Vereniging Surinaams Bedrijfsleven voelt zich gepakt

73

PARAMARIBO, 21 mei – De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, voelt zich kennelijk gepakt. Het is af te leiden van een verklaring uitgegeven na het toch verhogen van de energietarieven. President Desiré Bouterse zelf had anders beweerd.

Het staatshoofd zei op de radio dat de verhoging voor enkele weken was aangehouden. Er was ruimte om te praten met ondernemers. Naar de VSB beweert werd er nog steeds gesproken. De ondernemers hebben het niet zien aankomen. “De VSB heeft met teleurstelling kennis genomen van de beslissing van de overheid om tegen de afspraken in de aangehouden tarieven alsnog te laten ingaan”, stelt VSB.

De ingangsdatum is één mei, zoals de regering eind april al besloot. Dat leidde tot boze reacties van vooral vakbondsleiders. Die besloten een protestdemonstratie te houden. De VSB was uitgenodigd, maar zag nog ‘ruimte voor dialoog.’ De tarieven zijn dus toch verhoogd en VSB noemt de opgegeven motieven ‘onbevredigend.’ De ondernemers concluderen dat “de overheid geen voorstander is van dialoog.”


73 REACTIES

 1. De tyd naderd deze regering moet aftreden . Geen gehaar en getrek genoeg is genoeg alleen leugens en bedrog de volk lijdt er onder


  Maak melding

 2. De tyd naderd deze regering moet aftreden . Geen gehaar en getrek genoeg is genoeg alleen leugens en bedrog de volk lijdt er onder .


  Maak melding

 3. Wij gaan op straat met duizenden en we sturen deze regering naar huis bouta get ready wij volk hebben u gekozen en wij volk gaan u laten aftreden .


  Maak melding

 4. Volk van Suriname,
  Ooit gehoord van burgerlijke ongehoorzaamheid?
  Gewoon massaal de stroomrekening niet betalen. Dan breekt pas echt de pl euris los.


  Maak melding

 5. Wie niet genaaid is door de regering Bouterse, werpe de eerste steen. Volgens mij doet hij dat goed omdat er mensen en groeperingen zijn die meerdere keren door hem zijn genaaid.


  Maak melding

 6. GANSTER

  De tyd naderd deze regering moet aftreden . Geen gehaal en getrek genoeg is genoeg alleen leugens en bedrog de volk lijdt er onder.

  Kun jij aan mij vertellen welke Surinaamse regering, die orde op zaken wil stellen NIET dit lot is beschoren. Wij zijn een anarchistisch volkje dat voor geen enkel Surinaams regiem duldt! Wat hebben wij in de loop der tijd gedaan aan daadwerkelijke productie? Juist ja, geen ene rrrreet! R. Doorson heeft in der tijd 1.100 liter vuilcontainers en Moetete Pick-ups gemaakt en verder heeft niemand de trend gezet.
  Allemaal zakkenvullers, die niets voor hebben met Suriname.


  Maak melding

 7. Hallo sranamangs. Jullie laten je voor de zoveelste keer weer pakken door de bandiet/crimineel/manupilator Bouterse en zijn rovers. Bouterste wil alleen maar zijn hachje redden. Hij weet dat hij gevonnist zal worden in de 8 decembermoorden en dat probeert hij steeds uit te stellen of te vertragen. Is het jullie niet opgevallen dat vanaf zijn zoon/crimineel/boef Dino vast zit, hij nooit meer naar het buitenland is afgereisd. Hij weet precies waarom. Hoe wil je dan een land besturen. Ik hoop dat jullie voor nu en voor altijd afrekenen met hem en dat jullie massaal nu op straat komen dat het land wordt lam gelegd. Hij zal dan geen andere keus hebben en zal dan moeten opstappen. Op die manier bevrijden jullie surname van de 36 jarige wurggreep van Bouterse en familie en zijn rovers. Stre de stre mi no sa frede. Weg met Boef Bouta


  Maak melding

 8. Praman zoals gewoonlijk lul je maar maar uit je nek. Bouterse heeft Suriname 3x de afgrond ingeholpen en keer op keer mochten de Front partijen de puinhopen opruimen. En nee dat doe je niet in 10 jaar.
  Venetiaan had voor Bouterse een mooie erfenis achtergelaten maar door zijn friends, family policy en populistisch beleid is Suriname naar de klote gegaan.
  Het is zelfs zo erg dat voor een aalmoes een handtekening gezet wordt onder een islamitische handvest. Hoe ziek ben je dan. Nee Paraman jouw Bouterse met Ndp hebben Suriname in deze positie gebracht.


  Maak melding

 9. De ondernemers hebben het niet zien aankomen. “De VSB heeft met teleurstelling kennis genomen van de beslissing van de overheid om tegen de afspraken in de aangehouden tarieven alsnog te laten ingaan”, stelt VSB.

  Vraag
  Waren jullie niet één van de eerste om het pad van de dialoog op te zoeken en het lieten afweten op die ene vrijdag dat er zou worden gedemonstreerd?
  Voelen jullie je nu genomen stelletje lafbekken, anderen het eerlijke gewaagde werk laten opknappen, stelletje achterbakse onderkruipsels.
  Ja ga maar op je knieën en zuigen maar bij DDB en de NDP.


  Maak melding

 10. Mijn posting op het erdere artikel “Vereniging Surinaams Bedrijfsleven blij met dialoog”

  €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

  W. Whome
  Dit bericht moeten wij inlijsten. Binnen niet al te lange tijd zal blijken dat de VSB zich onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt. Wat een kinderlijk gedrag van de VSB.

  zondag 15 mei 2016 om 22:12 uur

  €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€


  Maak melding

 11. D e VSB heeft niet meegedaan met de protestactie van vorige week..Hopelijk doen ze met de volgende protestactie wel mee, nu ze ervaren hebben dat Bouterse een pathologische leugenaar en bedrieger is. Nu moet er een beweging op gang komen die de 2 judassen van de CLO en de Moederbond ( Hooghart en Schneider) afzetten als voorzitter , waarna het hele land moet worden plat gelegd.
  Hooghart is beloond door Bouterse met een zetel in de assemblee ,terwijl hij niet eens erg veel stemmen heeft gehaald.
  Onlangs uitte Hooghart zijn verbittering in een interview dat Venetiaan hem “niet eens op de 15e plaats”wilde zetten bij een vorige verkiezing.
  De ambtenaren betalen nu de tol voor het “smeergeld” dat Hooghart heeft ontvangen van Bouterse..
  Een bewuste actie van deze, toch wel sluwe vos , om Hooghart die het grootste deel vd ambtenaren vertegenwoordigt , te faciliteren zodat hij een tandeloze tijger wordt als bondsvoorzitter .. Sowieso vind ik die 2 petten die Hooghart op heeft ( assembleelid dat de NDP steunt en bondsvoorzitter) onverenigbaar met elkaar.
  De belangen vd ambtenaren kunnen hierdoor niet gediend worden omdat Hooghart trouw heeft beloofd aan Bouterse.


  Maak melding

 12. En toch beweerde die ene vrouwelijke NDPster, van wie ik de naam vergeten ben, dat de NDP de partij van dialoog is. Volgens mij weet zij niet wat het woord dialoog betekent.


  Maak melding

 13. VSB voelt zich gepakt.
  Zitten er zoveel niets nutters en onwetende in de vsb.
  Het roer moeten ze overgeven aan mensen die denken niet gepakt te worden.
  Mensen die niet in eigen belang handelen.
  Tijd voor vernieuwing.
  SARI TORI


  Maak melding

 14. Ik begrijp echt niet dat de VSB zich gepakt voelt???? Komt de VSB er nu pas achter dat KUMAKOISI zich nooit heeft gehouden aan een of andere afspraak?

  KUMA doet zijn naam eer aan als CEO van de FIRMA LIST EN BEDROG.

  KUMAKOISI MOESOE FOE WAAAAI, MOESOE FOE HARADANG

  WEG MET KUMAKOISI, WEG MET KUMAKOISI

  Brada nanga Sisa: KUMA WILL HAVE TO GO FOR THE SAKE OF I LOVE SU


  Maak melding

 15. @ W. Whome,

  Jij hebt het aan het rechte eind gehad wat betreft de VSB dat zij zich onsterfelijk belachelijk had gemaakt.

  Wat een kinderachtig gedrag van de VSB.

  Dit was natuurlijk te voorspellen dat KUMA de gemaakte afspraken naast zich neer zou leggen.


  Maak melding

 16. Speelt VSB het spelletje mee??

  De president heeft duidelijk gesproken van “aanhouden” en niet van herroepen.

  Voor het IMF is het zogenaamde overleg genoeg om aan te
  nemen dat de regering met relevante groepen heeft gesproken.

  Grote demonstraties of niet er is geen weg terug!
  Jullie zijn zoals altijd weer te laat uit je winterslaap ontwaakt.


  Maak melding

 17. Ik had in een eerdere posting reeds gemeld dat er volgens bekomen inlichtingen een reshuffeling van ministers staat aan te komen. .Ik vermoed dat Bouterse wacht tot na de bezegeling van de overeenkomst met het IMF en daarna over zal gaan tot reshuffeling van zijn kabinet. Ik denk dat o.a. Dodson en Dora het veld gaan ruimen.
  Mocht het CHS en de voorzitter van DNA uiteindelijk daadwerkelijk uitvoering geven aan de terugroeping van Chitan en Sapoen ( wat allang had moeten gebeuren) zal minister Noersalim van Binnenlandsezaken ook terug moeten treden.
  Ik denk dat de 2 overlopers er op termijn niet onderuit zullen komen , want dat zou betekenen dat de oppositie ( indien ze consequent is) de rest van het zittingstermijn niet zal meedoen met de stemming van besluiten cq wetten. Volgens mij kan dat leiden tot een constitutionele impasse in het parlement., ongeacht of de coalitie de meerderheid in het parlement behoudt.
  Ik hoop dat JOJO zijn deskundig licht over deze casus kan laten schijnen en de posters op WKN informatie hierover kan verschaffen.


  Maak melding

 18. @robinho,

  Het zou mij niets verbazen want KUMAKOISI is een KANJER in het reshuffelen van mini-sters.
  Het zou mooi zijn als Dora zou worden gereshuffeld? Zij gaat echt janken als een Baby.

  CRY ME A RIVER OR A RIVER OF TEARS


  Maak melding

 19. Dit is dictatuur mie boi niks aan te doen!!!
  Jammerrrrrrrrrr dat onze swietie sranang binnen 6 jaren naar de kloten is gegaan.
  Sarie sarie.


  Maak melding

 20. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID.

  Men is reeds meerdere malen gewaarschuwd voor de Volksmisleider doch door confrontatie met zijn valse beloftes en leugens worden de ogen weer geopend.

  http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/god-moet-ingrijpen-in-suriname/

  Economische belangen boven moraal belangen?

  Denk goed na over welke God u het heeft, en tot wie u bidt, en hoe oprecht u van Hart bent. Anders kunnen gebeden een averechtse werking hebben. Een zuiver innerlijk van de mens is daarbij ook noodzakelijk om werkelijk Genezing en Verbetering tot stand te brengen!!

  De ware Zuivere God ( van het Licht) is niet verbonden aan leugens…zelfbedrog….machtsmisbruik…..hebzucht….onrecht, maar aan Eerlijkheid…..Waarheid…..Rechtvaardigheid.

  Licht en Waarheid maken Vrij….. zorgen voor een Helder bewustzijn…..voor Zuiverheid en Rechtvaardigheid tot in den Eeuwigheid!

  Message from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 21. @Sabatoe Franse,
  Zijn je ogen in je kont.
  Waar is al het ontwikkelings geld gebleven.
  Zie je sport accommodaties,ziekenhuis,en recreatie oord in Suriname onder het bewind front.
  Nee dus jaren gingen ze op bedel toer en spoorlijn is stille getuige.
  Omdat men niet wist te plannen.
  Deze regering doet soms ook domme dingens maar in die 6 jaar zijn wij nu beter af.


  Maak melding

 22. Een groot deel van de kosten voor het operationeel houden van EBS wordt door de Surinaamse overheid gesubsidieerd.Sommige bronnen beweren dat zelfs meer dan 50% door de overheid financieel wordt gedekt. Dit is een zeer ongezonde situatie.Ondernemers profiteren van deze subsidie omdat meer dance helft van hun energieverbruik door de overheid wordt betaald.
  🌴
  Er is mijn inziens niets mis mee als de overheid aankondigde dat zij zich zal terugtrekken en dat bedrijven nu zelf de volledige energierekening moeten betalen. Veel van de ondernemers hebben in de loop der jaren misbruik gemaakt van deze situatie.
  🌿
  Neem nou de harde bewijzen tegen de NPS ondernemer Chiragali.Deze man heeft jaren illegaal electriciteit afgetapt van EBS.Omdat het een NPS er is neemt Jojo jet op voor deze niet eerlijke ondernemer. Er zullen nog meer lijken uit de kast rollen als EBS efficiënter haar werk zal doen.Met name de grootverbruikers schijnen misbruik gemaakt te hebben van de situatie.


  Maak melding

 23. VSB een lachtertje.
  DDB himself kwam op 12 mei met een verklaring omtrent “aanhouden” van de stroomaanpassingen.hij zei niet “afblazen”
  Wat heeft deze organisatie toen weerhouden de akties niet te ondersteunen? Ja zaten op dialoog te wachten. Bij DDB heeft niemand inspraak.Hij stelt je slechts op de hoogte van zijn plannen.maar lijkt mij meer dan billijk.niemand verwacht van een zittende regering bij het volk te gaan en vragen om advies toch!!
  Bijv moesje zullen wij de watertarieven aanpassen? Antwoord van moesje is zondermeer “neeeeeee”.
  Hoe regeer je het land dan als er naar een ieder geluisterd moet worden?

  in geval van samenwerking (Zakenkabinet) was dit wel mogelijk geweest. Had je vanuit elke groepering een vertegenwoordiger in die regering. Nu zijn wij overgeleverd aan de haai en zn volgelingen. Dit alles dankzij oppositie.
  My point is voor velen sucks but the reality.


  Maak melding

 24. Wat een koppige VSB.Geen wonder dat ze van alle kanten genaaid worden omdat zij het zelf toelaten !!
  De surinaamse bevolking wil verlost worden van deze criminele ndpo regering alleen de VSB gelooft nog heilig in ze.!! Daarom dat ik zeg ..MENSEN WACHT NIET OP DE VSB, ga door met jullie actie!!


  Maak melding

 25. De grote leugenaar Desiré kent alleen de Desiley of de Boutaloog d.w.z. de gesprekpartners moeten alleen luisteren wat hij te vertellen heeft (de ouderwetse monoloog) en verder mogen ze hun mond alleen open doen wanneer hij hen zijn beslissingen door de strot duwt. Komen er klachten uit de samenleving, dan zegt onze notoire leugenaar zonder meer dat hijzelf het niet zo gewild heeft, het is de schuld van zijn visieloze gesprekpartners, het z.g.n. ‘a no mi syndroom’.


  Maak melding

 26. @Jacobus,het programma is vast gevuld met verhalen over kommer en kwel in de samenleving. Ik heb nu op dit moment geen tijd om naar de video te kijken.Keek even vluchtig maar kon het niet in een oogopslag vinden.Het zal me niet verwonderen als de mensen lopen te klagen over de dure prijzen. De oorzaken van de prijsstijgingen zijn duidelijk.De importen zijn duur omdat bijna 95% van alle goederen wordt geimporteerd en het land heeft weinig inkomsten in harde vreemde valuta. Als men in Suriname alles zou zelf zou produceren waren deze problemen niet ontstaan.Maar de grote importeurs verbonden aan VHP en NPS zullen voorkomen dat men in Suriname veel meer zelf gaat produceren omdat hun lucratieve handel in gevaar komt.Zo werkt het mechanisme verbonden aan de oude politiek in Suriname.🇸🇷


  Maak melding

 27. @ RobG

  ”Deze man heeft jaren illegaal electriciteit afgetapt van EBS.Omdat het een NPS er is neemt Jojo jet op voor deze niet eerlijke ondernemer.”

  U bent een fantast.

  1) Er is niet vastgesteld dat Chiragally jaren illegaal elektriciteit aftapt. Hij heeft 4 maanden niet betaald en misbruik gemaakt van de aansluiting in een leegstaand deel van het complex waar het hotel deel van uitmaakt. Van die aansluiting betaalde hij de rekening wel.

  2) Ik heb Chiragally gezien het illegaal aansluiten van het hotel op de aansluiting van het voormalige casino zelfs verweten een misdrijf te plegen.

  3) Chiragally heeft een aanzienlijk slimmere advocaat dan EBS

  4) Ik hen slechts gesteld dat het een zooitje is dat gemaakt is door EBS door onhandig te handelen.

  Beste RobG als alles wat u beweert van het zelfde niveau is kan vastgesteld worden dat veel uit uw grote duim komt


  Maak melding

 28. @Real anoniem
  De VSB is geen politieke organisatie. Geen enkele politieke partij is erin vertegenwoordigd.Dat de VSB wil praten met de NDP en genaaid wil worden is hun goedrecht.Het volk hoeft niet op de VSB te wachten want ze betekenen niks goed.Geef de oppositie geen schuld want naar hun wordt eenmaal niet geluisterd door de ndpers in het parlement!!Of ze worden monddood gemaakt of ze krijgen de kans niet voor een epreekbeurt.
  Stel je voor de rechter en zijn vonnisw beiden worden genegeerd door de ndpers laatstaan…..


  Maak melding

 29. Inderdaad, alle voorgaande en huidige regering zijn zakkenvullers, maar dat is het werkelijke kant van de politieke psychologie., je moet wat kunnen verdienen, maar niet zo een manier waarop het nu gebeurd.
  El vene heeft veel reserves opgebouwd, appeltje voor de dorst, zegt men wel erns.
  Maar het neemt niet weg om bouta een kans te geven, ieder mens verdient een kans, maar deze klojo komt nooit meer, na dit termijn.
  Kom op betogers, kom nu op voor je rechten….


  Maak melding

 30. RobG

  “De oorzaken van de prijsstijgingen zijn duidelijk.De importen zijn duur omdat bijna 95% van alle goederen wordt geimporteerd en het land heeft weinig inkomsten in harde vreemde valuta”

  Het wordt vervelend maar onder de regering Venetiaan werd er een evenwicht gehouden tussen export en import.
  Onder Bouterse is reeds vanaf 2011 een onevenwichtigheid ontstaan die hij slechts versterkt heeft en waar tegen nog steeds geen maatregelen genomen worden.

  Alle niet noodzakelijke en luxe goederen belasten met invoerrechten zou een stap kunnen zijn.
  Wat doet Bouterse hij doet een Yuan Swap om rotzooi uit China te kunnen blijven importeren zonder dat het direct effect heeft op de deviezen.


  Maak melding

 31. @Robinho

  Ik ben zeer verbaast over de Sapoen / Chitan tragedie.

  1) Er is een terugroep wet (goed of fout doet er niet toe).
  2) De wet is door de rechter een aantal malen getoetst en voorlopig ligt er een bij voorraad uitvoerbaar vonnis. Er zijn vacatures en die moeten ingevuld worden.
  3) De rechter heeft bepaald dat in overeenstemming met de wet is terug geroepen, het CHS geen toetsend maar een uitvoerend orgaan is.
  4) Na uitvoering van het Vonnis kan in bodemprocedure bepaald worden of het vonnis standhoud of niet.
  5) Het CHS heeft schijnbaar gedaan wat het moest doen en trekt nu de handen van de casus af omdat lagere en andere instanties (kiesbureau Wanica en Saramaca/ resp de DNA) moeten handelen. Iets wat niet in het vonnis verwoord is.
  6) Het voorgaande leidt tot een status quo. Waarin Simons en de Kiesbureau nu doen als of hun neusbloed en feitelijk de wet onuitvoerbaar maken.
  7) Het ondemocratisch gedrag en strikt formele gedrag van Simons is stuitend te noemen en blaast de trias politica op.
  8) Ik denk dat er strikt formeel een basis is voor het handelen van Sapoen/Chitan en Simons en dat Kanhai met zijn obstructie technieken die basis gevonden heeft.
  9) Moreel gezien is er in mijn ogen nu een niet functionerend parlement aangezien de wet stelt dat de DNA uit 51 leden bestaat en er 2 leden conform de wet terug geroepen zijn.
  10) Door dat het CHS geen zeggenschap heeft over de DNA resp. haar voorzitter en over de kiezbureau’s in Wanica en Saramacca is er een gat in het proces ontstaan waardoor Simons in troebel water kan vissen.
  11) Het lijkt mij zinvol dat de oppositie een zaak aangat spannen die het parlement onwettig verklaart en dat niet alleen in de Surinaamse rechtsgang maar de internationale rechtsgang.
  12) Moreel gezien kan het gedrag van Simons en dat van de regering (overeenkomst IMF zonder enige transparantie gezien worden als een staatsgreep. De regering en de voorzitter van de DNA maken het toezicht van de DNA immers onmogelijk.


  Maak melding

 32. @Rampie,

  een poli is nog geen ziekenhuis, een recreatieoord vult je kont niet en de frontregering was nooit en te nimmer crimineel bezig.
  Het liefst bedelen dan stelen!!!!! Vies en vuile stront rat dat je bent.


  Maak melding

 33. @w whome
  Kudos. Je hebt weinig woorden nodig gehad om de vsb totaal te beschrijven. Kinderlijk gedrag. Het zal blijken dat velen hier last van hebben..


  Maak melding

 34. Greetings to the Friends from Suriname and blessings from our great President, His Excellence

  R. Mugabe.

  Friends,

  His Excellence President R. Mugabe received e-mails from some friends from Suriname to bail

  out your great country, since it is in deep financial crisis. His Excellence ordered me to

  give you the tools how to come out of this crisis and come out better and stronger.
  I have given you 4 points till now to implement in your policies. These were: kick out the

  colonialists and their companies, create a workforce and intellect, control the labour force.

  Today I’m going to tell you about point 5: how to attract wealth.

  So let’s start with: what is wealth? Some of you will say it’s money, others will say it’s

  possession like cars, bungalows, production houses etc. My point of view is: wealth is

  capability and confidence coupled to actions. A capable person can turn mud into gold if he

  has the confidence also. So how to create capability? Every knowledge starts with observation.

  Observe your self each minute, observe your spoken words, your actions, your mativations, your

  wishes, your shortcomings, your fears and your ambitions. Find out what you lack most and take

  a vow to obtain that. Find out what you have in abundance and share that freely. Be honest to

  yourself and to others. Be gentle and kind, courageous and determined and righteous. Never

  threaten others nor insult anybody, live moderately and minimise your needs. Speak softly, eat

  less, eat what your stomic can digest and in that quantity also. Respect animals, plants,

  humans, Gods, the earth. Protect them. Feed them if you have plenty, ask the rich to

  contribute to the needy, ask the needy to become zealous, never waste any material, keep your

  life simple and always analyse your deeds and thoughts: have they been selfish or divine. Lean

  toward divinity and appreciate nature. Let nobody plunder mother nature and punish those who

  do so. Nourish a culture of hospitality and joy. Always serve others, be cleanly and hygienic.

  If you do these things, then your brain will release the right hormons, which in turn will

  make you feel good, your soul will attract divine energy and knowledge. Your capabilities will

  grow and answers to problems will pop up themseves. You will already know the answer even

  before the question is posed.
  So friends, this is a complete change of lifestyle which His Excellence R. Mugabe himself

  lives. He asked me to pass this through to the friends in Suriname. Of course you will be

  needing guidance. His Excellence is ready to provide this. Your great President and Leader can

  open an embassy here or allow us to open one in Suriname and we can send instructors who will teach you to live a healthy and divine life.

  Yours truly,

  On behalf of His Excellence R. Mugabe,
  Robert R. Moegaba.

  vrijdag 20 mei 2016 om 18:11 uur.


  Maak melding

 35. VSB jullie hebben DDB de voordeel van de twijfel gegeven door naiviteit en leven jullie buiten de Surinaamse realiteit?

  DDB staat symbool voor list en bedrog: onbetrouwbaar, sluw en onsportief.


  Maak melding

 36. @Rampie

  Alle geld van de DIJKEN is VERDWENEN !

  De Dijken waren gepland, er was begroot en de gelden
  waren gereserveerd,
  maar door NDP-manipulatie lopen duizenden inwoners
  van Sranang thans GEVAAR !

  DESI-OVERLEG-AUW-KOME, heeft al deze gelden VERKWANSELD !!!

  PS : Plus alle reserves ad 900 MILJOEN bij de CBvS GESMOLTEN !

  En ook nog AL ONZE STAATSGOUDRESERVE, weggehuppeld, volgens Desi !

  Overleg met het VOLK E KOME ETE !!!


  Maak melding

 37. Maar het is niet alleen de schuld van de oppositie, maar vooral van de bevolking. De bevolking is vooralsnog niet bereid de straat op te gaan als de oppositie daartoe oproept.

  Sab ke gaar phate hai dar ke maare.


  Maak melding

 38. PARAMARIBO – in Suriname (Akmos), vindt dat dialoog nu een gepasseerd station is. De organisaties die nog voor dialoog waren, hebben hun les geleerd. “De Akmos heeft reeds lang het standpunt ingenomen dat het geen zin heeft om bij de duivel te biecht te gaan,” zegt Binda in gesprek met Starnieuws. Binda vindt dat het bedrijfsleven en de vakbeweging alle vertegenwoordigers uit de Staatsraad, de Sociaal Economische Raad en het Tripartiet Overleg, moet terugtrekken. “Als de leiding van het land niet naar het volk luistert, moet ze de consequenties dragen,” meent de voorzitter van Akmos. Volgens Binda zal de economie binnen enkele maanden in elkaar donderen, waarbij grote werkloosheid, schaarste aan goederen, faillissement en geen verdere investeringen aan de orde van de dag zullen zijn. “De criminaliteit zal hoogtij vieren en er zal een leegloop aan kader zijn. Daarom geven wij de president in overweging om de eer aan zichzelf te houden. Zo kan hij voorkomen dat er burgerlijke ongehoorzaamheid en onrust ontstaan,” stelt Binda. Hij benadrukt dat de regering in niets dialoog kan voeren, want het Internationaal Monetair Fonds bepaalt wat er zal gebeuren. Praten over de stroomtarieven heeft geen zin, want de regering laat zich dicteren door het IMF. Daarom moesten de tarieven teruggezet worden op de website van EBS, terwijl er nog zogenaamd dialoog werd gevoerd. “De regering heeft haar keuze al gemaakt en dialoog brengt geen oplossing, zolang het IMF in het spel is,” concludeert de Akmos-voorzitter.

  DE BEER GAAT NU ECHT LOS.  


  Maak melding

 39. de vsb is niet gepakt ………boterse heeft de hele kamasutra op ze beoefend.
  het spreekwoord ; de vos verliest zijn zonen maar niet zijn vieze streken is wederom van toepassing…..deckologisch bekeken.
  zelfs die luiaard die onlangs uit een boom is geplukt weet dat zodra boterse zijn mond open doet er alleen maar leugens uit komen.
  met boterse , aka de monoloog man , valt niet te praten.
  het parlement en met name de floppositie wacht al jaren om een dialoog met hem aan te gaan.
  zelfs op boxtel word er met smart op hem gewacht.
  uncle sam wilt ook van gedachten wisselen met hem.
  who te frog is de vsb om te denken dat zij wel even een dialoog met boterse of een lakei van hem zullen aangaan.?


  Maak melding

 40. Het probleem in Suriname is dat NIEMAND ARM DURFT TE ZIJN.
  Niemand die denkt van, to hell met de consequenties, ik ga deze regering afzetten omdat ze duivels is.


  Maak melding

 41. DDB kan mij niet verrassen..ik had erop gerekend..niets wat uit zijn mond komt neem ik serieus..Nog steeds geloofd een groot deel van de bevolking nog alles wat deze man zegt.En ze applaudisseren er ook bij..nou dan mag je het doen als de rekening binnen komt…Surinamers ik vraag niet meer om de acties van C.H te steunen..als het water jullie tot de neus reikt en Jullie dreigen te verzuipen zullen jullie eindelijk tot actie overgaan…of wanneer er meerdere bezuinigingen komen..I’m watching hou all


  Maak melding

 42. Bouta djompo lieba!
  Ie fuck a kondre behoorlijk up!!!!
  Mie na woorde jongu!!!!!!
  Liever ie dede jere!!!!!
  A moro betre gie a kondre je begrijp!!!!


  Maak melding

 43. JoJo
  @Robinho : …\\

  Jojo,
  wat ik me afvraag is dit: Moet CHS de procedure volgens zoals wordt beschreven?
  Bij reguliere verkiezingen worden de gekozen kandidaten op de besproken wijze , via het stemburo van hun kiesdistrict?, aan CHS doorgegeven alszijnde gekozen ?

  Maar in het geval van een terugroeping is men toch niet verplicht om dezelfde procedure te volgen?De omstandigheden zijn niet hetzelfde, de procedure zou dan ook niet hetzelfde hoeven te zijn; gelijke gevallen gelijke behandeling maar de gevallen zijn niet gelijk. Tis maar een opmerking/vraag mijnerzijds.


  Maak melding

 44. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Op vrijdag, 13 mei 2016 was er een protestdemonstratie georganiseerd door Raad van Vakcentrales, waaraan iedereen, werknemer en werkgevers/ondernemers aan konden deelnemen.

  Vereniging Surinaams Bedrijfsleven voelt zich gepakt.

  De vraag is, waar was je toen? Jullie gingen uit dialoog met DDB.

  Dialoog Met DDB?, Weet DDB Wel Wat Dialoog is of is het meer de crimineel die het bevel geeft.

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  “DDB!, you cannot fool all the people all the time”.

  zie jouw luchtkastelen:
  – 18000 woningen,
  – Alle leerlingen een mobile telefoon,
  – Alle leerlingen een laptop,
  – bruggen over de grensrivieren van Suriname,
  – Trein/tramverbinding van Poelepantje naar Onverwacht,
  – Vierbaansweg van Paramaribo naar Brazilië,
  – Schoolmaaltijden,
  – Cassavefabriek,
  – Voedselschuur van het Caribischgebied,
  – Tweede Dubai,

  De Dief Roept Heel Hardt: Houdt De Dief!
  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  De Hoge Elektrische Rekeningen Van EBS Kan Het Gewone Volk Niet Betalen, Ook De Ondernemers Niet. Die Dit Zullen Doorberekenen Naar De Gewone Man/Vrouw. Het Leven Wordt Voor De Arme Man/Vrouw Alleen Maar Duurder. De Kosten Stijgen En Het Surinaams Geld Ontwaard.

  Sranansma Oe Wiki
  Time4Change!

  Leve De Democratische Rechtsstaat

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers

  Waar was


  Maak melding

 45. Jojo,jij blijft het ontkennen.Het het beleid van Venetiaan werd zwaar financieel ondersteund door DenHaag.Venetiaan hoefde geen rekening te houden met de mondiale economische crisissen van die perioden.In Nederland moesten wij de buikriem aanhalen maar Venetiaan hoefde dat niet te doen omdat Nederland voor hem garant stond. De huidige regering moet het alleen doen met de verdiensten die Suriname krijgt uit de export.De prijzen van de Surinaamse exportproducten zijn wereldwijd gekelderd en de gevolgen zijn voor het land en de regering merkbaar.Dit soort informatie kan je ook in de Internationale media vernemen.Jij en de oppositie in Suriname zijn uit op het verkrijgen van macht.De tegenstanders schromen er niet voor om leugens te verspreiden om macht te verwerven.


  Maak melding

 46. Passant de kosten voor het opwekken van elektriciteit zijn veel hoger dan de prijs die bedrijven en burgers voor betalen.De overheid heeft altijd geld toegelegd om de kostprijs laag.De overheid heeft altijd voor Sinterklaas met zijn gratis cadeautje gespeeld.Als Suriname op deze manier verder wil gaan moet men geen steun gaan zoeken bij het IMF,Nederland en andere Internationale financiële organisaties.Deze organisaties en landen zijn geen filantropische instellingen.Nederland heeft ook hard ingegrepen op de Antilliaanse eilanden om de economieën gezond te krijgen. In Suriname moet het volk economisch gaan leren denken.Er is geen andere keus.


  Maak melding

 47. @RobG,

  Waarom kun je niet erkennen dat ook Bouterse ontwikelingshulp zou hebben gehad indien hij de mensenrechten had gerespecteerd? Hij heeft alle hulp zelf afgeslagen door te gaan moorden. Dat is zijn eigen verdienste geweest en niet van een ander!! Be real, man.


  Maak melding

 48. @RobG: In Suriname moet het volk economisch gaan leren denken.Er is geen andere keus.

  Besef je wel wat dat betekent? Dat mensen zelfstandig gaan beginnen na te denken. Wie gaat nog op Bouta stemmen indien hij zelf kan nadenken en geen subsidies meer krijgt?


  Maak melding

 49. @Rampie
  “@Sabatoe Franse,
  Zijn je ogen in je kont.
  Waar is al het ontwikkelings geld gebleven.
  Zie je sport accommodaties,ziekenhuis,en recreatie oord in Suriname onder het bewind front.
  Nee dus jaren gingen ze op bedel toer en spoorlijn is stille getuige.
  Omdat men niet wist te plannen.
  Deze regering doet soms ook domme dingens maar in die 6 jaar zijn wij nu beter af.”

  “spoorlijn is stille getuige”….en wie had nu weer het Kabalebo project afgeblazen? ga weer naar school…je bent zeker fo soso naar school geweest.


  Maak melding

 50. @Desi-Slaafje-ROB-G

  STOP met babbelen over andere politici, DESI heeft 900 MILJOEN verspeeld bij de Centrale Bank !

  DESI zorgt ervoor dat de GOUDVOORRAAD nagenoeg GEHEEL is VERDWENEN !

  GELD gereserveerd voor bouw DIJKEN is ook WEGGEWANDELD onder bewind DESI !

  DEVALUATIE SRD GAAT ELKE DAG verder !

  HOOFDVERDACHTE 8 December MASSAMOORD
  op ONSCHULDIGEN, DESI B., SABOTEERT
  nog steeds deze Strafzaak (MISDADEN TEGEN DE MENSELIJKHEID) !

  DUS…. …… Robje-G, BABBEL AUB OVER DE SURINAAMSE RAMP, DDB !!!

  PS : Regering Sranang, door DDB WEGGEMOFFELD/
  WEGGESCHOPT, EN VERVANGEN door
  IMF-CIA-DEA-BEWIND !!!

  TJEK de NIEUWE COUP VAN DDB !!!


  Maak melding

 51. volk , waar wachten julli nog op , is het niet genoeg off wacht u, op nog meer , iff a, bita moes kong mik a, kong , wand baas , sabie ouw ga, ollo , ating doro , volk reverendum , da , moes foe brong , met zijn boefjes groetjes van pawiro


  Maak melding

 52. @ bimaru
  astavarken heeft die paarse bana al vaak gegeten.
  een uitgebreid verslag zal hij je desgevraagd geven.

  @ jojo
  word je niet moe om rob g die paarse spiegel voor te houden ?
  laat robbie je niet voor de gek houden met zn bloedneus act.
  hij weet precies hoe de vork in de steel zit.
  een rechter zou rob g kwalificeren als een verdachte die hardnekkig ontkent tegen beter weten in.


  Maak melding

 53. Ondanks de vele waarschuwingen had alleen de VSB nog geloof in een dialoog met Bouta. Ze hebben op een pijnlijke wijze ontdekt dat je niet met de duivel kan onderhandelen.
  Maar, rijst de vraag, Is Bouterse nog een duivel of intussen een slaaf van het IMF verworden?
  Ook zijn de woorden van Bouta verkeerd geïnterpreteerd.
  Bouta had het over energietarieven aanhouden, niet over uitstellen, afstellen en/of afschaffen.
  Nu is het overduidelijk geworden dat Bouta het slaafje van het IMF is geworden. Zij en niet Bouterse bepalen nu wat in Suriname gebeurt. Ik denk niet dat onze Bouta gelukkig zal zijn met deze positie omdat onze Bouta altijd de regie in handen wilde houden en nu is er een andere regisseur, die het voor het zeggen heeft in Suriname. Ja, Bouta eigen schuld , dikke bult. Boontje komt op zijn loontje. Ik wens je gelukkige jaren toe als slaafje van het IMF. Nu zal je ervaren wat het is om jouw volk, de DNA etc. onheus te behandelen. Wat ik wel van jou verwacht is dat je wel open kaarten speelt met het volk.
  Volk van Suriname : U moet nu rekening houden met het feit dat Bouterse geen moer meer te vertellen heeft in het lajjnd.


  Maak melding

 54. Waarheidscommissie, Je krijgt van mij een 1,0 voor jouw examen Economie.Jij snapt er niets van.Ga een Beroepskeuze test afleggen zodat duidelijk wordt voor welk beroep je geschikt bent.📓📔📚📗📖📙📘📂📁🗃🗳🗄📋


  Maak melding

 55. De KUMAKOISI ECONOOM a.k.a LAUWPIE heeft Waarheidscommissie een 1.0 gegeven voor het examen Economie?

  Als docent Psychische Aandoeningen krijgt jij van mij een 10 voor RobGekte!!


  Maak melding

 56. Gast X

  Ik heb de indruk dat het CHS zich de positie aan meet dat de vacature van onderen af in gevuld moet worden en zij gaat zitten wachten op een actie van het stembureau Wanica en Saramacca.

  Ze zullen dus lang wachten.

  Hier zit schijnbaar een foutje waar de terugroep wat niet heeft voorzien in eenduidige procedures.


  Maak melding

 57. het is goed,dat dit ka volk… nog 5 …nu pinaard..

  laat ze maar lijden,dan worden ze wel een keer wakker wanneer het laat is geworden..

  vooral de afro suri met die kleine indiaan die altijd een minachting heeft voor andere volkeren en die altijd willen overheersen over de anderen,laat ze nu voelen hoe het is,om zelf onder te lijden….

  de hindoestaan,javaan,chinees,die redden het wel,maar die blakas die vooral bij lantie om een honger loon smeken elke maand hebben het erg slecht nu..

  maar het is hun eigen keus,ze willen niet anders dan bij pa lantie zeven even zijn..

  ze zijn te lui om hun handen uit de mouwen te steken..


  Maak melding

 58. @Buck Fouta

  RobG is slechts humor, Hij heeft last van het Stockholm syndroom. Hij kan zich niet los maken van zijn gijzelnemer.

  Hij weet wel beter. Het gaat om de andere fans die steeds minder van zich laten horen of slechts kunnen schelden.
  Het voorhouden van de Spiegel en het geen antwoord hebben vreet aan de zelfverzekerdheid en zal uit eindelijk leiden tot een implosie

  Het is te hopen dat er na Bouterse mensen zijn (ook binnen de NDP) die de ratio eindelijk eens laten zegge vieren en corruptie uit gaan banen (de eerste winst).

  De oplossing zit niet in de namaak economie van de banken maar in de economie van zelfredzaamheid.

  Staak de onnodige import en leer dingen langer te gebruiken en nuttig te maken. Daarom zie ik ook de ontvlechting van Brokopondo als de grote kickstarter. Stel je voor dat men voor de opwekking van Brokopondo stroom de Waterkrachtprijs in plaats van een prijs op basis van HFO gaat betalen. Voeg daar aan toe besparende maatregelen en de hele prijsdiscussie wordt een stuk vriendelijker als men met de zachte leningen die mogelijk worden EBS ook nog eens gaat saneren en SPCS van Staatsolie los weekt en de onrust zal een stuk minder worden.

  Ga net als SOMO planten ga de houtsector en de informele goud sector saneren en Suriname kan in een jaar op eigenkracht gered worden.


  Maak melding

 59. Waarom kan de EBS niet de juiste kostprijs die een debiteur moet betalen weergeven.

  Laat ze een kostprijs maken die efficiënt is en daarna een rekening die een klant moet betalen.
  De EBS moet niet alleen schreeuwen dat de subsidies afgeschaft moeten worden. De kostprijs moet goed gespecificeerd zijn.

  Hierop wil ik het houden en dan zou ik en het Surinaamse volk willen zien.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 60. @Robje-G-de -Huisslaaf-van Desi

  Volgens uw NDP-ECONOMIE is het logisch om met Honderden MILJOENEN een SRD-Munt te steunen,
  terwijl de DDB-regering, zelf tegelijkertijd de Begrotingen
  met MILJARDEN overschrijdt !

  Bouta rekenkunde : 1 + 1 =VIJF !!!

  VIJF uitgeven, terwijl je verdiensten EEN bedragen !!!

  PS : De wereldmarktprijzen hebben bij de CBvS., 1,8 MILJARD aan Ongedekte Srd’s gedrukt en
  UITGEGEVEN ! NIET DESI B !!!

  Desi zit thans gevangen in de IMF-CIA-KRAVANA !!

  HOEVEEL DUIZEND AMBTENAREN WORDEN ONTSLAGEN Robje ????

  A VOLK e KOME !!!


  Maak melding

 61. Gods molen maalt langzaam maar zeker.
  Voor de duivels als “bouters” is gods molen gestopt met malen.WANNEER GAAT SURI VAN DEZE EGOIST VERLOSSEN.wanneer gaat deze man DOOD
  Hij denk niet aan het volk.zijn eigen zinnen bevredigen gaat voor.het volk lijdt….zo what.hij heeft het goed.


  Maak melding

 62. @ROBJE-G-HUISSLAAF-van-DESI :

  Sranan-Volk scandeert, door de CORRUPTIE/DIEVERIJ

  en het NDP-FAILLISSEMENT van Onze Staat, steeds

  luider :

  BUCK FOUTA !!!!!

  BUCK FOUTA !!!!!

  BUCK FOUTA !!!!!

  PS : NDP-clan, POT DENG MILJARDEN-RESERVES BAKKA !!!!!
  POT A MONNIE FU A VOLK BAKKA INI STAATSKAS !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.