandeld.
  Wat voor belang heeft Nederland hierin?
  Kanhai met zijn wazige complotten weet volgens mij ook wie John F. Kennedy heeft vermoord.

  Hoezo Bouterse en het waarborgen van dekolonisatie. Bouterse en knechtjes als Kanhai waren al die tijd de boel aan het doofpotten en de Surinaamse geschiedenis van na december 1980 in Bouterses voordeel aan het herschrijven.

  Bouterse kan geen kant meer op. Heeft in het buitenland geen invloedrijke vrienden die advies of hulp kunnen geven, dat wordt dus weer hard zuigen aan zijn duim. Tijd om weer een nieuw wending aan zijn huidige verzinsels toe te voegen.
  Hulp zoeken bij Sandew Hira? Ook zo eentje die denkt het verloop van de Surinaamse geschiedenis tussen 1980 tot heden even een invulling naar eigen inzicht te geven.


  Maak melding

 38. Paul
  @Cochise

  “Zal best maar hij heeft wel een punt wat betreft die archieven.”

  Er zal en gespiegeld archief in Suriname zijn. Wat houdt Suriname tegen om haar deel van het Archief te openen.


  Maak melding

 39. De vies en slordig, zwerverachtig uitziende baardaap van baas met de naam Kan Haai weet zich geen raad meer en zoals het de gewoonte is van de paarsen, altijd na redi musi, Holland die of dat……na soso paarse ka a mang disie e takie bakka. Niemand geloven meer in de ndp en hun lijder, op zijn roversbende na en paarse bezeten marionetten in de regering. Ook zijn vele oerdomme paarse zombies aan het ontnuchteren. Fawakka burie, ie sten ndp, yeah bribi ete na ndp en joe e hope ete tapoe gratis ete, drinke en huisje………….Een hele vuile scheldkanonade vol paarse overgeverij buri krijse…….mi nuchter, no wang bribi de moro, na bouta nanga dndp. Jeri dja, deng mang na soso didibri, deng denki soso eng srefi. Weg met hem en corrupte roversbende. Ndp na wang mpp partij, alsook a lijder. Mi beng dong foe bribi a didibri foe kondre, ma na ooktoe schuld foe Stef me anus en Misjiesosoka.


  Maak melding

 40. de moordenaar doet er alles aan om het buitenland te betrekken om te bemoeien met de rotzooi die hij zelf heeft geschapen..

  om dan vervolgens die zelfde buitenland de schuld te schuiven..

  want anno mie..


  Maak melding

 41. Een detail uit het zogenaamde geheime Holland archief.
  de Hollandse dossiers !

  De Ned MID heeft Bouta geadviseerd en bijgestaan bij
  zijn coup, het was een HOLLANDSE Koloniale coup
  van een ZEEUW, Desi en de MID !

  Het archief geeft aan dat Desi B, de Nederlandse NATIONALITEIT bezat ten tijde van zijn coup !!
  (zijn IND-dossier schijnt thans te zijn verdwenen)

  Om die reden is hij IN NEDERLAND, VERVOLGBAAR
  voor de MOORD op de Nederlandse journalist (ned nationalteit) FRANK WIJNGAARDE !!!

  Nederland tracht haar aandeel in de MISDRIJVEN tegen
  de DEMOCRATIE Sranang begaan, pas in de toekomst onder ogen te zien !

  Daarom heeft zij geen Strafrechtszaak gestart tegen DDB voor de moord op FRANK WIJNGAARDE !
  (haar aandeel in de coup zou te openlijk aan het licht komen)

  Rechtens is dit TOTAAL FOUT, ik ben er van overtuigd
  dat Nederland tzt de staat Suriname SCHADELOOS zal MOETEN stellen voor het helpen vernietigen van Onze Democratie !!

  De BEWIJZEN LIGGEN ER, zowel in Suriname, als in Nederland !!

  PS : Desi schaamt zich voor de koloniale coup en speelt
  de nationalist, die een revolutie zou hebben gestart !
  Echter deze BOEROE heeft samen met de Koloniale Hollandse onderdrukkers, onze democratie VERNIETIGD !


  Maak melding

 42. @diana
  Meestal neent DDB geen blad voor de mond als het zaken betreft die met ons voormalig moederland te maken hebben.Maar nu zwijgt hij in alle talen..Anders komt de hele beerput naar boven…zou weleens kunnen.
  __________________________________________________DIAANTJE,..DIE BEERPUT IS OVERDUIDELIJK DE NEDERLANDSE ROL,IN SURINAME TOEN,…DAAROM MOET DIE 60 JAAR DICHT BLIJVEN het welbekende truc om betrokkenheid te VERBERGEN,EN JULLIE WETEN DAT OOK OF SLAPEN JULLIE ?..wake up man,..en werk CONSTRUCTIEF MEE,VERTRAAG HET PROCES NIET ,MET HET GELUL LANGS DE ZIJLIJN JA,..HOLLAND IS ALLES VOOR JULLIE…FRUSTREER DE DEKOLONISATIE NIET.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 43. Daar zat ik op te wachten: één van de weinige overgebleven troefkaarten van Bouyerse””het is de schuld van Nederland en de witte mannen in korte broeken”.

  Bouterse is net zo voorspelbaar als hij dom is.


  Maak melding

 44. “Dit is de laatste strohalm die Nederland heeft om het dekolonisatieproces te staken. Niemand zoekt de schuld bij Holland”, zegt Kanhai ”

  O mijn God……Over welke schuld heeft hij in godsnaam….wat een idioot,.

  Het wachten is nu op het uitroepen van de noodtoestand.


  Maak melding

 45. Over welke Dekolonisatie en kolonisatie hebben deze paarse idioten het nu weer, net of Nederland op deze failiette Bananenrepubliek met een bodemloze put zit te wachten


  Maak melding

 46. Even voor de duidelijkheid: Suriname interesseert Nederland geen malle moer.

  Nederland is blij dat ze van die Surinaamse puinhoop af is.


  Maak melding

 47. Damsco: “FRUSTREER DE DEKOLONISATIE NIET.”

  Mag ik een teiltje,,,,,

  Suriname heeft kolonisator Nederland ingeruild voor dictator/moordenaar/drugsdealer Bouterse…..

  Tel uit je winst….


  Maak melding

 48. Die advocaat van Bouterse is niet goed bij zijn hoofd en moet naar de zenuw arts om onderzocht te worden.Dat is mijn advies aan hem.Een moordenaar moet voor de rechter komen punt uit.
  Vind je het gek dat het niet goed gaat in Suriname omdat Bouterse daar de voorman is en geen verstand heeft van zaken behalve van wapens om te doden als in 1982.


  Maak melding

 49. Alles leuk en wel maar weinig mensen met inhoud die spreken.
  Inderdaad hij heeft veel op zijn kerfstok maar tot nu toe heeft hij het meeste voor het land gedaan staatsolie komt ook aan zijn verdienste toegeschreven.
  Eerlijk gezegd denk ik ook dat hij opdracht heeft gegeven maar wie in zijn positie had het anders gedaan zeg maar je zou wegrennen noh weten dat ze je toch vinden.
  De beste stuurlui staan nog steeds altijd aan wal grote bek hoe hun het zoudenndoen totdat ze de kans krijgen en zien oohhh zo makkelijk is t niet.
  Raar dat niemand zich afvraagt idd waarom Nederlandse archieven dicht blijft terwijl je eigenlijk zo makkelijk duidelijkheid kan verschaffen maar nee want als iedereen dood is omtrent het hele geval en hun weer meedoen in su kunnen de boeken open en dan oohhh idd we hadden een aandeel maar iedereen is nu dood terug naar de orde van de dag.
  Dan wil ik diezelfde surinamers van nu horen.
  Hij verdient straf ja maar jullie dragen de blanke man nog steeds op jullie schouders dommies nog steeds beschouwen jullie hun als lijdraad wat een blanke zeg is over algemeen goed en wat een donkere zeg niet en ontkennen jullie t maar niet ik ben te vaak daar en te lang ook hier om te zien hoe we met elkaar omgaan nog steeds hebben we een slaven mentaliteit elkaar de grond in helpen.
  Daarom zeg ik alweer ik hou hoe turken en Marokkanen over hun koning en president praten niemand mag wat verkeerds zeggen alleen die rare surinamers iedereen kan wat zeggen over de onze en geloven alles wat een ieder over onze president zegt wie het ook was geweest hoor ook al was het santhoki.
  Suriname is dalijk geen suriname drie landen wat het dalijk gaat zijn let op me woorden of op de eerste plaats gaat het een kolonie cq gemeente van Nederland of van Chinezen of van turken let op me woorden mits we wakker woorden en zelf vechten voor ons stuk mooi suriname.


  Maak melding

 50. @Surinamer, bent u wel wakker ??

  Surinaamse zich militairen noemende personen, met als
  LEIDER DDB, hebben de 8 December MASSAMOORD gepleegd ! NIEMAND anders, daar zal geen enkel Archief
  verandering in brengen !
  Lees de strafwetten en zie wie als daders worden
  beschouwd en daarna gestraft !

  De WET geldt voor ALLE Sranangmangs en als je mensen DOOD maakt, wordt je gestraft !

  Zelfs wanneer je tijdelijk, door stommiteiten en op ongrondwettige wijze, tot president bent benoemd !

  PS : Uit uw stuk maak ik op dat u niet snapt dat deze DDB
  Onze staatskas heeft LEEGGEMAAKT, door Corruptie en Wanbeleid ! ALLE Reserves en AL ONZE Goudvoorraden
  zijn WEG !!!

  Uw DDB heeft Sranang tot een FAILLIETE STAAT GEMAAKT !

  PS : Het is ZIELIG dat Advocaat Kanhai na TIG JAAR
  komt met een smoesje van betrokkenheid van Nederland
  en van Nederlandse archieven !

  Indien Kanhai werkelijke FEITEN had, dan waren dat HOOFDPUNTEN in zijn verdediging geweest, die
  hij al lang (vanaf het begin van het proces) had ingediend
  bij de Krijgsraad !!


  Maak melding

 51. Surinamer
  Alles leuk en wel maar weinig mensen met inhoud die spreken.
  Inderdaad hij heeft veel op zijn kerfstok maar tot nu toe heeft hij het meeste voor het land gedaan staatsolie komt ook aan zijn verdienste toegeschreven.

  Hitler had ook veel op zijn kerfstok maar hij heeft toch maar mooi Volkswagen opgericht en mooie autowegen aangelegd. Jammer van die 60 miljoen doden…

  Hoe dom en amoreel kan je zijn SURINAMER!!

  Dus als Bouterse jou broer, vader of zoon had afgeslacht, zou je dan geen probleem vinden. Moet kunnen toch?


  Maak melding

 52. Nederland heeft natuurlijk belang bij de rechtszaak.

  Niet om de reden die Kanhai aandraagt maar om de simpele reden dat één van de “op de vlucht doodgeschoten mensen”
  De Nederlandse nationaliteit had dus de facto een Nederlander was. (Wijngaarde) en dat ie een ernstige, zeer ernstige zaak.Ook zijn familie wil weten war er gebeurd is,

  En als land moet je voor de rechten van je burgers waar ook ter wereld opkomen.


  Maak melding

 53. Kaulo Haai!! advocaat vd de didibri!!! Naar mijn weten heeft een ieder belang voor de straf proces!! Wie dan niet?? Weliswaar de schuldigen niet. Deze moet je in de grootste mahonie boom ophangen, tesamen met die Kaulo Haai!!

  En dan de D.D.B. 10 km vanaf de lucht naar beneden droppen?????? richting Oeganda!!


  Maak melding

 54. Thanks voor de info;dacht al waarom heeft Nederland niets gedaan toen een onderdaan van hun werd vermoord.Dan heb ik het over dhr.Wijgaarde meestal zie je dat de minister van BuZa zich ermee gaat bemoeien.Geen wonder..Nederland heeft werkelijk boter op zn kop..Maar het blijft een beslissing die je zelf neemt..no other to Blame..


  Maak melding

 55. Nederland,Nederland,Nederland.Waarom niet de verantwoordelijkheid dragen voor je eigen daden.?Dat klinkt zo onvolwassen..Als thuis alles tegen zit geef je toch niet de schuld aan de buren?Of wel…Nogmaals elk individu is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen daden..zelfs een kind proberen we reeds jong verantwoording bij te brengen..Of was mijn opvoeding zo raar??


  Maak melding

 56. Excuses,smoesjes,een heilige van Bouterse proberen te maken, hem tot een misbruikte broekpoeper maken . . .
  Het zal allemaal niet helpen.

  Ook al is Nederland de initiatiefnemer van de militaire coup van 1980 toch blijft Bouterse schuldig aan moord, machtsmisbruik en diverse misdrijven.
  Een coup plegen is 1 ding maar daarna oposanten martelen en als beesten vermoorden, drugs exporteren, de staatskas met mede coup plegers, familie en vrienden leeg roven.
  Dat heeft Bouterse allemaal op zijn geweten. Dus hoezo afschuiven op Nederland. Bouterse deed het allemaal zelf of gaf er de opdrachten voor.
  Zoals er toen door sommige van zijn slachtoffers werd gezegd had Bouterse niet de brains om een groep militairen te leiden laatstaan een land. Daarom sloeg hij als een halvegare om zich heen. Wat de bewering “kan geen leiding geven is er te dom voor” bevestigde.

  Nu roepen hij en zijn echo Kanhai van
  alles. In de hoop verwarring te creëren en niet al te slimme mensen de straat op te krijgen om als schild te dienen.
  Het is duidelijk dat het leger en de politie zich niet zullen laten misbruiken voor zijn smerige streken.
  Er is geprobeerd te stoken bij deze twee groepen maar die zullen niet mee werken.
  Oplossing. Laat het recht zijn beloop hebben. Volgt er een veroordeling dan kan Bouterse de Roy Horb methode toepassen. Kanhai smokkelt gewoon een schoenveter naar hotel santo boma.
  Hang ze.


  Maak melding

 57. Heb ik wat gemist? Dat is toch wat we willen met zn allen ..schoon schip maken dat een frisse wind weer in Suriname mag waaien..Ik zie wel niet een schuldige ..ik zie er meerdere..Maar er kan alleen een de eerste zijn en de beste en daar beginnen we mee..De trap af naar beneden..Lijkt wel het piramide spel..


  Maak melding

 58. Kondremangs,

  Diana…..Nederland had de kans in 1990 om DiDiBrie op Schiphol op te pakken; een van de nabestaanden van de decembermoorden heeft in een kortgeding de rechter in Amsterdam gevraagd om Bouterse te arresteren, toen die op doorreis was naar Ghana(naar zijn coupvriend Jerry Rawlings). Maar wat deed de rechter? Die gaf aan, dat de rechtbank in Amsterdam niet bevoegd was om Bouterse te arresteren…ondanks dat hij een Nederlandse onderdaan had laten ombrengen……..
  Bouterse werd ook niet toegelaten om zijn aanhangers op schiphol te spreken..hij moest in de transito blijven. De toenmalige president Shankar was op dezelfde vlucht en deed niks voor Bouterse.
  Dit alles was de aanleiding van die telefooncoup(Kerstnacht 1990) van o.a. Graanoogst om president Shankar af te zetten…..
  Dus dit alles kunnen we Nederland kwalijk nemen……evenals in 1997 toen nav het internationale opsporingsbevel tegen Bouterse door Nederland( die drugszaak). Boueterse en gezelschap werden in Belem(Brazilie) gearresteerd, mishandeld en in laadbakken van pickups onder schot gehouden door Braziliaanse arrestatie teams. Alleen Nederland heeft toen aangegeven om hem weer vrij te laten(Hans van Mierlo in combinatie met Winnie Sorgdrager) ,aangezien men bevreesd was voor zijn aanhang in Nederland.
  Dus idd Nederland heeft boter op zijn hoofd.

  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 59. Nederland zal hun betrokkenheid met Suriname moeten goed maken.En zijn verantwoordelijkheid in deze moeten nemen.Met de nodige verontschuldigingen aan de Surinaamse bevolking.En een financiële tegemoetkoming voor de geleden schade en alle gevolgen die het met zich meebracht.De materiële schade meegerekend.


  Maak melding

 60. Desi’s verdediging, ik ben er in geluisd,

  en Nederland heeft de trekker van mijn UZI overgehaald,

  gemarteld en gemoord ! jajaja, opa Desi !!

  Eindelijk jouw waarheid ??????????

  Ga maar naar de Krijgsraad met jouw prachtige verdedigingsverhaal !!


  Maak melding

 61. Wie gaat mij excuses maken en komt mij financieel tegemoet, aangezien ik mijn spaarcenten voor later als sneeuw voor de zon ziet verdampen! Heb ik het nog niet eens over de emotionele schade die ik lijdt vanwege de ramp die zich aan het voltrekken is!


  Maak melding

 62. Aay Baya….A Kanhai disie na wan go mang. Hij kan liever gaan pijpen bij een homo. Deze man is een zwerver die sjoemelt met van alles.S, jonghe s,jonghe. hij moet scholing hebben!!!!


  Maak melding

 63. Aha haha…….Uitkijken mensen. Het wordt straks een verkapte coup van deze boze Indiaan Bouta. Niemand heeft hem tot nu toe kunnen arresteren. Nu is hij de Baas. Een vinger aanwijzing naar een Matie Leger en Politie.A Torie Sdong!!!!


  Maak melding

 64. irwin kanhai MPP gewetenloze bouta boeler blijf bij de les.
  Het gaat niet om dekolonisatieproces, maar om het strafproces rond de decembermoorden.

  Het was beter geweest als jij op 8 en 9 december 1982 in de rij stond op FZ om die kogel op te vangen ipv die 15 intelectuelen.


  Maak melding

 65. Het DEKOLONISATIEPROCES van DESI en KANHAI
  heeft geleid tot het NDP-STAATSFAILLISSEMENT van Sranang !

  Wat komt er volgens de NDP en de Desi-clan nog
  meer aan hallucinaties ???

  Een Staatsgreep en MEER MOORDEN OP ONGEWAPENDE STAATSBURGERS ?????

  PS : Art 137 Grondwet = TRANGA.. AAAAAAAAAAAAAH


  Maak melding

 66. Hier zijn die achterbakse en achterlijke Surinamers weer aan het woord die Bouta veroordelen. Jullie zijn slaven van de blanken. Kom maar en Demmink zal samen met Opstelten jullie flink naaien.

  Nederland is de HOOFDADER EN AANSTICHTER VAN ALLES.

  Willen ze deze zaak in Suriname behandelen, ja, o ja, hoe?
  Ik ben benieuwd! Het gaat Nooit lukken om nog iemand te veroordelen OMDAT NEDERLAND deze situatie heeft laten ontstaan, er is doelbewust een staatsgreep voorbereid door Nederland. Dit dis ook uitgevoerd door Bouterse zo Nederland het wilde. Plots liet Nederland Bouterse vallen door hun mensen terug te roepen. Bouterse moest met de ontstane situatie dealen. Gevolg, er zijn doden gevallen.

  Zo mensen, een staatsgreep zal altijd gepaard gaan met doden omdat de andere groep nooit zal zitten handjes klappen blij blij blij.

  Dus komen jullie hier niet lullen en vooral die klote hindoestanen weten het beter. Helaas zijn zij doorgedraaid door te veel van de ongewassen witte lolly te likken.

  Hoe kunnen jullie in Gods naam de ander veroordelen zonder de feiten goed te kennen?


  Maak melding

 67. Waren die 72 uit het leger soms honden?

  Ira

  @Cochise, je hebt groot gelijk en dit is juist de mentaliteit van de NDPérs.
  Een ander heeft het gedaan en krijgt ook de schuld, terwijl je eerst na zou moeten gaan wat er aan de hand is.
  Niet Nederland heeft die 15 personen vermoord, maar Bouterse, Abrahams en zijn co.

  Kanhai is vergeten dat achter de schermen zij Nederland toch nog nodig hebben en samen werken.


  Maak melding

 68. Was jij erbij dan? We hebben het allemaal van horen zeggen..Jammer dat de laatste echte getuige dhr.Derby er niet meer bij is…De 15 mannen hadden niets met een staatsgreep te maken.Ze waren intelligente mannen waar hij niet tegen op kon.Je weet wat het spreekwoord zegt ; “IN HET LAND DER BLINDEN IS EEN OOG KONING” OOK SURINAME HEEFT NET ALS NEDERLAND EEN “koning”


  Maak melding

 69. Grappig dit soort uitspraken. Want niemand in Nederland, hooguit Surinaamse NL-ers en een handjevol sympathiesanten, volgt wat er gebeurt in Suriname.


  Maak melding

 70. @Linglong

  “Nederland is de HOOFDADER EN AANSTICHTER VAN ALLES.”

  Bewijs graag niet zo maar iets zo zwaarwegends roepen.

  U wilt dat het dossier opengaat. Indien Suriname toestemming geeft en er om vraagt dan gaat het dossier morgen waarschijnlijk open.

  Wie hebben de mensen opgehaald en wie hebben er geschoten en nadien steeds fabeltjes vertelt.


  Maak melding

 71. @JoJo

  Het heeft niets ermee te maken wie wie heeft opgehaald en wie geschoten heeft. Nederland heeft alles op voorbereid, geïnitieerd en geadviseerd aan een toen nog jongeman. Bouterse heeft alles gedaan wat van hem verwacht werd. Als u beweerd dat Bouterse mensen heeft dan hebt u het mis. Anderen hebben de vermoorde mensen opgehaald en NIET Bouterse. Nederland heeft Bouterse heel hoog in de boom laten klimmen en vervolgens het bij de stam afgezaagd. Nederlandse mensen waren adviseurs van Bouterse, deze zijn door Nederland na de staatsgreep terug geroepen.

  Voor de mensen met die Bouterse veroordelen, kijk naar de verklaring van de betrokken piraten uit Nederland:

  http://www.npogeschiedenis.nl/andere-tijden/afleveringen/2008-2009/Bouterse-aan-de-macht.html

  IK WEET dat de vermoorde mensen een plan aan het beramen waren om Bouterse om te leggen. Nou sorry hoor, maar als ik zou weten dat bepaalde mensen een aanslag op mijn leven aan het beramen zijn, DAN MAAK IK ZE DOOD! VOORDAT IK DOOD WORD GEMAAKT!.

  Die achterlijke Surinamers zitten lekker in Nederland, in de klauwen van de witte tijger en wanen zich daarin veilig.

  Bouterse KAN NIET VEROORDEELD worden, het bestaat niet!

  Oordelen, oordelen en oordelen, daar zijn wij goed in in Suriname! Is het nu duidelijk?. Of willen we ons als slaven ten aanzien van de Hollandse pedofielen blijven?


  Maak melding

 72. @Boegoenirie
  Al 35 jaar hoor ik dit dekolonisatie verhaal. Suriname is geen item in Nederland. Su pas op want die kat in het nauw maakt weer rare sprongen. Coup nr 4 is onderweg

  JIJ SLAAPT NOG STEEDS …IDIOOT.


  Maak melding

 73. @diana
  Was jij erbij dan? We hebben het allemaal van horen zeggen..Jammer dat de laatste echte getuige dhr.Derby er niet meer bij is…De 15 mannen hadden niets met een staatsgreep te maken.Ze waren intelligente mannen waar hij niet tegen op kon.Je weet wat het spreekwoord zegt ; “IN HET LAND DER BLINDEN IS EEN OOG KONING” OOK SURINAME HEEFT NET ALS NEDERLAND EEN “koning”

  INTELLIGENTE WOLVEN IN Hollandse ..CIA..Pakken bedoel jij. je slaapt nog steeds !.Bouta was toen ver vooruit in denken als jullie ,met jullie folklore denken in jullie hoofd gegoten door de kolonisator ! er moest ingegrepen worden.


  Maak melding

 74. @Django
  irwin kanhai MPP gewetenloze bouta boeler blijf bij de les.
  Het gaat niet om dekolonisatieproces, maar om het strafproces rond de decembermoorden.

  Het was beter geweest als jij op 8 en 9 december 1982 in de rij stond op FZ om die kogel op te vangen ipv die 15 intelectuelen.

  ER KAN MAAR 1 WINNAAR ZIJN IDIOOT ! en je weet wie het is !


  Maak melding

 75. Noem jij iemand van zn leven ontnemen ..ingrijpen?Ik en velen met mij noemen dat MOORD.Elk normaal mens zal zich van dit soort vergrijpen en ingrijpen distanciereen.Nee…ik zal het noooiiiit anders kunnen zien.Het is aan mij niet te verkopen,het stuit mij tegen de borst…dan verkies ik onder mijn kolonisator te blijven.


  Maak melding

 76. Wat in Suriname is aan een regel of richtlijn gebonden?Een ieder is vrij in het bepalen van de prijs…Mijn zus en broer kopen een stuk grond naast elkaar…Beiden nemen een taxateur in de hand..De taxateurs geven beiden een totaal andere prijs op per m2.Zo ook de landmeters..Suriname kent veel oplichters en dieven..”grote” en “kleine” De Surinamer met een normaal inkomen of minder kan zijn hoofd niet meer boven water houden en niets bereiken.. HET IS EEN SURINAAMSE TREND..EEN COMPLETE CHAOS!!!


  Maak melding

 77. hr Damsko komt weer met dezelfde ROTZOOI om de GEMARTELDE en VERMOORDE landgenoten in een
  kwaad daglicht te stellen !

  Elke poging tot staatsgreep zou door de legerleiders
  zijn gemeld bij de PG en bij de politie ! (is NIET gebeurd!)

  Bouterse en kliek hebben nooit EEN SNIPPER
  onderbouwing/bewijs kunnen leveren voor het besmeuren
  van de 8 december slachtoffers !

  Wat er 100% op duidt dat Desi hierbij LIEGT, is het FEIT
  dat zijn verdediging NOOIT BEWIJZEN van dit complot
  AAN DE KRIJGSRAAD heeft overhandigd !
  Want indien er inderdaad een machtsgreep op handen was (en te bewijzen is) , dan had de verdediging een prima verdedigingsmiddel in handen om de op te leggen straffen
  te verminderen/ cq vrijspraak te vragen !

  DAARVAN IS UITERAARD NIETS TERECHTGEKOMEN,
  de LEUGENS van DESI, kunnen hem en zijn mede-moordenaars niet helpen !

  Dus naprater DAMSKO, de KRIJGSRAAD TRAPT NIET
  IN ONZIN-VERHALEN !

  8 dec GAAT OM MARTELING en MASSAMOORD OP ONSCHULDIGE ONGEWAPENDE STAATSBURGERS !

  Wie hebben GEMARTELD en wie hebben de TREKKERS OVERGEHAALD !!!

  Anansi-tori’s, zoals aanstaande staatsgreep en hollands dossier, komen niet aan bod bij de Krijgsraad !

  Desi en Kanhai moeten BEWIJZEN op tafel leggen
  bij de KRIJGSRAAD !!!


  Maak melding

 78. @LingLong

  U haalt de zaak weer eens uit het verband.
  Bouterse was defacto de sterke man in Suriname na zijn staatsgreep. Hoe en wat Nederland of Nederlanders dan ook geadviseerd hebben of gecoördineerd hebben is niet relevant.

  Ik kan adviseren wat ik wil maar de opdrachtgever of machthebber bepaald zelf of hij het advies opvolgt. De machthebber heeft de trekker overgehaald of over laten halen en is daar verantwoordelijk. Niet de adviseur of de leverancier van de wapens of de producent van de kogels.

  Ook al waren de 16 opgehaalde mensen een moord aanslag aan het plannen dan nog heeft de machthebber niet het recht ze na aanhouding en inbewaringstelling ze te martelen en volgens een soort krijgsraad te velde te veroordelen en doden. Dat is niet meer en niet minder dan MOORD. De verdachten waren immers in de macht van de machthebber en er kon gewoon strafrechtelijk onderzoek opgestart worden. De dreiging van de verdachten was immers weg.

  U geeft heel raar aan dat Bouterse volgens u afhankelijk was van Nederland. Dat laatste lijkt mij veel op Vloeken in de Kerk


  Maak melding

 79. @DAMSCO
  ER KAN MAAR 1 WINNAAR ZIJN IDIOOT ! en je weet wie het is, IDIOOT!.

  Natuurlijk weet ik Wie die ene MOORDENAAR IS, MAFKEES!

  Prins der Rovers en KONING MOORDENAAR VAN INTELECTUELEN desire delano bouterse.

  Rein geweten vreest geen aanklacht, maar deze termiet heeft heel veel vrees….dus moet hij alles in paraatheid brengen, leger en politie, want hij is BANG, maar met z’n grote bek probeert hij alles te verdoezelen.
  NL …dit NL … dat

  dus deze termiet is nu in hevige strijd met zichzelve en hij komt er niet meer uit.


  Maak melding

 80. @Jojo
  U bent een leeghoofd. U wilt enkel Nederland sparen. Gaat nooit lukken. Volgens u gaat Nederland vrijuit? Wat een illusie. By the way doet zeker pijn als de waarheid wordt aangehaald? Ik zal nog eens vloeken op je graf.sterkte met jullie vuile was binnen te houden.


  Maak melding

 81. @lingelong,

  Bouterse is een lafaard. Toen Rambocus hem uitdaagde voor een man-tegen-man gevecht, werd die lafaard Bouterse angstig en heeft hij vervolgens Rambocus laten vastbinden en is hij hem persoonlijk gaan martelen en doodschieten.
  Zo’n lafaard regeert het land nu.


  Maak melding

 82. @LingLong
  Bouterse mag van mij alle vuile was van Nederland buiten hangen.
  Of Nederland wel of niet vrijuit gaat maakt mij niets uit. Ik probeer op basis van de realiteit te reageren en geen dingen te verzinnen.

  Ik vind het raar dat Bouterse niet met de Surinaams/ Nederlandse geheimen op de proppen komt. Na alle gezeur wil ik het graag weten wat er nu verborgen gehouden wordt.
  Het is niet mijn belang of policy om geheim te houden het is echter wel normaal dat je zaken die een ander land aan gaan geheim houdt omdat het de formele onderlinge relaties aan kan tasten.

  Stelt u nu eens voor dat er instaat dat Bouterse $ 10.000.000 ontvangen heeft om zijn staatsgreep te plegen. Het dunkt mij dat Bouterse dat niet leuk zal vinden.
  Er kan van alles instaan. Liever vandaag dan morgen in de openbaarheid.


  Maak melding

 83. @
  Diana
  Aloha ………Hi hi hi…….Deze Barba mang Kanhai verdedigt zijn Basie met allerlei leugens .Weet deze Flikker niet, dat de 15 Onschuldige Slachtoffers toen in Fort- Zeelandia voor niets gemarteld en vermoord zijn als honden. Maar ja hij speelt Chinees. Een chinees weet alles precies, maar als je hem vraagt dan zegt hij: Mi no Sabie. Want wiens brood eet die Kanhai.Deze homo is altijd contra geweest met de Decembermoorden.Hij verdient de Hel die Barba Mang.Che!!


  Maak melding

 84. Hoi Kohaarh…kahal..In Suriname draait alles om macht en geld.Deze twee zijn met elkaar verweven.Voor sommigen eerst het geld dan de macht..voor een ander eerst de macht dan het geld.Sommige Surinamers verkopen hun ziel om zoveel als maar kan geld te bemachtigen.Soms de creool..in dit geval is het een hindoestaan ..waarmee ik gelijk aangeef dat generaliseren zo niet van deze tijd is. Ze zijn een pot nat..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.