SOL exporteert 1ste grote lading premium diesel

21

SOL Energy Resources Incorporated heeft deze maand 35.000 barrels (ruim 5,5 miljoen liter) premium diesel afgenomen bij Staatsolie in Suriname. Vanaf de introductie van dit product, samen met premium gasoline op 13 december 2015, is dit de eerste keer dat er zo een groot volume is geëxporteerd. De lading is op 11 mei opgehaald door de onder Britse vlag varende Georgina P.G. olietanker. Vanaf december vorig jaar heeft Staatsolie in totaal meer dan 100.000 barrels (bijna 16 miljoen liter) premium diesel geëxporteerd naar voornamelijk Barbados en Trinidad.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. @ Hoera!

  Als ik de avond van tevoren vier djogo’s heb genuttigd, produceer ik net zoveel als in die tanker gaat. Een druppel op een gloeiende plaat.


  Maak melding

 2. Hier heb je het weer drie reacties van de luipaarden allemaal spreken voor zich.
  Jullie president kan nooit wat goed doen in jullie ogen.
  Zijn jullie dom of ziende blind.
  Of zijn je eigen roots aan het bedriegen.
  Om te zien dat schaamte niets voor jullie betekent.
  Ik schaam mij om jullie Surinamers te noemen.
  Vluchtelingen komt heel dicht in de buurt of tewel landverraders.


  Maak melding

 3. Dit is het eerste tevens het laatste lading,geloof het maar!
  En idd niemand weet wat de winsten en de verliezen hiervan zijn !!!
  De zoveelste geheim van deze incompetente NDP regering.
  Alleen de ndpers onderling weten hiervan de rest wij dus mogen raden,


  Maak melding

 4. Greetings to the Friends from Suriname and blessings from our great President, His Excellence R. Mugabe.

  Friends,

  His Excellence President R. Mugabe received e-mails from some friends from Suriname to bail out your great country, since it is in deep financial crisis. His Excellence ordered me to give you the tools how to come out of this crisis and come out better and stronger.
  I have given you 4 points till now to implement in your policies. These were: kick out the colonialists and their companies, create a workforce and intellect, control the labour force.

  Today I’m going to tell you about point 5: how to attract wealth.

  So let’s start with: what is wealth? Some of you will say it’s money, others will say it’s possession like cars, bungalows, production houses etc. My point of view is: wealth is capability and confidence coupled to actions. A capable person can turn mud into gold if he has the confidence also. So how to create capability? Every knowledge starts with observation.

  Observe your self each minute, observe your spoken words, your actions, your mativations, your wishes, your shortcomings, your fears and your ambitions. Find out what you lack most and take a vow to obtain that. Find out what you have in abundance and share that freely. Be honest to
  yourself and to others. Be gentle and kind, courageous and determined and righteous. Never threaten others nor insult anybody, live moderately and minimise your needs. Speak softly, eat less, eat what your stomic can digest and in that quantity also. Respect animals, plants, humans, Gods, the earth. Protect them. Feed them if you have plenty, ask the rich to contribute to the needy, ask the needy to become zealous, never waste any material, keep your life simple and always analyse your deeds and thoughts: have they been selfish or divine. Lean toward divinity and appreciate nature. Let nobody plunder mother nature and punish those who do so. Nourish a culture of hospitality and joy. Always serve others, be cleanly and hygienic.

  If you do these things, then your brain will release the right hormons, which in turn will make you feel good, your soul will attract divine energy and knowledge. Your capabilities will grow and answers to problems will pop up themseves. You will already know the answer even before the question is posed.

  So friends, this is a complete change of lifestyle which His Excellence R. Mugabe himself lives. He asked me to pass this through to the friends in Suriname. Of course you will be needing guidance. His Excellence is ready to provide this. Your great President and Leader can open an embassy here or allow us to open one in Suriname and we can send instructors who will teach you to live a healthy and divine life.

  Yours truly,
  On behalf of His Excellence R. Mugabe,

  Robert R. Moegaba.

  vrijdag 20 mei 2016 om 18:11 uur.


  Maak melding

 5. @ Pakira,

  SOL is een werkarm van Shell, maar opereert wel geheel zelstandig. In 23 landen in het Caribisch gebied heeft SOL eigen servicestations, die zij o.a. voorziet van brandstof, smeermiddelen e.d. SOL koopt haar brandstof bij Staatsolie en verkoopt het weer aan buitenlanse bedrijven en te eigen bate. SOL is inderdaad geen Surinaamse maatschappij.


  Maak melding

 6. @ Pindakaas,

  Maak je geen zorgen. De levering aan SOL gaat echt niet ten koste van de binnenlandse vraag. De distilleerderij werkt op 3/4 van haar capaciteit en nog is er diesel genoeg om te exporteren.


  Maak melding

 7. MIJDRECHT – Een paard heeft zaterdagmiddag in Mijdrecht voor nogal wat consternatie gezorgd nadat het in een kledingwinkel was terechtgekomen. De berijder van het paard liep met het beest door de Dorpsstraat toen het dier ergens van schrok en vervolgens de winkel binnenrende en viel.

  Omdat de vloer glad was, kon het beest niet meer opstaan. De brandweer heeft het beest weer op zijn benen gezet. Niemand raakte gewond, meldt de veiligheidsregio. [Telegraaf.nl]

  Een voorbode voor Sinterklaas?


  Maak melding

 8. Zuid Amerikaanse vluchteling zorgt voor paniek.

  HARPSTEDT – Het komt wel vaker voor dat exotisch ongedierte meelift in een kistje fruit of lading hout, maar dat zo’n verstekeling leidt tot de ontruiming van een hele supermarkt blijft bijzonder. In het Duitse Harpstedt in Nedersaksen zorgde een spin op de groenteafdeling vrijdagavond voor grote paniek en evacuatie van alle aanwezigen. Het bleek inderdaad om een gevaarlijk exemplaar te gaan.

  De brandweer kwam eraan te pas om de ongenode gast met hulp van een expert en een dierenarts levend te vangen. Zij determineerden het beest als een Zuid-Amerikaanse bananenspin (Phoneutria) , die te boek staat als agressief en zeer giftig. Grondig onderzoek van het hele pand wees uit dat hij alleen was. De winkel kon zaterdag veilig de deuren openen. De ’achtpoot’ is voor liefhebbers te zien in een opvangcentrum. [Telefraaf.nl]


  Maak melding

 9. Memphis Depay een mislukkeling.

  “Memphis Depay reageerde woedend toen duidelijk werd dat Louis van Gaal hem niet nodig heeft in zijn selectie voor de FA Cup-finale van zaterdag,” de Engelse tabloids schrijven pagina’s vol over de Nederlandse aanvaller, wiens ’toekomst onzeker’ zou zijn. [Telegraaf.nl] Hij moet misschien uitkijken naar een andere club.


  Maak melding

 10. Carl Breeveld gewaarshuwd.

  “Veel dominees, priesters en imams uit het buitenland die hier [NL] komen preken, beschikken niet over een werkvergunning. Kerken en moskeeën blijken de regel die sinds 2009 geldt, niet te kennen. Dat meldt Trouw zaterdag op basis van eigen onderzoek.

  Ook als het maar om één preek gaat en zelfs als er niet eens een vergoeding tegenover staat, moeten zogenoemde religieuze dienaren volgens de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) een werkvergunning hebben van het UWV.
  [Telegraaf.nl]


  Maak melding

 11. Waarom niet? Lees jij geen krant(en)? Waar haal jij je informatie vandaan? Wat is jouw bezwaar tegen wat extra informatie? Waarom vindt je het niet erg wanneer steeds dezelfde rampzalige berichten over de Surinaamse economie en beleid van de regering binnen komen?
  welke bericht vond je het leukst? Van de paard, de voetballer, de dominee of de spin?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.