Surinaamse Orde van Advocaten: niks crisis

41

PARAMARIBO, 18 jun – Van een consitutionele crisis in Suriname is absoluut geen sprake. Dit stelt Harish Monorath, oud-parlementariër en voorzitter van de Surinaamse Orde van Advocaten. Het besluit van de krijgsraad om het strafporces tegen Desi Bouterse en anderen voort te zetten, moet worden gerespecteerd. Het lijkt juist die kant op te gaan.

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie heeft president Desiré Bouterse aangeschreven. In haar brief heeft de minister het over een constitutionele crisis. “Ik weet niet wat die woorden betekenen en wat ik mij moet indenken”, zegt Monorath tegenover de Times of Suriname. Wat hij wel verwacht is dat niet wordt gesold met de rechterlijke macht. Na het besluit van de krijgsraad is zoveel gezegd en beweerd.

Het lijkt er zelfs op dat Suriname bewust wordt opgesplitst. De samenleving lijkt te moeten bestaan uit voor- en tegenstanders. “onze rechterlijke macht is onafhankelijk en onpartijdig. Als wij het er niet mee eens zijn, hebben we pech. Wij hebben er als samenleving voor gekozen te buigen voor de rechterlijke macht. Of het in ons nadeel is of niet, we hebben ons eraan te houden”, aldus Monorath.

41 REACTIES

 1. Jij moet buigen voor ze,het zijn jou soortgenoten die de lakens daar uit delen,wij hoeven voor niemand te buigen,vooral niet voor een politieke rechterlijke macht,j hebt toch gehoorde wat de zeer gewaardeerde DNA lid Rashied Doekhie zei,of had j oordoppen op sandopie streber


  Maak melding

 2. Dit soort uitspraken bewijzen des te meer dat dit hele proces 1 grote politieke bende is. Er is geen onafhankelijke en onpartijdige rechterlijke macht in deze zaak. Zoveel lijkt nu wel duidelijk.


  Maak melding

 3. De rechterlijke macht en hun vonnissen moeten worden gerespecteerd in een democratische rechtsspraak. Ze zijn onafhankelijk en dat moet iedere burger begrijpen en zich aan houden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. vraag aan tante oma van dijk silos,,waar wanneer komt die ,, alcatraz ,,

  ik zou jou persoonlijk al daar willen opsluiten samen met je met gezel de moordenaar..


  Maak melding

 5. Ik weet niet wat die marrons gegeten hebben dat ze zaad van zo’n lage kwaliteit geproduceerd hebben waaruit weer lage kwaliteit mensen zijn geboren.
  Willen de marrons het geheim verklappen aub? Misschien teveel pom gegeten. Ding kong krasie lik krasiewierie.


  Maak melding

 6. Die hijgelaar die door ademtekort alleen maar in korte zinnen spreekt, zal er alles aan doen om de grondwet zodanig te verkrachten dat hij z’n zin krijgt.
  Daarbij hij wordt geholpen door die Vette van Dijk, Naailamme van Dijk, Krassie Simons, Onbevredigbaar Kanhai en nog enkele andere endeldarmlikkers.


  Maak melding

 7. Afgezien van de huidige monetaire crisis in ons land Suriname weet Ik van geen andere crisis.
  Wat ik wel weet, is dat men in de wandelgangen van het paleis van keizer Bigi Mofo I (Paul, RobG, Paraman, Damsco, etc. etc. etc.) een crisisberaad houden.
  Dit beraad gaat over het nijpend tekort aan Norit tabletten.
  Naar schijnt is keizer Bigi Mofo I door zijn ijzerevoorraad heen.


  Maak melding

 8. @W. Whome

  Ik heb eerder de indruk dat jullie van gekkigheid niet weten wat uit te kramen. Vooralsnog hebben jullie geen moer te vertellen behalve hier wat krabbelen. En geloof me. Flink wat fanatieke reaguurders hier maken een flink pathetische indruk hier met hun dagelijkse tirades. Lijkt wel een schoolplein vol boze kinderen. Ik vermaak me kostelijk moet ik zeggen om elke dag even door de gefrustreerde berichten heen te bladeren en af en toe te prikken. Even een prik en iedereen hapt gelijk.


  Maak melding

 9. Bron DWT

  PARAMARIBO – Officieren van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger zijn vrijdag geïnformeerd over de ‘constitutionele crisis’, die door president Desi Bouterse is geconstateerd. Sam Polanen en Harvey Naarendorp hebben getracht de aanwezigen, onder wie de korps- en legerleiding, uit te leggen wat de recente uitspraak van de Krijgsraad precies betekent. Officieren hebben zich echter kritisch geuit tegenover de redactie over de setting van de besloten bijeenkomst. Het precieze doel bleek na afloop nog onduidelijk.

  “Die mannen moeten niet denken dat wij net als vroeger als ezels achter ze gaan rennen. Dit is een andere tijd”, reageert een officier die aanwezig was. Hij onderstreept dat militairen en politieambtenaren tegenwoordig geschoold zijn en om onderbouwing van standpunten vragen. Hij heeft het gevoel dat Polanen en Naarendorp probeerden de aanwezigen hun opvatting over de recente beslissing van de Krijgsraad aan aanwezigen op te dringen. Een andere aanwezige beaamt dat de sprekers aan het begin van de meeting erg suggestief waren, maar hij vond, dat ze na enkele kritische vragen uit de zaal genuanceerder spraken. Hij zegt dat de informatie die vrijdag is gegeven helemaal niet verschilt van wat al uitvoerig in de media is verschenen.

  Een collega vindt een dergelijke informatiebijeenkomst een heel goed initiatief. Hij vraagt zich echter af of Polanen en Naarendorp de geschikte personen zijn geweest om de informatie te verstrekken. Hij verwees naar de betrokkenheid van Naarendorp in de Decembermoordenzaak, waarmee hij dus duidelijke belangen heeft. Hij heeft het gevoel dat de bijeenkomst bedoeld was om voeling te houden onder de officieren om te weten hoe de meerderheid over de huidige situatie denkt.

  Volgens bevelhebber Adolf Jardim komt het initiatief voor de sessie van korpschef Agnes Daniel. “Het was heel verhelderend”, zegt Jardim. Defensieminister Ronni Benschop heeft de korpsen op hun constitutionele verantwoordelijkheid gewezen. Gezien het feit dat het Korps Politie en het leger de gewapende machten zijn, hebben ze namelijk een constitutionele verantwoordelijkheid. “Wij moeten ervoor zorgen dat het land niet vervalt in anarchie.”

  Prik, prik, prik!!!


  Maak melding

 10. Je voelt gewoon aan waar ze met deze bijeenkomst naar toe willen.Hoe het leger en het korps hier tegenover staan..Het is zoals die militair zegt we gaan niet net als vroeger als ezels achter ze aan..dat is precies wat er wordt uitgetest.Hoeveel invloed ze nog kunnen uitoefenen op deze gewapende machten..En de bevelhebber Jardim zegt “erg verhelderend” PRIK PRIK PRIK


  Maak melding

 11. God’s molen draait langzaam maar zeker. Velen kijken uit naar de dag dat de grootste moordenaar en zijn roversbende worden berecht. Die dag is in aantocht en geen mens zal de Waarheid en de Gerechtigheid kunnen tegenhouden, ook ndp en haar lijder niet. Wacht maar af, maar eerst moeten vele oerdomme paarse zombies het gevolg eerst ervaren van hun oerdom stemgedrag en oerdomme keuze. Zevenmalen erger dan tijdens de mislukte revo – periode. Dan zullen ze de Rechtvaardigheid om hulp smeken en inzien hoe oliedom ze waren om op onrechtvaardige wetteloze goddeloze leiders te stemmen en moordenaars.


  Maak melding

 12. laat hij morgen een seccie houden in zijn ocer en het dombo volgelingen vertellen wat er gaande is de komende tijd..

  ben dan benieuwd hoeveel stommelingen zullen komen luisteren met een hongerige buik..

  trouwens durft hij dat nog te doen..

  nog 5..


  Maak melding

 13. Zoals ik eerder opmerkte:

  Staat het leger achter de GRONDWET en Rechtelijke macht of achter de Paarse Roversbende met aan het hoofd een drugscrimineel/coupleger/moordenaar?


  Maak melding

 14. Pagla koers

  “,Je hebt toch gehoorde wat de zeer gewaardeerde DNA lid Rashied Doekhie zei,of had j oordoppen op sandopie streber

  I rest my case…

  Tegen zoveel domheid kan niemand op


  Maak melding

 15. 30 juni wordt een historische dag.Die dag begint de neergang van het boeven regiem van Sur.Ik denk dat een ieder die van geschiedenis houdt er bij zal willen zijn.


  Maak melding

 16. Dit soort uitspraken bewijzen ondubbelzinnig dat dit hele proces 1 grote politieke bende is. Er is geen onafhankelijke en onpartijdige rechterlijke macht in deze zaak. Zoveel lijkt nu wel duidelijk.
  Dit is meten met twee maten. Hier komen wrange vruchten uit voort.
  Time will tell.


  Maak melding

 17. @Deter,

  Wat maal God in die molen? Graan? Waarom sijn molen is so traag? Omdat is sijn molen so traag, soveel mensen sterfen door hongersnoot.
  Hij moet koome met snelle molen. Dan hij kan redde veel mense.


  Maak melding

 18. Paraman
  Dit soort uitspraken bewijzen ondubbelzinnig dat dit hele proces 1 grote politieke bende is. Er is geen onafhankelijke en onpartijdige rechterlijke macht in deze zaak.

  Die is er juist wel Paarse Garnaal en daarom is jou Meester in paniek.

  De enige die het niet eens zijn met de duidelijke en op de Grondwet gebaseerde uitspraak van de Krijgsraad zijn de ontvangers van amnestie…

  De rest van de wereld begrijp het prima.


  Maak melding

 19. Kondremangs,

  Wat DiDiBrie en co vergeten(bewust of onbewust) is dat ZIJ in 2012 de Grondwet en de Trias Politica(scheiding der machten) met de voeten hebben betreden door die zg Amnestiewet(Wetgevende macht…DNA) , die de Rechterlijke macht buitenspel probeerde te zetten…….opschorten van een lopende rechtszaak.
  Was het niet de bedoeling dat de amnestiewet getoetst zou worden door (het nog in te stellen) Constitutioneel Hof????
  DiDiBrie en co hebben verzuimd vanaf 2012 dit Grondwettelijk Orgaan in te stellen en dachten dat daarmee de kous af was…….
  Maar de Rechtstaat bestaat wel degelijk en er is GEEN sprake van een constitutionele crisis………dus heeft de onafhankelijke Rechterlijke macht zijn/haar verantwoording tegenover land en volk genomen om de rechtszaak tegen de 8 decembermoordenverdachten voortgang te laten vinden.
  Dus wat er nu gebeurt, is dat de hoofdverdachte in zijn waan opnieuw zijn ware aard toont, dat hij GEEN democraat is en probeert op zijn welbekende/ beruchte manier paniek en angst te zaaien, zoals hij en zijn kliek in de jaren 80 gewend waren.
  Maar dit is een nieuwe generatie die dit soort bokkesprongen NIET zal tolereren en dat DiDiBrie en co nog meer slapeloze nachten zal bezorgen.
  En Paraman; ga je staatsinrichting leren; foei toch mi mang!

  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 20. DDB heeft meerdere crises veroorzaakt in Ons
  Prachtige Land :

  SRD-crisis !

  Cassave-febriekscrisis !

  18.000 Volkswoningen-crisis

  Vier dijken-crisis !

  Openbare Werken crisis, waarbij flink is gestolen en
  gesjoemeld op het departement !

  Nietige amnestiewet-crisis !

  Ongedekte SRD’s in omloop brengen-Crisis !

  Staatsfinancien crisis ! Sranang Skeer !

  Verdwijnen staatsreserves bij Centrale Bank-crisis !

  Verdwijnen Goud-reserves bij de Centrale Bank-crisis !

  Grote overheidsschulden bij Bedrijven en instellingen-crisis !

  Constitutionele crisis, president en Clan, erkennen
  uitspraken van de Krijgsraad, gedaan op basis van regelgeving in de Grondwet, niet meer !

  Dit ondanks het feit dat de Krijgsraad duidelijk heeft aangegeven op basis van welke artikelen in de Grondwet
  zij het besluit hebben genomen


  Maak melding

 21. paraman,

  ,jou goeroe lijder heeft de afgelopen 35 jaren tijd gehad om alle macht naar zich toe te trekken

  ,maar omdat hij geen kaas gegeten heeft om met staats inrichting om te gaan leiding te geven aan land/ volk,heeft hij totaal gefaald..

  nu poept hij letterlijk in zijn broek en kan geen kant meer op..

  in het binnenland komt hij ook niet,daar wachten de indjies en djoekaas op hum om af te rekenen..

  buitenland zijn alle ramen deuren gesloten ,,ook wil obian go go hem niet hebben bang om zelf opgepakt te worden door de c i a..

  enige plek waar hij nog te recht kan,is santo boma..live time..


  Maak melding

 22. De rechterlijke macht in Suriname is niet onafhankelijk, eerlijk en objectief derhalve hoeft men geen enkel respect te hebben voor dit vhp corrupte bende.


  Maak melding

 23. @ Bruys,

  De Corrupte hindostanen zitten vlak naast Opa Desi
  en bepalen voor het overgrote deel Het WANBELEID
  van regering DESI !

  Dus kom niet met je ONZIN-verhalen over VHP-bende/
  Krijgsraad !

  De Krijgsraad heeft ten overvloede de grondwet-artikelen vermeld, waarop haar beslissing is gebaseerd !

  Sur Recht geldt voor EEN IEDER ! Ook voor DDB !
  MASSAMOORDENAARS KRIJGEN HUN STRAF !

  PS : Welke hindostaan wilde onlangs (was hoofd
  van de onderhandelingsdelegatie) NAMENS DDB
  de AFFOBAKADAM overnemen van de Suralco, via
  een prive-NV en bijbehorende stichting ????

  Dussss………. komt u niet met uw racisme mbt ONZE ONAFHANKELIJKE Krijgsraad !!!!


  Maak melding

 24. Dat hoeven ze ook niet..Ze moeten gewoon hun werk doen waar ze voor betaald krijgen.Respect is een extraatje..heeft met je verdienste te maken..


  Maak melding

 25. Monarath, Fuck YOU.
  Onafhankelijke rechterlijke macht??? Sinds wanneer?

  Er is in Suriname sprake van een crimineel corrupte netwerk binnen uw rechtspraak. Dit beslaat al jaren uit Rechter Anandkoemar Charan, gevallen rechter Truideman, Dharmindernath Moerahoe, Notaris Soerdjbalie. Tevens was de ex president van het hof, de heer Ombre de grootste crimineel aller tijden. Kom mij eens wat vertellen. Deze netwerk is ontstaan en jaren gevoed door niemand anders dan leden van NF en VHP. En nu maar lopen schreeuwen dat Bouta het allemaal fout doet?

  De zaak Bouterse KUNT U NIET DOORZETTEN OMDAT ER BEWIJZEN ONTBREKEN!!!!!!!!!!.

  Nu maar kletsen over december moorden, Bouterse bla bla bla……. Suriname heb je de ballen, laat Nederland dan haar aandeel in alles bekend maken, klootzakken, gore pedo’s in Nederland hebben zelf belang bij het december proces maar zelf houden ze alles voor 60 jaar geheim? De witmang van Holland regeert in Suriname terwijl hun eigen top van justitie Demmink kinderen liep te misbruiken. De minister in Nederland Opstelten hield hem het hand boven het hoofd, dus is deze man medeplichtig te noemen. Alles moet altijd in Nederland in een doofpot gestopt worden en de achterlijke krijgsraad loop nu te bepalen dat de zaak doorgang moet vinden??

  MENSEN: WAAROM HOUDT NEDERLAND HET DOSSIER GESLOTEN?. Moet Suriname Bouterse en alle anderen wel veroordelen zodat Nederland, de aanstichter van alles vrijuit gaat en dus het dossier voor eeuwig kan sluiten?

  Suriname, kom maar naar de pedo land Nederland en vraag om opheldering, leg het uit waarom het dossier in belang van Nederland 60 jr gesloten moet blijven.

  Die achterlijke Surinamers laten zich kennelijk flink door de witmang naaien, wanen zich hier veilig terwijl Nederland feitelijk verantwoordelijk is voor alles, maar dan ook alles.

  Bouterse, geloof me: ze kunnen je NIETS maken, echt NIETS!

  Het is onbestaanbaar dat Bouterse en anderen wel veroordeeld kunnen worden waarbij zeer belangrijke informatie mis.


  Maak melding

 26. Leve de “witmangs” van het IMF, die Desi met open armen heeft binnengehaald ! Desi gaf IMF-NDP-feest !!

  Alla un MONNI nanga Gowtu verdwijn, opa Desi in paniek
  en omhelst IMF-witmangs !

  Dit is het NDP-dekolonisatieproces, in het door de NDP
  FALLIET GEMAAKTE land !

  Sari tori !!!

  Het Nederlandse DOSSIER was in fort Zeelandia en heeft gefolterd en de trekkers van de UZI’s overgehaald !
  Het dossier heeft de 8-dec-massamoorden gepleegd !

  Tje poti, totaal geen kennis van het strafrecht !!!


  Maak melding

 27. @Linglong

  Als ze Bouterse niets kunnen maken waarom kwam hij dan nooit naar de rechtbank en waarom was er dan met stoom en kokend water een Amnestiewet noodzakelijk toen Ruben Rozendaal begon te verklaren.
  Met Rozendaal was er wel degelijk concreet bewijs.

  Het dossier blijft gewoon dicht omdat Suriname het niet opend. Het zou niet correct zijn een dossier dat een ander land aangaat te openen zonder dat het land daar mee instemt. Als een land dat doet krijgt het nooit meer toegang tot geheime informatie van andere landen.
  Vrij logisch toch.

  Het gaat om Suriname en Bouters en niet om de heer Demmink en zijn doofpot.

  Wat u allemaal aanhaalt over misdadige rechters is allemaal gerucht, rodel etc.waar wellicht een basis van waarheid in zit. Indien het laatste de gerechtelijke macht beperkt en het bewijs is zwaarwegend dat hebben de regeringen Bouterse heel zwaar gefaald door er niets aan te doen.


  Maak melding

 28. Weer zo,n blanke hater die @Ling Long.
  Wat heeft Demmink en Opstelten te maken met dit alles.
  Het zyn altyd dezelfde figuren die er n draai aangeven.
  Typisch het ANO MI gedrag.
  LingLong zoek een andere merk band als nickname ok,mafkees.


  Maak melding

 29. @ LingLong … waar heb je het in hemelsnaam over.
  KILLER BEE BOUTERSE … weet toch alles, alles wat in het land gebeurt, krijgt hij {volgens de KILLER dan } te horen. KILLER BEE BOUTERSE heeft toch overal spionnen? Wist KILLER BEE BOUTERSE dan niet dat al die rechters die hij … KILLER BEE BOUTERSE … zelf benoemd heeft, criminelen waren, een crimineel corrupt netwerk binnen de rechtspraak vormden.

  Waarom heeft KILLER BEE BOUTERSE ze dan toch benoemd?

  Luister …. KILLER BEE BOUTERSE …. ing consensie e fom ing, te neti a no mang srebi { en dat is al een levenslange straf … als je geweten aan je knaagt }.

  KILLER BEE BOUTERSE wil veroordeeld worden, begrijp je dat niet bobo LinLong. Jullie oefenen pressie uit op KILLER BEE BOUTERSE … om zijn kromme rug …. proberen recht te houden, dat zal niet meer lukken Ling Dong?

  Als KILLER BEE BOUTERSE van het toneel verdwenen is
  { gratis verblijf in het nieuw te bouwen Alcatraz}, dan zijn jullie aan de beurt en dat weet je heel goed …. Ling Dong.

  Wij gaan je, jullie goed behandelen, niet op de vlucht doodschieten, wees maar niet bang. Operatie PLUK ZE KAAG vangt aan. Jullie { je weet wie ik bedoel } krijgen een volkswoning, een maandelijkse vergoeding gelijk aan het bedrag van de AOV-ers, tewerkstelling bij Milieubeheer, gesloten landsgrenzen { voor jullie althans }. Jij, jullie kunt {nen} dan genieten van een RIJK en GEZOND leven in de Republiek Suriname.


  Maak melding

 30. @JoJo @henri55

  Nee ik ben geen blanke hater, en nee Bouterse heeft niet gebaald. Jo Jo, want leeg hoofd hebt u? u spreekt van gerucht en roddel met wellicht een basis van waarheid………U bent nog gekker dan ik dacht.

  In Nederland is men toppertje als het gaat om “doofpotten”. Dit is ook al die jaren door Nederland gedaan. Mogen de blanke ex slavenmeesters eenzijdig zaken voor 60 jaar gesloten houden enerzijds en anderzijds van Suriname verlangen dat Bouterse moest hangen?. Mag de blanke verklaringen van criminelen kopen om maar Bouterse te veroordelen in Nederland voor drugshandel etc? De crimineel krijgt spijt van zijn valse verklaringen en trekt na jaren aan de bel. Waarom mag de zaak dan niet heropend worden zodat Bouterse vrijgesproken kon worden?

  Jullie zijn achterlijk, geen meter verder in jullie leven gekomen, nog altijd een slaaf van de blanken. Jullie kijken niet naar feiten maar naar persoon, precies zo vrouw Justitia in Nederland doet, ze is nooit blind geweest.

  Voor Nederland telt een ding en dat is dat Bouterse monddood gemaakt moet worden dus veroordelen wij hem maar voor handel en transport in drugs in Nederland.

  Hier in Nederland is misschien nog erger qua rechtsspraak, je bent al veroordeeld als je GEEN blanke bent of zelfs dat de rechter in een jong minderjarige verdachte een prooi ziet en hem/haar jaren seksueel misbruikt met medeweten van al zijn collega’s. Kijk maar op Peter R de Vries. neem eens een kijkje en u zult zien waartoe een advocaat generaal in Nederland is. Wie denkt dat het allemaal anders gaat anno 2016…… forget it.

  Heel bijzonder dat de waarheid niet gezegd mag worden omdat vele Suri’s zich wit of donkerwit wanen.


  Maak melding

 31. Ik weet niet wat er is besproken en wat de deal tussen DDB en Nederland ( 1-2 personen?)was.Wij zitten maar te z euren over een dossier dat in Nederland ligt en openbaar gemaakt moet worden. Ze moeten helemaal niets..Als twee mensen een deal hebben dan weten ze beide wat ze zijn overeengekomen.Suriname heeft zijn eigen dossier en dat is DDB..hij moet zich gewoon uitspreken.Dan gaat het dossier ongevraagd vanzelf open.


  Maak melding

 32. @ Longlong

  “Mag de blanke verklaringen van criminelen kopen om maar Bouterse te veroordelen in Nederland voor drugshandel etc? De crimineel krijgt spijt van zijn valse verklaringen en trekt na jaren aan de bel.”

  Zou het niet mogelijk kunnen zijn dat Bouterse achteraf dik betaald heeft voor het intrekken van de beschuldiging.

  Ik weet het niet en u weet het ook niet

  Met betrekking tot het 60 jaar geheim houden is ook een eenvoudige verklaring. Landen wisselen gegevens uit op basis van vertrouwelijkheid. Als een land die vertrouwelijkheid schend dan wordt het onbetrouwbaar en krijgt het geen informatie meer boven bepaalde geheimhoudingsniveau’s.
  Pas als Suriname als belanghebbende zelf de dossiers openbaart kan Nederland dat ook doen.

  Ja in alle landen zijn doofpotten. Ik ben er zelf deelgenoot van op een heel ernstig niveau maar dat maakt de rechtelijke macht niet maar integraal partijdig. Demmink is een heftig onderdeel waar men niet blij van wordt maar staat geheel los van alles wat er in Suriname gebeurt. Het er met de haren bij slepen geeft slechts aan dat men de aandacht wil afleiden van de smerige zaak die zich met betrekking tot het 8 december proces afspeelt in Suriname en voor al hoe de belangen van de president als persoon boven alles lijken te gaan.

  De President als persoon kan altijd veroordeeld worden voor zaken die hem als persoon aangaan en van voor zijn Presidentschap zijn. De president kan gewoon vervangen worden volgens de artikelen die de grondwet aangeeft zonder dat er sprake van een crisis is.

  En fatsoenlijke president had zich zelf allang terug getrokken (al dan niet tijdelijk) om door zijn persoonlijke sores het ambt van President niet te bezoedelen. Deze president draait de zaak om door zich zelf als 1 met de functie te zien.


  Maak melding

 33. Bouterse joe na pang panh. Niks van veiligheid van staat in gevaar. Zolang jij er bent zijn we in gevaar ja. Als jij opgeruimd wordt gaan we weer goeie tijden tegemoet. Probeer die domme mofinawans niet op te hitsen en een burgeroorlog te creeren laffe beest jij. Maar buig je voor het recht geen enkel mens staat daar boven. Als jij hond betrchtigd wordy moet je gewoon aftreden. Herl binnenland hebben bouta en abrahams verdeeld. Abrahams heeft blanche marie vallen genomen op slinkse wijze en moordenaar desi heeft raleighvallen tot zijn eigendom gemaakt. Foei laffe misdadigers dat jullie zijn. Terijl het volk pinaart zitten deze medogenloze lieden zich zelf ye verrijken en t domme volk op te hitsen uit hoofde van petsoonlijk belang. De 8 dec strafproces moet gestopt worden zodat desi en de rest van zijn boeven suriname verder kunnen plunderen


  Maak melding

 34. Toerisme laten opbloeien geef terug Raleighvallen en Blanche Marie.Hopelijk is deze informatie echt..Ja, jullie verwachten toeristen…jullie hangen zelf de toeristen uit.Ik wordt woest als ik deze dingen lees..Is Suriname een erfenis van Bouterse,Abrahams??Terug geven..het is niet te koop ..je kan het niet kopen.Niet met je salaris van president. Stelletje rovers…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.