Suriname aanvaardt handvest Islamitische Conferentie

79

PARAMARIBO, 20 mei – Suriname heeft als lidland het nieuwe handvest aanvaard van de Organisatie van de Islamitische Conferentie, OIC. Het parlement heeft het handvest goedgekeurd. De oppositie noemde het een illegale handeling en liep weg.

Volgens Asiskoemar Gajadien (VHP) is het parlement illegaal bijeen. Twee leden, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, horen er niet. Coalitiepartij DOE stemde niet mee. Het handvest gestoeld op islamitische principes, zou te veel “exclusivisme” uitstralen. “Bij Islamitisch bankieren gaat het om een product, dat aan de klant ter beschikking wordt gesteld. Er is geen rente op”, zegt minister Nirmala Badrising van Buitenlandse Zaken.

Parlementariërs stelden een waaier aan vragen. Onder meer werd gericht op het Islamitische karakter van zowel de OIC als haar financiële werkarm, de Islamitische Ontwikkelingsbank. Breeveld wilde weten hoe het exclusivisme zich verhoudt tot de multiculturele samenleving die Suriname is. Door de jaren heen is met leningen van de bank een groot aantal ontwikkelingsprojecten uitgevoerd.

Bekijk ook:

79 REACTIES

 1. Wijs besluit vd oppositie..eigenlijk moeten ze geen enkele vergadering waarbij de 2 overlopers aanwezig zijn, bijwonen..Niet alleen de stemming is illegaal, maar ook reguliere vergaderingen omdat de 2 rechtmatig zijn teruggeroepen volgend de rechter..
  Breeveld mag dan ontkennen dat er ruzie in zijn partij is, maar het aftellen dat DOE uit de coalitie stapt vordert gestaag..


  Maak melding

 2. Ik heb mijn kandora en kufi al klaargelegd en mijn vrouw haar niqab, want binnenkort wordt iedereen verplicht islamitische kleding te dragen…. Hoort bij de overeenkomst.


  Maak melding

 3. Weer laat men duidelijk zien welke partij en welke bevolkingsgroep SU in de uitverkoop doet. Bijna voor niets af te halen ; 164.000 km2, enorme kustlijn, mooie binnenland, rijk aan grondstoffen, diversiteit aan bevolkingsgroepen en religies. Maar pas op ! de Creoolse bevolking doet alles voor een beetje geld verkwanselt het land aan derden; de Hindoestaanse en Chinezen stropen liever de mouwen op om het land zelf op te bouwen. Aaii baja , na 45 jaar onafhankelijkheid nog steeds kunnen die arme Surinamers niet op de eigen benen staan. Het enige waar Surinamers echt goed in zijn is de handjes omhoog houden. en een te grote mond. Schaam je diep SU !


  Maak melding

 4. Jennifer Geerlings heeft voor de zoveelste maal een voorname rol gehad in het schenden van de rechtstaat..Al deze grondwetschenders moeten vervolgd worden als er ooit een waarachtige integere democratisch gekozen regering aan de macht komt en al de genomen besluiten die onrechtmatig tot stand zijn gekomen moeten dan worden vernietigd..


  Maak melding

 5. Mensen van suriname hoofdoeken klaar zetten de sharia wet komt ook met de lening en als suriname de lening niet kan betalen rarara wat gaat dan gebeuren ….


  Maak melding

 6. Vraag me af hoe palu( gedoogsteun) en Bep hebben gestemd, want als NDP 26 zetels heeft plus de 2 stemmen van de overlopers kom je op 28 stemmen..Wie kan me duidelijkheid hierover verschaffen..kan ook dat een paar leden vanwege een andere reden afwezig waren.


  Maak melding

 7. @dodo
  Mensen van suriname hoofdoeken klaar zetten de sharia wet komt ook met de lening en als suriname de lening niet kan betalen rarara wat gaat dan gebeuren ….
  ———————————————————————————
  Gadverrr,..jullie anti Suris,werken Suriname op ALLES tegen,jullie redimoesoes.zijn ook nog domme aftreksels van die idioot Wilders aan de noordzee.(NOG STEEDS KOLONIALE INVLOEDEN ????),maar dat wisten wij al.hit the road man..idioot !


  Maak melding

 8. @tunggak
  Gefe!iciteerd Astrid Roemer met de prijs. We gaan de literatuur lezen na de crisis. Als we het overleven.
  ——————————————————————————–
  Go sriebie.!,..BIEDJIE DONG !!..Gwe go leesie..Harry mulisch.dong pangkoekoe joe.


  Maak melding

 9. @robinho

  Ik bemoei me er tegenaan. Uitgaande van het reactiepatroon van @rob g, verwacht ik dat je zo gaat uitleggen waarom de zondag niet een rustdag is.


  Maak melding

 10. Suriname gaat voor alles en iedereen door de knieën als en bedelaar voor een aalmoes.

  Het is te zielig voor woorden.


  Maak melding

 11. “When money talks everybody listen”
  Reeds 20jaren lid van OIC nu wordt hun nieuwe handvest aanvaard.
  hoe nieuw is het handvest? Uitgerekend nu op de agenda,waarom niet in de vorige zittingsperiode?

  P.s kanttekening:de leden Sapoen en Chitan zijn illegaal in het parlement. Ook zonder hen was er sprake van meerderheid (26, wel marginaal maar genoeg)


  Maak melding

 12. Opnieuw meisje gered van Boko Haram

  YENAGOA – Opnieuw is een meisje uit Chibok gered, twee jaar nadat ze met een groot aantal medescholieren werd ontvoerd door Boko Haram. De heeft een woordvoerder van het Nigeriaanse leger donderdagavond bekendgemaakt.

  Volgens verschillende mediaberichten maakt de bevrijding van het tweede Chibok-meisje deel uit van een aanval van Nigeriaanse strijdkrachten. Het leger wist 97 gegijzelde vrouwen en kinderen te bevrijden die door Boko Haram werden vastgehouden. Onder hen bleek het tweede meisje uit Chibok te zijn. Bij de aanval in het woud van Sambisa werden 35 terroristen gedood.

  Dinsdag werd de negentienjarige Amina Ali Darsha Nkeki al gevonden. Ze was met haar vier maanden oude baby ontsnapt uit het kamp waar ze door de islamitische terreurorganisatie gevangen werd gehouden. Donderdag werd ze ontvangen door president Muhammadu Buhari. Het was een emotionele ontmoeting. ,,Ik ben net als alle Nigerianen en vele anderen heel blij dat Amina Ali vrij is, maar het is verdrietig te weten wat ze allemaal heeft moeten doorstaan”, aldus Buhari.

  ‘Alles lijkt op een aanslag’

  Sexy Hadid in extreem gewaagde jurk

  ‘Doutzen mooi met diep decolleté’

  Boko Haram houdt de 219 schoolmeisjes die de moslimterroristen op 15 april 2014 in de Nigeriaanse stad Chibok in de noordoostelijke deelstaat Borno ontvoerden, vast in een bos in het noordoosten van het land.


  Maak melding

 13. Breeveld doet er goed aan, zijn minister uit het kabinet te halen, vervolgens zelf bedanken voor deelname aan de coalitie en geen dubbel spel te spelen. Wat hij nu doet heeft veel weg van een poppenkast.

  Hij weet dat zijn stem bij een voltallige NDP fractie niet bepalend is.


  Maak melding

 14. Wanneer kom de Ware,wijze en krachtige Inheemse President met integere beleidmakers ? die niet in de verleiding van Mammon komt,door corruptieschandalen, maar rechtvaardig,sociaalbeleid voor Mens en Milieu voert,en oog heeft voor de Natuur,Voorrang geeft aan de Longen van de Aarde voor het Nageslacht .


  Maak melding

 15. Ik wil niet zo ver gaan als Dodo en de rest…dus ik heb geen hoofddoek etc klaar liggen.Ik weet niet hoe we al die gelden gaan terug betalen.wordt er huiverig van..een laatste greep in de kas..want het volk is nu zo dom neem ik aan om jullie ooit weer te verkiezen..de Ndp niet meer en ook allen die nu wat kunnen en het nalaten..al is het maar je distantiëren van verkeerde handelingen met verkeerde bedoelingen..deze partij en geen van deze mensen mag ooit weer wat te zeggen hebben dan thuis op hun eigen vierkante meters.Wat ik nooit zou doen is lenen bij de OIC…waar willen we met dit mooie land naar toe?was het maar een mooi land met “mooie”mensen.(uitzonderingen nagelaten) die zijn er niet veel anders was het land mede door hun toedoen niet in zo’n chaos..


  Maak melding

 16. De handvest van de OIS heeft geen volkenrechtelijke status. De OIS is een intergouvernementele organisatie.

  Su is nu lid staat van OIS.

  Kritiek Cairo verklaring van de rechten van de mens in de Islam. 1990

  Meningsuitingen beperkt tot die in overeenstemming met de Sharia.
  Ongelijke rechten voor mannen en vrouwen.
  Geen bekeringen tot andere godsdiensten.

  Europexe Hof
  Sharia is niet verenigbaar met de fundamentele principes van de democratie.

  Wat heeft Su nu getekend?


  Maak melding

 17. Vraag me dit ook af…ze accepteren alles voor geld..wat houdt een mens toch van geld…bestaat het niet meer..roeien met de riemen die je hebt.Of willen ze nu proberen bij het volk in de gunst te komen..bv door te blijven subsidieren? Want DDB wil aan blijven en het liefst totdat hij zijn laatste adem uitblaast..want er komt een dag…..dat weet hij ook.


  Maak melding

 18. Toch nog de doorstart van een 2ᵉ suri-bai?

  Ik krijg de creeps van deze gasten.

  Laat ik jullie vertellen waarvoor Suriname heeft getekend. De genoemde artikelen komen ook weer terug in de overeenkomst.

  1) De Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam is een verklaring van de lidstaten van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking over de mensenrechten vanuit islamitisch perspectief. In deze verklaring is de islamitische wetgeving (de SHARIA) het uitgangspunt.

  2) De vrijheid van meningsuiting komt bijvoorbeeld terug in artikel 22 en wordt hier beperkt tot meningsuitingen die in overeenstemming zijn met de sharia;

  3) Er zijn zeer ongelijke rechten voor mannen en vrouwen. Artikel 6 in de overeenkomst vermeldt dat de vrouw haar eigen rechten en plichten heeft en dat de man voor het onderhoud van de familie dient te zorgen;

  4) Er is geen vrijheid van godsdienst. Artikel 10 verbiedt expliciet het beoefenen van of bekeren tot een andere godsdienst dan de Islam; artikelen 19 en 22 bespreken straffen voor afvalligen.

  DIT ALLES STAATS HAAKS OP DE SURINAAMSE GRONDWET !


  Maak melding

 19. Blijf mijn bordje Moksi Meti met Bamie eten. Lekker krokante spek en Fa Chong, hoe meer hoe beter. Bouterse kan met zijn Islamitische handvest aan het gas.


  Maak melding

 20. Ik verwijs weer naar het hart van onze vlag, de vijfpuntige ster. Deze staat nog met beide benen op de grond, met open armen en geheven hoofd …

  Onze voorouders hebben veel geleden en keihard gewerkt om Suriname op te bouwen .. En wat doet deze generatie ??

  Suriname laten verpanden, aan meerdere partijen voor miljarden .. Het volk gaat van een slavernijverleden naar toekomstig schuldenaar .. Dat kan toch niet ?

  ik vrees dat de “anders gelovigen” het nog moeilijker gaan krijgen .. en ik vrees voor de “grote broeders” in de Keizerstraat in Suriname, het grote voorbeeld voor de wereld .. en ook de NDP – kiezers gaan hieronder leiden ..

  Ik ben een Surinamer en ik ben er trots op .. Maar diegenen die ervoor gekozen hebben om Suriname naar de afgrond te brengen mogen zich schamen zich Surinamer te noemen ..

  Beste Surinamers, red ons Suriname nu het nog kan !!!


  Maak melding

 21. Tė awari wan njang lèvrè Am plata….
  De handlangers van satan gaan nu voor alles en iedereen Door de knieën als ze maar wat geld kunnen lenen..al weten ze niet hoe het land het terug gaat betalen..
  Bouterse is nu een internationale ” stoephoer” geworden…
  Alleen heeft deze prostituee zijn schaapjes en die van zijn familie op het droge…
  IMF moet een clausule in de overeenkomst opnemen dat bij niet terugbetaling ook eigendommen vd president en zijn getrouwen inbeslag zullen worden genomen..Ik realiseer mij dat dit wishfull thinking is..
  I HAVE A DREAM………..


  Maak melding

 22. De suriś kunnen hun borst nat maken voor een 3000% controle op alle westerse luchthavens.

  Er zal geen onderscheid gemaakt worden als je wel of niet een diplomatiek paspoort hebt.

  Ze hebben geen idee wat voor deal ze hebben gesloten.

  Waardeloos.


  Maak melding

 23. Dat zullen de USA, en Europa leuk vinden…

  Met Dino als hoofd van de CTU in de gevangenis die wwapens wilde leveren aan Hezbollah , valse paspoorten en Suriname aanbod als trainingsfaciliteit voor moslim terroristen…

  Hoe laag kan Bouterse/Suriname nog zakken?


  Maak melding

 24. Ik snap niet dat ze 1.78 $miljard van ISdb zonder enige restricties en of eisen kunt lenen en ook nog een 50$milj van de Caribbean Development bank, en dat men het hele land op zijn kop zet voor een lagere lening van 478 $milj van het IMF.

  Dit klopt niet!

  De suri’s slapen.


  Maak melding

 25. @Emerald,
  Etterbak jij bent ineens geen Surinamer meer.
  Jouw soort zijn gevaarlijk en dom.
  Jij weet precies aan te geven dat je voortaan op alle luchthavens gecontroleerd zal worden.
  Hoe dom kan je zijn als je zoiets post.
  Controle is al op alle luchthaven 100%.
  Dus dombo 300% bestaat niet.
  Dat je 300% verdiende als watermolen straat is verleden tijd.


  Maak melding

 26. Het IMF stelt wel degelijk eisen aan de corruptie praktijken van een land die een lening aanvraagt.

  Denken die suri’s dat ze buiten schot blijven of zo.

  Oekraïne leent 17 miljard $ van het IMF. Dit zijn de eisen:

  “Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft overeenstemming bereikt met Oekraïne over welke hervormingen het land moet doorvoeren om weer miljarden aan noodleningen te krijgen.

  Oekraïne moet onder meer inefficiënte staatsbedrijven hervormen en meer doen tegen corruptie.
  Het IMF zegt dat er vooruitgang is geboekt bij het herstellen van de stabiliteit in het land.
  Vorige maand kreeg het land nog een nieuwe premier.

  Maar volgens het IMF moet de overheid nog meer doen om de transparantie en de wetshandhaving te verbeteren.

  In februari gaf het IMF het land nog een harde waarschuwing dat het te weinig werk maakte van hervormingen en corruptiebestrijding.”
  Bron: Sur Herald 18 mei 2016


  Maak melding

 27. @besaram

  Correctie ik schreef 3000%.
  En voor jou omdat je zo speciaal bent geld; strippen tot op het bot.

  Er is gisteren nog een vliegtuig neer gestort, wat denk jezelf!


  Maak melding

 28. @Henk Molenaar,

  Medio feb 2016, Suriname en Israël gaan op grote schaal cacao produceren. Te Phedra en Victoria in het district Brokopondo is daartoe 2.000 hectare beschikbaar door Min LVV gesteld. Israël komt in met technologie, deskundigheid en investeringen ter waarde van 42 miljoen Amerikaanse dollar.

  Nu deze idiote handvest is getekend gaat de cacao deal waarschijnlijk de prullenbak in. In Israël zijn ze niet gek.

  Dacht dat Suriname langzaam naar de klote ging, kennelijk wordt het proces versnelt.


  Maak melding

 29. Bouta heeft geen lang leven meer zegt de dokter.
  Elk moment kan ie sterfen
  Ik feest dag gelijk dgn lang met south south west.
  En met my heeeel suriname!
  Hy is oer lelijk en oe dom deze pleesident v jullie!!!!hahahawoeiiiii!!!!


  Maak melding

 30. Besaram

  @Emerald,
  ………….luchthavens gecontroleerd zal worden.
  Hoe dom kan je zijn als je zoiets post.
  Controle is al op alle luchthaven 100%.
  >>> Dus dombo 300% bestaat niet.
  —-
  Besaram,

  Als er 3 x 100% gecontroleerd wordt , dan kan men stellen dat het 300% controle is.
  Bij 3 ( aparte) controlepunten telkens 100% controle zou ik dus 300% noemen.
  Overigens betekent volgens mij 100% controle dat iedereen wordt gecontroleerd. Misschien denkt u aan alles wordt gecontroleerd, dat kan men ook 100% controle noemen.
  En als men dit door 3 teams onafhankelijk van elkaar laat doen dan is dat 300% controle, tenzij het 1 procedure of deel van de totale controle is. Dan is het weer 100%.

  Er zijn wel Nedsurs die, deeluitmakend van een ned. reisgezelschap !, soms extra gecontroleerd worden alleen omdat hun geb. land sur. is.


  Maak melding

 31. En Sheikh RobG en zijn compaan Nasr al bin Paul zijn in geen velden of wegen te bekennen. Ben benieuwd wat zij vinden van de islamisering van Suriname.


  Maak melding

 32. Wat vindt de privé awari bisschop van onze president van deze ontwikkeling?

  Dat tante Jenny de twee teruggeroepen overlopers Sapoen en Chitan illegaal laat deelnemen aan assembleevergaderingen, zal niemand verbazen, de NDP staat erom bekend de rechtstaat te verkrachten. Maar dat Radio Apintie in het programma ‘In de Branding’ Sapoen zijn mening over regeringsaangelegenheden, eindeloos lang, laat verkondigen, is niet te begrijpen, de media in Suriname zouden deze twee overlopers moeten negeren, het beschaafde deel van het Surinaamse volk wil niet meer horen wat ze te vertellen hebben.

  Koos, bedankt dat je een klein tipje van de sluier hebt gelicht, jij bent tot nu toe de enige die ik tegengekomen ben, die heeft verteld wat er in het gewijzigde handvest staat, en wat ik gelezen heb, is werkelijk iets waar we ons zorgen over mogen maken in ons multiculturele Suriname.


  Maak melding

 33. Kwartje gevallen!

  Ik denk nu te begrijpen waarom Henri Mac Donald vertrokken is van Buza.
  Deze man is het niet eens met het beleid van Niermala.

  Mini-ster Buza is zwaar ieslamietiesch bezig.
  Eerst proberen Turkish airlines binnen te halen.
  Vervolgens Pakie-stang en Egyptische ambassadeurs binnenhalen, en als toetje naar het land met het grootste aantal moesliems, Indonesië.

  In suri wonen gematigde moslims en het is belangrijk dat dit zo blijft.
  Maar… als suri niet in staat blijkt om de lening van de Isdb terug te betalen, pfff….. wat zullen ze dan eisen?
  Dat suri dit niet kan is voorspelbaar, ze hebben nu al problemen om de lening 50$ milj van Oppenheimer funds af te lossen.
  Hoe wil je en isdb en CBD en IMF tegelijk terug betalen?

  Het is nu zaak dat de weinige (ex)nuchtere ndp’ers, opstaan en van zich laten horen.

  De voorspellingen van 6jr geleden zijn allen, zonder uitzondering heden realiteit.

  Dit kan er ook nog bij.


  Maak melding

 34. Chitan en Sapoen horen niet daar!De NDP is een islamitische beweging een verlengde van Hamas, waar vonissen van de rechter niet geeerbiedigd worden !! Wat doen de rechters die vonis hebben uitgesproken.?

  De wet van een land staat hoger dan de criminelen en met onmiddelijke ingang moeten Chitan en Sapoen eruit gesleurd worden en de gevangbenis in gegooid worden. Zo zou met ons de kleine man gedaan worden. Waarom is een aparte wet voor sapoen en chitan?!
  De gehele oppositie moet wegblijven want chitan en sapoen zitten illegaal daar want de rechter heft allang beslist. Die tw2ee zijn zo onbeschaamd en het moet niemand verbazen dat straks de coalitie in bhurkas verschijnen in DNA zodat men niet weet wie wie isw en de besmeurde gezichten van chitan en saqpoen gaan lekker schuil achter de bhurkas,En niemand moet vreemd opkijken wanneer wij horen ut het gebouw van DNA…Allah ho Akbhar…….
  Rechters wijzen jullie dat jullie de macht hebben en niet 2 verraders als chitan en sapoen!!!


  Maak melding

 35. Koos, ik kan merken dat jij door de ideeën van Wilders thuis wordt opgevoed. In de VHP, NPS en PL zitten ook veel moslims. Jij zaait angst en haat tegen moslims..


  Maak melding

 36. Misiekaba heeft nooit een ruggengraat gehad..Dit kan er ook nog bij..Als voorganger van een pinkster gemeente en lid van DNA hoort hij alle wetgeving die een religieuze kern of basis hebben buiten het parlement te laten..als elke religieuze stroom wetgeving eist van een van hun instituten of denominaties , is het hek vd dam..Kerk en staat horen gescheiden te zijn in een rechtstaat..


  Maak melding

 37. Het DNA is iets heiligs wat heb je aan een DNA waar de gehele coalitie verraders criminelen,corruptelingen en moordenaars zijn ?Ze hebben geen respekt voor de rechters,die tevens het hoogste orgaan in het land is,voor iedereen geldt dezelfde wetten waarom wordt niet gehandeld tegen de coalitie die de wetten blijven verkrachten en negeren?!Het jongste bewijs zijn sapoen en chitan…!!
  Rechters, hoeveel keren moeten wij als burgers die de wetten wel naleven aan jullie vertellen dat Chitan en Sapoen niet in het DNA gebouw horen te zitten?!
  Die 2 zijn illegal daar en jullie hebben de macht!
  Verwijder deze 2 met onmiddelijke ingang anders blijven jullie latijd als lachertjes gezien van Suriname.Maak gebruik van je macht!!


  Maak melding

 38. Het dna is iets heiligs wat heb je aan een dna waar verraders criminelen,corruptelingen en moordenaars illegal aanwezig zijn ?Ze hebben geen respekt voor de rechters,die tevens het hoogste orgaan in het land is,voor iedereen geldt dezelfde wetten waarom wordt niet gehandeld tegen de coalitie die de wetten blijven verkrachten en negeren?!Het jongste bewijs zijn sapoen en chitan…!!
  Rechters, hoeveel keren moeten wij als burgers die de wetten wel naleven aan jullie vertellen dat Chitan en Sapoen niet in het dna gebouw horen te zitten?!
  Die 2 zijn illegaal daar en jullie hebben de macht!
  Verwijder deze 2 met onmiddelijke ingang anders blijven jullie altijd als lachertjes gezien van Suriname.Maak gebruik van je macht!!


  Maak melding

 39. Beste RobG, nee kerel ik volg slechts de Surinaamse grondwet. En laat die grondwet nu haaks staan op het handvest. Dit handvest doet geen recht aan de multiculturele samenleving in Suriname. Geen vrijheid van meningsuiting, ongelijkheid man/vrouw en geen vrijheid van godsdienst is niet mijn Suriname.

  Het zou je sieren om ook hier afstand van te nemen. Je hoeft toch niet onvoorwaardelijk eens te zijn met het NDP beleid of wel soms ?


  Maak melding

 40. Door de wanorde en het wanbeleid in het land, met als gevolg dat partijen om de haverklap elkaar voor het gerecht slepen,wordt er een extra druk gelegd op het instituut voor de rechtspraak..Mede gelet op de structurele onderbezetting van dit instituut moeten vooral de werkarmen van de overheid zich niet schuldig maken aan onbehoorlijk bestuur of corruptie..De kwantiteit aan rechtzaken kost het land extra geld en dat kan het land zich niet permitteren..Dus als de onderafdeling van de NDP olv Steve Meye binnenkort hun verootmoedigingsloop heeft zou het misschien helpen om te bidden voor bestuurders en regeringsleiders om als voorbeeld te dienen voor de andere burgers van het land en zich consequent te houden aan wet- en regelgeving..


  Maak melding

 41. Ik hoop dat die moslims al die christenen bekeren. DOE baasje dominee zal dat natuurlijk heerlijk vinden. Hij werkt er aan mee.


  Maak melding

 42. Paul,RobG en Frank kunnen nu ongestraft imam en ayatollah’s worden.Ze zijn toch zo gekant tegen Hofwijks.

  @Besaram

  jai garé en geeft dat gedrocht bij het aanrecht een afgedonderd pakslag.Nu mag je dat ongestraft doen want haar rechten zijn nu tot het minimum beperkt.


  Maak melding

 43. Waarom schiet niet een Afrikaans land die arme Surinamers te hulp ? Het zijn altijd de Chinezen en de Indiërs en de Arabieren en de Moslims die de Surinamers uit hun strontkar moeten trekken. Ach drek je diep.


  Maak melding

 44. Helemaal eens met dodo als suriname de lening niet kan betalen dan bepalen de islam de regels hoe het terug betaald moet worden dus get ready


  Maak melding

 45. Wanneer je als NDP de Rechtsstaat aan het verkwanselen bent, maakt het niet meer uit wat voor manifesten je tekent !

  Sharia verdraagt zich niet met een RECHTSSTAAT !!!

  Maar…. de SABOTAGE van het 8 December-Massamoordproces is in volle gang !!!

  DNA maakt OP BEVEL van DDB wetten met Terugwerkende Kracht !! Weg Rechtszekerheid !!!

  Leve de Sranang DICTATUUR !

  PS : De STAATSSCHULD loopt thans op tot ongveer ZES MILJARD !!!

  Alleen IMF-CIA-DEA kan deze VERNIETIGING van Sranang STOPPEN !!!


  Maak melding

 46. Bouta is niet dom. Hij weet heel goed dat tegen de tijd dat de schulden moeten worden afbetaald, de wereld al lang in een wereldoorlog verkeert en niemand geld komt opeisen.


  Maak melding

 47. De zoveelste paarse schijt en pis die het volk en al die oerdomme paarse stommelingen zullen moeten aflossen.


  Maak melding

 48. Ook buiten Surinae zien ze spoken.

  “Tientallen leerlingen van een school in Peru krijgen sinds vorige maand stuiptrekkingen en visioenen van een enge man in het zwart. Volgens lokale bewoners zijn de kinderen ‘bezeten door demonen’.

  Er zijn beelden opgedoken van zo’n 80 leerlingen die liggen te stuiptrekken, schreeuwen en flauwvallen in een schoolgebouw in de Peruaanse stad Tarapoto. Experts hebben geen verklaring voor het incident op de school, die gebouwd zou zijn op een maffiabegraafplaats.

  Sinds april hebben tientallen kinderen last gehad van de ‘aandoening’, die alleen leerlingen tussen de 11 en 14 jaar lijkt te treffen. Dokter Anthony Choy vertelde aan Panamericana TV: “We begrijpen niet hoe dit kan blijven gebeuren. Het begon op 29 april en gebeurt nog steeds. Zo’n 80 leerlingen zijn erdoor getroffen.” [via 9fornews.nl]


  Maak melding

 49. Als we nu het Constitutionele Hof hebben kan die de wet die de handvest goed keurt onconstitioneel verklaren.

  We kunnen ook Ka Bouter kwijt met dat rechtbank.


  Maak melding

 50. Als men respect heeft voor het Islam, krijgt men geld.
  En nu de schone taak aan surinamers elkaar te respecteren en te accepteren, dan gaan we snel voorruit. 😠


  Maak melding

 51. Islamitische Ontwikkelingsbank

  Ga naar: navigatie, zoeken

  De Islamitische Ontwikkelingsbank (Engels: Islamic Development Bank, IDB) (IOB) is gevestigd in het Saoedische Djedda.

  De IOB is een internationale bank met 56 lidstaten die zich met het financieren van ontwikkelingsprojecten bezighoudt. Op basis van ingestoken kapitaal zijn volgende staten de voornaamste aandeelhouders in de bank
  Egypte, Koeweit, Iran, Libië, Saoedi-Arabië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten
  De bank verzorgt vooral economische en sociale ontwikkeling in zowel de lidstaten als in islamitische niet-leden.

  We zijn een Multi-etnisch en Multi-cultureel land. Hoe kunnen we in zee gaan met landen die alleen het principe van mono-culturen kent. Onze vrijheden staan op het spel mensen. Verkocht voor een appel en een ei.


  Maak melding

 52. @yang ka dong
  Aldus Melvin Bouva toch. Tijdens zijn interview met journalist Pinas. Heel jammer dat Pinas niet gevraagd heeft over welke afrikaanse landen het gaat.

  Of volg jij het nieuws geselecteerd? Je doet je naam eer aan… Yang ka dong


  Maak melding

 53. @Blauwbaard,

  Laatst was er een soortgelijk verhaal uit Maleisië. Blijkbaar triggert iets de geesten om uit hun schuilplaatsen te komen.


  Maak melding

 54. En dat terwijl veel mensen op tegen zijn dat Sylvana Simons met Denk wil mee doen aan de verkiezingen.

  Geeft de regering zich helemaal over aan de Moslim bank en – Organisatie.

  Zou Somo zijn geloofsgenoten gebruiken om de regering weg te krijgen


  Maak melding

 55. Met haar leen-, spil- en hebzucht zadelt deze regering het volk van Suriname en toekomstige generaties op met onnoemelijke schulden waardoor verdere ontwikkeling een utopie zal blijken te zijn. Wij zullen alleen kunnen aflossen terwijl de rovers van gemeenschapsgelden vrij van vervolging zijn. Ik voel mij niet geroepen schulden gecreëerd door Bouta en gevolg af te lossen terwijl hun familie op rozen leeft. This story must have a nasty ending a.s.a.p. Men is zelfs bereid met de duivel een pact te sluiten.


  Maak melding

 56. @Malamani. Waarom toch zo gefrustreerd. De Ontwikkelingsbank heeft Suriname NIET NODIG.U als Surinaamse onderdaan heeft de Islamitische Bank WEL NODIG. Dus ik zou zeggen….toontje lager zingen en blèren want geen een Christelijk land heeft SU willen helpen. Neen, u bent een verschrikkelijke parasiet.


  Maak melding

 57. @Gerald,

  De Isl bank HELPT Sranang, jaja, GRATIS GELD DAAR TE VEKRIJGEN !!!

  IMF-CIA-DEA heeft Sranang Cadeau gekregen van DDB !

  OVERLEG, DIALOOG NANGA A SRANANG-VOLK E KOME !!!!!

  INTUSSEN : A VOLK E CREPEER !!!


  Maak melding

 58. Sharia past goed in het beleid van generaal bouta, meeste islamitiese landen zijn dictator geleide landen. Echte democratie heeft geen plaats in islam. Saudi Arabia en hele midden oosten zijn islamo facists.


  Maak melding

 59. Nu de Arabieren met geld komen, kunnen de Israeli’s niet achterblijven in de propagandaslag. Binnenkort komen de Joden met een zak geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.